Vissza

SZERZŐINK

Dáné Tibor Kálmán az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) ügyvezető elnöke, a Romániai Magyar Népfőiskolai Társaság elnöke, a Magyar Népfőiskolai Társaság elnökségi tagja, a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága tagja, az Erdélyi Múzeum-Egyesület tagja, az Illyés Közalapítvány romániai művelődési szaktestületének tagja és az Oktatási és Kulturális Minisztérium (volt NKÖM) mellett működő Határon Túli Magyarok Közművelődési Tanácsának erdélyi tagja.

Fábián Judit népművelő, a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet igazgatóhelyettese.

Dr. Halász Lászlóné Kovács Éva magyar tanár, népművelő, a Magyar Művelődési Intézet Vizsgaközpont osztályvezetője.

Halász Péter agrármérnök, csángókutató. A Magyar Művelődési Intézet Nemzetiségi és Etnikai Kisebbségi Programok Koordinációs Titkársága Határon Túli Magyarok Osztályának munkatársa.

H. Zöldi Hedvig népművelő-könyvtáros, a Magyar Művelődési Intézet szerződéses megbízott munkatársa.

Kálóczy Katalin magyar tanár, népművelő, informatikus könyvtáros. Köztisztviselő az Oktatási és Kulturális Minisztériumban. Szakterülete a határon túli magyar közművelődés és könyvtárügy.

Keresztesi József népművelő. Előbb közművelődési felügyelő, megyei intézmények módszertani munkatársa, két évtizede közösségfejlesztéssel, civil szervezetek szakmai segítésével foglalkozik. 10 éve szervezi és irányítja a tatai Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság (Komárom-Esztergom megye) szakmai munkáját, elnökségi tag, szakmai menedzser.

Mayer József szociológus, az Országos Közoktatási Intézet Iskolafejlesztési és Integrációs Központjának igazgatója.

Máté László közművelődési előadó, a Kölcsey Ferenc Megyei Közművelődési Intézet volt munkatársa, nyugdíjas.

Ódor Katalin tanár, népművelő, közművelődési szakértő. 1994 óta Budapest XVIII. kerület Pestszentimrei Közösségi Házának igazgatója.

Pál Miklósné népművelő, a Békés Megyei Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Peitlerné Takács Éva könyvtáros, a Lengyeltóti Városi Könyvtár igazgatója.

Pordány Sarolta közművelődési és felnőttképzési szakértő, magyar szakos tanár. Budapesti kulturális és ifjúsági intézményekben dolgozott 1989-ig. Alapító tagja és tíz évig ügyvezető elnöke volt a Nyitott Képzések Egyesület elnevezésű civil szervezetnek. Köztisztviselőként a közművelődés stratégiai kérdéseivel foglalkozott, továbbá a kulturális statisztikai adatgyűjtés területén szerzett tapasztalatokat. Jelenleg kutatói, szakértői feladatokat lát el saját tanácsadó vállalkozásában, és aktívan részt vesz a Felnőttképzés Fejlesztéséért Egyesület munkájában, melynek képviselője és ügyvezető elnöke. 

Romhányi András villamos- és gépészmérnök; művelődésszervező. A Magyar Művelődési Intézet Nemzetiségi és Etnikai Kisebbségi Programok Koordinációs Titkársága Határon Túli Magyarok Osztályának tanácsosa. A Budapesti Népművelők Egyesülete elnökségi tagja, a Magyar Művelődési Társaság felügyelő-bizottságának elnöke, a Magyar Kollégium Kulturális Egyesületének elnöke és a Magyar Kollégium Alapítvány képviselője, a kuratórium elnöke.

Sajó Attila népművelő, a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, a Magyar Népművelők Egyesülete elnökségi tagja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Népművelők Egyesületének alelnöke.

Tóth Zsóka népművelő, előadóművész, a Magyar Művelődési Intézet Koordinációs Osztályának vezetője.

Veszpréminé Turtsányi Valéria népművelő, közművelődési szakértő, kulturális menedzser és projekt szakértő, a pápai Jókai Mór Művelődési Központ igazgatója, a „Tudásháló” projekt menedzsere.