Kedves Barátunk!
2022. szeptember 19.

Várjuk szeretettel a metaverzum újfajta digitális kommunikációs eszközeiről és értékcseremodellekről szóló konferenciánkon! E hónap végéig a Magyar márkák kiállítás még látható! Kossuth Lajos könyvtáráról és Melich Jánosról is olvashat blogunkban.

NFT-konferencia az Országos Széchényi Könyvtárban
KONFERENCIA 2022. szeptember 23.

A CODEX Fórum célja, hogy az OSZK különleges tereiben az állami és a magánszféra prominens szereplőinek részvételével feltérképezze a lokális és digitális identitásokban rejlő lehetőségeket és ezek társadalmi hasznosságát.  

A metaverzum újfajta digitális kommunikációs eszközök és értékcseremodellek segítségével nyújt gazdasági és kulturális lehetőségeket. Az intézmények és a vállalkozások kihasználhatják a metatér előnyeit az egyéni és közösségi felhasználói élmény javítására.

További részletek

Esemény a Facebookon

A hónap végéig még látogatható a Magyar márkák című tárlat
KIÁLLÍTÁS 2022. szeptember 30-ig

A kiállításon szereplő sokféle jellegű és stílusú plakátokon keresztül bepillanthatunk az adott kor művészi irányzataiba, hétköznapi életébe, történelmébe is. Rácsodálkozhatunk arra, hogy a Frutti már csaknem száz éve a gyerekek kedvence; felfedezhetjük, hogy a Dreher nemcsak sört kínált, hanem egész márkacsaládot, többek között szódát, kekszet, csokoládét, likőrt is; megtudhatjuk, hogy az Orion gyárban termoszok és ventilátorok is készültek a rádiók mellett.

További részletek

Érdekességek Kossuth könyvtárából
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Az agg kormányzó könyvtára élete utolsó két évtizedében jelentős mértékben gyarapodott olyan kötetekkel, amelyeket szerzőik a nagy államférfi iránt érzett tiszteletük jeléül ismeretlenül is megküldtek neki. A köteteket lapozgatva az a benyomásunk támad, hogy a Ferenc József-i birodalomban, ha valaki valamit alkotott, azt „hódoló tisztelettel” igyekezett megküldeni Magyarország volt kormányzójának.

További részletek

Szeptember 27-én korábban zár a könyvtár
MEGKÖZELÍTÉS 2022. szeptember 27.

Felhívjuk kedves olvasóink és látogatóink figyelmét, hogy 2022. szeptember 27-én, rendezvény miatt a könyvtárunk 17 órakor bezár. 

Megértésüket köszönjük! 

További részletek

„Sohasem csökkenő tudományszeretetével egész könyvtárt kitevő munkákat írt…”
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

150 éve született Melich János (1872–1963) nyelvész, szlavista. Melich János 1896-tól a Magyar Nemzeti Múzeum Könyvtárának (OSZK) tisztviselője, később pedig 1920 és 1922 között az intézmény igazgatója volt. Élete során behatóan foglalkozott a magyar helyesírás történetével, régi magyar nyelvemlékekkel, és a magyar nyelv különböző eredetű jövevényszavait vizsgálta.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje: nagy.erzsebet@oszk.hu 
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd