Almaszedés népkonyhánkért

2017 szeptember 29 11:19 de.58 hozzászólás

Néhány hete számoltam be arról, hogy ismeretlen tettetesek rongálták meg az ottawai Szent József Egyházközség népkonyhájának zöldséges kertjét. Sok tucatnyi ottawai – legtöbben nem is kötődtek közösségünkhöz – nyújtott segítséget annak érdekében, hogy szünet nélkül tudjuk öt napot egy héten egészséges ételeket felszolgálni a napi száz vendégnek. De az egyik leglelkesebb támogatónk önkormányzati képviselőnk volt.

Mathieu Fleury, a Rideau-Vanier körzet önkormányzati képviselője ajánlotta fel, hogy az ősszel almaszedést szeretne szervezni a népkonyha részére. Megkérte, hogy csatlakozzak hozzá és beosztottjaihoz a Városházán és egy délután folyamán töltsünk meg jónéhány zacskó friss, helyi almát a népkonyha számára. Erre végül csütörtökön – az első igazi őszi napon került sor. Egy Ottawától negyven perces kocsi útra lévő québeci almáskertet látogattunk meg. A Verger Wilmont egy domboldalon fekszik, ahonnan az egész Outaouais térség látható. Egy családi vállalkozás, összesen 850 almafával és 23 típusú almával.

Mathieu Fleury számára az almaszedés két szempontból is fontos volt. Mint francia anyanyelvű képviselő, mindig közel áll szívéhez a francia nyelv, kultúra, közösségek és vállalkozások támogatása. Ezen kívül pedig évek óta követi és támogatja egyházunk szociális misszióját. Egyik nagybátyja ugyanahhoz a szerzetesrendhez tartozott, amely a mi egyházközségünket is megalapította 1856-ban. Mathieu Fleury pedig maga is több alkalommal szolgált fel a népkonyhában, különösen a Hálaadás és a karácsonyi vacsorák alatt. Számára az egyházközség progresszív, befogadó arculata különösen vonzó.

Miután öten szedtünk pont annyi almát, amennyit letudtunk cipelni a domboldalon, beültünk a kocsiban és elszállítottuk a néphonyhába…ahol már érezni is lehet a házi almapité illatát.

(Fotó: Mathieu Fleury a jobboldalon. Fotó: M. Fleury)

58 hozzászólás

  • Tisztelt Olvasók/Kommentelők!

    Heteken sőt hónapokon keresztül lehettetek szemtanúi szélmalom harcomnak ezen az intellektualitásával élenjáró Magyar Nyelvű bloggon melynek egyetlen célja van, hogy a beírások minőségét hozzuk a lap szinvonalára a Magyar Nyelv helyes használatával.

    Elkeserítő, sőt megbotránkoztató, hogy egyesek a lustaságukkal és nemtörődömségükkel rákényszerítik az olvasókat, hogy Anyanyelvünk eltorzítását elfogadják és ezáltal züllesztik a lap szinvonalát.

    Irtam egy cikket ezzel kapcsolatban, de azt a szerkesztő nem hajlandó közzétenni amíg a valódi kilétemet nem fedem fel. Ezzel én nem értek egyet mert a cikk éppen a blog érdekeit szolgáló információs anyag nem politikai kinyilatkoztatás. Ugyanakkor tudomásul veszem, hogy a blog fenntartójának joga van a saját szabályait felállítani, ezért nem vitatkozom Christopherrel a témán. Reméltem, és még mindíg remélem, hogy megváltoztatja a véleményét, de addig is szeretném a T. Olvasók figyelmébe ajánlani a Facebook oldalamon ma mgejelentetett cikket mely „Bűnösök közt cinkos aki néma! Babits Mihály után szabadon….. cimmel” itt található:
    https://www.facebook.com/robimorri/posts/10212272155593389

  • Robert Morrison

    Tudom bosszantó amikor valaki úgy töri a magyart, hogy az még némi korrektúrázás után is rémisztő, egy megoldás van, nem olvasom el a hozzászólást.
    Szomorúbbnak tartom, amikor egy magyarul tökéletesen tudó írja le, “letudtunk cipelni”-t, figyelmen kívül hagyva, hogy a lecipelni szót szakítottuk meg a tudtunkkal. Ezért írjuk helyesen: le tudtunk cipelni! sajnos az u.n. MTA is igyekszik sekélyesíteni Édes Anyanyelvünket,kedvezve a helyesen írni meg nem tanulóknak!

  • Göllner András

    Robert Morrison több alkalommal, nevét eltitkolva, gyalázta, akár a KMH akár a HFP oldalain azokat akik odafenn, vagy akár ide lenn küzdenek a demokrácia, a jogállamiság, az igazságosság elveiért. Legujjabb kezdeményezése az, hogy bekerüljön, álnéven, a lap munkatársai közé, a szerzők soraiba, hogy ezután majd fentről rombolja azt a szellemiséget amit ez a lap 7 év óta próbál legalább a szerkesztői rovataiban képviselni, fenntartani. Én őszíntén remélem, a Kanadai Magyar Hírlapból nem lesz magyarországi Magyar Hírlap, ahol a Lovas Pistik, a Bayer Zsoltik, az Orbán rendszer talpnyalói, a sajtószabadság nevében, szabadon garázdálkodhatnak. Már tényleg csak ez hiányzik… Az hogy néha néha egyik szerzőnk, vagy jó magam ide lejövünk, befogott órral, hogy odamondjunk a trolloknak, a pelenkateregetőknek még belefér. Az hogy odafenn is együttéljünk velük, az már nem.

  • Robert Morrison

    Göllner András 2017 szeptember 29 1:47 du.

    “Robert Morrison több alkalommal, nevét eltitkolva, gyalázta, akár a KMH akár a HFP oldalain azokat akik odafenn, vagy akár ide lenn küzdenek a demokrácia, a jogállamiság, az igazságosság elveiért.”
    Azt, hogy kik “küzdenek a demokrácia, a jogállamiság, az igazságosság elveiért.” attól tartok Te vagy a legkevésbé jogosult eldönteni, mert Tőled ez olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemtől. Rendelkezésedre állok megvívni egy párbajt (amit kétlek, hogy van bátorságod elfogani) ezen a bloggon, és bebizonyítom azt amit már sokszor elővillantottál, hogy Általad a demokrácia szó leírása a tényleges demokrácia megcsúfolása. Te maximum a LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA hive vagy, de annak sem igazán.

    Andriskám! Ha kérhetném a fenti állításodra idézz példákat a beírásaimból, mert ugyan tudom, hogy megszokott bal-liberális módszer az alátámasztás nélküli hazudozás és alaptalan gyanúsítgatás, nameg a „cimkézés” de azért ez Hozzád nem méltó viselkedés és velem szemben nem is működik mert én nem vagyok hajlandó szó nélkül eltűrni. Tehát most itt a KMH nyilvánossága előtt kihívlak hogy vagy bizonyíts vagy viseld a hazug jelzőt Magadon (put up or shut up).

    “Legujjabb kezdeményezése az, hogy bekerüljön, álnéven, a lap munkatársai közé, a szerzők soraiba,”
    Ez megint egy üres gyanúsitás (merthogy bármilyen okosnak is gondolod Magad nem vagy gondolat olvasó), eszembe sincs publikálni és ha nem lennél olyan arogáns mint amilyen időnként kendőzetlenül megmutatod Magad, akkor tudatosulhatott volna Benned, hogy hónapok óta harcolok a Magyar Nyelv elékezettelenítése ellen ennek a lapnak a comment részében. Ha vennéd a fárdtságot és elolvasnád az írásomat (ami ugyebár a Professzor Úrnak nem szokása), akkor talán leesne a tantusz. Kérd meg Christophert hogy mutassa meg Neked vagy olvasd el a fenti Facebook linken és akkor talán magadhoz térsz rémálmaidból.

    “hogy ezután majd fentről rombolja azt a szellemiséget amit ez a lap 7 év óta próbál legalább a szerkesztői rovataiban képviselni, fenntartani. “
    Nagy bajban lehet az a “szellemiség” amit én le tudnék “fentről” rombolni. Ha ekkora veszélyt jelentek rá akkor talán nem is érdemes fenntartani. Szeretnélek Téged és a KMH-t biztosítani, hogy eddig sem volt szándékom és ezentúl sem fogom az időmet és energiáimat arra fordítani, hogy egy általam is rendszeresen olvasott (és még a Te és Lázár elvtárs írásaitok ellenére is) nagyra értékelt lapon bármiféle rombolást hajtsak végre, már csak azért sem mert azon kevés bloggok közé tartozik ahol az elvakult cenzura még nem uralkodott el (bár attól tartok, hogy ettől a választól a hidegrázás jön Rád és eléred, hogy cenzurázva legyek).

    Ha rajtam múlik akkor “a Kanadai Magyar Hírlapból nem lesz magyarországi Magyar Hírlap, ahol a Lovas Pistik, a Bayer Zsoltik, az Orbán rendszer talpnyalói, a sajtószabadság nevében, szabadon garázdálkodhatnak.” Elég ha a Hozzád hasonló Soros agitátorok garázdálkodnak itt szabadon.

    “Az hogy ……. jó magam ide lejövünk, befogott órral, hogy odamondjunk a trolloknak, a pelenkateregetőknek még belefér. Az hogy odafenn is együttéljünk velük, az már nem.” Sajnállak hogy az oly magasan hordott intellektuális orrodat időnként le kell eresztened ide, mert ha nem vetted volna észre Te magad értékelted ezzel a mondatoddal ezt a bloggot. Szégyelheted magad Professzor Úr! Ha valami akkor a Te véleményed és hozzáállásod bűzlik, de nagyon. “Idelenn” is meg “odafenn” is Mr. Übermensch! 

    Baráti öleléssel, Robi

  • Lehetne kérni az almáspite receptjét?

    Ez valami kanadai sütemény, ha szabad kérdeznem?

  • Göllner András

    @ Morrison

    “hónapok óta harcolok a Magyar Nyelv elékezettelenítése ellen ennek a lapnak a comment részében.”

    Nem tudom észrevetted e troll, hogy ez a lap nem az elékezetlenítés céljaiért, hanem a demokrácia védelmében szorgalmaskodik. Tudom ez téged nagyon zavar, és azt szeretnéd, ha irányt váltanánk, és inkább a te vesszőparipádat szolgálnánk inkább. Lúzer vagy kispajtás. Ez nem fog neked és hasonszőrű barátaidnak bejönni.

    Andriskázd a nagymamádat troll ! Kűzdj a magyar nyelv (nem kellenek ide nagybetűk) elékezettlenítése ellen a lap komment részébe. Ott a te helyed, ezzel a heppeddel, a többi pelenkás között. A szarházi beszólásaidat már elég volt egyszer elolvasnom a hónapok során – nem óhajtom őket a te kedvedért mégegyszer előásni. Gyáva, névtelen troll vagy.

    Troll ! Ha fel szeretnél jönni a pinyóból, jelentkezz be a szerlkesztőségnél igazi neveden, referencia anyagokkal, bizonyítékkal, hogy képes vagy értelmesen, szavahihető módon kiállni a jogállamiság, az igazságosság, a fenntartható fejlődés védelmében, és csatolj egy írást ami ezt alátámasztja. Majd akkor helyet kapsz a felnőttek közt. Addig a pelenkások közt a helyed.

    Amúgy pedig megtanulhatnád már végre te is, hogy a komment részben az adott cikkre szokás reagálni, nem pedig arra, hogy saját szennyeseidet szellőztesd. Stilustalanságod bunkóságoddal egyenlő. Kitüntetésként küldök egy ékezetet, tedd a pelenkádba ” ‘ “

  • Göllner András

    @ Christopher Adam

    Örömmel csatlakoznék az almaszedéshez. Lehet tudni milyen fajtákból áll a termés ? Én a Honey Crisp szerelmese vagyok. Szednék egy hátizsákkal belőle az ékezetleneknek, erre biztos ráharapnának. 🙂 Van egy nagyon jó almáspité receptem is, de azzal most inkább várnék egy picit.

  • Robert Morrison

    Göllner András 2017 szeptember 29 5:26 du.

    Tisztelt Odafent Élő Professzor Úr!
    (Na ez jobban tetszik mint a barátságos Andriskám?)

    Attól tartok, hogy rosszkor, rossz témában és rossz partner ellen próbáltál nagyon okos lenni. Beképzeltséged, önteltséged, „felsőbbrendűség érzeted” és pökhendiséged olyan magasan szárnyal, hogy innen a „pinyóból” még távcsővel sem lehet látni. Ha képes vagy összeszedni a bátorságot, hogy felvedd a ledobott kesztyűt még hazai pályádról is lemoslak, mint az állatkerti takarító az elefántról a s..t. Csak Te ehhez gyáva vagy, bátorságod odáig terjed hogy cimkéket akasztasz a mások nyakába.

    Magadat már meggyőzted arról, hogy a “a demokrácia védelmében szorgalmaskodsz” miközben ennek a szónak az igazi mély jelentéséről Neked fogalmad sincs. Te a demokrácia alatt a hozzád hasonló, a mindennapi életre alkalmatlan intellektuális “megmondó” emberek uralmát érted akik “fentről” leszólnak a “pinyóba” hogy ki, mikor, mit és hogyan csináljon, hogy a “fentieknek” tetszen.

    Az már nem lep meg, hogy mindenkit lenézel “Ott a te helyed, ezzel a heppeddel, a többi pelenkás között.” mellyel a mérhetetlen uninteligenciádat fitogtatod, miközben sorozatlövővel küldöd a sértéseidet és elzárkózol a bizonyításoktól. Silány személyiségre mutat ez Kedves barátom! Nagyon silányra.

    “Ha fel szeretnél jönni a pinyóból, jelentkezz be a szerlkesztőségnél igazi neveden, referencia anyagokkal, bizonyítékkal, hogy képes vagy értelmesen, szavahihető módon kiállni a jogállamiság, az igazságosság, a fenntartható fejlődés védelmében, és csatolj egy írást ami ezt alátámasztja. Majd akkor helyet kapsz a felnőttek közt. Addig a pelenkások közt a helyed.”
    Ha ez valódi feltétel lenne akkor Te még a szerkesztőség közelébe se mehetnél, mert az igazi neved használatán kívül semmi sem illik Rád. Nálad a fenntartható fejlődés védelme az illegális bevándorlás proponálása, jogállamiság az “aki nincs velünk az ellenünk van” sztalinista ideology mentén húzódik, és írásaid mind ezt bizonyítják. Ne aggódj hamarosan Te is a pelenkások közt találod Magadat a szó szoros értelmében 🙂

    “Stilustalanságod bunkóságoddal egyenlő” .. bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű?

    Rossz napod volt Andriskám?

    Ölel Barátod, Robi

  • Robert Morrison
    2017 szeptember 29
    6:12 du.

    Volt már ebből régen vita, nem is tudom, melyik topikban. A kommentelők abban megállapodtak, hogy Chris nagyon demokratikusan moderál, mert minden kommentet átenged (ami nem ütközik törvénybe). Ez csak a “demokratákat” zavarja “idelenn”.

    Szerintem is az ékezetek nélküli hsz-el annyit tehetsz, hogy nem olvasod el. Ezért nem lehet kizárni senkit. Sokkal zavaróbb, hogy B. angolul írja a kommentjeit, és a fordítógép nyers fordítását írja be, mert elfelejtette az anyanyelvét.

  • Göllner András
    2017 szeptember 29
    5:44 du.

    Hej, a sályi piacon, piacon,
    almát árul egy asszony, egy asszony.
    Jaj, de áldott egy asszony, egy asszony,
    hatot ad egy garason, garason.

    Weöres Sándor: Önéletrajz

    Mi történt volna: ez volt életem.
    Csukott szem. Nyílt száj. Állandó csoda.
    Láthatatlan hegyek. Hab. Lótetem.
    Rét. Völgy. Posvány. Virágzó laboda.

    Élet, mi holt. Halál, mi eleven.
    Nappal homály; éjjel láng. Kaloda.
    Félálom. Köd-sáv szikla-peremen.
    Aggály. Közöny. Sejtés. Ide-oda.

    Nap az alvást, éj az árkust terité.
    Szőr. Füst. Seb. Alma. Árok széle. Égés.
    Kebel: Gyanú. Dermedt kaland. A mint B.

    Álló öröklét. Pillanatnak élés.
    Nincs gyermek. Férfi. Nincs nő. Aphrodité.
    Dülöngő évek. Sok mellébeszélés.

  • hazai lámpa 2017 szeptember 29 6:35 du.

    „Szerintem is az ékezetek nélküli hsz-el annyit tehetsz, hogy nem olvasod el. Ezért nem lehet kizárni senkit.”

    Eszem ágában sincs senkit kizárni. Én lennék az első aki felháborodna ezen. Mindenkinek meg kell engedni a szabad vélemény nyilvánítást de ez nem párosulhat a Magyar Nyelv szabad tönkretételével.

    Szerintem a “kommunity” rá tudná kényszeríteni a “rovásírókat”, hogy alkalmazzák az ékezetes betűket azáltal, hogy senki nem válaszolna azokra a beírásokra melyek ékezet nélkül íródtak. Ezzel senki szabad vélemény nyilvánítási joga nem szenvedne csorbát, de a viszontválaszok hiányában önkéntes száműzetésben lennének. Csak monológokat írnának de párbeszédbe nem elegyedne velük senki. Igy még azt sem tudnák, hogy valaki egyáltalán elolvasta a bejegyzésüket vagy sem. Nem lenne ez más mint a kényszer visszafordítása azok felé akik most fogságban tartják az olvasókat. Az üzenet nagyon egyszerűvé válna, irj rendesen vagy ne várj választ. Azt hiszem, hogy nagyon hamar megtanulná mindenki a teljes Magyar ÁBC-t használni.

    Gondolod, hogy ezt meg lehetne valósítani?

  • Robert Morrison
    2017 szeptember 29
    10:22 du.

    “Gondolod, hogy ezt meg lehetne valósítani?”

    (Szerintem nem, de nem is lenne értelme, mert egy félanalfabétának is lehetnek felettébb okos gondolatai. Szerintem a jogos nyelvőrködéseddel a Akadémiát kellene bombáznod, mert mintha tudatosan ők engednék a magyar nyelv ellaposodását, idegen szavakkal való felhigítását, a nyelvünk megcsúfolását, az ékezetek elhagyása ezekhez képes csupán ártatlan gyermekcsíny.)(Ezeket a sorokat azért írom szerényen zárójelben, mert a pinyóból vétettem és erre a maradék kis időre már nincs is kedvem innen felkapaszkodni a földszintre, ahol a nagyok vannak, pedig Ők azt hiszik, hogy a századikon.)

  • A fotóhoz:

    Oszt szíveskedjék elárulni néköm,
    a képen melyik alma az az Almási Alma ? 😀

  • Göllner András
    2017 szeptember 29
    1:47 du.

    “Az hogy néha néha egyik szerzőnk, vagy jó magam ide lejövünk, befogott órral, hogy odamondjunk a trolloknak, a pelenkateregetőknek még belefér.”
    Göllner András ! Az arrogáns emberrel úgy lehet a legjobban kijönni, ha dícsérjük, csodáljuk. Te ezt várod el az itteni hozzászóloktól !?
    Az arrogáns, beképzelt ember képtelen valódi beszélgetést folytatni, a dialógus fogalmát nem ismeri. Erről te tudsz ?
    Ugyanis az errogáns emberek elképesztően vágynak a figyelemre, az elismerésre és talán jobban járnánk itt a ‘’pinyóba’’ néhány jó szóval dicsérni téged minthogy órákon át a magadról szóló kiselőadásokat kelljen hallgatnunk.
    Göllner András ! Az úgynevezett “művelt, tanult” ember csupán többet oktatott és nevelt – de semmi esetre nem lehet feltételezni róla azt, hogy ez az ember intelligensebb egy mindennapos átlagembertől. Ezt tanuld meg.
    Azok, akik – jogosan vagy jogtalanul – azt hiszik, hogy okosak, egyszerűen képtelenek megérteni, hogy miért nem gondolkodik mindenki úgy, mint ők. A sikeres arrogánsok azt sem képesek megérteni, hogy a többiek miért nem tepernek olyan keményen az eredményekért, előrelépésért, mint ők.
    Göllner András ! Tanulj Socratestől aki azt mondta: “Tudom, hogy intelligens vagyok, mert tudom, hogy semmit sem tudok.”

  • kedves Dubois!

    Inkognito vagyok jelen füvekben, fákban, felhőkben, de leginkább a kék égbolton. És ez nem vicc. Csernobil megmutatta, hogy milyen gyorsan jutott el Európa szinte minden pontjára a radioaktív szennyeződés. Nos, én már hetvennégy éves múltam, azóta szívom be, és lehelem ki tüdőmből a levegőt. Aki akarja, kiszámolhatja, hogy ez mennyi? (percenként 45-50 liter). Ebből már bizonyosan Kanada légterébe is jutott azóta néhány atom… 😀

  • TO WHOM (it may concern….)
    De jó lenne, ha mindenki leszállna a magas lóról! Sértegetés nélkül: aki pl. olyat ír le, hogy “legujjabb”, az – önkéntes penitenciaként – legalább három hétig hagyjon fel mások pelenkáztatásával! S még lehetne folytatni a sort: (Deutchland, Sulz…)

  • Mivel a te levegőddel is hasonló a helyzet, meglehet, ezek éppen ott táncolnak együtt a társaság feje felett…
    (látod, ilyen a fizikus gondolkodás…)

  • Robert Morrison

    Robert Morrison 2017 szeptember 29 10:22 du.

    Kedves Orsós Elemér!

    Szeretettel üdvözöllek a PINYÓBAN, de nem értek egyet a “félanalfabéta” megjegyzéseddel. Aki idelátogat de nem használja az ékezetes betüket az nem félanalfabéta hanem lusta vagy mondjuk erőszakosan nemtörődöm. Hogy a gondolatai és az írásmódja között milyen összefüggés van azt nem az én hivatásom megítélni. Jelzők osztogatását pedig szivesen átengedem Pinyó Bandikának, mert ebben Ő nemcsak jártas, de mindennapi életében professzori szinten gyakorolja.

    “a jogos nyelvőrködéseddel a Akadémiát kellene bombáznom” akár igaz is lehetne, de arra a testületre semmi hatásom nincs, itt viszont látok néhány halvány reménysugarat. Az kissé elgondolkodtató, hogy a blog tulajdonosa miért nem áll ki a lap nyelvi tisztaságáért, de mint többen is írták, és én is egyetértek azzal, hogy ez az Ő lapja tehát joga van eltűrni a beírások tisztátlanságát még akkor is ha én vívom a szélmalom harcomat.

    Ha segíteni akarsz javasold Christophernek hogy publikálja a cikkemet amit ennek hiányában a Facebookra feltettem és itt olvasható: https://www.facebook.com/robimorri/posts/10212272155593389.

  • Göllner András

    @ Morrison Robi

    Szerintem a te neved nem Robi hanem Lovas Pisti, és azért nyávogsz nekem itt egy újabb álnéven mert kicsaptunk az itteni egyetemről mint egy macskát szarni mert plagizáltál annó. Az fáj neked Pisti, hogy a Kenedi Jancsi barátom feltörölte veled a padlót, és bemutatta az Élet és Irodalomban, hogy úgy folyik belőled a hazugság, mint csapból a víz. Tudod mér húzom fel az órromat amikor a közelembe jársz Pisti ? Mert büdi vagy, mint a haverod, a Bayer. Szedd össze magad, majd mász fel a legközelebbi alma fára és szedjél a Chrisnek egy kosárral, talán akkor kapsz tőle is egy ékezetet a pelenkádba. Üdvözöl, Vitéz Csokonai Mihályné, a Hollán Ernő utcából. (Miaoúúúúú):-) 🙂

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Remélem tetszik az új nevem és képem Pinyó Bankikának.

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Orsós Elemér 2017 szeptember 30 4:36 de.

    Bocsika de az előbbi válaszomba a klaviatúra ördöge beletette a mancsait. A cimzett természetesen nem önmagam hanem Orsós Elemér “pincetársam”

  • Göllner András

    @ Nagy István

    A hazai lámpa egy almáspitét kért, én pedig egy görkorcsolyát, mert le kéne mennem alfába gyorsan.

  • Göllner András

    @ Pityi Palkó

    “Göllner András ! Az arrogáns emberrel úgy lehet a legjobban kijönni, ha dícsérjük, csodáljuk. Te ezt várod el az itteni hozzászóloktól !?”

    Jaj, Palkó, annyira vártalak már. Én azt várom el az itteni hozzászólóktól hogy szedjenek egy kosár almát a Chris Adam népkonyhája számára. Nekem egy egészen más fajta szívességet tehetnél, ha kedveskedni akarsz Pityi Palkó, de azt nem merem ide írni, mert “shy” vagyok.

  • Göllner András

    @ Pelenkás Robi

    Pompás kis lombikbébi vagy. Úgy látom, most repültél be Békásmegyerről, és fáradtak a szárnyaid, azért nem mutatod öket.

  • Szegény magyar nyelv…. “mász fel a fára” !

  • Göllner András

    Szeretnék mindenkit tájékoztatni hogy most repültünk át Chris Adammal és a lányokkal Almásfizitő felett. Nem látunk migránsokat az üdülőkben, a magyar helyesírás itt nincs veszélyben, hát leszáltunk almát szedni.

  • Göllner András

    @ ISTVÁN Nagy

    A szegény magyar nyelv kilóg a sorból, és főleg amikor hazájától távol törik a szegény hazátlanok. (Az ISTVÁN-t mér teccik mind nagy betűkkel írni ?) Igyexünk Pista Bácsi, igyexünk…. mi száműzöttek is.

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Göllner András 2017 szeptember 30 9:32 de.

    Pinyós Bankika!
    Én eltekintek a nyelvi mellényúlásaid emlegetésétől, mert nem akarom kiénekelni a sajtot mésok szájából. Elvégre mindenkinek élnie kell valamiből!

    Inkább a tévelygéseidet tenném górecső alá, mert vannak szép számmal. Kezdeném azzal, hogy fogalmam sincs mi összefonódás volt Közted és “Lovas Pisti” meg “Kenedi Jancsi” között, mert én Téged Budapestről ismerlek, mégközelebbről Horn Gyula Elvtársad előszobájából. Kapis Towarish Göllner? Akkor még nem voltál ennyire „fenti”, kissé szerényebb és inteligensebb mondanám, hogy emberibb voltál. Akkor még volt Benned némi tisztelet embertársaink iránt, talán mert még akkor nem voltál ennyire „fent”. Csak hát az évek múlásával együtt az önteltség, a beképzeltség és a „pincelakók” iránti megvetés növekszik. Nálad már annyira „fent” van, hogy azt tovább fokozni művészet számba megy.

    Hogy Lovas „Pistiből” „úgy folyik .. a hazugság, mint csapból a víz” azon nem csodálkozom, hiszen Tőled és Elvtársaidtól tanult még akkor is ha „kicsaptátok az itteni egyetemről”. Talán mert nem tudott olyan simán hazudni mint ahogy Ti szerettétek volna? Vagy csak nem tudott olyan mélyre sűllyedni emberként, hogy a Te szinted alá kerüljön? Ki tudja!

    Azzal viszont kiütötted a biztosítékot, hogy a Hollán Ernő utcát, mentorod Soros György rémtetteinek és a Családom tragédiájának helyszinét mocskos pracliddal ide biggyesztetted. Ezzel is csak azt bizonyítod, hogy semmi emberi érzés nem maradt Bennned (és ennek elllenére én még mindíg Nagybetűvel illetlek meg), és ha valakinek akkor Neked lenne a helyed a pincében, de nem a pelenkások, hanem a patkányok között!

    Baráti öleléssel, „Pelenkás” Robi

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Göllner András 2017 szeptember 30 9:52 de.

    “Pompás kis lombikbébi vagy. Úgy látom, most repültél be Békásmegyerről, és fáradtak a szárnyaid, azért nem mutatod öket.”

    Igen Fenti Professzor Úr! Vannak még olyan pincelakók akik kiszorultak Békásmegyerre mert a belvárosi pincéket a hozzád hasonló patkányok vették birtokba.

    Baráti öleléssel, Békásmegyeri „Pelenkás” Robi

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Göllner András 2017 szeptember 30 10:19 de.

    Felültek Mögéd a seprűnyeledre? Bátor fiúk és lányok! 🙂

  • Göllner András

    @ Lombikbébi

    Jók a kis lábaid, Pisti. Szeretjük őket nézegetni itt a pinyóban. Azt is szeretjük amikor játszol velük a fészbukon, csak azt nem szeretjük, hogy nem segítesz a Chrisznek almát szedni.

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Göllner András 2017 szeptember 30 11:30 de.

    “Szeretjük őket nézegetni itt a pinyóban”

    Csak nem osztálykiránduláson vagy Testvér.
    Esetleg eltévesztetted a felvonóban a gombot és a tetőterasz helyett a pincébe találtad magad? Milyen érzés a dohos pincében szívni a levegőt?

  • Göllner András

    @ Lombikbébi (aka Pisti)

    “én Téged Budapestről ismerlek, mégközelebbről Horn Gyula Elvtársad előszobájából.”

    Ja, te voltál a “mi Gyulánk” előszobájában a lábtörlő ? Én nem jártam a Gyulánál, össze keversz engem valaki mással – én csak almát szedtem az elesetteknek Magyarországon. Üdvözlünk Chriszel. Gyere szedjél velünk almát. Hozd a kis pelenkádat. Majd megmutatjuk neked milyen a Micsurin Alma. Megnyugtatlak: Nem rokona az Almássynak. 🙂

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Göllner András 2017 szeptember 30 11:58 de.

    Nem Andriskám én nem a lábtörlő voltam, hacsak Te nem lábtörlőkkel szoktál parolázni!

    Ami pedig a múltad megtagadását illeti azon nem csodálkozom. Ha az enyém olyan lenne mint a Tied akkor én sem büszkélkednék vele. Illetve hogy pontosbban fogalmazzak akkor én is éppen úgy letagadnám mint azt Te most tetted.

    Ölel Békásmegyeri “Pelenkás” Barátod, Robi

  • Bizony, Gollner nem Horn Gula eloszobajaban volt, O Gyurcsany segitoje volt.

  • Jo almaszedest kivanok! Most van az ideje!
    En is voltam hasonlon, de persze mas alakulatokkal.

  • Na végre,már alig vártam az érkezését.Megjött… és hozta magával minden jóságát szépségét és unintelligenciáját. Nem kellett túl sokat várni,hogy aljaskodásait Soros seggnyalóvá válva idetólja.Utolsó menedékként Chris barátságára apellál.Bár Christ én sokkal különbnek ismerem,minthogy ilyen barátja lehessen.Persze az is lehet,hogy a múltbeli,tőlem kapott rengeteg lábvíztől támolyogtatta őt vissza a delirium tremens.A szája állandó pelenka tartalmától nehéz megszabadulnia szegénynek

  • Göllner András

    Tajtékoztok mi, kis pelenkások, ahelyett hogy almát szednétek. Látom a Gyuri bácsi is kimászott a lavórjából, a nagy hangzavarra, már csak a Matata Kakiba hiányzik innen. Dolce 🙂 🙂 🙂 🙂 Shana tova a hívőknek.

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Göllner András 2017 szeptember 30 2:22 du.

    “Tajtékoztok mi, kis pelenkások, ahelyett hogy almát szednétek.”

    Már megint tévúton jársz Pelenka Szagoló Szent András. Mi most készítjük Neked a friss szagolnivalót, azért, hogy míg mi a mézbe mártott alma finom illatát élvezzük, Neked dupla adag legyen a pelenkába, hogy bővelkedhess az orrodnak kedvesked aromában.

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    gyuri10 2017 szeptember 30 1:49 du.

    Gyuri,

    Gondolom, hogy az én névadómról, Névadó Pelenka Szagoló Szent Andrásról írtál mert konkrét megnevezése nélkül is könnyű felismerni. Namármost valamit tisztázzunk Christopher védelmében. Az hogy Őt a Névadó Pelenka Szagoló Szent András barátjának nevezte még semmiféle árnyékot nem vet Chrisre. Tudniillik, ilyeneknek mint a Névadó Pelenka Szagoló Szent András nincsenek barátai csak olyan emberek akik valamilyen okból nem hajtják el a hazugságaival a francba.

    A korkülömbségből kiindulva én arra tippelnék, és erre semmiféle bizonyítékom nincs, hogy Chis a Névadó Pelenka Szagoló Szent András tanítványa lehetett az egyetemen ami egy elszakíthatatlan függőséget okozhatott Nála.

    Pelenka Szagoló Szent András csak pelenkákat szagolni jár vissza mert imádja az illatát! 

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Göllner András 2017 szeptember 30 11:58 de.

    “Gyere szedjél velünk almát. Hozd a kis pelenkádat. “

    Andriskám! A jövő évi almatermést jelentősen tudnád növelni, ha egy almafa alatt elásnád Magad. Legalább a természetnek lenne valami haszna a létezésedből ha már az emberiségnek ez nem jutott osztályrészéül!

  • Göllner András

    Pelenkás Pisti. Mielőtt mindnyájan összetojjátok magatokat az én kedvemért, és kidagadt erekkel nekifeszültök, hogy dupla adaggal szennyezétek a pinyó légterét, egy dologról ne feledkezzetek meg. Ti idelenn fogjátok fogyasztani egymás befőttjét, én viszont innen bár mikor felmehetek az emeletre, oda, hála “Szent Kristófnak”, nem jöhettek fel szemetelni. További jó erőfeszítést idelenn. Nektek itt a helyetek. Uccu neki, sz….tok össze magatokat az én kedvemért, ha ez nektek örömöt okoz. 🙂 🙂

  • Róbert Morrison,
    nem véletlen,hogy a pelenka szagra izguló goálnert nem szólítom meg.Régebben elhatároztam,hogy az emirátusi csinn-bumm cirkusz Stefi bohócát nem fogom sem komolyan,sem emberszámba venni.Azt azért sajnálom,hogy egyenlőre nem mindenki tudja,hogy Soros nem csak az izraeli kormány és nép elleni békegalambokat pénzeli, hanem elér a keze mindenhová(a goálner félékhez),akár Kanadába is Jó pénzért még pinyópatkánynak lenni is öröm lehet.

  • "Pelenkás" Robert Morrison

    Göllner András 2017 szeptember 30 3:18 du.

    „Ti idelenn fogjátok fogyasztani egymás befőttjét, én viszont innen bár mikor felmehetek az emeletre, oda, hála “Szent Kristófnak”, nem jöhettek fel szemetelni”

    Andriskám!

    Öszintén sajnállak (igen ha hiszed ha nem) ezért a szerencsétlenül végződött pokolra szállásodért. Jobban jártál volna ha két nappal előbb elmész almát szedni digitalis készülék nélkül.

    Merthogy amikor ide toltad a képedet azonnal bemutattad mennyire nem tiszteled a Magyar Nyelvet, majd uninteligens bunko kilétedet tetted ki az ablakba azzal ahogy lenézted és cimkézted az itt békésen legelésző birkákat miközben nem vetted észre, hogy néhány farkas is elvegyült közöttük.
    Most pedig tanubizonyságot teszel arról, hogy egy beszari nyamvadt féreg vagy és elmenekülsz mert rájöttél hogy idióta módjára késsel mentél egy pisztoly párbajra.

    Amit nem vettél figyelembe és a vesztedet okozta, hogy nem a megszokott környezetben adtad elő magad ahol mindenki valami okból nyal neked, hanem ott ahol senkinek semmi félni valója nincs tőled. Itt senkinek a bizonyítványára vagy előmenetelére sincs hatásod, de még a véleményedet sem veszi senki komolyan és ebbe beleértheted az egyébként liberális beállítottságú pincelakókat is.

    Ebben a környezetben Andriskám te egy absolute életképtelen nulla vagy, aki azért, hogy levegőhöz jusson fel kell szaladjon a padlásra. Ideérkezésed pillanatában már vesztes voltál, és minden további próbálkozásoddal csak tovább ástad magad alatt a gödröt (vagy vágtad a faágat-amelyik jobban tetszik).

    Észre kellett volna venned, hogy a bal oldali pincelakók sem támogatják modortalan stilusodat és már régen el kellett volna húznod, de valami bárgyú makacsságtól vezérelve tovább osztottad az agyadat.

    Andriskám! A te vesztedet az okozta, hogy nem tudod kivel állsz szemben, és ez nem véletlen. Zorro az álarc mögül eredményesen harcolt a zsarnokok ellen én pedig ledöftelek az álnév mögül mint egy visító disznót. Csak hogy tudd meg időben, én otthon vagyok a Budapesti Operaházban is és a Ferencvárosi sarki kocsmákban is. Te meg sehol nem vagy otthon …. 

    Na Isten Veled Kedves Pelenka Szagoló Szent András. Végeztem veled mehetsz fel az emeletre.

  • Göllner András.

    Úgy látom, zavarban vagy avval a felfogással hogy akik nem így gondolkodnak mint te, azokban nem lehet megbízni. Ebben tévedsz mivel mi, itt lent a ‘pinyóban’, szomjazunk a véleményeidre és szeretnénk bátorítani a véleményeid kifejtésére. Számítunk rájuk, mert mint átlagemberek, tanulni szeretnénk.
    Reméljük, hogy meglepődve fogjuk tapasztalni a jövőben milyen értelmes gondolataid is lehetnek, ha egyszer vége lesz ennek a felhangolt, mániás hisztidnek.
    Jóakaratúlag felhívom figyelmedet, hogy ma már korszerű gyógyszeres és pszichoterápiás lehetőségek állnak rendelkezésedre, melyek normális életformát is lehetővé tehetnek számodra.

  • Trollvita?

    Na, de remélhetőleg legalább a fákat jól megtrágyázták ezek a hőscincérek…

  • Robert Morrison
    2017 szeptember 29
    10:22 du.

    Ilyen alapon akkor nem kéne válaszolni neked, mert angol nevet használsz, miközben erősen véded a magyar helyesírást.

    Én a magam részéről azt nézem, hogy mit írnak a kommentelők, az másodlagos, ahogy mondják.

  • Almácska az Úrban [azaz fűben,fában, levegőben] ! / 8:40-43

    Földhöz, valósághoz és a lelkedhez ragadt válaszod nem lepett meg. Valami ílyest vártam. ))) 🙂 (((

    .

    Hát akkor, további mégennyi évig tartó romantikus-reál fizikusi életet kívánok neked:

    Dubois

  • Bocs’ És még egy:

    Akkor tulképp te magad vagy >Az Alma-máter< 🙂

    .

  • Robert Morrison

    hazai lámpa 2017 szeptember 30 7:31 du.

    Ahogy gondolod Barátom. Ha az angol név a Te értékítéletedben azonos az ékezettelen írással akkor nem érdemlem meg a válaszodat.

    Azzal pedig nem értek egyet, hogy nekem ki kell találnom, hogy a helytelenül leírt szavak és mondatok mit is akarnak jelenteni. Ez egy intellektuális terrorizmus melynek nem vagyok hajlandó alávetni magam.

    Te viszont azt csinálsz amit akarsz. Ha akarod támogatod az én kezdeményezésemet és könnyebben olvashatóvá tesszük a beírásokat, ha nem akarod akkor meg nyugodtan böngészd a helytelenül megfogalmazott és rovásírásba öntött véleményeket.

  • A KMH elérte azt a nívót, ami alá már egyszerű nem mehet… Ez az általam (mindjobban) megkedvelt Chris Adam elnéző, laza vezetése miatt van, (amit ne keverjünk össze a liberalizmusával!) Az más tészta !!! Amit itt a G.Andrások/S.Istvánok/A.Györgyök összehordanak, generálnak az már túl megy a normális ember ingerküszöbén, legyen az bármilyen felfogású. JAVASLOM ! Két hétre PIHENTESSE magát a KMH, utazzanak, okostelefonokat modernizáljanak, keressenek és találjanak értelmes témákat és szerzőket,- s majd megújulva ismét ELINDULHATNAK (Magyarország és Kanada megújításán munkálkodva).
    S hadd csipkelődjek egy kicsit – de barátian – Chris-en: Felszedett egy kicsit. Fusson, sportoljon, – s csak almát egyen jó pár napig, amint már megkezdte a képen is láthatóan. S ha jövőre Magyarországra látogat, szívesen felinvitálom a kis szentgyörgyhegyi szőlősbirtokomba, ott a szőlőn, almán, málnán kívül lesz természetesen más is… S nem kevés. Üdv/Sincerely I.N.

  • Göllner András

    @ ISTVÁN Nagy

    Hát igen, mikor mi magyarok elmegyünk almát szedni, ezt csináljuk. Beöltözünk Zorónak, hamis identitások mögé bújva, kardot rántunk és el kezdünk hadakozni drága anyanyelvünk védelmében. A békés almaszedőkre kényszerítjük vesszőparipánkat, és mind eközben jól kiosztjuk azokat az almaszedőket akik az ilyen féle almaszedés ellen felszólalnak, vagy ne adj Isten, azok ellen akik a Nemzeti Szégyenfoltot kárhoztatják mindezért. Hajrá Magyar almaszedők !

    Nagy István ! Nekem is volt egy pár almafám, és egy felejthetetlen diófám Szent György hegyen, ahol a lugasban, a pincém mellett, rózsaszín abrosszal terített asztalon Cíiníával a vázában, Szentgyörgyhegyi Olaszrizlinget fogyasztottam Hamvas Béla szellemiségének társaságában. Mi nem párbajoztunk, nem lábvízkereskedésről, hanem Pindarosról beszélgettünk. Az valóban egy más fajta pinyó volt.

  • ISTVAN Nagy 2017 október 1 7:59 de.

    „Chris Adam elnéző, laza vezetése miatt van, (amit ne keverjünk össze a liberalizmusával!)”

    Engedd meg István, hogy ezzel vitába szálljak. Ahogy Chris vezeti ezt a blogot az szerény véleményem szerint a szabad vélemény kifejezés tökéletes támogatása. Minden bizonnyal moderál olyan beírásokat amelyek gyűlölet keltésre alkalmasak (ezt csak feltételezem, hiszen ha teszi akkor éppen ezért nem tudjuk), de szabad folyást enged a krirtikáknak, még ha olyan csípősek vagy ne szerénykedjek, cinikusak is mint az enyémek, mert ezzel tulajdonképpen aktív kommunikációt gerjeszt. Nem tudom, hogy újságírói gyakorlatát hol és hogyan szerezte de azt el kell ismerjem, hogy mint szerkesztő mester szinten tevékenykedik.

    Ezt mondom annak ellenére, hogy az általam írt közérdekű nem politikai jellegű cikket a mai napig “adminisztrativ” okokból nem tette közzé!

    Itt azért olvasható: https://www.facebook.com/robimorri/posts/10212272155593389

  • Hat, az biztos, hogy Chris demokratikusan, azaz szabadon gondolkodo.
    Megszokta Kanadaban a szolasszabadsagot.

    Igenb tehetseges iro, tortenesz es torteletem tanar.

  • Hat, az biztos, hogy Chris demokratikusan, azaz szabadon gondolkodo.
    Megszokta Kanadaban a szolasszabadsagot.

    Igenb tehetseges iro, tortenesz es tortenelem tanar.

  • Róbert Morrison,
    az ékezetek hiányát még el tudnám viselni,bár némelykor az is érthetetlen zagyvasággá teszi az irományokat.A magyartalan krix -kraxokat,amilyenek a bendegúz,rohadeó vagy akár goálner kizárólag polgár pukkasztónak szánt”műveiket”egyszerüen átlépem.Nem járok ide a KMH oldalaira sem mérgelődni sem rejtvényt fejteni.Amit tanácsolsz,nagyon jónak tartom.Azt sem vagyok hajlandó elfogadni, hogy valaki esetleg 60 éve elhagyta a hazáját.(kivétel a Klárika) Aki annak idején megtanulta a helyesírást és a magyar fogalmazást,soha nem felejti el.Amikor valamiféle helyesírási hibát követek el,szinte szégyellem magam,pedig én is 56-ban hagytam el a jányi gusztávok és kun páterek szenthazáját és már közeledek a fordított 18-hoz.

  • Robert Morrison

    gyuri10 2017 október 7 5:47 du.

    Kedves Gyuri (én nem foglak bácsizni egyrészt mert csak kilenccel jársz előttem, másrészt meg nem tartom illendőnek lebácsizni valakit mióta engem is lebácsiztak 🙂 ).

    Amit írtam és próbálok eddig nem sok eredménnyel itt megjelentetni az pont ezeket a problémákat hivatott orvosolni. Akinél az oktalan makacsaságot le lehet győzni az nemcsak az ékezetes betűket nyeri el, hanem Magyar helyesírási segítséghez is jut, mellyel a saját írási képességét tudja jelentősen javítani, ezáltal hozzájárulhat a blog érthetőségi indexének emeléséhez.

    Csökönyös szamarakkal viszont semmire nem megyek. Hiába próbáltam győzködni az ékezetteleneket, a gyöpösödés már olyan mély, hogy a barázda billegető lesántulna rajtuk.

    A cikkemet pedig a szerkesztő nem engedi megjelenni, mert nem a tartalma sértő hiszen az kifejezetten teknikai jellegű, hanem az én kilétem érdekli valószínüleg Göllner Andris Barátom igényének kielégítésére. Ő ugyanis védtelen ellenem mert nem tudja ki vagyok, így azt sem tudhatja, hogy én mit tudok róla, ami elég zavaró lehet. Mint irta a pinyóban lehet írni, de fenntre bekerülni csak egy teljes életrajz alapján engedélyezett.Ebből viszont nem eszik.

    Tudod Barátom ez olyan, hogy nem az üzenet a lényeg, hanem milyen borítékban van és ki a feladó.

  • Robert Morrison,
    nagyon köszönöm,hogy nem bácsizol le,mert a mi fertályunkon ilyen megszólítás vagy értékelés nem is létezik.A bácsi az kizárólag a nagybácsi lehet valakinek,aki az apja vagy anyja testvére.Például a barátaim 20-50 éves gyerekei vagy 10 év körüli unokáik számára is én Gyuri vagyok.Vannak a társaságomban Gyurik,Tibik,Jigálok, Moshek,Gabik,Péterek.Mind 70 és 90 közöttiek.Mindannyian kikuncognánk itt azt aki bácsinak hívna és a válasz az a kérdés lenne,hogy biztos vagy benne,hogy apukád vagy anyukád testvére vagyok?Goállnerről nem akarok tárgyalni,mert nagyon finom halászlét ebédeltem és kár lenne érte.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.