a borítólapra  Súgó epa Copyright 
E-nyelv.hu magazin2016. 4. sz.

Tartalom

Tematikus cím:Kommenthuszárok, bloggerek, bloggerinák

Bevezetés

 • Balázs Géza :
  Előszó [20.74 kB - HTM]EPA-02263-00030-0010

  A blogoszféra, vagyis az internetes naplók világával rendszeresen foglalkozik a netnyelvészet magyar tudományos folyóirata, az E-nyelv Magazin.

Tanulmányok

 • Porkoláb Ádám :

  Hatalmas utat járt be a magyar netnyelvészet az elmúlt évtizedben, nem sokkal maradva le a külföldi trendektől. Ez a rohamléptű fejlődés szükséges is volt, hiszen az emberek közötti kommunikáció egyre inkább számítógépek segítségével valósul meg, újabb és újabb módokat és platformokat találva magának.

 • Mezriczky Kitti :

  Dolgozatomban a könyvek, filmek és sorozatok rajongói által írt történeteket, vagyis a fanfictionöket kutattam. Elsősorban a különböző elbeszélési módok, ezek közül is a második személyű elbeszélés (Reader Insert) képezte kutatásom tárgyát. Kíváncsi voltam kialakulásának és népszerűségének okaira, legrészletesebben pedig arról kérdeztem válaszadóimat, szerintük ez a fajta elbeszélési mód könnyebb átélhetőséget biztosít-e az olvasó számára. Válaszadóim angol nyelven alkotó bloggerek voltak, akik különböző felületeken jelentetik meg írásaikat.

 • Purosz Leonidasz :
  A topkomment sajátosságai a 444.hu-n [67.89 kB - HTM]EPA-02263-00030-0040

  Mint általában az anonim kommentszekciók struktúrája iránt érdeklődő olvasó, úgy döntöttem, egy héten keresztül megfigyelem egy virtuális közösség működési elvét, abból a szempontból, hogy mi tesz egy kommentet topkommentté.