Bartus illuziója

2015 február 24 8:37 de.15 hozzászólás

Kész Zoltán interjújával kapcsolatban kitört a balhé.

Merthogy azt mondta, hogy Veszprém érdekében minden demokratikus párttal együtt tud működni.
Bartus Lászlónak az Amerikai Népszava tulajdonos-főszerkesztőjének erről meglehetősen markáns véleménye volt, mondván, hogy a Fidesz egy fasisztoid párt, mellyel nem lenne szabad együttműködni, és ez a választási győzelem is csak a Fidesz uralmának meghosszabbítását szolgálja.

Én meg örülök, mert kellett már végre egy győzelem ahhoz, hogy kirángassa a választókat az apátiából, hogy elhitesse velük, hogy együtt képesek legyőzni a maffiát.

Nem lesz könnyű, de lám, nem is reménytelen.

Belekotnyeleskedtem a vitába, hogy kinek volt igaza, majd ti eldöntitek.
Vagy majd az élet…

Steve PuPu: Hát lehet éppen háborúzni is, de azt hiszem, hogy kevés a kimondottan Veszprémről szóló parlamenti szavazás, a többiről meg majd dönt a saját értékrendje szerint, minthogy ez a klasszikus képviselői feladat egyébként, nem a tapsra gombnyomás.

Magyarországon nincs demokrácia, ellenben választási kényszer van: a Fideszt vagy parlamentáris eszközökkel akarod elzavarni, vagy géppisztollyal, utóbbi esetben ragadj fegyvert, ne jammerolj.
Ha viszont parlamentáris eszközökkel akarod elzavarni, akkor ennek ez a módja.

A személy meg másodlagos egyelőre, azt a helyiek majd eldöntik, ehhez nem kell messziről osztani az észt, helyben tudják legjobban, hogy kinek van esélye.

A választó meg szarik a mi bölcselkedésünkre, azt választja, aki tetszik neki, oszt hiába akarod te betolni a Parlamentbe Aranyszájú Szent Jánost, ha neki Bunkó Berci jobban tetszik, mert az egyszerű ember, olyan, mint ő és megmondja a sok rohattnak a frankót.

Akárhogy is, de elindult valami, ezt kellene kihasználni, arra helyezni a hangsúlyt, hogy naugye, mert a tény az, hogy a választó beleszart Orbán uszodájának közepibe.

Laszlo Bartus > Steve PuPu: nincs igazad. Mert nemcsak a demokratikus választás vagy a géppisztoly az alternatíva. Ez egyébként sem a mi választásunk, mert az egy adottság, hogy se te, se senki más demokratikus választáson nem fogod leváltani Orbánt, ez az ember nem vonul többet ellenzékbe. Ha kell, inkább ő ragad géppisztolyt. Nem azért csinálta meg ilyenre ezt a rendszert, hogy majd jönnek a talpasok és leváltják őt. Ezért az a hazugság, hogy majd parlamenti demokratikus választáson lecseréljük Orbánt, csak a megélhetési álellenzék egzisztenciális érdekeit szolgálja. Amíg ez az illúzió, ők játszhatják a politikust és jól megélhetnek belőle. Aztán megint veszítenek, és elkezdik ugyanazok a hitegetést két nap múlva, hogy legközelebb győzünk. Mert ők ebből élnek. Az egyiknek a pénz kell, a másiknak a dicsfény, ez utóbbi még beteg ember is. Ez a mostani győzelem arra jó, hogy ezt a hazugságot fenntartsák, és a társadalmat elaltassák, hogy semmit ne tegyen, majd úgyis leváltjuk három év múlva. A legnagyobb hazudozó szerint két év múlva. Ha nem, akkor sincs semmi., csak négyévenként hosszabbodik a fasiszta rendszer. Ennek a hazugságnak az alternatívája nem a géppisztoly. Ezt csak azok mondják, akik el akarnak ijeszteni attól, hogy a választási győzelem hazugságát valakik komolyan vegyék. A rendszer teljes és általános bojkottja, az élet megbénítása, a legitimáció megvonása, a Bauer Tamás által is említett “bársonyos forradalom, amely kiáll az igaz és tiszta eszmék mellett, elvek mellett, Alkotmány mellett, az vezethetne a rendszer összeomlásához, és ha egyszer összeomlik, az így lesz. De ezt az időt tolja ki a hazug ellenzék és a választási hamis sikerérzés úgy húsz-harminc évvel. Nekem mindegy, mert én soha nem akarok abban az országban élni, de ti ott fogtok Pupu barátom megrohadni ennek a felcsúti tahónak a diktatúrájában, és élvezni Gyurcsány jobbnál jobb hazugságait.

Steve PuPu: Kedves Laci, az alternatíva az alternatíva: vagy ez, vagy az.
vagy békés út, vagy fegyveres út, harmadik út nincs, pontosabban csak akkor van, ha egy külső erő elsöpri az államgépezetet.

A békés út – parlamentáris út.

Olyan nincs, hogy ha nem parlamentáris, akkor majd bársonyos forradalom, mert – már ne is haragudj Bauer ide, Bauer oda –ez egy idealista marhaság.

Ha forradalom, akkor forradalom és akkor majd pont te meg Bauer fogjátok eldönteni, hogy bársonyos vagy nem?

Ugyan.

De ha forradalom, akkor forradalmárkodjatok, ne csak dumáljatok, mert – mint Moldova mondotta volt – pofázni könnyű, azt fekve is lehet.

Lehet, hogy én itt fogok megrohadni a felcsúti tahó diktatúrájában, de az Úr mentse meg ezt az országot egy forradalomtól, ami még csak forradalom sem lesz.

Itt ugyanis igen kevesen szeretnének rendszert váltani, itt szinte mindenki egy emberarcú kapitalizmust akar oligarchák és orbáni hülyeségek nélkül, méltányos és tisztességes elosztási rendszerrel, józan adó és szociális politikával, széles és egyre szélesedő középosztállyal, társadalmi mobilitással, némi létbiztonsággal.

Laci, itt nincs forradalmi helyzet, a parasztok nem akarják kiegyenesíteni a kombájnokat, a munkások nem akarják vörösre szoláriumozva munkáltatóikra emelni a Samut, itt mindenki csak egy békés, nyugodt életre vágyik, anélkül, hogy reggelente Szabad Nép félórákat kellene hallgatnia.

Tudom, nehéz a veszprémi győzelmet megemésztened, mert te más receptet adtál volna a maffia elzavarására, de a főzéshez nem elég a recept, ahhoz alapanyag is kell, márpedig a te receptedhez éppen az alapanyag meg a tűz hiányzik.

Viszont kiderült, hogy mégis lehet parlamentáris úton is győzni, ettől nem dőlt romba Veszprém, nem kellett a pincékben üldögélni a népeknek, nem fosztogatták ki a hősök a boltokat, nem akasztottak sem zsidókat, sem cigányokat sem baloldaliakat, szóval ez egy rokonszenves megoldás.
A rendszert egyébként még mindig parlamentáris demokráciának hívják, még azt is, amit te fasizmusnak hívsz, hiszen Orbán kénytelen betartani a demokratikus minimumot, míg az Unió tagjai vagyunk.

Ha nem tartja be, ez nem Oroszország, hogy hat-hét évig dacolhasson a retorziókkal és nekünk gázmezőink sincsenek, – Európában még egyelőre esik az eső, úgyhogy a vízhiányra se kell számítani.

Látod, még egy békés úton legurult rendszerváltozás is mekkora károkat okozott.
Nekem ebben az országban élnek a gyerekeim, az anyám, a barátaim, és szeretném, ha életben is maradnának.

Lehet persze, hogy Orbán nem fogja békésen adni a hatalmát, de az megint egy másik szituáció lesz, akkor lehet, ha kell, fegyvert fog majd a nép.

De ehhez csak akkor van joga bárkinek is, ha bebizonyosodik a demokratikus út járhatatlansága.
A “bársonyos forradalom, amely kiáll az igaz és tiszta eszmék mellett, elvek mellett, Alkotmány mellett, az vezethetne a rendszer összeomlásához, és ha egyszer összeomlik, az így lesz.”- írod, vagy írja Bauer.

Lószart Mama, hogy klasszikust idézzek, ez egy széplelkű belvárosi értelmiségi illúziója.
Az emberek magasról tesznek az igaz és tiszta eszmékre, a te bársonyos forradalmad elhalálozna a második napon, ahogy Orbán meghirdetné a „Minden dolgozónak és nyuggernek nemzeti krumplit – ingyér” költségigényes programját.

A templomokban és az imatermekben ott hozsannázna a nép a “Viktor a mi megmentőnk” című zsoltárt énekelve – egyes helyeken még csoportosan ájuldoznának is a hívek.

A lét határozza meg ugyanis a tudatot, mint egy nálunk valamivel nagyobb gondolkodó már kifejtette – el is vették az egyetemét…

A krumplit a Mészáros & Mészáros Burgonyabirtok Kft szállítaná, árengedménnyel, te meg ott állhatnál a bársonyos forradalmaddal igencsak elmagányosodva.

A magyar politikai elitről nekem sincs nagy véleményem, ezzel együtt nem osztom Gyurcsányra vonatkozó nézeteidet, még ma is őt tartom a demokratikus oldal legképességesebb vezetőjének, nagy kár, hogy képtelen iparszerűen működni, ő inkább a magyar politika Honthy Hannája, mint Ganz Ábrahámja.

De egy társadalomban szükség van Honthy Hannákra is, az csak a baj, hogy nem tűnt még fel egy Ganz Ábrahám, de a helyzet majd kitermel egyet.

Remélem, nem haragszol meg, ha a mai posztomhoz felhasználva beszélgetésünket tutajozom kicsit népszerűséged lágy hullámain!

15 hozzászólás

  • Na úgían, EGY választási körzetben nem Fidesz képviselőre szavaztak. Ez még nem jelent semmit. Lehet, hogy a Fidesz képviselőt nem szerették……..ennyi.

  • Forradalom, vagy bojkott. Bartus ezt szajkózza.
    Soha nem értettem, mit akar Bartus a bojkottal. Ez egy esetben működőképes, ha mindössze kétpólusú lenne a parlament. Akkor eredményt is várhatnánk tőle. Egyéb esetben szánalmas bukás.

    A forradalomhoz még nem elég mély a diktatúra. Ahhoz vagy mélyülni kell az elnyomásnak, vagy a fidesz valamelyik “öklének” kell megtennie az első lépést, hogy ez szikrát kapjon. Addig valóban Veszprém a járható út. Persze, biztonságos távolságból nekem sem lenne drága a vér.

  • 1. Hol zajlott ez az “vita”?

    2. PuPu téved.
    1/ A NER nem tartja be a demokratikus minimumot. Az EU csak megpróbálja számon kérni rajta, de egyelőre nem sikerül neki. Lehet, hogy idővel majd sikerül, de addigra ez a rendszer odébblavírozza magát.
    2/ A rendszer elvazarhatósága azon múlik, hogy az általa alattvalónak gyúrni tervezett nép mennyire fogadja el ezt a szándékot és helyzetet. Ha a nép megelégeli az urak dolgait, akkor a legmerevebb és a leghajlékonyabb diktatúra is megbukik. Hogy aztán ez viszonylag békésen következik be vagy robbanással, az azon múlik, hogy mennyire volt lefojtva az edény.
    3. Tehát igenis van második lehetőség. (A Pupu-féle első, a “választások” nem alternatíva, az egyszerűen lehetetlen, abszurdum, ilyet a NER nem enged, ennek erővel ellenáll. Ezért Pupu felsorolásában csak az első lehetőség valós: a forradalom. Attól pedig Istenke mentsen, Ádámkával, Évikével és Luci Ferkóval együtt.) A második lehetőség az akkora ellenállás, amitől a NER szétmállik, ami olyan fenyegetést jelent vezetőinek, hogy lépésről lépésre engedni kényszerülnek, vagy lépésről lépésre egyre nyíltabban erőszakoskodnak. A NER által kiírt és ellenőrzött “választásokon” nem érdemes, sőt, ellenjavallt részt venni. Majd ha nem tudják erővel megakadályozni a tőlük független szerveződések által kiírt és ellenőrzött választásokat, akkor azokon érdemes és célszerű részt venni. Ha ez nem jön össze, akkor marad a robbanás, de azt nem az “ellenzék” kezdeményezi, hanem a merev rendszer váltja ki. Az is lehet, hogy szép lassan elsorvadunk, mint Észak-Korea, bár Európa közepén ez talán kevésbé esélyes fejlemény.

  • Sokkal nagyobb a gebasz, mint be meritek ismerni magatoknak és el meritek árulni másoknak.
    Az orbáni oligarchikus diktatúránk megdönthetetlen választási rendszerben.
    A választási rendszer örök képlékeny, alakítható a végtelenségig, ha lesznek is választások 4, vagy 8 év múlva. Tehát Bartusnak ebben teljesen igaza van az első pillanattól kezdve – évek éta!
    – Feltűnt valakinek, hogy már önkormányzati választások sem lesznek az eredeti 4 éves ciklusokban?! Egy szó nélkül lenyomták a torkunkon. Ez volt a próbája a többinek!
    – Bármikor is tartandó választások esetén az fog történni, amit Pupu mondott (saját maga meghazudtolására) – akár ingyenkrumli!
    És akkor elmondják orbánék, hogy “végre kirángatták az országot abból a mocsárból, amibe 20, vagy 28 éve az MSZP és Gyurcsány paszírozta, így mostmár jön a végleges felemelkedés, aminek első kézzelfogható jele a fejenkénti 2 kiló krumpli osztása”!
    Tehát Pupu téved, mert minden esetlegesen megtartott választás előtt krumpliosztás lesz, így minél nagyobb az elszegényítés, annál hatékonyabban fog működni.Ez duplahaszon neki!
    – Ahogy az eddigiekben is, ezután is természetes lesz a választási csalással és visszaéléssel történő “eredményességük”. Csak a kedves demokrata honpolgáraink fantáziája túl gyér ahhoz, hogy a rengeteg törvénytelen és inmorális csalásra ne gondoljon most. De ne aggódjunk, mert orbán tanácsadói a Föld összes eddig megvalósított és feltételezett visszaélési módszerét már összegyűjtötték. és mindig a szükséges mennyiséget fogják produkálni, ha kell! Ha nem, akkor látszateredményeket fognak engedni, hogy a demokratikus ellenzék elhitethesse magával és a néppel, hogy létezik egy halovány reális esély, mert akkor 4-6, vagy akár 8 évre is, a rákövetkező választásokig befogatják a pofájukat. Hiszen ez most is működött!!! Meghunyászodva, égő arccal a szőnyeg alatt kúsztunk vissza odúnk legeldugodtabb rejtett ficakjába szégyenünkben megsemmisülve, pedig csak hagytuk, hogy … A FRANCOT HAGYTUK, BELEMENTÜNK, HOGY A CSALÁSAIK SZERINTI JÁTÉKSZABÁLY SZERINT MÉRETTESSÜNK MEG! Nem a demokratikus oldal eredménye szégyelemre méltó, hiszen esélyünk sem volt, soha nem is lesz demokratikus úton győzni!
    Az viszont a mi bűnünk, hogy belementünk a játékszabályaikba, és ez helyrehozhatatlan hiba, amely belénk égett, és birkamódon követjük az orbáni szabályokat, pedig orbán a sátáni tettei miatt törvényenkívüli és a rendszere illegitim!

    De van egy jóhírem Pupu számára!:
    Bartus és az általam nagyratartott Bauer téved! Magyarországon nem lehet hatékony a különben reális elképzelés a bojkott!
    Van olyan élősködője, nyerészkedő résztvevője a pártrendszerünknek, amelyik a bojkottot szeretné, és azt kihasználva tündökölne látszateredménye “dicsfényében” -az LMP, amelyik nem hajlandó felvállalni az antiorbánizmust és ennek érdekében összefogni. (Hiszen részben féltestvérek)
    Az LMP lenne a győztese a bojkottnak és ezzel együtt a fidesz, hisz a látszatellenzékét emelné fel….
    Gyurcsány európai szándékát becsülöm, de a szükséges radikalizmus hiányzik belőle, amit én annak tudok be, hogy tisztában van annak a veszélyével, ha fizikai atrocitás történik orbánnal szemben, szélsőségesek rá is támadhatnak hasonló , kiforgatott ürüggyel.

    Alkalmatlan a jelenlegi politikai vezetés az eredményes válltoztatásra, mert csak konszolidációval és kiegyezéssel tenné meg, ami jelen esetben lehetetlen, mert automatikusan orbánt hozná vissza a már elhelyezett időzített bombái segítségével!
    Itt csakis a szűkkörű, célzott korlátlanul radikális, akár más hasonló terroristáknál használt titkosszolgálati eszközökkel történő információkiszedés és elszámoltatás lehet hatékony!
    Nem kell forradalom, vagy hasonló, hiszen felesleges.A célzott, akár sejtszerűen működő módszer a leghatékonyabb a jelenlegi nemzetközi tapasztalatok szerint.
    Így a visszaélések beismertetése, részleteinek feltárása, az eredmények elérése, a szankciók alkalmazása mind kisebb “szakértői csoportba” történő outsorsing-gal az egyedül elérhetőek, a működő demokráciákban honos békeidőbeli fórumok erre alkalmatlanok, amint azt egyetlen hatalom sem szokta azokon a fórumokon intézni, hanem erre szakosodott terroristák elfogásával, vallatásával foglalkozó kvázi szürkezónában lévő, hétköznapi emberek számára csak a filmekből ismert , amúgy büdös megoldás, aminek működését szemérmesen elfordulva senki sem hajlandó tudatosítani a napi valóságunkban….

    Különben ne aggódjunk! Vagy talán aggódjunk, hiszen a diktatúrákban is vannak választások, sőt a kormányzók nagy sikerét hozzák!
    Jééé! Ugyan úgy mint nálunk!
    Eszembe jut a tragikomikus dolog, hogy a kontrollálhatatlan külföldi szavazatok 97%-a orbánt támogatta!
    Még szerencse, hogy nem 107%-a! Bár az is csak azon múlik, hogy mennyit vallanak be, hány főnyi szavazatot! Mint Putyin Bátyuskánál is előkerült még 4millió rászavazó katona szavazólapja a távolból….
    A jelenlegi orbáni választási rendszer is olyan fekete lukakat tartalmaz, hogy azok kreatív kihasználása is csak minimális szervezést igényel. De addig is napi átlagosan 2milliárd forintot sikkasztanak, panamáznak, rabolnak el tőlünk, éves szinten 500-1000 milliárdod, tehát ráérünk! Ha mi nem, akkor ők igazán!
    Ebben benne vannak az EU-s, az állami, önkormányzatipénzek, a be nem fizetett adóik, de nincsenek benne a bennfentes kereskedelemből adódó csalással harácsolt milliárdjaik!

    Belső információk szerint a fideszes mértékegység a “kósa”
    Ez 25milliárdot jelent.
    Tavaly Lázárt 2 kósában mérték, Pintért (ha jól emlékszem) 7-be. A nagyfőnök adatai a szigorúan titkos adatok között is a legtitkosabbak. Nem is tudom, miért!

    Az EU tehetetlen a méreténél és a sokszínűségénél fogva. Nem igazán lehet eredményekre számítani tőlük, hacsak nem fagyasztanának be minden EU-s pénzt!

    Apátia, maffia, apátia, maffia, tényleg ez a jövőnk!
    Annyi jelentősége lehet ennek a választásnak, hogy rámutathat, mégsem vagyunk kevesen! De nehogy hazug, hiú reményeket ébresszen! Éles helyzetben ez sohasem fog megmutatkozni! Ha akarta volna, 1000-10.000 számra tömte volna meg romániai magyarokkal Veszprémet, vagy fogja bármely várost, területet. Ez az altatásunk és a sajátjai felrázása volt csak!

    De a választásokkori eredmények se fognak sokmindent jelenteni, ha enm akarják, hiszen a mindenkori államelnök fogja eldönteni, hogy kinek adja a kormányalakítási lehetőséget. Az ki is lesz? Vagy 6-7 éve mondom, írom, hogy erre már megvan a biztos befutó, akinek mandátuma erre már nem 4 év lesz, és lehet, hogy nem is 6!

    A választásokkor az osztogatás és ígérgetés csakis az ő egyedüli lehetőségük lesz. Már most annyit összeharácsoltak, hogyha az EU-s projekek nem is készülnének, akkor is mesterséges “előkánaánt” illuzionálhatnának a botor népnek, nekünk!A tönkretett és meggyengített, megfélemlített ellenzéki pénzemberek már nem lesznek, nem lesz érdemi ellenpropaganda, ki lesz véreztetve mind….

    Ezek csak a szűk, magyarázatok, levezetések nélküli összefoglalások voltak, ezért akár könnyen támadhatóak a langyosvízre áhítozók által, akik inkább elszuttyognak egy diktatúra bűzös lassan kihűlő mocsarában, mint be mernék ismerni a szükséges lépések realitását.
    Pedig senki sem kéri tőlük, hogy álljanak a barikádokra, célozzanak, hiszen a történelem során sem a hozzájuk hasonlóak vitték előre az országok dolgait, a népek szabadságát és jobblétét, hanem csak a társadalom töredéke, egy elszánt csapat szinte kivétel nélkül.

    Se a békés, se a gerjesztett fegyveres tömeg nem lehet hatásos, amint ezeket már kipróbáltuk a taxisblokád és az orbáni szervezésű 2006-os puccskísérlet alkalmával, tehát bebizonyosodott, hogy a hatalom a tehetetlenségi erejéből adódóan is stabil, mégha bármilyen labilisnak tűnik is a vezetőik helyzete!
    Mindkettő elég elrettentő volt a nagyközönség számára, de orbán megtudhatta belőle, hogy nem kell tartania a későbbiekben semmitől sem!

    Csakis a gyors, célzott módszerek lehetnek hatékonyak, amint azt a szomszédunkban Csaunál is láthattuk!

  • Vak Ond
    2015 február 24
    2:23 du.ű

    “. Nem igazán lehet eredményekre számítani tőlük, hacsak nem fagyasztanának be minden EU-s pénzt!”

    Megtörtént..

  • 1. “gyors, célzott módszerek”: A sakál napja. Nem hiszem, hogy használna. Egy-egy gazember kiiktatásával jelentősen módosul a történet, de a lényeg nem változik. Ez a banda utána is a nyakunkon marad, ha a többség viselkedése nem változik.

    2. BOJKOTT: Kár, hogy Vak Ond is félreérti a bojkott szó jelentését. Nem a “választások” bojkottjáról van szó, az valóban semmit sem ér.
    A RENDSZER bojkottja a RENDSZER elutasítása, a legitimitás megvonása. Ehhez az kellett volna, hogy a korábban bent ülő pártok kivonuljanak a parlamentből, és élesen (nem csak szavakban, mint gy.f., hanem tettekkel) elutasítsák a NER törvénytelen és hazug rendszerét.

    Most sokkal nehezebb a bojkott megszervezése, de most sem lehetetlen. Meg kellene tagadni MINDENFÉLE együttműködést a rendszer hatóságaival. Alakulhatna párt bejegyzés nélkül. Hivatkozhatnának politikusok vagy akár “civilek” a Magyar Köztársaság mindmáig érvényes és jog szerint hatályos alkotmányára, törvényeire. Megszervezhetnék saját választási bzottságaikat, választásaikat, hatóságaikat. Ez most azért nehéz, mert az információ áramlását egyre erősebben vonja ellenőrzése alá a fasiszta rendszer. Minél tovább várnak, annál nehezebb lesz.

  • Nem történt meg, csak lassították.
    Az összes EU-s pénzt fel kéne függesszék!
    A területalapú támogatásoktól kezdve mindent!
    Annak is a jelentős részéta rezsim saját számukra elcsalja, kilopja jogosulatlanul. Pl. az orbánfamilia földjei után is jogosulatlanul felveszik valakik a pénzt törvénysértő módon, amire a hatalom más esetekben hivatkozva sok kistulajdonosnak, területet művelőnek a járandóságát elvonják, sőt szankciókat alkalmazva jövőbeli lehetőségeiket is elvették!
    Tehát szó szerint minden EU-s pénzt!

  • Ez egy az olvasni tudó embert hülyére vevő ótvaros hazugság és nonszensz, valamint provokáció, hogy csak idióta módjára a diktatúra keretei közötti “választáson” való részvétel, illetve a fegyveres harc lehetősége van. Az utóbbi elsősorban a hatalmon múlik; tudniillik az, hogy fegyverhez nyúlna e egy polgári engedetlenség leverésére. A taxisblokád idején ki fenyegetőzött erőszakkal…? Nagy a feledékenység Dózsa György szerencsétlen népe! Persze egy olyan szolga, börtön-országban amelynek 25 év alatt még egy általános sztrájkra se futotta, nem csoda hogy ilyen nonszenszeket terjesztenek. Normális országokban sztrájkolna és tüntetne a fél ország tizedannyi szemétség miatt, mint amit a “szabadságszerető” mágyárok a legnagyobb természetességgel eltűrnek.

    Tehát jó lenne válaszolni azokra a logikusan felmerülő kérdésekre, hogy hol is vannak meg jelenleg a feltételei annak, hogy tiszta választásokon, pusztán szavazócédulákkal le lehessen váltani a hatalmat? Hol vannak meg az intézményi feltételei annak, hogy ki lehessen zárni a csalásokat és ha már csalás történt, arra jogorvoslat is legyen…??? Egy ( uniós ) állampolgárságot jópénzért boldog boldogtalanak osztogató államban; a Szájerné által felügyelt “igazságszolgáltatásban”; esetleg a fideszes többségű választási bizottságokban…? Nyilván mindenben együtt működnének a csalások kivizsgálásában, segítenenék a bizonyítékokat napvilágra hozni; mi…? Gyengébbek kedvéért a demokrácia NEM egyenlő a négyévenkénti választásokkal, hanem a hatalomgyakorlás korlátozottságát ( mind a cselekvési határaiban, mind időbeli korlátban: innen a max. négy évre szóló mandátum, amit megfelelő intézményi háttérrel választás követ, szabad, általános, egyenlő, titkos választójog alapján… ), ellenőrzöttségét, elszámoltathatóságát, megosztását ( hatalmi ágak szétválasztása ) jelenti. Ezek még nem is oly rég az EU csatlakozás alapfeltételei voltak… Ma ezekből mi érvénesül…? Ahol ezer milliárdokat lehet a legnagyobb titokban – de ugyanakkor a legpimaszabb nyíltsággal – szétrabolni, koncepciós pereket folytatni, a legkülönfélébb alapvető emberi és polgárjogokat korlátozni, némely hatalom útjában lévő személy rejtélyes haláleseteiről nem is beszélve, pont egy kis választási eredmény kozmetikázás jelentene gondot…? Akik ezeket az ótvaros hazugságokat terjesztik ( ellentétben a kihasznált, hülyére vett, elfásult, DE nem szavazó tömegekkel ) s praktikusan le se szarták az alkotmányos rendnek a teljesen nyilvánvalóan törvénytelen megdöntését ( államcsíny ) NEM érdemelnek Orbánéknál jobbat!

    Amúgy a nagy kérdésre hogy mégis mi lenne ( illetve lett volna időszerű már 2011/12 táján, ha azok akiknek a feladata lenne az igazságszolgáltatástól az ellenzékig, tudták volna mi a dolguk ) a leglogikusabb válasz: orbánék ( a teljes fideszes parlamenti frakció, plusz a kormány tagjainak ) a letartóztatása vagy a rendőrség vagy ( ha az nem hajlandó ) a honvédség elitalakulatai által s a vádlottak padjára ültetése államcsíny kísérlet miatt. Mindezt miután az ellenzék az Alkotmány s a Legfelsőbb Bírósághoz fordult az Alkotmánynak a formai és tartalmi okokból is illegális és illegitim új alaptörvénnyel való hatályon kívül helyezése miatt, s a nevezett testületek a jogilag semmisnek nyilvánított fideszes alaptörvény javaslat haladéktalan visszavonására szólítottak fel ( amelyet nem valószínű hogy megtett volna a kormány, ha pedig maguktól is meghátráltak volna egy felelősségre vonás reális kockázata miatt, úgy az még inkább bizonyította volna egy egyenes, elvi alapállás sikerét ). EZT követően tartani előrehozott választásokat DEMOKRATIKUS pártok ( mond valamit az 1947-es párizsi békeszerződés…? ) részvételével. Persze mindehhez az illetékeseknek tudniuk kellett volna, hogy nem a kormánynak hanem a törvényeknek és az Alkotmánynak tartoznak hűséggel… Röviden, játszhatják itt az ingyenélő álellenzéki szemétládák s az őket támogatók az eszüket; de: Magyarország MEGBUKOTT, csúfosan és sokadszor, évtizedekre le lehet írni, nem remélhetőek itt emberi életfeltételek ( legalább is az elhanyagolható nagy többség számára ) . Amúgy nehogy már azok oktassanak ki másokat demokráciából akik ( ráadásul állítólagosan baloldaliként ) egy az általános választójog eszméjét elutasító, meglehetősen rasszista áthallású kijelentést is tevő nyíltan vállaltan jobboldali ( s volt fideszes ) ultrareakcióst ( úgy tűnik már Bokros sem eléggé jobboldali… ) ünnepelnek!!! Jó ünneplést!

  • 2000-ben Belgrában, 2011-ben Tuniszban, 2014-ben Kijevben vagy éppen 1989-ben Prágában is zsidókat és baloldaliakat akasztottak, ugyanakkor egyszerre bolsevik fordulat történt, “Szabad nép félórákat” eredményezve stb. ( Rákosi nyilván forradalom útján került hatalomra )…? Antiszemita atrocitásokat pedig éppenséggel az ellenforradalmi reakció ( amely szellemi utódai az utóbbi öt évben konszolidálták hatalmukat ) követett el, nem pedig mondjuk az Őszirózsás-forradalom vagy akár a Tanácsköztársaság … Micsoda primitív demagógia ez…?

  • Hegedűs Sándor

    Tisztelt Bartus László, és Fényes István urak!

    Én a magam részéről örülök a veszprémi polgárok -nem pártok- választásának, és így a demokrácia kis győzelemének! Ezzel még nincs vége a Fidesz rémuralmának (ami bátran nevezhető, ha már ezt a McCain szenátor is megengedte magának újfasiszta diktatúrának), de nem sok ideje van hátra!

    A Kész Zoltán képviselő úr által jelzett együttműködést úgy kell érteni, hogy mindenkivel aki demokrata (vagy majd azzá válik)! Amint nem lesz Fidesz akkor azért azokat akik nem nyúlták le a pénzt, és nem voltak nyilvánvalóan korruptak, és nem tettek olyat amit jogilag ne lehetne büntetni, azokat el kell engedni, és be kell fogadni! Azért már ne lehessen csak úgy (régiesen “házmester” módjára) “gyanúsítani”, és embereket meghurcolni! Minthogy vannak mezei párttagok, netán szimpatizánsok, persze a Fidesz halála után ők lesznek a “kriptodemokraták” (mint ezidáig a híres “kriptofideszesek” Szűrös Mátyás, Pozsgay elvtárs, és társaik), azokat is integrálni (és nem deportálni) kell az új demokratikus társadalomba!

    Látszik megint oda jutunk, mint anno az új “demokráciában” a nyilas idők után! Ahogy Rákosi elvtárs mondta: Kedves elvtársak Magyarország kis ország tessenek megérteni ennek csak egy csőcseléke van, ezért a kisnyilas, nem nyilas, lehet még jó elvtárs is!

    Szóval Bartus úr nem kell egy egész pártot, és annak minden tagját minősíteni, lesz még (már van) megbánó “kisnyilas”, aki majd lojálisan fogja szolgálni az új Orbán utáni demokráciát!

    Üdv

  • A Fidesz tagsága ( vagy a jobbiké, plusz az elempé, déká, maszop stb. illegális alaptörvényre felesküdött bűntárs képviselőcsoportjai ) talán 1%-nál is kisebb részét teszi ki a társadalomnak; nem kell félni jól meg lenne a szerepvállalásuk nélkül egy demokrácia – kisebb dolgokért is simán eltiltanak bárkit a közügyektől. Persze az biztos, hogy az önkény szolgálata a mágyárok között bocsánatos bűn, aki meg szembesíti őket ezzel örülhet ha nem a lámpavason vagy a Dunában végzi. Amúgy miféle demokráciára, létbiztonságra, szélesedő középosztályra meg ” emberarcú kapitalizmusra ” ( Fényes István ) várnak…? Lehet ezeket a Mikulásnak vagy a Nyuszinak küldendő kívánságlistára írni, hátha meghozza anélkül, hogy felnőnénk ezek morális, intellektuális követelményeihez…

  • Bartusnak van igaza.
    Ezt a csürhét nem lehet demokratikusan leváltani soha.
    Nem azért alakította ki a kis rendszerét, nem azért baszta ki a kukába az Alkotmányunkat, amire felesküdött, hogy utána egy szaros választáson el lehessen megint zavarni, mint 2002-ben.
    Aki azt hazudta, hogy lehet nyerni a választáson orbán ellen, miután minden (!) részletét megváltoztatta saját maguk javára, az egy idióta!
    Ezeket a hazaárulókat csak forradalommal lehet elzavarni, de nem fülkével. Vagy bársonyosan, vagy egyébbel, de aki azt hiszi, hogy miután ezt az aljas, sunyi diktatúrát aki kiépítette, az simán föláll egy választástól, az egy idealista kretén.
    Nem azért lopják ki a szemünket, hogy majd elszámoltathatóak legyenek egy szaros választás után. Gyurcsány egy nagy balfasz, csak beszélni tud (azt mondjuk jól), de cselekedni képtelen. Nem mellesleg saját magát köpi szemen, mert teljesen másról pofázott még 2-3 éve a DK küldetéséről, mint amit ma csinálnak. Bauer Tamás az egyetlen a DK-ban, aki erre felhívja a figyelmet, ezért is mellőzik minden poszton. Ez a 2016-os előrehozott választás meg röhej, milyen alapon?? Azért mert nyert egy független jelölt egy időközin Veszprémben?? Egy ex fidesznyik?
    Ezek kibaszott lúzerek, és akkor finom vagyok, mert ezek is inkább hazaárulók, akik kiszolgálják a diktátort, és demokráciát színlelnek.
    Minden a felcsúti geci kezében van, övé az ország, most éppen a királyi várba költözik fel milliárdokból, mert a lányát akarja megkoronázni, de a kretén ellenzék előrehozott választást hazudik. A stadionja már megépült közpénzből, ő a leggazdagabb magyar (vagy az első 5-ben benne van GYF szerint is!), 30 évre eladósíthatja az országot egy putyinnak mindenféle hatástanulmány, elemzés, vagy népakarat ellenére, 100 évre titkosítva. De amikor ő volt ellenzékben, akkor 300 kibaszott ft-ról is népszavazni kellett a barmoknak. Ma meg már se népszavazni, se sztrájkolni, semmit sem lehet, csak adózni, de azt nagyon, mert annyit lopnak, és annyira dilettáns patkányok vezetik az országot, hogy semmi nem elég.
    Bartusnak minden szava igaz, mindig is az is volt. Sajnos.

  • Még Pakshoz egy friss fincsiség, ha már szóba hoztam:
    http://www.origo.hu/itthon/20150226-15-helyett-30-evre-titkositanak-paksot.html
    Nem elég a 15 év a muszka hordának, 30 évre akarják titkosítani az eladósítást.
    De ez is friss, még meleg és bolsevik:
    http://www.hir24.hu/belfold/2015/02/26/kormanyzati-bloggereket-fizet-az-mtva/
    +1 gyöngyszem a féreg bolsevikokról:
    http://alfahir.hu/kiderult_orban_viktor_titka_az_aposa_is_iiiiii_as_ugynok_volt
    Ezek az infók egy kibaszott nap alatt kerültek elő, a teljesség igénye nélkül. És ez van 5 éve, de majd várjunk a választásokig…

  • antifülkének is igaza van, hiába adja elő magát olyan indulatosan. Megértem az indulatait, és osztom is.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.