A FATÁJ-online friss hírei - 2015. március 13.  A 367. FATÁJ-Online Hírlevél
[Magyarország legnagyobb példányban terjesztett erdészeti-faipari-bútoripari e-hetilapja]
Nyitólap: http://www.fataj.hu
 
Faanyag kereskedelmi lánc teljes ellenőrzése
EUTR hazai adaptálása: az illegális fakitermelés hatékony visszaszorítására, a fenntartható erdőgazdálkodás érdekében nyújtott be törvényjavaslatot kedden az országgyűlésnek Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. (2015. 03. 11.)
Fatudakozó (8279 céggel), Céghírek, üzleti ajánlatok
Új bejegyzések: INTERSPAN Faipari Kft | TAJGA-DEPO Kft | ECOTEQ Kft Megújult bejegyzések: LAMELLO Faipari Kft | Stefa-Pack Zrt | AFZÉLIA Faipari Kft | Baracsi-Paletta 97 Kft | Erdészeti Szaporítóanyag Termelő Kft | ERDŐGÉPKER Kft | Ivanics Ervin | Kliebert Gusztáv | Korona Szervíz Kft | SUR-TA Erdészeti Kft | Tarján Acél Kft | VINEX Bt | Ferenczi Géza Csemetekert | Ferencziék Erdészeti Bt | Lamello Bútor Bt | Raklap-Szállító Kft | Üzleti KERESLETEK a FATUDAKOZO.hu oldal Keres/Kínál rovatából (2015. 03. 13.)
Utat mutatunk - Falco Zrt
A FALCO Zrt. az új év kezdetén ismét utat mutat: teljes forgácslap-termelésünket átállítottuk a különösen alacsony károsanyag-kibocsátású E-LE szabványra (Extra Low Emission). (2015. 03. 09.)
Fagazdasági felszámolás számláló - 2015. február
Összegyűjtöttük a fagazdaság szakterületein működött, Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél 2015-ben indult felszámolási, kényszertörlési, végelszámolási eljárás: két hónap alatt 89 céget találtunk (legalább 145 főnyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 3,44 milliárd Ft - korábban volt - összforgalommal).(2015. 03. 10.)
Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző igazgatót keres
A Földművelésügyi Miniszter a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola tanár munkakörben igazgató beosztás ellátására. (2015. 03. 13.)
Mátra Erdészeti Szakképző igazgatót keres
Az FM Kelet-magyaroszági Agrár-szakképző Központ Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium pályázatot hirdet az FM ASzK- Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és Kollégiuma tagintézmény tanár munkakörben tagintézmény-vezető (igazgató) beosztás ellátására. (2015. 03. 12.)
Kódgyűjtő kalandjátékot hirdetett a ZALAERDŐ
A játék az idei év fájához a kocsányos tölgyhöz kapcsolódik. A keddi tájékoztatón Povics Noémi, az obornaki erdei iskola vezetője és Steyer Edina, a Zalaerdő kommunikációs munkatársa mutatta be a kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló, értékes jutalmakért folyó játék menetét. (2015. 03. 12.)
Pótolják a munkatársakat az erdőgazdaságánál
A vezérigazgató megválasztása, a gazdasági vezérigazgató-helyettes kiválasztása folyamatban van a Veszprémi Erdőgazdaság (Verga) Zrt-nél. (2015. 03. 13.)


Archívum:
Egy éve írtuk:
Székelyföldi faipari klaszter
Hargita és Kovászna megyei szakemberek, elöljárók, az erdőgazdálkodásban és a faiparban érdekelt cégek, tulajdonosok és közületek képviselői találkoztak Sepsiszentgyörgyön, hogy az ágazatban felmerülő kérdéseket megvitassák. (2014. 03. 13.)
Az EU-nak semmi köze ahhoz, hogy Magyarországon milyen fák nőnek
Az EU olyan szabályozást kíván megvalósítani, amivel beleszólhatna, milyen fák legyenek a hazai erdőkben, és milyeneket ültessenek. E törekvések elfogadhatatlanok, mert a magyar tájhoz évszázadok óta hozzátartozó akácfák tiltására, kiirtására irányulnak, és ezt a Kormány nem támogatja. (2014. 03. 12.)
Olaszország: javulás a faipari gép és faipari szektorban
Az ACIMALL adatai szerint 2013. végére jelentősen nőtt az olasz faipari gép gyártók rendelésállománya, illetve bővülés volt a fa-és fafeldolgozó iparban is. (2014. 03. 12.)
 
Két éve írtuk:
A faanyagvédelem fejlesztésének környezetvédelmi összefüggései
A különböző anyagok versenyében az építészet és a termékgyártás területén a fával szemben hátrányként mindig felhozzák, hogy a biológiai károsítókkal szemben kevésbé tartós, gyors száradás esetén vetemedik és repedékeny. E problémák nagy részén a faanyagvédelem és a famodifikálás eszközeivel már egyre nagyobb mértékben tudunk segíteni. (2013. 03. 14.)
A fa, mint stratégiai nyersanyag
Még december elején került adásba az Ozone Network TV műsorán a Fa, mint stratégiai nyersanyag című beszélgetés. Résztvevők: dr. Jung László - Egererdő Zrt. vezérigazgatója, FAGOSZ elnöke; dr. Alpár Tibor - NYME Természeti Erőforrások Kutató Központ igazgatója; Somogyi Imre - Bakonyerdő Zrt. parkettagyárának igazgatója. (2013. 03. 14.)
Nyolcvanmilliárd pár evőpálcika fogy évente Kínában
Az erdőirtások egyik okának nevezte az eldobható evőpálcikák gyártását egy északkelet-kínai faipari vállalat vezetője a kínai parlament most folyó ülésszakán: állítása szerint évente 80 milliárd pár pálcikát gyártanak a világ legnépesebb országában. (2013. 03. 13.)
 
Három éve írtuk:
Egyre több az erdő Magyarországon
A közhiedelemmel ellentétben gyarapodnak az erdők Magyarországon, mert az évente kivágott faanyag még a felét sem éri el annak, amennyivel az erdők természetes módon növekednek. Az erdő az egyetlen termék, amelyet nem piaci alapon termelnek meg - mondják az erdészek. (2012. 03. 14.)
Leitz Diamaster PRO3/PLUS3 - Valódi háromélű megmunkálás
A termelékenység növekedése és a megmunkálás magas minőségének egyre nagyobb elvárásai arra sarkallták a Leitzet, hogy kifejlesszék a felsőmarók új generációját, a DiamasterPRO3 Z3+3-at és a DiamasterPLUS3 Z3+3-at. (2012. 03. 13.)
 
Négy éve írtuk:
Privát koncertterem - fából
Ha szépet akarunk látni fából, Kanada építészetére mindig lehet számítani! 1670m2 területen fekszik Toronto egyik remekműve. (2011. 03. 17.)
Az EU illegális fakitermelésre vonatkozó törvénye feleslegessé teszi-e a tagországok fabeszerzési politikáját?
Az illegális fakitermelés legutóbbi fejleményéről tartott megbeszélésen az egyik tagország képviselője azt kérdezte, hogy nem felesleges-e faanyag beszerzésére irányuló közbeszerzési eljáráson minimális követelményként kikötni, hogy a fa törvény által tanúsított legyen, azt követően, hogy az illegális fakitermelésről szóló új törvény 2013. márciusában hatályba lép? (2011. 03. 16.)
Made in Old Russia | színpompás faház
Egy kovács építette ezt a meglehetősen furcsa faházat az oroszországi Yekaterinburg városhoz közeli faluban. Vajon egy helybéli ács által patkolt ló hogyan mutatna? (2011. 03. 16.)
 
Öt éve írtuk:
Napelemes faautó - itt az új környezetbarát csoda
Új meseautót faragott az elmúlt félévben Kovács Gábor, akit fából készített velocipédjeiről és forgalomba helyezhető, lábhajtányos fa-autójáról ismert meg az ország. Már több televíziós csatorna is megkereste, szerepelt a Fábry-show-ban. (2010. 03. 16.)
Új elnök a Bútorszövetség élén
A Magyar Bútor és Faipari Szövetség március 11-i Tisztújító Közgyűlése hároméves időszakra új elnököt választott Wilheim Gábor személyében. (2010. 03. 12.)
Komplett házakat árul az Ikea
Komoly hatással lehet a német készház-piacra az IKEA tavaly év végén bejelentett innovációja: az áruház Nyugat-Európában már nem csak bútorokat, hanem készházakat is forgalmaz. A BoKlok faépítmények a megfizethető ház koncepcióját keltik életre. (2010. 03. 12.)
 
Hat éve írtuk:
Fa vagy tégla?
Ha egy építtető nem elkötelezett híve valamelyik építőanyagnak, bizony komoly fejtörést okozhat, miből épüljön a ház: fából vagy téglából. Segítségül most e két közkedvelt építőanyag előnyeit és hátrányait vetjük össze. (2008. 03. 20.)

 

 

A legutóbbi, 2015. február 6-i FATÁJ-Online hírlevelet 15.357 olvasónk kapta meg.
Reméljük, hasznosnak tartja a FATÁJ-t, ha zavartunk volna ezzel a levéllel, kérjük jelezze.
Ha van saját közzétenni való híre, egyeztessen a FATÁJ szerkesztőségével.
Médiaajánlatunk
Tel: (1) 355-65-39 Fax: (1) 375-76-58 email: hirlevel@fataj.hu
Kövessen bennünket a Facebook-on, ahol egyedi tartalmakat, FAÜZLET ajánlatokat is talál!
-------------------------
Tisztelettel: Mőcsényi Miklós, Tóth János
www.fataj.hu _FATÁJ-online szaklap
(Use wood - feel wood - feel good!)
továbbá www.facebook.com/FATAJ
www.fagosz.hu _FAGOSZ a szövetség
www.fatudakozo.hu és www.facebook.com/Fatudakozo _FATUDAKOZÓ a címtár

Ön azért kapta ezt a FATÁJ-hírlevelet, mert a www.fataj.hu online szaklap feliratkozás kapcsolójával, vagy más módszerrel küldött levelével feliratkozott rá, illetve a www.fatudakozo.hu rendszerben szereplő cégnél vagy intézménynél szerepel az e-címe és nem kérte hogy ne kapjon FATÁJ -hírlevelet.
Nem kérek több hírlevelet »