Emmanuel Macron győzelméről

2017 április 25 8:51 de.31 hozzászólás

Gratulálok Emmanuel Macronnak* és Franciaországnak! Olyan politikus nyerte az elnökválasztás első fordulóját, aki mer változtatni. Franciországnak forradalomra van szüksége, de józan forradalomra, néphülyítéstől mentesen. A jobb- és baloldal nagy pártjait háttérbe szorítva tudott most Macron nyerni úgy, hogy radikális megoldásokat javasolt hazája reformjára, de közben mindvégig a középutat kereteste, nem kacérkodott szélsőségekkel.

Csökkenteni kell a szegénységest, meg kell erősíteni a helyben járó, magát veszélyben érző középosztályt, és ehhez meg kell nyerni a lehető legtöbb francia polgárt – ez Macron politikája, és ez az, ami kiutat jelent nem csak Franciaországnak, de egész Európának.

Emmanuel Macron. Fotó: Facebook

Emmanuel Macron. Fotó: Facebook

Örülök, hogy egy egyértelműen Európai Unió-párti jelölt nyert, hiszen uniós közösségünk bajait, a gazdasági növekedési modell válságát, a menekültválságot és biztonságérzetünk gyengülését csak közösen tudjuk megállítani. Macron volt szinte az egyetlen jelölt, aki egyértelműen beszélt Oroszország agresszív, hibrid háborújának veszélyeiről is. Remélem, a második fordulós kampányt nem teszik majd tönkre a külföldi, fizetett, titkosszolgálati trollok, akik csak félelmet, megosztást és széttartást tudnak árasztani.

Emmanuel Macron első fordulós győzelme fontos tanulság: lehet sikeres és erős politikát képviselni a populista szélsőségektől mentesen. Magyarországnak is ezt tudom ajánlani, mert így lesz csak valóban kevesebb szegény, így lesz csak erősebb középosztály, és így lesz csak békés, összetartó társadalom hazánkban is.

Szigetvári Viktor

*

Háttér

*A 39 éves Emannuel Macron korábban a francia szocialista párt politikusa volt, a leköszönő François Hollande kormány gazdasági és iparügyi minisztere. Szinte semmiből alapította a mérsékelt balközép En Marche! nevű választási mozgalmát, amely lényegében egy liberális, erőteljesen unió-párti politikát képvisel. Saját magát liberálisként definiálja Macron. Támogatja a CETA nevű Kanada és az Európai Unió közti szabadkereskedelmi egyezményt. Továbbá elmondta, hogy “büszkén felkarolja a népszerűtlen Európai Uniót”.

Macron–akit sokan Justin Trudeau miniszterelnökhöz hasonlítanak–24 százalékos eredményt ért el a francia elnökválasztás első fordulójában. Mögötte végzett a szélsőjobboldali Marine Le Pen 21 százalékkal. Május 7-én lesz a második forduló. (KMH – A Szerk.)

31 hozzászólás

  • Politiaki versenyek hasonlok a volt “Clairol hirdeteshez”
    ‘Igerj nekik barmit is…’ de adj nekik hazugsagokat. Abol ered a szo “POLITIKA”.

    Igerni mind amiket a tomegek ohajtanak hallani, az ures igereteket, de a teny hogy mind a remelt valosagok soha nem jonnek valora.Vagy oly elfacsart valtozatban hogy senki nem ohajtana.

    Eltorolni a szegenyseget? Hm? Nem volt az illetoen cimezve a bibliai irasban evezredek elott?

    Itt az USA-ban LBJ (War on poverty)”haboruja a szegenyseg ellen”, a szegenyseg gyozott, s maig is fizetjuk LBJ programmjainak az arat.

    Obama igerte az Iraqi es Afghan haboruk vegetvetni.
    Az ment evtzede, s fog tartani veg-nelkul. Hasonloan a Guantanamo basis lezrasat. Az is talan soha tortenik.

    Sokak elhuittek Trump hatar fal epiteset. Az sem lessz semmi.
    Ado a Kinai importokon. Felejtsd el. Szo sem letezik arrol.
    12 millio beszokott Mexicoi kitoloncolasat. Hm? The FBI nem talalja a tiz (10) legsulyosabb korozot bunozoket.

    Obama igerete az Obama-care-ben maradhatsz az orvosoddal. Az is valotlansag lett. S a het (7) even at igert egeszsegiszolgaltatasi rendszer. NULLA lett.

    Politikai ideologiak, politikai igeretek, ugy mind vadak-ragalmak az ellenfele ellen az valojaban csak “kabitoi modszerek a jozan gondolkodas ellen.
    A valosagot, a jozan lehetoseget az amit elhagtasban tartanak mindeg.
    No de hidd el mind amit barki is oahajt, mert mindeki csak sajat remnyeit taplalgatja. Azert valnak a sokasagok konnyen felrevezethetokke. s a politikusok arra vannak kikepezve.

    Adatok bizonyitjak azt. Persze a fiatalok, s akaiknek az kepzett hivatasukka, mas szoval ‘kenyerukke leve az’ csupan ismetelik az igereteket.

    Nem eggyezik meg azzal ?

    Vegye az eredeti adatokat hogy barmi esetben, barhol is, barmely politikus eseten is, mi valt valosagga?

  • Ettől egy kicsit több, hat területen hirdet reformot: az oktatás, a kultúra, a munka világa, a gazdasági modernizáció, a közbiztonság, a nemzetközi kapcsolatok és a közélet moralizálása területén.

    Szegénység eltörlését(?) nem ígérte, ahogy Bendeguz79 gondolja, vagy értelmezte, de az oktatás és a munka világa programfejezetében a szegények számának csökkentése a kitűzött célja.

    Fiatalember, elnökké választása esetén ő lenne a franciák legfiatalabb megválasztott elnöke. Megválasztásával jól járna Franciaország és az Európai Unió is.

  • Jóképű srác, de nagyon fiatal!

  • Orsós Elemér

    Figyelő
    2017 április 25
    11:43 de.
    Állítólag Néró is jóképű volt!

  • Gáz lehet jobbikosnak vagy fideszesnek lenni amikor ilyen történik a hanyatló nyugaton! Azért szép lassan kezdjük kiszorítani a szélsőséges erőket…Hollandia, Franciaország, ősszel pedig Németország. Ha Orbán ellen fordulnak a nemzetközi trendek, akkor két kimenetel lehetséges:

    1. Orbán és a többi kib*szott kereszténykonzervatív kurva gyorsan eltemeti az illiberalizmust és próbálkoznak valami mással.

    2. Elfogy Orbán körül a levegő és elbuknak–nem biztos hogy választáson, hanem másképpen…

  • Szocdem, jobbikosnak nem gáz lenni, ha azt látja, hogy a francia szocik népszerűsége 6 azaz hat százalék. Egy tökös patrióta és becsületes baloldalnak Magyarországon mindenki örülne. De eddig sehol semmi.
    Orbán ellen nem fordulnak semmiféle “nemzetközi trendek”, hisz egy nyugalmas ország tudja csak az adósságtörlesztéseket időben fizetni, egy bizonytalan és folyamatos konfrontációval küzdő hatalom senkinek sem érdeke.

  • Orsós Elemér

    szocdem
    2017 április 25
    4:24 du.
    Te azt hiszed hogy, a hanyatló nyugat most még agymosott munkásai még azt is el fogják tűrni hogy, ők tartsák el még az ingyenélőket is, miközben a kormányuk populista jótékonykodásai miatt a jövedelmük drasztikusan csökken?

    “2. Elfogy Orbán körül a levegő és elbuknak–nem biztos hogy választáson, hanem másképpen…”

    A másképen alatt, fegyveres beavatkozást vagy valami gázfegyver vagy hasonló false fage indoku, iráni vagy irakihoz hasonló embargót tartasz üdvözítőnek? Ha igen, kezeltesd magad!

  • Macron aki szociként kezdte a felmérések szerint 24 és 30 százalék között veri Le Pen asszonyt. Hol van a nagy nemzeti-populista szélsőjobboldali ébredés? Le Pen apja több mint egy évtizede se szerepelt sokkal rosszabbul. Ő valami 18 százalékot kapott. Apad a nacionalista széljobb Európában.

    Szép hazánkban meg láttátok, hogy mi lett a Jobbikból Budapesten? Zuglóban el sem mertek indulni, Józsefvárosban meg negyedik helyre kerültek, összesen 55 szavazattal!!!

    Ennyit arról, hogy Jobbik váltópárt lenne.

  • Orsós Elemér!

    Történt egyszer valami Romániában 1989 decemberében…Ki gondolta volna?!

  • szocdem
    2017 április 25
    4:24 du.Én
    úgy látom, hogy éppen most jönnek a “szélsőséges” erők.

  • Orsós Elemér

    Winnie
    2017 április 25
    5:44 du.
    Nagyon naiv vagy, ha azt hiszed hogy, az egy spontán népfelkelés volt, amikor mindenki fülét-farkát behúzva rettegett a Securitatetól, az a vasmarku diktátor által sarokba szorított második vonal átlátszó puccsa volt, Iliescuval az élen. Nem véletlenül került sor a diktátor statáriális kivégzésére, nem véletlenül röhögött bele még az utolsó perceiben is az elvtársai pofájába, mindent tudott róluk, ezért nem merték bíróság elé állítani, másrészről akkoriban Ceaucescu volt az USA és a művelt nyugat dédelgetett kedvence, róluk is kellemetlen dolgokat tudott volna kikotyogni!
    Abba azért belegondoltál hogy, bármilyen patás ördög Orbán, Ceaucescuhoz hasonlítani azért nonszensz!

  • Nem gondoltam, hogy Bodánál még van lejjebb is, de Orsós barátunk nála vakondoskodik már mostanában..
    Igen szocdem, jól mondod… Ez a fordulat az ausztriai és a holland után már kifejezetten optimizmusra ad okot a Brexit és Trump gyalázat után.

  • Christopher Adam

    Azért eléggé tendenciózusnak tûnik a cikk. De hát a fideszes pártsajtótól nem is várunk el ennél többet…

  • “..Ez a fordulat az ausztriai és a holland után már kifejezetten optimizmusra ad okot a Brexit és Trump gyalázat után…”-írja Révai Miklós, utalva szocdem felvetéseire.

    Mindkettőtökkel mélységesen egyetértek, és hozzáteszem a Drizari által felsorolt hat területi reform esetén Macronnal nem csak a franciák, de Európa, és Magyarország is nagyon jól járna!
    Őszintén szurkolok E.Macronnak,remélem meggyőzően veri ellenfelét, mert minden gondolkodó embernek, azaz a világnak most épp rá van szüksége!

  • Bánfi Miklós!

    Bocsánat kedves Miklós, hogy “Révait” csináltam belőled,nem tudom honnan vettem, de ha neked válaszolok, vagy egyszerűen csak az eszemben vagy valamely írásod kapcsán, állandóan Révaiként gondolok rád – erősen kell figyelmen, hogy mit írok le- hát most nem sikerült!
    Még egyszer elnézésedet kérem ezután duplán fogok figyelni!

  • Bár a felületes szemlélők úgy hiszik, a Jobbik cukiság kampánya kimerül az ebsimogatásban: tévednek. A párt hangsúlyosabban vállalja fel a szociális kérdéseket, mint korábban, és ügyel arra, hogy ne kapjon nagy nyilvánosságot – ne legyen szemmel látható a rasszizmusa. Ez a rasszizmus egyébként létezik, nem is túl burkolt(orsós folyamatosan, charlie nem olyan gyakran, de kitör) -, viszont nyíltan nem vallási, vagy etnikai közösségekre irányul. Hanem a “nem rendes” emberekre – és persze azt a Jobbik joga eldönteni, hogy ki a “rendes”.
    Szociális kérdésekben egyébként az NSDAP (Hitler pártja) is erős volt – nem véletlenül volt milliós tábora. Emiatt viszont tényleg vannak találkozási pontjai a szélsőbal táborával.
    Az olyan, hit, erkölcs, elv nélkül létező csoportosulás, mint a Párt(a néhai fiatal demokraták szövetsége), amelyik szívesen lenne nyíltan rasszista – törvényeiben, kommunikációjában ugyan erőteljesen kirekesztő -, óvakodik nevén is nevezni a kirekesztést: szüksége van a szavazatokra. Pedig mi lenne rasszistább kijelentés, mint másfeledik (még nem első, de már nem második) emberének mondása: mindenki annyit ér, amennyije van.
    A szélsőkben a közös a szabadgondolkodás utálata, ebben a Párt élenjáró. A mai magyarországi kormány szélsőségesen kirekesztő – ezért a riválisa a Jobbik, hiszen gyakorlatilag már a militáns cselekedetekben is megelőzte. Nincs még Betyárserege,meg Nemzeti Arcvonal-a, legalábbis formálisan szervezve nincs. De informálisan létezik az a csapat, amely dulakodik a ligetvédőkkel, megakadályozza, hogy képviselők éljenek a jogaikkal, ellenzéki tüntetésen provokálja a rendőröket.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2017 április 26
    9:05 de.
    Gratulálok , szép levezetés, ha nekem is lenne 4-5 db CEU-s belsőellenségéshazaárulóképzőmajdancsináló diplomám, akkor lehet hogy, én is képes lennék hasonlókra, de szerencsére nincs!

  • Kedves talalom, a rasszizmus a saját népünk kitüntetett szeretetéről szól, nem pedig a liberálisok által szajkózott “faji gyűlöletről”. Miért kéne nekem bárkit ugyanúgy szeretnem, mint a sajátjaimat? Az emberiség társadalmi, természeti törvényszerűsége ez, és én ezt – modernség ide vagy oda – jónak gondolom. A valahova tartozás fejlettebb gondolkozásmód a sehova sem tartozásnál. Az utóbbiak kisebbrendűségi komplexusát kár a nemzetben gondolkodók nyakába varrni.
    …..
    A “Jobbik joga eldönteni, hogy ki a “rendes” – kijelentés szintén hamis, a törvények szentek számunkra, a törvénytelenségek kimondása mellett az elkövetői tendenciák kimondása is rendkívül fontos, hisz miért kellene titkolni a valóságot?
    A világ is ebbe az irányba halad, a német belügyminiszter tegnap kijelentette, hogy az emelkedő bűnözési statisztikát a bevándorlók tettei okozzák. Most ő is rasszista lett?

  • Hogyne!
    Szent Istvánunk szivélyessége és toleranciája az ide betelepedő idegenek iránt tulajdonképpen azt jelenti, hogy nem szerette eléggé a magyarokat.

    A Jobbik mássággyűlölete meg azt jelenti, hogy úgy tartják, mi magyarok mindenkinél nagyszerűbbek és szeretnivalóbbak vagyunk… Ja, én nem, mert én magyar libsibolsi vagyok…

  • Kedves Alma, – “Szent Istvánunk szivélyessége és toleranciája az ide betelepedő idegenek iránt…”
    Az „idegenek gyámolítását” István a királyi udvarnak „hasznot hajtó”, a hatalmat védelmező, fegyverforgató nemesekre, lovagokra, papokra, tudósokra értette. Natio Hungarica tagja lehetett egy német, olasz, francia nemes, de a magyar paraszt nem. Főleg egy más vallású paraszt nem, akit már a határoknál lemészároltak volna.
    …..
    A Jobbiknak nincs “mássággyűlölete”, legfeljebb megnevezi a közösségre ártalmas elhajlásokat. Senkinél nem vagyunk “nagyszerűbbek” de egymás számára a legszeretnivalóbbak vagyunk. Ahogy az unokáimat is én szeretem a legjobban, a szomszéd apraját meg szeresse a szomszéd.

  • Draziri 4./25-11;31am

    “Szegenyseg eltorleset(?) nem igerte ahogy Bendeguz79 gondolja vagy ertelmezi…’

    “Csokkenteni kell a szegenyseget..”
    Ott van amasodik paragrafusban.

    Az on ertelme szerint mit jelenthet az a candidatus igerete vagy celjai altal ?

    Hogy a szegenyeket csak egy kicsit szegenyebben hagyni, vagy megszuntetni a szegenysget annyi szegeny szamara amint az leheto?
    Hagyni a lehetio legnagyobb szamu szegenyeket amint lehet, vagy mind azokat akiket lheto szegenysegeikbol kisegiteni, megsemmisiteni szgenysegeiket ?

    Nem lenne az a szegenyseg eltorlese, persze ha nem is lehetne 100%-ban is. de azok szgenyseget eltorolni, segiteni jobb letkorulmenyek kozze hozni azokat.

    Mit vel, mi lehet a Marcon candidatus celja ?

    NEM eltorolni a szegenyseget senki eseten ?

  • szocdem
    2017 április 25
    4:24 du.

    “Gáz lehet jobbikosnak vagy fideszesnek lenni amikor ilyen történik a hanyatló nyugaton! Azért szép lassan kezdjük kiszorítani a szélsőséges erőket…Hollandia, Franciaország, ősszel pedig Németország. Ha Orbán ellen fordulnak a nemzetközi trendek, akkor két kimenetel lehetséges:

    1. Orbán és a többi kib*szott kereszténykonzervatív kurva gyorsan eltemeti az illiberalizmust és próbálkoznak valami mással.

    2. Elfogy Orbán körül a levegő és elbuknak–nem biztos hogy választáson, hanem másképpen…”

    Azt nem szabadna elfelejteni, hogy a poszt-bolsevik fidesznáci állampárt mellett az Európai Parlament legerősebb frakciója a jobbközép ( ! ) pártokat tömörítő Európai Néppárt áll ki még a tanszabadság elleni teljesen nyíltan fasisztoid intézkedés – és nemzetközi felháborodás – ellenére is. A “független” elnökjelölt Macron lényegében ugyanazt a szélsőségesen tőkebarát, neoliberális, anti-egalitáriánus, dolgozó és szegényellenes gazdaság és társadalom politikát képviseli, mint az Európai Néppárt. Össze se lehet hasonlítani micsoda erőket mozgattak meg, milyen teljesen nyílt, bárdolatlan nagyhatalmi zsaroló intézkedéseket tettek az uniós intézmények ( a dolgozókat eláruló fősodrú európai szocdemek gyalázatos statisztálásával ), az államadóssággal zsarolt ( lényegében az eurozónából ÉS az EU-ból való kizárással fenyegettek ) SZOCDEM kormányzatú Görögországgal szemben, amely az alapvető demokratikus, jogállami “európai” normákat messzemenően tiszteletben tartotta. Csak hát a választóktól nem éppen ara kapott felhatalmazást, hogy az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és Nemzetközi Valutaalap hármasa állítsa össze a görög kormány gazdaság és szociálpolitikáját politikáját amely következtében vagy ( hogy a második világháború és a polgárháború óta nem látott mértékű szociális katasztrófáról ne is beszéljünk… ) egynegyedével ( ! ) zuhant az ország GDP-je és az adósságállománya tovább növekedett (!) …. Ehhez képest egy az ellenséges Oroszország ötödik hadoszlopaként, a “Nyugatot” orosz ügynökökkel elárasztó, teljesen nyíltan fasisztoid rezsimet pedig alapvetően normatívan kezelnek, a bérek letörésért, a dolgozók jogfosztásáért és a multiknak adott adókedvezményekért cserébe…. Az pedig egy tragédia, hogy a francia elnökválasztáson a simán jobboldali és a szlsőjobboldali-fasisztoid jelölt között kell választani a kisebbik rossz alapján; ez a legsötétebb reakció diadala s egyáltalán nem egyértelműen változik bármi is egy demokratikusabb emberibb jövő irányába. Az ilyen Orbán-kollaboránsok okoskodását pedig inkább nem minősítem.

  • talalom
    2017 április 26
    9:05 de.

    “Szociális kérdésekben egyébként az NSDAP (Hitler pártja) is erős volt – nem véletlenül volt milliós tábora. Emiatt viszont tényleg vannak találkozási pontjai a szélsőbal táborával.”

    A bejegyzés többi része jó, de viszont több mint hiba a hitleri “eszméket” és általában a fasizmus szimpla ( és mindig a rasszizmusra és etnicizmusra kihegyezett ) szociális demagógiáját , összemosni a ( még akkor is, ha radikálisan ) baloldali eszmékkel. Ennek a szociális demagógiának a lényege mindig az hogy a társadalmi, gazdasági feszültségeket, konfliktusokat etnicizálják, rasszosítják, mintha azok okai nem a gazdasági-társadalmi berendezkedés szerkezetére, alapvető jellemzőire lennének visszavezethetők, hanem bizonyos nép és vallási csoportok “kollektív tulajdonságaira”… A fasizmus soha sehol nem akarta megdönteni a kapitalizmust, a hitleri rendszer pedig éppenséggel a német nagytőke biztos támasza volt ( talán elfelejtettük hogy a német uralkodó osztályok éppenséggel a baloldal előretörésétől megrettenve támogatták Hitlert…? ) Arról nem is beszélve hogy a milliós szavazótábor léte hol bizonyítaná a szélsőjobboldali és szélsőbaloldali eszmerendszer “közös pontjait”. A lenini, sztálini bolsevizmust pedig szintén öreg hiba összemosni a radikális baloldalisággal ( amelyet éppen főként a radikális baloldalon tekintenek államkapitalista berendezkedésnek ), de ez egy másik történet.
    De egyébként semmi probléma értem én a magyar középosztálybeli baloldal-ellenes, anti-egalitáriánus – alapvetően reakciós – elfogódottságot, ez tudat alatt is kiválóan működik; amelynek az egyik legszebb megnyilvánulása a nácizmus=kommunizmus primitíven leegyszerűsített képletének hajtogatása.

  • Ugyan kedves Besancon, ha az a Révai nem valami bodza féle, akkor igazán nem számít:)
    Ha gondolja bejelölhet a fb-on, amit már több sorstársa is megtett:)

  • Ez a Justin Trudeau-hoz hasonlított Macron csak nehogy Hillary Clintonhoz legyen hasonlatos Franciaország és Európa érdekében is, mert az kellemetlen meglepetés lenne… Szerintem meg van az a veszély, hogy a szélsőjobb legerősebb kihívója a 2008 óta levitézlett és társadalmi katasztrófát katasztrófára halmozó neoliberális vonalat erőlteti ( ez Amerikában a szocdem irányvonalú Berine Sandersnek a Clinton-Obama féle demokrata párti jobbszárny általi kicsinálásában öltött testet ), mintegy tálcán átnyújtva a a hatalmat a szélsőjobbnak. Lehet hogy amúgy is ez a cél. Nemcsak a Kremlben, hanem nyugati tőkés körökben is. Hogy a jelenlegi amerikai kormány tagjainak összvagyona az eddigiek közül a legnagyobb, egyenesen a Wall Street emberei kaptak benne helyet, ez önmagában elég sokatmondó. A szociális, dolgozói jogok kicsinálása a legalapvetőbb emberi jogi, demokratikus jogállami normák erodálásával a legeredményesebb, a dolgozó tömegek ellen vívott osztályharcban. Maga Warren Buffet is elismerte , hogy bizony ám van osztályharc, méghozzá a vagyonos osztályok kezdték és ők állnak benne nyerésre…

  • Eleftheria
    2017 április 29
    3:13 du.
    Kanadában nincs osztályharc és soha nem volt.
    Az USA-ban, a milliomosok ,igaz, hogy nem osztják szét a pénzüket a szegényeknek, ott sem harcol senki.
    Inkább a színes téma ami probléma, a kölcsönös gyűlölködés a fehér és a feketék között! De ez már megvan a rabszolgakereskedelem óta, és nem hinném, hogy megváltozna ez a helyzet. Reménykedtem, mikor Obama lett az elnök, hogy valamit tud csinálni, de még jobban romlott a helyzet!

  • Még annyit a fentiekhez, hogy az USA-ban van szociális segély, éppen úgy mint Kanadában.
    Ismertem egy fiatalembert az USA ban, aki egész életében abból élt. Sajnos beteges volt, és végül agydaganatban meghalt.

  • Szerény véleményem az, hogy mindenki maga szerencséjének a kovácsa. Én soha életemben nem kaptam állami segélyt , pedig sokszor voltam jó munkahely nélkül. De ha más nem volt elmentem, cselédnek Kanadába érkezésem után, majd gyári munkásnak, ahonnan, hamarosan kikerültem olyan állásásokba, mint a McGill egyetem könyvtáros asszisztensként,vagy az Alcan nagy vállalata.

  • Figyelő
    2017 április 30
    2:19 du.

    Na azért Warren Buffet csak tud mondani okosakat, ha én nem is:

    https://www.washingtonpost.com/blogs/plum-line/post/theres-been-class-warfare-for-the-last-20-years-and-my-class-has-won/2011/03/03/gIQApaFbAL_blog.html?utm_term=.b9b0b81e2857

    Kellemes május elsejét mindenkinek!

  • Végre győzött az ész Franciaországban is.Egy szocialista,liberalista kormánnyal,vezetővel sokra mennek ,többre mint a szélső jobbal,és ballal.
    Szomorúnak találom azt,hogy Magyarország sajnos a 2018-as választásokat is elbukja majd,az emberi korlátoltság következtében.Magyarország nem Franciaország sajnos,és nincsen meg a politikai műveltsége a szoclib .választási győzelemhez.Ha így lenne,akkor kevésbé nyerne már a FIDESZ,vagy más szélső balos,jobbos,kisebb nagyobb pártocska .Ezenkívül jobb is MAGYARORSZÁG kordában tartja a túlzó liberális elveit,elméleteit,mert eddig is beégett vele .Ahol ostoba a liberális szellem ,eltúloznak minden politikai,gazdasági,dolgot,üldözik egymást,ott jó nagy szarban lesz a nemzet még évekig,vagy most már tudják az értelmesebb ,pedagógiában ,szociológiában járatos emberek,hogy talán végleg.Ki mit gondol erről a témáról,így fog lecsengeni a 2018-as választás is.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.