Muraszombattól Nagykanizsáig

Így emlékeztünk a fehérbot nemzetközi napjára

 

A háromnapos rendezvénysorozat első állomása Muraszombat volt. A Vakok és Gyengénlátók Muravidéki Egyesülete október 13-án tartotta rendezvényét a fehérbot nemzetközi napja alkalmából.

A magyarországi delegációt Kovács Béla, a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének elnöke vezette. Az üdvözlések és a köszöntő elhangzása után színvonalas kultúrműsor következett.

Nagy sikert arattak a Budapestről érkezett szereplők: Ézsiás László verseket mondott, Ferenczi Edit és Ferenczi István ének- és zeneszámokat adtak elő.

Ézsiás László szereplését már csak azért is nagy érdeklődés fogadta, mert ő két verset magyar és szlovén nyelven is elmondott. A találkozó jelentős hozzájárulás volt a szomszédos sorstársi kapcsolatok fejlesztéséhez.

Lentiben október 14-én mintegy 120 főnyi közönség előtt kiemelkedően sikeres rendezvény zajlott. Itt a már említett szereplőkhöz Kovács Béla versmondással csatlakozott. E rendezvényt több helyi civil szervezet is támogatta.

Az október 15-én a Nagykanizsán tartott megyei rendezvény szónoka a Társadalmi Egyesülések Szövetsége Zala megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Horváth Miklós volt. A több mint 100 jelenlévőt üdvözölte Marton István, Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere is. A kellemes szórakozást nyújtó kultúrműsorban szerepeltek: Ézsiás László, Ferenczi Edit, Ferenci István és Gazda Zoltán sorstársaink. A sikeres rendezvény jóízű ebéddel, beszélgetéssel zárult.

A rendezvénysorozat pénzügyi szükségleteit, sikeres pályázatnak köszönhetően, NCA támogatásból biztosította a megyei egyesület.

 

Lukács Gyuláné