FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
FATÁJ a kezdőlap
A kedvencek közé
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

John Deere erdészeti gépek és a Waratah harveszter adapterek hivatalos forgalmazása Ausztriában és Magyarországon
6x6 Trans Erdogazdálkodási Kft - Közúti teherszállítás, erdogazdálkodási szolgáltatások, erdei apríték készítés.
Mátyás Fa cégcsoport - A Dél-Dunántúl régió erdeiben, 1300 hektáron gazdálkodó Mátyás Fa cégcsoport erdofelújítást, fakitermelést, és kereskedelmi tevékenységet végez

FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FATÁJ RSS
FATÁJ RSS súgó
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
A FAGOSZ a CEI-Bois tagja.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Hobbi Faesztergálás

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood

Fataj online szaklap


Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-05-09

USA antidömping vám kínai rétegeltlemezre

Az USA Kereskedelmi Minisztériuma úgy döntött, hogy az importált kínai rétegeltlemezt tisztességtelen áron értékesítik. Ezért minden kínai cégre 22,14% és 63,96% közötti vámot vetnek ki.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

Az USA Kereskedelmi Minisztériuma úgy döntött, hogy az importált kínai rétegeltlemezt tisztességtelen áron értékesítik. Ezért minden kínai cégre 22,14% és 63,96% közötti vámot vetnek ki, kivéve azokat, melyek teljesítik a tisztességes kereskedelem minimum követelményeit. A Kínából az USA-ba importált lombos és dekoratív rétegeltlemez értéke 2012-re elérte a 748 millió USD értéket, ami az USA teljes fogyasztásának egyharmada.

A petíciót benyújtó CFTHP (Coalition for Fair Trade of Hardwood Plywood = Koalíció a Lombos Rétegeltlemez Tisztességes Kereskedelmére) szerint a vám az USA-ban eladott kínai lombos rétegeltlemez 90%-át érintené. Szerintük az USA tisztességtelen kereskedelmet érintő jogszabályai nem büntetőek, hanem javító szándékúak. Nem akarunk senkit megbüntetni - mondják. Ugyanakkor tény, hogy a tisztességtelen kereskedelem, különösen az a mérték, amit a Kereskedelmi Minisztérium most tapasztalt, olyan terjedő veszedelem, amely csapást mér az USA piac minden szereplőjére.

Az AAHP (American Alliance of Hardwood Plywood = Amerikai Lombos Rétegeltlemez Szövetség) más véleményen van: Úgy tartják, az USA Kereskedelmi Minisztériuma nem tudta bizonyítani, hogy a kínai cégek termékeiket tisztességtelen áron értékesítik. Ezen vám hatása lesz az ellátási hiány és az áremelkedés az USA-ban a bútorgyártók a faépítők és más felhasználók számára az AAHP szerint.

Forrás: IHB

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.