Kedves Barátunk!
2022. június 27.

A Múzeumok Éjszakája mérlege: a Budavári Palotába 2700, a zirci műemlékkönyvtárba 1000 fő látogatott el – hozzánk. Köszönjük az érdeklődést! Továbbra is ajánljuk blogbejegyzéseinket és időszaki kiállításainkat! 

„Jobb kezében, mint a villám, / Forgolódott csatabárdja”
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Nem kell a magyar művészettörténet gazdag és szerteágazó ismeretanyagában otthon lenni ahhoz, hogy, ha valaki jártas valamennyire a magyar hadtörténelemben, ne vágná rá rögvest, ez az 1068-as cserhalmi (vagy más néven kerlési) csatát követő jelenet, melyben Szent László király küzd meg párviadalban egy lányrabló kunnal (aki valójában besenyő volt). Akik azonban kissé elmélyültek ebben témában, azok azt is tudják, itt sokkal mélyebb tartalom húzódik meg, mint egyszerűen egy csatát követő párviadal.

További részletek

Könyv- és papírrestaurátor szakmai képzés indul
FELHÍVÁS 2022. szeptember 1.

Az Országos Széchényi Könyvtár (felnőttképzési nyilvántartási szám: E/2021/000147) a felnőttképzésért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium által elfogadott 02135013 sz. programkövetelmény alapján meghirdeti Könyv- és papírrestaurátor szakmai képzését.

További részletek

Brassai Sámuel a kortársak és az utókor emlékezetében
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

125 éve, 1897. június 24-én halt meg Brassai Sámuel természettudós, nyelvész, filozófus, akit krónikásai egybehangzóan neveztek az utolsó erdélyi polihisztornak.

További részletek

Magyar márkák, magyar plakátok. A csokoládétól a rádióig
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS 2022. szeptember 30-ig

A könyvtárunk Ars Librorum kiállítóterében megtekinthető kiállítás gerincét hat magyar márkanévhez – Stühmer, Dreher, Orion, Közért, IBUSZ, Corvin Áruház – kapcsolódó grafikai plakátok adják, néhány, a márkákhoz kapcsolódó tárggyal kiegészítve. A kiállításon sokféle jellegű és stílusú plakátot láthatnak, amelyeken keresztül bepillanthatunk az adott kor művészi irányzataiba, hétköznapi életébe, történelmébe is.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje: nagy.erzsebet@oszk.hu 
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd