A romák ellen elkövetett sorozatgyilkosságok évfordulóján a Fidesz inkább bogarakról beszél

2018 február 24 8:45 de.29 hozzászólás

Miközben a média egy része azzal foglalkozik, hogy Fazekas Sándor helyből idióta, vagy közös edzőtábort szerveznek Németh Szilárddal, érdemes talán azon is elgondolkodni, hogy mivel nem foglalkoznak olyan sokat. Mert az nyilvánvaló, hogy Németh Szilárd szögei és Fazekas Sándor bogarai a kevésbé veszélyes kommunikációs témák közé tartozik.

Lényegesen kevésbé veszélyes, mint például az oktatás színvonalának az alakulása, amivel kapcsolatban a diákok tüntettek. Aligha azért, mert rovarokat szeretnének enni. Ellenben talán mégsem árt, ha valaki ismeri a rovarok világát. Miközben a történelem ismerete kifejezetten előnyös lehetne. A kormánypárt tagjainak is. Mert akkor tudhatnák, hogy az a fajta országvezetési felfogás, amit követnek, már többször okozott igen komoly gondokat a történelem folyamán. Még akkor is, ha ideig-óráig működhet a látszólagos Müchausen-trükk. Valójában, hosszú távon a látszat-, és presztízs-beruházások, illetve az ezekhez kötődő korruptokrácia előretörése már többször okozta egy ország gazdasági kivéreztetését, mint felvirágzását. A gazdaságit, pedig nem egy esetben követte a gyakorlati vérontás.

Amelynek nem egy esetben adott tápot a felpiszkált gyűlölet. Gyűlölet egy gazdasági csoport, egy embercsoport ellen. Pótszerként azok számára, akik valójában önmagukat, a saját tehetségtelenségüket, esetleg a saját tanult tehetetlenségüket gyűlölik legjobban a világon. Vállukra emelve szinte bárkit, aki látszólagos felmentést ígér agyűlölet tetszőleges kiélését illetően. Illetve, örömmel csapódva bármilyen csoporthoz, amely a hivatalos számonkérés esetén mégis képes egyfajta feloldozást, mártíromságot ígérni. Ebből a szempontból elég az akár öngyilkosságig eljutó öngyűlölettel szembeállított mártírkultuszt megtekinteni a terroristák egy részénél. Lehetőleg robbanótávolon kívülről végrehajtva a megtekintést. Biztos, ami biztos. De az említett jelenség látható számos olyan esetben is, amikor egy látszólag magasabb szempont aljasít le valakit odáig, amihez képest a rovarvilág, Fazekas által lenézett tagjai már a moralitás csúcsát jelentik.

Ahogy azokkal szemben is kikérhetné magának bármelyik csúszómászó, illetve ízeltlábú az összehasonlítást, akik gyermekekre, és gyermekeiket védő szülőkre voltak képesek egy évtizede tüzet nyitni. Nem valami világvégi tűzfészkében a Földnek, hanem Magyarországon. Megmutatva, hogy az erőszakba csatornázott gyűlölethez nincs szükség migráncsokra, Sorosra, senkire. A gyűlölet, illetve a rasszizmus képes kitermelni a moralitásában, de sokban a módszertanában is a terrorista sejtekre emlékeztető gyilkosokat. Függetlenül attól, hogy a gyilkosokat a bíróság, illetve a saját szemétdombjuk miként minősíti majd a közbeszéd számára.

Az pedig mindenki felelőssége, a média felelőssége is, ha hagyja, hogy a romák ellen elkövetett sorozatgyilkosságok évfordulóján Fazekas bogarai és Németh szöge felé terelődjön inkább a kommunikáció. Érthetően. Mert a Fidesz számít a szélsőjobbot hallgatólagosan elfogadók szavazataira. Mert a Fidesznek szüksége van folyamatosan bűnbakokra, gyűlöleti céltáblákra.

29 hozzászólás

  • Még a kis időkülönbség dacára is jellemző, hogy a gyilkosságokról szinte alig esett szó a kormánysajtóban

  • Úgy 6-7 évvel ezelőtt azt mondta Vona (bár lehet, hogy Novák Előd, nem emlékszem pontosan), hogy a fideszesek 90 százaléka jobbikos, csak még nem tud róla.
    Azóta nyilvánvalóvá vált: nem véletlenül csúsztak viharsebesen a néhai fiatal demokraták most már a hivatalos Jobbiknál is szélsőségesebb irányba. Nem kétlem, hogy sok odaszavazó nem gondolja magát rasszistának, sőt azt sem, hogy a magyar néptöbbsége rasszista lenne. Bár ez a kormányzó pártszövetséget hidegen hagyja? nekik elég, ha az a 25 százaléknyi agyatlan odaszavaz. A többinek meg készül már a SS (stopsoros) törvény, ami a lopakodó terrorizmusnak ad teret.

  • Igen Margit, jól látod. A Fidesz, mivel igazán nincs is ideológiája, csak a politikai opportunizmus mindent vívő Jolly Jokere, bizony a mai üzeneteik vér fasiszta üzenetek már, amely változást az agymosott fanatikus követők észre se vettek. Ez a gyűlölet kampány olyan erkölcsi és mentális bomlást hajtott végre az agyakban, hogy amin ők még 10 éve hahotáztak volna, ma már el is várják, hiszen ők is csak azt nézik, hogy mi a hír forrása, nem a tartalmát. Mert az a diktátor szájából ma már szentírás.
    Ma kint voltam a másik cikkben idézett MDF piacon és elég szürreális látvány volt látni a pavilonokat… A DK-s előtt nagyobb csoportosulás – fidesz gyűlölettől buzogva, 10 méterre tőle a fidesz stand 12 narancsos overall-os aktivistával, akik szinte lasszóval próbáltak a nyugdíjasok között balekot találni, látszólag ők már saját szórakoztatásukra voltak ott..

  • @Miklos Banfi

    Ma már nem kell “sportból” aláírást gyűjteni, mert mindenki több jelöltnek is aláírhat. Régen viszont érdemes volt, mert esetleg a többi jelöltnek már nem jutott aláíró sem…

  • Ezért mondom én, hogy aki látta Vonát gárdista egyenruhában a parlamentben, annak kinyílhatna már a szeme a Jobbikot illetően, mert ezt semmiféle cukiság nem negligálhatja.

  • Mit tudnak mondani akkor amikor ennél a merénylet sorozatnál IS egyértelműen tetten érhetők a titkosszolgálati szálak. Hogy nem pár agyament cselekedett magán akcióban. Módszertani séma, h azokról amit már félremagyarázni sem lehet, legjobb taktika a hallgatás. Legjobb, ha így szépen kiesik a köztudatból.

  • Sajnos hányingerem van.
    Ezektől a dolgoktól.

  • Nagy Gyula:
    Valóban.
    De nem rég írtam hogy a szélsőjobb tudatosan küldött szimpatizáns fiatalokat a különféle titkoszolgálatokhoz, dolgozni.
    Holott fegyveres testületek -elvileg-nem alkalmazhatnak párttagokat vagy párt-elkötelezetteket.
    Az ötlet egyébként Torgyán doktortól származik, utána lehet nézni a NET-en.

    Emiatt is rühellem a tesze-tosza MSzP.-t.
    Hogy ezt eltűrte.

  • Borzalmas történések! De majd illik megemlékezni április 24-én az örmény holokausztról is, a legalább 600.000 halottról. (Lehet, hogy a Fidesz majd akkor is bogarakról fog beszélni ?)

  • Az örményeké minden szimpátiám.
    Az első kereszténységet felvevő nép a világon.
    És a törökök meg oroszok (meg angolok is talán) egyszerűen megfosztották őket a hazájuktól.

  • Geyza
    2018 február 24
    11:15 de.

    Felhívom rá a figyelmedet, h a titkos szolgálatok nagyon szigorúan utasítások hierarchikusan működtetett szervezetek.
    Ebben kóbor beépülők nem rúgnak labdába.
    Hosszabb ideig tartó akciókban biztosan nem.
    Már az első “partizán akció” után likvidálnák.

  • NAGY István
    2018 február 24
    11:21 de.

    Van még pár nagyon durva holokauszt a történelemben.

  • Nagy Gyula:
    Az ábra nem azt mutatja.

  • Geyza
    2018 február 24
    12:28 du.

    Hiba koncepció igazolóra hamisítani a valóságot.
    Már persze csak akkor, ha nem a “kóbor anyácák” megtévesztése a cél.

  • Holokauszt:a görög Holokautoma szóból származik.
    Jelentése : Teljesen elégetett áldozat.

