Jó hír a tisztességes embereknek

Az MVGYOSZ javára döntött a Fővárosi Ítélőtábla

 

Lapzártánk közben kaptuk a hírt, hogy Földi Antalnak az MVGYOSZ vezetőségének szétverését (illegitimmé nyilvánítását) célzó keresetét a Fővárosi Ítélőtábla minden vonatkozásban elutasította. Az ítélet jogerős, ellene további fellebbezésnek helye nincs.

A nagytekintélyű bírósági testület a Szövetség szervezeti átalakulását minden vonatkozásban törvényesnek ítélte.

Az ítéletet, ha megkapjuk, korrekt módon közölni fogjuk. Annál is inkább, mivel számos olyan kulisszatitkot tárhatunk tisztességes Olvasóink elé, amelyek miközben megbotránkozást és viszolygást váltanak ki, mellesleg minket is igazolnak.

Az elmúlt hónapokban nyilvánvalóvá lett, hogy Földi Antal perindításának voltak szemérmetlen és szemérmes drukkerei is. Az előbbiek nyíltan hirdették az elsőfokú bírósági ítélet után, hogy a Szövetség elnökségének minden addigi döntése illegitim, vagyis semmis, és most már ne is merészeljen semmiféle újabb döntést hozni. Az utóbbiak pedig arra akarták rákényszeríteni a Vakok Világa főszerkesztőjét, hogy közölje le az elsőfokú bírósági ítéletet, amivel aztán ki is váltotta volna az általános riadalmat és káoszt az MVGYOSZ tagságának sokaságában.

Megjelent egy bizonyos úrnak a jóvoltából egy olyan, nehezen minősíthető közlemény is, amely szinte bűnként tűntette fel azt, hogy az MVGYOSZ elnöksége még dolgozni merészel. No és jöttek a mocskolódások e sorok írójához telefonon és írásban is, mivel megbocsáthatatlan bűnnek találták egyesek, hogy A hamis látszat ára című írásomban az alaptalanul vádaskodóval szemben az ártatlanul megvádoltak mellett merészeltem érvelni.

Egyetlen sértésre és mocskolódásra sem válaszoltam. S ha a következő lapszámunkban mégiscsak ismertetést adok róluk, csupán azért teszem, hogy tisztességesen gondolkodó, jóérzésű olvasóink is eljuthassanak annak a megállapításához, hogy akik ilyen alantas módon acsarkodnak, azoknak nem lehet igazuk.

Nem is lett, miként a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete bizonyítja.

 

Cseri Sándor