Füstölgök – Már az energiaitalok fogyasztását is korlátoznák

2015 április 28 10:23 de.23 hozzászólás

Friss hír az MTI-től:
Rétvári: a kormány korlátozná az energiaital-fogyasztást

Az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozását tervezi a kormány – derül ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárának egy képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.

A tárcához Oláh Lajos független képviselő fordult azzal a kérdéssel: a kormánynak van-e arra vonatkozó szándéka, hogy betiltsa az energiaitalok forgalmazását a magyarországi üzletekben a fiatalok számára.

Rétvári Bence válaszában tudatta, hogy Az egészséges Magyarország 2014-2020 egészségügyi ágazati stratégia népegészségügyi programterületével összhangban előkészítették a Táplálkozás-egészségügyi Szakpolitikai Programot, amelynek kiemelt cselekvési területe az egészséges választás elérhetővé tétele a fogyasztók számára.

“A területet érintő tervezett intézkedések között szerepel az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozása, amelynek egyik lehetősége a kereskedelmi forgalomban lévő energiaitalok maximális térfogategységeinek meghatározása és annak ellenőrzése” – írta.

*

Saját véleményem: nem várom, de úgyis bekövetkezik, hogy a KDNP nyomására a FIDESZ, majd azt is előírja, hogy szexuális életet csakis gyermek nemzés okán “végezzünk”. Egyéb örömszerzés miatt, erkölcstelen, sőt elítélendő!

Ennek “előfutárja” az volt, hogy éppen a FIDESZ, KDNP-vel karöltve, kis hazánkban nem engedélyezte az abortusz tablettát, amivel sokkal kíméletesebben tudnák az orvosok a nem kívánt terhességet megszakítani. Magyarul és érthetően, nem mechanikai úton, kaparó kanállal. Az előbbi (a tabletta) kíméletes éppen ezért nem is olyan kockázatos, az utóbbi viszont, (a kaparásos megoldás)… No, ne taglaljuk. Most ezt, mi nők úgy vegyük fel, mint “kiérdemelt büntetésünket”?! Van ám olyan, hogy az ember jánya védekezik, szedi a tablettát, használ óvszert, pesszáriumot, s ennek ellenére – becsúszik – a nem kívánt terhesség. Akkor maradjon a bünti?! KDNP-FIDESZ szerint: “jól megérdemelten szenvedjen az a nő, aki magzata elhajtására vetemedik”. No ezt és így nem mondták ki, de a rendelkezéseikkel ezt a törvényt hozták meg. No igen, tévéből-rádióból tudom, hogy “dübörög a gazdaság”, igen, az én és a többi magyar állampolgár feje tetején. Nincs munkahely, visszavonnak ellátásokat, a kórházak beszállítóinak nem fizetnek, de megtárgyalják, hogy miért és mikor. Közben az a szerencsétlen, aki esetleg hitelből vásárolta meg és vitte, szállította be a kórházakba a pelenkát, gyógyszert, kötszert stb. – éppen Ő vár a jogos kifizetéseire. Az egészségügyi dolgozókról nem is szólva, túlóráznak, mert kevesen, egyre kevesebben vannak, a betegek száma nem csökken, de nő, a saját pénzükért kuncsorogniuk kell? Mert ők majd döntenek. Mi a jó fene alapján “döntenek”, s legfőképpen milyen jogon, a mások jogos pénze felett? Aki bármiért megdolgozott, beszállított, annak meg kell azonnal kapnia a pénzbeni ellenértéket. AZONNAL, nem “megtárgyaljuk, meg jön a majd-alapon”.

Az EU-ban elfogadott és orvosok által is javasolt, az abortusz tabletta. Itt Magyarországon sétálunk vissza a középkorba… Hiszen minden jel arra mutat. Egy “koronázatlan királyunk” van, amit ő mond, vagy csak kigondol, azt a KDNP-vel közösen ránk nyomják. Akkor is, ha beledöglünk. Szerintük ezt kormányzásnak nevezik. Én másnak hívnám… No meg persze, csak ide írnám a különféle titkolódzásokat, miszerint ezt+azt=mindazt ix évre letiltják, a népnek nincs joga megtudnia, mire is költik az adóforintjait. Hogyan is gondoljuk, ezt ugye, mi az alattvalók.

Uram de Atyám’ itt olvasom(!) a terv az, hogy még azt is megszabják majd, mennyit “vedeljünk” az energia italokból? Ha bárki, a jelenlegi gazdasági helyzet miatt a 24 órából 19 órát-at dolgozik, s ezt a fajta “lét” döntögeti a gallérja mögé, hogy össze ne essen. No, most ezt is, netán “kábítószernek” minősíti a KDNP? Vagy mi a “ló túrónak”?! Hogy össze ne ….. magam. A kipontozott részre helyettesítsék be kérem azt, amire igen, IGEN, JÓL TIPPELNEK! Irgalmatlanul dühös vagyok, ha így haladnak, szép lassan bezabálnak minket, de csontig.

Leírom, sőt el is énekelem, mérhetetlenül fel vagyok háborodva. Ennek a Döbrögi-KDNP szövetségnek egyetlen egy a célja, minden le- és bedózerolni.

Soroljam? Azt tanítsanak minden általános és a felsőbb oktatásban, amit ők jóváhagynak. A könyvtárakból a saját gyerekem, unokám nem veheti ki azt a könyvet, amit akar(na), erre is megtörténtek a törvények. Pár héttel ezelőtt. Akkor következett a vasárnapi boltbezárás, amiről nem kérdeztek meg minket. Ők csak teszik az érdekeink elleni idétlen intézkedéseiket. Balaton mellett ne lehessen nyitva egy Tesco, egy nagyobb üzlet stb. stb. stb. nem részletezem. Tudjuk a baromságaikat. Ezek előt még volt az az idétlen rendelkezés, miszerint a dohányboltok kirakatát le kell JÓL fedni, mert akkor a “megátalkodott, szenvedélyes dohányos” nem látja a “hívó”, sőt útjába kerülő cigarettát és más dohányterméket árusító üzletet. Tehát, szerintük (Istenem, mekkora baromság!) ha nem látja, akkor nem is kívánja meg a nikotint tartalmazó dohányipari termékeket. Hja, kettő fülemmel, nemcsak az egyikkel hallottam, hogy hazánk “Boldogsága” a tévében mondta ki, hogy ezek szerint a 3 csapással nem érték el azt, amit akartak. Meglengette a halálos kivégzés gondolatát is. No igen, nem mintha védenék egy gyilkost is. Sőt gazdasági okokból még olcsóbb bárkit “eltakarítani”, mint évekig őriztetni, etetni, s még reszketni attól, hogy feljelenti országunk büntetés végrehajtói rendszerét, mert “sokan” vannak a zárkában, kevés a hokkedli, rossz a kaja, s időnként rossz a fűtés stb. stb. Hja, van pszichológus is, ennek ellenére az őrök csúnyán szólnak hozzájuk. Tehát ebben igaza van “Vezírünknek”, de ezzel is ellene mennénk az EU-nak. Ezt már megszoktuk, ellent állunk, ellene megyünk, ha viszont tarhálni kell, akkor tartjuk a kezeinket. No nem én, s nem mi, hanem ők, aztán szépen oda ítélgetik a vejüknek, saját fogorvosuk vállalkozásaira stb. stb. ipamnak-apamnak. No, csak ennyit erről.

Most pedig itt az újabb eszement ötletük. Lassan úgy érzem, Kínában, vagy Koreában élek, pedig nem is moccantam el egy centit sem semerre. Országunk büszkesége onnét veszi az ötleteket?! Netán a régvolt Kubából? Félek, hogy igen. No meg ez a semmitmondó, viszonylag kis létszámú pártocska a KDNP pedig örül, ha beleharsoghatja az ő szerintük a tuttit, hogy mit kell(ene) tennünk, hogyan is éljünk stb. stb. Arról persze nem hallottak, hogy az itt élő, ide született magyar embereknek a személyes korlátozása Isten elleni cselekedet? Ezek szerint nem. Azt hiszik, ha hányják magukra a kereszteket, azzal minden rendben. Feloldozást kapnak a Teremtőtől, ha “vétkeiket” meggyónják?! Legyen ez az ő gondjuk.

Az enyém pediglen az, hogy NE KORLÁTOZZANAK! Semmiben és semmikor. Nem dohányoztam, soha, de csak azért, mert ilyen tiltás van, egyre jobban megcsiklandoz a kísértés,hogy rágyújtok. Nem járok italboltba, majd megyek és ott füstölök, de úgy, hogy a fülemen is fújom. Ha nem bent az ivóban, akkor inga-járatban ki és bemegyek, csakis azért, nehogy má’ a KDNP-nek és Döbröginek legyen igaza. No meg a korcsmárosnak sem akarnék büntit a nyakába varratni. Aztán jól benne vagyok a korban, nem is titkolom. Szexmániákus leszek, csak azért is! Igaz, (sajna) a várandósság veszélye már nem fenyeget, de ennek ellenére ellent állok, működik bennem a csak azért is. Mindig is működött. Van bennem van egy egészséges tiltakozás.

Soha nem ittam energia italt, megroggyant egészségem miatt sem, szívpanaszaim vannak (többek között), de lehet, hogy leiszom magam a sírgödörbe, csak azért is! Egy, csak egy valami tart vissza, nehogy már, örömködjenek a halálomon, hogy egy nyugdíjjal kevesebbet kelljen majd kifizetniök. Kérem, alássan – én ezért a nyögdíjért becsülettel megdolgoztam, 39 és fél évet. Hja és nem volt vasárnapom, mert a médiát választottam. A gyerekeim is abban nőttek fel, hogy karácsonynak, sőt húsvétnak is a második napján, be kellett mennem a szerkesztőségbe. Ezt választottam, ez volt nem a munkám, sőt a hívatásom. Hangsúlyozom, egy megátalkodott nőszemély vagyok, minél inkább betiltanak bármit, annál inkább megcsinálom, akkor is, ha bitang nehezemre esik.

Mondom, sőt ismételten le is írom, nem várom, de ha bekövetkezik Döbrögi és a KDNP újabb ötletménye, miszerint szexelni csak utódok létrehozása céljából szabad. Ennek ellenkezője büntetést von maga után, sőt.. Lesz itt rend, azt a KDNP-nek azangyalát, meg a Döbrögiéknek az ördögét. Ez lesz a következő agyament ötletük?

Azt kellene karöltve kiagyalniuk, hogy a “kedvencük” Habony úr, mi a fityfenét keres a mi országunk Házában? Miért jön-megy drága cuccokban, drága autókkal, miből és miért költekezik? Hja, eddig még senki nem mondta meg a szerencsétlennek, hiába ölti fel magára a palástot, attól ő még u.olyan senki marad, sőt annál is senkibb, mint annak előtte volt. Egy korona őr. Valamit nagyon tudhat. Emlékezve a drága Salamon Bélára, Akinek volt egy kabaré jelenete, miszerint többször elsütötte: “Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni…” Sejtem, hogy Habony jól tudja, hol van az a kutya, amit elástak az éppen kormányon levők.

No csak ennyit mára, jól kifüstölögtem magam.

23 hozzászólás

  • Vajon a potencianövelőt mér nem tiltják,mert az öreg KDMP-éshasználja .Szerintem azt is be kell tiltani ,nekik se legyen jó.

  • Georgina Bojana

    Kedves Mária,
    teljesen igazad van!
    A “kék-lövetűt” ne használja egyetlen KDNP-s, sem, hiszen az Isten ellen való szer. Nem természetes az inger… stb. stb. stb.
    Igazam van?
    Ezek szerint rábólintottál.
    Megköszönöm!
    G.B.

  • Valóban idegesítőek! Nagyon jó írás.
    Én értem, hogy a nagy balhékról el kellene tereli a figyelmet. Csak ők nem értik, hogy átlépték már régen az ingerküszöböt, és minden gumicsont már nem gumi hanem kődarab, ami visszahullik rájuk.
    A baj az, akinek beletörik a foga a gumikőbe, a jobbikot erősíti. A lemorzsolódók oda állnak át.
    http://orulunkvincent.blog.hu/2015/04/27/a_magyar_politika_dinamikaja

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    G.Bojana !

    Előre bocsátva, hogy nem vagyok jobboldali – távol áll tőlem – azért én sem szeretem, hogy manapság ezeket az ún. energiaitalokat a gyerekeink korlátlanul fogyaszthatják. Ezek is könnyen függőséget okoznak.
    Csak úgy mellesleg kérdezem, hogy magácska talán a kávét és az alkoholt talán szabadon engedné vedelni kiskorúaknak ? 🙁 🙂

    .

  • Georgina Bojana

    Kedves “tisztelthölgyeimésuraim”!
    Elnézést, de rendesen “kiakasztott” a beírásával. Általában a gyerkőcöknek vannak szüleik. Nem az állam dolga, hogy korlátozzon. Mondok mást, akkor Ön szerint az lenne a legjobb, ha bevezetnék a szesztilalmat?!
    Miért is, főként milyen jogon isszák le magukat a sárga földig a FELNŐTTEK?! Ha valaki a saját keresményét italra fordítja, bánat vele. Legyen ez az Ő választása.
    Az enyém nem ez. De ugyan élhessük már a felnőtt életünket, én dönthessek arról, hogy sárban fetrengő alkoholista, vagy egyik meleg ágyból a másik meleg ágyba fekvő, vagy energia italt lafatyoló nőszemély lennék.
    Saját józan döntéseimet ne korlátozzák, ráadásul ne az ilyen KDNP-sek, meg Döbrögi.
    Akkor is, azért is ellent állok, mert felnőttként kezelem és élem a dolgaimat. A pénzemet úgy osztom be, hogy előbb a számláimat egyenlítem ki, majd a maradékot osztom-szorzom és úgy élek. Becsülettel.
    Mérhetetlenül felbőszít az, hogy felnőtt embereket korlátoznak, ezzel a vasárnapi bolti bezárással is. Ha eddig bármi okból nem is mentem vásárolni, most akarnék. Igen, belátom pocsék egy természetem van, ezen nem tudok, de nem is akarnék változtatni.
    NE KORLÁTOZZANAK! Épeszű, saját akarattal rendelkező, teljes jogú, agyilag rendben lévő felnőtt ember vagyok.
    Ne gyámkodjék felettem senki és semmi.
    Most és semmikor sem.
    *
    Ha majd elmegy az eszem, remélem nem teszi, akkor gyámkodhatnak felettem. De addig sem felettem, sem a hozzám hasonló, épeszű, normális életvitelt élő született, itt élő magyar felnőtt embereken soha.
    G.B.

  • Gyula Bognar, Jr.

    G.B.
    Minél több a korlátozás, annál kevesebb lesz az ép, önálló, jól gondolkodó elme!

    Fidesztánban ez a cél. A Habony gondolkodik, megírja, mindenki olvassa, kövesse!

  • Georgina Bojana

    Kedves Gyula Bognár, Jr.
    Véleményem, hogy Habonyi hosszú pórázon tartja Döbrögit, meg az egész “bagázsát”. Jól teszi, részemről én nem tudnám, vastag bőr van az arcán.
    Elbujdokolnék, ha egy egész ország azon kutakodna, hogy mit csinálok és miből élek. Habonyit ez nem zavarja, különben megfigyeltem, most nem akarnék bántani senkit sem. Miért? Mert én sem vagyok egy “matyó hímzés”, de figyeljük meg Kusza Szemet, meg ezt a “Görény Urat” (Habony), az arcukat, valami nem stimmel. Mintha hiányozna egy kerekük. Vagy éppen eggyel több van nekik és ezért olyan fura az arckifejezésük? H.-nak mintha a homlokán is lenne valami behorpadás? Most azt kell még eldöntenem, hogy ezt akarnám látni, vagy ez az igazság?
    Tény, hogy rendesen fel tudom magam bosszantani, s ilyenkor olyan dühös vagyok, látni sem látok – szó szerint a méregtől.
    Kezeltetném magam, ez ellen, de nem teszem. Jó leszek én már így, “füstölgősen” is.
    A barátaim ezért IS szeretnek.
    (( 🙂 ))
    G.B.

  • G.B.

    Ne háborodj fel. Józan, normális, intelligens embereket nem kell korlátozni. Nekem a fiam 5 éves koráig volt olyan, hogy ha tiltottunk valamit, akkor annál inkább tette. Ha azt mondtam neki, hogy “nem szabad belerúgni a nagymamába”, biztos azzal kezdte, hogy megrugdosta, ha felmentünk meglátogatni. Szegény anyósom alig tudta leszerelni süteményekkel.Ebben az időszakban fonákul kellett a fiammal beszélni. Elképzelhető, hogy csak ravasz marketing fogás az is, hogy korlátozzák az energia italok hozzáférhetőségét, hogy így késztessék nagyobb fogyasztásra a vásárlókat. Persze csak azokat, akikre hatni lehet az ilyen trükkökkel. 🙂 (bocsi) t

  • Gyula Bognar, Jr.

    Kedves G.B.,

    Én rendszeresen gyűjtöm a viktor és a koszos bagázs képeit már több mint hat év óta. (Könnyebb MÉM-et készíteni, nem kell keresgélni) A videókat is megnézem, a szövegelésüket. A teljes leépülés világosan láttszik.

    Az arc a lélek tükre, jól le lehet olvasni mi van mögötte.

    Szerintem a viktor politikailag a saját virtuális világában él már, az elszigeteltség és csak az ellentmondás nélküli talpnyaló környezet segíthette ennek megteremtésehez. Nem csoda, a viktor alacsonyról kezdte, ismeretei hiányosak, történelmii, filozófiai, tudományos ismeretei jóval egy átlag gimnazista színtje alatt vannak, azt is elfelejti gyorsan. (Father Guido Sarducci – 5 minute University jut eszembe a viktorról)

    https://www.youtube.com/watch?v=kO8x8eoU3L4

    VISZONT, 6 éve a viktor még normális szövegnek tűnő banális semmiségeket és tévhiteket ismétlő szövegbe rejtette egy-egy mondatos terveit, amikre hihetetlenül kevesen figyeltek fel, inkább vastapsot kapott. Pedig mindent bejelentett előre. Ma már ad hoc pofázik a viktor és csak undorító szöveget mond.

    Csak egy példa; 2010 Aug. “a közérdek fontosabb, mint a magánérdek”.
    Ennek eredménye, a Tákolmányban nem létezik a magántulajdon védelme, ami már az 1222-es Aranybullában is megtalálható volt. Kapitalista társadalom, demokratikus vagy sem, nem létezhet magántulajdon védelme nélkül az önkényes kisajátítás ellen. Azóta nem csak a magánnyugdíjak lettek elrabolva, de MINDEN MÁS!

    Manapság azonban, a hat éves hatalom bitorlás eredménye, hogy a viktor nem beszámítható 24/7. Elgurulnak a pirulái, eredmény pl. a Habonyról adott pofátlan, aljas hazugságai Miskolcon, majd tegnap ugyanerről a nem ismert féregről kijelentette, “Az én dolgom, hogy kire hallgatok.”

    A képeken pedig jól látni a mentális leépülést az évek alatt, az aljas, gátlástalan és a hatalmat élvező immár ördögien gonosz, humanitást nélkülöző, makacs és beképzelt egyéniség kiült az arcra.

    Szerintem a viktor is ugyanazon a létrán mászik lefelé és szinte a legalján van, mint minden más a hatalomtól eszét vesztett diktátor, Hitler, Mussolini, Ceaușescu. Remélem elnyeri méltó jutalmát és a sok “yes man” is osztozik benne.

  • Fenyvesi Glória

    A energia ital káros az egészségre…
    Helyes, ha korlátozzák a fogyasztását,vagy legalábbis nem ajánlják…

  • Fenyvesi Glória: a fagylalttól meg mandulagyulladást lehet kapni. Ha túl sokszor előfordul – kényes az a gyerek, mit lehet tenni – kiveszik a manduláját, ezzel megszűnik egy szervi bacilusszűrő, és már kész is a baj, fertőzés, krónikus betegségek, izületi gondok, stb. Következtetés? A fagylalt káros az egészségre.

  • Fenyvesi Glória
    2015 április 29
    1:53 du.
    Az energiaital vitaminokat, és koffeint tartalmaz. Olvassa el a dobozon levő összetevőket.
    Igaz, én csak megkóstoltam. Nem nyert nálam. De nem erről szól a dolog, hanem megint egy olyan korlátozás, ami belenyúl az emberek magánéletébe. Ez utolsó mondatot kellene felfognia.
    Bonyolult?

  • Gyula Bognar, Jr.

    Glória, amit fogyaszt, az magának már rég betette a kaput. Korlátozni kéne, kényszerzubbonnyal, nem a fogyasztást, magát!

  • Gyula Bognar, Jr.

    Ille: Köszönöm, tegnap már elolvastam és szerintem is jó elemzés. Rendszeresen beszélek Ákossal. Egy lapon vagyunk.

  • Reménytelen. Biztosan haverja a megyei tisztifőorvos. Különben már rég kivonták volna a forgalomból mentális környezetszennyezés miatt. Be kellene juttatni valahogy a Vegyiművek területére. Ott hamarosan mentesítés kezdődik.

  • Gyula Bognar, Jr.

    Ille: A Gloriát az Illatos úti raktártelepre kellene költöztetni a többi különféle módon mérgező, lassan a környékbeli emberek közt halált okozó vegyszerek közé. Néhányat vegyszert, mérget azonnal semlegesítene.

  • Az egészségtelen,káros és rossz dolgok korlátozása sok esetben az állam feladata is a lakosság,ez esetben a fiatalok érdekében,mivel sajnos a szülők nem mindig kellően figyelnek a gyerekeikre,részben
    közöny,részben tudatlanság,részben időhiány miatt!
    A pozitív intézkedéseket talán mégsem kellene kifogásolni!

  • Georgina Bojana

    Kedves Gyula Bognár, Jr.
    Maximálisan osztom t. véleményed, amit “Félrevezetőnkről” írtál. Valóban, arcán, ha azt arc-nak lehet nevezni, látványos változások észlelhetőek.
    Erőszakos, s egyre inkább az. Mimikája szinte nincs, harsogni pedig irgalmatlanul megtanult.
    Sok-sok évvel ezelőtt, a Parlament előtt beszélt. Budán voltam, bármi okból. A “hangosítók” olyan jól dolgoztak, hogy a Duna vize+ban – még erősebben áthozta a szónoklatát. Bele is borzongtam, de nem ám az örömtől (( 🙁 )) – a rossz érzéstől, amit az ő harsogása okozott.
    Rossz példa, mégis az, mert annak is szánom: Lenin, Hitler, Tito, soroljam?
    Te is, sőt az ide belépők – mindannyian tudjuk, hogy ők forgatták úgy a szónoklataikat, mint országunk “büszkesége”, sőt “félrevezetője” fülsiketítő, megtévesztő és nárcisztikus, önimádó.
    “Jogosan az”, hiszen talpnyalói sorban állnak egy-egy nyelvcsapásra…
    G.B.

  • Bojana és Ille !

    Azért legalább egy addiktológus szakorvos véleményét is kitehetnétek ide ezzel, illetve “a beetetéssel” kapcsolatban.
    Például, hagyatkozhatunk e az kölök-ember önállóságára egy iskolai büfé, vagy mondjuk egy trafik kínálatában…?
    Avagy itt van a szegény családok kérdése. Vajon a káros élvezeti szerek kérdését ők képesek megoldani csupán neveléssel ? Na ne ! Az ő többségük sorsa már a születéskor determinált, egyrészt éppen az irántuk tanúsított közömbösség, elnyomás és az alul tartás végett is… Az csak szerencsés közülük, akit nem kap el gépszíj, a jó indulatú dieler, vagy teszem azt, épp a kommersz ital-kínálat által…

    Bojana, amit itt fent 11.16-kor elmond az pedig egy ál-liberális halandzsa, egy 2-3 éves gyermek dackorszak szintjét álcázó “védekezőbeszéd”. Hozzáteszem pedig magamat liberális gondolkodónak tartom, de mindennek van határa és partja…

    (Most akkor szórhatjátok rám a kígyót is meg a békát is. 🙂 )

  • Georgina Bojana

    Kedves DonGolo!
    Nem várj tőlem sem kígyót, sem békát. Kevés van belőle, azokat mások megdobálására tartogatom.
    (( 🙂 ))
    Olvastad az írásomat, sőt meg is ítélted. A mondandóm csak annyi, hogy ne mások döntögessenek arról, hogy akarok-e energia italt inni avagy nem. Akarok-e vasárnap vásárolni, avagy mással töltöm a pihenő napjaimat.
    Időközben rátaláltam “finomításra”, egy másik írásban, miszerint kimondottan a gyerekek energia ital fogyasztását tiltanák. Azt helyeslem, hogy iskolákban, iskolai “bulikon” ne legyen választható, vásárolható.
    *
    A tény ami felbosszantott, milyen alapon veszik el tőlem a választás jogát?! Felnőttként, ugyan már eldönthessem, mivel rongálom, avagy nem az egészségem.
    No igen, az abortusz tablettáról nem írtál. Kérdezem, azt miért nem reagáltad le? Más országokban felismerték, hogy a rossz megoldás közül, még az a legkíméletesebb. Döbrögiék miért nem engedélyezték? Miért sétálunk visszafelé, a középkorba? Erről mi a t. véleményed?
    Több mindenről írtam, összegezve tiszta fejű, döntőképes, szabad akarattal rendelkező felnőtt emberektől milyen jogon vonják meg a választás lehetőségét? Erre varrjál gombot, mármint ezekre is reagálj. Megköszönném.
    *
    Kedves DonGolo! Azt nehezményeztem és nehezményezem, hogy az álszentek kis csoportja a KDNP, jól megtámogatja országunk fel sem kent, sőt koronázatlan királyát és háborítatlanul döntögetnek felettünk, “állítólagos” érdekeink miatt. Ők, de kéretlenül.
    *
    Kígyókat, békákat nem dobálok, sőt “tenyésztek”, hogy kellő időpontban, helyen és alkalommal bátran és számolatlanul szórhassam mindazokra, akik Nálad jobban kiérdemlik. Ott viszont nem tévesztek célt, abban biztos lehetsz!
    (( 🙂 ))
    G.B.

  • Kedves Georgina !

    A lényegben valóban egyetértünk, utóbbi válaszod meg kimondottan felvidított. Valóban, a gyermekek biztonsága volt csak az a pont, amiben látszólag nem értettünk egyet, de most ez is tisztázódott.Úgy veszem észre, hogy az addiktív betegeket és szegénységük okán erősen függőségbe sodródott ártatlanokat illetően is megértjük az állami szigort.
    Magam részéről a bármilyen függőségben szenvedőket fokozott védelemben részesíteném, mert ők nem urai az akaratuknak, amit azért talán te is elismersz, mint döntési korlátot, legyen az bármely osztályból lecsúszott, akár felnőtt sorsa is.
    Ugyanakkor – tiszteletben tartva a felnőtt ember jogát a maga mások által nem, vagy csak tiszta eszközökkel befolyásolt döntésére – a legszigorúbb eljárást tartom szükségesnek a kábító és egyes élvezeti szereket erőszakkal és fondorlattal kínáló (kf. trükkökkel forgalmazó és beetető) dílerek ellen. Ez ma minden demokratikus társadalom egyik fő feladata. Ugyanis a függő ember nem ura akaratának, ennél fogva döntésképtelen.
    Ám láthatjuk, hogy éppen nem rég a budapesti VIII.kerület fideszes vezetése miként ebrudalta ki az ottani Tiszta tűcsere alapítványt a kerületből. Intézkedésükkel az ilyen betegek és általában, az ebben csak közvetve is érintettek végzetes fertőzés kockázatát fokozták, plusz még járvány veszélyt is provokáltak.
    Mind ezeken túl, viszont magam is úgy vagyok azzal, hogy az állam ne játsszon szerepet az emberek magánéletében, kivéve abban, ami az ő igazi védelmüket, és tényleg a személyi biztonságukat illeti. Amit maguk is el tudnak dönteni, azt ne akarja helyettük eldönteni senki – pláne ne távolról…
    .

    Ui:
    Ha már itt tartunk, mi a véleményed a korlátolt mennyiségű pálinkafőzés és ezzel a bögre csárdák hivatalos engedélyezéséről és létéről, mert úgyszólván emmán eléggé “liberális” lépés vótt az Döbrögi őurasága részérőőő ?

  • Georgina Bojana

    Kedves DonGolo!
    Örülök, hogy végül is közös nevezőre jutottunk.
    Az utóiratban felvetettekre a válaszom, hogy Döbrögi politikájába beletartozik, hogy úgy mondjam, számolnak azzal, hogy a “húzd meg, ereszd meg” módszer “bejön(ne)” nekik.
    Igen, igen.
    Sajna, be is jött.
    A sok buta ember, akinek már az elméje is behomályosult a fityesz “gőztől”, azok rájuk szavaztak. Mondván, más párt nem is engedné ezt az otthoni “pályinka”-kotyvasztást.

    Akaratlagosan nem pálinkának írtam, mert többnyire a házaknál, nem értő módon készítettektől én félnék, soha nem innék belőle egyetlen kupicával sem.
    *
    Ha pálinkáról beszélünk, akkor első sorban a Bolyhos, no meg van, persze, van még rajtuk kívül is márkás, valóban értéket kínáló, adó cég. A zug-bögre csárdák – véleményem szerint, – csak arra jók, hogy a hullott, már semmire sem jó szemétbe való gyümölcsöt felfőzzék. “Ócsón” kimérjék, mindazoknak, akiknek sem pénze, sem igénye nincs a jobb minőségű italok elfogyasztására.
    Anyai nagyapámnak a régi időkben saját kocsmája, vendéglője és vegyes boltja is volt. Ez mind egyszerre, egy házban, egymás utáni üzlethelyiségekben. Ő bezzeg főzette a pálinkát, de abba rohadt, hibás gyümölcs bele nem kerülhetett. Tőle tudom, hogy a pálinkát is meg kell becsülni.
    Sajnos sokan vannak, akik ezt az örök törvényt nem ismerik, mert nem a minőség, a mennyiség a fontos. Ők azok, mármint az a réteg, akiknek az állapot a fontos, nem az érték. A bódulat, s azt már nem is értékelik, hogy mi az igazi, jófajta pálinka.

    Ismeed-e a (régvolt) Kövidinkáról szóló viccet? Mi is a Kövidinka? Kövön terem és dinka aki issza. No igen, valóban már nagyon régen nem láttam a boltokban ezt a fajta bornak nevezett nedüt.
    Bevallom, én a minőséget szeretem, inkább a kevés, de az jó legyen.
    *
    Ami az energia italokra vonatkozik, azok valóban károsak.
    A többi, vegyszerezett, “kezelt”, iparilag előállított hústermékekről, hogyan is írhatnék. Húsvét tájékán az ünnepekre feltöltött polcokról beszélnék. Van ott minden, ami füstölt-ízű, de nem hagyományos módon füstölt hús, “sonkának” nevezik, pedig köszönő viszonyban sincs az igazi sonkával. Füstölt páclében, gyors eljárással “felturbózott”, akármiket árulnak, sonka gyanánt. A különféle párizsikról, virslikről nem is szólva. Akkor még nem is szóltam a különféle ízfokozó kockákról, egyéb porokról. Iszonyatos dolgokat használ fel az élelmiszeripar, s azt sokan megvásárolják. Azzal is mérgezik a szervezetüket, de erre van lehetőségük, no meg ezért igényük is. Meg kell érteni azt, mire van kereslet. Attól még elítélhetem a kínálatot :O

    Sokan csak ezt tudják megfizetni és még ez is “ünnepibb” eledel, mint a zsíros, vagy üres, jó esetben “cukros” kenyér.

    Ez az életünk, bedarál minket a lét, s így válik nem létté – az életünk.

    Azt mondják, írják, hogy a pénz nem minden.
    Osztom.
    De mennyivel jobb (lenne) tudni, hogy van -sok pénzem-, csak éppen most nem használom fel, de ott van a lehetőségem, hogy felhasználhatom. Akár nem párizsira, de igazi prágai sonkára.
    No igen, itt van a róka fogta csuka…
    *
    Szép napot Neked!
    G.B.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.