Kedves Barátunk!
2019. szeptember 16.

Mi történt a harmincas évek világhírű pesti mulatóival 1945 után? Hogyan alakították át a Városliget szórakozóhelyeit? Mennyire erotikus egy szocialista revü? A nemzeti könyvtár kamarakiállítása október közepéig látható. Mutatjuk, mi mindennel várjuk Önöket a héten.

Kutatók Éjszakája
Kutatók Éjszakája 2019. szeptember 27., 17 óra

A Kutatók Éjszakája programsorozatunkban ezúttal hangsúlyosan a magyar előadóművészet különböző kincsei lesznek láthatók az érdeklődők számára. A Színháztörténeti Tárban többek között kiderül, hogy hány nap szabadsága volt egy színésznek 1842-ben, vagy hány krajcár volt a büntetése, ha nem tudta a szerepét. Mindemellett láthatóak lesznek a Csodálatos mandarinhoz és Czinka Panna balladájához kapcsolódó dokumentumok, a Kézirattárban pedig Ady kéziratos Önéletrajzát tekinthetik meg a programjainkon résztvevők.

További részletek

Az OSZK kórus fellépése az Ars Sacra Fesztiválon
Koncert 2019. szeptember 21., 17 óra

Énekes szólista és orgonaművész közreműködésével ad műsort a nemzeti könyvtár kórusa az Újpesti Baptista Gyülekezet Imaházában a hétvégén. Az előadás az Ars Sacra Fesztivál keretében valósul meg.

További részletek

Vörös csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük
Kiállítás 2019. október 12-ig

Az 1950-es évek elfelejteni kívánt sztálinista show-műsoraiban számos ma is ismert előadó szerepelt. Sőt, több olyan is, akiket akkor még nem ismertek, de mára közismertté váltak (Romhányi József, Szenes Iván, Klapka György). A nemzeti könyvtárban és magángyűjteményekben őrzött fényképek és dokumentumok segítségével a kamarakiállítás az ötvenes évek elfelejteni kívánt szórakoztató műsorait és azok ma is ismert szereplőit idézi meg.

További részletek

Hajrá, magyarok! – Négy világbajnokság 2019-ben
Kamarakiállítás 2019. október 31-ig

Képeslap az 1936-os berlini olimpia kardvívó döntőjéről, az 1954-es és 1979-es öttusa világbajnokság plakátjai és a Nemzeti Hajós Egylet táncrendje 1890-ből. A Plakát-és Kisnyomtatványtár kamarakiállításának témáját négy sportág alkotja: az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu és az öttusa.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd