Kedves Barátunk!
2022. április 11.

Egy díjnyertes kötetről, a nyílt archívumi információs (OAIS) rendszerről és a Vershaza kiállításunkhoz kapcsolódó háromrészes blogposztról is olvashat e heti hírlevelünkben. 

 

Kollégánk díjazott kötete
HÍR 2022. április 6.

Hende Fanni, az MTA-OSZK Res Libraria Hungariae Kutatócsoport tagja Politikai reprezentáció a magyar országgyűléseken 1687 és 1765 között című kötete a Monográfiák, tanulmánykötetek és egyéb kiadványok kategória II. díját nyerte el.

 

További részletek

Több mint vers – három részben
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Mindhárom része olvasható blogposztunknak, amely VERSHAZA című kiállításunkhoz kapcsolódóan a Nemzeti dal történetét mutatja be.

1. rész

2. rész

3. rész

Ismét hosszabb nyitvatartási renddel várjuk olvasóinkat!
HÍR 2022. április 1-jétől

Hosszabb szünet után hétfőn és szombaton is nyitva a nemzeti könyvtár. A különgyűjtemények olvasótermeibe csak előzetes hely- és időpontfoglalást követően tudunk kutatási lehetőséget biztosítani olvasóinknak. 

További részletek

A nyílt archívumi információs rendszer (OAIS) szabványának honosítása
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A tartalom- és kulturális ipar egyik legfontosabb kortárs kihívása a hosszú távú megőrzés. Az elmúlt évek vonatkozásában gyakorlatilag nem beszélhetünk a kulturális szférában a kulturális javak megőrzése területén olyan konferenciáról vagy szakmai eseményről, amely során ne került volna elő a címben szereplő szabvány. De mi is az a hosszú távú megőrzés és miért fontos?

További részletek

Az egri könyvtárigazgató és szakíró, Ebergényi Tibor
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Ebergényi Tibor (1912–1987) tanár és könyvtáros 1912-ben született Egerben. A város Ciszterci Rend Szent Bernát Gimnáziumába járt, ahol osztálytársa volt Kálnoky László, a későbbi költő. A Pázmány Péter Tudományegyetemen szerzett magyar–német szakos bölcsészdiplomát. 1939-től az Egri Római Katolikus Felsőkereskedelmi Iskolában, majd 1948-tól a Dobó István Gimnáziumban tanított. 1959-ben kinevezték a Heves Megyei Könyvtár igazgatójának Egerbe, 1973. december 31-ig töltötte be ezt a posztot. 

További részletek

Tárlatvezetések VERSHAZA című kiállításunkban
RENDEZÉNY 2022. március 22-étől

Kurátori vezetéseket tartunk A Himnusz, Szózat, Nemzeti dal – emblematikussá lett verseink alcímű kiállításunkban keddenként 11 órakor és csütörtökönként 17 órakor, valamint további időpontok is igényelhetők csoportosan a csoportvezetes@oszk.hu mail-címen. 

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje: nagy.erzsebet@oszk.hu 
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd