Nem félünk

2017 szeptember 29 8:58 de.33 hozzászólás

Not Afraid – ez a két szó olvasható világhírű művészekről készült fényképeken. Van, aki egy papírlappal, egy laptop kijelzőjével, a kutyája nyakába akasztott táblácskával, gitárra pingált felirattal, vagy profi plakáttal üzen, van, aki egy filctollal a tenyerébe írta: NEM FÉLÜNK!
Meglehet, nem tökéletes nyelvtani szerkezet, de az üzenet – remélem! – egyértelmű és meggyőző!

A Százhetvenötök (ennyien csatlakoztak a kampányhoz) életművében [kerestem ideillő jelzőt, de azt hiszem, felesleges] nem nehéz a szabadság-egyenlőség-testvériség elavult [vagy elátkozott?] eszméjének szentelt, klasszikussá nemesült dalokra lelni.

[Emlékszünk a budapesti Human Rights koncertre? Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Tracy Chapman, Youssou N’Dour… Régen volt.]

Mindannyian az emberi jogok elkötelezett képviselői. ARTIST FOR HUMANITY!

Most a menekültek támogatására gyűjtenek.

Miért hangsúlyozzák, hogy nem félünk? Nem tudták, amit tudniuk kellene? Amit az őcsényiek (tulajdonnévből jelző) tudnak? Amit a Nemzet Csótánya (átruházott metafora!) olyan magabiztosan állít;
Soros, kerítés, honvédelem, konzultáció…)

Ha választanom kell [sőt, szavaznom róla!], én Brian May-jel, Ian Adersonnal, Ringo Starr-ral, Bonnie Raitt-tel, Mark Knopflerrel, Keith Richarddal, Richie Blackmore-ral, Peter Gabriellel, Wayne Shorterrel, Stinggel tartok. [ a Csendben hallhatatlan.]

Éry Balázs


(Fotó forrás: Rolling Stones)

33 hozzászólás

  • Nem kell sokat gondolkodnom, hogy az őcsényi Orbán hordalék vagy az ők pártjára álljak. Mondok egy imát azért ezekért az őcsényi áldozatokért, akik a szimbólumai lettek ennek az ördögi gyűlölet keltés cunaminak.

  • Igaz, az is szimbólikus, hogy nem félnek ŐK és mi. Sajnos nagyon is tartunk tőle és keményen már is áldozatai vagyunk az Orbán féle mocskos, fanatikus őrületnek.

  • Tegyük hozzá: anymore

  • Nos az az igazság, hogy végre ezt is valaki tollhegyére tűzte. A megfélemítés minden diktatúra legfőbb fegyvere. Volt honnan és kitől tanulni. Nem csupán a rómaiak éltek vele de minden diktatúra legfőbb fegyvere volt az elégedetlenkedőkkel szemben. Ám minden rendszerben ahol diktatúra volt lassan de biztosan kialakult egy ilyen “nót afraid” mozgalom. Ezek voltak a modern udavari bolondok. Nekik lehetet és lehet kritizálni. Mások csak megpróbálhatják egészen addig amig be nem tömik a szájukat. És most már nincs ugye nagy különbbség nyugat és kelet közt(pár őskövületet leszámítva mint É. Korea vagy az arab iszlámizmus) Minden esetre jó, hogy volt és van ilyen manapság. Kevés sikert tudnak elérni. Tulajdon képpen John Lenon volt az úttörő az első aki soha senkitől sem félt. Sajnos egy őrült áldozata lett végül(nem vagyok benne biztos hogy ez az őrült nem e egy megbízatást teljesített)

  • “… én Brian May-jel, Ian Adersonnal, Ringo Starr-ral, Bonnie Raitt-tel, Mark Knopflerrel, Keith Richarddal, Richie Blackmore-ral, Peter Gabriellel, Wayne Shorterrel, Stinggel tartok. ”

    Latom, az elvtarsaknak tetszik a kabitoszeres hulyegyerekek szennykulturaja.
    Vagy tevednek es csak azert “tetszik” a mocsokkultura az elvtarsaknak, mert a bunkok kulturajat muvelok annyira elhulyultek mar a kabitoszerektol, hogy bolsi lett beloluk?

  • Az előző hozzászólásom géphiba miatt eltünt…
    Nos a felsorolt “urak”művészek ugye többnyire Amerikában,Angliában stb. él testőrök,biztonsági őrök,koncerteknél rendőrök gyűrűjében ……
    míg az európaiak többsége olyan országokban ahol már eddig is
    sok erőszak,gyilkosság,robbantás történt…..
    Szerencsére nálunk amíg áll a kerítés,határzár nincs mitől tartanunk.reméljük így is marad!!!!!!
    Főleg a nyugdíjasok törik a fejüket itthon,hogyan is támogathatnák ezeket a munkakerülő(ingyen szállást,élelmet,orvosi ellátást és még “suskát”…is kapó szerencsétlen bünözőket….

