Kedves Barátunk!
2021. augusztus 23.

A turisztikai szempontból is lenyűgöző zirci műemlékkönyvtár megszépült környezetben várja látogatóit. E heti hírlevelünkben erről is olvashat.

Megújult a Ciszterci Műemlékkönyvtár Barokk terme
SZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A nemzeti bibliotéka a Szent István Napok eseménysorozat alkalmából 2021. augusztus 19-én átadta a fenntartásába tartozó zirci Ciszterci Műemlékkönyvtár nyolc hónapos munkával felújított Barokk termét. A látogatás során megcsodálhatók a különleges könyvtár felújított terei is. Külön figyelmet érdemel a szigorú műemlékvédelmi szempontok szem előtt tartásával és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának támogatásával restaurált barokk bútorzat vagy a könyvtár folyosója, amely falkutatások eredményeként kapta vissza eredeti színét a padlóburkolat rekonstrukcióját követően.

További részletek

ARRABONA∙JAURINUM∙GIAVARINO∙RAAB∙GYŐR – Egy város emlékezete metszeteken és képeken
KIÁLLÍTÁS 2021. augusztus 20 – 2022. január 6.

A Győri Egyházmegyével rendezett közös kiállítást az Országos Széchényi Könyvtár az egyházmegye alapításának 1020. és Győr várossá válásának 750. évfordulója alkalmából. A kiállítás a kettős évforduló kapcsán a pusztulás – újjáépülés – átalakulás hármas tematika mentén mutatja be mindenekelőtt Győrt, a városi, az egyházi és a mindennapi életet, a fontosabb történelmi eseményeket, a különböző építkezéseket, valamint a szerzetesrendek megtelepedését és működését több mint három évszázad metszetein, térképein és alaprajzain keresztül, műtárgyakkal kiegészülve.

További részletek

Grafikai plakátok Zircen
KIÁLLÍTÁS 2021. augusztus 20 – október 19.

Az Országos Széchényi Könyvtár megújult Ciszterci Műemlékkönyvtárában látható idegenforgalmiplakát-kiállítás térbeli és időbeli kirándulásra invitálja az érdeklődőket. A kiállítás a nemzeti könyvtár Plakát- és Kisnyomtatványtára gyűjteményéből, az 1920–30-as évek belföldi utazást és üdülési lehetőségeket hirdető plakátjaiból mutat keresztmetszetet.

További részletek

Tanulás, találkozás, élmény a könyvtárban
INTERJÚ FOLYAMATOS

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete 52. Vándorgyűlésén számos könyvtárszakmai díj átadására is sor került. Másodikként a Békésiné Bognár Noémi Erikával készült interjút adjuk közzé, aki Tanulás, találkozás, élmény a könyvtárban. Útmutató a könyvtári programok szervezéséhez című munkájával elnyerte Az Év Fiatal Könyvtárosa 2021-es díját.

További részletek

A Palota úti gyorslift korlátozott időszakokban használható!
FELHÍVÁS 2021. június 12 – augusztus 31.

Az Országos Széchényi Könyvtár egyik lehetséges megközelítését biztosító útvonalát, a Palota úti gyorsliftet építési munkálatok miatt a következő hetekben korlátozott idősávokban lehet igénybe venni. A lift az építkezés ideje alatt reggel 9 óra előtt, illetve délután 16 óra után használható. Honlapunkon további információkat talál az nemzeti könyvtárhoz vezető gyalogos útvonalakról.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd