Kedves Barátunk!
2019. szeptember 23.

Van már programja péntek estére? A nemzeti könyvtár igazi kuriózumokkal készül a Kutatók Éjszakájára, ahol azt is elárujuk, hogyan viszonyult Ady a fényképezéshez, milyen beállítások számítottak divatosnak és milyen hagyományai voltak a korabeli fotózásnak.

Kutatók Éjszakája
Kutatók Éjszakája 2019. szeptember 27., 17 óra

Nem csupán az Ady Endréről készült fotográfiák között kalandozhatunk, de még „szelfizhetünk” is a költővel a nemzeti könyvtár Kézirattárában a Kutatók Éjszakáján. A Színháztörténeti Tárban pedig kiderül, hogyan kelthető életre a régvolt színházi élmény. Korabeli leírások, kritikák és nyilatkozatok alapján idézzük fel, mit láthattak a nézők a 20. század első felében.

További részletek

A magyar népmese napja
A magyar népmese napja 2019. szeptember 28., 10 óra

A magyar népmese napjához kapcsolódóan hamuban sült pogácsát falatozva, közösen írhatjuk meg a legszebb meséket és díszíthetjük fel a mesefát a könyvtár könyvesboltjában kialakított mesekuckóban.

További részletek

Vörös csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük
Kiállítás 2019. október 12-ig

A kiállítás korábban még nem látott eredeti fotókon és emlékeken keresztül mutatja be a Rákosi-korszak szórakoztatóiparát és azt, hogyan alakult a favorizált és a letiltott színésznők, revüsztárok karrierje a korszakban.

További részletek

Hajrá, magyarok! – Négy világbajnokság 2019-ben
Kiállítás 2019. október 31-ig

Asztalitenisz, vívás, kajak-kenu és öttusa. Ezek a sportágak alkotják a Plakát-és Kisnyomtatványtár kamarakiállításának témáját. A nemzeti könyvtár munkatársai közül többen sportoltak, vagy sportolnak a mai napig. A kiállításon néhány olyan tárgyat, oklevelet, kupát és érmet is bemutatunk, amely azt bizonyítja, hogy nem csak nézzük, hanem űzzük is a sportot!

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd