Jogos önvédelem

2017 július 27 11:29 de.168 hozzászólás

Az elmúlt időszakban ismételten kiéleződött a harc a palesztínok és az izrael hatóságok közt. Az egyre inkább elharapózó terrorizmus megfékezésére Izrael radikális óvintézkedéseket vezetett be, az Óvárosban külön tekintettel a Templom hegyre. Egyre több alkalommal történtek olyan terrorakciók, amikoris a támadók az eddig használt fegyvereket felcseréltek olyanokra, amiket a hétköznapi ember egész más célokra használ: konyhakés, csavarhúzó, olló és minden szóbajöhető szúró-vágó eszközt bevettek, hogy védtelen emberek életét oltsák ki.

Elsőre az izraeli rendfenntarók és a katonaság értetlenül szemlélte az eseményeket. A sokadik eset után a helyzet tarthatatlansága miatt lépni kellett. Szinte mindenütt a repülőterekről ismert fémdetektorokat szereltek fel a beléptetési pontokra, melyek képesek kiszűrni bármilyen gyanús fémtárgyat.

Az intézkedés viszont kiverte a biztosítékot a palesztinok körében. A Templom hegy és annak környékének szabad látogathatóságáról a jordániai székhelyű Wakaf gondoskodik. Ám a ráháruló feladatnak nem képes eleget tenni. A térfigyelő kamerák, ugyan sok mindent rögzítenek, de hatásos védelmet nem tudtak biztosítani az Óvárost illetve a szenthelyeket látogatók számára. De emlékezzünk egy kicsit csak vissza ami esetleg érthetőbbé teszi a ma kialakult helyzetet.

Emil Salman / Haaretz

Emil Salman / Haaretz

Nem is olyan régen, vagy 66 éve ugyan itt a Templom hegy közelében egy olyan gyilkosság történt, amely akkor is nagyon nagy jelentőséggel bírt, és az egész arab világot felrázta. Jordánia akkori királya I. Abdulla volt az áldozat. Pénteki imára indult az Al Akca mecsetbe. Ez 1953 juliusában történt. Jeruzsálem ez keleti része jordán felhatóság alatt állt. Egy támadó rálőtt a királyra közvetle közelről. Az egyik golyó a fejébe fúródott, ez okozta a halálát. Unokája, a későbbi király – Husszein – is megsebesült. Csodával határos módon túlélte a támadást mert a halálos lövedék megakadt egy medálban amit mindig hordott.

Az eset nagy port kavart akkor. Köztudott, hogy a Jordán Királyság lakosságának jelentős része palesztín. Husszein később az elhíresült Fekete Szeptember akció során jópár palesztínt likvidált. Hogy ez bosszú volt-e az akkori sebesülésért illetve nagyapja haláláért az kérdés. Utána a Jodániai uralkodó saját maga gondoskodott a biztonsáról. Egyes hírek szerint a hálószobájba is magával vitte a pisztolyát és a párnája alatt tartotta készenlétben.

Ezzel pusztán azt akarnám érzékeltetni, hogy ez a terrorhullám ami most vette kezdetét nem újkeletű. Hol volt akkor még Izrael mint „megszálló hatalom”. A palesztínok egyenesen sértésnek és kizárólag ellenük irányuló egyoldalú akciónak veszik az izraeliek mostani intézkedéseit. Egy muszlim vezető bojkottálta az egész intézkedést, és felszólította híveit, hogy ne menjenek imádkozni az Al Akcába. Többen a szabad téren kezdtek el imádkozni. Szerintem még azoknak is szeget ver a fejébe, hogy ugyan miért váltott ki ekkora arab tiltakozást az izraeli intézkedés, és a biztonsági rendszer megszigorítása? Normál esetben bárhol a világon hasonló intézkedéseket hoztak volna már sokkal korábban.

Eleve nem egy normális viselkedésre vall, amikor egy békésnek kinéző polgár táskájban méretes konyhakést találnak. Ugyn milyen indokot tudna kitalálni magyarázatképpen? Ott felejtette véletlen? Ha pedig egy frissen vásárolt késről volna szó talén hihető. De egyáltalán nem voltak frissen vásároltak ezek a szerszámok.

A megszaporodott ellenörzések következtében eljuttak az izraeli biztonsági szolgálat emberei a WAKAF jeruzsalemi irodájába. Több iratot és számítógépet lefoglaltak. Sőt! Magában a mecsetben is találtak olyan eldugott eszközöket, amik verekedések összecsapások során használatosak. Botok, kések, boxerek és házilag barkácsolt más fajta gyilkolóeszközök.

Természetesen az európai sajtó és a nagy békeharcosok mindezekről keveset, vagy egyáltalán nem is tesznek említést. Pedig jó volna már tudatosítani a világgal, hogy Izrael nem mint elnyomó hatalom lép fel. Egyszerűen a saját, és az idelátogatok érdekében tesz minden intézkedést. Ha megmutatnák a világ nagy nyilvánosságának, hogy egészen másról van itten szó, mint amit a hírekben mondanak talán végre lenne némi foganatja, és másfajta medrekbe terelné a mostantól leállított tárgyalásokat. A palesztínok nem hajlandók ezek után semmiféle tárgyalásokra. A nagy szabad világ persze ezt másképpen értelmezi, mint ahogyan kellene. Hiába, a médiaorgánumok is gyakran nekik dolgoznak, az ő „igazukat”
súlykolják.

Avi ben Giora

168 hozzászólás

  • Dienes Erzsébet

    “Sőt! Magában a mecsetben is találtak olyan eldugott eszközöket, amik verekedések összecsapások során használatosak. Botok, kések, boxerek és házilag barkácsolt más fajta gyilkolóeszközök.”

    Nekünk is volt egy “mecsetünk” hónapokon át a parlament előtt. Sátorokban tanyáztak a tiltakozó “palesztinok” a Gyurcsány kormány ellen. És minden nap főztek maguknak is, meg az éhező hajléktalanoknak is. Volt veszedelmes kruplipuculójuk, gázpalackjuk, késük meg más fegyverzetük közadományokból. 2006 SZEPTEMBERÉBEN egyszerűen felszámolták, szétverték őket! És, hogy a hasonlóság majdnem teljes legyen, OKTÓBER 23-án már vértes utcai harcokban meg is torolták a BÉKÉS tiltakozó akciót az ünneplő tömegen és idetévedt turistákon.

    Miért mondom el mindezt? Nem is tudom. Csak úgy eszembe jutott az idézet szövegből.

    Sine ira et studio

  • legeloszor is szogezzuk le egyszer es mindenkorra.
    olyan hogy palastin nincsen es soha nem is volt. angol kitalacio az egesz szar. meg a zaszlojuk is a Jordan zaszlo.

  • Ja, és minden arab potenciális gyilkos. Hiszen genetikailag a vérükben van, mint ahogyan az is hogy primitív, alsóbbrendű lények. Aki pedig ebben kételkedik és pláne ha még ellenérzéssel szemléli a szélsőjobboldali izraeli kormány nácik szellemi utódaival való haverkodását, az antiszemita és Izrael Állam ellensége. http://nepszava.us/bartus-laszlo-a-zsido-mint-az-antiszemitak-csodafegyvere/ A sajtót meg majd az egész világon az izraeli kormány meg pár félművelt, reakciós, fanatikus cionista magyar zsidó kispolgár [email protected] fogja megcenzúrázni, mert a jóváhagyásuktól függetlenül nyilván botrányos szabadon művelni a zsurnalizmus műfaját bárhol a Földkerekségen.

  • Az Abrahamnak igert foldterulet a leirt adatok alapjan kozel annak megfeleloen lett felosztva 1948-ban.
    Izrael az Isac utodainak eso reszt magkaptak.
    A problema, hogy a mai nemetkozi gerinctelen politikusok ,mint mindenben, mindenki szaja-ize szerint szeretenek beszelni.
    Abbol ered az az otlet ,hogy Izrael teruletet hajlandok megosztatni ezekkel az u.n. “palesztonakkal”.

    A valosag az, hogy Jordan lett a nemzetkozi hatarozat alapjan a “palesztinok” orszaga. Habar soha nem letezett a tortenelemben, semi orszag, nemzet, kiralysag, koztarsasag, stb. mint egy fuggetlen, onallo Palesztine nemzet.
    A romai megszallas alatt, a romaiak,a foldet “Philistia”-nak neveztek. De csupan az allandoan rebellious zsidokat megszegyeniteni.
    A bibliai idokeben, s adatokban a Philistinek, mint egy sivatagi vandorlo pasztyor-torzs letezett. Csupan az ENSz (UN) dontese lapjan letezik Jordan mint egy Paalaesztinai nemzet ma.

    Izreal tovabbi felosztasa az eskudt ellensegeik szamara, akik teljes erdekuk es celjuk Izrael teljes elpusztitasa.
    Valojaban egy igen esztelen megoldas lehetelensege.
    Mert azaltal beke nem ltezheto amig egyik oldal vagy a masik megsemmisiti ellenfelet.Az az orokos verontas..

    Az egyedulli megoldas amit barki is talal, s olvashato a Torah reszeben.
    S barki is zsidonak veli, erzi, allitja magat, az u.n. EMUNAH betartasa erkolcsi kotelessege. Az az hogy a Torah Mitzwah-ja betartasa alapjan eli eletet. S az az egyesz nemzet erkolcsi kotelezetsege.
    Valojaban, kozos nemzeti erdekeik !
    Amely a tobbik kozott emlekztet es kovetel, hogy mint valaha idgenek voltatok Egyptom foldjen,hasonloan az idegenekt es bekoltozetteket mint testverket velitek.

    S az Abraham genetikai adatai alapjan, valoban testverek is am. Mert mind Abraham leszarmozattaik.
    Abrahamnak nyolc (8)fia volt. Csupan Isactol, szarmazok a mai Zsidosag. A masik het fiai a mai arab menzetek a leszarmazottaik.

    Persze a bekes egyuttleles a jelen korulmanyek kozott konnyebben mondhato/irhato mint megvalkosithato.
    De ha Izrael politikussai/ vezetoi azt 1948-tol gyakoroltak volna, ma kozelebb lenne ahoz.
    De ha soha nem kezdve, akkor az soha nem tortenik.
    Csak az orokos gyilkolasok lehet a jovo esemenye.
    a soha nem letezo beke. Valaki is ohajtana azt ?

    Persze a vilagkorulli onerdekeiket szolgallo politikusok, akik nem elenk ottan, azok messze a biztonsagok kozott elik eletuket. Minden problemaik nelkul terjesztik megvalositathatalan elkepzeleseiket, ami tovabbi verontast, s Izrael allando veszlyet jelenti.

  • A szólás és a sajtó szabadsága is JOGOS, szóval a szélsőjobboldali cionisták és árja-újnáci, újfasiszta haverjaik és szaúdi, emirátusi tróger üzletfeleik ( mind a legrothadtabb ember és nép ellenes reakciósok, fasiszták, mindeen haladás és humanizmus ellenségei ) elmehetnek a jó [email protected] 3.14csába.

  • Elvira bácsi

    Jaj, de jó! Orbán Viktor rendszere csupán jogos önvédelem az újságírók, a civilek, a migráncsok, Brüsszel, a rohadt zsidók meg a nyugat ellen. Az Orbánhaver Netanyahu pedig hasonlóképpen gyakorol jogos önvédelmet a palesztínok ellen.

  • Elvira bácsi

    Annál nagyobb szégyen nincs, mint amikor pont a zsidókból lesznek fasiszták.

  • “Jogos onvedelem” ???

    Pont azt velik a Muzulmanok, s azert gyilkolnak.

    Allaspontjuk, hogy az az o-foldjuk, ek ottan szulettek.

    Tehat, a jelen gondolkodassal, mind ket oldalon, a verontasnak soha nem lehetne vege.
    A bekes egyutteles gondolata figyelmenkivulli.
    De az az egyedulli megoldas. Bkeben egyutt elni mint mind Abraha utodai es az igert fold orokossei.

    Nem tetszik az ?
    A gyiloklj, s gyikova leszel, csupan a halara vezet.
    Izrael kotelessege az igeret alapjanak a kotelezetsegei altal elni, de ebekeben.

  • Lélfai Szilárd

    Elvira bácsi
    2017 július 27
    3:01 du.

    Gondolom tudathasadásos állapotod miatt vagy Mórickához hasonló, de neki egy értelmes dolog jutott mindenről az eszébe, Neked Orbán! 🙂

  • Ugy latszik,Nyuszika {az artatlansag jelkepe}-
    mai napig igyekszik a marxizmus leninizmus
    tanaira tamaszkodni. Mi is hittunk benne- annak
    idejen,hogy “nemzetkozive lesz a vilag”,”minden
    ember egyenlo”, stb.
    Az ideologia-gyonyoru. Csak hogy,azota tortent-
    egy es mas. Kiderult,hogy vannak “meg annal is
    egyenlobbek”,kiderult,hogy mivel az antiszemitizmus
    mar “nem szalonkepes”,fel lehet cserelni az
    “Izrael ellenesseggel”-ami nagy nepszerusegnek
    orvend a szelso balos korokben{is},akik meg mindeg
    nem ertik,hogy a Kozel-Kelet-nem Europa.
    Meg mindeg nem ertik,hogy egy vallashaboruval
    allnak szemben.
    A Waqf-rol szolvan,amely felelos az El-Aksza mecsetert,
    Jordan ellenorzes alatt all.Kulonben,Jordania
    lakossaganak tobb mint 70%-a “palesztin”.
    Erdekes,hogy a “palesztinok” akiknek szamara
    az ENSZ {nem ugy,mint a vilag tobb millio menekultjeinek}
    KULON SZERVEZETET allitott fel-minek tartjak magukat.
    MI ARABOK VAGYUNK-NEM PALESZTINOK- mondja a Hamasz
    belugyminisztere- sajat szajaval.

    https://www.youtube.com/watch?v=Oo4yiUHs1HE

    Meccaban-senki sincs megutkozve
    a detectorok hasznalatan.

    https://www.youtube.com/watch?v=g2AMWiNaREw

    https://www.youtube.com/watch?v=stc-8MJJQ50

    Hogyan viszonyulnak a derek palesztinok-masok
    vallasahoz,tortenelmehez?
    Hogyan szort ki a WAQF tobb szaz tonna homokot,amikor
    bovitettek egy mecsetet a Templomhegyen, amelyeket
    tobb szaz onkentes szitalt evekig,megmentve
    az Elso es a Masodik Szentely archeologiai maradvanyait?

    https://www.youtube.com/watch?v=72LruMPsSiA

    Mit szol mindehhez- az UNESCO?
    A zsidoknak-“nincs tortenelmi kapcsolata Jeruzsalemmel”.

  • Bocsanat,ez lemaradt- az UNO velemenyerol szolvan

  • eleftheriából tapsifüles réparágóvá vált nyuszika,
    sajnos minden népnek megvan a maga szemete.Nem tehetsz róla,hogy félzsidónak születtél.Arra viszont büszke lehetsz,hogy szemétnek teljes vagy.A nyuszikák répa pusztítás után kevésbé undorító bogyókat eresztenek ki alfelükből,mint ami a te aljas sthürmerbe illő antiszemita(manapság anticionista)pofádból potyog ki.

  • nyúlszájú,
    senki nem tartja az arabokat alsóbbrendűeknek rajtad kívül. te viszont egy valódi alja féreg vagy.Nem kell szégyenkezned. Vannak még néhányan hozzád hasonló ellenségeink.Egyenlőre még olyannal nem találkoztam,rajtad kívül,akit 3.14-csán rúgtak a lehárból.Nos…haragra azért nincs okom.A nézeteidért nem vagy felelős.Az pedig,hogy hirdetheted az igét,azért van,mert a GÉHÁban alacsony volt a kerítés és szökni hagytak.Látnivaló,hogy a zsidóságtól vagy szerencsétlen menekült,vagy inkább menekülő.

  • Ávi,
    a múltbeli értelmetlen összetűzésünk után köszönöm ezt a cikket.
    Okos,értelmes,Hozzánk méltó!

  • Izrael Állam megérdemli a szolidaritást, támogatást amennyiben egzisztenciális veszély fenyegeti, de az 1973-as Jom-kippuri/Rámádáni Háború volt az utolsó ahol ez igazán fennállt. Azóta békeszerződés, kölcsönösen elismert határ van Egyiptommal, Jordániával ( A libanoni-izraeli határ is nemzetközileg elismert – a két szomszédos állam által is – annak ellenére hogy nincs Libanonnal diplomáciai viszony, egyedül a hosszú évtizedek óta a fasiszta Ásszád-rezsim által uralt és Izraellel hadiállapotban lévő Szíriával nincs elismert határ, csak fegyverszüneti egyezmény, hasonlóan a két Koreához ). Az ultra-reakciós, klerikál-fasiszta iráni rezsim ugyan mondogatja, hogy megsemmisíteni szándékozik Izraelt, de hát a honi faj-turulok is ágálhatnak hogy Trianont visszacsinálva megszüntetik Szlovákia, Horvátország önálló állmaiságát, nekimennek Romániának, netán a putyini Oroszországgal összefogva Ukrajnának… Próbálják ki, kíváncsian lesnék sokan a végeredményt… Tehát Izrael nagyrészt olyan államokkal határos, melyek elismerik és nem törnek a létére, miközben Izrael a térség vezető katonai hatalma a legmodernebb high-tech haditechnikával, nukleáris potenciállal… Mára “csak” a Hat Napos háborúban “gazdát cserélt” gázai és ciszjordániai területek általánosságban semmilyen állampolgársággal nem rendelkező és nemzeti aspirációkat dédelgető ( illetve sokszor a legalapvetőbb emberi jogokat követelő ) lakosságával fennálló sokszor csak a furkós bot és a kollektív büntetés elveivel “tünetileg kezelt” konfliktusa maradt fenn, miközben az ország számos gazdasági, szociális problémával küszködik, amelyek vallási-etnikai színezetet öltve hozzájárultak az ország politikai szélsőjobbra tolódásához. A jelen konfliktusban már egyáltalán nem egyértelmű hogy bármely oldal is birtokolná az abszolút igazságot, meg pláne hogy olyan [email protected]ára szent és feddhetetlen lenne. A jelenlegi 1948 óta legjobboldalibb izraeli kormány rasszista közös alapon a nácik szellemi örököseivel kötött szövetsége és a közel-keleti térség minden demokratikus, emberi jogi küzdelmének ( pl. Arab Tavasz ) csírájában történő elfojtását támogató külpolitikája ( a térség néhány legreakciósabb rezsimjével – Egyiptom, Szaúd-Arábia, Emirátusok – együttműködve ) minden haladó, demokratikus, humanista beállítottságú egyén és csoport megvetését érdemli ( arról nem beszélve, hogy Izraelen belül is jelentékeny ellenzéke van ennek a politikának ), senkinek nem kötelessége ezt a politikát kussolva , vagy pláne tapsolva támogatni, akár tetszik a mostani izraeli kormánynak és buzgómócsing, reakciós [email protected] csahosainak, akár nem.

  • gyuri10
    2017 július 27
    5:24 du.

    Érvelésre való képtelenségeddel, személyeskedő mocskolódásoddal nem nagyon fogsz meggyőzni senkit az igazadról; ettől nem fogja senki az álláspontodat támogatni. De ha csak egy kis kocsmai szintű adok-kapok kell…

  • Izraeli
    2017 július 27
    4:55 du.

    “Meg mindeg nem ertik,hogy egy vallashaboruval
    allnak szemben.”

    Valóban? Tehát minden moszlim vallású ellenség…? Mégis miközben több mint egy milliárd ember egzisztenciális ellenségként – és így potenciálisan megsemmisítendőként – való kezeléséről hőbörög az izraeli szélsőjobb, addig milyen jól együttműködnek a térség demokratikus, emberi jogi küzdelmeinek csírájában történő elfojtásán munkálkodó egyiptomi, szaúdi, emirátusokbéli rezsimekkel. Azok nem muzulmánok?

    No comment.

  • Izraeli
    2017 július 27
    4:55 du.

    “Ugy latszik,Nyuszika {az artatlansag jelkepe}-
    mai napig igyekszik a marxizmus leninizmus
    tanaira tamaszkodni. Mi is hittunk benne- annak
    idejen,hogy “nemzetkozive lesz a vilag”,”minden
    ember egyenlo”, stb.
    Az ideologia-gyonyoru. Csak hogy,azota tortent-
    egy es mas. Kiderult,hogy vannak “meg annal is
    egyenlobbek”,kiderult,hogy mivel az antiszemitizmus
    mar “nem szalonkepes”,fel lehet cserelni az
    “Izrael ellenesseggel”-ami nagy nepszerusegnek
    orvend a szelso balos korokben{is},akik meg mindeg
    nem ertik,hogy a Kozel-Kelet-nem Europa”

    Izraeli figyelmébe:

    A PLO, a Rote Armee Fraktion, Nidal, Habash és régi vágású nácik, iszlámisták által fémjelzett Izrael-ellenességnek álcázott antiszemitizmus egyáltalán nem olyan új, már nagyjából a hatvanas évek vége óta létezik. A legújabb trend a kétezres évektől kezdve éppenséggel az, hogy az európai, észak-amerikai nem-zsidó rasszisták, antiszemiták, neonácik a közös arab, moszlim-ellenes, általánosságban az afrikai, ázsiai népek rasszista megbélyegzésének az izraeli, cionista szélsőjobboldallal közös platformján, az “Izrael-barátság” mögé rejtik antiszemitizmusukat, Holokauszt-revizionizmusukat ( mint például a magyarországi faj-turulok Horthy-rehabilitációja ).
    Manapság már a reakciós, legsötétebb cári-bolsevik hagyományokat ötvöző putyini új-fasiszta rezsim az egyik legerősebb támogatója eme eszmeiség “nemzetközivé válásának” a mai európai “Izrael-barát” szélsőjobb támogatásával Le Pentől, Orbánig ás a meghekkelt tengerentúli elnökválasztásokkal a manapság hanyatló korszakát élő Amerikáig, olyan nemes és jóságos Izrael-bártokkal mint az orosz maffiózó-oligarcha körökkel üzletelő, jéghidegen számító Trump meg Kushner félék .

    http://nepszava.us/bartus-laszlo-a-zsido-mint-az-antiszemitak-csodafegyvere/

    Ezek a cimboráik napjaink szentfazék, képmutató farizeusainak.

  • Ibn Khaldún, XIV. századi muszlim arab tudós, a “Bevezetés a történelembe” című, magyarul is megjelent könyvében részletesen elemzi az arab pásztor törzsek (következésképpen a szkíta magyar pásztornépek), valamint a letelepedett “parti népek” társadalmi, jogi szokásait, és a különbségeket.

    Már elég régen olvastam, de nagyon elevenen megragadt bennem az a fő különbség, amely szerint az arab törzseknél mennyire természetes a családfők bíráskodása a saját családjuk fölött, miközben a letelepedett népeknél, akiken egy külső hódító uralkodik, az önbíráskodás miért tilos a legnagyobb mértékben. A lényeg az, hogy egy uralkodó (állam) az alattvalóit KÖTELES megvédeni nem csak a külső támadásoktól, hanem egymástól is, mert a sűrűn egymás mellett élők között sokkal több a konfliktus, ami a városi életet ellehetetleníti. Miközben egy pásztor család – a többiektől távol élve – csak a saját erejében bízhat.

    A fentiek értelmében városban élőknél nincs “jogos önvédelem”, hanem igenis az államnak kell mindenki védelméről a legteljesebb mértékben gondoskodni.

    Amikor ezt a könyvet olvastam, akkor értettem meg, hogy István királyunknak miért kellett teljesen (és nagyon kegyetlenül) átalakítani a jogrendet. Nem a kereszténység, hanem a letelepedett életmód miatt volt ez célszerű. Köztudott (Györffy György kutatásai óta), hogy a magyarság még a honfoglalás után sokáig féligmeddig törzsi pásztoréletet éltek, téli és nyári szálláshely között ingázva. Ezért is volt számukra alkalmas a meglehetősen kihalt, mocsaras illetve legelős Kárpátmedence.

    Nyilvánvalóan az araboknál – noha gyakorlatilag már ők is leginkább letelepedetten élnek – nem történt meg ez a kegyetlen jogváltás. Feltehetően ezért olyan keserves a helyzet. Persze a politikusok (Khomeini, Arafat – hogy csak a halottakat említsem) alaposan rájátszottak erre, és a lassú jogváltó folyamatot erős propagandával visszafordították. Sőt más, régóta letelepedett jogrendben élő muszlimokat is (pl. Indiában, Iránban) kiforgattak önmagukból. Allah nevében, naná! Pedig Jordániában, Törökországban és másutt is már egészen jól haladtak a dolgok.

  • Izrael, a maga erőszakos, politikai célú létrejöttével úgy került bele ebbe a folyamatba, mint Pilátus a krédóba. Többek között ezért is vagyok a cionizmus ellenzője. Viszont most már eső után köpönyeg, helyt kell állniuk a saját (arab, zsidó és keresztény) állampolgáraik érdekében. De semmiképpen sem “nemzetállami” vagy faji, vagy vallási alapon.

  • Nyuszika
    2017 július 27
    6:05 du.

    Horthy nem volt náci, tehát Orbán nem lehet a szellemi örököse.

  • gyuri10
    2017 július 27
    5:41 du.

    “Vannak még néhányan hozzád hasonló ellenségeink.”

    Ha olyanokról van szó mint pl. Gideon Levy vagy mondjuk Efraim HaLevy akkor egész jó társaságban vagyok…

    https://www.youtube.com/watch?v=yBqTr8tr7Ac

  • Avi Ben Giora

    Tisztelt Nyúl úr(úgy mellesleg ez a név is zsidóra val. Uraságod lehet hogy akkor még fing sem volt a gatyában, amikor elkészítettek egy filmet, pontosan az antiszemitizmus ellen, az volt a címe Hanibál tanár úr. A főszereplő a zsidó származású Szabó Ernő volt. Filmbeli neve volt Nyúl. Csak úgy figyelmeztetés képpen, hogy ez a név sem igazán illik önhöz)

    “Izrael Állam megérdemli a szolidaritást, támogatást amennyiben egzisztenciális veszély fenyegeti, de az 1973-as Jom-kippuri/Rámádáni Háború volt az utolsó ahol ez igazán fennállt. Azóta békeszerződés, kölcsönösen elismert határ van Egyiptommal, Jordániával ( A libanoni-izraeli határ is nemzetközileg elismert – a két szomszédos állam által is – annak ellenére hogy nincs Libanonnal diplomáciai viszony, egyedül a hosszú évtizedek óta a fasiszta Ásszád-rezsim által uralt és Izraellel hadiállapotban lévő Szíriával nincs elismert határ, csak fegyverszüneti egyezmény, hasonlóan a két Koreához ). Az ultra-reakciós, klerikál-fasiszta iráni rezsim ugyan mondogatja, hogy megsemmisíteni szándékozik Izraelt, de hát a honi faj-turulok is ágálhatnak hogy Trianont visszacsinálva megszüntetik Szlovákia, Horvátország önálló állmaiságát, nekimennek Romániának, netán a putyini Oroszországgal összefogva Ukrajnának… Próbálják ki, kíváncsian lesnék sokan a végeredményt”
    Ezeket mind ön irta ide. Olvas ön ujságot(na nem a veretes náci sajtóra gondolok) Igen Egyiptommal és Jordániával valóban békét kötöttünk. De ha tényleg olvasna akkor nem irna ekkora ökörséget. Mind a két ország mai napig nyögi, hogy békét kötött a “fasiszta cionista gyilkosokkal”. Ez önnek nem elég bizonyíték arra nézve hogy az ön által szerencsétleneknek titulált palesztinok(Bar lev volt szives megjegyezni, hogy ez a név csak papiron van és ilyen nép soha sem létezett. Philiszteusok voltak de nem palesztinok. A kettőnek semmi köze egymáshoz) De nem szaporítom a szót. Szóval ha valóban sima vallásháború volna(annak van beállítva de a valóságban egészen másról van szó)már megbékélt volna a két nép egymással. Mert történelmileg is igazolható, hogy rokoni kapcsolat is van a muszlimok és a zsidók közt. Úgy mellesleg kérdeznék valamit. Maga szerint Mohamedet az iszlám alapítóját és elsőszámú prófétáját ki ölte meg? Vagy ezt példul nem is tudja sok igazhitű, hogy megölték? Nos akkor tessék szives utána nézni. Azok a késöbb iszlámhitre áttért babiloni arabok ölették meg akik féltették a hatalmukat Mohamed követőitől. Na az is igaz persze hogy egy személyes bosszú is van a háttérben mert az egyik ilyen uralkodónak az apját és a testvérét Mohamed aprította miszlikbe sőt még az anyának sem kegyelmezett. Csak a lány menekült meg csodával határos módon, és esküdött bosszút, és végül is az egyik felfogadott rabszolgája végzett Mohameddel. Aztán csak pusztán a röhej kedvéért. Maga szerint hányfajta Korán létezik manapság, és ki írta le? Na ne találgasson. Mohamed nem mert ő maga analfabéta volt. Nem hiába hajtogatta azt a híveinek, hogy tanuljanak a zsidóktól mert azok többsége tud írni olvasni. Szóval a követői is az utána következő próféták vetették papirra. Igen ám de mind a saját szájize illetve a törzse érdekeit szemelőtt tartva. Ezért van az iszlámnak is többfajta irányzata, mint siita szunita, vahabita stb. És most jön a csavar. A mai modern Koránt a huszadik században írta egy zsidó vallásból áttért orosz. Úgy hívták Emerich Weiss. Valaha az angol mandátum területén élt, mint új bevándorló, de elvándorolt egészen Pakisztánig és ott áttért az iszlám hitre. Sok sok évig ő volt Pakistztán ENSZ nagykövete és a mai napig sok arab államban ezt a fajta Koránt tisztelik. Nem rejtette véka alá hogy zsidónak született, sőt bátran hangoztatta hogy rokonok vagyunk. Szóval maradjunk annyiban ha nem volnának “jóakarok” és “Békíteni akarok” már réges régen kitört volna a béke.

  • Nyuszika
    2017 július 27
    6:55 du.

    “fajturulok Horthy-rehabilitációja”

    Leszállhatnál már Horthyról! Az a Horthy soha nem létezett, akit a kultusz és az ellenkultusz felkent papjai és a hívők elképzelnek és hirdetnek.

  • Nyuszika
    2017 július 27
    6:55 du.

    Bartusnak se kell a szomszédba menni, ha a magyarokat kell kollektívan megítélni!

    “Magyarország … megszűnik örökre önálló nemzet és ország lenni.

    Sokak számára ez vigasztalásként és megnyugtatóan is hangzik. Az egy normális világ lesz.”

    Ez azért már tényleg felháborító. Hitlert is hányszor el akarták távolítani rendes németek, de a szövetségesek sz.rtak rájuk.

    Szóval ma sem lehet ilyen különbséget tenni, hogy egyik nép a jó oldalon áll, a másik a rosszon. Ez képtelenség. A jónak is, a rossznak is vannak képviselői mindenhol, még a szentséges Nyugaton vagy a lesajnált Kelet-Európában is.

    A zsidóknál is hányan követték Jézust, miközben a főpapok felheccelték a csőcseléket, ami különben is csak pár napig tartott.

  • Huha,nyuszika!
    Ezt-izraeli orosz zsido barataimtol hallottam”
    “A “Pravdaban” {igazsag} nincs “izvesztija”{hir}-
    es vice versa.
    Letorkolni a vitatarsat,anelkul,hogy viszonyulnank
    az altala felvetett-“kellemetlen” pontokhoz.
    Az Egyiptommal kotott bekeszerzodes lehetove valt,
    miutan Izrael VISSZAADTA EGESZ SZINAIT,felszamolva
    viragzo zsido telepuleseket.{Trianonnal-ez nem lehetett,
    mi?}Igy johetett letre 1979-ben Anuar Szadat latogatasa,
    es a beke egyezmeny, amiert ” JUTALMUL ” iszlamistak
    MEGOLTEK SZADAT ELNOKOT.
    A mai szerzodes a ket allam kozott-kozos erdekeken
    alapszik. Sziszi elnok sincs odaig a szelsoseges
    iszlamert,az ISIS,a Muzulman Testverek es a tobbiek
    beszivargasaert,sot,a Hamasszal sem ert mindenben egyet.
    Apropo-Hamasz. Izrael mar 2005-ben kivonult Gazabol-
    azota kapjuk “ajandekba” a raketakat,alagutakat
    del-Izrael polgari telepulesei,kibucai,varosai,
    iskolai,ovodai alatt,melyeken at fegyvert,terroristakat
    “szallitanak” vagy tuszokat probalnak rabolni.
    “Szegeny” Hamasz vezette Gaza. Haa vilagtol osszetarhalt
    penzt-nepuk javara forditanak-ma mas lenne a helyzet.
    Erdekes,hogy mindeg csak Izraelre panaszkodnak,holott
    Egyiptommal is vannak hataraik es ellenorzes.
    Jordania-1948-ban, rogton Izrael kikialtasa utan-
    {a tobbi arab allammal szovetkezve}-
    elfoglalta Kelet Jeruzsalemet{megjegyzendo,hogy
    a Jordan Legio megolte es foglyul ejtette a Zsido Negyed harcosait,
    es tobbet a polgari lakossagbol.Ez volt a helyzet
    Gus Ecion {Judea} polgari lakossagaval is,ahol
    ekkor mar telepulesek,kibucok is leteztek.
    A lakossag ellenallt,az anyakat es a gyermekeket-
    az orszag belsejebe menekitettek.
    1967-ben sokan ezek kozul a gyerekek kozul-
    mar az IDF harcosaikent tertek vissza.
    Jordaniaval {{70% “palesztin”}[ {erdekes,”nyuszika”
    ehhez a TENYHEZ nem szolt hozza}]- beke van,sot
    egyutt mukodes,{pl.vizgazdalkodas teren}.
    A problema csak az,hogy Abdalla {bar nyugati
    nevelest kapott,szarmazasara nezve,beduin
    {a Hasemita kiralysag} es ha nem figyel a “nep szavara”-
    szeke-konnyen ingadozhat.Mivel ismeri csaladja es
    nepe tortenelmet-tud rola,hogy ded nagyapjat,Abdallat
    {akinek nevet viseli} egy palesztin merenylo
    meggyilkolta 1951-ben,az El-Aksza mecsetben.
    Arrol is “hallott”,hogy apja Huszein -1970-ben veres
    leszamolast vegzett- a “Fekete Szeptember” nevu
    terrorszervezettel.

    http://nol.hu/kulfold/meghalt_a_fekete_szeptember_vezere-725131

    Apropo-” Fekete Szeptember” -errol sem “hallottak”
    a “felvilagosodott,liberalis” nyuszikak.

    http://www.origo.hu/sport/20151202-brutalisan-megkinoztak-a-muncheni-olimpian-meggyilkolt-izraelieket

  • Ávi,
    ez a hozzáírásod nagyszerűen egészíti ki a cikkedet.Ráadásul helyreteszed ezt az önmagától megdicsőült nyúlfingot.

  • A nyuszikatol kozolt filmekre- valaszul,
    nezzuk,hogyan is gyartja a palesztin propaganda
    ” Pallywoodja” – “felvilagosito” filmjeit.

    https://www.youtube.com/watch?v=oWDZ2PgD870

    Es mit szeretnenek- “eltuntetni”?

    https://www.youtube.com/watch?v=xU9CauJP4Pg&t=248s

    https://www.youtube.com/watch?v=JAndoxXUNtI

    Ime- Pallywood “szuletoben” {figyelem-a civil
    “fenykepeszek” a hatterben- “megorokiteni” az IDF
    “gyermekek elleni kegyetlenkedeset”.
    Hogy oda ne….

  • Nyulkáló,
    azt hiszem a שטן עלה לך למוח ha ebbe a társaságba illőnek képzeled magad. Efrájim Hálévi nem hiszem,hogy rád pazarolna egy unalmában eleresztett ásítást.A Gidon Lévivel húzhatnál farszíjat,ha nem fényévekkel állna feletted pozícióban és tehetségben.A nézetei után is csak csicskásként kulloghatsz.”hass-alkoss-gyarapíts s a haza fényre derül”.Csak ne Izraelt válaszd a hazádnak,mert ha csak rá-rád gondolok már öklendezek.Nem tudok lelkesedni azokért akik még a soros féle le-Nyúlókkal is együtt makognak.(becelem,
    sovréj stiká,V-15 stb.)

  • hazai lámpa
    2017 július 28
    8:16 de.

    Aszongya Bartus, hogy “Magyarország megint a rossz oldalon áll”. Ez talán igaz lehet, de következő mondatában már bibliai képeket vizionál, amik ugye csakis népekre vonatkozhatnak.

    Felhívnám a figyelmet, hogy vannak bizonyos kül- és belpolitikai törvényszerűségek, amik miatt a magyarok kénytelenek megtűrni Orbánt. Nincs belpolitikai kihívója, és az EU-s szabályokat igazából nem szegi meg, mégha uszít is ellenük. Ügyesen csinálja, hogy soha nem lehet rajtakapni. Ez a legnagyobb baj, hogy pszichopata politikusok ellen még nem született megoldás Nyugaton sem, pedig ez kéne.
    Orbán ma szemrebbenés nélkül állítja azt, amit tegnap tagadott. A kritika lepörög róla. Ha ma szembesíted a tegnapi hazugságával, ő állítja be magát a legnagyobb áldozatnak, és már végül őt sajnálod, hogy mindenki csak bántja.

    És végül van egymillió rajongója, aki a szocialista hagyományokon nevelkedett, úm. hazugság, csúsztatás.

    Súlyosan téved Bartus, ha ebből erkölcsi kérdést csinál!
    1. Orbán jelleme olyan, hogy az erkölcsi szempontok lepörögnek róla.
    2. A fidesz-fanok egymilliós tábora nyilván nem csak csőcselékből áll, hanem inkább fanatikusokból.
    3. A ballib ellenzék bénasága, sunyisága, tévedései csakis az ellenzék felelőssége, senki másé.

    Nyilván van megoldása a helyzetnek, de a hagyományos megoldásokat el kell felejteni, pl. a politikai megoldást. Társadalmi téren el lehet kezdeni a kibontakozást, de nem az AN féle apokaliptikus víziókra gondolok. Azok inkább a bolondok házába vezetnek, ha egyáltalán vezetnek valahova.

  • hazai lámpa
    2017 július 28
    8:55 de.

    Szóval nem a magyarok hibája, hogy Orbánból az lett 2014 óta, ami. Egyszerűen képtelenség, amiket Bartus állít, hogy pl. “KOKÓ a NER üdvöskéje”. 2010 előtt még nem lehetett tudni, hogy mi lesz Orbánból. Persze Bartus szerint ő tudta, de ő az Apokalipszist is napra pontosan előre szokta jelezni …

    Amit akarok mondani, hogy a magyarokat csak az démonizálhatja, aki még mindig azt hiszi, hogy a Rákosi korban élünk. És azzal akar pontot szerezni magának, hogy a honfitársaira két kézzel szórja a mocskot.

    Kimutatható, hogy a revízió ma nem nemzeti vágy, és a magyarok nagy részének egyéb gondjai vannak, mint a kultúrfölény kiterjesztése a Kárpát-medencére. A holokauszt tényei közismertek, mégha vannak is értelmezésbeli különbségek, azokat a legtöbben nem tagadják, sőt elismerik.

    Ezzel nem tagadom, hogy vannak olyanok, mint Boros Péter, aki a Horthy-korban szocializálódott, és a csinos cselédlánnyal volt az első szerelmi élménye, és visszasírja azt a kort.
    Olyanok is vannak, akik csak a zsidóságot ért sérelmeken tudnak éjjel-nappal rágódni, mint az Eleven Emlékmű.

    Viszont a nagy többségnek nincs politikai képviselete, és nem is láthatók. Az ő hangjukat pl. a független értelmiség tudná közvetíteni, márha lennének ilyen műhelyek. Nem csak lakájmédia, lakájcivilek, lakáj kutatóműhelyek jobb és baloldalon. Ez a rendszerváltás káros öröksége.

  • Persze a jogos onvedelem az az egyen jogaival kezdodik, s kiterjed az egesz tarsadalom vedelmere is.

    Azert letezik a US Alkotmany #2 Amendmente altal.

    Ms Kopacsi, az egyeni jogok veitai alapjan irta 2017,Jul20,9;56 du. soraiban;

    ” Az emberi jogokat nindeg a birosag hatarozza meg.”
    (azon felfogas alapjan a birosag lenne a mindenhato).

    A US Fedearl Court of Appearl, a Washington DC kerulet folyamodvanyan itelete ami terlejes tilt minden probalkozast a Masodik Ammendment ( szabad fegyver tartas es viseles) korlatozasan.

    A Wahington DC Varos (US fovarosa) kozigazgatasa ohajtotta volna a varoson belulli ‘takart” fegyverviseleset korlatozni.Hasonloan volt oly probalkozas Californiai varosban is mar. De a birosag hatarozata alapjan az teljesen Alkotmany ellenes probalkozas volt.

    Amiben , a varosi szervek megkoveteltek volna barkitol hogy bizonyitani kellett volna a takart fegyver viseleset szuksegletet.

    A birosag hatarozata tiszta; Senkit nem lehet megkovetelni hogy Alkotmanyos jogainak a gyakorlasa egy bizonyos szukseglete. Ami persze vonatkozna minden Alkotmanyos jogok gyakorlasara.
    A jogok garamtalva, a kormany tetteinek tiltasaval.
    Olvassa; (www.foxnews.com/opinion/2017/07/27/huge-week-for-guns)

  • Dienes Erzsébet

    Almási Alma(2017 július 28 6:12 de.)

    Ami a vándorlást és a letelepedést illeti, ez is egy nézet, de van más nézet is. A letelepedés a fejlődés egyik állomása, amit a földművelés hozott létre. A legeltetés időszaka egy korábbi korszak követelménye volt.

    A népek mára valójában már mind letelepedtek. Éppen a zsidóság kivételével! Bár nekik is igényük van rá már az 1800-as évektől fogva, de esetükben sokkal nehezebb megvalósítani két okból is.

    Először, mert az “Őshaza” területe már lakott, kicsi a mostani létszámukhoz képeset, és nem olyan termékeny, hogy mindenkit el tudjon tartani.

    De van még ennél is jelentősebb akadálya. Ábrahám utódai már nem legeltetés céljából vándorolták be a területeket, hanem hanem kereskedők lettek. Evvel egyűtt HÍRVIVŐK is!

    Én ennek sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítok, mint a hivatásos történészek. De erről nem fogok doktori disszertációt írni, csak megpróbálom elmondani. Pótolhatatlan feladatot láttak el a világjáró zsidó kereskedők!
    *Rengeteg olyan ismeretre tettek szert, amire a letelepedett népek közül csak igen kevesen juthattak hozzá. De amelyik hozzájutott valami fontos információhoz, az saját népe között már képtelen volt hasznosítani.
    **Kiismerték szinte valamennyi kultúrát, népet azok különlegességeivel, gyakorlati hasznosíthatóságával együtt
    ***Nem volt sem sajtó, sem internet, valójában a vándor kereskedő zsidóság volt a letelepedett népek között az információs érhálózat.
    ****Keresztény szempontból Isten bölcsességére vall, hogy Jézus Betlehembe született meg, nem pedig egy világtól elzárt területen, hiszen igéit kizárólag a görögöktől a Római Birodalomig otthonosan mozgó zsidóság tudta igazán elterjeszteni.
    ***** Az áruforgalom (értékforgalom) bármennyire is fontos volt a letelepedett népek számára, képtelenség lett volna a vándorkereskedő zsidóság nélkül megvalósítani.

    De az a vándor életmód ma már rengeteg hátránnyal jár az izraeli zsidóság számára.

    Nem szeretném mindenféle gyalázkodásnak kitenni magam, azért ebből csak arra térnék ki, ami valakit egyáltalában érdekel közülük. A lényege az, hogy a világban ma feszülő ellentétek nem a zsidók és gójok között feszülnek, hanem a zsidóságon belül, de a belakott világra kivetítve.

  • Dienes Erzsébet
    2017 július 28
    10:18 de.

    Áltudományt hirdetsz, hogy megzavard a kommentfolyamot?

    “Igéit kizárólag a görögöktől a Római Birodalomig otthonosan mozgó zsidóság tudta igazán elterjeszteni.”
    Kezdjük ott, hogy Jézus igéit a pogányok terjesztették el a Római Birodalomban, akiknek térítését Pál apostol kezdte el.

    “A legeltetés időszaka egy korábbi korszak követelménye volt.”
    A mezőgazdaságban egy időben alakult ki a növénytermesztés és az állattenyésztés, az újkőkorszakban. Pl. befogták a szállás körül bóklászó árván maradt kis állatokat, akik hozzászoktak az ember közelségéhez.

    A legelőváltó nomád gazdálkodás a közép-ázsiai sztyeppén történt az ókorban, mikor lehetséges volt a nagy állatcsordák kísérete lovon, és voltak szabad területek. Mikor az éghajlat és egyéb változások miatt ezek a népek kisebb helyre szorultak, akkor kezdődött el a Nagy népvándorlás, ami megváltoztatta többek közt az európai történelmet. Pl. hunok, Római Birodalom bukása stb.

    A zsidó “kereskedőnép”, ez talán igaz a Nyugat-Római Birodalom bukása után. Ugyanis a feudalizmusban ők nem szerezhettek földet, és a városokban se telepedhettek le, nem voltak kézművesek sem. De azért más népek is foglalkoztak kereskedéssel, görög, örmény, velencei, német stb. A tengeri hajózás fejlődésével a távolsági kereskedelem egyértelműen az Atlanti-parti országok kezébe került, angol, holland, spanyol, portugál. Ezek közt volt zsidó és nem zsidó is, lsd. A velencei kalmár.

  • Dienes Erzsébet
    2017 július 28
    10:18 de.

    “a vándor kereskedő zsidóság volt a letelepedett népek között az információs érhálózat.”

    Ahogy azt a mórocska elképzeli.

    A rómaiak bukása után egy szervezet volt Európában, amelyik képes volt átmenteni a kultúrát: a KATOLIKUS EGYHÁZ. Ők kolostorokat alapítottak, pl. Szent Benedek. Ők lettek a középkori feudális államok írástudói, az állami iratokat latin nyelven fogalmazták, amit a szerzetesek ismertek.

    A feudális államok uralkodó osztálya a germán katonai vezérek, és a régi római nemesség összeolvadásából jött létre.

  • Almási Alma
    2017 július 28
    6:12 de.

    “Ibn Khaldún, XIV. századi muszlim arab tudós, a “Bevezetés a történelembe” című,”

    Valami frissebb történeti munka nem volt éppen kéznél?!

    Amit leírsz, az nem a letelepedéssel van összefüggésben. A honfoglaló magyar társadalom nem azért alakult át, mert letelepedett, hanem mert átvették a nyugati kultúrát. A hunok is letelepedtek, és mégis kihaltak, szétszóródtak, ez történt a Kárpát-medencében előttünk több néppel is.

    A honfoglaló magyarok (i. u. 890 k.) társadalma valóban a törzsszövetségen alapult, ami vérségi alapon szerveződött. Ebben Géza fejedelem hozta a változást, ami István király alatt teljesedett ki (980-as évektől). Ti. a fejedelem kíséretébe bekerültek a német (idegen) lovagok. Így a fejedelem felhasználhatta a katonai kíséretét a rokonai elleni harcban, pl. Koppány ellen.
    Ezzel kezdődött a törzsszövetség felbomlása, amit pl. a Képes Krónikában is megörökítettek a korabeli írástudók.

    Gimnázium elsős tananyag, csak szólok.

  • hazai lámpa,
    azt hiszem egy kicsit eltévedtél a beírásaiddal.Mivel a te idejöveteleid értelmesebbek és még olvashatók is,légy szíves olvass utána az eredeti cikknek és hasonlítsd a te beírásaidhoz. Lehet,hogy az eredeti,Avi által írt cikk a hibás és az nem tartozik hozzád?

  • Dienes Erzsébet
    2017 július 28
    10:18 de.

    “Ábrahám utódai már nem legeltetés céljából vándorolták be a területeket,”

    Valóban nem. Addig lázongtak a római uralom ellen, hogy a rómaiak bevonultak, és széjjelcsaptak köztük. Lerombolták a Templomukat, és a zsidóság sorsa szétszóratás lett. A következő másfél ezer évben megőrizték sajátos kultúrájukat a sok üldözés közt is, és semmilyen más befolyást nem szívtak magukba.
    Az európai felvilágosodás (1792 óta) idején kettéváltak, lett egy asszimilálódó csoport, meg lettek az ortodoxok.

    Őket a 20. sz.-i holokauszt idején nem különböztették meg, tehát egyformán zsidónak minősültek. Európában nagyon lecsökkent a lélekszámuk. Ma Izraelen kívül USA-ban él jelentős zsidó kisebbség.
    Bizony, sok az ellentmondás köztük, és az asszimilált zsidók két kő között vannak, na de ez legyen az ő bajuk.

  • Dienes Erzsebet ,
    Nem csodalom,hogy ez a velemenye-bar vannak
    igazi ,logikus ervei is.
    Kezdjuk talan-Jezusnal.
    Nem akarok vallasi vitat,de mi is volt
    pl.a mai napig ismert Iskarioti Judas “tortenete”
    amelyen mar 2000 eve “nevelik” a jo nepet.
    Erdekes,hogy a cafolatot-Egyiptomban talaltak
    meg a regeszek- egy kopt tekercsben {a koptok-
    az egyik legregebbi kereszteny felekezet}-

    http://mult-kor.hu/20130409_a_tinta_mutatta_meg_judas_evangeliumanak_eredetiseget

    “Jo tudni” ,hogy on szerint “az ellentetek nem a zsidok
    es a gojok,hanem a zsidok kozott feszulnek –
    ” a lakott vilagra kivetitve”.
    Latja, ezt nem hittem volna. Szoval,ezek szerint
    ” a zsidok felelosek” pl. a muszlim bevandorlasert
    Europaba is?
    Mivel on ugy latszik, egy bizonyos sajtobol “tajekozodik”- ugy latszik, arrol sem “hallott”.
    hogy a vandor,kereskedo nep,orszagaban megtanulta-
    a viz tisztitasat es ujra hasznalasat ontozesre,
    a csopogteteses ontozest, a so kivonasat a tenger
    vizbol- es sivatagi oazisok letesiteset.
    Termeszeti kincsek hianyaban – gazt talaltak
    a tenger melyen.
    Igaz,aki a multban el {mint on is,} “nem ismeri”
    a modern zsido allamot,amely harcai ellenere is,
    otthont teremtett- a visszateroknek.

  • Avi Ben Giora

    Kedves Bendeguz 79!
    Ezt mire írtad be mert nem egészen értem. Amerikában hogy a bíróságnak mi a jogköre az édes keveset fogja érdekelni Európát vagy Izraelt. Nem értem a párosítást, mint ahogy azt sem, hogy ebbe a cikkbe hogyan lett belekeverve Orbán? Mi köze ehhez az egészhez? Terveztem egy másik cikket is amiben azt feszegetném, hogy mire volt Natanjahu budapesti látogatása. De tessenek kivárni, arra is sor kerül. Még egy megjegyzésem volna ebben a témában. Többen is megjegyezték, hogy mennyivel másabb lenne ha azt a pénzt amit az UNO és más államok nyomnak évente a PA.-nak mi mindenre lehetne fordítani. De mivel a kutya sem ellenörzi őket(ugyan minek hiszen az Európai Unióban missis Monegri pontosan tudja mire megy ez a pénz de ki ne derüljön egyszer hogy mekkora hasznot kap abból hogy ennyit lobbizik a PA.nak. Annó Tony Blair havi ötvenezer fontot kapott mert lobbizott nekik. Monegri sem ingyen csinálja. Csak akkor lesz gubanc ha az új francia elnök Makron azt fogja mondani na ne már. Arra ne fogok adni egy huncut vasat sem, hogy utána Franciaországban terrorcselekményeket hajtsanak végre. És két légy egycsapásra. Egyfelől befagyasszák az európai pénzcsapokat, másodsorban rendet próbál csinálni az EU háza táján és nem utolsó sorban kiveszi Németország keziből a vezetést. Ja egy poén, ami állítólag meg is történt:
    Megszólal egy tárgyalás közben Junker telefonja. Elnézést uraim a feleségem. Kivonul az ülésteremből aztán azonnal vissza is megy. Tévedtem uraim Frau Merkel van a vonalban.

  • Dienes Erzsébet

    Izraeli ( 2017 július 28 12:16 du. )

    Megjelent Magyarországin is a Judás evangéliuma c. könyv, olvastam is, Több más könyvel együtt, de mivel nem vagyok szakértő, ebben a témában ugye nem haragszik, de nem szeretnék parttalan vitába keveredni.

    Véleménye másik részét tekintve viszont egy kis zavar közöttünk, amit jó lenne tisztázni.

    Én jeleztem is, hogy csak a vándoridők zsidóságáról beszélek, nem pedig az Izrael állam területén mostanra letelepedettekről! Sőt! Direkt felhívtam a figyelmet arra, hogy erről a korszakról csak akkor szeretnék beszélni, ha valakit különösen érdekel a véleményem.

    Mindössze annyit merészeltem előrevetíteni, hogy ” a (KORÁBBI!) vándor életmód ma már rengeteg hátránnyal jár a (LETELEPEDETT!) izraeli zsidóság számára.”

    A nagybetűvel írt két szót csak a figyelemfelkeltés érdekében toldottam a szövegbe, mert úgy vélem, anélkül is érthető lett volna.

    Egy szóval sem utaltam olyasmire, amivel vádol! Sem a muszlim-áradatra, sem a mai technika hasznosítására. Sőt! Arról is egészen más a véleményem, mint amit nekem tulajdonit.

    Ilyen vádak ellen nem tehetek mást, mint hogy ettől a rágalmazó stílustól eltávolodom.

  • Egyszeri Kommentelő:
    “szeretem az almát.”

    hazai lámpa:
    “Egyszeri kommentelő! Ostobaságot írsz. Köztudott már évek óta, hogy az alma az almafán nő, ráadásul Ormos Mária 2001-ben részletesen kifejtette azt is, hogy nem esik messze a fájától. (www.linklink.hu/neszenektek)
    Gimnázium elsős tananyag, csak szólok.”

  • Dienes Erzsébet

    T hazai lámpa (2017 július 28 1:18 de.)

    A rómaiak és a görögök között csak azért terjedhetett el a kereszténység, mert a zsidó diaszpóra feltálalta nekik! Saul/Paul meg a 12 apostol hazája bizony a Jordán folyó környékén volt, nem Rómában és nem a görögök között.

  • gyuri10
    2017 július 28
    11:33 de.

    Mondjuk hasonlítsuk össze a magyarokat meg a zsidókat, hogy ki mennyit fejlődött 1945 óta!?

    Mondjuk hol jut ezer főre több agyalágyult meg nacionalista? Nem biztos, hogy a magyarok rosszabbul állnak.
    Nem a magyarok ragaszkodnak körömszakadtáig az őshazához, csak mert egyszer valamikor régen a miénk volt …

  • hazai lámpa,
    ugye neked nagyon nehéz eldönteni,hogy ki a magyar és ki a zsidó? Ha az agyalágyultak százalékát keresed,remélem a nyuszika féléket is beszámítod.Máris 1:0.Ne feledkezzél meg a 6.000.000 és az ezzel párhuzamos 600.000 magyarországi kiirtott zsidóról sem,mert az arányszám igencsak ellenetekre billenne.Az pedig, hogy a zsidók ragaszkodnak az Őshazához azért van,mert nincs számunkra más.Mi megharcolunk a puszta létünkért,mert a hozzátok hasonló”védnökökre”már köszönjük,nem tartunk igényt.Ha nektek igényeitek vannak a Trianon előtti “őshazátokra”,bizony kemény háborút kell vívnotok a románok-szlovákok-szerbek-horvátok és osztrákok ellen.Persze ez nem egy nagy dolog, mert “győz a szittya fergeteg-a rohanó sereg”.Van másik lehetőség is az”őshaza”visszaszerzésére.Szót kell fogadni Ady Endrének.Aki 1902 ben írta a nagyváradi naplóban: “menjünk vissza Ázsiába”! Tulajdon képen a ti hazátok ott van valahol az Etel közben,de ott viszont a mongolok sem fogadnának öröm könnyekkel.Maradjunk annál,hogy az itteni beírásaiddal sikerült egy olyan baromságot provokálnod,melynek az eredeti cikkhez annyi a köze,mint annak a bizonyos vöröshagymának a proletár öntudathoz.

  • Dienes Erzsébet

    gyuri10 (2017 július 28 3:15 du.)

    Ez a szöveg is náci szöveg. Már észre sem veszitek, hogy pontosan úgy beszéltek, ami ellen tiltakoztok.

  • gyuri10
    2017 július 28
    3:15 du.

    Te olvasni tudsz, mert az írás nem nagyon megy?

    A magyarok súlyos árat fizettek azért, mert a revízió lehetősége elvakított egyeseket az 1940-es években, pl. a szélsőjobbos katonatiszteket vagy Imrédy Bélát.
    Teleki öngyilkos lett, mikor rájött, hogy kikkel paktált le a békés revízió érdekében.

    Manapság inkább turizmusssal támogatja a magyarok többsége a határon túli magyar helyeket, nem fegyverrel, ebben történetesen egyetértek Talalommal.

    Ennek fényében ne várd meg Avi se várja, hogy egy magyar fórumon normális embert érdekel a homokon narancsot termesztő szerencsétlen megvezetett sivataglakók problémája. Ti mentetek oda, senki nem kényszerített rá. 1945 utánról beszélek ugye, ha sikerül ezt az évszámot értelmezni, akkor szóljál!

    Mégha 1939-ben mentek, annak lett volna értelme, de akkor ugye itt kellett volna hagyni mindent, és nem is volt hova menni. Utána mi értelme volt a kivándorlásnak? Semmi, kivéve azt, aki a kommunizmus elől menekült, de azoknak volt eszük, és Nyugatra mentek.

  • Dienes Erzsébet
    2017 július 28
    1:39 du.

    Történetes Saul római állampolgár is volt, de persze zsidó volt és az apostolok is.

    De tény, hogy a zsidó diaszpórában nagyon kis mértékben terjedt el a kereszténység. Pál apostol nélkül lehet, hogy ki is halt volna. Ő a pogányokat is beengedte a közösségbe. Innen indult az a vallási mozgalom, amelyik üldözöttből végül a Birodalom egyetlen államvallása lett.

  • Almási Alma
    2017 július 28
    1:33 du.

    Nem értem, mit akarsz mondani.

  • AVI Ben GIORA soraira;

    Kedves Avi;
    Sajnalom hogy soraim problemat okozott Maganak.
    Hagy probaljam ismet.

    Elso meglatasaimban azon lenyeket feszegettem,hogy Izrael nemzeti erdeke a BEKE, nem az allando verontasok.
    S ha Maga valoban Izrealita,az Emunah, sem a Mitzwah nem alkudozhatok. Tehat, mi mas letezheto ha nem mind az Abraham leszarmozattaival bekeben elni a Mitzwah kovetelmenyei lapjan?

    A masodik megjezgyzesemet persze a Ms.Kopacsihoz cimeztem. Mert az volt egy US birosagi adat mi a Ms. Kopacsi meglatasaait tagadta, az egyeni jogok biztositasan.
    Ami tisztan,hogy meg a birosagok sem korlatozhatjak az Alkotmany-alatal garantalt egyeni jogokat. Meg ha a takart (ruha-alatti) fegyverviseles jogara valo korlatozas probalkozasa a Washington DC (US fovaros) varos helyi kormany altal.

    A jelen magyar PM nevet nem hiszem hogy irtam semmi megjefyzesemimben.

    Rewmelve erthetobbe tettem mind azt Maganak?
    Barmi kerdese lenne, ha megjegyzeseim nem tunnenek tisztan,csak jelezze azt.

  • hazai lámpa
    2017 július 28
    4:05 du.

    Ja!

  • Izraeli
    2017 július 28
    8:52 de.

    A videón látható piszlicsáré perpatvar az Izraelre leselkedő egzisztenciális fenyegetés…?

    Amúgy a tömegoszlatásra használt gumival bevont ÉLESlövedékek, vagy éppen a légierő által időnként bevetett sok kis szétrepülő robbanó darabból – amelyek szétszóródott és fel nem robbant darabjai alattomosan gyilkolnak – fürtösbombák, foszforos bombák ( amely laikusként is belátható hogy égési hőmérséklete mellett milyen súlyosságú égési sérüléseket okoz ) nyilván a “humánus hadviselés” kellékei. Nyilván a Báshár-ál Ásszád-félék az etalonok… Politikailag meg úgy fest, hogy az Orbán Viktorok a mércék az izraeli jobboldal számára

  • hazai lámpa,
    1939 ben a te elődeid már tudták,hogy 1920 1938 tól megvoltak az úgy nevezett és végre is hajtott zsidó törvények.Nem szóltak az elődeimnek,hogy meneküljenek,mert 1941 től kezdődik a vérfürdő. 1945 után is csak 1956 ban jöttek az új szittya jelszavak:”Icig nem viszünk Auschwitzig”. Aranyoskám,ha tudnád,hogy én a megvezetett,szerencsétlen a barátaimat és külföldről a sivatagba vezetett ismerőseimet a Hilton szállóban szoktam vendégül látni. A nyugdíjam a magyar”konvertibilis” forintba átszámolva több,mint a ti zsidó főnököt imádó kárpát lavórotokban 4 magas nyugdíjas havi bevétele.Izrael egyik legszebb és leggazdagabb városának a központjában 6 szobás nyomorlakásban tengődök.A legrosszabb az, hogy Nálunk már nem is nagyon termelnek narancsot és ezért a külföldről behozott narancs ára sokkal magasabb,mint a dunamenti Mongóliádban. Szerencsés vagyok,mert soha nem is szerettem a narancsot. Helyette inkább a különböző exportra is kerülő gyümölcsökben turkálok.A DNS Erzsébet királynő barátnődnek mondd meg,hogy azért nem válaszolok neki,mert nem értem,hogy mije viszket. Különben sem szoktam hívatlan hülyéket vakargatni.

  • gyuri10
    2017 július 28
    8:28 de.

    “önmagától megdicsőült”

    Az önmegdicsőítést illetően csak rólad veszem a példát… Már az is baj…?

  • Dienes Erzsébet
    2017 július 28
    1:27 du.

    Szerintem nem a vándorlás a baja a zsidóknak vagy a letelepedés. Az keverte őket bajba a történelem folyamán, pl. mikor Európában vándoroltak ide-oda, hogy a vallási előírásaik elkülönítették őket más népektől.

    Aztán a 20. sz.-i európai zsidóüldözések miatt azt gondolták egyesek, hogy majd a sivatagban biztonságban lesznek. De ugye ott is teljesen más vallási környezetben élnek, mert a szomszédjaik muszlimok. Nincs racionális magyarázat Izrael megalapítására, csak ha a saját vallásuk szemszögéből nézed.

    Azt mondják, hogy Ábrahám nekik hagyta azt a földet. Na hát ilyen alapon bárki megindulhatna bárhová, hogy neki a nagyapja ott lakott azelőtt. Ez vallási magyarázat, semmi köze az ésszerűséghez.
    Élhetnének nyugodtan bárhol, de a vallásuk miatt mindenhol elkülönülnek.
    De vallás helyett írhattam volna zsidó nemzeti identitást is.

  • Nyuszika,
    jó ideje,hogy találkozásainkon bizonygatod ferdére sikerülő agyszüleményeidet.Érdemben nem lehet rájuk válaszolni,mert azonos lenne biztonsági adatok szellőztetésével.Már pedig én nem vagyok és nem is voltam soha barátságban Jiszrael Beer vagy Udi Adiv köreivel.Arról pedig,hogy egyre jobban begolyózol senki nem tehet.Még te sem.

  • nyusznyusz,
    nem tudom mennyire bitorlod pardon,birtokolod a magyar nyelvet nüanszaival együtt.Nézz utána,hogy értelemszerűen mi a különbség az”önmagától megdicsőülés”és az”önmegdicsőítés” között.Ilyen egyszerű lenne felfedezni saját mentalitásodat.Talán még javíthatnál valamelyest,minden kétségem ellenére.

  • hazai lámpa,
    az egész iderakott szövegedből az utolsó mondatodnak értelme is van.Nálunk például úgy oszlik meg,hogy 15% vallás,85% identitás Az ország és a nép törvényeinek,szokásainak betartása vagy betartatása 100%.A vallásról csak annyit,hogy a te vallásod hívei sem mindig éltek nyugalomban.Voltak keresztes háborúk, melyeket önerőből generáltatok és millió számra gyártottátok még magatok köréből is a”temetetlen holtakat”.Elkülönülésről pedig sok mondani valód nem lehet,mert a zsidó renegátok alkotta vallást a pogány népek pogány szokásaik belekeverésével tartják napjainkban is.Hogy meddig azt nem lehet tudni,mert az iszlám igencsak kopogtat a kapun.

  • gyuri10
    2017 július 28
    6:46 du.

    Most lehet, hogy jól élsz, de nem mindegy milyen áron. A magyarokkal is szaladt a szekér 1867 és 1914 között, és mi lett belőle.

    Tisza és fia miniszterelnökök mértéktelenül támogatták a magyar ipart, ami jórészt külföldi tőkéből, és másod-harmadgenerációs zsidó bevándorlók kezében volt. 1872-ben volt az első nagy gazdasági világválság, és a zsidók rengeteg botrányba belekeveredtek. Ugyanis kipukkadt a sok hitelezési lufi, és egyéb bróker disznóságok, és persze a zsidó nevek mindben benne voltak. Akkor alakult ki a politikai antiszemitizmus Európában, és a zsidóellenes pártok ismertek lettek.

    Pl. a Dreyfus-per Franciaországban. Lehet, hogy a 2009-es világválság már lecsengett, de az is lehet, hogy még nagyobb válságban vagyunk benne. Úgyhogy a kis váratokban ti is csak annyira vagytok biztonságban, mint amennyire a világ biztonságos.

  • gyuri10
    2017 július 28
    6:46 du.

    “1939 ben a te elődeid már tudták,hogy 1920 1938 tól megvoltak az úgy nevezett és végre is hajtott zsidó törvények.Nem szóltak az elődeimnek,hogy meneküljenek,mert 1941 től kezdődik a vérfürdő.”

    Az 1920-as numerus clausus biztos nem érintette az én elődeimet, ugyanis hiába végezték el színjelessel a hat elemit, akkoriban paraszt származásúak nem tanulhattak tovább. De minek is, mikor diplomás munkanélküliség volt akkoriban? Ezért harcolt vérre menően a zsidó és keresztény középosztály egymással az egyetemeken!

    Az 1938-as zsidótörvényről annyi tudomásuk lehetett, hogy korlátozták a városi zsidók vagyonát. Hát velük csak annyi érintkezés lehetett, hogy eladták nekik a tejet a piacon. Vagy napszámban dolgoztak a birtokukon.
    Azt se tudom, hogy volt-e egyáltalán szavazati joga az apai nagyszüleimnek, az anyai nagyszüleim pedig még gyerekek voltak akkor. Furcsa lett volna, ha ők figyelmeztetik bármire a városi, tanult zsidó embereket …

  • Avi Ben Giora

    Nagyon köszönöm a sok észbontó beírást. Kicsit azért hagy “csemegézzek” belőle és a végin kezdeném(jó zsidó szokás szerint.)
    Lampionka! Maga úgy fénylik, hogy csak különleges szemüvegben tudom elolvasni amiket ida firkantott. Mi a rosebb köze van a vallásnak a környezethez? Megtudná ezt magyarázni? Ez így érthetetlen. A zsidóknak mindegy hogy a sivatag porában kell sétálniuk avagy valami flancos bulevárdon. Attól még ugyan úgy zsidó és ha esetleg elfelejtené figyelmeztetik rá, hogy na mit akarsz erre zsidó? Itt nem fogsz üzletelni. És ez a másik marhasága. A vallásuk miatt elkülönülnek. Igen? Mondja már meg nekem, hogy ugyan miért? Én megmondom magának. Azért mert nem akarja sem hallani sem látni, hogy a másik két nagy vallás a keresztény és a muszlim hogyan forgatta ki a zsidó vallást, és hogyan formázta azt át a saját igényeinek megfelelővé. De el sem kell kölönülnie mind a két vallás kirekeszti a zsidókat mert ugye nem bír a képibe nézni, hogy esetleg azt veri a fejihez: te ezt jól kiforgattátok, a mi Istenünk nem ezt mondta, kérte Megjegyezném még, hogy maga Mohamed mondta azt hogy tanuljanak meg olvasni hogy minél többet olvashassanak. Még valami. Ávrahám népéhez nyugodtan hozzá csaphatnánk az arabokat is.(még rokoni kapcsolat is kinutatható) A Korán is megemlíti Ábrahámot és másokat is.
    Amit itt a videon felvettek az jól tükrözi, hogy mi a támadási taktikájuk. Ez sem változott szinte semmit az idők folyamán. Öt hat gyereket odazavarnak a szüleik(micsoda szülők az olyanok akik katonák heccelésére küldik a gyerekeiket.) És ha az izraeli katona nem ennyire türelmes, henem elkapja és jól felképeli a sok kis hülye mübalhézó fiatalt? Ez még úgy Istenes is mert nem hajigálnak sem követ sem molotov koktélt. A katonák figyelmének elvonására van az egész. Amig a katonák a kölkökre figyelnek a kendős arab asszonyság esetleg előránt egy konyhakést vagy szúró vagy vágó eszközt és párszor belemártja a hozzá legközelebb álló katonába. Avagy házilag fabrikált robbanóanyagot dob közéjük.(erről mily érdekes de csak nagy ritkán van video. Mert felvenni felveszi a kamera de ki is vágják azonnal. Ha a katonáink jogos önvédelem alapján fegyvert akarnak használni, az egyik kölyköt magaelé rántja mint valami védőpajzsot. Ugyan úgy ahogy a felnőtt lakosságot használják védőpajzsként a terroristák.
    Bendegúz 79. Osztom azon véleménymét, amit írt. De bocsánat, hogy legyen képes az egyszeri izraeli békét kötni ezzel a népséggel? Igen alapvető érdeke lenne a BÉKE (igy nagybetüvel) Miért volt képes békét kötni Egyiptom és Jordánia(ha amolyan “hideg béke is”) és a palesztinok erre nem képesek. Lekötelezne ha ezzel kapcsolatban adna valami féle magyarázatot.(maga írta azt, hogy ha van kérdésem akkor írjam meg)

  • gyuri10
    2017 július 29
    3:53 de.

    Azok a népek, akik elhagyták a pogány vallást, és betagozódtak valamelyik világvallásba, egy időben viszonylag békében éltek a saját területükön.

    Ugyanis jól láthatóan elhatárolódtak a muszlim és keresztény világ határai, mikor az Oszmán Birodalom berendezkedett Bizáncban, viszont az európai terjeszkedést sikerült megállítani Magyarország vonalán (1682) és a Földközi-tengeren a Habsburgoknak. Legalább 300 évig.

    Ugye nagy váltás volt, és nagy hiba, mikor a törököket kipicsázták korábbi gyarmataikról (1920), majd az angolok is feladták a Közel-Kelet ellenőrzését (1945). Többek közt ezért jöhetett létre Izrael is .. Azóta van forrongás az arab világban, és hatalmi vákuum.

    Európa problémája, hogy az egykori gyarmatlakókat beengedte nagy számban, de ők nem olvadtak be. Amíg a hatalmi vákuumba nem nyomul be tartósan egy nagyhatalom, addig a menekültáradat is folytatódik.

  • Dienes Erzsébet

    hazai lámpa (2017 július 29 7:55 de.)

    Egy mondatát idézném: -“Európa problémája, hogy az egykori gyarmatlakókat beengedte nagy számban…”

    Európa problémája szerintem pedig az, hogy egykori gyarmatának lakóit nem felzárkóztatta saját magához a gyarmatosítás évszázadai alatt, hanem kihasználta, kivéreztette gyarmatai bennszülötteit, és saját magából csupán az erőszakot mutatta be nekik, meg a gondtalan jólét örömeit.

    Most ki asszimilálódik, kihez?

  • Avi Ben Giora
    2017 július 29
    7:45 de.

    Elkülönülés: a keresztények hiszik azt, hogy Jézus volt a Messiás, a zsidók nem hiszik.

    Ez még nem lenne baj, de mivel vallásokról van szó, ez sokszor türelmetlenségbe csap át. A zsidók miket írnak Jézusról, itt is nemegyszer előfordult. A katolikusok körében a Krisztus-gyilkosság vádja lángol fel időnként, bár ma már ez nem jellemző.

    Ugyebár ez a sajátosság rögtön kijátszható volt, ha éppen gazdasági problémák voltak Európában. A zsidók okozzák a szegénységet, megmérgezik a kutakat, uzsoráskodnak stb. mondták a ravasz politikusok.

    Ez a 2. vh. óta nincs így, ugyanis nem lehet ráfogni a problémákat a helyben lakó zsidókra, mivel sajnálatosan lecsökkent a lélekszámuk. Ezért kell Sorost rakni a plakátra …

  • Dienes Erzsébet
    2017 július 29
    8:09 de.

    Volt erőszak is sajnos a gyarmatokon, de azért nem kéne ezt eltúlozni, mint a hippimozgalmakban tették!

    Ugyanis a gyarmatosítók vittek oda modern ipart, közigazgatást is, pl. Afrikában. Szóval a gyarmatosítás kezdetén inkább kifele áramlottak a javak és a profit a megszállt országokból, de aztán elindult egy visszaáramlási folyamat is, pl. a 2 világháború között.

    Aztán ugye jött a nagy függetlenségi hippimozgalom a 2. vh. után, de végül is milyen gazdasági előnyökkel járt ez a leigázott országoknak? Indiában ugyanakkora a szegénység, az afrikai országokról nem is beszélve.
    Magyarországon hasonló probléma volt, mikor az osztrákok elnyomtak minket, de mikor megszűnt a Monarchia, akkor annak inkább a hátrányait éreztük meg.

    Szóval megint bebizonyosodott, hogy a politikai függetlenségnek van értelme, de a gazdaságban ma már senki nem vonhatja ki magát a világgazdaságból, tehát ott érdemes összefogni.

  • Dienes Erzsébet

    Avi Ben Giora(2017 július 29 7:45 de.)

    ” két nagy vallás a keresztény és a muszlim hogyan forgatta ki a zsidó vallást, és hogyan formázta azt át a saját igényeinek megfelelővé…”

    Nem ismerem igazán egyik vallást sem, csak a Bibliát, de engedje meg, hittudományi végzettség nélkül is beleszóljak a vitába.

    Nem túl érdekes mások számára, csupán indoklásként hozom fel, hogy sok-sok éve keresem Istent! MINDEN VALLÁSBAN! Azt, ami közös bennük, ami eredeti, és amiből meg lehet érteni az a mérhetetlen intelligenciát, ami létrehozta, működteti az anyagi világot és abban mérnöki precizitással a földön a szerves életet.

    Neve sem érdekel. Isten, Allah, ג’אהב, Higgs-bozon, számomra mindegy. Abban különbözöm a materialista kutatóktól, hogy én ezt a mérhetetlen intelligenciát elképzelni sem tudom öntudat nélkülinek.

    Bevallom őszintén, hogy engem is zavar a Biblia. Ószövetségi és Újszövetségi része egyaránt. Tudja miért? Mert a vallás és a történelem annyira összemosódik mindkettőben, hogy elválasztani szinte lehetetlen egymástól a kettőt. És a zsidó történelmi rész igazán preciz, valóban hazugság mentes, ám nagy része maga is vallásellenes.

    Visszatérve az idézett szövegre, képtelenség megállapítani, hogy az iszlám, a kereszténység, vagy koptok az izraelita vallást, vagy a zsidó történelmet formázták-e át saját igényeiknek megfelelően.

    Meg lehetne állapítani persze, ha ennek kutatására létrehoznának egy közös, elfogulatlan és valóban tudományos intézményt. Márpedig az egyének, egyházak között mindaddig fog dúlni “Isten nevében” a vallásháború, amíg a történelmi részt le nem választják a hitéletről.

  • Avi Ben Giora
    2017 július 29
    7:45 de.

    “Miért volt képes békét kötni Egyiptom és Jordánia(ha amolyan “hideg béke is”) és a palesztinok erre nem képesek. Lekötelezne ha ezzel kapcsolatban adna valami féle magyarázatot.(maga írta azt, hogy ha van kérdésem akkor írjam meg)”

    A múltkor még arról értekezett a hozzászólásomra írt válaszában “bar lev” kollégához csatlakozva, hogy palesztinok nincsenek vagy csak papíron… Illetve nálam még kifogásolta, hogy azt mertem írni, hogy Egyiptommal és Jordániával békeszerződés, kölcsönösen elismert határok vannak, tehát a két állam nem fenyegeti Izraelt… Alapvetően nem én találtam ki a szélsőjobboldali Netánjáhu-kormány félelemkeltő politikájának bírálatát. Hogy tudni illik az Egyiptommal és Jordániával meglévő békeszerződés, a térség legerősebb high-tech hadseregével Izrael fölött egy újabb Holokauszt réme lebegne, amelytől persze “csak” Netánjáhu – ez az elvtelen , egoista, hatalommániás pojáca – tudja megvédeni Izraelt. Ezt a demagóg retorikát számos izraeli – köztük katonai, biztonságpolitikai vonalon komolynak számítók – bírálják.

    Amely meg a keresztény és moszlim hit “kiforgatott” mivoltát illeti, had döntsön már mindenki maga a saját hitbéli meggyőződéséről és tartsuk már azt kölcsönösen tiszteltben, a büdös szentségit! Ez alól a cionisták sem kivételek! Ha pedig kivételnek gondolják magukat ez alól az egyszerű játékszabály alól, akkor ne csodálkozzanak hogy olyan lesz a “fogadjisten”, mint amilyen volt az “adjonisten”. Ja, egyébként egy vallás sem kivétel a képmutatás, kirekesztés, embertelenség jelenségeitől.

  • A zsidó vallása nélkül is zsidó. Így kezelte őket a magyar kormány az első zsidótörvénytől kezdve. Ma szintén eszerint “védi” őket.

  • gyuri10
    2017 július 29
    3:53 de.

    “.Elkülönülésről pedig sok mondani valód nem lehet,mert a zsidó renegátok alkotta vallást a pogány népek pogány szokásaik belekeverésével tartják napjainkban is.Hogy meddig azt nem lehet tudni,mert az iszlám igencsak kopogtat a kapun.”

    Ha ilyen lenéző, mocskolódó hangnemben beszélsz az emberiség nem-zsidó cirka 99.8 százalékáról ( vagy esetleg cionista kegyeitekből a hindu, buddhista és más távol-keleti vallások, népek, egy fokkal kevésbé alantasnak minősülnek ? ), akkor nem kell csodálkozni, hogy ahhoz hasonló lesz a “fogadjisten” is.

  • Drizari
    2017 július 29
    9:44 de.

    “A zsidó vallása nélkül is zsidó.”
    Ez azért is van, mert a zsidók esetenként maguk bevallották, hogy csak színleg tértek át másik vallásra. Így a keresztény konzervatívok közt nem volt keresnivalójuk, nincs is ismert zsidó magyar konzervatív politikus! Illetve ha ateistának mondták magukat, akkor meg egyenes út vezetett a modern politikai irányzatokhoz.

    Elárasztották tömegesen a szocdem és liberális pártokat, ahogy Magyarországon tették a két világháború közt. Persze, hogy könnyű dolga volt az antiszemitáknak, mindenre rá lehetett mutatni, hogy a kapitalizmus, a demokrácia, a liberalizmus zsidó találmány.
    1945 előttről beszélek.

    Manapság azért egy izraeli-magyar kettős állampolgárra nehezen mondod, hogy nem zsidó.

  • gyuri10
    2017 július 29
    3:53 de.

    “a zsidó renegátok alkotta vallást”

    Naaa… helyben is vagyunk… Ti vagytok a Heródes-pártiak – BiBiKing=Heródes, Orbán/Trump/Putyin=Augustus/Tiberius, Jeshu és követői meg a maguk korának kommunistái, anarchistái… Hááá, hááá…

  • ALMASI ALMA az Ibn Khaldun soraira vonatkozoan ismertetett minden olvasot egy osi elmeletre.
    De az meg a Magna Charta es az Aranybula alapelvei is volt.
    A kiraly kenyszeritett kotelessegeve teve, hohy legalabb a nemseit, s a nemsek biztonsagait, jogaikat es hatalmaikat a kiraly kenyszeritve volt nem csak elismerni, hanem mind azt garantalni.

    Egy kivallo pelda letezik az Angol jog-adtaiban arra.
    Mikor a kiraly katonai betortek a puspok egyik templomaba, egy bujdosott bunozot keresve ottan.
    Darby puspok karteritest kovetelt a kiralytol.

    A kiraly fizette a karok megteriteseit !
    Az ma hasonloan minden civilizalt kormany kotelezettsege.

    Csupan a szelsoseges ideologiak kovetoi ellenzik ma, az allamhatlamak KOTELESSEGEIT az allampolgaraiknak az alapveto jogaik biztositasara. vajon miert ???

  • hazai lámpa,
    az utolsó mondatod megint az adu-ász.Nem írom le a bizonyítékokat és a helyszínt sem jelölöm meg.Az izraeli-magyar állampolgárok horribile dictu,nem magyar-izraeli polgárok.A magyar himnusz éneklésénél megadják a kijáró tiszteletet és nem fordítanak hátat karlendítéssel,de éneklésről vagy akár zümmögésről nincs szó.Az izraeli himnuszt,(Hatikvá)tiszta szívvel és átérző büszkeséggel énekeljük.Persze az önantiszemita anticionista mezei nyulak már régen kiiktatták magukat közülünk.

  • nyuszika,
    te komolyan gondolod,hogy eteted a krokodilt,hogy te legyél az utolsó akit felfal?Lehet,hogy te leszel az első,mert azért lásd be,hogy mi egy kicsit kemény falat vagyunk.Akkor is ha néhány fele-felés ellenünk szónokol.Egyébként eléggé stabil,bár hideg békét kötöttünk Egyiptommal és Jordániával,mert ez a kettő ország és nép.Megint csak az igazság az,hogy közös érdekeken alapszik.Az általad dicsőített palesztin nép és ország a mai konotációban, soha nem volt,nem van és nem lesz.Hogy te miért ágálsz ellenünk és a mai világ egyetlen gyilkos,terrorista vallása érdekében,azt csak az tudhatja aki a különböző anticionista megvehetőket finanszírozza.Lehet,hogy Orbánék fején találták a szöget?

  • gyuri10
    2017 július 29
    2:33 du.

    “Az általad dicsőített palesztin nép és ország a mai konotációban, soha nem volt,nem van és nem lesz. ”

    Nem dicsőítettem és nem tartok különbnek egy népet sem másoknál, az emberek egyenlőségében hiszek, bármennyire is bűnösnek tartja akárki. Hogy palesztinnak nevezzük vagy nem, illetve hogy milyen határok között élünk, végső soron mindegy ha egymást emberszámba, egyenrangúnak véve kölcsönösen elfogadjuk.

    “Hogy te miért ágálsz ellenünk és a mai világ egyetlen gyilkos,terrorista vallása érdekében”

    Te alapvetően nem csak a palesztin államiságot ellenzed, ami rendben is van ameddig a Járdén és a Jám HáTichón között élők ( etnikai, vallási hovatartozástól függetlenül ) emberi jogait tiszteletben tartó valamilyen közjogi keret van megvalósítva.
    Csakhogy ugyanezzel a lendülettel bélyegzel meg kollektíve messze hazád határain túlterjedően kábé egy milliárd embert… Te meg tényleg nem veszed észre, hogy ugyanúgy beszélsz mint az antiszemiták? Amúgy a jordánok, az egyiptomiak etnikailag, vallásilag többségükben hová is tartoznak…? Az pedig, hogy a kritikát “ellenünk beszélésnek” bélyegzed, szintén sokat elárul felfogásodról, amely sajnos az Orbán-félékéivel rokon.

  • Nos Elvíra bácsi megint nagy baromságokat ír….min!t mindig!

    Amúgy a palesztinoknak joga van védenie a nekik ítélt területet,de Izraelnek is joga van az országát érő támadásokkal szemben fellépni!
    Ez régi és véget nem érő történet,aminek eddig is és ezután is sajnos sok áldozata lesz!
    Jó lenne,ha végre béke születne,főleg az egyszerű,vétlen jó szándékú és nem politizáló,csak békében élni akaró emberek
    érdekében!

  • Amúgy csak két lehetséges variáció az említett közjogi keretekre a “izraeli-palesztin” viszály rendezésére, amely nem jelenti egy palesztin állam megalakítását, így a “kecske is jól lakjon , a káposzta is megmaradjon ” alapon az izraeli jobboldal igényei is kielégíthetőek az 1967 után megszerzett területeken való szabad építkezéssel, de az ott élő nem-zsidó lakosság jogainak elismerésével.

    1.)

    Annexió:

    Kelet-Jeruzsálem és a Golán mintájára, annektálható lehetne a “Bágádá” is. Az ott élő arab lakosságnak fokozatosan megadhatná Izrael az állampolgárságot – nyilván terrorista kapcsolatokkal rendelkezők ebből ki lennének zárva. Hogy az állam zsidó jellege úgymond ne kerüljön veszélybe, de az állampolgári egyenlőség elvei is érvényesüljenek egy olyan radikális reformmal lehetne megvalósítható, ha az orhtodox vallási monopóliumokat teljesen felszámolva többé nem tesz az Állam EGYÉNI szinten SEMMI különbséget zsidó ( akár “halachikus”, akár nem, amely egy orthodox terminológia amúgy is ) és nem-zsidó állampolgárai között, amely egész egyszerűen azt jelenti, hogy minden állampolgár izraelinek lesz ezentúl hivatalosan tartva. Pl. hivatalosan ezentúl nem lehet majd statisztikákat sem vezetni az állampolgárok vallási hovatartozásáról,mint pl. a republikánus, szekuláris berendezkedésű Franciaországban, de az Egyesült Államokban sem. Az alijára való jogosultság megállapításánál persze ettől még teljesen változatlanul érvényben maradhatnak a “Visszatérési Törvény” rendelkezései, hiszen az alapvetően csak az állampolgárság megadása előtt vizsgálja a zsidó származást. Miután az illető állampolgár lett, utána már “csak” izraelinek lesz minősítve. Így nézve végeredményben az az elv, hogy Izrael Állam a zsidó nép nemzeti állama, nemzeti otthona érvényesül Kollektív szinten a zsidó népre, amelynek nem mond ellent hogy EGYÉNI szinten minden ott élő állampolgárnak is az állama aki ott él és elfogadja ezt a felállást. Csak hát akár zsidó akár arab részről ily módon nem lehet ragaszkodni a vallási, etnikai kizárólagosságra törekvő soviniszta felfogásokhoz, és az izraeli orthodoxia megveszne a dühtől, hasonlóan az iszlám ellenoldal sovonisztáihoz. De a
    területekhez ragaszkodni ÉS ezzel együtt valamiféle orthodox elvek szerinti zsidó szupremáciát békés, erőszakmentes módon fenntartani nem lehet. Pedig a cionista gondolat megálmodóitól egyáltalán nem volt idegen a nem-zsidók egyenlőségének elve, még a jobboldali revizionista irányzat – amely alapvetően egy nemzeti-liberális irányzat ( volt ) – alapítóitól sem ( Jabotinsky, Begin ), a baloldaliaktól meg pláne nem. Az orthodox monopóliumok, szupremácia sem számított annak idején természeti törvényszerűségnek, csak 1948 után.

    B.)

    Még egyszerűbb, a jelenlegi kereteket figyelembe vevő felállás. Az oslói egyezmények értelmében a Palesztin Autónómiahatóságnak átadott “A” és “B” területeket át lehetne passzolni Jordániának és akár Jordán-Palesztinának is nevezhetnénk az űj felállásban létre jövő entitást. A “Bágádá” fölötti megosztott izraeli-jordán szuverenitás amúgy is többször felmerülő elképzelés volt 1967 óta. Ily módon a MÉRSÉKELTEBB palesztin politikai erők integrálhatóak lennének a jordán belpolitikába és ciszjordánia arab lakosságának nemzeti aspiráció is kielégítést nyerhetnének, miközben az ősi bibliai vidékeken lévő izraeli települések is megmaradhatnának az izraeli jobboldal igényeit kielégítendő. Megfontolandó lenne a Gázai-övezet hozzácsapása is ehhez egy jordán exklávéként, talán még örülnének is a jordánok egy földközi-tengeri kijáratnak és Izrael sem mondhatná, hogy a Hámásztól kell félnie, ha az Izraellel együttműködő jordán rendfenntartó erők alá tartozik a terület. Persze Gáza rehabilitációja a legkeményebb diók egyike, de alapvetően politikai akarat és pénz kérdése.

    VISZONT:
    Mindkét esetben lényegi kompromisszumokat kell a térségbeli feleknek meghozniuk és egyáltalán nem biztos hogy bármely fél érdekelt a konfliktus feloldásában. Hiszen ha jobban meggondoljuk minden oldalon a konfliktusból élnek a politikai, gazdasági uralkodó osztályok, akár az izraeli hadiipari, katonai-titkosszolgálati komplexumot, akár a különféle palesztin “felszabadító” szervezeteket, a Palesztin Autonómia nagyrészt nemzetközi adományokon futtatott vezetőségét ( a gázai Hámász-vezetésről nem is beszélve, akik egyenesen hivatásos, megélhetési dzsihádisták ) vesszük. A háborúk, nemzetiségi-vallási ellentétek szítása pedig univerzális recept a mindenkori reakció számára valódi, lényeges – mindannyiunkat többé-kevésbé érintő – társadalmi-gazdasági vagy éppen ökológiai problémákról való figyelem elterelésére. A nemzetközi nagyhatalmi szereplőket még nem is számítva, akik aktív közreműködésével lett a második világháború óta nem látott pokolba taszítva a térség, alapvetően a térség demokratikus, emberi jogi törekvéseinek bármi áron – akár milliók csontjain átgázolva, vérét ontva – történő megakadályozása céljából.

  • Nyuszika
    2017 július 29
    6:00 du

    Egyébként az előzőekben felvázolt annexiós forgatókönyv következményeként se arab-iszlám alapon, sem pedig orthodox-zsidó alapon ( egyszóval szektariánus-etnikai alapon ) nem indulhatnának a Knesszet választásokon pártok. Az orthodoxia szupremáciáját véve, ha jobban meggondoljuk a mai Izrael Állam még a zsidóság egészének sem igazából az állama.

  • hazai lámpa
    2017 július 29
    11:09 de.
    Az első mondatodra, az valóban igaz.
    Ismerek számtalan vallástalan zsidót.
    Az is igaz, hogy a magyar kommunizmus idején sok zsidó vezetőnk volt, diktatórikus kormányukat mindenki ismeri.
    Erre a mentőkörülmény pl. Rákosi idejében mamit én is “élveztem”, az lehetett, hogy zsidó, aki visszatért a Szovjetunióból , bosszút akart állni és ezért vadászott mindenkire, még a sok ártatlan emberre is, aki nem volt zsidó vagy komcsi.T.i . pl. olyanok akik, a nácik zsidó üldözések alatt szenvedtek.
    Ha tetszik, ha nem,, a bosszú a legcsúnyább emberi tulajdonság.

  • Viszont ismertem, igen hithű magyar érzelmű zsidót is.

  • Kedves gyuri10!
    Tudom, hogy most ez olaj a tűzre, de mégis fontold meg… Nyuszika elképzelése “annexió” címszó alatt itt:
    ______________
    Nyuszika
    2017 július 29
    6:00 du.
    __________________

    igenis az egyetlen korrekt megoldás a “palesztin kérdésre”. De persze nem most, hanem mindjárt Izrael alapításától kezdve… Mostanra már sajnos teljesen elb..sztátok…

  • Avi Ben Giora

    Jóember!(nyuszikaúr)
    Egyik szavával a másikat üti agyon. Most nem akarom visszamenőlegesen elemezni a badarságait(ráadásul van némi gyanum, hogy önnek is van némi köze a zsidókhoz(lásd pár héber megnevezések nagyjából elég pontosan, mint Jam tichon stb)Szóval az a terv amit maga felvázolt létezik.DE! Tessen már meg mondani, hogy kvázi hogyan képzeli el az arab azt az egymásmellett élést? Úgy hogy ő dirigáljon? A zsidó sem fog engedni egy jottányit sem pláne ha az arabok úgy értelmezik az egymásmellett élést hogy nekik mindent szabad de a zsidóknak nem. Ez soha a büdös életben nem fog működni. Fentebb valahol felsoroltam, hogy Izraelben léteznek olyan nagy városok(Haifa, Akko Nazareth, Tel Aviv Jaffó) ahol a zsidó és az arab lakosság békében egymás mellett él. Ezt kellene alapul venni, de sajnos ezek a városk csupán csak kivételes kivételek. Azok az arabok akikre ráragadt a palesztin jelző. Nem sűrün szeretnének így élni. Persze az izraeli állami támigatást(amit ma is kapnak csak kiporciózva)akarnák de a normális egymásmellett élést nem. Valahol meg is lehet őket érteni abból a szempontból, hogy hol az angol hol az arab és aztán a zsidók terelték őket és nem hagyták őket úgy éldegélni ahogy ők szeretnék. A kétállamiság lenne megfelelő nekik is de az ő feltételeik (mert persze, hogy ők szeretnék szabni a feltételeket, anélkül hogy elismernék Izrael államát)elfogadhatatlanok és nem pusztán a zsidóknak de másoknak is.(gondolok itt a katólikus vagy keresztény egyházra. Mert amig izraeli fenhatóság alatt vam Jeruzsálem addig a katólikus szenthelyek szabadon látogathatóak és ugyan úgy az összes más. Csak ők kardoskodnak amellett, hogy minden más vallás takarodjon mert csak az iszlám lehet ott. Tessék csak átmenni Béjtlehembe. Amig izrali fenhatóság volt a karácsonyi és húsvéti nagyünnepek meg voltak tartva. Mi van ma? Se éjféli mise se körmenet. Ugyan miért? Mert a résztvevők életét senki sem garantálná. Jó lenne ha tényeken alapuló dolgokat irogatnál Nyúl úr.
    Fentebb valaki azt írta, hogy a történelmet és a vallást szét kéne választani. Hogyan? A zsidó vallás a történelmi eseményeket alá tudja támasztani tényekkel. Nem maszatolja el és nem szinezi. A legtöbb ünnepnek történelmileg igazolható nyomai vannak.Minden misztika és mese nélkül. Az egyiptomi kivonálás tény volt? Naná hogy az. Ennek emlékére van a Pésach(amiről a keresztények kapásból gyártottak egy gyűlöletre buzdító elemet. Azt írják és állítják, hogy pászkához fiatal keresztény vért használnak. A zsidó vallás tiltja a vér fogyasztását ezért ez az állítás eleve egy hazugság. A cahnuka a purim szintén történelmi ünnep. De nem sorolom. A keresztények által ismert utoló vacsora pedig a széder esti vacsora csak átnevezve. A keresztények vérvádja mely szerint Krisztus halálához a zsidók játszottak közre. Nézzük kicsit sorban. A zsidóknak nem volt szabad törvénykezésü jogok. Névleg igen de gyakorlatilag nem. Hiába akartak valakit kivégezni azt csak róma tehette meg. Tény(ha már történelem ne szinezzük) a zsidó főpapok csoportja élükön Kajafással fétették a poziciójukat.(ha a vallásuk nem tiltaná a gyilkosságot biztosan megölik) igy nem maradt más hátra mint megöletni a rómaik által. Koholt vádakat szőttek(a modern kori történelemben is nagyon sok példa van erre, főleg a magyarban)A rómaiknak meg kapóra jött. Maguk a rómaik is kiakarták volna iktatni Jézust, de volt bennük egy félelem hogy sok a zsidó követője(nem csak azért mert ő maga is zsidó volt) és a tanai még a nem zsidók közt is követőkre találnak. Gyorsan kivégeztették. Tehát ez a hülye vérvád is hamis. Közük némileg volt hozzá az cáfolhatatlan de a gyilkosságot a keresztrefeszítést nem ők hajtották végre. Nos ha ezek megtörténtek márpedig igazolhatóan valódi események akkor hogyan lehetne külön választani a vallást és a történelmet? Csakis úgy hogy meghamisítsuk a történelmet. Ma ugyan ezt teszik sokan.

  • Orsós Elemér

    Dienes Erzsébet
    2017 július 28
    1:39 du.

    “T hazai lámpa (2017 július 28 1:18 de.)

    A rómaiak és a görögök között csak azért terjedhetett el a kereszténység, mert a zsidó diaszpóra feltálalta nekik!”

    A “feltálalta nekik” helyett én a ravaszul feltalálta nekiket találom elképzelhetőbbnek, mégha az bugyuta összeesküvés elméletnek is tűnhet, azonban ha az Ószövetségből legyártott Újszövetség késői “keletkezését”, kitalálóit, terjesztőit és egymáshoz viszonyított antagonisztikus szentenciáit, jámbor ajánlásait kritikusan átgondolva összehasonlítjuk, erős kétségek támadhatnak a spontán keletkezést illetően, mintha a megbocsátásra, megalázkodásra, megszelidülésre és tulzott lejámborodásra adott instrukciók a jogos önvédelem és igazság keresés teljes felszámolását akarnák alattomosan a keresztényekbe “szeretettel” belesulykolni! 🙂

  • gyuri10
    2017 július 29
    2:33 du.

    “Hogy te miért ágálsz ellenünk és a mai világ egyetlen gyilkos,terrorista vallása érdekében”

    http://amichay.hu/ahmadiyya/

  • gyuri10
    2017 július 29
    2:11 du.

    Neked van még magyar állampolgárságod? Kár, hogy nem lehet tőled elvenni az alapján, amit itt művelsz!

    Nem rád gondoltam egyébként, hanem azokra, akik Magyarországon élnek, és állandóan keltik a hisztériát. Én sok politikai konfliktust azóta értek, amióta olvasom a KMH-t. Alma volt szíves fölvilágosítani, hogy pl. Garas Dezsőnek “van származása”.

    Én ezelőtt soha nem foglalkoztam azzal, hogy melyik híres ember “micsoda”. Ismeretségi körömben meg nincs zsidó, de nem is érdekelt. Ugyanis az ún. “zsidókérdés” modern változatát nem ismertem, nem voltam és nem vagyok kiművelt antiszemita.

    És nagyon sok magyar hozzám hasonló, erről biztosíthatlak. Azt természetesen tanultuk, hogy 1945 előtt volt “zsidókérdés”, de azt nem tudtuk, hogy ez ma is van. Enélkül pedig érthetetlen a jobb és ballib pártok/értelmiség harminc éve tartó iszapbirkózása, az állandó “fasisztázás, nácizás, komcsizás”.
    Ezért is olyan zavaros a hazai belpolitikai élet, és sokan elfordulnak inkább még a szavazástól is.

    Nem tisztességes a ballib pártok viselkedése sem, ez a legrosszabb.

  • Figyelő
    2017 július 29
    6:22 du.

    Nálunk a rendszerváltás előtt sok zsidó titkolta, hogy az. Ráadásul a vallástalanságot hirdették a szocialista rendszer keretei között. Pl. Aczél György, a marxista kultúra bajnoka csak a rendszerváltáskor mondta meg állítólag a lányainak, hogy “azok”. Azóta az unokája már kint él.

    Hangsúlyozom, nem az a visszatetsző, ha valaki őszintén ápolja a vallását. Az a sokkoló, ha ők ateisták voltak az előző rendszerben, és sokaknak voltak példaképek, sok tisztességes magyar fiatalnak! Sokan az ő hatásukra hagyták el a keresztény-konzervatív értékrendet!

    Szívszorító, ahogy anyámon látom, hogy az utóbbi években hány régi ikonjában csalódott! És nem azért mert zsidók, hanem mert eddigi életük, pályájuk egy nagy hazugság volt!
    Van persze a keresztényeknél is, hogy mekkora komcsi volt, most meg a legnagyobb templomba járó. De a zsidók árulása sokkal rosszabb.

    Sokkal rosszabb, ha kiderül, hogy aki a szocializmusban ostorozta a katolikus vallást, az valójában zsidó volt.

  • Nyuszika,
    Javaslatai- talan erdekelni fogjak az UNO-
    nevu sohivatalt {kerdes,milyen allamok lesznek
    tobbsgben}.
    Erdekes,hogy sem Jordania,sem Egyiptom nem
    kertek vissza az altaluk igazgatott teruleteket-
    {CiszJordania{Judea} es Gaza}.Vajh miert?
    Arrol sem szolt eddig a fama,miert nem reagaltak
    Lieberman javaslatara- a “teruletcsererol”.

  • Talan ez az oka-{a film amelyben Abbasz Zaki – a PLO kozponti
    bizottsaganak tagja kifejti-kendozetlen
    velemenyet.}
    Csoda,ha nem hisznek nekik?

    https://www.memri.org/tv/fatah-abbas-zaki-liberation-jerusalem-al-baghdadi-attack-tel-aviv-dimona

  • Nyuszika, aki szerint “van mirol targyalni”
    pl. azokkal,akik dicsoitik a “sahidokat”.
    Europa,csak most kezdi a “lecket tanulni”.

    http://legalinsurrection.com/2015/10/palestinian-bus-terrorists-mother-pulls-out-knife-during-interview/

  • Avi Ben Giora
    2017 július 30
    5:42 de.

    “Koholt vádakat szőttek(a modern kori történelemben is nagyon sok példa van erre, főleg a magyarban”

    Jó, hogy azt nem mondod, hogy a magyarok találták fel a koholt vádakat! Azzal rendszerint a hatalom élt, pl. a Habsburgok vagy a kommunisták. A magyar állam nem volt szuverén több száz éven keresztül, csak a 2. vh. között. Akkoriban kivégeztek több kommunistát, nem bizonyított vádak alapján.

    A rómaiak nem akarták kivégezni Jézust, hiszen nem uszított a császár ellen. A főpapok panaszolták be, és addig forgatták, hogy Pilátus látta, hogy iszonyú nagy botrányt csinálnak, ha nem teljesíti a kérésüket.
    Persze később a keresztény elvek ütköztek a császársággal, mikor a császár isteni hatalmat tulajdonított magának. De ez egy későbbi kor volt.

  • Avi Ben Giora

    Nálunk a rendszerváltás előtt sok zsidó titkolta, hogy az. Ráadásul a vallástalanságot hirdették a szocialista rendszer keretei között.
    Szívszorító, ahogy anyámon látom, hogy az utóbbi években hány régi ikonjában csalódott! És nem azért mert zsidók, hanem mert eddigi életük, pályájuk egy nagy hazugság volt!
    Van persze a keresztényeknél is, hogy mekkora komcsi volt, most meg a legnagyobb templomba járó. De a zsidók árulása sokkal rosszabb.

    Sokkal rosszabb, ha kiderül, hogy aki a szocializmusban ostorozta a katolikus vallást, az valójában zsidó volt.
    Mondja aranyom. Megkérdezhetem mikor született, avagy nyílt titok? Azt írja hogy sok zsidó volt a rendszerváltás előtt. Na ez roppant furcsa. Mert ha olyan sokan voltak, akkor most miért vannak még többen? Ja szaporodtak is közben. És mit hirdettek vallástalanságot? Maga akkora marhaságot ír de nem téma. Tisztázzunk valamit(ezt hál az Istennek nem csupán én mondom itten hanem sokan mások is) Az állami kommunizmus nem tiltotta a vallást. Ha valaki elakart menni misére vasárnap mehetett. Ha a zsidók péntek este a szombat bejövetelét köszöntötték a zsinagógában lehetett. Más kérdés, hogy ezek a helyek hemzsegtek a besúgóktól. És ami szégyenletes, mind illetve nagy többségben egyházi személyzet volt. (csak egy példa. Komlós a nagy humorista volt rabbi, kántor és ezzel együtt ÁVOs is)Keresztényben is tudnák mondani egy pár hasonlót. Egy egész hivatal volt ennek érdekében felállítva az Állami egyházügyi Hivatal. Szóval a vallástalanság pontosan azért alakult ki mert az emberek nem voltak hülyék, hogy kiszogáltassák magukat az olyan ige hirdetőknek akik később a halálba küldték őket.
    Az anyukája gondoltam, hogy hasonlóan antiszemita mint magácska. hogyan eshetett volna messze a fájától. Miért gondolja,hogy csak ő zokogott ezen krokodil könnyeket? Írtam ugye kicsivel fentebb, hogy zsidó zsidót jutattot akasztófára (lásd Komlóst) És ha már ezt taglaljuk. Mi a fenéért nem lehet lapozgatni az ÁVO néhai “krónikás könyveibe”? Mert nem szertnék ha az emberek rájönnének arra hogy a szomszéd vagy házmester jelentette fel mint régen, hogy beülhessen a vagyonába. Ezt nem csak a zsidó vagyonokra áll. Nem tettek különbbséget a komcsik mint a háborúban,hogy csak a zsidóklét vitték. Amit kinéztek maguknak azt megszerezték.
    Na jó azért valóban voltak olyanok is akik jelenteni voltak kénytelenek. Mert zsarolták őket a testvérrel vagy más hozzátartozóval. Kevesen merték vállalni a kockázatát annak hogy szembeforduljanak velük.
    A zsidó nem csak a katolikus vallást nem ostorozták és szídják,egy vallást sem. Eltetszett téveszteni, hogy ez pontosan a katolikus atyákra jellemző(tisztelet a kivételnek)akik azt terjesztették és terjesztik, hogy a zsidók elszabadult gyilkosok. Ők ölték meg Jézust tagadják hogy Jézus a megváltó(hol volt megváltó? Csak rá lett aggatva mint annyi ninden más. Mitől váltotta meg az emberiséget? Nincsen ugyan úgy háború és egymás ok nélküli lemészárlása? Ha majd ez nem lesz akkor lehet azt mondani eljött a megváltó vagy a Messijá.

  • Dienes Erzsébet

    Orsós Elemér (2017 július 30 5:46 de.)

    Engem is zavar a Vatikán Saul/Paul kettőssége már a Bibliában is. Főleg az eltitkolt írások miatt, vagy az apokrif irodalom némi ismeretében. De a keresztény vallás alapítóját igaz embernek tartom, s egyáltalában nem a csodatettei, hanem a tanításai okán.

  • Avi Ben Giora
    2017 július 30
    9:59 de.

    Nyilván, hogy manapság több a zsidó, azon egyszerű oknál fogva, hogy többen vallják magukat annak.

    Édesanyán nem antiszemita, és én sem, ugyanis nem a származásuk alapján osztályozzuk a híres embereket, hanem a teljesítményük alapján.
    És nem azokról beszélek, akik előző rendszerben zsinagógába jártak! És azokról sem, akik komcsik maradtak mai napig.

    Azokról beszélek, akik nagy kommunisták voltak, de amióta kitört a demokrácia, azóta hanukáznak vagy zsidó őseikkel büszkélkednek. Ide tartoznak pl. a híres színészek, akik ikonjai voltak anyám korosztályának a hetvenes-nyolcvanas években.

    Lehet megint azzal jönni, hogy a tanyán a bunkók elmaradottak voltak, de inkább maradjunk az igazságnál! Bizony sok magyar nem azt kutatta a híres sztároknál, hogy mi a származásuk, hanem élvezték a produkciót. És bizony terjesztették a vallástalanságot a hírességek, hiszen ők a példaképek sokaknak.

    A minimum lett volna, hogy ezek a sztárok eltakarodnak a közéletből a demokráciában. Ehelyett még az új politikát is befolyásolni próbálták. De hozzáteszem, akkor sem nyíltan vállalták a zsidóságukat, hanem leginkább az internet nyomán terjedtek el ezek az információk.
    Én pl. Garas Dezsőről itt tudtam meg a KMH-n, hogy “az”. Még Hajós Alfrédról se hallottam soha ezt, de Gyuri10 volt szíves ezt száz alkalommal közölni.

  • Avi Ben Giora
    2017 július 30
    9:59 de.

    “a katolikus atyákra jellemző(tisztelet a kivételnek)akik azt terjesztették és terjesztik, hogy a zsidók elszabadult gyilkosok.”
    Ez nem igaz. Jézus is zsidó volt, ezt tanítják a katolikusok.

    Viszont hány olyan “demokrata” van, aki szidja a katolikust, és utána kiderül, hogy zsidó. Itt nyilván súlyos előítéletekről van szó. Nem általában a vallást szidják, hanem a katolikust. Meg a keresztény konzervatívokat.

    Az olyan zsidók, mint Gyuri10 mindenkit utálnak, aki nem ők, tehát ők nem alakoskodnak.

  • Orsós Elemér
    2017 július 30
    5:46 de.

    Szerintem ez szörnyűség, amit írsz. Pörzse Sándor szóról szóra ugyanezt mondta minap a Szabadfogásban. Vannak ilyen agyalágyult emberek, akik azt mondják, hogy a kereszténység jámborsága okozza Európa gyengeségét.

    Különben ezt mondta Hitler meg a nácik is. Hogy a humanizmus hülyeség, és a kereszténység is. Ez súlyos kifacsarása a jézusi tanoknak, de Európa történetének is.

  • Orsós Elemér

    Dienes Erzsébet
    2017 július 30
    10:01 de.
    Kedves Erzsébet, engem nem a vallás alapító Ember, hanem a mártirhalála után 150 évvel “keletkezett” vagy csak utalásokból sejthető Újszövetség hirtelen napvilágra kerülése ejt zavarba, ez birizgálja a túl eleven fantáziámat.

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2017 július 30
    11:17 de.
    Szerintem is szörnyűség hogy, erre a következtetésre jutottam! Pörzse Sándor írásáról nem tudtam, viszont hogy, már tudom, mások is eljutotak erre a gyanúra, ez engem egy kissé megnyugtat, mert úgy látszik nem vagyok egyedül ezzel az agyalágyult dilemmámmal. A jézusi tanokat nem vontam kétségbe, csak a vallásalapító tanainak, mártirhalála után 150 évvel keletkezett Újszövetség általi megtámadhatatlannak tartott hitelességét!

  • Orsós Elemér
    2017 július 30
    11:19 de.

    Érthetetlen, amit írsz.

    Az őskereszténységet az apostolok indították el. Közülük János írt evangéliumot elsőkézből, a többiek másodgenerációsok voltak.

    Az egyházatyák alakították ki a katolikus vallást, miután bevett vallás lett a Római Birodalomban. Ezért hívják “egyetemesnek”. Elvetették a gnoszticizmust és az arianizmust. Megalkották a Niceai hitvallást.

    A szertartásokban megtartották a szeretetlakomát, az evangélium olvasását, de kibővítették, és vasárnapra tették. Kiválogatták a szent iratokat. Az ünnepek és a berendezések terén valóban vannak pogányságból átvett elemek. De ezek szükségesek voltak a hívők tanítása szempontjából.

  • Almási Alma
    2017 július 29
    11:53 du.

    “elb…sztátok”

    [email protected]ák, a minden oldali politikusok, a Közel-Kelet népeit, vallási csoportjait egymás ellen ugrasztó nagyhatalmak. Az egyszerű hétköznapi emberek tehetnek róla legkevésbé – feltéve ha nem hagyják magukat mindenféle soviniszta dumával etetni – akár zsidó, akár arab-moszlim részről. Egy a második világháború idején földönfutóvá tett, sokszor családját a náci gyilkosok és kollaboránsaik által elvesztett – sokszor jobb híján – Izraelbe kerülő zsidó vagy egy a háborúk következtében hontalanná vált arab menekült tehet minderről a legkevésbé.

    A cionizmus alapvetően a 19. századi nemzeti mozgalmak egy “késői hajtása”, amely épp annyira legitim mint mondjuk a görögök, olaszok, írek, lengyelek, finnek, csehek és más szláv népek stb, vagy éppen a magyarok korabeli nemzeti mozgalmai, amelyek az adott népek politikai függetlenségét, kiszolgáltatottságának megszüntetését akarták elérni. Eredetileg mindez a demokrácia, a liberalizmus, az – etnikai-vallási háttértől független – állampolgári egyenlőség elveivel természetesen összefértek, ez alól a cionista gondolat sem ( volt ) kivétel.

  • Avi Ben Giora
    2017 július 30
    5:42 de.

    Bocs, de hol értekeztem arról, hogy a vallást el lehetne választani a történelemtől…?

  • Valasz AVI ben GIORA kerdesere.

    Feltette a kerdeset, s en orommel valaszolok arra ismetelten.
    Ismtelten mert mar egy nehanyszor, de mas cikkeben levo megjegyzeseimben azt mar adtam.

    Nem hinnem hogy maga, mint sok nyugati liberalis politikusok serkentenek Izraeal felosztasat ket allamma. Egy Izrael es egy Arab-Musumna orszagga?

    Az csupan garantalna az allando verontasokat, amig valamlyik fel el-nem torolne a masikat. Az nem BEKE.

    Persze a BEKE nem egy jelentektelen egyezmeny sem.
    Habar a BEKE letezik, Egyptom, Jordan arab nemzetekkel.
    Csupan mert azok erdeke a BEKE, s az amerikai megallasmentes anyagi tamogatasok.

    Ha Maga zsido, mint valja magat, maganak is erkolcsi kotelessege hogy NE gondolkodjon mint egy SHITUF.
    Ugy az Emuna mint a Mitzwah figyelemenkivul vetelet talan meg-gondolna.

    S a Torah megkoveteli azon Mitzwah minden pontjanak betartasat. Mint pl. az idegenek, sot meg a vandorlokat is mint testvert venni egyenlonek. Mivel Izrael nepe egyszer vandorlok voltak Egyptomban.
    Emlekezztetve arra kotelezetseg ma is hasonloan minden azt kovetniuk. S lenyegeben “testverek” is am.
    Talan emlekszik hogy Abrahamnal nyolc (8) fia volt.
    S csupan Isac volt a mai Izraeliak eredete. A masik 7 fia a mai Arabok a leszarmazottai.

    Mivel hogy nem csak Karaita ,de Zionista is vagyok, az egyedulli lehetoseg a BEKEre, az EGY Izrael, NEM a kette osztott Izrael, de egy demokratikus Izrael mindenki szamara.
    Persze a BEKE az ottan elo arab-muzulmanokkal nem lenne egyszeru es konnyu.De ha azt Izrael kezdte volna 1948-ban ,ma sokkal ozlebb alnank a teljes BEKE es boldog elet lehetosegeihez. A Druzok bekesen elnek ma ottan minmt egyenlok.
    Mi mas lehetoseg letezhetne ?
    Az allando verontasok semmi megoldast nem nyujtott.

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2017 július 30
    11:51 de.
    Nézz utána az első Újszövetségi másolattöredékek keletkezésének idejénez, a legeslegkorábbiak is Krisztus után 150-re( +-25-50 év) datálhatók!

  • Avi Ben Giora

    Én kérek bocsánatot, azt nem te írtad. Utlsó előtti beirásodban végre olyant irtál le amivel ugyan kissé ellentmondasz magadnak. Sajna így igaz: ha nem szólnának bele mindenféle ordas emberek a dolgok menetébe és alakulásába egészen más volna a helyzet a Közel Keleten és mindenütt. Mert maga az EU legjobb példa arra, hogy “törvényes keretekbe” foglalva leakarják törni a nemzeti intendítást. Hogy pont a szerintük fejletlen és kevésbé fejlettnek hírdetett Közép Ruróoai országokban a legnagyobb az ellenállás nem véletlen. Mostantól majd őket is lehet vádolni, és a zsidókat szintén. Hogy miért? Mert Natanjahu mint izraeli miniszterelnök a pártjukat fogta. Micsoda blamász, hogy a nyugat által támogatott Izrael ezeket meri pártolni és együttműködést ajánl fel nekik.
    A minimum lett volna, hogy ezek a sztárok eltakarodnak a közéletből a demokráciában. Ehelyett még az új politikát is befolyásolni próbálták. De hozzáteszem, akkor sem nyíltan vállalták a zsidóságukat, hanem leginkább az internet nyomán terjedtek el ezek az információk.
    Én pl. Garas Dezsőről itt tudtam meg a KMH-n, hogy “az”. Még Hajós Alfrédról se hallottam soha ezt, de Gyuri10 volt szíves ezt száz alkalommal közölni.
    Maga vad barom. Ezek is ugyan úgy magyarok voltak mint maga. A magyarok dicsőségét gyarapították. Ha ezek a szinészek nem lettek volna az őn kedves édesanyja szegényebb maradt volna sok szinházi sikertől.És az hogy “útólag” tudta meg és ezután csalódás érte. na istenem. Páger egy nyilas antiszemita barom volt, akit még le is csuktak a komcsik. Ám kiengedték mert azt nekik is elkellett ismerniük hogy nagy szinész volt, és engedték utána tovább játszani. Aztán most mondok magának még egy nevet. Nem biztos hogy ismeri de kedves édesanyja biztosan. Ha megtudja talán gutaütést is fog kapni, hogy ez nem létezhet. Jávor Pál. Talán mesélt önnek róla. Képzelje el, hogy ő nem volt zsidó, de ennek ellenére a nyilasok kishijján felakasztották. A felesége zsidó volt és annak valotta magát ő is noha soha semi köze nem volt a zsidósághoz. Sőt! A kommunista idők alatt és miután félre akarták állítani kiment Izraelbe élni. csak amikor haldoklott már akkor tért haza, mert magyar földben akart nyugodni.

  • Orsós Elemér
    2017 július 30
    11:43 de.

    Biztos voltak belenyúlások vagy tévedések a katolikus vallásban, azt is emberek csinálták. De szerintem sehol nincs benne, hogy hagyni kell magadat kipusztítani.

  • Avi Ben Giora
    2017 július 30
    2:08 du.

    “És az hogy “útólag” tudta meg és ezután csalódás érte. na istenem.”
    Tényleg nem érted, vagy csak direkt kiforgatod a szavaimat? Anyámnak nem az a csalódás, hogy kiderült erről vagy arról, hogy zsidó. Hanem hogy zsidó emberek propagáltak a vallás ellen (nem csak zsidók egyébként).
    Nem a zsidó vallás ellen agitáltak a kommunisták, hanem a többi egyház, “a papok, a reakciósok” stb. ellen. Egészen más utólag rájönni, hogy mondjuk egy zsidó csinált viccet a katolikus egyházból. Ha nem érted ezt a különbséget, akkor hiába magyarázom.
    Különben Garas Dezső sosem tolta magát a középpontba, Jávor meg a két világháború között volt. Inkább olyanokra gondoltam, mint a Heti hetes színészei, akik állandóan az antiszemitizmuson lovagoltak.

    De térjünk át az elmúlt harminc év demokratikus pártjaira. Pl. én sokáig azt hittem, hogy a Horthy-kort azért szidják, mert akkor elnyomták a kisembereket. Itt a KMH-n is kiderült, hogy egyeseket csak az érdekel, hogy akkor mi volt a zsidókkal. A mélyszegények és a frontra kiküldött katonák sorsa csak addig érdekli őket, amíg lehet velük agitálni. Amúgy azok is büdös nácik szerintük, akik a zsidók pénzére ácsingóztak.

    Én megértem, ha van problémájuk a zsidóknak, de akkor csináljanak maguknak külön pártot. A hazai szocdem és liberális mozgalom nem zsidó érdekképviseleti szervezetek, mégha foglalkoznak a zsidó kisebbségek védelmével is.

  • Avi Ben Giora
    2017 július 30
    2:08 du.

    Semmi bajom azzal, hogy egy zsidó olimpikon magyarnak vallja magát. Csak tudod, ha azt hiszed valakiről, hogy “közülünk való”, aztán hirtelen az arcodba vágják, hogy nem is, az elég váratlan.

    Hajós Alfréd egy ikon volt az elmúlt évtizedek történelemkönyveiben, de soha sehol nem volt megemlítve a származása.

  • hazai lámpa,
    az nem pontos,hogy én mindenkit utálok.Az biztos,hogy téged és a rád hajazó áltoleráns észosztókat sem utálom.Csupán undorodva a hányinger kerülget a barátaidtól és ősenkiségedtől.

  • gyuri10
    2017 július 30
    5:04 du.

    Valami konkrét hozzászólás a témához?

  • Nyuszika
    2017 július 30
    12:18 du.

    Szerintem a cionizmusnak nincs köze a nacionalista mozgalmakhoz. Herzl Tivadar a Dreyfus-per idején működött, fél évszázaddal a 48-as forradalmak után.

    Különben meg voltak olyan zsidók, akik elutasították a cionizmust, de a befogadó országaikban harcoltak a saját jogaikért.

    Ungváry Krisztián:
    – “Azért olyan nehéz minderről beszélni, mert a zsidóság asszimilációját nagyon sokan – elsősorban maguk az érintettek – sikeresebbnek és mélyebbnek akarják hinni és láttatni, mint amilyen volt.

    De a zsidóság túlnyomó része mégiscsak magyarnak tartotta magát.

    Magyarnak tartotta magát, magyarnak kívánt látszani, erőteljesen igényelte, hogy magyarnak tartsák, hevesen elutasította a cionisták és az antiszemiták közös ötletét, hogy ők nemzetiségi jogot kapjanak, még a sérelmeik, például a numerus clausus esetében is elutasították a kívülről jövő jogsegélyt, mert ők a magyarságon belül kívánták a sérelmeiket orvosolni. Ez mind igaz. És ezzel együtt különböztették meg magukat és választották el magukat a nem zsidóktól. Miként azok tőlük. Skizofrén helyzet volt ez. És ma is az.”

    http://konyves.blog.hu/2016/12/18/ungvary_krisztian_horthy_nem_volt_egy_szellemi_sasmadar

  • nyuszika,
    hablanexiód majd minden mondatát megtudnám cáfolni.Egyetlen kérdés:MINEK? Azt mindenesetre borítékolhatod,hogy Ti akkor fogtok uralomra jutni és őrült terveidet próbálgatni,amikor a 3.14na együtt énekli majd a hatikvát a biladi-biládival és a deutschland-deutschland über alessel. Addig szaporán gyártsad az elméleteidet,vagy pusztíthatsz répát.Ha téged ez kielégít,nagyon sajnálatra méltó libidód van.Nem szeretnélek megzavarni.

  • Orsós Elemér
    2017 július 30
    1:55 du.

    Én úgy tudom, hogy Kr. u. 120 körüli a legkorábbi ismert evangélium.

    Ez még nem bizonyíték arra, hogy hamisítvány. Különben meg nem igaz, hogy oktalan pacifizmusra nevelne.
    Pl. a keresztes háborúkban nem harcoltak volna az arabokkal a keresztények, hogy védjék a zarándokokat. Természetesen nem a túlkapásokra célzok, amik végül a jeruzsálemi Királyság bukását is okozták.

  • hazai lámpa,
    nem csak Hajós Alfréd(született Guttmann Arnold)tartozik a magyarok dicsőségéhez.Nem akarok újra felsorolást csinálni.A fajtiszta keretlegények által bestiálisan legyilkolt Petschauer Attila meg sincs említve olimpiai ikonjaitok között.Vajon miért? Mit szégyelltek?A zsidóságát vagy a gyilkosságotokat?

  • gyuri10
    2017 július 30
    5:58 du.

    Petschauer talán kevésbé ismert, de éppen eleget halljuk, hogy Radnóti, Rejtő Jenőt meg Szerb Antalt meggyilkolták a keretlegények.

    Viszont ti meg arról lapítotok, akik ártottak a magyarságnak és a zsidóknak is! Az a hapsi, aki történetesen Radnótival együtt menetelt, aztán a gyűlölt popcézár lett a szocializmusban, és gyűlölték az énekesek. Orbánnak is rokona szegről végről. Nem jut eszembe a neve.

  • AVI ben GIORA 2017 July 290i kerdesere;

    Hogy miert elmitettem a jogirendszert, amint az ertelmezve es gyakorolva itten, egyszeruen valaszolva;

    MERT a jog-rendszer az eredetbol igen nemzetkozi.
    Lenyegeben a “nyugati-torveny es jog erendszer” a Romaiaktol eredo.
    Persze volt, ill. van az u.n. “Cannon-law”, de az ma csupan a romai egyhaz torvenyei. NEM a kereszteny europai vilag (feudalis)jogrendszere.
    Persze voltak, s letezik meg nehol a “Napoleonic-code”, mint pl. Luissianna-ban, s velnem hogy Canada Francia reszein is.
    Az Angol “common law” ami reszben alapja a mi jogrendszereknek. Amely teljesen figyelemben tartsa a NEM politikusok alatal kenyszeritett torvenyeket is, az u.n. “termeszetes-torvenyeket”, amit az emberiseg osi szokasaik alpjan alklamaztak evezredekn at.
    De minden jogok alapja a “Law es Equity”. Az az “egyenlo-ertek” elvei.
    Tehat barhol is, de a nyugati civilizaciokban a torvenyek alap-eleveikben” nem kulomboznek a lenyegeikben !!!
    Azert hivatkoztam ma a reg-szokasbeli jogos ertelmekre !
    Remelm valaszom megfelelo Szamara?!

  • Elvezettel olvastam Dienes Erzsebet sorait, s az “IZRAELI-val levo vitaikat.

    De igazan boldogan vennem ha az egyeni szemlyeskedeseik hianyban lehetne az mindeg folytatva.

  • hazai lámpa,
    akinek nem emlékszel a nevére lehet,hogy csak egy új,általad ide röffentett kitaláció? Meg különben is volt elég árulója a magyarságnak önerőből.A kereszténység felvevésétől kezdődően volt megvakítás,második Lajost sem a zsidók”lökték”a Csele patakba vagy szent Gellértet sem a zsidók gurították a hordóval a Dunába. Attól,hogy valakit gyűlöltek a pop zenészek és horribile dictu még ráadásul Orbánnak is rokona,még nem jelenti azt,hogy bárkit is meggyilkolt volna.Minden esetre ha ezzel akarod szidolozni a szittya hősök ukrajnai gyilkosságait és köztük Petschauer Attila bestiális,szadista meggyilkolását is, ez már rólad ad tökéletes jellemrajzot.Amiről már amúgy is mindenki tud ezen az oldalon,bárhogy is próbálod szidolozni évek óta magadat,horthyt és minden mocskot akik a kárpátlavór mérgező szennycsatornáiból buggyantak elő.

  • Hazai lámpa, Erdős Péter volt a személy, lánya Hankiss Ágnes fideszes EU-képviselő, Orbán apjának a sógornője, Vitézy Dávid anyukája.

  • Dienes Erzsébet

    Ezt nem kellett volna gyuri10!!!!! (2017 július 31 1:41 du.)

    ———————————————————–
    “…második Lajost sem a zsidók”lökték”a Csele patakba vagy szent Gellértet sem a zsidók gurították a hordóval a …..Dunába.”
    ————————————————————

    Ha ezen a vonalon marad a vita, akkor előjönnek Mózesnek és József testvéreinek rémtettei, Dinah és Sikhem története, meg a végtelen, oda-visszavágó. Értelmetlenül.

    Ma 2017-et ír a kalendárium.

    Én egyébként csak szomorúan veszem tudomásul, hogy a vallást mennyire meg tudja rontani amikor fölébük kerekedik az életmód és a szokásjog fontossága sem volt kevés.

    Szent Gellért viszont valóban vallásháború áldozata lett, ami a Vatikán és az ősmagyar hitvilág között dúlt. De a a keresztény igehirdetők sem voltak éppen keresztényiek.
    Abát és feleségét élve temették el, mert nem akartak kereszténnyé lenni. Pedig, aki olvasta az Újtestamentumot, tudhatja, hogy a vallásalapító nem erőszakosan akarta megváltani a világot, mindössze annyit hagyott apostolainak meg, hogy HIRDESSÉK az IGÉIT!

    Második Lajos pedig nem vallásháború, hanem a megszállók elleni védekező harc áldozata lett, hiszen nem hittéríteni jártak erre a törökök.

    Visszatérve az 1920-as zsidó-magyar viszonyra, az már inkább ideológiai viszály volt, nem pedig vallásháború. A Tanácsköztársaság vezérkara ugyan valóban egy ember kivételével mind zsidó volt, de nem vallásosak, hanem bolsevikok. Így kerültek bele a náci-kommunista ideológiai és gazdasági világháborúba, magukkal rántva az ártatlan zsidó társaikat is. Nem tudom elképzelni, hogy ha valamelyik nagyhatalom most megtámadná Izraelt, az izraeli kormány felfegyverezné-e a palesztinokat, vagy Netanjahu is csak lapátot adna a kezükbe. Persze ez csak plátói kérdés, Isten ments, hogy megbizonyosodjunk róla.

    Hogy menyire nem vallásháború volt, arra bizonyíték, hogy Hitler törvényei szerint mindenki zsidónak számított,akinek szülei, vagy tudtommal nagyszülei között akadt egy zsidó, miközben a hitközség csak az anyai ágon leszármazottakat tekintette sajátjának.

    Ha visszamegyünk az őskorba, parttalan ellenségeskedéseknek tesszük ki magunkat. Méghozzá teljesen tisztázatlan történelmekre hivatkozva.

  • Dienes Erzsébet

    Egy fontos szövegrész valahogy kimaradt, pedig erre figyeltem fel:

    “Minden esetre ha ezzel akarod szidolozni a szittya hősök gyilkosságait” !!!!!!!!!!

  • Kerdes mind a VALLAST vitazokhoz;

    Megtudna jelolni a Biliai ( Heber es Gorog szovegek adataibol) hogy honna, mibol ered, ill.,ikor es ki teremtett VALLAST. Bar mi vallast ?

  • Az elobbi filmet a Holt-Tengeri Tekercsekrol-
    {magyar forditassal}-hozzaszolas nelkul kuldtem,
    ugyan is megfigyeltem,hogy a film-hosszu szoveg utan-
    nem mindeg nyilik ki.
    Roviden,ezt Dienes Erzsebetnek,Orsosnak,es mas
    vitatarsaknak szantam,akik a vallasok elkulonuleserol
    vitatkoznak. Valoban,a zsido vallas is tobb fazison
    ment at,es kb.2000 eve 3 fo iranyzata volt|
    a farizeusok,a cadokitak es az esszenusok.
    Ezeknek egy resze a Judeai sivatagban elt-kozossegben,
    aszketa eletet,onallatassal ,elkulonolve.
    Az esszenusoknak tulajdonitjak-a keresztenyseg “csirajat”.
    Igaz,ez sem pontos,mai napig vitaznak rola,mint ahogy
    arrol is,hogy colibatusban eltek e.
    A Tekercsekben, a Biblia iratokon kivul-megtalaltak
    a Kozosseg Szabalyait,es az apokaliptikus-
    “A Feny fiainak harca- a Sotetseg fiai ellen”
    cimu tekercset-amelyben leirjak a hadsereg felsorakozasat.
    Apokaliptikus-valoban?
    Toluk valtak ki a sicariusok,akik egyutt harcoltak
    Roma ellen- Judea fuggetlensegeert.
    Mindezt- a vita miatt hoztam fel,melyben-
    sertesek helyett{legalabb is,nem keszakarva}-
    elonyben reszesitem a TORTENELMI KUTATAST.
    Meg valamit- ma van Tisa Beav- av ho kilencedik
    napja- mindket Templom pusztitasanak datuma.
    Ketezer evig-nem felejtettuk.
    Talan ez adott erot, az ujra kezdeshez.

  • Ez- azt hiszem,valasz Bendeguznak -es akit erdekel

    והביאותם אל הר קודשי ושמחתים בבית תפילתי”
    עולותיהם וזבחיהם לרצון על מזבחי
    “כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים
    {ישעיהו נו ז}

    Ezsaias profeta {i.e 8-ik szazad}56:7

    “Szent hegyemre viszem fol ezeket,
    es megvidamitom imadsagom hazaban,
    aldozataik kedvesek lesznek oltaromon,
    MERT HAZAM IMADSAG HAZANAK HIVATIK MINDEN
    NEPEK SZAMARA.”

  • gyuri10
    2017 július 31
    1:41 du.

    “akinek nem emlékszel a nevére lehet,hogy csak egy új,általad ide röffentett kitaláció?”

    Hány gyűlölt popcézárt ismer a magyar történelem? Többek között Cserháti Zsuzsa pályáját is tönkretette, és az énekesnő nagyon betegen hunyt el.

  • Dienes Erzsébet

    Köszönöm Izraeli
    (2017 augusztus 1 8:05 de.)

    Nagy szükségünk is van az őseredeti információkra. Talán, ha összeáll a kép, mi is képesek leszünk összefogni egymással.

    A könyvet olvastam ugyan, de nem találtam eléggé tárgyszerűnek.

  • hazai lámpa,
    újra ,de utoljára próbálom tudatodba hozni,hogy ez a bizonyos Erdős Péter lehet,hogy pop énekeseket tett margóra.Nem biztos, hogy olyan szinten,mint wágner az összes zsidó és nem zsidó konkurenciáit is próbálta tönkre tenni.Például Mendelssohnt és még Verdit is nevetségessé akarta tenni.Ráadásul természetes indíttatásból származó kedvence volt a zenei analfabéta hitlernek is.Ennek ellenére nem volt gyilkos.Gondolom,ezt az alig ismert nevű pop zenészek által gyűlölt Erdős Pétert nem akarod besorolni a Radnóti,Rejtő,Szerb Antal,Petschauer Attila és még néhány ezer zsidó,szadista gyilkosai közé.Persze ha arra hivatkozol,hogy ezek a meggyilkoltak”csak”zsidók voltak,akkor megértelek,mert tőled ennél többet nem lehet várni.

  • A “Jogos onvedelem” nevu cikk valojaban egy vallasi vitava valt a tobbsegek kozott.

    Sok es kulombozo alliatasokat olvashatunk a hozzaszollok velemnye alatt.
    De mind az bizonyitja ,hogy meg mind azok akik “keresztenyeknek” valjak magukat, igen felre-ertett velemnyeket mutatnak.
    Sot hogy nem olvastak, vagy nem is olvasnak az u.n. Kereszteny, vagy “Ujszovetseg” adatait. Fokent az “Apostolok cselekedeit”.
    Ami bizonyitja hogy velemnyeiket tobbseguk igen tevesen formaltak.

    A “Hassidic” szekta hamar megszunt Jerusalemben. Sot, meg a szazad vege elott maradvanya sem volt.

    Saul (Pal)es Timothy, s nehanyan eszakfele menekultek a roami birodalomn teruletein.
    Mind a Zsinagoghagkban probalkoztak, de sikertelenul.
    A rabbinikai szektak SOHA nem ismertek el a Hassidikokat.
    Sot, olvashat esetet amikor nem csak kidobtak, de meg meg is vertek oket.
    Probalkoztak a NEM zsidokkal. Azok elfogadtak alpjaban hituket es Isteuket, de az etkezesi torvenyeket visszautasiyva. S amikor a meteles-esete jott szoba, azzal mindennek vege lett.
    Egy Mandi nevu egyen hasonloan vezetett egy csoportot kelet-fele, a Mezopotamaii teruloetre.
    Azok a “Mandanite” (click a keresoben) neven ma is leteznek kis szamokban vilegszerete, s a “kereszteles” a vizbemerites az Isten-tiszteleteik.

    Nem letezik irott adat ,hogy a Roma-varosban elo zsidok elfogadtak volna a Hassidic szektat. Az meg ma is problema a rabbinikai szektak kozott.

    Constantine 345 beli Romai allamvallas lapitasa lehetoseget nyujtott egy szabad-elvo vallas gyakorlasara. Habar, Conststine a sajat hite alapjan alapitotta a Birodalmi vallast, ami a sajat hite alapjan, ill. Mitraism volt. (Kattinsd a “Mitraism”-t a kutatodban).
    Abbol erdet a Vasarnap, a December 25, a szuz-szuletes, stb.
    Constantine szigoruan tiltotta romai zsidokat a Szabath betartasa ellen.
    Az ” asszimilalas” volt az egyedulli lehetoseg a valas-lehetosegenek terjesztesere.
    De meg a “reformacio” sem korrektalta a poganyoktol atvett elvek, sem gyakorlasok megcsokonyosodeseit sem.

  • gyuri10
    2017 augusztus 1
    1:36 du.

    Bocs, de Hitler kedvenc zenéi a Lehár operettek voltak!

    Nem fogok itt most neked rangsort fölállítani.

    Csak annyit jegyeznék meg, hogy Petschauer sem csak azért nyerte az aranyat, mert “zsidó”. Hanem mert tehetséges ember volt, és jó vívótanárai voltak. Nyilván szegény Radnótit se azért lőtték le, mert “magyarok” vagy “németek”, hanem mert nyilasok voltak a keretlegények, vagy hasonló ideológiával.

  • gyuri10
    2017 július 31
    1:41 du.

    Szent Gellért, Vazul meg Lajos király nyugodjanak békében! Az ő esetükről közmegegyezés van Magyarországon, hogy a nemzet érdekében mindkét félnek jogosak voltak a követelései, de ugye csak az egyik győzhetett az adott helyzetben.

    Amiről mai napig nincs közmegegyezés, az a holokauszthoz vezető körülmények. Nulla felé közelít annak az esélye, hogy a túlélők leszármazottaival úgy lehessen erről beszélni, hogy ne guruljon el a gyógyszer az első pillanatban.
    Ez nemcsak igazságtalanság, hanem megakadályozza, hogy az elkövetők vagy azok leszármazottai reflektáljanak önmagukra.

    De a temetők csöndje úgy látszik tökéletesen megfelel itt egyes holt lelkeknek.

  • ISRAELI-nak;
    Koszonom a kuldott hivatkozast Isiah egyik sorara.
    Az elegge tisztan adva az egesz Tanakh-ban, hogy a Horeb-i esku alatt az egy megszabott “kulkdetes” volt Jacob utodainak.
    Amit az eskudt “utodok” nem teljesitettek. Azert voltak a buntetesek.
    En szemelyesen mindeg megdobbentonek lattam pl. hogy mindenki eml;ekszik az egyik ilyen “buntetesre” ami tortent Europaban az 1930-as es 40-es evekben. ertve a Holocaust-ot. De soha nem ertesultem meg egyetlen rabbi meglatasarol hogy az is “buntetes” volt.

    A Horeb-i esku igert resze volt ,hogy barmi kalamitokbol egy remnant (kis csoport) mindeg lessz megmentve.

    Valoban, meg Auswwitzbol is voltak meg-menetettek.
    De Isreal utodainak a kotelezetsege a Moab-mezei eskuben van adva. s az nem felteteles. Az teljes kotelezetseg, s Israel kotelezetsegei.
    A progetak mindeg hoztak a figyelmezteteseket, de Israel nem mindeg volt hajlando azt elfogadni.
    Izrael maig is befele-fordultan all. A nemzetisege erdekeit szolgalja, s nem a kuldetesenek vegrehajtasait !

    Kerdes. A mai “paelsztinok” meg szelsoseges “jihadistak” nem a buntetes figyelemztetseik ???

    Volt eset amikor a “buntetes” maga Israel tette, nem csak okozta. Pl. David unokai fiai? Solon fiai, stb.
    Sot meg “Jehu” egy oly buntetes vegrehajtojava lett.
    Persze azon esetekben nem az egesz nemzetet erintette.

    Velheto hogy ma tobbek csak korulmenyeket valna azon okozoinak. De pontosan az ami tortent az elorelathato profetak altal. Lattak a korulmenyeket , s azok elkerulhetetlen kovetkezzmenyeit.

  • charlie
    2017 július 31
    2:28 du.

    Csak annyit tennék hozzá, hogy Orbán nagynénje meg Hankiss nem ugyanaz a személy.

    Viszont Vitézynek első házasságából származó lányát Orbánék nevelték, bár a médiában nem szerepelt. Pedig a 3 Orbán fiú kedvenc témája volt a magazinoknak a rendszerváltáskor …

  • Dienes Erzsébet

    T. hazai lámpa !
    (2017 augusztus 1 5:59 du.)

    Radnóti halála sincs megnyugtatóan tisztázva! Igaz, holttestét megtalálták azonosítani is tudták, de halála körülményeit már nem igen firtatták. Az erőltetett menetet ugyanis nem saját végzetéről írta akkor sem, ha volt ilyesmiben része. 30 évvel ezelőtt még elég sok cikket lehetett olvasni arról, hogy tifuszt kapott Borban, amit én azért tartok hitelesnek, mert három rokonom is vele volt azon a kies tájon. Járvány volt bizony, amikor a szerb csapatok elől menekülnie kellett a munkaszázadnak is. Három rokonom közül csak egy tért vissza Borból, az is tífuszos lett, testvérével együtt. Radnóti is! Három ember, három sors. Radnóti járóképtelen beteg volt, szekérre tették, úgy próbálták hazahozni,de nem élte túl. A másik a barakkban halt bele a tífuszba. Aki megmenekült, azt a rokonomat már nem tudták evakuálni. A szerbek elfoglalták el a beteg barakkot és őt kigyógyították. Már mindenki holtnak hitte, amikor 1945 nyarán fagyott lábbal előkerült. Gyalog jött Budapestre majdnem egész úton. Ő mesélte el a családnak, a bori eseményeket. Azt persze nem tudta, mi lett a többiek sorsa, de azt tudta, hogy Radnóti is megkapta a tífuszt, hiszen ismerték egymást. És arról is tudomása volt, hogy szekérre rakták a betegeket, hiszen ő is arra várt, mikor kerül rá a sor.

  • hazai lámpa,
    jóindulatú megjegyzésed esetleg még igaz is lehetne.A holokauszt túlélői koruknál és átéléseiknél fogva gyógyszereket szednek.Én nem.Ezért aztán nincs is ami elguruljon.Egyetlen a Viagra,de az nem tud gurulni,mert olyan formája van,mint a rögbi labdának.Nem fogok veled vitatkozni hitlerről és szokásairól,mert ehhez te biztosan jobban értesz.Nem lehetünk ebben a témában sem vitapartnerek,mert nálad a hódolat,nálam a gyűlölet kizárja az objektivitás árnyékát is.Az valóban elképesztő igazságtalanság, hogy a holokauszt túlélők és a gyilkosok utódai között nincs párbeszéd,pedig meg kellene magyaráznunk,hogy a mi és családjaink létezése miatt kényszerültek gyilkosokká és hullarablókká válni és bocsánatot is kellene kérnünk.Sajnos ez valahogy nem jön össze.Ne felejtsük el,hogy a kereszténységet is Krisztus után +-200 évvel alapították meg Saulus-Paulusék.Pedig ők még csak nem is voltak tömeggyilkosok,de a különböző pogány népeknek addig tartott a befogadás.Lehet,hogy a mi utódaink is tapsolni fognak Apáink gyilkosainak,de ahhoz még több száz évre lesz szükség.

  • Bendeguz,
    Mint mondtam,nem akarok vallasi vitaba keveredni.
    Elegge turelmes is vagyok….de ezzel a “szonoklataval”
    sikerult onnek nalam “kiverni a biztositekot”.
    Igaz, hogy on karaitanak,sot “cionistanak” vallja magat.
    Erre mondjak nalunk “Oh Lord!Keep me from my loving
    friends,from my enemies-I”ll keep myself.”
    A Holocaustot- mint “buntetest” “magyarazni”,
    melyben “Europa legkulturaltabb nemzete” probalt
    masok buzgo “segitsegevel” elpusztitani egy egesz
    nepet,csecsemotol aggastyanig- nem “buntetes”,
    hanem a tortenelem egyik legbestialisabb {monster}
    gaztette. Az “ok” amit maga emlit,emlekeztet
    a ket “leanyvallas” magyarazatara, miert “atkozottak”
    a zsidok.
    Nem csodalom,hogy egyetlen rabbi sem latta igy,
    mint on,pedig vannak vitak kozottuk.
    Nem akarom ujra a vallasi vitat,de megis fontosnak
    tartottam-kiragadni nehany mondatot a Lubavichi Rabbi
    konyvebol{Lubavitcher Rebbe-Answers to Life`s Questions} -egy nagyon intelligens{matematikaban
    es termeszettudomanyokban-is-}-zsido vezeto-velemenye.
    Probal valaszt adni a Holocaust-ra.
    “Csak egy gondolatot ajanlhatok neked,bar ez nem eleg,
    de valamennyire megvilagitja az ugyet.
    Nem kell csodalkozni azon,hogy a teremtett ember
    nem mindeg ertheti a Teremto utjait.Eleg ha arra
    gondolunk,hogy nem lehetseges,hogy egy csecsemo
    megertse egy kivalo tudos gondolatait vagy cselekedeteit, es a kulonbseg kozottuk csak viszonylagos,
    a muveltseg foka,es lehetseges,hogy ez a csecsemo
    egyszer tultesz majd tudasban-a tudoson.
    De a kulonbseg a teremtett ember- es a Teremto
    kozott-teljes.
    Ezt mondta errol a profeta: “Mert a gondolataim-
    nem a ti gondolataitok-utatok-nem az en utam”.

    {Azoknak-akik “tudjak” miert lett a “buntetes”. }

    “Biztos vagyok benne,hogy tudod a Tora lenyeget-
    az ELET TORAJA {tana},es a cselekves-a lenyeg.
    Hosszu tortenelmunk folyaman ,a jo es a meg tobb
    rossz korszakban,az elo valosag az volt,
    hogy a zsidok soha sem csuggedtek el az utesek
    sulyatol.Es amig a Teremtohoz kialtottak
    szenvedesukben,soha sem vesztettek el a hituket
    benne.”
    AZt hiszem,ez vonatkozik a zsido nep teljessegere-
    vallasosra es nem vallasosra-egyarant.
    Ha a “titkot” keresed,itt van.
    Felkelni, es ujra kezdeni- “csak azert is”.

  • gyuri10
    2017 augusztus 2
    3:42 de.

    Olvasni tudsz? Az írás nem nagyon megy neked.

    A holokausztban nincs vita. A hozzá vezető útban van vita, ami szerinted nyílegyes volt, a magyarok szerint meg nem.

    A te véleményed pont nem érdekel senkit, mert kommenthuszár vagy. Az a súlyos, mikor a magyar közélet megbénul, és egy fertőző góc foglalja el az értelmes párbeszéd helyét.

  • Dienes Erzsébet
    2017 augusztus 2
    12:23 de.

    Tudom, hogy vannak még tisztázatlan körülmények. Ez azonban semmit nem von le abból, hogy a magyarok igenis tanítják az iskolákban a holokauszt idején elkövetett magyar rémtetteket.

    Radnóti 1944. májustól szeptemberig a szerbiai bori német munkatáborokban dolgozott, a német hadiipar számára (Lager Berlin, Lager Heidanau stb), ekkor keletkezett a bori notesz egy része. Eközben deportálták a hazai zsidóság nagy részét.

    Az erőltetett menet akkor kezdődött, mikor a jugó partizánok és a Vörös Hadsereg közeledett, a németek pedig visszavonultak. Radnóti Győrig biztos a saját lábán ment, gyalog ill. vonaton. Túlélte a cservenkai mészárlást is, mikor SS-ek lövöldöztek a musz-osokra. Ekkor írta a Razglednicákat.

    Valóban az járt jobban, akit a tífusz miatt hátrahagytak, és őket felszabadították a jugó partizánok.
    Megjegyezném, hogy a háború után 20-40 ezer helybeli magyart és németet mészároltak le ugyanez partizánok, a feltételezett háborús bűnök miatt kollektívan. Ez az ún. délvidéki vérengzés (nem összekeverendő az újvidéki vérengzéssel).

  • ISRAELI soraira;

    Mivel sorait Bendeguz-joz cimezte, hat valaszoltam Maganak csupan tisztesseg alapjan.
    Sajnalom hogy “biztositeka” alacsony freqvenciaju.

    Igen, volt mar gyakorlatom nekem is testvereinktol szelszosegeseget, ill. vallasi eloiteletekkel szemben alani. De mint mar irtam, mind az csupan az emberi gyarlosag es onzes kinyilatkoztatasai. S az letezik meg testverek kozott is, vagy altaluk is. Abban senki nem kivetel!!!

    Sajnos ami a multban tortent az tortent. Utolagos panaszkodas azt nem fogja jova tenni. Az tortent mindeg.
    S talan volt meg kegyetlenebb a Titus legioi alatli verontasok, amint Jozefus pontos adtai bizonyitjak.

    A “buntetes” eset. Ha az a Maga erzelmet bantja, hivatkozom a Torah, Nuviim es Katuviim soraira.
    Mindenkinek van sajat velemnye, a tudatosabbak konyveket irtak arrol. De HA maga azok alapjan megy, s eli eletet valojaban melyik egyen velemenyet kovetne eleteben? S hogyan dontgeten el azt?

    Maga ismetelten hivatkozott a “Teremto”-re, s abbol velnem hogy elismeri es ismeretes a nyilatoztatokkal.
    Arra hivatkozom mindeg, DE nem vitazom, ill. nem vonom kerdore. Azt mar reg tettem is, de semmi mas megoldas, sem valasz nem letezik. tehat az az Egyedulli !
    Azrt vagyok Karaite, nem mas szekta tagja,nem emberi elvek kovetoje, mint a Shitufok !!!

  • hazai lámpa,
    az egész lényed annyira hiteles,mint Radnóti Miklós Radnóti Györggyé keresztelése.Az ilyen pongyola írók,alattomos hazugságai és koruknál fogva mindent ismerő és megélt ökörködéseik csak a fiatalabbak gondolatvilágának megrontására alkalmasak.Nem mondom, az sem semmi.

  • Dienes Erzsébet

    hazai lámpa
    (2017 augusztus 2 8:49 de.)

    Egy kis apróság, amit feleslegesnek tartottam megemlíteni a vádaskodások elkerülése végett.

    A katonák között is voltak magatehetetlenül vergődő tífuszosok! Azokra a szerbek rágyújtották a barakkot!

    Akiket megmentettek és felgyógyítottak, azok egy része azonnal átállt a szerbekhez. Én megértem, talán magam is ezt tettem volna, nem tudom, nem éltem át ezt a speciális élethelyzetet. A rokonomat gyermekei utáni vágy akadályozta volna meg, hogy csatlakozzék a magyargyilkoló szerb különítményhez? Ezt sem tudom. A bosszúvágy kiélését sem kerülte el elég sok túlélő idehaza sem. Az események ezen része kizárólag Isten megítélésére tartozik.

  • Dienes Erzsébet
    2017 augusztus 2
    3:08 du.

    Ezek azok a dolgok, amik nem kerülnek kibeszélésre a hazai közbeszédben.

    Zsidókról csak jót és szépet, a magyarokról csak rosszat szabad mondani, különben a ballib véleményformálók hajszát indítanak a szabályszegő ellen. Természetesen a fordítottja se lenne kívánatos.

  • gyuri10
    2017 augusztus 2
    11:40 de.

    Gyuri, lehet, hogy az ötvenes évek elején az a stílus volt divat, amit te is képviselsz. Csak akkor benn volt a “ruszki” sereg, most meg nem.
    Egyébként azért is működött a propaganda, mert a kommunisták kivetítették a magyarok összes bűnét Horthyra. Hehe, amit te most kifogásolsz, hogy a “magyarok” nem néznek szembe a múltjukkal, a kommunista elvtársaid öröksége.

    Bár nem tudom, ki az az “író”, aki te itt megszólítasz?

  • hazai lámpa,
    olyan állat,hogy kommunista elvtársaim márpedig nincs és soha nem is volt.A magyarok természetes,hogy nem néznek szembe a múltjukkal.A gyalázat nézegetése nem mindig és nem mindenkinek szívderítő élmény.Az”író”az aki pongyola módon ír sületlen hazugságokat.Kettőnk közül az egyikünk,de az nem én vagyok.

  • gyuri10
    2017 augusztus 3
    8:07 de.

    Lényeg, hogy a szocializmusban a holokauszt egy zsidó ügy volt, amiben az elkövetők a horthysták voltak a propaganda szerint. Nem a magyarok összességében.

    A rendszerváltás után lehetett volna szembenézés. De akkor a zsidó szervezetek rákapcsoltak, és bárki tisztázni akart valamit, artikulálatlan ordítás volt rá a válasz. Nem a gyilkosok érzéseiről van szó, hanem hogy a túlélők erkölcsi kárpótlást kapjanak.

    Országos médiában olyan színvonalú anyagok jelentek meg, mint itteni kommentjeid. Olyan hazugok, mint amennyire unalmasak.

  • hazai lámpa,
    kellemes további unatkozást.Ha nem akarsz unatkozni ezentúl olvashatod a szívújságot.Nem vagy köteles rajtam lovagolni.

  • Dienes Erzsébet

    gyuri10
    (2017 augusztus 3 8:07 de.)

    Mindenki kénytelen szembenézni a múltjával, mert minden ember és valamennyi emberi közösség jelenét az határozza meg.

    De csak a VALÓS múlt! A rágalom, vagy hamis múlt átugorja a jelent, hisz visszakényszerít mindenkit a saját múltjába. És emiatt nem lehet senkinek sem saját jövője.

    Ezért szenvednek még a túlélők dédunokái is a múlttól.

    ” rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk; és nem is kevés.” üzeni korunknak József Attila 1936-ból!

    Úgy gondolom, régen itt van már ennek is az ideje.

  • DNS Erzsébet,
    nem jó az emlékező tehetségem és rossz az emlékezetem is.A magam részéről én már minden rosszat el is felejtettem.József Attilára nagyon is emlékszem és az íróasztalomon van állandó jelleggel összes költeménye.Nem értem 1936-ban honnan tudhatta,hogy 1941-től lesznek olyan közös ügyeink,amiket még 2017-ben sem tudunk rendezni.Azt sem tudhatta szerintem,hogy közös ügyeinket úgy is lehet rendezni,hogy ne maradjunk a gyilkosaink között.
    A következő beírásom arról is fog szólni,hogy Ady Endre mit ajánlott 1902-ben. Addig ti rendezgessétek VALÓS múltatokat.

  • Dienes Erzsébet,
    és mindenki élvezetére küldöm el a szerintem egyik legnagyobb magyar költő és újságíró összes prózai művét.Különösen figyelmetekbe ajánlom a 2.kötet 183-as számú cikkét,mely 1902 január 31.-én jelent meg a Nagyváradi Naplóban.Egy nagy és igaz ember írásainak gazdag gyűjteménye.Megbecsülésre méltó. Hazai lámpa!Képzeld el,hogy Ady sem volt “tesó”. https://mek.oszk.hu/00500/0583/html/ ezt magyar klaviatúrával írtam le.Lehet,hogy az angollal leírva nyílik ki.Addig is jó szórakozást az agyon magyaroknak.

  • Itt javítom a téves cím beírást. Angol gépeléssel írandó be: https://mek.oszk.hu/00500/00583/html/

  • Dienes Erzsébet
    2017 július 31
    3:52 du.
    Megszeretném köszönni beírásidat, melyeket nagyon élvezek!
    Nem tudom hol élsz? Hány éves vagy?
    De sok közös múltunk és gondolatunk van!
    üdvözlettel
    Klári

  • Lemaradt megint valami:

    Radnótiról szóló híreid kicsit fejbe csaptak, mert kiadtam egy tanulmányt, sőt elő is adtam Radnóti életét és verseit, pl. halála körülményeit egész másképp tudtam!

  • Dienes Erzsébet

    Kösz gyuri10
    (2017 augusztus 3 5:15 du.)

    Így egyben nem volt összegyűjtve nekem. Igazán hasznát fogom venni.

  • Dienes Erzsébet

    Figyelő
    (2017 augusztus 4 1:50 du)

    Boldogan felvenném veled a kapcsolatot, csak nem tudom, hogyan lehet megadni freemailomat anélkül, hogy közzé kellene tennem.

    Bár, ha lenne rá garancia, hogy nem élnek vele vissza, a nyilvánosság sem érdekelne.

  • Dienes Erzsébet,
    annak reményében,hogy Te is és Mindenki csak jóra fogja felhasználni,itt elküldöm:
    Ady Endre összes prózáit és összes verseit is.
    https://mek.oszk.hu/00500/00583/html/ —összes prózái.
    https://mek.oszk.hu/00500/00588/html/ —összes versei.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Nyuszikának vallató-Lámpával szemben tökéletesen igaza van.

    Horthy már akkor náci volt, amikor Hitler Adolfnak Magyarországon még a hírét sem hallottuk. Méghozzá azon az alapon, hogy m i t, miket is . t e t t. Az 1919-20-as hatalmi einstandot és az azt követő fehérterrort nyugodtan nevezhetjük puccsnak, illetve náci tombolásnak, amelynek a Fővezére azaz a Führere Horthy Miklós a művelt uriember volt. Ezt a “megtisztelő” náci jelzőt nemcsak fehérkesztyűs bicskás tömeggyilkos hóhérainak köszönheti, hanem az azonnal bevezetett antiszemita intézkedés sorozatok, sőt az álparlamentáris törvénykezésbe is permanens következtességgel beépített náci, rasszista törvényei is anélkül, hogy műveletlen német szövetségesét megkérdezte volna. Az akkor megkezdett politikai folyamatot 25 éven át mindaddig önállóan folytatta, amíg a hozzáképest tanuló Hitler náci rendszerével való szövetsége által végeredményben közösen kezdeményezett háborút el nem bukta.
    Míg a másik főnáciban legalább volt annyi sváda, hogy az utolsó pillanatban golyót röpített a saját fejébe, addi az ellentengernagy egykori K. u. K. császári személyi adjutáns akkor is folytatta a nemzet mindenek fölött őrködő szeretett Vezére [ill.kormányzója] szerepjátékát aki, mint egy magasabb elv – nemzet és antiszemitizmus – képviselője nem tehet semmiről. Aztán meg akárcsak sok más magyar és német náci vezető, ő nyugati “emigrációban”, ágyban s párnák közt végezhette…
    Csak ennyi volt a különbség Adolf és Miklós között…

    Ja! És mégegy, hogy a “tisztes-iskolát” végzett német Vezér 50-70 milliójával szemben – a legmagasabb katonai iskoláihoz képest – az ő kezeihez mindössze csupán 1, azaz egymilló halott vére száradt [csak a magyar áldozatokat figyelembe véve], ami főszövetségese egész életművéhez képest “elenyésző”, bagatell szám… Ennyi belefér egy nagy élet kálójába, miközben az anyagi kár itt még nincs is még terítéken.

    .

    Egyébként Geyza, kommenttársunk itt valamelyik cikkhez kommentálja a fasizmus legfontosabb nélkülözhetetlen ismérveit. Annak Horthy rendszere tök,megfelelt.

  • “tisztelhölgyeimésuraim”
    2017 augusztus 6
    5:46 de.

    Te valami régi kommunista vagy? És szükségét érzed, ezt itt hirdetni?

  • “tisztelhölgyeimésuraim”
    2017 augusztus 6
    5:46 de.

    Dunapataj, Wikipédia

    “Pataj meghatározó és fájó eseménye a Tanácsköztársaság ideje, ezen belül is az 1919 június 18-23. közötti időszak. Innen indult ki a kommunista diktatúra ellen a Duna-melléki ellenforradalom. Rövid harcok után győzött a vörös hatalom, és az ezt követő megtorlások során Szamuely Tibor vezetésével 63 főt akasztottak fel vagy lőttek agyon a hírhedt Lenin-fiúk.”

    Szóval ideje lenne már ezt a fehér-vörös polgárháborút befejezni. Főleg, ha gurulós járókerettel járnak bevásárolni ezek a vérmes KMH olvasók, akik itt egymás vérét kívánják a kommentekben!!

  • Orsós Elemér

    “tisztelhölgyeimésuraim”
    2017 augusztus 6
    5:46 de.

    “Egyébként Geyza, kommenttársunk itt valamelyik cikkhez kommentálja a fasizmus legfontosabb nélkülözhetetlen ismérveit. Annak Horthy rendszere tök,megfelelt.”

    Na, ne izélj már! 🙂 Ha az állításod ex catedra igaz lenne, akkor nagyon sok olyan mai, ideálisan demokratikusnak tartott országra is illene amit még Te sem tudnál megcáfolni hogy, nem fasiszták! Hadd ne soroljam! Ez pont olyan szélhámosság, belemagyarázás mint az csillagjóslás: ha a felsorolt száz “jóslatból” háromnál magadra ismersz, akkor bemeséled magadnak hogy, igaz, mert ismerik a jövődet, ami buta önámítás!

  • tisztelthölgyeimésuraim:

    Ezt a cikket szerintem Önnek is, Nyuszikának is érdemes elolvasniuk. Nem csupán azért ajánlom a figyelmükbe, mert – egyetlen, Magyarország jelenlegi vezetőire vonatkozó mondat kivételével – annyira egyetértek a tartalmával, hogy akár magam is írhattam volna.

    http://magyarnarancs.hu/publicisztika/tamas-gaspar-miklos-emlekmu-kolozsvart-90530

  • Belzebub, a zsidó nagytőkések tiltakoztak legjobban, hogy nehogy fasizmus legyen az országban. Megbuktatták Gömböst. Egyébként nagyon hazug ez a cikk TGM-től. Az úri középosztályra sok rosszat lehet mondani, de azt nem, hogy a népirtás eszméjét elfogadta. Nagy részüket nem érdekelte, hová kerülnek a zsidók, és nem is hittek a gázkamrák létezésében. Nekik az volt a fontos, hogy a vagyont kiigényelhessék, és beleüljenek a boltba, lakásba. Természetesen voltak kivételek mindkét irányban.

  • Hazai Lámpa:
    “Az 1920-as numerus clausus biztos nem érintette az én elődeimet, ugyanis hiába végezték el színjelessel a hat elemit, akkoriban paraszt származásúak nem tanulhattak tovább.”

    Pontosbban, paraszti származásúak tovább tanulhattak volna, ha lett volna rá pénzük – de nem volt. A nincsteleneknek és a törpe- és kisbirtokosoknak egyáltalán nem, a kisebb középbirtokosok, ha talpon akartak maradni, jövedelmüknek a közvetlen megélhetésen felüli részét kénytelenek voltak a gazdálkodásba fektetni.
    A nagygazdák legidősebb fiúgyermekei közül néhányan mezőgazdasági akadémiára mentek. A törpe- és kisbirtokosok, kisebb középbirtokosak legszerencsésebb tehetséges fiai egyházi ösztöndíjjal és kollégiummal néha
    tovább tudtak tanulni, rendserint papnak, lelkésznek.

    Az 1920-as évekről nincs kedvem adatokat keresgélni, de 1930 táján Földes Ferenc korabeli tanulmánya szerint a kisebb birtokú mezőgazdasági önálló foglalkozásúak és ipari fizikai munkások fiúgyermekeinek kb. 1/16-od annyi esélye volt egyetemre, akadémiára bejutni, mint a magasabb társadalmi helyzetből indulóknak.
    Azt hiszem, ez nem volt sokkal jobb arány, mint ami a mai felsőoktatásban a fizikai munkás szülők gyermekei vonatkozásában rendszerváltást követően máig kialakult.

  • Belzebub
    2017 augusztus 8
    5:13 de.

    Nemcsak a pénz, hanem a beilleszkedés is akadályozza a munkások gyerekeit. Egy értelmiségi körben nagyon nehezen fogadják be a külsősöket még gimnáziumban is, pláne egyetemen.

    Illetve sokkal nagyobb előnyben van az, aki a szüleitől ezer tanácsot kap, vagy például a szülei tudnak latinul, angolul stb. Ezt tényleg csak a kis zsenik, kitűnő tanulók tudják megugorni. Ez szerintem Nyugaton még inkább így van. És így lehetett a Horthy-korban is.

    2. Hiába végzi el valaki az egyetemet, ha diplomás munkanélküliség van. A Horthy-korban az volt. Manapság persze diplomával el lehet helyezkedni. Pl. mert adminisztrátornak ma csak a diplomásokat veszik föl, bár érettségi is elegendő lenne a munkához.

  • “Augusztusban lett a sakál, esőt hozptt szeptember, és azt mondja, ilen vizet sose látott az ember.”

    Osztálytársaim (1960 körül) negyede sem volt értelmiségi származású, de az osztályközösségből a legutolsó proliivadék se lett kiutálva, hanem éppen ellenkezőleg…

  • hazai lámpa
    2017 augusztus 8
    7:59 de.

    “Pl. mert adminisztrátornak ma csak a diplomásokat veszik föl, bár érettségi is elegendő lenne a munkához.”

    Nos ennek az állításodnak pont az ellenkezőjéről tudok, mert a munkaadók attól rettegnek hogy, a diplomások majd különféle, törvénnyel biztosított bér- és nyelvpótlékokat fognak követelni, ezért inkább alulképzett érettségizetteket vesznek fel spórolásból.

  • Alma, nem mondtam, hogy kiutálják. Azt írtam, hogy elkülönülés van. Nem a gyerekkori élményeidet kell nézni, hanem hogy pl. mennyi az iskolaelhagyó, pályaelhagyó.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.