  • Különben a felsoroltak bátorsága,hősiessége és szolidaritása
    rendkívűl megható…!

  • Azoknak, akik, tudják hogy ki volt, a hazai politikai kultúra megálmodója Bibó István, legismertebb idézete:
    ” Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük. ”
    Akik, ismerik nyelvünket, nem kell egy abszolút ambivalens csapat, követőjének lenni…mert divat marketing szaga van…

  • Ha annyi pénzem lenne mint a felsoroltaknak én sem félnék! Amikor ellepnék az országunkat, vérző szívvel átköltöznék a Világ egy másik országába. Koromnál fogva, mire az egész világon uralkodni fog az iszlám, már nem élem meg. A nem félőket pedig nem érdekli a jövő!

  • a 2. mondat helyesen … “ellepnék az országunkat” akiktől jobb lenne félni,…

  • Miklós Banfi!

    Ha magát vagy a családját érte volna “némi”erőszak,gyilkosság….. talán mégsem Orbántól félne…de ha jól belegondolok,mint fanatikus baloldali bevallotta,hogy fél
    Orbántól(megszakad a szívem)ne féljen erőszak nélkül fognak veszíteni,ami ugye “rém kellemetlen”de nem halálos…..!

  • Persze hogy nem félnek, hisz nem a heteroszexuális, fehér, családos, nemzetben gondolkodó, devianciákat megvető, nemzetben gondolkodó, hagyományait megőrző embercsoporthoz tartoznak, amely tagjainak fennmaradása a legveszélyeztetettebb a nagyvilágban.

  • lelszi,

    Mivel a bekeaktivistak elegge utaljak a nyugati “kulturat” es az azzal jaro dekadenciat, zullest, ezek a “nemfelosok” a legelso celtablaknak szamitanak a bekeharcosoknak.
    Csak remelni lehet, hogy legkozelebb nem az artatlan hulyeket nyirjak ki a bekegalambok.

  • Mikós Bánfi! Nem akartam az árokba beállni, de muszáj. Bíbóval vagyok! Meglepő, hogy épp Szellemi segéderő hozta föl.

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Tisztelt Éry Balázs!

    Ha már ide írtad a felsorolt „aktivisták” azonosítására azt a téves meghatározást, hogy „ARTIST FOR HUMANITY!” legyen szabad kiigazítani azzal, hogy én meg beillesztem a valódi Artist For Humanity weblap linkjét
    http://afhboston.org/aboutus.html
    ahol minden kedves olvasó megtalálhatja a következő elhivatottsági nyilatkozatot (kicsit szabadon fordítva):

    “A művészek az emberiségért (AFH) missziója a gazdasági, faji és társadalmi megosztottság áthidalása azáltal, hogy az alulfinanszírozásott városi ifjúságnak az önellátás képességét biztosítja a művészi és formatervezési munkák fizetett foglalkoztatása révén. Küldetésünk kettős filozófiára épül: A kreatív folyamatban való részvétel a társadalmi változások számára erőteljes erő, és a kreatív vállalkozói tevékenység produktív és életet váltó lehetőség a fiatalok és közösségeik számára.”

    Kerestem, de nem találtam nyomát sem az illegális migráció támogatásának. Volnál szíves ráirányítani?

    Azt meg végképp nem értem, hogy mi okom lenne követni olyan emberek útmutatását akik a hülye ötleteik “gyümölcséből” nem falatoznak? Valaki már egyszer elmagyarázhatná nekem, hogy mi ez a celeb imádat, hogy egészségtelen ételeket reklámoznak hoki játékosokkal a gyerekek részére, és mint ebben az esetben politikai útmutatást probálnak letolni a torkunkon nyivákoló idióták képével.

    Ébredjetek már fel eltévelyedett lelkek. Soroljátok fel azokat a képen látható “tanácsadókat” akik a saját házukba vittek rászorulókat (nemcsak migránsokat, de éhező helybelieket is) ahelyett hogy a mi farkunkkal akarnák verni a csalánt.

    Ez a mindenki mást lenéző felsőbbrendűség vezetett Donald J Trump elnökségéhez, és ez fogja bebetonozni az általatok oly nagyon rettegett Orbán Viktort és a Fidesz-t még négy de lehet hogy huszonnégy évre.

    Megérdemlitek hogy rettegésben éljetek, mert a félelmet Ti magatok tápláljátok azzal, hogy támogatjátok a Nagy Nemzetközi Politikai Kalandor bevándorlási terveit.

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Ernesto Vladimir 017 szeptember 30 2:47 du.

    Megnéztem ezeket az impresszive linkeket de valahol nyilván eltévedtem, mert nem láttam a Manchester-i robbantásban meghalt gyermekek szüleit, sem a Barcelona-i vagy a Nice-i gázolások áldozatainak a hozzátartozóit, vagy a London-i áldozatokról készült felvételeket sem. Lehet hogy rossz weblapra irányítottál?

    Amit itt láttam az, hogy az a szemét ringyó aki ránkszabadította ezt a poklot bátran kijelentette, hogy “Tisztában vagyunk azzal, amivel ez az ország szemben néz, de nem félünk.” HC. Először is kétlem, hogy tisztában van vele, másrészt
    könnyű neki nem félni mert a ‘sikeres’ szereplésével az USA-t hozzásegítette, hogy olyan ember ülhet az elnöki székben aki nem csak mondja hogy nem fél, hanem tesz is azért hogy senkinek ne legyen oka félni.

    Na ugyanezt teszi Orbán Viktor is és a felsorolt “művészek” egyenként odajárulhatnak hozzá hogy kezet (esetleg mást is) csókoljanak neki.

  • Róbert Morrison,
    Amit itt beírtál ahhoz egy szóval több vagy egy szóval kevesebb csak ronthat.Külön tiszteletem a goálner szétcincálásáért is egy másik cikknél.

  • Dilemma:

    .

    “NEM FÉLÜNK A FARKASTÓL,

    NEM BÁNT AZ, CSAK MEGKÓSTOL.”

    .

  • gyuri10,

    ” Róbert Morrison,
    Amit itt beírtál ahhoz egy szóval több vagy egy szóval kevesebb csak ronthat. ”

    Oh-oh… en hozza akartam tenni valamit, es most attol tartok, hogy elrontom a Robi mondokajat. 🙂

    Szerintem van egy masik oka is annak, hogy a kabitoszerektol elhulyult idiotak miert “nem felnek”. A legfontosabb talan az, hogy sokuknak nincs gyerekuk, vagy ha van le se szarjak oket. Igy aztan nekik mindegy hogy mit hoz a jovo.
    O mar 50, 60, 70 eves, mire a bekeharc beerik Europaban vagy Eszak-Amerikaban o mar regen a foldben fog rohadni. Mit erdekli ot, hogy a tobbiekkel mi lesz?

  • Most nezem csak ki a cikkiro, mert most tunt fel csak igazan, hogy mindjart a cikk elso mondataban ezeket a kabitoszeres sotet alakokat “muvesznek” hivta.

    Hat erre mit latok? A cikkiro is szennykultura-gyaros.
    Igy mar majdnem ertheto a becsokolas.

  • Orsós Elemér

    Miklos
    2017 október 1
    4:09 de.

    A kábszeresek közül én csak egyedül a néhai Jimi Hendrixet tartom művésznek, kár hogy, a jóakarói kigyógyítás helyett a kizsigerelését választották!

  • Miklos Azért mielőtt általánosan leszennyeznéd a társaságot, meghallgathatnád a Blackmore’s Night lemezeit.

  • Orsós Elemér Kábítószerest csak akkor tudnak “kigyógyítani”, ha Ő is akarja. Ha nem akarja, az egész világ a fejére állhat, akkor sem sikerül. Ha pedig tudatmódosító nélkül nem tud zenélni (nagyon sokanak az ad “ihletet”), akkor hiába minden.

  • Llanfair,

    “” Ha pedig tudatmódosító nélkül nem tud zenélni (nagyon sokanak az ad “ihletet”), akkor hiába minden. “”

    De ha mar eleve csak “tudatmodositoval” tud “zenelni”, akkor talan nem is olyan nagy tehetseg. Nem gondolnad?

    Mellesleg nekem is tetszenek bizonyos enekek, amik kozul nem epp mind tartozik az igazi muveszetbe. Pl:

    https://www.youtube.com/watch?v=H4IF8OmLOMw

    https://www.youtube.com/watch?v=0YONAP39jVE

    https://www.youtube.com/watch?v=QgEHWyQsi_k

    https://www.youtube.com/watch?v=L8Co7IzOyhw

    https://www.youtube.com/watch?v=0UrbuzgVFC4
    (ne lepodj meg a furcsa feliraton, spanyol.)

    es vegul ez Oroszorszagbol:

    https://www.youtube.com/watch?v=Mk1BKJSqxOo

    De csak az izraelieknek es a legjobb kantoroknak nezem ezt el. 🙂

  • Miklos Azt Te is tudod, hogy a művészet kijelőlésének nincsenek határai.
    Én elvetemült klasszikuszene imádó vagyok, naponta hat-nyolc órát hallgatok klasszikus zenét, saját kis “hangversenytermemben” (szerencsés vagyok). A világban mindig voltak a nagymesterek mellett kismesterek, és zenei szakmunkások. Ma sincs másképpen. A könnyűzene nagyon széles skálán mozog, van a teljesen értéktelen szennytől a művészet határait súrolóig minden. És akkor a jazzről nem is beszéltünk, ahol nagy hangszertudású művészek is zenélnek. Azért éppen Blackmore-t emeltem ki, mert Ő egy igazán balhés alak, aki hangszerét nagyon jól kezelte, a zenét sokáig egy olyan ember írta alá, aki élete végén elérte nagy álmát, és komolyzenét írhatott (Jon Lord). A sok balhé után megtalálta saját hangját, és nagyon jó kelta népzene átdolgozásokat játszik, balhé mentesen. Lord sajnos meghalt, mikor végre elérte a célját. Nem tudok nyilatkozni a kábítószerról, mert soha nem használtam, még alkoholt sem iszom annyit, hogy ártson. Kényesen vigyázok arra, hogy mindig tudatomnál legyek.
    A szenny fogalmát nem tudom meghatározni. Magyaroknál maradva, nagyon szeretem Bródy, Koncz, Zorán, Presser, sőt még Charlie dalait is, az autóban sűrűn hallgatom hosszú utazások alkalmával. Külföldről imádom Bud Spencer lemezét, kimondottan jól sikerült felvételek, és vén fejjel, megkedveltem a francia sanzonokat, de Vera Lynnt is örömmel hallgatok bármikor (van rá időm, sokat ülök autóban).
    https://www.youtube.com/watch?v=3t-gF8UzOHs
    Feleségem elcipelt egy Tom Jones koncertre Belfastba. Nem gondoltam volna, nagyon jó showműsort csinált az öreg, jó volt, bár kicsit kivülállónak éreztem magam.
    De nem tudom elfogadni a Mága, Havasi, Szentpéteri, Clayderman féle zenegyilkosságot. Bonyolult a szenny fogalma, nem lehet általánosítva kijelenteni.
    A felvételeidről. Ezek végképpen nem tartoznak a zenei szennyirodalomhoz. Érdekesség, hogy a Doni kozákok kórusa nagyon közel van ezekhez az előadásokhoz.
    (A Portugál Zsinagógát kétszer láttam belülről 🙂 ). Többször volt szerencsém a bécsi karácsonyi koncertjüket meghallgatni a kozákoknak, és bizony, élvezhető műsort adnak.
    Mikor a budai zsinagóga megnyitásán hallgattam a zenét, akkor sem a szennyt hallottam, hanem csodálatos zenét. Úgy gondolom, óvatosan kell bánni a szenny fogalmával. Zene az a zaj, ami kellemes a fülnek, mondja a lexikon. Persze érdemes azt a fület kiművelni. Bocs, hosszú voltam.

  • Llanfair,

    ” Ezek végképpen nem tartoznak a zenei szennyirodalomhoz. ”

    A tobbsege valoban nem, de azert akad benne giccs is.

  • Orsós Elemér

    Ki garantálja hogy, a “NEM FÉLÜNK” című tábláktól a békeharcosoknak gatyába száll a bátorságuk vagy nem kapnak-e röhögö görcsöt ekkora harcias bátorság láttán? Nem ilyen terrorista bátorító tacepaókkal kellene vonulgatni, hanem olyanokkal, mint amilyen az afrikai migránsokat sikeresen fékentartó Kadhafi idejében a tripoli repülőtéren fogadta az európai nagyképű civilizáció hirdetőket, miszerint AFRIKA AZ AFRIKAIAKÉ! mintájára: EURÓPA AZ EURÓPAIAKÉ! Bár akik a volt koronagyarmatokról érkeznek a nemzetközösségükbe, azoknak jár a szíves fogadtatás, de ez ne várják el a volt európai gyarmatoktól is, mégha ezt az újgyarmatosító EU az “internacionalista keresztényi szolidarítás” fejében tőlük is kötelezően elvárná!

  • Többeknek,de Miklósnak különösen gratulálok a jó hozzászólásokhoz!!!!!!

  • “Pelenlás”Róbert Morrison!
    E.V valószínűleg….. “rossz” linkeket küldött,oda se neki,itthon szerencsére több hiteles forrásból lehet tájékozódni…..már ha itthon élsz???!
    Nos itthon Orbánnak köszönhető,hogy a kétes,bűnöző migránsok nem garázdálkodhatnak,amiért ha kézcsókkal nem is de elismeréssel
    illeti a normális nem narkós,magyarok többsége,szemben a hazaáruló,lefizetett ellenzéki alakokkal!

  • Ernesto Vladimír

    🙂

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.