Magyarország a postaládákban erősödik

2017 január 25 9:33 de.77 hozzászólás

Mostantól már én is tudom, hogy Magyarország erősödik. Onnan tudom, hogy bedobták a postaládánkba.

Vannak ismerőseim, akik már napok óta tudják, irigyeltem is őket emiatt. Szerencsére, nem éltek vissza a megszerzett tudással, ha megkérdeztem volna őket, hogy mondjatok már valamit erről az erősödésről, bizonyára válaszolnak.

Nem rajtuk múlott, hogy nem kérdeztem tőlük semmit.

Mostantól tehát nálam is itt van a különbejáratú bizonyosság. Kis kék brosúra, fehér betűkkel.

magyar-propaganda

Hajrá MTK!

Jó, hogy jött ez a kis füzet, már kezdtem elbizonytalanodni. Nem mintha nem tudtam volna, hogy mi van, nézek én híradót. A híradóban erősödés van, amerre a szem ellát.

Az én szemem leginkább Mészáros Lőrincig lát el. Garancsi Istvánig, Vajna Tímea férjéig, Orbán Viktor vejéig. Majdnem fejét írtam, pedig Orbán fejéig nem látok el. Az a fej nem arra lett kitalálva, hogy én és a hozzám hasonlók ellássanak addig.

Egyébként sejtettem én, hogy erősödünk. Így többes számban. Mert ami nekik jó, az nekem sem lehet rossz. Én tudok örülni a mások sikerének, jobban, mint a sajátomnak. Ha Mészáros Lőrinc vesz egy újságot, nekem az olyan, mintha én kettőt vettem volna. Úgyhogy nekem most két Népszabadságom van.

Így vagyok a tévével, a jachttal is. Annyi van már nekem ezekből, hogy több nem is kell.

Mondhatnám erre, hogy Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Vajna Tímea férje, a Nemzet Veje és a többi urak egytől egyig az én strómanjaim. Az én pénzemből, nekem vásárolnak. Csak hogy ez utóbbi nem igaz. Egyik zsebemből kiveszik a pénzt, és nem teszik bele a másikba. Úgyhogy csak félig a strómanjaim.

A kiadvány, amelyből megtudtam, hogy Magyarország erősödik, a hátsó borítón meg is szólít engem. Megtiszteltetés ez, gyorsan körül is néztem: valóban hozzám szóltak? Hátha csak tévedés az egész, és később felelősségre vonnak, amiért megtévesztettem a kormányt.

De, nem csalás, nem ámítás: kormányunk velem szeretne kapcsolatban maradni.
Nem tudom, mi haszna van neki ebből, mert nem vagyok nagyvállalkozó, aki visszapergetne az elnyert tenderekből, sem kigyúrt kopasz, hogy megakadályozzak egy népszavazási kezdeményezést.

Mindegy, ő tudja, miért akar velem kapcsolatban maradni. Talán tetszem neki. Mondták már, hogy szép vagyok. Meg azt is, hogy nagyon okos. Néha azzal áltatom magam, hogy írni is tudok valamennyire. Mondjuk a kormány az ilyenre nem nagyon vevő, ő azokat szereti, akik bólogatni tudnak. Lelkesedni, hinni.

Ezekben nem vagyok jó, de az, aki a kormány részéről kapcsolatban kíván velem maradni, ezt bizonyára nem tudja. Honnan is tudhatná, hiszen nem is ismer engem. Ezért is szeretné megtudni a nevemet és a lakcímemet. A telefonszámomat, ha vezetékesem van, azt is. Meg az e-mail címemet és hogy hány éves vagyok.

A bankkártyám PIN-kódját nem kérdezi. (Lehet, hogy tudja?)

Mindegy, szemben sok honfitársammal, én nem dobom ki ezt a brosúrát, hanem elteszem valami nagyon jó helyre. Számomra ugyanis ez a könyvecske helyettesíti a családi ezüstöt: ha levert vagyok, fáj a fejem, vagy csak attól van rosszkedvem, hogy látom, mi van körülöttem, előveszem a kormánytól kapott brosúrát, s máris kész a varázslat. Még háromig sem számolok, már meg is szeretem Orbán Viktort, és erősödőnek látom Magyarországot.

Föld S. Péter

77 hozzászólás

  • “Hajrá MTK!”

    Nem tévedés? Nem hajrá Fradi? -:)

  • Látod látod, téged szeret a kormány, kaptál ilyen izét. Én nem.

  • Hollósy Gerti

    Nálunk a tűzben erősödött tovább, meglehetősen nehezen égett…

  • Nem láttam a nyomtatványt hál az Istennek ideáig még nem ért el. DE! Ha csak azt veszem hogy szines nyomtatás, ,még ha csak két lapból is áll elég szép pénz lehetett a kinyomtatása. Plusz a kézbesítése. Honnan a jó Istenből van ennek a kormánynak ennyi pénze? Trump is megirígyelhetné esküszöm.
    Gerike! Hát hogy tehettél ilyent hogy tűzbe vetetted? Persze, hogy nehezen éget el hiszen biztosan rejtett információ gyüjtő volt benne és azt se felejtsed el kemény konveribilis papirból nyomtathatták mint a húszezrest. csupán csak nincs rajta se vizlenyomat se névérték. Gondolom ajándéknak szántak a búslakodó magyarnak.

  • Kedves Gerti, elégetés helyett inkább felsorolni kellene, mi az, amiben nem vagyunk gazdagabbak 2010 óta. Várom a listát.

  • charlie
    2017 január 25
    1:00 du.

    Szegényebb lettem néhány illúzióval.

  • Hollósy Gerti
    2017 január 25
    11:26 de.

    Nem kellene műanyagot égetni ilyen szmogos időben!

  • Hollósy Gerti

    Kedves charlie, ha nem dobta volna olyan gyorsan a férjem a kályhába, szívesen elmondanám a véleményem, de nincs kéznél…

  • Terminus!

    Miféle műanyag? Mi egy kék színű keménylapos füzetszerű valamit kaptunk – nem néztem meg jobban, mert nem is vittem fel a lakásba, egyenesen a szelektív gyűjtőbe landolt a tárolóban, de amint láttam pihent már ott néhány, voltak akik megelőztek!
    Nincs szükségem Orbán hazug propagandájára, hogy tudjam hogy állunk – nyitott szemmel járok, látok, hallok, tapasztalok, magamnak jobban hiszek!
    Nem tudom, mi szükség ezekre a plusz kiadásokra ennek is ezeregy helye lett volna, de ez már szinte közhelyszerűen hangzik!
    Aki vevő Orbán hazugságaira annak felesleges a füzet,anélkül is el van varázsolva, akinek meg tele a bugyra mindennel annak csak olaj a tűzre! Aki meg se így, se úgy, fásultan közömbös, az nem épp ettől a füzettől fog megvilágosodni!

  • Szerintem segítsünk charlienak!

    Soroljunk fel dolgokat, amiben erősödtünk, növekedtünk!

    – Erősödőtt a nyomor mértéke

    – nőtt a szegények, létminimum alatt élők száma

    – Nőtt a korházban talált hullák száma

    – Erősödött a korrupció. Ma már minden banánköztársaság diktátora irigyli magyar lelkitestvérét

    – Nőtt az emigránsaink száma

    – Nőtt az adónk és járulékunk mennyisége

    – Nőtt az eladósodottságunk

    – Erősödött a hitünk abban, hogy ellopták a jövőbeli nyugdíjunkat

    – Nőtt az üzemanyag és a gáz ára jobban, mint a világpiaci ár

    – Nőtt a várakozási idő az egészségügyben

    – Nőtt a leszakadásunk Európától

    – Nőtt a leszakadásunk az európai oktatásban

    – Nőtt a minimálbér feléért dolgozók száma

    -Nőtt a széteső családok száma

    – Nőtt a bankhiteltartozásunk, pedig csak fizetjük!

    – Erősödött a rasszizmus és a nacionalizmus

    – Erősödött a Jobbik nevű párt

    Nőtt az orbánoligarchák vagyona. Több, mint 1000-szeresükre, amíg a mienk csökkent. (Az enyém az 1000-red részére!)

    – Nőtt a végrehajtások száma

    – Nőtt a lakosságtól elvett vagyon mennyisége

    – Erősödött az állam nyomása

    – Erősödött az állam elnyomása

    – Nőtt a pénzért vett letelepedési kötvényesek száma

    – Nőtt a veszteségünk ezen

    – Nőtt az idegengyűlölet és az elzavart háborús menekültek száma

    – Erősödött Soros György iránti gyűlölet

    – nőttek orbánék tengeren túli befektetéseik és vagyonaik

    – Erősödött a hitünk, hogy nem a civileket, hanem orbánékat kell eltakarítanunk!

    – Hivatalosan nőtt és erősödött a Nagytestvérünk iránti felhőtlen szeretetünk!

  • Próbáltam belekötni Vak Ond felsorolásába, de elbuktam.

  • Vakond, gondod van a magyar nyelvvel? Az eredeti kérdés: “mi az, amiben nem vagyunk gazdagabbak 2010 óta?”.
    …..
    Szóval kezd elölről a felsorolást, és a tényszerűséget alátámasztó linkeket ne felejtsd. Az ilyen általános blablát, hogy “nőtt a nyomor” nyugodtan mellőzheted.

  • Avi Ben Giora

    Sajna úgy igaz ahogy leírta. Még sok dolgot ki is hagyott szerintem.

  • Hollósy Gerti

    Még hozzá tenném Vak Ond felsorolásához, végszónak, hogy ha valóban olyan remekül erősödik minden, akkor mi a fenének külön reklámozni, ilyen számalmas és drága füzetkékkel, meg az unalmas tévéreklámokkal, ez sosem volt szokás, de a fagyi visszanyal, lám mint fent…Vak Ond jól megírta…

  • Kedves Hozzászólók, tényeket, százalékokat, métereket, statisztikákat tessék felsorolni, hagyjuk akkor a “brossúra-szöveget” az agitprop gyűléseknek.

  • Hát megint sikerült a baloldalt felbosszantani a tényekkel…..
    persze vannak hibák,hiányosságok,de ugye ami igazolható,bizonyítható
    tény,azon kár bosszankodni,legfeljebb azon,hogy ezt nem a szocik produkálták!
    Rém kellemetlen,de igaz!!!!

  • Ja egyébként tájékoztatás volt és senkit nem köteleztek válaszadásra,amúgy az E-mail címet,telefonszámot sok idétlen,gátlástalan főleg reklámcég megszerzi,nem győzöm a leveleket törölni,és leiratkozni!
    Nyugi,a felesleges idegeskedés árt az egészségnek….!

  • A svédeknél nem kell propaganda brossúra, a norvégoknál sem, de a németeknek se szajkózza a kormányuk, hogy a gazdaságuk jól teljesít, és az új munkahelyeik számával se kérkednek, habár a németek mintha a munkaerő hiányukról valamit mondtak.

    Nem kell emlegetni a bérnövekedést se, azt az emberek úgy is észreveszik fizetésnap. Viszont kezdték mondani maguk az orvosok, hogy rettentően kevés a sürgősségi orvos, egyre több kórházban kezdő orvosokat állítanak be, akinek a mentővel behozott beteg állapotát és baját azonnal meg kellene állapítani. (Isten óvja a magyarokat, mostanában nehogy sürgősségivel kerüljenek kórházba)

    Katasztrofális szakorvos hiány forrása:

    http://rtl.hu/rtlklub/hirek/tobbszaz-szakorvos-hianyzik

  • Vak Ond
    2017 január 26
    12:21 de. Itt ez sok marhaság.
    üdvözlettel

  • Gazdagodott valaki?
    Hát az orbánmaffia. Az igen!
    Másról nem nagyon tudok.
    Az ismereteinkben gazdagodtunk. Mégpedig egyértelművé vált, hogy igenn! Lehet a rendszerváltás után újra diktatúrát és egy korlátlan rablórezsimet létrehozni. Ezt korábban nem tudtuk. Sokan csak nem hitték el.

    De lehet egyszerűbben visszakérdezni.
    Hova lett, mi az eredménye az EU-tól felmarkolt többtízezer-milliárdnak? Nézzük meg mai értéken, hogy abból mennyi, milyen érték valósult meg! Meg lehet nézni a mérleg 2 oldalát. Az egyikben a befolyt és felvett összegek, a másikban pedig tételesen értékén számolva a megvalósult dolgok.

  • Besancon
    2017 január 25
    4:59 du.

    Ebből az idei szemétből még nem kaptam, de az első Orbán-kormány Ezüst Hajós és HappyEnd-es (ez a két Kft. volt akkor Simicska és Mészáros együttvéve) anyagok olyan fényes, vastag “papírból” voltak, hogy az ember megfulladt tőlük, ha elégette. Amúgy, meg az egész értelme az, hogy drága, azaz valaki nagyon jól jár vele.

  • Boda Marcsi
    2017 január 26
    12:01 du.

    Boda látom megint képben van. Milyen baloldalt bosszantottak fel? Az nem zavarja, hogy a konzervatív jobboldali értelmiség, jobboldali gondolkodók, szakemberek, egykori Fideszesek akiket nem vett meg a kormány azok is ócska hazugságnak tartják ezt az újabb populista szemfényvesztést? Bod Péter Ákos, Chikán Attila, Csaba László, Jakab András, Jóri András, Kádár Béla, Mellár Tamás, Sólyom László, Tölgyessy Péter, Urbán László, Jeszenszky Géza és a fel nem sorolt Eötvös csoport tagjai súlyos véleményt fogalmaztak meg ezzel a kampánnyal kapcsolatban a magyar kormány tevékenységéről. Őket baloldaliaknak véli? Vagy minek? Netán Soros-bérenceknek? Fusson neki újra, mielőtt lemezjátszó módjára csak és kizárólag baloldalizik mint egy nemnormális vaksi. Ez a lemez már lejárt Marcsi. Az Országunk pedig addig is egyre lejjebb és lejjebb csúszik. Előkészítette már a szép ruháját az orosz elnök érkezéséhez? Gondolom az első sorban fog hajbókolni Putyin elvtárs és Orbán elvtárs találkozóján.

  • Miben nem vagyok gazdagabb?

    – Kevesebb a bérem idén is, mint tavaly (annak ellenére, hogy a munkaterhelésem ismét nőtt).
    – Kevesebb a lehetőségem, hogy nem kormánybarát lapot vásárolhassak.
    – Kevesebb a lehetőségem, hogy nem kormánybarát tv-t nézhessek.
    – Kevesebb a lehetőségem, hogy nem kormánybarát netes portált kövessek.
    – Kevesebb a lehetőségem, mert kevesebb a munkahely (a közmunkát ne számítsuk annak!).
    – Kevesebb egészséges ételt eszem, kevesebbet tudok költeni kultúrára, kevesebb értelmes dolgot tanulnak a gyermekeim az iskolában, és egyre kevesebbet nyaralunk.

    Csökkentek a szociális kiadások: http://hvg.hu/gazdasag/20141124_Egy_ujabb_lista_amin_utolsok_vagyunk
    Csökkent az oktatásra fordított pénz:
    http://hvg.hu/itthon/20160218_oktatasi_allamtitkar_palkovics_laszlo
    Az egészségüggyel kapcsolatos állításokkal tele volt/van a napi sajtó kedves charlie.

  • terminus, ennyi? Ugye belátod, emiatt nem lesz kormányváltó hangulat az országban?
    ……
    A két hvg-s linkeket – ugyan a sikerek bemutatásában nem érdekeltek – elfogadom, az egészségügy szerintem is többet érdemelne. Az oktatás meg teljes reformra vár, az, hogy hülyék oktatnak hülyéket iszonyú pénzekért, ez nem tartható, – az okosakat meg elszívják a gazdagabb országok tőlünk – de változás csak a választások után várhatóak.

  • AróraBoreálisz

    .

    Egyszóval;
    vannak őszirózsás, bársonyos és voltak fülkeforradalmak is. Ez most éppen egy postaládás forradalom, csak nehogy aztán még kiérdemelje a láda-koporsós melléknevet is !!!

    .

  • Hopp, egy mai adat Vakondnak és társainak:
    “Az Eurostat publikálni kezdte a 2016-os szegénységi statisztikákat, elsőként a magyar adat jelent meg. Eszerint 2016-ban a szegénység kockázatával és a társadalmi kirekesztődés veszélyével érintett emberek száma 2,54 millió volt hazánkban, a társadalom 26,3 százaléka.2014-ben 3,1 millió ember, tavalyelőtt pedig 2,7 millió volt szegény hazánkban az Eurostat szerint.”
    Tehát nálunk 26,3%, Olaszországban meg 28,7%.
    Várom a vitriolos kommenteket az “orbánbérenc” Eurostat ellen. 🙂

  • charlie
    Ha emlékezetem nem csal- nem csal!-, a KSH tavaly már nem hozott nyilvánosságra szegénységről készült felméréséket.
    Másrészt : az EUStat a tagállamok adataiból dolgozik. ( ismered Churchill örökbecsűjét)
    Szervusztok, jó estét !

  • charlie
    2017 január 27
    3:05 de.
    Char Lee jókomám.
    MOndanál néhány “sikert”?
    Mondjuk gazdaságit. Vagy akármilyet, ami a kormány érdeme.

  • Kedves ellenzekiek. Azert nem remelitek, hogy az itt tevekenykedo jobboldaliakat barmivel is meggyozitek? A TV bemondta, hogy gazdagodtok, akkor az ugy is van. Ha Ti ezt nem latjatok, a Ti bajotok. Ok tudjak, mert emeltek a trollfiztest.De lehet, hogy elvezik a hatast,
    mikor jatszak a hulyet. Csodalom kitartasotokat. Utoljara ilyen kitartast egy kisegito iskola tanaranal tapasztaltam. Csak Neki voltak sikerei is a fogyatekosokkal.

  • “”””mavtelep
    2017 január 27
    12:49 du.
    charlie
    Ha emlékezetem nem csal- nem csal!-, a KSH tavaly már nem hozott nyilvánosságra szegénységről készült felméréséket.””””

    Persze, hogy nem hozott adatot, hiszen megtiltották a “szegénység” szó használatát is!!! Azóta mantrázzák, hogy itt nincs szegény!
    Szerintem úgy kell mondani, hogy; “gazdagságában korlátozott” vagy “így szeretek élni” emberek vannak!!!!!

  • Kedves Hozzászólók, két nap is kevés volt ahhoz, hogy adatokkal is megerősítsétek miben nem gazdagodtunk 2010 óta?
    Ennyi lenne a legendás szellemi erőtér és szakértelem?
    ….
    Falusi, a nekem kedvesek, a teljesség igénye nélkül:
    – a Szent Koronatan említése az Alkotmány preambulumában
    – a magyar állampolgárság kiterjesztése
    – keresztény etikai szempontból is elfogadható magzatvédelmi törvény
    – Magyarország keresztény gyökereinek az alaptörvénybe foglalása
    – a Nemzetközi Valutaalap kirúgása az országból
    – a devizahitelesek megsegítése
    – a közmű szolgáltatók visszavétele állami kézbe
    – a személyi jövedelemadó egykulcsos, 16 százalékos lett
    – családi adókedvezmények
    – hatalmas juttatások a családoknak önálló lakás vételekor
    – ágazati különadók és a bankadók bevezetése, multik adókedvezményének megfaragása
    – a nyerőgépek betiltása
    – a magán nyugdíjvagyon kivonása a kockázatos cégekből
    – a Magyar Nemzeti Bank “függetlenségének” megszüntetése
    – az elszabadult infláció 1-2%-on tartása
    – az államháztartási hiány 3% alatt tartása
    – “Keleti nyitás” gazdaságilag, politikailag
    – az öngyilkos segélyosztás felváltása a közmunkával
    – az ipari méretű rokkant-nyugdíjba vonulás megszüntetése
    – a korengedményes nyugdíjazás felülvizsgálata
    – Nemzeti Alaptanterv
    – iskolák állami kézbe vétele
    – szimbolikus kultúrharc megnyerése
    – új médiatörvény
    – annak kimondása, hogy családot csak férfi és nő alkothat
    – nők 40 év munka utáni nyugdíjazása
    – internetes pénztárgépek bevezetése
    – a közúti szállítás ellenörzése, EKAER bevezetése
    …….
    Lehet hogy a nekem nem tetsző lista is ilyen hosszú lenne, de a pozitív intézkedéseket el kell ismerni.

  • charlie,

    kifelejtetted a felsorolásból azt a sok szép fodbalstadiont, és a fodbal akadémiákat, amikbe ömlik a pénz … mit ömlik? zuhatag módon zúdul. Meg is látszik az eredménye. Ja, nem.

  • charlie
    2017 január 28
    7:27 de.

    Tételesen:
    – a Szent Koronatan említése az Alkotmány preambulumában – A “szent korona” soha nem volt I. István fején, mert annál jóval fiatalabb. Az egész szent korona tan csak a nép-nemzetiek hüjítésére való.
    – a magyar állampolgárság kiterjesztése – Mintha a jobbik nem értene egyet a letelepedési kötvénnyel (amúgy én sem). A választási csalásoknak ágyaztak meg ezzel, illetve egy csomó pénzt dobtak ki, az amúgy vállalható szimbólikus gesztussal (szimbólikus kellett volna, hogy maradjon).
    – keresztény etikai szempontból is elfogadható magzatvédelmi törvény – Magyarország világi állam, a lakosság jelentős része NEM keresztény. Ilyen jellegű keresztény törvények így – az én felfogásomban – alkotmány ellenes.
    – Magyarország keresztény gyökereinek az alaptörvénybe foglalása – Azt hittem, szkíta gyökereink vannak, de lehet, hogy tévedek.
    – a Nemzetközi Valutaalap kirúgása az országból – Jóval drágább hitelekkel váltotuk ki az IMF hiteleit.
    – a devizahitelesek megsegítése – Ezt beszélje meg azokkal a barátaimmal, akiket kirakott a házukból a bank, és soha nem fogják tudni visszafizetni még így sem!
    – a közmű szolgáltatók visszavétele állami kézbe – Végül is, 40 évig sem működött állami vállalatként, úgyhogy érdemes ismét megpróbálni.
    – a személyi jövedelemadó egykulcsos, 16 százalékos lett – ajándék a gazdagoknak, hurrá (ha emlékszik, együtt járt járulék emeléssel, aminek következtében az alacsony jövedelmüek bére kevesebb lett)!
    – családi adókedvezmények – Szintén a magasabb jövedelmüeknél jelent igazi béremelkedést.
    – hatalmas juttatások a családoknak önálló lakás vételekor – Pont a leginkább rászorulók nem tudják igénybe venni.
    – ágazati különadók és a bankadók bevezetése, multik adókedvezményének megfaragása – Ideje volt kiszorítani az országból a működő tőkét, stagnál is (igazából csökken) a gazdaság.
    – a nyerőgépek betiltása – Andy Vajna!
    – a magán nyugdíjvagyon kivonása a kockázatos cégekből – Több, mint 3000 milliárdot államosítottak, és tapsoltak el!
    – a Magyar Nemzeti Bank “függetlenségének” megszüntetése – Matolcsy Alapítványok, Vajda Zita.
    – az elszabadult infláció 1-2%-on tartása – Mesterséges beavatkozás következtében elszállt már párszor a forint.
    – az államháztartási hiány 3% alatt tartása – Ha ha, ezt Ön sem hiheti el! Trükköznek a számokkal.
    – “Keleti nyitás” gazdaságilag, politikailag – Ez már egyszer szintén nem jött be. Évszázadokra eladósítja az országot, és a “Nem leszünk gyarmat!”-ból orosz gyarmati lét felé vezet ez az út.
    – az öngyilkos segélyosztás felváltása a közmunkával – Na ne már! Tudja Ön egyáltalán mi is a közmunka program? Csak a munkanélküliségi statisztikák kozmetikázására szolgál, amúgy drága, alacsony hatékonyságú, és embertelen.
    – az ipari méretű rokkant-nyugdíjba vonulás megszüntetése – Talán emlékszik arra, hogy még fél lábú embereket is visszahívtak. Ez a kormány a legszerencsétlenebbekbe rúgott a legnagyobbat – persze, telve keresztényi szeretettel!
    – a korengedményes nyugdíjazás felülvizsgálata – Imádom, ha szerződéseket visszamenőleg módosítanak. A jogállam legalapvetőbb fundamentumait is felrúgta a mostani hatalom.
    – Nemzeti Alaptanterv – PISA eredmények.
    – iskolák állami kézbe vétele – PISA eredmények.
    – szimbolikus kultúrharc megnyerése – Itt nem igazán értem, hogy mire gondol, hacsak nem Fekete György ámokfutására.
    – új médiatörvény – Szólás szabadság korlátozása, dezinformáció, oroszország térnyerése a magyar médiában.
    – annak kimondása, hogy családot csak férfi és nő alkothat – Száz évet léptünk vissza.
    – nők 40 év munka utáni nyugdíjazása – A férfiak miért nem?
    – internetes pénztárgépek bevezetése – Andy Vajna kaszinói.
    – a közúti szállítás ellenörzése, EKAER bevezetése – Itt is voltak bibik, illetve nem magával a rendszerrel van gond, hanem azzal, hogy sokszor egyik napról a másikra vezetnek be gyökeresen új rendszereket, átállási, türelmi idő nélkül.

  • Drizari, te sem érted a magyar nyelvet? A felsorolás a “nekem kedvesekről” szólt. A “stadionok témája” ezért nincs köztük.

  • terminus, köszönöm, hogy szántál az időt a “válaszra”, szerintem egyesével érdemes esetleg szétcincálni a felsoroltakat, így nem marad meg ilyen leegyszerűsítés, mint “a nyerőgépek betiltása – Andy Vajna”.
    Kezd azzal, amelyiket a legjobban ismered.

  • charlie
    2017 január 28
    12:16 du.

    Elfogadom a kihívást!
    – a nyerőgépek betiltása – Andy Vajna!
    Szemezgessél:
    http://24.hu/fn/gazdasag/2015/10/08/hatalmas-karteritest-fizethet-az-allam-a-nyerogepek-betiltasa-miatt/
    http://mno.hu/belfold/betiltottak-a-nyerogepeket-1108949
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/unios_jogot_serthet_a_nyerogepek_betiltasa.598978.html
    És miért Andy Vajna, mert a kaszinó koncessziók jelentős részét ő kapta, mert bár szinte mindenhol kötelező a NAV-hoz bekötött pénztárgép, Andy Vajna kaszinóiban nem!
    Szóval, sikerült tönkretenni jó néhány céget (van olyan ismerősöm, aki emiatt egyik napról a másikra veszítette el az állását), sokba kerül az államnak (értsd, nekünk adófizetőknek), ahogy megcsinálták, de közben valaki(k) piszok jól jár(nak) vele.
    Igazi sikertörténet, nem de?

  • terminus, a linkelt cikk is írja, először felemelték a nyerőgépek fix adóját az eddigi hatszorosára – ez nemzeti hatáskör – emiatt 22000-ről 2000-re csökkent a számuk.
    Az uniós joggal szembemegy a megmaradt, és ezek után is működő 2000 gép 2012-es azonnali betiltása. Ezt a gépparkot 10-15 kft birtokolta 150-200-as darabszámmal.
    Perelhetik az elmaradt hasznukat – ami az adóemelés miatt alig maradt – és a géppark árát. Ez aprópénz, 500 ezres átlagárral számolva egymilliárd forint. A nyereség ellenben óriási, százezreket fosztottak ki főleg vidéki kiskocsmák, elnyerve az amúgy is alacsony keresetet vagy segélyt. Tehát a társadalmi hasznossága csak az ellenségeinknek kérdéses. Vagy úgy gondolod, hogy egy balos kormány visszahozná?
    ……
    Andy Vajna nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező dísz-zsidó, akinek az ajnározása – mások mellett – a fidesz-kormány szerint ennyit megér. Remélhetőleg a konszolidálódó Fidesz-megítélés már nem szorítja őket az ilyenek hizlalására.

  • charlie
    2017 január 28
    7:27 de.
    Melyik vitte előbbre ezek közül a gazdaságot?

  • terminus
    2017 január 28
    10:01 de.
    Megelőztél.. Elkezdtem összeszedni, de szerencsére megláttam a bírásodat.. 😀

  • @terminus

    “Azt hittem, szkíta gyökereink vannak, de lehet, hogy tévedek.”

    😀 😀 😀

    Meg a többi is mind!!!

  • A nyerőgép-ipar megítéléséhez egy kis adalék: fénykorában 6-700 milliárd bevétele volt az üzemeltetőknek, az elején szinte semmit, a fix adóztatásnál majd 40 milliárdot adóztak az üzemeltetők. Ez a pénz megmaradt 2012 óta a behülyített kisembereknél.

  • charlie
    2017 január 28
    7:27 de.

    “– a Szent Koronatan említése az Alkotmány preambulumában”
    Ez a legfontosabb pont, nem csoda, hogy ezt vetted első helyre, mert ez adja a rendszer alapját. A bukott ballib oldal persze ezt a pontot elintézi azzal, hogy nácizik egy jóízűt.

    Az a kérdés, hogy mit értünk Szent Korona-tanon? Az vicces, hogy a nemzetietlen értelmiség ettől tüzet okád. De félő, hogy ez azt jelenti, hogy Orbán mondja meg, ki a magyar, akkor kösz nem kérjük.

  • hazai lámpa
    2017 január 29
    6:35 de.

    Idézet az Alkotmányból:
    “Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét.”

    Nincs benne az 1848-as április törvények, ami felszabadította a parasztokat a földesúri terhek alól. Ezért félő, hogy Orbánnak a szegény ember, a dolgozó nem magyar, csak valami szolga, függelék, esetleg szavazógép.

    A liberális és konzervatív nemesek is sokfélék voltak. Volt arisztokrata, akinél élhettek a jobbágyok, de volt olyan liberális nemes, aki könyörtelenül hajtotta be a százféle járandóságot a birtokán. A ballibek szerint persze a liberálisoknál kezdődik a magyar történelem.
    Például szét kell nézni az országban, ahogy az új földesurak kizárják az embereket a kastélyaikból, vadászházaikból, és ünnepnapon se engedik be őket. A ballib kormányok alatt ugyanez volt, vagyis csak a sz.rt a f.sra cseréltük, ahogy a magyar mondás tartja. Én ugyan nem, mert ezekre a bohócokra nem szavazok már régóta.

  • Hazai lámpa, a Szent Korona-tan megérne egy hosszabb cikket pro és kontra, anno mintha már beszéltünk volna a jelentőségéről, csak nagy taps kiséretében Ille elvtárs kicenzúrázta a lényegét.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    .
    A Szentkoronatan a bálványimádás jogszabályba foglalt változata. Pogány jogrendszer.

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Hazai Lámpa 7.03

    Ó igen, a ’48-as törvényekről már 89. óta szeretünk elfeledkezni. Pedig úgy Isten igazából a részleges jobbágy felszabadítás már valóban hozzányúlt az 1000 éves elnyomás rendszeréhez. A következőt Károlyi Mihály lépte meg a saját birtokain, de őt a többi földesúr messzire zavarta…

    .

  • Drizari
    2017 január 29
    2:50 de.
    Tényleg érdekeln.hogy eer évvel később a Szentkorona tan hogyan vezeti “Győzelemre néped..”

  • Bocs..
    Char Lee jókomámnak szólt..

  • A Szentkorona egyfajta állameszme. Kölönböző korokban különböző dolgokat értettek alatta. Területet, lakosságot, főnemességet vagy köznemességet is, stb…

    Ma mindenesetre elavult a modern állammal szemben. Viszont nekünk, magyaroknak jólesik emlékezni rá, mert ezen az alapon lehet kirekeszteni vagy bevenni az államba népeket, területeket, stb… attól függően, hogy melyik korban vallott szentkorona tanra hivatkozunk. Kinek mi a gusztusa.

  • Almási Alma
    2017 január 28
    4:35 du.
    Fordítva, galambocskám.. Vannak gyökerek, akik szkítának tartják magukat.. 😀

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Én úgy gondolom k.Hazai, hogy ez a “kastélyba beengedés, meg nem beengedés” ahogy tetszett volt ecsetelni, ez csak egy felszíni jelenség, a lényeg az a földbirtokban rejlik…
    A régi értelemben vett paraszti élet már a gépesítés okán is a múlté, hisz arra a fizikai munkára már század, vagy ezredrész-annyira sincs szükség, amelyet a jobbágyság, ill. a paraszti osztály anno szolgáltatott a földesurának, vagy amit a téeszparaszt adott a közös gazdaságnak…
    Mindebből az következik, hogy mivel az új, a Fidesz-generálta földesúri osztály jórészt már ma sem tart igényt a paraszti munkára, utóbbi immár réteg (nem osztály) méginkább fölszorul a városokba és a hagyományos falu – különösen a hagyományos vidéki élet – lassan(?) elhal. Az így megmaradó elemei is falusi bér, ill. idénymunkásként tengeti majd az életét. És majd újra “virágozhat” a zsellér-élet…
    Az az elképzelés pedig, hogy csak a szépség kedvéért, minden gazdasági szempont mellőzésével a városi lakosság majd átköltözik falura, ez megmarad a romantika és a víkendezés fogalmi körében…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ui.
    A “megszerzett” kastélyába behúzódó földbirtokos legföljebb új, “korszerűbb” elnevezést tűz ki magára, például úgy fogják őket nevezni, hogy farmer, akinek tőkés kereskedelmi módszerekkel kell majd értékesíteni a beruházott korszerű és üzemszerű gépeivel megtermelt gabonáját, krumpliját meg a mindeféle más nagytömegű áruféleségeit, amihez embernek hozzá se kell nyúlnia…

  • Falusi, kevered a dolgokat, helyesen:
    “Vezesd még egyszer győzelemre néped,
    Csaba királyfi csillag ösvényen.”
    …..
    Itt szépen le van írva a lényeg, ha egyáltalán érdekel:
    http://www.katolikus-honlap.hu/1001/szktan1.htm

  • Kedves Alma, “Ma mindenesetre elavult a modern állammal szemben. (mármint a Szent Korona-tan)”
    Persze hogy elavult, hisz akkor nem lehetne kirabolni az országot, a Korona “kirekesztésről” meg tessék már egy linket küldeni.

  • charlie
    2017 január 28
    3:00 du.

    Jó öreg charlie! Részben igazad van (a politikai maszlagok ezért is olyan veszélyesek, mert – részben – van bennük igazság), tényleg nem jó, ha az emberek a kevés kis pénzüket szerencsejátékra költik (vagy alkoholra, cigarettára, drogokra, stb.). Ha figyelmesen elolvastad a cikkeket, akkor azt is látod, hogy mit kifogásolt az Unió. Az állam az egyik kezével megszüntetett, a másikkal pedig új koncessziókat létesített, de nem ez a legnagyobb baj. Mikor megyek a falusi kis postára, akkor gyakran látom, hogy a legelesettebbek a kevéske pénzüket sorsjegyekre költik, aztán ott van az ezerféle lottó. A szerencsejáték egyáltalán nem szűnt meg. Kezded már érteni? Emlékszel a prohibícióra Amerikában, vagy a Gorbacsov féle alkohol tilalomra? Kormányunk látszat cselekszik, nem az okokat (ami, igen, ebben az esetben is a szegénység, a kilátástalanság) igyekszik megszüntetni. Hangzatos érvek farvizén a saját haverjait tolja monopol helyzetbe, csak úgy, mint a trafikok esetén.

  • terminus, remek dolog veled egyezkedni, összefoglalva a nyerőgépek visszaszorítása hasznos cselekedet volt, a haverok monopolhelyzetbe emelése pedig elítélendő. A sorsjegyek forgalma 60 milliárd volt tavaly, ez az évi 700 milliárdos rabláshoz képest elenyésző.

  • @charlie,ha valamit tudni akarsz,öntevékenyen járj el…
    De kivételesen (mert olyan vagyok hozzád, mint anya a hülye gyerekéhez):

    “A lakosság nemességen kívüli döntő többsége nem került bele a Szent Korona tagjainak sorába, mert a régi magyaroknál ugyan mindenki egyenlő volt, de azokat, akik a hadba vonulás alól kivonták magukat, örökös szolgasággal büntették. Az ő utódaik a jobbágyok. A nemesek és nemtelenek elválásának folyamata Werbőczy szerint Géza fejedelem idején zárult le.

    A 19. század végére az erősödő magyar nacionalizmus a szentkorona-tan vonatkozásában is megjelent. Concha Győző A magyar faj hegemóniája című művében (Kolozsvár, 1890) amellett érvel, hogy a magyar „népfaj” az országban együtt élő népek közül egyedül képes a vezetésre, uralkodásra, és – az „Ausztriához fűződő gyümölcsöző szövetségi viszonyban” – a szentkorona-eszmére építkezve Európa e térségében meg tudja valósítani az emberiség nagy céljait.[30]

    1931-ben új, nagy vita bontakozott ki a szentkorona-tan témakörében, amit Eckhart Ferencnek a Hóman Bálint által szerkesztett, A magyar történetírás új útjai című reprezentatív kötetben megjelent tanulmánya váltott ki. Eckhart elmarasztalta és sovinizmussal vádolta Timon Ákost, mint akinek a munkásságában a századfordulón a tudományos elemzést a szentkorona-eszme egyedülállóan magyar jellegéről szóló hazafias frázisok váltották fel.

    A tan misztikus áramlatai keresztény, zsidó és muszlim szempontból bálványimádásnak is tekinthetők, mivel olyan tulajdonságokkal, erővel és jogokkal ruháznak fel egy tárgyat, amelyek az egyistenhívő vallásokban csakis Istent illetik meg.”

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Korona-tan

  • charlie
    2017 január 29
    1:43 du.

    charlie, Te javíthatatlan vagy! Pont a lényeget nem vetted észre!
    “A megoldásra gondolj, ne pedig a problémára.”

  • Kedves Alma, már másodszor süti el velem szemben ezt a “hülyegyerekes” megjegyzést, csak remélni tudom, hogy van még más is a pedagógiai eszköztárában, mert egy megátalkodott, értetlen rosszcsont vagyok.
    ……
    Amit leírt mind igaz. Ugyan kiragadta egy társadalmi fejlődési szint kezdeti szakaszát – Géza koráig – de elfelejtette a szomszédos országok környezetébe helyezni a kialakult állapotokat. Máris kiderülne milyen előremutató volt a mienk.
    A fejlettségi fokunkkal mindig tovább fejlődött a SZK-tan, majd ezer évig volt megtartó ereje hazánknak.
    ……
    “… a magyar „népfaj” az országban együtt élő népek közül egyedül képes a vezetésre, uralkodásra, és – az „Ausztriához fűződő gyümölcsöző szövetségi viszonyban” – a szentkorona-eszmére építkezve Európa e térségében meg tudja valósítani az emberiség nagy céljait.
    Ezzel nem értem mi a gond? Magyarországot a magyarok képesek csak vezetni – ez lenne egy rossz gondolat? Ez az én világomban evidencia, ahogy az a japánéban vagy a franciáéban is, nincs itt semmi kirekesztés.
    ……
    “A tan misztikus áramlatai keresztény, zsidó és muszlim szempontból bálványimádásnak is tekinthetők, mivel olyan tulajdonságokkal, erővel és jogokkal ruháznak fel egy tárgyat, amelyek az egyistenhívő vallásokban csakis Istent illetik meg.”
    Szent István keresztény országgá tette Magyarországot, István király, miután fia meghalt, kétségbeesésében Boldogasszonynak ajánlotta fel a Szent Koronát. Azóta a Szent Korona Boldogasszony koronája is. (Gellért püspök a magyarok ősi Boldogasszonyát összegyúrta Máriával, Jézus anyjával, így azóta úgy él a magyarság szívében, mint Mária, azaz Boldogasszony, Patrona Hungariae.
    Ha azóta valakiket felénk vetett a jósorsa, akkor tudnia kellett, hogy hova érkezik, tehát a muszlim vagy zsidó idegenkedés emiatt érdektelen, hisz a továbbállást is választhatták egy nekik megfelelőbb vidékre. Megint nincs semmi kirekesztés.
    Amúgy történelemből se vagyok felkészült, ezért Hazai lámpa véleménye ezügyben mérvadóbb.

  • Hollósy Gerti

    “Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét.”

    Ez az idézet Magyarország Alaptörvényének preambulumából való (nem az Alkotmányból)

  • charlie
    2017 január 29
    4:31 du.

    Annyit biztos tudok töriből, mint Alma. Sajnos alkotmánytanból nem vagyok penge, és mondanak mindenfélét (pl. az MTA), hogy mit kellett volna beleírni az alaptörvénybe. Én az 1848-as törvényeket ismerem a legjobban, mert abból tanultunk részleteket.

    A fidesz alkotásával nem az a fő baj ahogy látom, hogy saját maguknak szavazták meg, hanem hogy szinte minden hozzáértő fanyalog rajta, pl. Sólyom László. Én még nem hallottam egy jogászt se, hogy elragadtatással nyilatkozott volna róla, hogy milyen modern, előremutató. Pl. Deák Ferencet sokat bírálták, de 50 évig fennmaradt a kiegyezés.

    Állítólag ipadon írta Szájer az irományt hazafelé a vonaton. Nagy becsben tartják a végleges változatot, csak ötször változtattak rajta …:) Szóval ha annyira zseniális iromány lenne, akkor kiállna mellette a sok professzor, nem csak Kerényi Imre …

  • 150 évvel ezelőtti nagyjaink véleményea Szentkoronatanról (Wiki)

    “1848 őszén a jobbágy származású Táncsics Mihály cikksorozatot írt lapjában, a Munkások Újságjában kifejtette, hogy a pragmatica sanctio „iszonyú átokként nyomja el hazánk boldogságát. Éppen így vagyunk a koronával is.” Azt javasolja, hogy a korona „tétessék a Nemzeti Múzeumba mint régiség”. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc eredményeképpen aztán jobbágyság is megszűnt, illetve tagjai „felemelkedtek” és a „Szent Korona tagjává” váltak.

    A szabadságharc leverése után Deák Ferenc az alkotmányosságért vívott harcában igyekezett megszabadulni a szentkorona-tan használatától, és azt az állam fogalmával helyettesítette, a koronát csak a konkrét királyi hatalom jelképének tekintette. Rámutatott: a pragmatica sanctioban nem a királyi hatalom jelvénye a korona, hanem rajta az állam, vagyis Magyarország mint állam értendő.”

    Azaz szerintük a Szentkorona Tan nem képes helyettesíteni a modern polgári államot. Egyébként annakidején természetesen helyén volt.

    Viszont véleményem szerint aki ma ehhez akar visszatérni,az egyfajta kivagyi magyarság-tudatból teszi,illetve a nemzetállam mindenekfelettiségét szeretné hangsúlyozni. Holott a Szentkorona Tanban szó sincs mai értelemben vett nemzetállamról.Szóval ez csak gumicsont, amit a politikusok az emberek szájába adnak, kb. 1848 óta.

    Úgyhogy én ezt tovább már nem rágom.

  • A.Alma!

    “Viszont véleményem szerint aki ma ehhez akar visszatérni,az egyfajta kivagyi magyarság-tudatból teszi,illetve a nemzetállam mindenekfelettiségét szeretné hangsúlyozni.”

    Azt hiszem ez itt a lényeg, épp amit összefoglaltál: meg különben is, ha kimondjuk hogy “Szentkorona Tan” milyen marha jól hangzik, és ettől mekkora magyarok vagyunk – ám nem szeretném elviccelni a témát!
    Még gimis volt a gyerekem amikor egy szülői értekezleten valahogy szóba került a Szentkorona Tan, fogalmam sincs már minek kapcsán, de pillanatokon belül élénk beszélgetés, majd parázs vita alakult ki, csóró of. is csak kapdosta a fejét mert teljesen más irányt vett a beszélgetés mint amerre terelni szerette volna. Egy valami azonban világosan kiderült: a jelenlévők közül alig néhányan voltak akik tudták is, hogy miről beszélnek – ám ez még nem lett volna túl nagy baj, de látva a vehemenciát, elgondolkodtató volt! Ez ugyan nem tegnap volt, azóta a fiam már az egyetemen is rég túl van, de ahányszor hallok, olvasok bárhol a Sztk.Tanról, mindig az a szülői ért.jut eszembe! Lehet, hogy nem véletlenül.

  • charlie
    2017 január 29
    12:04 du.
    Char Lee, jókomám..
    Barátaimmal mi ezt akkor énekeltük, amikor tiltva volt, “irredenta dalnak” számított, amikor jobbik esetben pofonok jártak érte a közegtől, meg egyéjszakás rabosítás. Oszt mégis.
    Viszont azóta okafogyottá vált. HOgy “himnuszt” csináltak belőle politikai kalandorok, attól még székely nagyapámnak Csíkszeredáról soha nem lett himnusz, ahogy Bardócz Barna szobrász barátomnak sem, Aradról.
    Az idézőjelet sem véletlenül, és a Szntkorona tannal sem véletlenül összekapcsolva.
    A Szentkorona körüli mitosz valami olyasmi, mint a jogi csűrés-csavarás. Hivatkoztak rá királyok, a királlyal egyet nem értő nemesek.
    Van néhány történlsz, aki ennek a témának a szakértője, többségük szerint egy jól felépített misztikum.
    Számomra a hab a tortán az volt, amikor a sámánt beengedték a Parlamentbe, hogy körbedobolja a Koronát.
    Nü, ettől vált igazándiból vicc-kategóriává.

  • Falusi, a Székely Himnusz éneklése egy gesztus erdélyi testvéreink felé, nekik jólesik, ezt első kézből tudom.
    A jelképek használata nagyon fontos, hat az érzelmekre, egy egész történetet bele lehet foglalni. Ilyen volt például Medgyessy pezsgős koccintása Nastase román vezetővel Erdély elrablásának “ünnepén”. Ha neked ez jobban bejön, lelked rajta.

  • Tüske Zsófia

    http://www.corvinuslibrary.com/magunkr/zetenyi.pdf

    Ez a Szentkorona tannak a Zétényi Zsolt-féle összefoglalása, rágódjon rajta az, akinek sok ideje van.
    Az Eckhart- féle 1941-ben kiadott elérhető a DTT-n. Az összefoglaló itt: https://dtt.ogyk.hu/hu/gyujtemenyismertetok/konyvek/konyvismertetok/item/355-eckhart-ferenc-a-szentkorona-eszme-tortenete található.

  • Almási Alma
    2017 január 30
    3:31 de.

    Nem tudom, mit írt Deák, de szerintem nem azzal van a baj, hogy benn van a Szent korona az alkotmányban. Inkább azzal lehet baj, ami nincs benne, pl. az 1848 április törvények.

    Az szinte biztos, hogy ha egy csoda alkotmány lenne a mostani, a ballib oldal akkor se szavazta volna meg, mert csak. Még abból is vita volt a rendszerváltáskor, hogy a korona rajta legyen-e a címeren?

  • Bizony, kedves hazai lámpa, én magam is inkább a Kossuth-címert preferáltam volna, mert annak van köztársasági hagyománya. Ennek a mostani címernek nincs, még királysági sem, mert a Magyar Királyság címere sohasem volt ilyen.

  • Ez a multrendserböl itt feletettt 65.akárki hiába ,konszoilidálodott, a hiába erölködtök nem menetek semmire ellenünk!

  • Almási Alma
    2017 január 31
    3:39 de.

    Ezt, ha nem mondod is sejtettük volna, hogy köztársasági érzelmű vagy, de ennek nincs nagy jelentősége Magyarországon.

    Ugyanis a királyságot nálunk a háború, de főleg a szovjetek söpörték el, nem a néphatalom. Tehát a királyságra rámondtak minden rosszat, és az országgyűlés a szovjet fegyverek árnyékában szavazta meg a köztársaságot. Lehet, hogy amúgyis megszavazta volna a többség, de a legtöbb embernek tök mindegy, hogy köztársaságban vagy egy normális alkotmányos monarchiában él. A magyar hagyományoknak ez utóbbi felelne meg jobban, a nagy demokrácia csak a széthúzáshoz, az ország rombolásához vezetett az elmúlt 25 évben. Mert ugye a köztárs. elnökök valamelyik párt s.ggéből lógtak ki, vagy ha nem, akkor leszavazták őket.

  • Tüske Zsófia

    hazai lámpa, csak szólok, már Horthy alatt sem volt királyság, ugyanis Károly 1918-ban lemondott magyar uralkodói jogairól. 1921-ben ugyan vissza akarta ezt venni Horthytól, két ízbenis visszatért Magyarországra, de Horthy csapatai körülvették és eltávolították az országból. Véletlenül ebből a szovjetek kimaradtak 🙂

  • Tüske Zsófia
    2017 január 31
    5:49 du.

    Király nem volt, ez igaz. De személyeskedés helyett inkább azt javaslom, hogy nézz utána, hogy mi volt Magyarország államformája 1945-ig!

    Szerinted miért írták minden közhivatal elé a “magyar királyi” jelzőt, pl. posta?

  • Nomármost. 1990-ben indították a Köztársaságot, és gyorsan koronás címert adtak neki. Nem lett volna muszáj, Antall éppenséggel meg is koronáztathatta volna Habsburg Ottót, ha már a címer koronás. Történetesen sokkal jobban jártunk volna vele, most lenne valami utóda, és nem kéne kedvenc Miviktorunk megkoronázásától tartani.

    Sajnos a legtöbb magyarnak – még a jobbaknak is – zavar van a fejében… “Olyan szürke pép” – mondaná Füles…

  • Lámpánál a pont, király nélküli királyság volt. Horthy kormányzó volt (kormányzók is általában a királyságokban szoktak lenni).
    A sajátos magyar észjárásra jó példa az ebből a helyzetből következő legenda:
    http://www.urbanlegends.hu/2005/04/truman-es-magyarorszag/

  • Tüske Zsófia

    hazai lámpa: Magyarország államformája ebben az időszakban alkotmányos monarchia volt, király nélküli királyság, ahonnan hősöd, az ellen- majd altengernagy lovastengerész kiűzte a megkoronázott királyt. Azaz: egy hazugságra alapozott kvázi-királyság volt, amiben egy feltörekvő, félművelt középnemes uralkodott, a genetikailag kódolt alattvaló magyarokon.

  • Tüske Zsófia
    2017 február 1
    5:04 de.

    “ahonnan hősöd, az ellen- majd altengernagy lovastengerész kiűzte a megkoronázott királyt.”

    Kádárt is megvédtem máskor, ezek szerint az is hősöm. Nincs penészes kutyabőröm a fiókban, de az igazságot akkor is szeretem.

    Ormos Mária elméletével értek egyet, hogy a régi államformák szétzúzása katasztrófát idézett elő Kelet-Közép-Európában. Hitler nem lett volna, ha a nagy köztársaság pártiak nem űzik el a császárt, nem szüntetik meg a császárságot. Ugyanis Hitler úgy kapott teljhatalmat, hogy a kancellári és a köztársasági elnöki posztot összevonta.

    Horthy a király személyét kifogásolta, ugyanis az antant megtiltotta a Habsburgoknak a visszatérést. De Magyarországon nemzetvezető addig nem volt, amíg a német megszállás után a nácik nem tolták a magas polcra Szálasit.

  • Franca Woller


    Helló, barátaim, a nevem Frank és én WOLLER vezérigazgató LAPO.finance kezelési csoport, van egy üzenet, és azt vette észre, hogy szükség van e hitel, ha tényleg készen áll, hogy a jelzálog nélkül elmozdulás és a stressz kap, töltse ki az alábbi űrlapot.
    Ezek a módszerek egyszerű és világos.
    Kérdezz és kap egy hitel 3 óra, amíg az erős és megbízható, válaszában
    [email protected]
    Franca Woller
    Megjegyzés:: Nincs további díjakat, csak a hitel transzfer!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.