FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
FATÁJ a kezdőlap
A kedvencek közé
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

John Deere erdészeti gépek és a Waratah harveszter adapterek hivatalos forgalmazása Ausztriában és Magyarországon
6x6 Trans Erdogazdálkodási Kft - Közúti teherszállítás, erdogazdálkodási szolgáltatások, erdei apríték készítés.
Mátyás Fa cégcsoport - A Dél-Dunántúl régió erdeiben, 1300 hektáron gazdálkodó Mátyás Fa cégcsoport erdofelújítást, fakitermelést, és kereskedelmi tevékenységet végez

FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FATÁJ RSS
FATÁJ RSS súgó
FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.
CEI-Bois, Európai Faipari Szövetség
A FAGOSZ a CEI-Bois tagja.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Hobbi Faesztergálás

Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány

ValiWood

Fataj online szaklap


Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-05-05

Az év épületei

Az ArchDaily, 2008-ban alapított nemzetközi építészeti portál idén is közzétette építészeti díjának nyerteseit. Több mint 31 000 szavazó (főként építészek) választotta ki a 2015 ArchDaily Building of the Year Awards (Az év épülete) győzteseit az elmúlt évben megjelent több mint 3000 építészeti projekt közül, 14 kategóriában.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az ArchDaily versenyén idén is hirdettek magyar győztest. A "közösségi építészet" kategóriában első helyezett 4-es metró Fővám téri és Szent Gellért téri állomásának terveit a Budapesten működő sporaarchitects nevű fiatal építésziroda jegyzi. Cikkünkben a győztes konstrukciók közül válogattunk. A díjazott munkák teljes listája megtalálható a boty.archdaily.com weboldalon. 

 

Az év belsőépítészeti alkotása

 

Wieden+Kennedy NY

A New York-i Wieden + Kennedy reklámügynökség a '80-as években a Nike nagy sikerű reklámkampányával hívta fel magára a figyelmet. Azóta a cég egyre növekszik, a kollégák növekvő tábora ösztönözte a céget arra, hogy 2014-ben lépéseket tegyen és egy új irodát alakítsanak ki. Az egyéni munkaterületek mellett nagy figyelmet fordítottak a közösségi terekre is. Ezt az elképzelést többek közt egy innovatív, lépcső és konferenciahelyszín kombinációjával valósították meg. Az érdekes belsőépítészeti megoldásokkal méltán nyerte el a tervező WORKac csapata a kategória győztesének járó díjat. A lépcső középső része hagyományos járófelületként szolgál, míg a külső széleire az épületben dolgozó kollégák és vendégeik bármikor leülhetnek megbeszélni a napi teendőket.


Az év vendéglátó épülete

 

Nine Bridges Country Club

Szöultól kétórányi autózásra található a Nine Bridges golfklub. A létesítmény 3 épületből áll: az első a főépület, ahol a klubtagok találkoznak egymással, egy közösségi tér. A második a VIP-tagok számára fenntartott részleg, a harmadik pedig a szálláshelyeket foglalja magában. Minden épület más szerkezeti rendszert mutat be, miközben a tervezéskor figyelembe vették a hagyományos dél-koreai építészeti stílusokat is. A főépület tetőszerkezete egy hatszögletű fa rácsszerkezet, amely teljesen egybeépült a ragasztott fa tartóoszlopokkal. A VIP-terem és a szálláshely vasbetonból készült.


Az év egészségügyi épülete

 

Livsrum - Cancer Counseling Center

Az EFFEKT tervezői által megálmodott Livsrum rákbeteg- tanácsadó központ Dániában, a Nastved kórház területén található. Az építmény gyakorlatilag egy 7 kis házból álló csoport, 2 nyitott, külső térrel. Mindegyik kis háznak külön funkciója van, és együtt alkotják a különböző méretű és funkciójú terek koherens együttesét, mint például a könyvtár, a konyha, tárgyalóterem, társalgó, üzletek, edzőterem és wellness központ. A különböző belmagasságok és a felhasznált anyagok az épületegyüttesnek egyedülálló építészeti karaktert kölcsönöznek, amely jól elkülöníti a környező kórházi épületektől.


Az év kereskedelmi épülete

 

Cultura Bookstore

Könyvesbolt és találkahely, közösségi tér. Brazíliában, Iguatemi városában nyílt egy nem mindennapi üzlet. A tervezők és a tulajdonos célja az volt ezzel a projekttel, hogy az ide betérő emberekben azt az érzést keltsék, hogy miután kiválasztották a megvásárolni kívánt könyvet, itt is akarjanak maradni és olvasgassanak egy kicsit vagy beszélgessenek a többi vásárlóval. A kétszintes, galériás üzlethelyiség inkább hasonlít egy nagy előadóteremre, mint egy könyvesboltra. Az egyedülálló építészeti megoldásoknak köszönhetően rengeteg üveget és fát használtak fel a kivitelezéskor. Az egész teret könyvespolcok veszik körül, amelyekben a beépített LED-világítás különös hangulatot eredményez. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a XXI. század könyvesboltja. 

 

 

Forrás: faipar

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.