Kedves Barátunk!
2019. április 23.

Mobilapplikációs alkalmazással szólaltathatjuk meg a fényképeket, a korabeli képeslapokkal pedig valódi üzenőfal készül a kiállítás ideje alatt. Az Országos Széchényi Könyvtár EMLÉKKÉPEK'89 – Egy új korszak határán című interaktív fotókiállítása a rendszerváltás személyes emlékeit igyekszik bemutatni. A héten nyíló kiállításunkról hírlevelünkben olvashat bővebben.

Programjaink a Könyvfesztiválon
könyvfesztivál 2019. április 25-től 28-ig

Idén is szeretettel várjuk régi és új olvasóinkat a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris B épületében, a B50-es standon újdonságainkkal, akciókkal, valamint két könyvbemutatóval.

További részletek

EMLÉKKÉPEK'89 – Egy új korszak határán
Kiállítás 2019. április 26-tól 2019. május 24-ig

A pártállami rendszer bukása 1989-ben nemcsak a politikai környezetet változtatta meg, és hozta el a diktatúra évei után a demokráciát Magyarországra, hanem átalakította hétköznapjainkat is: a város és a falu képét, az öltözködést, a szabadidő eltöltésének módját, a fogyasztást – és az élet szinte valamennyi területét. Az Országos Széchényi Könyvtár pénteken nyíló interaktív fotókiállítása a rendszerváltás személyes emlékeit igyekszik bemutatni.

További részletek

Egység és sokszínűség – Örmény Biblia és vallásos társadalom
Kiállítás 2019. május 11-ig

Az első teljes örmény nyelvű Bibliát 1666-ban, Amszterdamban nyomtatták örmény kereskedők finanszírozásával, Albrecht Dürer művészetét közvetítő metszetekkel gazdagon illusztrálva. A különböző területek vallásgyakorlata lehet sokrétű, de a Biblia kiadása az egységet jeleníti meg.

További részletek

Vörös Csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük
Kiállítás 2019. július 20-ig

Az 1950-es évek elfelejteni kívánt sztálinista show-műsoraiban számos ma is ismert előadó szerepelt. Közülük többen akkor még nem számítottak ismertnek, mára azonban közismertté váltak (Romhányi József, Szenes Iván, Klapka György). A nemzeti könyvtárban és magángyűjteményekben őrzött fényképek és dokumentumok segítségével a kamarakiállítás az ötvenes évek elfelejteni kívánt szórakoztató műsorait és azok ma is ismert szereplőit idézi meg.

További részletek

Hajrá, magyarok! – Négy világbajnokság 2019-ben
Kiállítás 2019. október 31-ig

Képeslap az 1936-os berlini olimpia kardvívó döntőjéről, az 1954-es és 1979-es öttusa világbajnokság plakátjai és a Nemzeti Hajós Egylet táncrendje 1890-ből. A nemzeti könyvtár Plakát-és Kisnyomtatványtárának kamarakiállításának témáját négy sportág alkotja: az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu és az öttusa.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd