Kultúra, Allah nevében

2015 augusztus 29 4:07 de.15 hozzászólás

Beatrix holland királynő jelenlétében Hágában, a muzulmán karmester a koncert előtt, az iszlám vallás szépségéről beszélt.  Volt hozzá pofája. Kétségtelen, hogy nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon. A holland kiejtése ugyan nem volt kifogástalan, de amiről beszélt…

Ha már egy, a zene kultúrájában otthon lévő, végtére is politikailag semleges (legalábbis annak kellene lennie, bár akadnak zenei nagyságok, akik himnuszokat írtak zsarnokokhoz, diktátorokhoz) művész is ennyire agymosott, akkor mégis, mit lehet várni a primitív dzsihádistáktól? Méghogy az oroszok már a speizban vannak!
Azt találja mondani a dirigens, mikor elkezdenek a zenekar tagjai levonulni, hogy maradjanak nyugodtan ülve, nincs nála bomba.
Micsoda megkönnyebbülés…Nem, bomba valóban nincs nála, csak méreg. Ideológiai.

 Valamilyen okból nem tudom a teljes képet megjeleníteni, ezért javaslom az alábbi linket:

http://safeshare.tv/w/cqjyhtixs

Sajnos, az arab feliratot nem értem. Mégis, hogyan vezethették fel “odaát” ezt a nyilván való provokációt?

A végén rendőrök vezetik el a dzsihád hős harcosát. Sajnos, arról nem szól a fáma, hová. Mondjuk egy azonnali tolonc a sivatagos hazájába eléggé humánus lett volna.

 

15 hozzászólás

  • Benne van a Koránban :
    A Hitet terjeszteni kell , minden áron.
    Ha nem fegyverrel akkor szóval.
    ( Az is fegyver , ha megfelelően használják)

    ( Gondolom nem említette hogy szívesen kicsippentené Batrix … naa szóval azt neki.Ahogy azt kell a Hit szerint.)

  • Azért én árnyalnám, nehogy rasszistának, vagy ideológiai alapon gyűlölködőnek állíthassanak be minket.

    Megnézve az angol aláírású változatot, összeállt a kép. Ez a mélyen vallásos ember csak tudatlanul, vagy inkább kultúraidengenségéből adódóan izléstelenül viselkedett, mert hittérítői ambíciójával udvariatlanul, zavarbaejtően próbálta magát és ideológiája terjesztését a díszes publikumra kényszeríteni.
    Csak ennyi volt az agresszivitás a cselekedetében, és már az elején leszögezte, hogy ne féljenek, nem bombával érkezett, nem terrorista.
    Sértően tapintatlan eljárása csak kárt okozott így a muszlim közösségeknek, a vallás megítélésének. Helyesebben járt volna el, ha a koncert előtt, vagy után a közszereplői mivoltát kihasználva tv-ben, vagy rádióban adta volna elő hittérítői tájékoztatóját előzetes bejelentés után. Akkor nagyságrendekkel pozitívabb lehetett volna a megítélése és esetleg sokan utánanézhettek volna – különben érdekes tartalmú – koránidézetének. (Számomra újdonság például, hogy Jézusról is részletesebben ír a Korán, ezért kíváncsian vetem bele magam a témába ….)

    Tehát összességében egy túlambíciózus megnyilatkozásról volt szó, ami a rosszul kiválasztott körülmények miatt faragatlanságként, udvariatlanságként jelentkezett.
    A zenészek kivonulása ezért helyes reakció megítélésem szerint.

    Hasonló lenne a reakció, ha a 2022-es foci VB-n Katarban a döntőre kivonuló játékosok előtt, a kezdőrúgást megelőzően a játékvezető megragadná a mikrofont, és az arab világ közepén, előttük, katolikus térítésbe fogna és egy zsoltáréneklés után felolvasná Tobit intelmeit a Bibliából.

    Nyilván a megrökönyödés után hatalmas felzúdulás lenne, hiszen nem az a megfelelő fórum erre a célra. Sőt, a katolikusok megítélésének sem használna, de összességében a keresztény ideológia megítélésének sem.

  • Hát egy koncerten azért túlzás Alahról beszélni.
    A Európa egy keresztényy-zsidó társadalom, de nem volt arr példa, hogy bármelyik is ha koncertet vezényel, a vallásról tartson előadást. Az egész egy undoritó propaganada.
    Úgy tudom, a királyné elhagyta a páholyát.

  • Georgina Bojana

    F É L E L M E T E S (( 😮 ))
    *
    G.B.

  • Alljon itt egy kanadai zsido uzletembernek,
    Steve Maman-nak a neve, akit a zsido Schindler-kent
    emlegetnek.
    Eddig 120 jazidi lanyt es gyermeket szabaditott
    ki az IA karmaibol.
    Bar vitat keltett-annyibol,hogy penzt gyujt kiszabaditasukra, es ezzel- talan- az IA-t erositi-
    azt valaszolta, hogy ha Schindler igy gondolkozott
    volna- nem ment zsidokat,
    Kulon erdekesseg, hogy tervben van a kanadai zsido
    lany Jill Rosenberg segitsege is, aki a kurdok
    oldalan harcolt.
    Ezt ugy mondjak az imaban:{es ehhez nem kell vallasosnak-
    csak humanistanak lenni}.

    ” Megjavitani a vilagot az Ur kiralysagaban”.

    http://zsido.com/zsido-uzletember-120-kereszteny-es-jazidi-not-mentett-meg-az-iszlam-allam-elol/

    http://orientalista.hu/az-isis-ellen-harcolt-majd-visszament-izraelbe/

  • Nem értem a KMH logikáját. Ille úr itt azt mondja, hogy milyen csúnya dolog az iszlám hitet terjeszteni Európában. Miért ítéli el a KMH a migránsellenes politikát?

    Ez a karmester migráns. Most akkor a balliberális oldalon toleránsak a migránsokkal szemben, vagy nem? Itt mindig is egy logikai bukfencet láttam.

  • Vipera: nem, Tibike, maga a fától nem látta az erdőt, a logikája meg kifacsart. Az a karmester, kisfiam, vendégművész, nem mingráns. De, ha az is lenne, miből gondolja, hogy migrációjának oka összehasonlítható a jelenlegiekével? Azon kívül az iszlám hit terjesztése, dicsőítése nem az ő dolga.A migráns ellenes politika jelen kormányunk gyűlöletpolitikája, ami sehol máshol Európában nem létezik. Talán be kellene nyalni Orbánéknak?

  • Andy, a Koran Mozesrol, Abrahamrol, Jezusrol es (mas) profetakrol is ir. Nem csak a Koran, a Hadit is (ez utobbi tobbe-kevesbe hasonlit a Talmudhoz.)

    De a tortenetek egesz masok, abszolut nem is hasonlitanak a Zsido Biblia, vagy az Ujszovetseg torteneteihez. Olyan baromsagokat hordott ossze, hogy amikor olvasom nem tudom sirjak-e vagy nevessek?

    Mohamedre nagy hatassal voltak a zsido es kereszteny tanok, de feltehetoen skizofrenias volt szegeny, hangokat hallott surun, Gabriel arkangyal hangjat (akit szerinte a zsidok gyuloltek) es teljesen uj torteneteket, torvenyeket agyalt ki, amiket surun meg meg is valtoztatott. Ugy latszik Allah nem igazan tudta mit akar.

    Ennek kapcsan erdemes tudni azt is, hogy a mekkai (korai) periodusaban Mohamed aranylag bekes parancsokat kapott Allahtol, kulonben a mekkaiak megoltek volna. Kesobb, Medinaban, ahol szovetsegre lepett egy zsido torzsel is, mar kicsit harciasabb lett Allah, de igazabol csak akkor vadult el teljesen a muzulman isten, amikor Mohamed legyozte az ot kirugo mekkaiakat.

    Mohamed halalat kovetoen a hivei kozul a tanultak (imamok) ugy dontottek, hogy a korabbi, bekes tanitasai ervenytelenek, csak a harcias torvenyek ervenyesek. Ez a mai napig is igy van.
    Ugyanakkor, amikor valamelyik agybeteg bekegalamb meg akar gyozni minket az iszlam csodairol, eloszeretettel idezgetik azokat a bizonyos bekes verseket a Koranbol.

    Tovabba, a muzulmanok szeretnek arra is hivatkozni, hogy ok hisznek Jezusban, es hogy ok tkp. “keresztenyek” is, mert Jezus (es Mozes, valamint Abraham) is muszlim volt.
    Mohamed egy ejszaka meg el is utazott Jeruzsalembe es meg aznap ejjel visszatert Mekkaba (jol volt beallitva a sugarhajtomu a repulo szonyegeben) ahol talalkozott Mozessel, Jezussal es Abrahammal. Ez meg rogton akkor tortent, amikor kialakult nala a skizofrenia, meg dzsigolo koraban, es nem akkor, amikor mar gyozteskent tert vissza Mekkaba Medinabol.

    Jelenleg ures oraimban eppen egy Ibn Isak altal irt, es az Edward Rehatsek nevu magyar fordito altal angolra forditott konyvet olvasgatok, aminek az a cime, hogy “The Life of Muhammad, the Apostol of Allah”. Ha el akarsz borzadni, melegen ajanlom. De arra is jo, hogy megertse az ember miert ekkora barmok a bekeaktivistak.

  • ˙

    Az Iszlám amőba nyúlványai immár mélyen betüremkednek a zsidó-keresztény kultúra legszélső európai szegleteibe is.

    .

    Ui. legszélső: értsd földrajzi értelemben…

  • A . n a i v s á g . bizonyos életkor fölött már bűn.

    A naivság sokszor több kárt okoz a társadalomnak, mint az agresszivitás.

    Nyugat-Európán mostanra elharapódzott a liberalizmus köntösébe bújtatott, vétkes naivság bűnhulláma…

    Ilyen buta, naivok voltak – vagy éppen ők maguk a provokátorok – azok a szervezők, akik nem néztek utána eme ki tudja minek odaráncigált zenész előéletének, a királynő tiszteletére adott koncert előtt…

    Ilyen naivok voltak a 09/11. arab főszereplőjének diplomát kezébe adó német professzorok is, és persze a titkosszolgák is, ha jártak arra egyáltalán, amikor ennek a “tehetséges ifjúnak” az Iszlámtól elöntött agyára utaló abnormis jelei, a diplomaosztás előtt, már akkor egyértelműen megmutatkoztak…

    És utalnék még a Moshe Akiva által, az itt fentebb említett “békeaktivisták” végzetes naivitására is, ha nem éppen provokatív jellemükre kéne inkább utalnom…

    .

  • Kedves G.B.
    mi a félelmetes számodra?Az arabok agresszív propagandája vagy az európai népek “krokodil etető” gyáva álhumanizmusa? Ha én arab lennék én is harcolnék az iszlám világuralom győzelméért.Nem ők tehetnek a normatív világ impotenciájáról.Ők csak kihasználják a lehetőségeket.

  • Na, most akkor mi van,
    lesz Európai Kalifátus, vagy nem?
    Van iszlám veszély, vagy sem?
    Kellenek nekünk a mecsetek, v sem?
    4) Fékezni kell a bevándorlást, vagy sem?
    Ha igen(4), akkor mire a többi hőbörgő cikk?

  • enterprise: jók a kérdései, igaz, szokás szerint a fideszes propaganda szintjén mozognak.
    Egy kétségtelen: még mindig képtelen felfogni, hogy nem bevándorlókról van szó. Szóval, akkor minek a hőbörgése?

  • ˙

    “Nyújtsd a kisujjad, s ő az egész karodat követeli.” 🙁

    .

  • enterprise,

    Lesz europai kalifatus, sot hamarosan vilagmeretu is. Ennel fogva letezik veszelye annak, hogy hamarosan raeroszakoljak ezt a beteg kis “vallast” mindenkire, ami utan szepen kiirtja majd magat az emberiseg, mert ugye az iszlamban sincs egyetertes, viszont annak a hianya tomeggyilkossagot kovetel meg.

    Ha megis ugy gondolnank hogy elegunk van mar most beloluk, erdemes lenne talan betiltani az iszlamot Europaban, Izraelben, az amerikai kontiensen, Ausztraliaban .. stb. Ez nem vallas, hanem egy gyilkos ideologia, semmivel sem jobb, mint a nacizmus, vagy a sztalini, maoi, pol-pot-i kommunizmus volt.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.