Rólunk

Egy baráti összejövetelen – Králik Miklós „szalonjában” – a közszolgálati műsorszolgáltatás dilemmáiról beszélgettünk. Az éjszakába nyúló beszélgetés során ugyan nem sikerült megoldanunk a közszolgálati média évtizedes dilemmáit, ám az valamennyiünk számára nyilvánvalóvá vált, hogy a diskurzust folytatnunk kell. Így született meg a Médiakutató kiadásának gondolata. Folyóiratunktól nem kevesebbet várunk, mint azt, hogy bevonja a szalonban megkezdett beszélgetésbe mindazokat, akiket hozzánk hasonlóan foglalkoztatnak a média kérdései.

A Médiakutató létrehozásával emellett az is a célunk, hogy az olvasónak egyaránt nyújtsunk olyan tanulmányokat, amelyek a nyilvánosság normatív kérdéseivel foglalkoznak, és olyanokat, amelyek az újságírás gyakorlati kérdéseiről szólnak.

Úgy tervezzük, hogy folyóiratunkban foglalkozunk majd médiatörténettel, médiajoggal, médiapolitikával és médiaszabályozással, valamint az újságírás etikai kérdéseivel. A Médiakutató így egyaránt szól a kommunikáció szakos diáknak, a médiakutatónak és a gyakorló újságírónak.

Fogadják érdeklődéssel lapunkat, olvassák, és írjanak bele!

A szerkesztők

Állásfoglalás
Legolvasottabb
Könyvajánló
<>
Szomszédok közt
> könyv rendelés
Megrendelés
Pódiumbeszélgetések

„Szomszédok közt” pódiumbeszélgetés

Kérdez: Bajomi-Lázár Péter Médiakutató
Válaszol: Kovács M. András és Lányi Balázs forgatókönyvíró

> korábbi pódiumbeszélgetések

Partnereink