    Egszerűbben fogalmazva: olyan, mint aminek nyoma sem marad.
    Ez volt Hitler kb 1922-ben megfogalmazott elképzelése mindazokról akikről úgyvélte az ellenségei.
    (Zsidók, cigányok, baloldaliak, szociáldemokraták, szlávok, stb..)

    Nem tévesztendő össze az egyébb politikai gyilkosságok áldozataival.

    Tudunk a sztálini rémálomról: az ukrán parasztok tömeges éhhaláláról és kivégzésekről is.

    Gorbacsov vallotta be a Peresztrojka idején.

    Legalább az oroszok megpróbálnak szembenézni a rémes múlttal.

    Nem úgy mint a magyarság túlnyomó többsége.Sajnos.
    Peg ideje volna már.Rögtön sikeresebb lenne az egész ország.

  • A Fidesz vezérkara szellemi nyomorék,és most már a szkizofrénia legsúlyosbb tüneteit mutatja!De azok is azok,akik majd rájuk szavaznak!

  • Nagy Gyula
    Az általad feltett film azt állítja, hogy az ukrán holokausztban, a “holodomorban” hét millió embert nyirtak ki Sztálinék ??! Ez egy millióval több mint a HOLOKAUSZT áldozatainak száma… Ez ki van zárva !!!

  • Geyza, “Ez volt Hitler kb 1922-ben megfogalmazott elképzelése mindazokról akikről úgyvélte az ellenségei.
    (Zsidók, cigányok, baloldaliak, szociáldemokraták, szlávok, stb..
    …….
    Hogy hogy a homokosokat meg az elmebetegeket kihagytad..?
    🙂

  • NAGY István
    2018 február 24
    4:15 du.

    Nem kívánok számháborúzni. Már csupán azért sem, mert úgy látom, az is amit betettem, egy propaganda produkció.
    Minden gazemberség azok számára akikkel megtették, 100%-os.

  • NAGY István
    2018 február 24
    11:21 de.

    Az örmény népírtásról valószínűleg hallgatni fognak 🙁
    Attól félek mindkét-három oldalon.

    Ami a titkosszolgálatokat illeti: már a Charlie Hebdo-incidens esetében is nyilvánvaló volt, hogy az esetnek két haszonélvező csoportja van. A nagyobb felhatalmazást kapó szolgálatok, és a kiadó, amely így megmenekült a csődtől, és szép hasznot húzott a különszámokból.

  • NHC*
    Nem tudsz olvasni?
    Ott van hogy “stb”.
    A homoszexuálisok és elmebetegek nem politikai csoportok vagy népcsoportok vagy kisebbségek hanem akár “árja” állampolgárok is lehetnek bár kissé mások.
    Én meg csak a nácizmus politikai részével foglakozom.

    De…látom te észben tartod kiket kell kiirtqani ha esetleg a kis pártocskád kormányra kerül.

    A stadionokat előzékenyen megépítették nektek.

    *NHC = Neonáci Hitlerista Charli.

  • Sharapova:
    Neked nem tűnt fel?
    Mikor itt élesedik a vita,
    az állítólagos ellenzéki nácik
    egyből a helyi fidesznyikek mellé sorakoznak.
    Akkor ellenzékiek ők amikor a stadionban kihajt a kapufa

  • Felénk a romák cigányoknak nevezik magukat–akárhogy erőlködik ez a szerkesztett szó : roma.
    Ez inkább a városi pantallósok között dívik.Ez egy kicsit eltakarja azt , hogy kikről van szó-szerintük.

  • A “roma gyilkosságok” kezdete 2008. júliusban volt.

    Ál naiv kérdések:
    1) Ki-, ill. melyik párt volt ekkor hatalmon?
    2) Cui prodest? (A római jog szerint)

  • Kis Ferenc:
    Hogyne.
    Tudjuk jól.
    A gaz Gyurcsányiak adtak arra is parancsot.

  • Geyza

    Miért adtak parancsot a gaz Gyurcsányiak?

  • Geyza
    2018 február 25
    10:18 de.

    De csak azt követően, hogy Sorossal egyeztettek…. 🙂

  • Valamiben mindig mindenki soros.
    Ezt nevezzük sorsnak is.
    Nemcsak Sorosnak az az életfilozófiája, h ha van választási lehetősége akkor (komoly erkölcsi engedményeket is megtéve) a naposabbik oldalt választja.

  • Ez volt egy holokauszt, errol meg ma sem irnak , beszélnek rola. Csak a videot kell megnezni.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.