Kedves Barátunk!
2019. április 15.

A Photoconsortium által szervezett nemzetközi fotókiállítás-sorozatban tíz európai város vesz részt egy-egy saját, lokális témát feldolgozva. A pop-up kiállítások közösségi fotógyűjtéssel készülnek és a beküldők aktívan részt vesznek a virtuális galériák kialakításában. Budapesten a nemzeti könyvtár Emlékképek’89 című tárlatával kapcsolódik a nemzetközi projekthez. További részleteket hírlevelünkben olvashat.

Emlékképek’89 – Egy új korszak határán
Kiállítás 2019. április 26-tól 2019. május 24-ig

Interaktív fotókiállítás nyílik a rendszerváltás személyes emlékeiből az Országos Széchényi Könyvtárban. A kiállításon a rendszerváltásra tekintünk rá, az átalakulást, a változást próbáljuk megragadni, mindezt személyes nézőpontokból, privát fotóemlékekből megszerkesztve.

További részletek

Egység és sokszínűség – Örmény Biblia és vallásos társadalom
Kiállítás 2019. május 11-ig

Az örményeket a világ első keresztény népeként tartják számon, akik a keresztény–muszlim kontaktzónában (Perzsa-, az Oszmán- és az Orosz Birodalmak területein) is évszázadokon keresztül megőrizték hitüket, sokszor az államiság teljes hiányában. A kiállításon látható tárgyak, amelyek városról városra kísérték az örmény népirtást túlélő családokat, rávilágítanak az oszmán–örmény társadalom kulturális, nyelvi és vallási sokszínűségére.

További részletek

Vörös Csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük
Kiállítás 2019. július 20-ig

A Rákosi-korszak politikai irányítása a színházban is csak saját propagandája szócsövét látta, ezért megkísérelték a korábban „csak” szórakoztató műsorokat „tartalommal” megtölteni. A kiállítás korábban még nem látott eredeti fotókon és emlékeken keresztül mutatja be ezeket a műsorokat és azt, hogyan alakult a favorizált és a letiltott színésznők, revüsztárok karrierje a korszakban.

További részletek

Az első világháború térképeken: Határviták
Kiállítás 2019. április 27-ig

Az első világháborút lezáró béketárgyaláson több térképkészítő is részt vett. Gondolta volna, hogy a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság határait is kartográfus segítségével alakították ki? A Térképtár kiállításán további érdekességeket tudhat meg az első világégés határvitáiról.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd