Katolikus válasz a terrorizmusra: Egyházunk egyetlen fegyvere a testvériség és az ima

2016 július 27 11:31 de.96 hozzászólás

Mártírhalált halt a 86 éves franciaországi Jacques Hamel atya, akit kedden a reggeli mise celebrálása közben térdre kényszerített a 19 éves Adel Kermiche – az Iszlám Állam egyik szimpatizánsa. A térdre kényszerített idős pap torkát átvágta a terrorista. A szörnyű látványnak tanúja volt öt apáca és hívő a St Etienne-du-Rouvray templomban. Azok akik Hamel atyát ismerték megjegyezték, hogy különösen szerény, csendes természetével és intellektuális tevékenységével a békesség és a megértés támogatója volt. A La Croix című római katolikus napilap néhány gondolatát fordítom le franciáról magyarra, a Kanadai Magyar Hírlap olvasóinak számára. Úgy érzem érdemes lenne Magyarországon– ahol sokan kereszténységre hivatkoznak, miközben Jézus és Ferenc pápa tanításait elutasítják — megfontolni a La Croix hozzáállását…

A 86 éves Hamel atyát mise közben brutálisan meggyilkolták.

A 86 éves Hamel atyát mise közben brutálisan meggyilkolták.

  • “Nem fogjuk részletesen leírni a barbarizmus e hírtelen és brutális megnyilvánulását. Az egyetlen szavak, amelyek eszünkbe jutnak azok, amelyeket Rouen érseke mondott Krakkóban, a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón: ‘Istenhez kiáltok.’ Ez a fájdalom kiáltása, ez a gonosz által okozott szorongás kiáltása. Ez a méreg kiáltása, amely a fanatikus erőszakkal találkozik–az erőszak, amely földünket és világunkat sebesítette meg. Oly sok fegyvertelen ember életét rövidítették meg–férfiak, gyerekek és nők életét, nemzetiségtől és vallástól függetlenül, Baghdadtól Orlandóig, Nizzától Saint-Étienne-du-Rouvray-ig. Nincs olyan cél amely szentesíthet ilyen rettenetet.”
  • “De amikor Istenhez kiáltunk, egyben segélykérés annak érdekében, hogy ellenállhassunk a bosszú kísértésének. ‘A római katolikus egyház egyetlen fegyvere az ima és az emberek közötti testvériség’–mondta Dominique Lebrun érsek, mielőtt hazatért Lengyelországból. A testvériség egy nehéz szó meghallani, különösen a tragédiák sorozata után. De gyűlölettel válaszolni a gyűlöletre mindig a gonosz győzelméhez vezet.”

96 hozzászólás

  • ‘A római katolikus egyház egyetlen fegyvere az ima és az emberek közötti testvériség’–

    Sajnálatos kiábrándulás lesz amikor a rádöbbenés már kétségeket sem enged arra ami már na is világos, hogy ennek a brutális, világuralomra törekvő sátánnak legyőzésére nem lesz elegendő az Istenhez való fohász. Szokatlan karakterű de katasztrófális jellegű háború napjait éli a nyugati világ amelynek végeredménye könnyen a civilizált értékek megsemmisülése lehet. Az emberek közötti testvériség érvényét csak egy olyan harc árán tudjuk biztosítani amely a gonosz legyőzetését, teljes megsemmisítését eredményezi. Elértünk a megdöbbenés állapotából született fellengős fenyegető szólamok hangoztatásának végére. A cselekvés ideje jött el, amit ha elmulasztunk,jövőnk végére tesz majd pontot.

  • Kedves Chris!

    Kifejtened ezt reszletesebben:

    ” Úgy érzem érdemes lenne Magyarországon– ahol sokan kereszténységre hivatkoznak, miközben Jézus és Ferenc pápa tanításait elutasítják…”

    Szerinted a magyar keresztenyek igy en bloc elutasitjak Jezus tanitasait. Mind gonosz, igaz? Talan ki kene oket irtani, nem?

    Hany eves felmeres utan jutottal erre az eredmenyre? Avagy csak a szokasos ures kijelentessel van dolgunk az ugynevezett “liberalisoktol”?

    ” A római katolikus egyház egyetlen fegyvere az ima és az emberek közötti testvériség. ”

    Ez igaz. De ha lenne 10 000 tankjuk, 20 000 helikopterjuk, 10 000 katonai repulogepuk es az ehhez szukseges tobbi nyalanksag, es vagy 500 000 katona, akkor ma nem lenne muzulman invazio es verengzes Europaban.

    ” A testvériség egy nehéz szó meghallani, különösen a tragédiák sorozata után. De gyűlölettel válaszolni a gyűlöletre mindig a gonosz győzelméhez vezet. ”

    Nem mindig. Csak akkor, ha a muzulmanok gyoznek. Barki mas leveri oket; a jo gyozott. Ez a “vallas” maga a Satan – mondom annak ellenere is hogy en specc nem hiszek a ordog komaban. Barki ad az agyuknak ugy, hogy hosszu ideig emlekezzenek, az csak jo lehet.

  • hat ugye en lehet hogy rosszul tudom de regen volt ott mas fegyver is……………..a keresztes hadjaratok alatt pl.

  • Az Isten benned lakozik amit a Teremtő éltet. A katolikus és egyéb hasonló egyházak hazugságokat terjesztenek. Egy olyan Istenről prédikálnak amely az embertől teljesen különálló. A veszett kutyát hiába simogatod mert úgyis meg fog harapni. Ez így van a muzulmánokkal is. A tudatuk teljesen meg van mérgezve és visszfordíthatattlan. Az ima ezek ellen nem segít. Remélem Szigetvárikám neked is fény fog gyulladni az elmédben hamarosan mert te is így fogsz járni…

  • Christopher Adam

    Elég undorító dolog, amikor azt kívánjuk embertársunknak, hogy terroristák kényszerítsék térdre és vágják el a torkát. Tényleg itt tart a magyar jobboldal?

  • Ezekszerint ha egy aggressziv mérgeskigyoval találkozol, akkor:
    1. hagyod magad megmarni mialatt imádkozol, vagy
    2. a kigyot megsemmisited.

    Ha valaki[k] nyiltan deklaraljak, hogy téged szandekoznak megölni (és sokat közülünk mar megöltek) akkor is imádkozol, vagy normálisan viselkedsz es probálod magad (es családodat) megvédeni.
    Ha hagyod magad megölni – persze imával – akkor nem érdemled meg az életet.

  • Christopher Adam
    2016 július 27
    2:56 du.

    “Elég undorító dolog, amikor azt kívánjuk embertársunknak, hogy terroristák kényszerítsék térdre és vágják el torkát. Tényleg itt tart a magyar jobboldal?”

    Lehet, de nem kívántam ilyet, viszont könnyen megtörténhet. Az még undorítóbb, hogy a “baloldal” olyan dolgokhoz asszisztál ami egyenesen a nemzetet és az országot sodorja olyan háborúba amire semmi szüksége. Mégis mit gondolsz mi lesz ennek a vége? Azt hiszed, hogy az emberek ezt a végtelenségig tűrni fogják? Majd neked is a családodból(persze nem kívánom) esetleg áldozata lesz ennek a sáskajárásnak, nemtom, akkor majd mit mondasz? Ti tényleg nem látjátok, hogy mi folyik Európában? Mert kezdek lassan arra a következtetésre jutni, hogy vagy ennyire naívak vagytok vagy nettó haszonélvezői vagytok a helyzetnek. Milyen alapon lehet támogatni ezt a kényszerített népvándoroltatást? Ha annyira hiányzik a munkaerő, akkor miért nem támogatják az őslakosságot, hogy vállaljanak több gyereket? Ez probléma itt Kanadában is jelen van mivel a kormány tesz magasról a családosokra és bevándorlókkal akarják pótolni a hiányt. Nézzél már utána, hogy a népszaporulat igencsak negatív lenne ha nem hoznának be bevándorlókat. Mi ez ha nem egy nagy összeesküvés gyakorlat az emberiség nyugati részére?

  • Hát, az itteni cikknek válaszaiban, egy kis félreértés lehet.
    T.i. egy átlag kerszténynek akit megtámadnak, papról nem is beszélve, NEM sok lehetősége van védekezésre.
    Egy hívő katolikus abban hisz, ha tehetetlen a védekezésre, vagy a “bosszúra”, hogy Isten megbünteti majd a gonoszt.
    Különben a bosszú valóban új támadást hozhat,ebben igazat adok .

    Chris, különben nem értem a megjegyzésedet, az otthoni keresztényekről.
    Mint mindenütt a világon, otthon is vannak olyanok, akik csak papíron keresztények és nem gyakorlatban–.

  • Chris, hogy “hol tart a magyar jobboldal”, neked kellene tudnod a legjobban.
    A legfrissebb felmérések szerint az mszp 8%-ra zuhant. Nemrég még itt lelkendeztetek, hogy mennyire népszerűek, a Jobbikot is megelőzik.
    ……
    Magyarország békét, biztonságot, prosperitást szeretne, nem pedig francia állapotokat.
    Ott ugyanis a szocialista elnök – aki szívélyes, toleráns migránsbefogadó hírében áll – bejelentette Franciaország háborúban áll, és a háború sokáig fog tartani.
    Nesztek franciák, ezt kapjátok a szociktól.
    …….
    Szigetvárinak pedig a régi korokban lándzsára tűzték volna a fejét, az ellenséggel való kollaborálás miatt. A mai világban persze már senki nem kíván ilyet, de azért érdemes tudatosítani benne, hogy a magyargyűlöletére nem lesz bocsánat.

  • Parács Péter Pál

    Úgy tudom, hogy egy “Kanadai Magyar Hírlap”-ot olvasok. Nem értem azonban, hogy miért mindég Magyarország kerül ócsárlásra. Főleg most mi köze lenne a Francia Egyházi borzalomhoz, sőt a politikához?
    Szörnyű dolgokból pletyka szinten tudtok mindenféle badarsággal vetyengeni. Nem gondoljátok, hogy a politikától vagy a vallástól függetlenül elvonatkoztatva önmagától brutaltás, hogy ember embert öl? Egyébként az iszlámok per pillanat egymást is gyilkolják, nem?
    Ha a vallásnál tartunk!
    Meg tudnátok vetyengeni, hogy a “Hit” szerint ki teremtette a Világot? Ha különböző vallások vannak, márpedig vannak, akkor hány isten van? Ha több Istent hiszünk, akkor a Mennyország parlament lenne és lenne jobboldal, baloldal? De ki a miniszterelnök?
    Ha Isten teremtette a Világot, akkor ki teremtette Istent?
    A VALLÁS MINDEN EMBER SAJÁT HITE ÉS HA ISTEN TEREMTETTE A VILÁGOT NEM VALÓSZÍNŰ AZÉRT, HOGY AZ EMBEREK EGYMÁST ÖLJÉK. Aki embert öl az nem ember vagy beteg vagy politikai fattyú.
    PPP

  • Kedves PPP, Hány millió ember él a földön? talán ezt kéne végig gondolni.
    Természetesen egy (1) Isten van, de ahány ember, annyi féle képzelet van Róla.
    Ezt nem lehet Isten hibájára fogni, az ember már ilyen. Neveltetés, születési hely és faj szerint, minden ember más.

    Az embernek szüksége van Istenre, hiszen már az őskorban is hittek az emberek valamibe. Ha másban nem, akkor a napba.
    Sőt, a túlvilágba is hittek, ez már kiderült az ásatások után-, hiszen eltemették a házi szükséges szerszámokat is a halottal, hogy a túlvilágon is vele legyen.

  • Keresztény Isten koncepció: ‘Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert Ímé az Isten országa ti bennetek van.’ Lukács 17;21.
    Ha én ezt a nézetet elfogadom, akkor abban a meggyőződésben kell hogy éljek, hogy az Isten, a világegyetem teremtője bennem él. Ennyi. Ez ilyen egyszerű !
    A Teremtő, (ebből csak egy lehet), ki a világmindenséget velünk együtt teremtett állandó alkotó folyamatban van. Ha mi együttműködünk vele akkor Ő kitartóan, napról napra megtőlt bennünket új élettel, felújult energiával. Ha hiszünk és bízunk a Teremtőben, (ami könnyű mivel bennünk él), akkor mi könnyedén el tudjuk hárítani életünk nehézségeit. Nekünk mindig lesz bőséges problemák megoldó erőnk.

  • Továbbá a korábbi hozzászólásomhoz;
    “Mártírhalált halt a 86 éves franciaországi Jacques Hamel atya, akit kedden a reggeli mise celebrálása közben térdre kényszerített a 19 éves Adel Kermiche – az Iszlám Állam egyik szimpatizánsa. A térdre kényszerített idős pap torkát átvágta a terrorista.”
    “A római katolikus egyház egyetlen fegyvere az ima és az emberek közötti testvériség’–mondta Dominique Lebrun érsek,….”

    Nagyon de nagyon furcsának találom az érsek nézetét, az öreg Jacques atya és a tanúk tétlen viselkedését. Gondolom nem ismerték(ik) azt a mondást, hogy “Segíts magadon, Isten is megsegít”
    Az Isten annak segít, aki magát is megsegíti. Hilf dir selbst, so hilft dir Gott. Segíts magadon, úgy fog segíteni az Isten. Ez azt jelenti, hogy neked is akarnod kell. Tenned kell érte, hogy jobb legyen, és az eredményt nem egyedül fogod elérni, hanem Isten segítségével fog bekövetkezni.
    Világszerte, (vagy 30000 különböző “keresztény” felekezetek vannak, már ez magába is sokat mond!), a probléma az, hogy a vallások megromlanak, megsérülnek, az igék átalakúlnak és különböző formát öltenek amikor az egyházi vezetők, papok, az Istent keresők és Isten közé állnak és saját izlésük szerint hosszan harangoznak, fenyegetőznek, semmitmondó hosszú prédikációkkal magyarázkodják Isten akaratát az embereknek ahelyett, hogy egyszerűen megmutatnák, hogyan kell megtalálni a helyes irányt Istenhez saját magukban.

  • Parács Péter Pál

    Kedves “Figyelő”!

    Köszönöm megtisztelő válaszát, amely realitáson alapuló hozzászólás a témában és nem keveri össze a politikát a vallással!
    Tisztelt “Figyelő”!
    Amit Ön megfogalmazott az máshogy nem is lehet. Ezért is értek Önnel szóról-szóra maximálisan egyet.
    Lehet badarság amit most hozzáteszek előző hozzászólásomhoz, de gondolataimat szeretném megosztani illetve véleményeztetni.

    -Egyes természeti jelenségeket Őseink még nem tudták megmagyarázni. Misztikumnak hitték, mint ahogy a mai napig nem tudja értelmezni az Ember a végtelent. Mint azt sem, hogy a párhuzamos a végtelenben találkozik.
    Ha a világnak lenne vége, akkor mi van utána stb.?
    -A mai tudomány állása szerint is “az energia nem vész el, csak átalakul”. Nos, az élővilág, így többek között az ember energiája hová alakul át a halált követően?
    -Szerintem kizárt, hogy a végtelen Világegyetemben csak a földön lenne élet.

    Mindezek tehát a mai napig is misztikusnak mondhatóak, materiális értelemben pedig tudomány kategória. A kettő azonban szorosan összefügg egymással. Misztikum nélkül nem lenne tudományos kutatás az említett kérdésekben.

    Én vallom, hogy Isten van. Mi Emberek hordozzuk magunkban saját lelkünkben. A lélek pedig az, ahogy viselkedünk saját magunkkal és embertársainkkal szemben. Nagyon igaz, hogy meghatározó a nevelés, a környezet, stb. Nagyon elvont példa, hogy az ember kedvenc állatait is át tudja nevelni. De sajnos saját magát is, önmagát pusztítva.

    PPP

  • PArács Péter:
    Miért?
    Tudsz mondani a mostani Árvalányhajlanndal kapcsolatban valamit, ami kivívhatná a Nagyvilág tiszteletét?

    (Leszámítva persze a neonácikét, akik -mivel hazájukban nem lehet nagyyűlésezni, idejárnak.)

    Még az Afganisztánban szolgáló magyar kontingenssel szemben is súlyos kritikákat fogalmazott meg a többi nemzet helyi katonai vezetése , hogy miért nekik kell a bőrüket a vásárra vinni a legyávult magyarok helyett?
    Akik pl. akonyat után nem képesek kimenni őrjáratra.

    Onnan tudom hogy a botrány pár éve benne volt a hazai sajtóban.Persze csak az utolsó rovatokban, apróbetűvel.

  • Nézzük egy Muszlim szemével: Számára a Római egyház Sátán egyháza. A papsága Sátán ügynökei.
    Ha megnézzük a Római egyház tevékenységét akkor azt látjuk, alapos okuk van erre a vélelemre.
    Sok szennyesük került már be itt “nyugaton” is a köztudatba a múltbeli és a jelenlegi szennyesükből is. Jelenlegi is van bőven.
    Nyakig benne vannak a fegyver (a Beretta fő részvényesei és nem csupán ennek) és a mocskos pénz bizniszben.
    De egy Muszlim számára nem is ez a legnagyobb bűnük.
    Hanem a Teremtő EGY, Allah káromlása, a helyébe hamis istenkép ültetése. Emellett a HAZUGSÁGGAL VALÓ LÉLEK KUFÁRSÁG. Az embertársaink bebolondítása és Sátán kezére játszása. A lélek gyilkosság minősítetten nagyobb bűn, mint a test megölése.
    Végül: Mi mást mondhatna egy olyan szervezet frontembere amely szervezet a “ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel” szlogennel gyártott érinthetetlenséget minden gazemberkedő számára.
    Sajnálom a papot. Akkor is ha tudta, h mit csinál. Akkor is, ha a becsapottságában cselekedett.
    A próféciákban (a Bibliában is rögzítetten) benne van, h a pusztulásba, ehhez pusztításba vivő szellemiség (a Bibliában Sátánként nevesítetten) megköttetik.
    Elérkezett ennek is az ideje és vannak, lesznek olyanok akik ebbe belehalnak.
    Vannak olyanok akik hősökként (vállalva a várható halált). Vannak akik a hitük mártírjaiként. A nagy többség pedig vétlen áldozat. Azok akik csupán a körülményeik és a beléjük manipulált hit szerint élve, cselekedve élték az életüket míg a nagyobb erő el nem taposta őket.

  • György Molnár

    Katolikus válasz a terrorizmusra: “Egyházunk a világ legnagyobb maffiája 2000 éve”…..ez lenne, ha egy pillanatra őszinték tudnának lenni…..

  • A Római egyház csupán egy részpiramisa a Földet lefedő nagy maffia irányítási piramisnak.
    Az igaz, h szép nagy részpiramisa.

  • .

    Nem szeretnék ünneprontó lenni, de anno, a Keresztes Háborúk kiinduló pontja és ürügye a Szent Föld keresztény felszabadítása volt az akkor szaracénoknak nevezett muszlim uralom alól.
    A háborút I. Alexiosz bizánci császár kérésére és sürgetésére II. Orbán 🙂 pápa hirdette meg [csak megemlítem, hogy az előző pápa pedig III.Viktor 🙂 volt] a biztos túlvilági üdvözülés illetve a teljes bűnbocsánat ígéretével. Híres beszéde, akkora lelkesedést váltott ki frankföldön, hogy az első turnus szedett vedett, százezres keresztes serege jóval előbb indult az útra, mint az ő szentsége gondolta volna… Különben is nemesekből álló nyalka bandériumot képzelt és nem egy csürhét…
    Tény, hogy mire hosszas megpróbáltatások és zabrálások közepette, illetve után [A keresztény Bizáncot és Pál apostol városát Antiokhiát is kirabolták] megérkeztek Jeruzsálem alá, majd a nehéz ostromot követően bevették a “szent várost”, ott akkora vérengzést rendeztek amilyet ezek a sok-ezer éves falak még nem láttak. Vallásra tekintet nélkül mészároltak le békés muszlimot, zsidót, de még keresztényeket is(!), mindenkit aki a falakon belül élt… A további történet már közismert, főleg a keresztes lovagok viselt nemes dolgairól, kincs [szt.Grál és a Frigyláda] kutatásáról, kereséséről.
    Minden esetre, az iszlám történelem szerint állítólag ott és akkor következett be egy olyan törés a muzulmán türelem és tolerancia világában, amely azóta a harcos Iszlám jelzőt viseli és a kegyetlen visszavágást és terjeszkedést helyezi kilátásba, minden istentelen kereszténnyel szemben, melyet volt szerencsénk megismernünk az európai, főleg magyarországi hódoltságuk idején is…

    .

  • Voronyezs

    Csak úgy megjegyezném, hogy a mohamedán törökök még a hódítás idején is jóval nagyobb vallási toleranciát gyakoroltak a magyar lakossággal szemben, mint a kereszténység a más vallásúakkal szemben. Működtek a templomok és a zsinagógák is… Gondolj csak a híres Gülbabára…!

  • Parács Péter Pál

    Tisztelt Kanadai Magyar Hírlap!
    Tisztelt Hozzászóló Társaim!

    Ezen Lap komolysága szerintem közös érdekünk elvonatkoztatva attól, hogy Magyar Hírlap. Nem értem azonban, hogy némely hozzászólások többsége a felvetett témában irreleváns megközelítéssel éppen Magyarországot keveri bele negatív és estenként fantáziált motivációkkal.

    ** Most sem értem, hogy a Franciaországi egyházi brutális tragédiából hogyan juthatnak el hozzászólások immár Afganisztáni, plusz Magyar “beütéssel”?!

    ** Nem szokásom személyeskedni, de valahogy és jóindulatúlag kikívánkozik belőlem. Előre elnézést kérek, ha sértő. Alábbiak csak megvitatandó gondolatmeneteim:

    (I) Kedves Geyza!
    -“Nagyvilág Tisztelete” …..neonáci ……
    -Afganisztánban szolgáló “legyávult” Magyarok nem
    mertek kimenni alkonyatkor. Onnan tudom, hogy a
    botrány pár éve benne volt a hazai sajtóban.”
    – Szóval, Franciaországból Magyarországon keresztül eljutottunk Afganisztánba egy Egyházi tragédia kapcsán.
    Ráadásul a Magyar katonákat felhozva.
    – Neonáci vagy muzulmán vagy Afganisztáni Magyar katona “gyávasága”?
    MI KÖZE MINDEZEKNEK A SZERENCSÉTLEN FRANCIA PAP TRAGÉDIÁJÁHOZ?
    -EGYÉBKÉNT ÖN VOLT EGYÁLTALÁN KATONA?
    Ha, igen tudnia kellene, hogy a katona parancsra cselekedik!! A katona nem mindég önérzetéből cselekszik. Egy katonának tudnia kell mivel jár a parancs megtagadása.
    A “legyávult” felvetésén viszont el kellene gondolkodni!
    Miért kellett volna alkonyatkor harci cselekményeket végezni, netalán kezdeményezni vagy “szítani a tüzet” ha egyáltalán volt? Az ottani parancsnokot, de legalább az ott szolgáló katonát kellene erről megkérdezni, nem pedig a sajtónak felülni. Ha,ezt a témát vetette fel, akkor inkább azt kellene megkérdezni, hogy a Magyarok egyáltalán mit kerestek ott?

    A gyávaságot felemlítve leírnék egy velem történtet:
    – Egyszer a “vadkeleten” vasútállomáson vártam a
    csatlakozást. Hiába “primitív kelet”, de minden
    nagyobb vasútállomáson van szállás lehetőség.
    Minimum “ágybérlet”. Kértem egy ilyet a vonat csat-
    lakozásáig várva. Cuccaimat letettem a szobába és
    lementem a kávézóba. Ott megismerkedtem két
    emberrel. Meghívtuk egymást. Étkeztünk, mértékkel
    vodkáztunk, barátságosan beszélgettünk, tehát
    “barátiasan” összeismerkedtünk. Mennék pihenni a
    szoba-ágybérletemre, de a recepciós hölgy
    figyelmeztetett. “Kérem vigyázzon, a szobatársai
    Csecsenek.” Válaszom: miért ez probléma és el-
    indultam a “szállásomra”. Kiket látok ott? Azt a
    két csecsent, akivel békésen, humorosan töltöttük
    időnket. No, meg egy géppisztolyos katona is
    “szobatársunk” lett.
    *Jobban tartottam a géppisztoly látványától, mint
    a két csecsentől.

    Bocsánat! Én is eltértem a témától, de muszáj volt, ha Egyházi és politikai illetve katonai megközelítés között különbséget akarunk tenni.

    A NAGYVILÁG TISZTELETE PEDIG MINDEN JÓINDULATÚ, JÓÉRZÉSŰ ÉS BÉKÉS EMBER MÉLTÓSÁGA. LEGYEN Ö BÁRMILYEN VALLÁSÚ VAGY SZÁRMAZÁSÚ.

    Kedves Nagy Gyula!

    Úgy tűnik, hogy közöttünk a “FigyelÖ” áll a téma magaslatán.

    – A kocsiszín és a tejszín között különbség van.
    Amit Ön kifejtett az megint nem más, mint a politika-hatalom, intelligencia és a vallás turmixa.
    A hitvallások szerint Istent másképp imádják. Ez nem lenne gond, mint ahogy nemzetiségek kultúrája stb. is más.
    A gond az, hogy egyetlen hitvallás Istene sem “buzdíthatna” ölésre.

    AKI ÖLÉSRE SZÍT AZ NEM ISTEN. AKI EZT A “HITET” VALLJA ELŐSZÖR GONDOLKODJON EL SAJÁT MAGÁN. HA NEM MEGY AKKOR HARAKIRIVEL PRÓBÁLKOZZON, NE MÁSOK ÉLETÉT VEGYE EL.

    PPP

  • Kedves Parács Péter Pál. Geyza nevű fórumtársunk magatartásán csak akkor tudna javítani, ha Ön járatos a homloklebeny átültetésben,. Mi csak felsorolt tényekkel tudjuk helyretenni, sokszor bevált már, de csak ideiglenesen hat.

  • Kedves ppp!
    Köszönöm az elismerő szavait! Már jelen vagyok ezen a lapon mióta megalakult, de az első Ön volt aki nem torkolt le, nem írt rólam minden féle “szépet”. Tehát itt én kilógog a sorból.
    Bár kezdettől fogva tudtam, hogy baloldali lap, de a főszerkesztőt jól ismertem már “fiú” kora óta és ezért maradtam .
    Persze, a “kis ördög” is dolgozott mindig bennem, hogy ha valami nem tetszett, annak ellenmondjak.
    Szeretek intelligens emberekkel vitázni, ha egyedűl is érzem néha magam.

  • málnaszőr
    2016 július 28
    12:42 du.
    “Csak úgy megjegyezném, hogy a mohamedán törökök még a hódítás idején is jóval nagyobb vallási toleranciát gyakoroltak a magyar lakossággal szemben, mint a kereszténység a más vallásúakkal szemben”

    Igen,…és a tolerancia nevében még karóba is húzták őket, sőt a fiúgyerekeket elrabolták, átképezték őket janicsárnak és visszaküldték őket tovább “tolerálni” a jónépet…hát persze, olyan kurva jó volt a török megszállás, hogy szinte már hiányzik…

  • Természetesen, sok mindent megértek a mai magyar álláspontról. 1945 től nem volt ajánlatos vallásosnak lenni. Engem, 1949-ben kicsaptak az iskolából, mert védtem Istent. Majd ÁVÓ-ra is jártam, aztán egy évet a fitalkoruak börtönében töltöttem.
    Azóta az Isten hit, a vallás “mumus” volt, és ismertem valakit, akinek befolyásos állása volt és kiment falúra templomi eskúvőjét megtartani
    Tudom, azóta 60 év telt el, de a vallásoktatás, a keresztényi nevelés nagyon gyenge volt.
    Ma már nem keresztényi szellem uralkodik Magyarországon, de még Európában sem.
    Arról is tudok, hogy sokan járnak templomba még ma is, de az új generáció már más, mindenképpen.
    Csak ezt a fórumot kell elolvasni és látható a tendencia.

  • Kedves Parács Péter Pál!
    Jól látja amit írtam, de más kiindulásból másnak értelmezi, mint ami információt át kívántam adni.
    Az én referenciám a mindenség. Pontosabban, ennek folyamatosan pontosított modellje.
    Én ebbe értelmezek bele mindent, ebben elemzek és próbálom itt is megmutatni úgy az elemzéseim eredményeit, h mások is megértsék.
    A vallások politikai okkal, céllal készített tömegvezérlő ideológiák. Jól mutatja ezt az is, h világi pressziókat is alkalmazva vasalták és vasalják be ezeket a tömegek tudatába. Ezek közé tartozik az újmaterialista filozófia bázisú köztudományosság vallás is. Annyira, h ez volt a bolsevik konstrukció államvallása (tudományos materializmus megnevezéssel).
    Számomra a vallások megítélésének két fő szempontja van. Az egyik, h mennyire jó mindenség modellt használ keretrendszernek. A másik, h a benne levő tanok mennyire az általános életérdeket beteljesítőek (mondhatjuk úgy is, h ökoszisztémásak).
    A mindenség modellt illetően a két leghamisabb a materializmus és a kasztrendszert külön vallásokkal felépítő judeo konstrukciók (a gyengeségét az is mutatja, h mára hatalmas fává duzzadt).
    Az általános életérdekbeteljesítése szerinti jóságot leginkább az mutatja számomra, h alatta mennyire véres a történelem és mennyire állandó a populáció méret.
    Az írásomra pedig közvetlenül annyit, h elemi érdekünk jól megismerni azt amiben élünk.
    Miután a vezérkar meglehetősen egyértelműen tömeges Muszlim betelepítést végez és bejelentette Európa kultúr (vallási) alapjának megváltoztatását, szintén elemi érdekünk megismerkedni a Muszlim vallással és mindazzal ami ebből következik.
    Mágikus alapvetés, hogy hatalmad van afölött aminek ismered az igazi nevét. Az igazi név pedig az a SZELLEMISÉG ami működteti. Ennek ismerete teszi kiszámíthatóvá (és irányíthatóvá) a másikat.
    A legfelső vezérkarnak nemes a szándéka, de ennek megvalósítása érdekében nagyon kegyetlen játékot úz velünk.

  • Moshe Akiva
    2016 július 27
    12:25 du.

    Valaha olvastam egy novellát…
    A szörny a város mellett lakott, és a város minden áldott nap odaadta neki egy lakóját, akit a szörny elpusztított. Élt három testvér a városban. A legidősebb elhatározta, hogy elmegy, és elpusztítja a szörnyet. Kiment a városból, megkereste a szörnyet, és megölte. Egy szörny lakott a város mellett, és a város minden áldott nap odaadta neki egy lakóját, akit a szörny elpusztított. A középső testvér elhatározta, hogy elmegy, és elpusztítja a szörnyet. Kiment a városból, megkereste a szörnyet, és megölte. Egy szörny lakott a város mellett, és a város minden áldott nap odaadta neki egy lakóját, akit a szörny elpusztított. A legkisebb testvér elhatározta, hogy elmegy, és ő is megküzd a szörnnyel. Legyőzte a szörnyet, majd kötőféken bevezette a városba. A város megmenekült.

  • Kedves Starchild!

    En is jot kunczogtam a Voronyezs es a Malnaszor hozzaszolasain.

    Imadom, amikor tortenelemrol van szo, es az emberek csak a tortenelem felere, vagy meg annyira sem emlekeznek.

    Nincs most kedvem utananezni, de ugy remlik azt olvastam valahol, hogy amikor Szerbia fel lett szabaditva a csodalatosan “humanus” toroktol, az orosz car 4 millio muzsikot kuldott a teruletre, mert majdnem lakatlan volt. Csakugy, ahogy Magyarorszag is par szaz evvel korabban, amikor kivertek onnan a torokot.

    A masik “aprosag” amirol megfeledkeznek a “muslim-lover-ok”, hogy a Keresztes Hadjaratok csupan valaszul szolgaltak az akkor mar evszazadok ota tarto allando muzulman elorenyomulasnak. Ok kezdtek akkor is a haborut, minden provokalas, vagy ok nelkul.
    Illetve az ok az volt, amit mar korabban irtam: a mohamedi “gazdasagpolitika”. (Inkabb meghal egy csataban, csak nehogy dolgoznia kelljen.)

  • Kedves Moshe!

    En is jot kunczogtam a hozzaszolasaidon.

    “Imadom, amikor tortenelemrol van szo, es az emberek csak a tortenelem felere, vagy meg annyira sem emlekeznek.”

    A különféle vallások úgy demagógok ahogyan.
    A rendszerhazdák úgy éltek vissza a célközönségekbe vasalt ideológiákkal, ahogyan.
    És úgy hamisították és hamisítják újra és újra át a történeleminek mondott mesét, ahogyan.

    Az nehezen megkérdőjelezhető, h a vezérkar nagy tételben telepíti már egy ideje Európába a Muszlimokat és bejelentette, h meg fog változni Európa vallási bázisra épített kulturális alapja.
    A gondolati környezetünk megváltozása pedig alaposan megváltoztatja a megélhetési lehetőségeinket.
    Úgy is mondhatom, h magukra vessenek azok akik belegázolnak a Muszlimok lelkivilágába.
    Velük nem lehet büntetlenül megtenni mindazt amit a judeokrisztián, majd később fogyasztóbirkásított tömegekkel meglehetett tenni. Itt azért van a múltidő, mert már velük is egyre kevésbé lehet.

  • Parács Péter Pál

    Kedves és Tisztelt Kedves és Tisztelt
    “Figyelő” Nagy Gyula Úr

    – Mindenek előtt köszönöm a Kanadai Magyar Hírlapnak és Önöknek, hogy kvázi személyesen meg tudjuk “vitatni” gondolatainkat. érzéseinket vagy a témákhoz kapcsolódó esetleges konkrét infókat barátságos szavakkal.
    Úgy gondolom, hogy Önökkel “egy úton járunk” az egymástól való fizikális messzeség ellenére.
    Megmondom őszintén nem tudom hogyan találtam erre a fórumra. A Világgal és emberekkel való kapcsolatteremtés mindég is motiválta és motiválja életemet. Magyarul szeretem az embereket, érdeklődöm “különbözőségeinkről” és az egymás közötti barátságos viszonyairól. gondolatairól. Ezért is “szálltam be” hozzászólásaimmal.
    A kritikákat, ellenvéleményeket-álláspontokat, cáfolatokat pedig főleg elfogadom, sőt kérem. Hiszen ezért vagyunk ezen a Lapon. Többször megfordult a fejemben és írtam is róla, hogy “elhagyom” ezt a Lapot egyes lenéző vagy nem szimpátiát motiváló szóhasználatok miatt.
    Önöktől, “Figyelő” – Nagy Gyula ezt nem így érzem. Annak ellenére, hogy elképzelhetően vannak téves vagy másképpen látott hozzászólásaim, nem “kaptam ki” érte lenéző szavakkal a témában.
    Ezért is folytatnám tovább Önöket idézve:

    I./ “Figyelő”

    (1) “1945-től nem volt ajánlatos vallásosnak lenni. Engem, 1949-ben kicsaptak az iskolából, mert védtem Istent. Majd ÁVO-ra is jártam, aztán egy évet a fiatalkorúak börtönében töltöttem.
    (2) Ma már nem keresztény szellem uralkodik Magyarországon, de még Európában sem.
    (3) Arról is tudok, hogy sokan járnak Templomba még ma is, de az új generáció már más, mindenképpen.”

    ** Kedves “Figyelő”!

    Re-(1) Szerintem 1945-től nem csak Magyarországon nem volt praktikus vallásosnak lenni. Lehet megint badarság amit mondok, de a vallás sz egypárti kommunista rezsim úgymond konkurenciája volt. Ezért is van igaza valahol Nagy Gyula kollégánknak-ha lehet így neveznünk egymást-, hogy a Hitet-vallást a politika illetve a hatalom nagyban befolyásolja. Kiegészíteném, hogy adott esetben fel is használja aljas módon.
    Ami Önnel történt az nem jelent mást, mint erős egyéniséget. Ön kitartott saját joga, hite és eszméi mellett, melyek egyébként valószínűsíthetően senkit nem bántottak. Ellenben Önt bántották ezért és csak gondolom ennek ellenére “menni” kellett az AVO-hoz. Plusz még egy év “úttörő tábor” a sitten. /Bocs, ez nem vicces, de így kívánkozott ki belőlem/
    – Amit átéltél, az politikai gyarlóság. Lelki és emberi sérelmeidet nem lehet ugyan anyagiakkal kifejezni, de ha vannak erről papírjaid fordulj kártérítésért Magyarországhoz. Csak azért is.!!

    -Re(2) Az, hogy Magyarországon vagy Európában keresztény szellem uralkodik-é vagy sem, nem tudom. Azt viszont úgy gondolom, hogy ha a Hitet másképpen is valljuk akkor sem emberséges ezt egymás ellen fordítani. Most “durván” fogalmazok, de mint jólelkű emberből belőlem is kikívánkozik. Aki, akik vallásháborút, emberek vérével folytat vagy támogat illetve kezdeményez az a szememben nem ember. Legyen az egyházfő, politikus vagy más.
    Ezért remélem nem leszek kárhozlott. Nekem van egy “jegyzett” vallásom, de voltam már mecsetben, zsidó temetésen zsidó sapkával a fejemen. Mindenhol tiszteletadással és nem ellenszenvvel. Ezt a keresztény “papomnak” is elmondtam és méltatta.

    -Re(3) Igen, sokan járnak Templomba még ma is. Magyarországon kötelezővé vált a hittan vagy erkölcstan.
    Ez nem rossz dolog szerintem. A vallás valamelyest erkölcsre is tanít. Ez nagy érték szerintem és a mai fiatalságnak kell is. /Mint, ahogy nekünk is kellet nem csak az iskolából, családból/
    Ettől függetlenül igen ma is járnak Templomba az emberek. Rendszerességgel, alkalomszerűen vagy éppen “passzív módon hívők”

    ** Kedves Nagy Gyula!

    Köszönöm személyemhez szóló válaszát!
    Ezt olvasva egyértelmű számomra, hogy Ön jóval magasabb szinten és hozzáértéssel bír a témában.
    Én, saját belülről jövő érzéseimet próbáltam kifejezni azzal, hogy a politikát ketté akartam választani a vallástól. Igaz tudtam, tudom, hogy ez sajnos nem így
    működik, de hiszek abban, hogy vannak olyan emberek akiket nem lehet átnevelni saját hitükben és más ember ellen fordítani.
    Óhatatlanul megint át kell térnem, de sajnálatosan kapcsolható téma.
    – Voltam katona, valamilyen mértékben a mai napig is. Ez “fiú sors” vagy lehet hivatás.
    Magyarországon lehet un.: alternatív szolgálat. Én nem kértem ezt, de kijelentettem, hogy a fegyvert csak önvédelemből használom, ha kell. Semmiféle “támadó jellegű” tűzparancsot nem fogadok el Ilyen esetben alternatív maradok.
    Nagyon elvon példa. Életemben egyetlen csirke nyakát nem vágtam el, holott a ház körül szoktunk nevelni. Inkább eladom és megveszem a feldolgozott húst. Lehet beteg vagyok?

    PPP

  • voronyezs
    nem szeretnek unnepronto lenni…………….de yirusalaim-ban eppen a keresztesek gyilkoltak halomra valogatas nelkul zsidot-arabot mondvan -“jezus igy akarta”
    aztan ott van meg az elhiresult szent bertalan eji messzarlas ahol cask es kizarolag europai zsidokat gyilkolt halomra a keresztesek csocseleke. es tettek mindezt europaban.

  • Kedves Parács Péter Pál!
    Mindannyiunknak (valamennyire) egyedi az indulása életútja és közben a tudat tartalmának (a mikrokozmosz, ezzel az élmény valóságának) formálódása.
    Én osztályidegenként születtem bele a keményvonalas bolsevizmusba. Egy úri középosztálybeli értelmiségi (középvezetői szintű) családba (erdélyi vonali nemesi család).
    Módszertani alap, h az irányítás átvételéhez le kell cserélni az irányítórendszerben mindenkit akit az életfilozófiája megakadályoz abban, h a vezérkar minden utasítását keményen végrehajtsa. A családom, benne én is a feltétlenül lecserélendő kategóriában voltam.
    A szüleim úgy döntöttek, h családi önvédelemből sokmindenről még a gyermekeikkel sem beszélnek. Megkaptam Tőlük az EMBERSÉGÜKET és a jó világlátáshoz szükséges alapokat.
    Mintegy három évtizede szembesültem azzal, h úgy érzékelek és hatok, ahogy az az iskolában tanult fizika szerint lehetetlen. Innem indult az, h már nem hiszek senkinek, magam eredek az igazság után. Ebben Logosz tista fénye a legnagyobb segítségem, mert tévedhetetlenül kimutatja az ellentmondásokat és ahol ellentmondás van, ott hiba van a képben (az időbeliséggel együtt, a moziban).
    Hosszú lenne beszélnem a felismerések és tévedések soráról amelyeken keresztül eljutottam odáig ahol most tartok.
    Tőled is elnézést kérek. Tudom, mennyire irritáló tud lenni a határozottságom és az, h gyakran a közhitnek nagyon ellentmondókat mondok ezzel a határozottsággal.
    Megint elmondom ami a népi tanmeséink végén van.
    Ne higgyetek (nekem sem). Járjatok mindennek utána és hozzátok létre a saját vélelmeiteket (valóság mozitokat).
    Igaz, a népi tanmeséink végén úgy van, h aki nem hiszi járjon utána, vagy maradjon meg a hitében. De mára nagyon eldurvult a helyzet. Az emberek nagy többsége a tévhitei szerinti igazságot szólva beszél zöldséget.
    Még annyi, h minél több megközelítésből vizsgáltok valamit, annál jobb képet kaptok.

  • Parács Péter Pál

    barlev

    Akkor igazam van amit az előző hozzászólásomban “Figyelő”
    -Re(2) bekezdésben írtam?
    ppp

  • Parács Péter Pál

    Nagy Gyula

    Na, most nem értelek! Miért kellene elnézést kérni. Főleg tőlem. Én tisztelem a határozottságot. A határozottság valahol az őszinteséget illetve az egyéniséget jelképezi szerintem. Ez inkább megtisztelő. Nem “blablázok”, hanem saját egyéniségem határozottsággal lép fel. Saját határozott álláspontok viszont akkor válnak valódivá, ha nem egoizmus motiválja, tehát másokat is meghallgatok és talán különböző álláspontok közös nevezőre is tudnak jutni.
    Ettől függetlenül, ha közös nevező nincs, akkor is tiszteletre méltó, hogy kiállok saját, határozott véleményem stb.mellett. Itt kezdődik a komolyság és az egyéni érték. Megint hülye példaként hozom fel a politikát. Szerinted határozott vagy komoly az a képviselő aki egyik pártból a másikba hinta-palintázik?

    Ebben a Lapban remélem mindenki határozott és e-képp teszi “közzé” hozzászólásait.
    Éppen azért veszünk szerintem ebben részt, hogy megvitassuk a felvetett témákat. Ebből egymástól tanulunk, mi több informálódunk és információkat adunk.

    PPP

  • Parács Péter Pál

    Nagy Gyula

    Bocs kimaradt. A fő témától elkanyarodtam hirtelenjében a politikához. Nem csak a pártok közötti hinta-palinta “határozottság” releváns, de az is érdekes, hogyan lehet hitben, vallásban áttérni?

    PPP

  • Starchilde!

    A karóbahúzást, a derest és a pallosjogot addig a király, a helyi földesúr ill. várúr gyakorlta. Így aztán a jobbágynak olymindegy volt, hogy ki teszi ezt vele és Istenre, vagy Allahra hivatkozva. Nemde? Vagy az se mindegy? 😀

    .

  • Starchild,

    Buda török iga alól felszabadításakor a Szavojai Jenő vezette keresztény csapatok első dolga volt, hogy jó Budavár többszáz fős zsidóságát kardélre hányják…

    .

  • Starchild,

    Én nem azt állítom, hogy a muzulmánok humanisták voltak, sőt ma is azt mondom, hogy vallástérítő tevékenységük csak az amőbához hasonlítható. Ugyanakkor e kérdésben a kereszténységet sem kell a angyali szűziesség glóriájával bevonni…
    Egyszóval volt idő, amikor a három vallás békében tudott egymás mellett élni a kultúra, a tudomány és művészet közös dicsőségére…

    .

  • Barlev

    Az általad említett Szent Bertalan Éj lényege éppen az, hogy
    k e r e s z t e s e k . g y i l k o l t a k . k e r e s z t e s e k e t .

  • A Katolikus Egyház neve hallatán mindig a máglkyák bűze , a Jézus nevében olajban megfőzöttek halálsikolyai és a többszázmillió halott akik a vallásháborúk miatt gyilkoltattak le , jut eszembe.
    És még azóta sem kért bocsánatot semmiért.
    Az előző pápa (emlékeim szerint) direkte kijelentette hogy Giordano Brunó megégettetése szükséges volt.

  • Neonáci Csárli és a homloklebeny-műtét…na ja hallottunk már ilyenről.
    Erich Kulka “Halálgyár” c. munkájában tesz említést a náci orvosok vadállatias , érzéstelenítés nélküli beavatkozásairól a nekik teljesen kiszolgáltatott heftlingeken.

    Neocsárli onnan meríti ötleteit.

  • Nem vedem a Keresztes urakat, de azert illik tudni, hogy amikor valahol eppen gyoztek, az ellenseges muzulmanok mellett zsidok is harcoltak a keresztenyek ellen.
    Akkoriban pedig nem nagyon voltak nemzetkozi egyezmenyek a hadifoglyokat illetoen.
    A zsidoknak pedig lehetett valasztani: Vagy harcol a muzulmanok (vagy eppen a keresztenyek) oldalan, vagy kiirtjak oket.
    Te mit valasztanal?

  • Géyza, hány száz évvel előb történt, amiről írsz? És hány gyilkosság, és hasonléó kegyetlenségek történtek a pl. a 20.században?
    Csak olvasd el egyszer a Gulágot, ott mi történt!?

  • Kedves Parács Péter Pál!
    Az én valóságomban a politikusok SZÍNÉSZEK.
    Vannak közöttük tehetségesebbek, jobb szakmai és egyéb tudásúak és kevésbé jók.
    Ők a vezérkaruk felé elkötelezettek. Azt is jól tudják, h az engedetlenségnek nagyon komoly ára van.
    Mindannyian a saját valóságunkból CÉLIRÁNYOSAN beszélünk.
    Egyenesben vagy demagóg (hasbakasztósdi) módon.
    Én miközben beszélgetek, ÉRTEKEZEK. A mások által mondottakat beleértelmezem a valóság modellembe és ha számomra új információt mond valaki akkor javítom, kiegészítem vele a saját modellemet.
    Sajnos kevesen vannak olyanok akiktől nem a központilag (média) beléjük öntötteket kapom.
    A hittel kapcsolatban csak a saját utamat tudom biztosra elmondani.
    Úgy lettem mérnök, h azt hittem, h a tudománynak ugyan még vannak hiányosságai és tévedései, de úgy alapvetően rendben van. Miután ez a hitem megdőlt, elkezdtem megismerni más konzerveket is. A buddhizmusnál hosszabb ideig elidőztem, de végül ez is megbukott a próbán. Közben a háttérben az összehasonlító vizsgálatok eredőjében, eredményeképpen elkezdett egyre határozottabban körvonalazódni és erősödni a saját egyéni hitem.
    Lehet úgy áttérni az egyik konzervről a másikba ahogy gyakran esnek az emberek az egyik fanságból a másikba.
    És lehet a tömegekben vallást (hitet, ezzel életfilozófiát) cserélni úgy ahogyan a vezérkar csinálja.
    Példul, a közhivatalos verzió szerint Szkíta hitűekből úgy lettek az Askenázik, h a vezérkaruk politikai okból judaizált és az alattuk levőknek kötelességük volt követniük ebben is a vezetőségüket.
    Ehhez még elmondom, h van olyan nézet amely szerint a vallás a hit vállalás rövidült, rövidített alakja.

  • málnaszőr
    2016 július 29
    1:05 du.

    Buda 1686-os visszafoglalásakor, mielőtt a Szentliga seregei megérkeztek volna, a budai zsidók egy része Bosznia felé, egy másik része Székesfehérvár felé távozott. Akik a török védőkkel maradtak, azoknak – megadás esetén – a törökökkel együtt fel lett ajánlva a szabad elvonulás. A harcot választották, mert állítólag nem bíztak a keresztesekben. Ha jól emlékszem, közel 300 zsidó túlélte az ostromot és az öldöklést.

    —————————————

    “…Schulhofon kívül még kétszázhetvennégy zsidónak sikerült
    kiszabadulnia az ostromlott városból, őket a keresztény
    csapatokkal együtt érkező zsidó Alexander Tauszk nagy váltságdíj ellenében szállíttatta Nikolsburgba.”

  • “Egyházunk egyetlen fegyvere a testvériség és az ima.”
    Annál még egy 5 kilós száraz kenyér visszadobása is hatásosabb, miből gondoljátok hogy a bevadult békeharcosokat imával meg lehet fékezni?

  • Moshe Akiva
    2016 július 28
    6:33 du.

    Moshe, mint legtöbbször jól látod a dolgokat…

    málnaszőr
    2016 július 29
    1:05 du.
    és
    málnaszőr
    2016 július 29
    1:15 du.

    Málnaszőr,
    Eredetileg nem is akartam reagálni a hozzászólásaidra, de….nem gondolod, hogy már túl kellene lépni azon, hogy a magyaroknak jobb dolguk is volt/van mint a zsidóságot kardélre hányni vagy esetleg vonatra tenni? Már nem azért de szerinted(és a “zenésztársaid” szerint is) nincs esetleg olyan, hogy a dolgoknak lehetnek előzményei is? Mondjuk a II. VH se 39-ben kezdődött csak úgy semmiből és lehet, hogy ez a Szavojai Jenő se csak úgy gondolt egyet és csak neki estek a kardélre “hányásnak”. Tudod az lenne már igazán a becsületes tiszta dolog, hogy mindenki elismerné, hogy vannak/voltak gazemberei…talán sok minden megváltozna.
    Ami meg a kereszténységet illeti, hát hogy is mondjam, a vallás és hit mágiájának éltetése az az intézmények megélhetési formája. Van aki hisz és vallja Isten létezését meg van aki csak tudja, hogy van. Na már most az utóbbinak nem kell intézmény, hogy ez a tudatod megerősítse és éltesse. Attól még, hogy valaki keresztény az nem azt jelenti, hogy nem kell megvédeni magát, családját és hazáját. Mint ahogy már feljebb említettem hiába akarsz te egy veszett kutyát simogatni ha az úgyis meg fog harapni. Ez most nem lesz pollkorrekt, de kurvára nem is érdekel, ha egy népcsoport túlszaporodik akkor az el rovarosodik ami azt jelenti, hogy ahol megtelepszenek ott mindent felélnek és miután már nem maradt semmi akkor ők is kihalnak. Na most ezekkel a buzulmánokkal is ez a gond, hogy vallanak és hisznek valamiben viszont semmit se tudnak. Azért jönnek, hogy fel emésszenek mindent mert nekik nem számít. Ezek azért jönnek mert pénzelik őket. Ha nem áll meg ez az őrület akkor polgárháborúk lesznek. Ez ilyen egyszerű. Ha ezek megdobnak kővel akkor lehet, hogy az volna az igazi válasz, hogy megdobok őket kézi gránáttal mert nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan ők fognak gránáttal dobálni és akkor mit fogsz visszadobni? Nincs itt mese, invázió van.

  • Parács Péter Pál
    2016 július 29
    5:54 de.

    Nincs problémám a hozzászólásokkal de nem lehetne felére venni a mondandót? Nem kell regényt írni elég egy novella is, kössz.

  • Kedves Starchild!
    A Szkíta/Magyar életfilozófiában a bosszú kártékony és ebből adódóan, hibás viszonyulási és viselkedési forma.
    Célirányosan jóra törekvő. Ehhez kártékonyságokat, pusztító következményeket keletkeztetők MEGFÉKEZŐ.
    Egy jobb világ létrejöttéhez a pusztítő életfilozófiával élőknek kell jobb belátásra térniük.
    Ehhez jó átmenet az a Muszlimozálás amit már gőzerővel csinál a felső vezérkar.

  • Ma temetik a mártír halált halt öreg papot Normandiában.

  • Nagy Gyula
    2016 augusztus 2
    8:23 de.

    Semmiféle bosszúról nem beszéltem hanem veszélyről. Mégegyszer: hiába akarsz te humánusan és keresztény módon kezelni olyan tömeget amely azért jön ide, hogy amikor el jön az ideje, akkor elvágja a torkodat. Nem tudom mi ebben olyan komplikált, hogy ennyire nehéz felfogni? Ezeket generációkon keresztül erre nevelték. Nézz egy kicsit utána.

  • Munkavégzés közben lecsapta a főnökei által meglódított hajókötél.

  • Nagy Gyula
    2016 augusztus 2
    10:56 de.
    Különös magyarázat!
    T.i. két fiatal ölte meg a papot, nem “munka balaesetben ” halt meg, hanem a torkát vágták át!
    Tehát, emberek, akikben gyilkossági hajlam volt és ártatlan embert őltek meg, tisztán ideologiai okból!

  • Starchild, sokban igaza van!
    Az emberiség nem tud élve maradni, ha csak “igével él az ember”!A természetes önvédelem kell, hogy érvényesüljön, minden politikai és emberi gondolkodásban. Nem lenne nagy veszély , ha a kereszténység a régi lenne! Sajnos, a mostani pápa is átesett egy bizonyos agymosáson, vagy zsarolják bizonyos politikai nézetek.
    Sajnos a kereszténység már nem az, ami volt. Még én emlékszem Mindszenty hercegprimásra is, aki életét kockáztatta az elveiért!

  • Nagy Gyula
    2016 július 28
    8:52 de.
    Tudja, a múltbeli gyilkosságok és öldöklések, nem menetesitik a zsidóságot sem.
    Tehát, jó lenne, ha nem koncentrálna a múltbeli keresztények bűneire.
    Minden emberi közössáégben a múltban is, sok millió gyilkos élt és él.
    Sajnos, az ember már igy van teremtve, bizonyos elvek, álláspontok megszéditik egy bizonyos korban és eszerint cselekedtek!

  • Figyelő
    2016 augusztus 2
    11:52 de.

    Ferenc pápa nem agymosáson esett át (muszáj összeesküvés elméleteket terjesztenie?), hanem tapasztalatokon, egy olyan országban, ahol a szegényekkel, gyermek rabszolgasággal, stb. napi kapcsolatban volt. Felismerte (ki nem, talán csak a KDNP, és Ön?), hogy a katolikus egyháznak is meg kell újulnia. És ehhez, a gyökerekhez nyúl vissza. Egyszerűen, csak keresztényi módon lép fel, amivel pl. a magyar katolikus klerus és az általa kiszolgált, magukat kereszténynek tituláló pártok nem tudnak mit kezdeni.

  • Figyelő
    2016 augusztus 2
    11:52 de.
    Nem kell, hogy magázzon de köszönöm a tiszteletet….Az “ige” igazából cselekvést kellene, hogy jelentsen dehát a papelvtárs csak hirdeti. A mostani pápa nem ment át semmiféle agymosáson hanem az van, hogy a katolikus egyház mint intézmény az egyik legerősebb szabadkőműves páholy, tehát alapból az cél, hogy létrehozzák az globális polgárt(monetáris rabszolgát avagy a konzum idiótát) amelynek se múltja, se gyökere ennél fogva jövője se. Annak idején ugyan ez a titkos szervezet hozta létre a kommunista mozgalmat is amely ugyanezt tette csak másképp. Nem kell azt hinni, hogy azok is csak úgy lettek.

  • Starchild
    2016 augusztus 2
    3:12 du.
    A drága pápaelvtárs valószínű épp olyan 33-as mint Albert Pike volt.

  • Kedves Figyelő!
    Hosszú időbe telt ameddig a lehetetlenség vélelemből eljutottam arra a meggyőződésre, h az egész Földet lefedően létezik egy utasítások hierarchikusan működtetett irányítási piramis. A nagy piramis, a tetején a mindent látó szemmel.
    Könnyen lehet, h a pap a legjobb hite szerint cselekedve végezte a munkáját.
    És az is könnyen lehet, h az aki elvágta a torkát, szintén a hite szerint őszintén cselekedve megszabadította a világot Sátán egyik a népet Sátán aklába manipuláló ügynökétől.
    Az irányítási hierarchián keresztül mindkettőnek ugyanaz volt a nagyfőnöke.
    – Mivel a legfelső vezérkar közvetlenül csak információs hatóképességgel rendelkezik, a pokol (Sátáni (ördög atyai) szellemiség) világ csak addig tartható fenn ameddig az alattvalók ehhez eléggé becsaphatók. Ameddig ehhez elég félelmet és célra irányítható agressziót tudnak gerjeszteni.
    Most a trendfordító (korszakváltó) átalakítás idején egyszerre jön felülről a becsapó uszító információs hatás és az ébresztő, belátóképesség javító is.
    Nem kicsit durva látni, h sokan (személyesen) egyszerre csinálják mindkettőt. Már egyre inkább halványul az a LÁTSZAT amely szerint van a jó és van a rossz fiúk csapata. Persze, ilyenek IS vannak.
    És van az a stáb amelyik mindig épp azt csinálja amire a főnökei (a fizetés, ezzel megélhetés adói) utasítják.

  • Seres Róbert
    2016 augusztus 2
    4:58 du.
    “A drága pápaelvtárs valószínű épp olyan 33-as mint Albert Pike volt.”

    Áh…dehogy. A legtöbbje azt se tudja, hogy eszik-e vagy isszák vagy maximum hallott róla valamit. 33-as esetleg maga a pápa lehet viszont a közlegények Rózsakeresztesek vagy Kolumbusz vitézei. Tehát ők még a jótékonyság ködében vannak tartva. Mellesleg Albert Pike látta előre, hogy három VH lesz. Kettő már volt….úgyhogy aki azt hiszi,hogy a dolgok csak úgy maguktól történnek az téved…

  • A jövő csak tendenciák formájában, a tendenciák eredőjében létezik és a tendenciák célirányosan befolyásolhatók.
    A jó látóképességgel rendelkező felső vezérkar ezt csinálja.
    Én pedig a vezérkari manővereket, ezek változásait IS figyelve nézem a különféle komponenseket és a komponensek VÁLTOZÁSAIT, ezzel a komponensek eredőjében létrejövő jövő változásait.
    A legfelső vezérkar egy nagy katasztrófa (nevezzük most a jövendölések könyvében leírtan, tűzözönnek) megakadályozására játszik.
    Ehhez minden lehetőségével irányítóképesség maximalizálást végez. Ez a tevékenységük egyik nagy vonala, vonal csoportja.
    Emellé jött be az utóbbi időben egy olyan vonal (csoport) ami azt célozza, h az emberek ne akarjanak olyanokat csinálni aminek az ERDŐJÉBEN nagyon nagy baj történhet.
    Ennek két fő vonala van. A baj csinálás különféle technológiák használatával. Úgy is, h direkt fegyverekként használva. Tesla technológia. Biotechnológia (a GMO úgy is, mint biológiai fegyver) és a többi. Közben ezeknek nagy média felhajtást is csinálva. Ezzel ELRIASZTÁST csinálnak.
    A másik vonal az emberségesség propagálása és az ökoszisztémás rendhez való visszatérés jóságának, szükségszerűségének propagálása.
    Ezek már arra az időre szólnak amikor a népek az önszerveződésükben visszaveszik az irányítóképességet, ezzel a hatalmat a végrehajtó hatalom kezéből.
    Szép finoman már elkezdték az ehhez szükségesek propagálását is.
    A legfelső vezérkar mesteri ügyességgel játszik a trendek gyártásával, erősítésével, gyengítésével és elhalasztásával.
    Ehhez már korábban legyártott milyenségek (mint konzervek) felhasználásával. Ilyen konzerv Európa működésrendjének átformálásához a Muszlimok is.
    A legfelső vezérkar az irányítóképesség maximalizáláshoz szemrebbenés nélkül legyártotta volna a harmadik világháborút ha megtudta volna csinálni.
    Nagyon érdekes játék ez.

  • Herr Starchild! 1:00

    A jelölt időpontban felsorolt aljasságaidat Heinrich Himmler SS birodalmi Oberführer is megirigyelné, ha a maga igazságtudatától eltelve, 1945-ben nem nyeli le azt a ciánkapszulát.- Jól tette…

    .

  • Christopher Adam !

    Nem értem, hogy ilyen vérnáci elméleteket felvonultató beírásokat, mint amilyeneket ez a Starchilde is aug.2. 1,00-kor ide pottyantott a KMH demokratikus (???) lapjaira, TE miért nem szűröd ki, ill. miért hagyod bent.
    Az ilyen, egyértelműen hitlerista, náci aljaduma nem lehet semmilyen demokrácia része… Az nem is “csak egy nézet”, amellyel érdemes vitatkozni. Majdhogynem egyenlő a Mein Kampf fő mondandójával. Még egy kocsmában is pofán csapnák ezért, nem egy ilyen, csak úgynevezett demokratikus fórumon, mint a Te KMH-ád.

    Várom szíves válaszod !

    M.S.

  • Vannak legendák arról, h a Birodalmi vezérkart (is) kimenekítették.
    A bunkerben nem találtak semmi olyant ami nem lett volna könnyen LEGYÁRTHATÓ.

  • Christopher Adam

    Málnaszőr,

    az a gond, hogy napi 4 órás önkéntesmunkát jelent a KMH és az angol nyelvű lapom, a HFP. E mellett van egy állásom itt, Ottawában, ahol napi 8-9 órát dolgozom. A legtöbb lap egyáltalán nem szűr ki semmit – itt Kanadában sem. Itt próbálok szűrni, de egyszerűen nincs időm részletesen elolvasni minden kommentet. Csak futólagosan olvasom a legtöbbet. Igy lesz olyan – sajnos – hogy olyanok mint Starchild rasszista nézetei kikerülnek. Ez van. Ez mégis jobb ahhoz képest, hogy a demokratikus pártkongresszus YouTube-os live streaming-je alatt, egész fajok és etnikumok nyilt kiirtásával paroláztak a kommentekben.

  • Christopher Adam!

    Ajánlom még szíves figyelmedbe StarkHilda 3:12-kor kelt kommentjét is. Mégiscsak érdekelne, hogy mely meggondolás alapján tartod itt az ilyen commodói sárkánynak is becézett varánusz-gyíkokat. Említett lénynek ugyanis többszáz féle baktériummal annyira fertőzött a nyála, hogy elég ha az áldozatát csupán egy kicsit megharapja, aztán hagyja őt a fertőzéstől elpusztulni. A náci goebbelsi propagandának ugyanez a természete. A KMH-n már e gyanús fertőzés jeleit vélem felfedezni…
    Kérlek tehát, ne akarj te is abba a “weimarista” hibába esni, amely abból a téveszméből indul ki, hogy “jajj nehogy még azt mondják ránk, hogy antidemokratikusak vagyunk és nem adunk teret még a Hitlerizmusnak se, tehát hadd beszéljenek, az úgyis csak duma és elszáll…” Pedig mi, az utókor nagyon is tudjuk, hogy nem, hogy nem száll el ez a gyilkos demagógia, inkább beül társadalmi talajba és ott aztán büdös, mérgező ember ellenes virágokat terem. Erre itt ha jól emlékszem, téged már többen is felkértek.

  • málnaszőr
    2016 augusztus 3
    8:26 de.

    Nem gondolod, hogy enyhén szólva túlrágalmazol? A te SS, Hitler, Mein Kampf meg a hasonló baromságok már régóta ki ment a divatból. Az 70-80 éve volt most új problémák vannak. Tudod én is mondhatnám, hogy te meg egy liberálfasiszta vagy mert mindenkire rá szeretnéd erőltetni az agyament migráns simogató eszméket és magosról tojsz rá, hogy a többség nem kér ebből. Persze mindig ez a legegyszerűbb, hogy lenácizni meg rasszistázni valakit mert nem egyezik az erőszakos, természet ellenes felforgatással amit a “liberális” körök képviselnek.

    Christopher Adam
    2016 augusztus 3
    9:04 de.

    Mitől is vannak nekem rasszista nézeteim? Úgy mégis?

  • Chris!

    Bocs’ és el is tudom képzelni a túlterheltségedet, de ennek valahol súlyos következményei vannak és lesznek. Lassan már náci fórummá válunk…
    Akkor már többet ért Ille István néha kissé áldatlan, ordenárécska szerkesztői közreműködése is, mint egyes nácik itteni, jelenlegi és jövőbeli tobzódása…

    Szerintem sokan lennének, akik szívesen vállalnának ún.társadalmi munkában is lektori szerepet és segítséget a számodra…

    EHHEZ kívánok sok sikert a LAPUNKNAK ! 🙂

    M.S.
    .

  • Ez IS mutatja, h milyen mélységesen sikerült bebolondítani a nagy tömegeket.
    Vannak viszonylag zárt populációkat gyártó ideológiák, de elsődlegesen minden (életfilozófiának használt) ideológiák alapon megy.
    Ma már szinte sehol nem tartják a befogadási (törzsbe fogadási) rendet és ez durván hígítja a törzsi identitásokat is.
    Nyugat Európában az emberek törzsi szinten tartják magukat számon.
    Hazánkban pedig ilyen-olyan származású, identitástudatú Magyar van úgy, h büszkén viselhetik a származási identitásukat, ennek jelzőjét is.

  • Christopher Adam

    Kösz szépen, Málnaszőr! Gondolkodom azon, hogy miképpen lehetne több segítőt bevonni!

  • ˙

    Minden mellékgondolat nélkül, ennél a mártíromságnál szebb halált, a már igenidős pap álmodni se mert volna.

    Ott van a másik eset, ahol a gyilkos az áldozatnak, a mártír tenyerén – azt átszúrva – krisztusi stigmát is ejtett…

    Az ilyen esetek biztosítják a hívek előtt a katolicizmus üdvösségbe vetett hit tanításának az értelmét…

    S ha egy két “erekléye” is lekerül az áldozatokról, az még az ötvös szakmára nézve is nagy áldást hoz ereklyetartók formájában.

    .

  • Kedves Málnaszőr!
    Kérleh írd meg nekünk, mi volt a Hitéer nevéhez kötött ideológiában közkártékony (a méreg).
    Mert, egyben tekintve az és sok más ideológia is.

  • Kedves Starchild!

    Itt mindenki naci lesz elobb-utobb, aki kritizalni meri a “bator eszmet”. Vagy fobias, esetleg rasszista.

    Ha nem sikerul igy elhallgattatni, akkor a kommunizmus szent ugye erdekeben ki kell zarni. Akarcsak az Inkvizicio a kozepkorban.

    De azert meg kell hagyni, hogy en sem ertettem mindenben egyet, amit irtal.

  • Christopher Adam

    Moshe, kívánom Neked, hogy ezzel a névvel és az esetleges zsidó háttérrel élvezd a magyar jobboldal vendégszeretetét és toleranciáját a zsidóság iránt. Addig leszel “jó zsidó” amíg egyetértesz velük. Amint valamiben eltér a véleményed, egyből “rohadt zsidó” leszel, függetlenül attól, hogy a véleményednek semmi köze a zsidóságodhoz.

  • Moshe Akiva
    2016 augusztus 3
    10:48 de.

    “De azert meg kell hagyni, hogy en sem ertettem mindenben egyet, amit irtal.”

    Ok, a te esetedben kíváncsi lennék rá mi lenne az, mivel reálisan látod a világot és megtörténhet, hogy esetleg tévedek.

  • Christopher Adam
    2016 augusztus 3
    10:53 de.

    Most sokkal normálisabb a lapod és olvashatóbb, mint Ille idejében, én sajnálnám, ha változna. Függetlenül attól, hogy kivel értek egyet, én levonnám a konzekvenciákat a moderáció szigorításából.

    + Nem hiszem el, hogy nem látod a gerendát málnaszőr szemében! Amint valaki a legkisebb ellenvéleményt mondja, akkor rögtön megkapja a náci- rasszista jelzőt! Nem a magam nevében beszélek, de a föntebb fölsoroltak esetében sem tartom ezt jelenleg indokoltnak.

  • Kedves Starchild!

    Ebben valoszinu maskepp gondolkodunk:

    ” Tudod az lenne már igazán a becsületes tiszta dolog, hogy mindenki elismerné, hogy vannak/voltak gazemberei…talán sok minden megváltozna. ”

    Mindez a Soah kapcsan.
    Mar tobbszor irtam, hogy hatalmas kulonbseget erzek a koztorvenyes bunozok, es valamifele eszme altal megvezetett vadbarmok kozott. Az utobbit nem lehet jobb belatasra birni.

    Tudom, hogy egyes magyarok az 1919-es komcsi verengzest tartjak “magyar-zsido” haborunak, de szerintem ez csacskasag. Azok a zsidok annyira voltak zsidok, mint a del-afrikai zulu torzs tagjai. (Genetikailag persze zsidok voltak.)

    Es akkor meg ott van az is, hogy ha valaki tehetosebb es zsido, azonnal gazembernek, uzsorasnak stb velik, pedig ez egyaltalan nem szuksegszeru.

  • Kedves Chris!

    Evekkel ezelott mar ki lettem rugva ket magyar naci csoporttol is, ugyhogy van munkasmozgalmi multam. 🙂

  • Christopher Adam

    Ez jó hír, Moshe…de mit kerestél két magyar náci csoportban?

  • Moshe Akiva
    2016 augusztus 3
    11:46 de.

    “Az utobbit nem lehet jobb belatasra birni.”

    Amire te ékes példa vagy. Starchild kvázi felszólítására, hogy mindenki ismerje el a gazembereit, te itt rögtön egy szép védőbeszédet tartottál. Hogy nálatok nincsenek is rossz emberek, de ha véletlenül van, az meg nem zsidó …

  • Moshe Akiva
    2016 augusztus 3
    11:46 de.

    Moshe,

    ” Tudod az lenne már igazán a becsületes tiszta dolog, hogy mindenki elismerné, hogy vannak/voltak gazemberei…talán sok minden megváltozna. ”

    Ezt a kijelentésem nem egy-két eseményre értettem. Ha jól emlékszek ezt annak kapcsán írtam amikor meg mertem jegyezni, hogy a történelem folyamán nem csak a zsidók voltak áldozatok és minden eseménynek voltak/vannak előzményei. Az előzmények lehetnek nyilvánosan elérhetők de sajnos legtöbb esetben mindig csak utólag tudunk meg dolgokat (vagy nem) és ez természetesen lehet igen kellemetlen. Az én véleményem szerint a jelenlegi hivatalos történelem(általános értelemben) tele van csúsztatással és hazugsággal. Sajnos a magyar-zsidó viszony nagyon meg van mérgezve pont ez miatt mert senki se hajlandó szembenézni az igazságokkal vagy tényekkel. Nekem személy szerint nincs problémám senkivel se de avval már nem tudok, se fogok egyezni, hogy mások írják elő, hogy mit gondolhatok, hogyan éljek, stb. A jelenlegi európai események tisztán igazolják, hogy a háttérben egy igen sötét, ördögi erő minden áron el szeretné pusztítani a kontinenset. Ha ez a folyamat tovább megy akkor mindenki áldozata lesz kivétel nélkül. Erről a problémáról lehetetlen pollkorrekt módon beszélni vagy pedig lehet baromságokat összehordani mint pl. az EU parlamentben ahová egymást választották be a különböző pedigrés pszichopaták.
    Remélem így egy kicsit jobban érthető, hogy mire gondoltam. Sajnos nekem se nincs sok időm átfogó, jól meg gondolt kommenteket írni de igyekszek.

  • Starchild
    2016 augusztus 3
    12:32 du.
    Nem globális összeesküvés van, hanem globális pénz.
    Az üzletben nemcsak barát nincsen, hanem ellenség sincs. A pillanatnyi érdek, a rövid távú haszon áll mindenek felett

  • Starchild
    2016 augusztus 3
    12:32 du.

    Úgy látom, nagy hiány van itt gazemberekből, én azért sorolnék néhányat! 🙂

    Szerintem Mikszáthnál Quendel apó erősen hajaz egy dualizmus kori terménykereskedőre, csak visszavetítve az időben. Képes a segítségére siető postakocsit jutalom nélkül elengedni, miközben nála van egy pénzes láda! Bibók, a szerencselovag is inkább hajaz lengyel árendásra, mint magyar hétszilvafás kurtanemesre, és rengeteg embernek árt az örökös szociopata kalandkeresésével.

    Aranytól közismert, hogy a Nagyidai cigányokban Kossuthot és a szabadságharcolókat örökítette meg, három évvel a forradalom után! A cigánycsapat a szatirikus eposzban egyáltalán nem összetartó, ez tipikus magyar jellegzetesség. Álmokat kergetnek a szereplők, a címeken vitatkoznak. A végén csúfos vereséget szenvednek a némettől a saját hülyeségük miatt.

  • Érdekes a SKÁLA a polgárháborótól a forradalmon keresztül a szabadságharcig.
    Nem kicsit feltűnő az 1848-as RENDEZVÉBYNNÉL, h a kirobbantói és gerjesztői SZABADKŐMŰVESEK voltak.
    És a végén nem szabadkőműveseket akasztottak.
    A Székelyek Kossutot a mai napig egy utolsó gazembernek tartják.
    Ha megnézzük, kiket favorizál a vezérkarunk akkor meglátjuk, h Hazánk megrontóit.
    Ha mégjobban megnézzük akkor azt látjuk, h az élet minden területén olyant favorizálnak ami árt.

  • Don Ovuz
    2016 augusztus 3
    4:27 du.

    Miért mondta Jézus, hogy az ördög gyilkos és hazug kezdettől fogva? Pl. mert egyeseknek nemcsak a pénz számít, hanem mámorítja a hatalom embertársai fölött! Az se érdekli, ha a világ elpusztul, csak az ő akarata teljesüljön!

    Én azt mondom, amit Poirot, aki szerint legfontosabb a pszichológia a bűntények kiderítésénél! Józan paraszti ésszel belátható, hogy a gyors pénzszerzés nem fönntartható, tehát más oknak kell lenni a természetpusztító gazdálkodási rendszerek mögött. Vannak pl. gnosztikus vallási irányzatok, amik szerint ez a Föld csak árnyékvilág, és ki kell szabadítani a “börtönéből” …

  • Nagy Gyula
    2016 augusztus 4
    3:11 de.

    Kossuthal semmi baj nem lenne, ha nem kellene szentként tisztelni. Egy ügyes, tehetséges politikus volt, de k. nagy volt az egója, és azt hitte magáról, hogy mindenható.

    A forradalmakról köztudott, hogy politikai célok elérésére használják a kirobbantói, nem számít nekik az emberélet. De ettől még az embertelen, elnyomó rendszereknek sem drukkol a normális ember.

    A 20. század nagy találmánya szerintem Gandhi módszere, az erőszakmentes, passzív ellenállás!

  • Nagy Gyula
    2016 augusztus 4
    3:11 de.

    Különben nem hiszem, hogy Arany a szabharc miatt támadta Kossuthot – hiszen akkor Petőfi barátját is támadni kellett volna!!

    Inkább az lehet a baja a Nagyidai cigányokban, hogy Kossuthék nem mint egy ELIT CSAPAT vezényelték le a bolsevik … pardon polgári demokratikus forradalmat! Ez volt a szerencsénk, hogy a 48-as csapat individualistákból állt, nem voltak jól fanatizálhatóak. Nem az ESZMÉT nézték, hanem az emberéletet és persze a saját érdeküket is.

    A mai magyar elittel sajnos más a helyzet, a mostani konzervatívok és liberálisok egy kanál vízbe megfojtanák egymást, ha lehetne! Hogy közben az ország pusztul, az emberek nyomorognak a saját országukban, kit érdekel? Sokkal “fontosabb”, hogy a szerencsétlen szírekkel mi lesz, mind azzal a négyszázzal, akik valahogy elvergődnek Európáig, de már a németek nem bírják őket ellátni …

  • Orsós Elemér

    Christopher Adam
    2016 augusztus 3
    10:53 de.
    Ez nem teljesen igaz, mert nekem van egy pár vallásos zsidó haverom, hatalmasakat szoktunk, még üvöltözve is vitatkozni, de még sosem jutottunk el addig a pontig hogy, “rohadt zsidót” vagy náci gojt vágjunk egymáshoz! Az ilyen jelzőknek más előzményei szoktak lenni!

  • Ha az igazságot akarjuk akkor komolyan kell vennünk a modellezés szabályait.
    Ha létezik a gazdaságtanban is tanított utasítások hierarchikusan működtetett piramis, akkor az mindig létezik.
    Minél feljebb van valaki az irányítási hierarchiában, annál biztosabb, h felfelé elkötelezett utasítás végrehajtó. Arra is van jópár példa, h mit tesznek a renitenskedőkkel.
    Kossuthnak a Székelyek Hazánk szándékos pusztulásba vitelét és a tolvajlását róják fel. Ugyanis, mikor lelécelt, magánál felejtette az államkasszát.
    A másik cikkhez már írtam az 1848, 1956 és 2006 rendezvény sorról.

  • Kedves Chris!

    Megprobaltam beszelni a fejukkel (a naciknak) de mar az elso probalkozasnal kizartak. Naluk csak egyeterteni szabad, esetleg azon vitatkozni, hogy hany angyal fer el egy tu hegyen.

    xxx

    Kedves Starchild!

    Ahogy igy elnezem Soros elvtarsat es az amerikai Establishment-et, ugy latszik ok keverik a szart Europaban, es mashol, ahol fel lett az keverve.
    Ez nem egy “sotet, ordogi ero” csak a szokasos politika.
    “Ha szarul megy nalunk, azt ugy lehet legkonnyebben megjavitani, hogy mindenhol mashol meg szarabbul menjen” jeligere.

    Ezert is lenne nagyon fontos, hogy Trump nyerjen, es ne is lojek le azonnal. Ez utobbira azonban nem fogadnek ra egy centet sem.

  • hazai lámpa
    2016 augusztus 4
    7:00 de.
    Szerintem a világ ettől prózaibb, és a válaszod első fele így rendben van, egyetértek vele. Kiegészítve, hogy a pénz hatalom, vagyis összefügg a dolog. Gondolj a globális felmelegedésre, ami a környezetszennyezés következménye, amiről mindenki tud, de senki nem hajlandó lemondani a profitról. Avagy az olaj lobbira, akik tudósokat is megvettek, bizonyítani, hogy az ólmozott benzin nem káros. Meddig kellett ez ügyben is harcolni amíg a nyilvánvaló tényt bizonyítani lehetett.

    A pénzhez írt kiegészítést a hatalomra elfogadom. A vallási rész megér egy külön misét, mert az is visszavezethető az előző részhez. Az embernek a végleges elmúlástól való félelmét használja ki egyházi csoport jóllétének biztosítására. Már ha megpiszkáljuk az egyházi vezetők életmódját.

  • Ez az oldal számomra, igen érdekes és tanulságos volt, Starchild, Nagy Gyula, P.P.P. és Moshe hozzászólásaik!
    Milyen jó, hogy nincs jelenleg moderátor!

  • Nagy Gyula
    2016 augusztus 4
    7:35 du.

    A székelyek mit nem rónak föl a magyaroknak, talán még a rossz időjárásnak is mi vagyunk az okai?

    Aranynak szerintem az volt álma, hogy olyasféle nemesi köztársaság legyen itt, mint ami Cromwell idején volt Angliában! Királyt lenyakazni, uralkodjanak a lovagok (a birka népen)! Mi mással lehetne magyarázni lovagimádatát, amit 3 Toldin keresztül fejt ki, talán az elsőben a legtehetségesebben?

    A királyok nála szánalmas vagy gonosz lények, lsd. Lajostól Edwardig. Kossuth meg nem volt hajlandó a jó V. Ferdinánd királyt elzavarni, mivel nem volt teljesen hülye! A végén igaz, hogy a kis agresszív, puccsista Ferenc Jóskát elhajtotta a francba, de hát az meg kit érdekel? Franci milliók halálát okozta, kezdve rögtön a saját családtagjaival!

  • Az élet él, mert élni akar. Ebből adódóan, élet ellenes működésrend csak ideig-óráig tartható fenn.
    Az agresszoroknak vagy megjön a jobbik eszük, vagy ellehetetlenülnek a környezetük élni akarásában. Legrosszabb esetben úgy, h a környezetük elpusztításával elpusztítják önnön életlehetőségüket.
    És, igen. A legfelső vezérkar úgy imperializált és úgy csinált tömegvezérlést, h megosztottságokat gyártott és a megosztottságok egymással pusztíttatásával gyártott kényszertésre jól felhasználható erőfölényt magának.
    A dualitás(ok) soha nem voltak dualitások. Fölöttük mindig ott volt a dualitásokkal (úgy is, mint a nagy irányítási piramis részpiramisai) zsonglőrködő harmadik.
    Ennek a megcsinálása hatalmas tudásra vall. Sokkal nagyobbra, mint ami bőven elég annak belátására amit a jegyzetem elején leírtam.
    Ha megtették amit megtettek, annak komoly okának és céljának kellett lennie és csak egy időre szólhatott, mert a konstrukció automatikusan önfelszámoló.
    Az általam látott okot és célt már megírtam.
    Azt is, h az impériumi konstrukció lebomlásának irányíthatóságáról is gondoskodtak. Vagy másképpen mondva, jelenleg az önpusztító működésmódból irányított átalakítást végeznek. Jól kézben tartva az átalakulás irányát. Ehhez pedig célirányosan lepusztítják a pusztulást gyártó életfilozófiákként, életfilozófiai elemekként létrehozottakat. Ha másképpen nem megy, akkor az ilyenekkel élőkkel együtt.
    Ez a Bibliában (a jövendölések könyvében) úgy van leírva, h Sátán megköttetik.
    A Biblia a nagy vezérkari forgatókönyvként is jól értelmezhető.
    Érdekes a pecsétek sor is amelyeket ha mind feltörünk, akkor jön Isten nagy haragjának megnyilvánulásaként a mindent elsöprő tűzözön. Ez jött akkor amikor rövidlátó kényelem szeretetből összeomlastottuk a Föld elektromágneses mezejét. Olyasféle berendezésekkel, mint amilyennel Tesla is kísérletezett a vezeték nélküli energia átvitelhez.

  • Kedves hazai lámpa!
    Az irányítási hierarchia beavatottsági (hit) hierarchiát is takar.
    A legfelső vezérkar a kényszerirányításhoz szándékos lepusztítást (életellenességet) csinált, csináltatott.
    A királyokhoz képest ebből adódóan, a lovag erények által vezéreltek jobb figurák (ők képezték a megtartó erőt).
    Itt most a valódi élet lovagokról beszélek, nem a most mondjuk úgy, h nyugati gnosztikus lovagrendekre, elsősorban ezek vezérkarára.
    Hazánkban ez igaz a szentkoronához kötött szellemiség, erkölcsiség szerint menő VALÓDI nemességünkre.
    A Székelyek Árpádot és a királyok nagy többségét is hit (megállapodás) szegőnek tartják. Erre pedig minden okuk megvan.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.