Kedves Barátunk!
2023. július 10.

Szeretettel várjuk önöket egész nyáron! Alább nyitvatartási rendünkről, valamint Petőfi Sándorral kapcsolatos két blogbejegyzésünkről is olvashat hírlevelünkben.  

Az OSZK nyáron is fogadja látogatóit
HÍR 2023 nyara

Az OSZK július 10. és augusztus 21. közötti időszakban is folyamatosan biztosítja a kutatás és a szabadidős tevékenységek lehetőségét. A nyitvatartási időben megtekinthetők az intézmény állandó és időszakos kiállításai is, amelyekről a könyvtár honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. Az Országos Idegennyelvű Könyvtár előterében felállított könyvkölcsönző automata továbbra is 0–24-es szolgáltatással működik.

További részletek

Együttműködési megállapodás az Udvari István Magyarországi Ruszinok Könyvtárával
HÍR 2023. július 4.

Az Udvari István Magyarországi Ruszinok Könyvtára igazgatója, Polánszkiné Nádas Ildikó és az OSZK főigazgatója, Rózsa Dávid július 4-én együttműködési megállapodást írt alá az intézmények közötti együttműködésről, könyvbemutatóval egybekötött irodalmi estek és a ruszin nemzetiség kultúráját láttató rendezvények lebonyolításáról.

További részletek

Megállapodás a Macedón Nemzeti és Egyetemi Könyvtárral
HÍR 2023. július 5.

A Macedón Nemzeti és Egyetemi Könyvtár igazgatója, Rahmetulla Kuqi és az OSZK főigazgatója, Rózsa Dávid július 5-én megújította korábbi, 2012-ben kötött együttműködési megállapodását.

További részletek

Petőfi Sándor, a vándorszínészből lett precíz zseni – Podcast 10. rész
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Az OSZK nyári szünet előtti utolsó podcastjában Lipthay Endre történésszel, a Petőfi-hagyaték referensével, Petőfi Sándor zseniális életművének fontosabb mozzanatairól beszélgetettünk.

További részletek

„A hirtelen feltűnt s ép oly hirtelen letűnt üstökös csillagnak leáldozta utáni szereplése ez.”
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A 200 éve született Petőfi Sándor művei a zene tükrében című sorozatunk VI., befejező része – A zeneszerzőket nem csupán Petőfi költészete ihlette meg, hanem a költő személye is. A kiadványok között találunk nem egy olyan dalgyűjteményt, melyet – habár nem a költőről szól – a szerző vagy a szerkesztő Petőfi személyét megidéző címmel látott el.

További részletek

Bibliothecae Abba[tis] Zircensi. Hatodik rész
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS idopont

Balla Ignác: A Rothschildok – egy olyan kötetet mutatunk be, amely a bolygónk egyik legnagyobb felosztatlan családi vagyonával bíró famíliájának történetébe enged bepillantást. Jelen írás a téma semelyik 21. századi aspektusával nem foglalkozik, ahogy a könyvben leírtak igazságtartamát sem firtatja. Mindössze egy, a Titanic elsüllyedésének évében megjelent olvasnivaló megismerésére buzdít!

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd