A pánikrohamos időutazó Gulyás-bolsevizmusa

2014 december 31 10:27 de.54 hozzászólás

A főoldali illusztráció 2006-ban készült, a Kossuth téren. foto: index.hu

Szilveszter éjének napja van. Köszönt és minden jót kívánt, Gulyás Gergely az időhurok oldalán. Gulyás Gergely szerint ugyanis nem 2014-et írunk, hanem 2005-öt. Az egyetlen ráutaló jel, hogy mégsem, az a kormány. 2005-ben nem a Fidesz volt hatalmon. S nem lett kormányzó erő 2006-ban sem. Meg is viselte a lelkét a Kedves Vezetőnek.

Aki onnantól sokkal gyakrabban látszik kiérdemelni a Kedves Beteg megtisztelő címét. A maga akkumulátortöltéses szabadságaival, 2012-re erősen kiütköző komplexusaival, egyre erősebb üldöztetési kényszerképzeteivel, és pártszintű pánikrohamaival. Az utóbbiban a pártja nagymértékben támogatja. A haszonélvezők kórusa vidáman énekel, és kollektíven fél. Vidáman előadja a kardalt és a kard-dalt akkor, amikor helyeselni kell a külpolitikai idiotizmusokhoz, és tapsolni kell a belpolitikában végzett permanens rabló-hadjárathoz. Okkal. Floridázó önkormányzatisok, világvégén koncertező apparatcsikok, dísznóügyi főnökké vált milliárdos gázszerelő, belvárosi lakásbotrány-hős és csapatuk alkotja ezt a kórust. Amelynek gyűlöletügyi nagyasszonya és akkori egyik főtisztviselője is megjelent 2006-ban a Nagy Őszi Pisis Forradalom gyülevész gyűlésén. Ott, ahol zsidóztak, és köztári kloakának nézték Budapest egyik központi terét.

Alighanem a téridő inverzéből csak most ideért tachionok hozhattak hírt az akkori történésekről az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnökének. Alighanem most látja csak a letaposott bokrokat, az összeokádott, fekáliával meghalmozott bokoraljakat, és mindazt, amiért szinte teljes talajcserét kellett végrehajtani az egykori Gödör-téren. Amelynek régmúltbeli neve sokkal jobban leírta volna az akkori, TV-székházgyújtogató moralitás magasságát. Beleértve azt is, hogy a „forradalmi” húgyosok egy része napidíjért leledzett ott. Az, hogy most mitől világosodott meg Gulyás Gergely, azt sejthetjük. Az azonban, hogy azt volt képes kinyilatkoztatni, miszerint a „Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak”, az csak egyet jelenthet. Valami olyan kalandjátékban vehetett részt, ahol egy rontás az IQ-jának jelentős részét lerombolta. Ami egyben azt is jelentheti, hogy előtte komoly intelligenciával rendelkezhetett, mert más, egyszerű halandó már beszélni sem tudna ilyen mértékű rombolás után. Talán az alelnök elvtársnak (nem az enyém, hanem a vezéré), szintén jobbat tett volna, ha meg sem szólal.

Még akkor is, ha tudjuk: mintegy 20 sátorból álló, kisebb tábort alakított ki „A Város Mindenkié” csoport, még december közepe táján a Kossuth téren. Ami kétségtelenül remek látszat-indok Gulyás Gergely fentebb emlegetett bejelentéséhez. De ez a felvetés, rájuk hivatkozva, a jelenlegi kormányzat oldaláról, az előzmények ismeretében gusztustalan. Nem kicsit, hanem nagyon. Ahogy a másik szólam is hamisan cseng az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentésére hivatkozva. Tudjuk ugyanis, hogy az Operaház előtt tartott ellenzéki nagygyűléstől kezdve egész a mostani tüntetéshullámig a kutyát sem zavarta a kormányzatból a szomszédban zajló feketeinges gyülekezések ténye. Ahogy az esedékes, békemenetelő ellentüntetésekkel való fenyegetődzés sem. A Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke tehát komoly egészségügyi veszélynek teszi ki magát ezzel a bejelentéssel. Az ilyen hidegben a talaj menti csúszkálás különösen veszélyes. Gerinc nélkül meg hova tudna elmenekülni a talaj menti fagy alól?

Miközben egyet maximálisan meg lehet érteni. Ami kettő. Az egyik, hogy baromira tele lehet a nadrágja a Kedves Vezetőnek, és haszonélvező kórusának. Nem véletlen, hogy a Fidesz frakcióvezetője Rogán-védelmi törvény ötletével hozakodott elő. Mert ugyebár szinte csak ő és vezére hiszi azt, hogy aki a visszaéléseket, a hatalmi korrupciót támadja, az az országot támadja. De még az ellenzéki, egyébként szinte az önfelszámolásig megosztott, tüntetéseknél is nagyobb veszély fenyegeti a Fideszt.

Az, hogy a civilek mozgalmaival szemben meghirdetnek egy ellentüntetést, és arra a néhány vakhitű, vagy megfizethető statisztán kívül senki nem megy el. Ettől a gyengeségdemonstrációtól alighanem sokkal jobban rettegnek, mint bármi mástól. Márpedig azok után, hogy a baráti közvélemény-szondázók is támogatáscsökkenést mutattak ki, megvan ennek is a veszélye. Márpedig egy erődemonstrációban hívő, már régen a saját világába zárt vezető számára nincs gyilkosabb, mint a gyengeség nyilvánvaló megnyilvánulása. S ez az, amitől a vezéri latrina körül csaholók félnek. Pánikolnak és rettegnek.

aprilis20111

Csótányinduló

Az új úri mocsok elömöl szélesen.
Nyalva nyeldeklőit táplálva kéjesen.
Azzal mi maradt a csatorna partján,

Hol csótányhadak állnak a vártán.
Míg hulláink úsznak az idő folyamán.
Melyben múltunk látszik újra tükörként,

S a bukott szegények új piacmezején,
Kényszermunka szülte rothadt kéveként
Hullunk a világban szerteszét

Míg a csótányszolgák halk neszét.
A szél mossa el, vagy köztünk viszi szét.

Simay E.I. 2011. november.14

54 hozzászólás

 • Hát igen.
  A csótányok rohamra indultak a Lendvay utcából…..

 • csotányokat csak vegyszerrel lehet, de még azzal is nehéz kiirtani, időnként ujra meg kell a vagyszerezést ismételni.

 • Irene Horvat: sajnos, nagy túlélők. a tudomány jelenlegi állása szerint még egy atomháború radioaktív szennyeződését is túlélnék.
  eltaposni, az a legjobb módszer. szaporátlan ugyan és gusztustalan a maradványuk, de hatékony.

 • Valóban túlélők és undorítóak,mint minden hozzájuk hasonló féreg,…akiket
  nehéz kiirtani,de sajnos ők is hozzá tartoznak az élethez,vannak hatékony módszerek így nagy általánosságban nem tudnak elterjedni….ártani!
  A Földön sokféle élőlény létezik hasznos és kártékony….elférnek,de ünnep lévén mindenkinek B.Ú.É.K érdemei és lehetőségei szerint!

 • Nos kifejezetten a csótányokra gondoltam nem “emberekre”,meg ugye sok más állat is létezik akiktől az emberek undorodnak mint a béka
  (de legalább hasznos ,meg ha puszit kap királyfivá változik….)vagy a patkány (amelyik legalább okos,és a veszélyt is jelzi…..)
  Nézőpont kérdése,hogy ki “kit”vagy mit tart féregnek és mitől undorodik…..!
  Gondoltam hátha nem mindenki érti?….
  De ők is Isten teremtményei,akik károsak azokat idővel elpusztítja!

 • Kedves Endre István Simay: Nem csak „A Város Mindenkié” csoport van a Kossuth téren, hanem az Ország Gyűlése Mozgalom sátrai is, hónapok óta. Egy céllal; Orbán takarodj!!!
  Üdvüzlettel.

 • FID-SS SÖRPUCCS – 2007.

  Az évekig tartó Kossuth-téri jobboldali táborozások emlékét őrzi a Rákóczi-szobrot még ma is körüllengő intenzív húgyszag, amelyet azóta sem sikerült a tér 1944-es nosztalgiát bebetonozó Horthy-restaurálásnak sem eltüntetnie…
  Pontosan e vizhajtós tábor* lumpen csőcseléke ellen kellett kordont húzni az Országház köré akkor. A kordon ellen egy szép napon éppen az akkor ellenzéki fidSS parlamenti különítményesei vonultak ki csak úgy provokatíve, olajos csavarkulcs fegyverzetükkel [csupán ezért nem viselték a szokásos schneidig fehér kesztyűt és a kócsagtollas bocskait sem] és bontották le azt egy óra alatt – talán még Gulyás-testvér is közte volt a jobboldali anarchizmus eme dicső tettének, amelyet a Magyar bíróság is garázdaságnak minősített, és ítélt el. A garázda “elítéltek” névsorában ott található a Vezér, a mai miniszterálnok neve is.
  ˙

  * A tábor kellékeihez tartozott egy hatalmas faliújságszerűség, amelyen feltüntették a zsidó politikusok és közéleti személyiségek (még a színészek) neveit is.

 • Marcsi

  2014 december 31
  4:37 du.

  Hát tudo Marcsi megint sikerült megcsillogtatni elképesztő értetlenségedet.
  Ami pedig a csotányokat illeti – legjobb tudásom szerint – senki sem akarja (amennyire tudom nem is igen lehetséges)kiírtani, úgy általában. Csak a lakásától szeretné távoltartani (ez sem igazán megy)!
  Nos hasonlóan az ezekhez hasonított emberi-egyedeket is csak meg kellene próbálni távoltartani a közélettől.
  Hogy ez a bogár Isten teremtménye az hit kérdése, de az, hogy a cikkben említett példány a daliás 2/3istené az tény! =))

 • helyesbítés:

  Nem “garázda elítéltek”
  hanem; elítélt garázdák

 • kicsiroli
  2015 január 1
  2:52 de.

  Azt hiszem a lényegesn nem változtat, hogy jelenleg hányan sátoroznak ott. A 2006-os helyzethez képest

 • Irene Horvat
  2014 december 31
  1:28 du.nagyobb baj, hogy a lassan 3 és fél éves versike teljesen passzol a jelenhez írt cikkhez.
  Holott közben volt választás is. 🙁

 • István?
  .
  Te vagy a társszerkesztő… kivágod végre az egyik legfertőzőbb rákos daganatot innen, a tetves “véleményével” együtt? Ha lehet, visszamenőleg, pár hétre? Nem érdemel kevesebbet.

 • Christopher Adam

  Nem értem, hogy miért születik Boda Marcsi mindegyik kommentjére kb. 25 mérges és sokszor trágár reakció. Ezzel mérhetetlenül növekszik a fontossága. Engem egyáltalán nem hoz ki a sodromból és csak futólagosan olvasom el kommentjeit…ha egyáltalán. De ezek szerint valamit nagyon tud, ha ennyit kell egyetlen anonim internetes hozzászólóval foglalkozni.

 • Marcsi
  2015 január 1
  8:48 de.

  BUÉK.

  Az Operaháznál nem azért lesz kudarc, mert a szomszédokat zavarja. Sokkal inkább azért, mert a jobboldali álcivilek mellé felzárkóztak a sunnyogó antiorbánnak látszó álcivilek. Lassan azon sem lepődnék meg, ha kiderülne, ugyanarról a számláról utalják a napidijat. A Lendvay-ból

 • Christopher Adam
  2015 január 1
  9:52 de.

  Másutt, egy másik szereplővel kapcsolatban egy hasonló helyzetben azt mondám, hogy meg kell tudni hallgatni a másik felet is.
  Nem szeretni, kell, hanem elviselni.

 • “…meg kell tudni hallgatni a másik felet is…”
  .
  – Így van.
  .
  Feltéve, ha a “másik fél” nem kizárólag a közösség bomlasztása céljából adja elő magát, és ha van mit meghallgatni. A valósággal homlokegyenest szembemenő, alpári, vulgáridióta szintű hazudozás, zsidózás, cigányozás, náci propagandán szocializálódiott szemétkedés NEM képezheti meghallgatás tárgyát.
  .
  Andy:
  .
  “…Nem szeretni, kell, hanem elviselni….”
  .
  – Ugye,m mennyire bosszantó volt, amikor az egykori az AN fórumon feltűnt pár, fentebb körbeírt retardált? Érdekes, ott mindenki egyszerre hördült fel, ha valaki, BÁRKI, bármiféle eszetlenséget írt be. Figyelem, nem “véleményt”, hanem eszetlenséget.
  .
  Ott az mennyire volt elviselhető, amikor valaki szándékosan irkált be durva, szemét kommenteket, trollkodott, megbotránkoztatta az egész közösséget?
  .
  Ha valaki tud megalapozottan érvelni, ezáltal egy jókora – de értelmes – vitát kiváltani, az rendben, tök mindegy, miről van szó. De ha valaki csak odarondít a szőnyegedre, azt mennyire viseled el?

 • Christopher Adam: téged nem hoz ki a sodrodból? szomorú, pedig az egész lap szellemiségét sértik hozzászólásai. de, ha ez neked nem számít, hát csak adja elő továbbra is magát ez a …na, inkább nem minősítem, mert még a végén én kerülök a darálóba.
  amúgy nem anonim, ez a családi neve, de mind1.
  az pedig, hogy miért születik, nyilvánvaló: mert még mindig megtűröd itt, természetesen a demokrácia és a szólásszabadság (félreértelmezett) jegyében.

 • Valahogy így.

 • Eldrad
  2015 január 1
  11:45 de.

  Emlékezhetsz, ugyanezt a nick-et használtam, hogy az AN forumán sem hördültem fel. Hagytam a hülyeséget elcsngeni a semmibe. A régi szabály szerint: ne etesd a trollokat.
  De nyilván ez is csak egy vélemény

 • ANdy:
  .
  Hogyne emlékeznék, ne viccelj már… és igen, ez is egy vélemény, de téves. Miért is?
  .
  Mert a trollok, nácik, idióták, és egyéb elmebetegek akkor is visszajönnek, ha nem foglalkozol velük, és folyamatosan odarondítanak az orrod elé. Nem tudod kikerülni ezt a szemét, beteg emberfajtát.
  .
  Hát ezért.
  .
  Az AN- en jól működött a dolog: jön egy hülye, beír valami eszeveszett marhaságot. Valaki, lehet, pont az oldalgazda (BL) ír egy tételes cáfolatot a marhaságra. Visszajön az idióta, újra betol valami eszementséget, vagy ugyanazt, amit előtte is előadott (teljesen figyelmen kívül hagyva a neki szánt beírást).
  Ekkor már: figyelmeztetés, indoklással. Ha harmadjára is ugyanígy jött vissza, ki lett vágva.
  .
  Szóval, ott a “hülyeség azért csengett el a semmibe”, mert ki lettek vágva. Az ilyenek maguktól sehová nem mennek.
  .
  És ez így volt jól. Azt meg senki nem mondja nekem, hogy az AN- en ennek ellenére nem voltak parázs viták, szinte folyamatosan. Sőt, csak így lehetett biztosítani a jó vitafórumot, mivelaz elmebeteg retardáltak gyorsan le lettek állítva.
  .
  Ott a nácik, a teljesen elborult fitymesz- zombik, USA- siker- mindengyűlölő s…ggfejek, és egyéb kretének vergődése nem volt “szólásszabadság kérdése”. Kár, hogy itt nem ezek a moderálási alapelvek, mert itt is jó, rendszerkritikus és egyéb cikkek vannak.

 • Orbánt gyávának nevezni
  súlyos tájékozatlanságra, helyzet és személy értékelési tévedésre vall. Ez nem meglepő, mert a mai ellenzék jelentős része még mindig nem jött rá, miért vesztették el súlyosan már a második választási ciklust, hogy az okot fejükben, vezetőikben, s szervezetükben kell keresni, s korrigálni. Amellett ez a fajta kritika erősen emlékeztet a 60-as évek leggyengébb agitprop pillanataira, mikor a marxista történetírás az ellenség primitív ócsárolásában (pl. Hitler tanulatlan “szobafestő” volt – amúgy a fél világ harcolt ellene évekig) látott fantáziát.
  Orbán akkor tartott bátor beszédet, mikor az ellenzéki tollforgatók jó része pártújságokba irogatott bólogató cikkeket…
  Európa parlamenti fellépése (Vörös Danival stb. tarkítva) sem az ijedt ember benyomását keltette… (s hol van már Vörös Dani – a történelem szemétdombján).

 • Judith Kopácsi

  Rasidom, Kanadában mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Viszont nem minden hülyét kell észrevenni. Igy egyszerübb az élet. A marcsa félék feltünési viszketegségben szenvednek, akiket alapos mellőzéssel ki lehet innen is kúrálni, ugyanis ha nem reagálnak rá, előbb-utóbb magától is elmegy a búsba. Egyedűl beszélgetni az árokparton unalmas egy idő után. Próbáljuk meg, jó?

 • enterprise

  2015 január 1
  6:10 du.
  Igazad van Orbán bátor: mint a cigány lova! =))
  Ami pedig azt a beszédet illeti a dolognak édes kevés köze vilt a bátorsághoz lévén Pozsgay és Horváth elvtársak írták/iratták a beszédet.
  De az újságírókban teljes mértékben igazad van LOvas, Bayer, Bencsik és többiek a rogyadozó állampárt pártéletét éltették! =))

 • Eldrad! Én is jobban örülnék annak, ha a fent említett kommentelők helyett Magyarország állapotáról némi valós információval rendelkező, a mai kormány intézkedéseit védővel valamivel érdekesebb vitát lehetne folytatni. Mert az itteni gyenge közhelykészlet az emberben tényleg azt a hiedelmet erősíti, hogy OV csapata csupa korlátolt képességű, ám vezérében bízó hívőből áll. Holott ez nincs így, különben hogyan tudna 25 éve a topon maradni egy, hát legalábbis kérdéses képességű önimádó ürge milliókat megvezetve? Mindig röhögök azon, amikor a fidesz az ellenoldal megújításáról hablatyol, holott a baloldali, liberális pártok általában már a 4-5. vezető garnitúrájukat “fogyasztják”. A fideszben meg OV, még 1993-ban gondosan kiirtotta a gondolkodókat, azóta változatlan az összetétel, legfeljebb egy-egy új, a korábbinál is gátlástalanabb, sok esetben ostobább csinovnyik kerül a fenséges sejhaj közelébe.
  De. Magyarországon legalább 2 millió szavazó nagyon hasonlóan gondolkodik, mint a fent említettek. Közhelyekben: hogy felesleges a sok vita, hogy drága a parlament, meg hasonló marhaságok, amiket üdvözülve hallgatnak vissza idoljuktól. Itthon nem a nácik vannak sokan, hanem a NÁCIVESZÉLY nagy. Egyik trollt sem tartom ma még nácinak. De ez a fajta gondolkodásmód egyenesen vezet a nácizmushoz, bár ők még egyelőre bizonyára kikérnék maguknak. Holott azok a kiszólások, hogy “ismerek rendes cigányokat”, meg az ellenvéleményen lévők “akadályozzák a kormány jótét munkáját” mind-mind egy habitust erősít. Amely ma elviseli, hogy az ínségmunkásoknak nem járnak munkavállalói jogok, szabadság, minimálbér stb. Aztán elviseli, sőt magabízón helyesli, hogy “takarítsák el szem elől” a szerencsétleneket, mert csúfítják az utca/faluképet. Végül, ha nem is örül a konkrét üldözéseknek, elfordítja a fejét. Biztosan van valami a rovásukon, másképpen a “jó vezetők” nem bántanának senkit ok nélkül. Ahogyan Köves Gyuri (Sorstalanság) látta, amikor először átutazóban kinézett a vagon résein az auschwitzi rámpára.

 • RGy:
  Avar János, Bolgár György, Mészáros Tamás és Németh Péter, Mester Ákos… stb.

 • Jaj, mennyire árulkodó ez a jókívánság! “mindenkinek B.Ú.É.K érdemei és lehetőségei szerint!” És az “érdemet” ki dönti el, és minek az alapján? A csótányok szerint pl. érdem minél nagyobb falatot szerezni a közösségnek. A bogarak családjába (kitinpáncél stb.) tartozó rovarok érdekes, a hangyákhoz, méhekhez hasonlító “társadalmakban” élnek. Ami a különlegességük ebben az állatfajban az, hogy elevenszülők! Nem egészen úgy, mint az emlősök, de könnyen előfordulhat, hogy ha agyoncsapsz egy várandós egyedet, kiszalad belőle 30-40 élénk utód.

 • enterprise
  2015 január 1
  6:10 du.

  Ha már Eldrad a tételes cáfolat híve, és igaza van:
  Orbán gyáva abban az értelemben, hogy felelősségpánikos. Ez gyakran fordul elő olyanokkal, akik a gyermekkori sérelmeket túlkompenzálják, de ugyanakkor sosem tanulták meg azt, hogy a tetteknek következményei vannak.:
  – A gyermekkori frusztrációról maga vallott, a papa a párton keresztül pedig rendre kimosta a legrondább ügyekből is. A Bibóra hivott államizgatási kislányok ügyei annak idején pletykaszinten, de elég ismertek voltak;
  – Az említett beszéd gondolom a Nagy Imre temetésén elmondott akar lenni; Nos. Gorbacsov a könyvében évekkel korábban felvázolta a Varsói szerződés és a KGST hagyományos rendszerének felülvizsgálatát. Ennek következtében áprilisban, Moszkvában aláírták a csapatkivonásokról szóló keretmegállapodást. Az a beszéd tehát semmilyen valós kockázatot nem rejtett.
  – A rázós törvények szavazásánál rendre távol van, vagy nem szavaz, erről a jegyzőkönyvek nyilvánosak. Nézd meg;
  – Anno “lekéste” a prágai vonatot, amikor D.Tamást begyűjtötték;
  – Gyakorlatilag sosem mer nyiltan megnyilatkozni az EU-parlamentben; tudható, a tudósítások szólnak róla; Lehet mentegetni, hogy pávatánc, meg hasonlók, de az olyan, mintha az asztal közepére tett sz..t azzal mentenéd, hogy nem sz.-.., mert fos. A gerinctelen pávatánc legendájával menteni a gyáva kettős beszédet….;
  – 2006 Astoria, Miközben a gyűlés tömegét Révész Máriusz vezetésével nekikisérték a kordonnak, Orbán páncélozott járműben elsunnyogott az ellenkező irányba;
  – A Gyurcsánnyal szembeni veszteség óta nem vállal nyilvános vitát, a megszűrt közönségű országértékelései nem azok;
  – A jelesebb ünnepek esetén vagy nem mer kiállni köztérre, vagy TEK-sorfalak és békemenetesek különítményei védik;
  – Ha már TEK. Mióta is tart a területzárlat Orbán lakása körül?

  A sort folytassa az, akinek több ideje van

 • Eldrad
  2015 január 1
  5:33 du.

  O.K. Legyen a tételes cáfolat módszere;
  Ld. Fentebb.

  Bár a csatahajót már jó sokszor megcáfoltuk. Egyébkánt szerintem nem hülye a csemete. Csak tényrezisztens.

 • Andy Mage: túlbecsülöd. csak egy alaposan képzett pártmunkás. tekintsd csak át a témáit, az “érveit” és a kliséit.

 • Judith: részemről rendben – bár egyszer már megpróbáltam, de nem bírtam megállni.
  a többieket meg majd szelíd erőszakkal ráveszem, hogy nézzenek át Boda Marcsin.

 • Andy Mage
  2015 január 2
  5:44 de.

  Kis korrekciók…:
  19 90 j ú n i u s á b a n a Varsói Szerződés Politikai Tanácskozó testületének moszkvai ülésén Antall József magyar miniszterelnök konkrét javaslatot terjesztett elő a VSZ katonai szervezetének felszámolására
  19 90 e l e j é n Csehszlovákia és Magyarország gyors és viszonylag zökkenőmentes tárgyalásokon egyezett meg a Szovjetunióval, hogy 1991 közepére mindkét országból kivonják az ott kormányközi megállapodások alapján állomásozó szovjet haderőket. Ezek az egyezmények beleillettek a NATO és a Varsói Szerződés 19 90. f e b r u á r i megállapodásába, miszerint a közép-európai övezetben sem az Egyesült Államok, sem a Szovjetunió nem állomásoztathat 195 ezernél több katonát.

  A Szovjetunió végül 1991. február 12-én bejelentette: április 1-jéig a tagállamok közös megegyezéssel felszámolják a Varsói Szerződés katonai szervezetét…

  OV beszéde 19 89 j ú n i u s 16-án volt…

  A kommunista államvédelem (titkosszolgálatok) jelentős erőkkel képviseltette magát ezen a temetésen (aki kinn volt, nem vehette biztosra, mi fog történni…)

  – Elég nyíltan, s határozottan megnyilatkozott az emlékezetes EU parlamenti napon melyet említettem, ennél nyíltabb nem kell…
  – Elég nyíltan, s határozottan vállalta a Junckerrel szembeni fellépést (másodmagával)…
  – Az astóriai ünneplést, s az ott ünneplő tömegnek irányított másik csapatot természetesen eléggé máshogyan látjuk…
  – Nem láttam még bátrabb politikust 45 óta, aki ilyen határozottan képviselte volna a magyar érdekeket, bankokkal, multikkal, akár EU-val, USA-val szemben…
  – A politika az erő alkalmazásának tudománya (ezt a vén gazember Lenin speciell jól mondta). Nos Orbán jól osztja be az erejét, erőforrásait, stratégiai irányait, jól politizál (persze láttam már sokszor tévedni, hibázni) – nem dolga az “ide löjjetek”
  – Mo ütköző állam, sem az USA sem Oo nak nem vagyunk csicskái. Mindkét oldallal előnyös együttműködésre kell törekedni. OV van olyan jó politikus, mint a románok(akiktől pedig lehet tanulni…), hosszú idő óta először

 • Judith Kopácsi

  Enterprise, lásd kivel van dolgod, én meghagylak téged tévhitedben. Majd ha felébredsz, szólj. Vagy táviratozz. Vagy küldjél füst jelet. Mindegy.

 • Judith: jé, te is úgy véled, ébren álmodik a gyerek?

 • Judith,
  lehet elütni tréfával sok mindent, de a tények makacs dolgok.

 • mivel tényleg képtelen visszafogni magát, addig, amíg nem lesz normális hozzászólása – nem az, amit maga annak tart, hanem amit mi annak tartunk – nem fog kijutni a fórumra.
  ablaküveg eljárás elindítva. a moderátor.

 • Enterprise,

  Antall egy külön kategória. A károkozásának tizedéért is lőttek már tarkós tartományi vezetőt a Mennyei Béke terén. Egy harmadik vonalbeli huszadrangú politikus volt, de maradjunk Orbánnál.

  A korábbi beírásomban konkrétumokat emlegettem. Gorbacsov könyvét megszerezheted, és elolvashatod. Az áprilisi megállapodás 1989-ben tény. Orbán valóban júniusban szólalt meg. De az én naptáramban az április korábban van mint a junius.
  Az 1989 áprilisában megszületett elvi döntés nyomán, a következő évben megállapodtak a csapatkivonások menetrendjéről, és az állomásoztatás költségeinek elszámolásáról.
  De mert gondolom Neked a Google használata is nehézséget okoz:
  “Mihail Gorbacsov, az SZKP KB főtitkára, a szovjet Legfelsőbb Tanács Elnökségének elnöke 1988. december 7-én az ENSZ Közgyűlésének 43. ülésszakán jelentette be: Moszkva 1991-ig hat harckocsizó hadosztályt, 5 ezer harckocsit és 50 ezer katonát von ki az NDK, Csehszlovákia és Magyarország területéről, egyidejűleg csökkenti a Szovjetunió európai területein lévő haderőket és azok fegyverzetét. Az említett országok mellett 1989 nyarán megkezdődött a Lengyelországban állomásozó szovjet erők fokozatos kivonása is. Magyarországon még a csapatkivonási egyezmény megkötése előtt, 1989. április 25-én elindult haza az első szovjet alakulat, a kiskunhalasi 13. harckocsi gárdaosztály.”
  http://mult-kor.hu/20100310_husz_eve_allapodtak_meg_a_szovjet_csapatok_kivonasarol
  “már ’89 márciusában Németh Miklós megegyezett Gorbacsovval a csapatkivonásról, amely áprilisban meg is kezdődik. ”
  http://nol.hu/velemeny/ki-kuldte-haza-a-szovjeteket-1477719
  Nos ennyit arról a nagy bátorságról.

 • Enterprise,

  Egyébként nagyra értékelem, hogy a prágai távolmaradást a lakása körbezárását, a szavazásokból való kimaradást az astoriai menekülést nem akartad megcáfolni.
  Amugy a kettős beszédét sem cáfolod.
  A bankok…. Hát ahogy a hazai gazdaságot elnézem ritka nagy öngól. De tapasztalatból tudom hogy Veled közgazdasági ügyben kár vitázni, mert nem értesz hozzá.

 • Na végre eljutottunk oda, hogy Marcsi a partvonal mellé a kispadra került. Éppen itt volt az ideje, így a normális párbeszéd végre szabad utat kaphat. Köszönet a moderátornak.

 • Kiss Eszter: elvégre boldog új évet akarunk, nem? mint említettem, a normális hozzászólásait kiengedem, de hacsak egyetlen szitok- vagy becsmérlő szót is tartalmaz, radírpók!
  ugyanez vonatkozik azokra a kommentekre is, amik Bodát becsmérlik. egész egyszerűen rásegítek egy kicsit – természetesen a demokrácia jegyében – az ablaküveg eljárásra. INNEN nem fog reakciókat kapni mégoly normális kommentjeire se. ONNAN meg nem érdekel, hogyan nyalnak be neki.

 • Ille István

  Azt gondolom, hogy az év végi fáradtság nem tett jót a kommentelés színvonalának, talán így visszatérhetünk a régi mederbe 🙂

 • Andy Mage,
  akkor én is jelzem finoman, ha ezt a raghasználatomból nem tudta kiolvasni (s ez másokra is vonatkozik, akik az egyedfejlődés során nem érték még ezt a szintet el), azzal tegeződünk akivel ezt előzetesen megbeszéltük, s kölcsönösen hozzájárulnak. Nem ismerjük egymást (hogy maga 20, én hetven, vagy fordítva), barátok, rokonok sem vagyunk, de még munkatársak sem, ez alapvető illemszabály, még gyerekszoba sem kell hozzá. Én sem tegezek itt senkit.

  Másrészt a témához:
  Ebben a contextusban senkit sem érdekel Gorbacsov hadrend kivonása (nem mondott egy szót sem a VP felmondásáról…).

  Itt a Varsói Paktum felszámolásáról volt szó (ennek keretében voltunk szépen, “ideiglenesen” ellátva orosz csapatokkal rendesen 1956-óta, kb. 35 éven át), ennek a schedule-ét, módját pontosan leírtam, utána nézhet, stimmel, olvassa el újra figyelmesen.
  19 89, júni 16. határozottan előbb volt, mint 1990 júniusa…(midőn Antall ezt a témát a még határozottan meglévő, s a működő VARSÓI SZERZŐDÉS Politikai Tanácskozó testületének moszkvai ülésén egyáltalán a magyar miniszterelnök felvetette – s majd utána elkezdődött, s 1991. június 19-én az utsó orosz katona (cirka 1 év múlva…) elhagyja Mo-ot.
  Még azt sem mondom, hogy ez magyar érdem (iciri-piciri részünk azért volt benne), nem ezt Ronald Reagan USA elnök konzekvens, elvi alapú antikommunista politikájának – Margaret Thatcher szívos támogatásával – köszönhetjük, de történetileg így volt.

 • Andy Mage: figyeled, cimbora? egyedfejlődés 🙂 így kell finoman mások tudomására hozni, hogy a kommentelő mennyivel felettünk áll…valódi űbermencs 😀
  ráadásul tánc- és illemtanár és gyerekszobatudor 😛

 • enterprise
  2015 január 2
  1:53 du.

  Akkor jelzem finoman ha eddig nem derült volna ki hogy a raghasználatodra teszek rá nagy ívben kicsibogár. Az a helyzet arany csillagom, hogy alapvető szövegértelmezési problémákkal küzdesz. Ami abból látszik hogy csak a ragokat vagy képes felfogni
  “Ebben a contextusban senkit sem érdekel Gorbacsov hadrend kivonása (nem mondott egy szót sem a VP felmondásáról…).”
  Legyünk precizek. Téged nem érdekel. Most. 2014-ben. 1989-ben az érdekelteket nagyon is érdekelte. A felelősségpánikos Orbán feltartottt vörös csillaggal tüntetett volna az ujratemetés _ellen_ , ha nem lett volna tuti garanciája rá, hogy nem lesz semmi baja.
  Az azért megnyugtató, hogy ragokkal foglalkozol a konkrét cáfolatok helyett. Igaz, tényeket nehéz cáfolni. Bár az inkvizició azért megpróbálta. Viszont a Föld ettől nem lett lapos, csak az egyház járatódott le.
  Nem akarnál Kumintól egy extra konzultációt kérni? Hátha azóta már nem lapos a Föld.

 • Ille István
  2015 január 2
  2:13 du.

  Az internetes fórumokon alapértelmezett a tegezés.
  A tündércsatahajót magázhatom, ha muszáj. De az rosszabb lesz 🙂

 • Andy Mage: nem hiszem. a propagandista képzésen megtanították őket a fájdalom elviselésére is 🙂

 • Talalom !

  Amikor a Vezér kijelentette, hogy “a baloldalra genetikailag jellemző, hogy idönként rátör a nemzetére”, ez a mondata kimondottan és konkrét mondanivalóját tekintve egy náci megszólalása és rejtett programbeszéd.
  Nincs ezen mit szépíteni.

 • Christopher és Kopácsi J. !

  Nektek onnan könnyű bölcslkedni, pláne olyan kérdésekben, amely titeket közvetlenül nem érint.
  Ezek a Marcsi-félék és ahozzá hasonló ide telepedett náci piócák nem vaélamiféle szubjektív egyéni véleményt adnak elő a KMH komment rovatában, hanem küldetést teljesítenek. Ez aból is látszik, hogy mmás fórumokon is ugyanígy uszítanak és bomlasztanak.
  Bocsássatok meg, de álláspontotokat súlyos történelmi tanulságra hivatkozva weimarizmusnak kell titulálnom, mely elsősorban kényelmi szemlélet egy hatalmas világégés előszobájaként ágyazott be a Hitlerájnak. Az ilyen “megengedő” naiv áldmokratizmus – mint a Weimari Köztársaságban is – vagy tapasztalatlanságból, vagy kényelmes elodázásból fakad, és előbb, vagy utóbb bajba sodorhat mindannyiunkat.
  A nácizmus nem csupán egy szemlélet a többi nézet színorgiájában, mint ahogy a vipera sem csak egy kis állatka az élőlények tarka sokaságában… Ezt másképp kell kezelni. A nácizmusra elsősorban az a jellemző, hogy a demokrácia és a szólásszabadság adta lehetőségeket és eszközeit kihasználva fojtja meg magát a – neki is teret biztosító – (naiv) demokráciát. Ezt Goebbels írásai, de életműve bizonyítja a legjobban. Nem lehet rá csak úgy legyinteni egyet…
  Az ilyen mondatok, mint amilyeneket ti itt, oly megegngedő nagyvonalúsággal az érdekükben könnadén megeresztetek, balzsamként hat, sőt símogatja marcsik és hasonló társai sötét lelkét, hisz éppen ezt akarják. Biztos, hogy ők a goebbelsi recepnek megfelelően ezt bíztatásként értelmezik.

  (Mindemellet tudom, hogy Cristophert még külön köszönet illeti egy ilyen demokratikus fórum fenntartásáért és üzemeltetéséért.)

 • Voronyezs 4,32 !

  Találó cím ez a “Sörpuccs 2007.”, bár én a helyedben rövid magyarázatot fűztem volna hozzá miért is sörpuccs…

  Hitlerék államellenes zendülést szítottak és provokáltak ki Münchenben 1923-ban. A sértett, a puccs elszenvedője az általuk is Weimari Köztársaságnak becézett, akkori Németország volt… Az időpont érdekessége, hogy 10 évvel előzte meg H. hatalomra jutását. A tanulság pedig az, hogy a nácizmusnak, a náciknak van ideje, mert hamis meggyőződésük, és hamis machiavellista (goebbelsi) politizálásuk és a titkos milliárdos segítők tartják fenn őket… [máris mennyi a hasonlatosság a 2007-es orbáni zendüléssel].
  Hitlert viszont a puccsért csupán néhány hónapra bebörtönözték, amely időt arra használta ki, hogy Rudolf Hessnek “tollbamondja” a Mein Kampf című sötét, tudománytalan förmedvényét, amelyet aztán milliók vásároltak meg, magukba szívva a nácizmus métlyét.

  Megjegyzendő, hogy ez a “börtönélet” is rámutat a weimarizmus mélységesen buta, rosszul értelmezett áldemokratizmusára…

 • Cristopher és Jutith!

  A ma nácijai sajnos már rég felismerték, hogy ma az Internet világában, már szükségük sem volna egy Mein Kampfra, hisz demokratikus oldalak a szólásszabadság jegyében biztosítják számukra a nyílt megszólalást…
  .

 • málnaszőr: Orbánnak is megvan a maga harca. sőt, egy az egyben megvalósítja az eredetiben foglaltakat.
  ez egy 2011-es írásom.

  Ha valakinek kétsége lett volna, hogyan vélekedik Orbán a parlamentarizmusról, pártjának tagjairól, a fülkeforradalmárokról, és úgy általában saját nemzetének alkotó elemeiről, az emberekről, most bizonyosságot szerezhet. Mindezt azoknak a postoknak – per tangentem Orbán – indíttatására, amiket az utóbbi egy napban olvastam.
  Hosszú lesz, de tanulságos. Úgy 1.200 szót még ki is vettem belőle, nem kár érte, csak töltelékszöveg volt. Kiemelések tőlem, az eredeti szöveget Orbánon kérjétek számon.
  “Orbán Viktor: A propagandáról*
  A mozgalomban való ténykedésem első idejében amint már jeleztem a propagandának szenteltem magam. A propaganda feladata az volt, hogy az emberek egy kis számát telítse az új eszmékkel, hogy aztán rendelkezésre álljon az az emberanyag, amely a későbbi szervezésnek első egyedeit adhatta.
  […]
  Ha egy mozgalom célja a meglevő világ lerombolása és helyébe egy új világ építése, akkor a mozgalom vezetőinek az alaptételekkel feltétlen tisztában kell lenniük. Minden mozgalomnak az általa megnyert embereket két csoportba kell osztania, a hívek és a tagok csoportjára. A propaganda feladata a hívek toborzása, a szervezés célja pedig a tagok gyűjtése. A mozgalom híve az, aki annak céljával egyetért. Tagja pedig az, aki harcol a célért. A mozgalom a propaganda útján nyeri híveit. A tagot a szervezés készteti arra, hogy maga is új párthíveket szerezzen, akiknek soraiból viszont ismét új tagok nyerhetők. Miután egy mozgalom párthívétől csak az eszme passzív elismerését várjuk el, a tagtól ellenben az eszme cselekvő képviseletét és védelmezését is, a mozgalom minden tíz hívére alig fog egy-két tag esni. A hívő jelleg csak meggyőződésében, a tagság a meggyőződéssé vált eszme képviseletével és terjesztésével járó bátorságban gyökerezik. A meggyőződés a maga passzív formájában nagyon jól illik az emberiség jobbára rest és gyáva többségéhez. A tagság ellenben, amely cselekvő lelkületet követel meg, már csak az emberiség kisebbségének felel meg.
  A propaganda ennek megfelelően fáradhatatlanul tartozik gondoskodni arról, hogy az eszmének hívei legyenek, miközben a szervezetnek a legerőteljesebben azon kell rajta lennie, hogy a párthívek közül csak a legértékesebbeket minősítse tagokká.
  A propagandának nem szükséges a fejét törnie minden egyes, általa kioktatott egyén jelentősége, tudása, tehetsége, értelme vagy jelleme felől. Ezzel szemben a szervezésnek a leggondosabban össze kell gyűjtenie az egyedek tömegéből azokat, akik a mozgalom győzelmét valóban lehetővé teszik. A propaganda megkísérli, hogy az eszmét az egész népre rákényszerítse; a szervezés ezzel szemben csak azokat veszi be keretei közé, akik előreláthatólag nem lesznek lélektani okokból az eszme terjedésének kerékkötői.
  […]
  Ha a propaganda az egész népet átitatta már az eszmével, akkor a szervezet egy maroknyi haddal levonhatja annak következményeit. […] A propaganda második feladata a fennálló állapot szétrombolása, az új tan elterjesztése, a szervezet második feladata pedig a harc a hatalomért, hogy annak birtokában az eszme végleges sikerét biztosíthassa. […] Olyan szervezetek, amelyek a maguk taglétszámában egy bizonyos határon túl növekszenek, lassanként elvesztik harci erejüket, és nem lesznek többé alkalmasak arra, hogy az eszme propagandáját egységesen, támadásszerűen alátámasszák és kihasználják. [..] Minthogy a tan felforgató ereje azok terjesztőire nézve veszéllyel jár, alkalmas a kislelkűek és gyáva nyárspolgárok távoltartására. […] Amíg a mozgalom kemény harcokat vív, addig a gyáva és önző emberek elkerülik, mihelyt azonban fordul a kocka és a párt nagy sikere valószínű vagy már bekövetkezett, akkor gyorsan igyekszik mindenki a mozgalom tagjai sorába lépni.
  […] Az első győzelem hatása alatt ugyanis olyan sok rossz, méltatlan és különösen gyáva elem férkőzik be egy-egy ilyen szervezetbe, hogy végül is ezek a gyönge értékű elemek a harcra készek fölé kerekednek és a mozgalmat saját érdekeik szolgálatába kényszerítik, azt a saját gyönge lábon álló hősiességük színvonalára süllyesztik le, és az eredeti eszme győzelmének kivívása érdekében semmit sem tesznek. A fanatikus cél elmosódott, a harci készség elült, és mint a polgári világ ilyenkor nagyon helyesen mondja: “Jegenyefák nem nőnek az égig. ”
  Ezért van nagy szükség arra, hogy a mozgalom tisztán önfenntartási ösztönből, mihelyt siker koronázza munkásságát, a tagok további felvételét megszüntesse és a továbbiakban már csak a legnagyobb elővigyázat és alapos vizsgálat után bővítse szervezetét. Csak így lesz képes a mozgalom magvát hamisítatlanul frissen és egészségesen fenntartani.
  Gondoskodnia kell arról, hogy kizárólag ez a mag vezesse tovább a mozgalmat, vagyis állapítsa meg az általános ismertetést célzó propaganda módját, a hatalom birtokosaként pedig kezdje meg azokat a tárgyalásokat, amelyek az eszme gyakorlati megvalósítása érdekében szükségesek. Régi törzskarából kell nemcsak a megteremtett alakulat összes fontosabb vezető állásait betölteni, hanem az egész vezetést is megszervezni. Mindaddig folytatni kell ezt, amíg a jelenlegi párt alapelvei és tanulságai az új állam alapelveivé válnak. Csak azután lehet lassanként az eszmétől átitatott különleges alkotmány kezébe adni a kormánykereket.
  […] Emellett ez a propaganda mégis annyira hatásos volt, hogy rövid időn belül százezrek voltak, akik nemcsak igazat adtak nekünk, hanem győzelmünket is óhajtották, ha személyileg gyávák is voltak értünk áldozatot hozni, vagy éppen belépni tagjaink sorába.
  […]
  Az első elnök felelős az egész mozgalom vezetéséért. Ő szabja meg a választmány alája rendelt tagjai, valamint a még egyébként szükséges segéderők számára a végzendő munkakört. Ezek mindegyike teljes mértékben felelős a részére kiosztott feladatokért. Mindenki csak az első elnökkel szemben alárendelt, aki viszont gondoskodni tartozik az összesek együttműködéséről, illetve a személyek kiválasztásáról. […] Engedményeket a felelősség terén nem tettem, és ezáltal oly felfogást juttattam érvényre, amely csak azokat fogja vezetéshez juttatni, akik arra valóban hivatottak és méltók. Olyan mozgalom, amely a többségi uralmi rendszer idején minden vonalon a vezéri gondolat és az ezzel együtt járó felelősség alapjára helyezkedik, egy szép napon számtani biztonsággal le fogja győzni az eddigi felfogást, hogy győztesként kerüljön ki a küzdelemből.

  Nekem, mint pártelnöknek lassanként sikerült az egyes pártszerveket a választmányi tagok folytonos bírálataitól és beleszólásától megóvni. Ez rendkívül fontos volt, mert valóban alkalmas egyént valamely feladat teljesítésére megnyerni nem lehet, ha dolgába az ahhoz nem értők folyton belekotyognak. Azokra célzok, akik mindenhez jobban értenek, hogy azután valójában áldatlan zavart hagyjanak maguk után. Közbelépésemre ezek a mindentudók többnyire szép csendesen visszavonultak, hogy ellenőrző és sugalmazó ténykedésüknek más teret keressenek. Voltak olyanok, akiknek valóságos betegségük volt a mindenben való hibakeresés, és akik állandóan kitűnő tervekkel, eszmékkel és javaslatokkal szolgáltak. Legeszményibb, legfőbb céljuk olyan választmányok alakítása volt, amelyek ellenőrző szervként mások tisztességes munkájának a körülszimatolására lettek volna hivatva. A semmit érő, vagy pedig a gyakorlatban keresztülvihetetlen határozatokat kisütő választmányok ártalmatlanná tételének legegyszerűbb módja az, hogyha részükre valami komoly munkát adnak. Egész nevetséges volt az a gyorsaság, amellyel az ilyen együttesek elpárologtak és eltűntek. Nem egyszer gondoltam a mi legnagyobb ilyen intézményünkre, a parlamentre. Nyomban elpárolognának ennek tagjai is, ha részükre a szónoklás helyett valóságos munkát adnának, mégpedig olyan munkát, amelyet e szószátyárok mindegyike személyes felelősség terhe alatt lenne köteles elvégezni.
  Azt követeltem, hogy akárcsak a magánéletben, a mozgalmunkban is addig kell kutatni, amíg az egyes szervek részére a megfelelő tisztességes tisztviselőket, intézőt vagy vezetőt meg nem találják. Számára lefelé feltétlen tekintély és teljes cselekvési szabadság biztosítandó, felfelé pedig teljes felelősséggel kell tartoznia.”
  Ez Orbán. Őszintén szól, nem kétséges. Mint ahogy az sem kétséges, hogy’ is képzeli ő el a jövendő Magyarországot.
  Hatalmának ökonómiája: erős gazdagok a gyenge szegények ellen. Találj egy embercsoportot, aki gödörből való kikapaszkodáshoz a bot szaros végét fogta meg, magyarázd meg nekik, hogy minden jog forrása a hatalom, találj nekik egy célt, amin a gyűlöletüket levezethetik, és máris megnyertél mindent. Addig kell nekik ismételgetni mindazt, amiben hinni kell, hogy végül az lesz számukra az egyedüli igazság az életben.
  Ehhez jön még, hogy Orbáné a hatalom. Orbáné a jog is?
  “Csak azután lehet lassanként az eszmétől átitatott különleges alkotmány kezébe adni a kormánykereket.” 1.§: a nép birka, hát úgy is kell kezelni!
  Az új állammodell már alakul, az alkotmány is fércelődik hozzá. A béna, elkábított, megvezetett nép egy része, úgy 2,5 milliónyi hívő meg birka módra béget hozzá. Hajrá Magyarország?
  *kiadja a Megvető Kiadó. Kötve-fűzve 3.450 HUF, aranyozott díszkötésben 5.400 HUF, Kubatov által igazolt fülkeforradalmárok 50% engedményben részesülnek.

  ja, hogy ez úgy hangzik, mint a Mein Kampf? talán azért, mert az is.

 • Andy Mage
  2015 január 2
  2:27 du.

  Látom, sikeresen elhaladt a tények, dátumok mellett, további élveztes önámítást kívánok.

 • enterprise
  2015 január 3
  5:18 de.

  Tisztelten Dinsztelt Hölgyem (vagy Uram!)
  Ha esetleg nem verte volna ki a szemét, maga kis szemét, hogy magácska az, aki tényektől mentesen, de a tényekre fittyet hányva hányta egybe az esemélnyeket. Mely események estek, és történtenek.
  Míg magácska valkarta a fejét, vagy talpát. Vagy a kettő közt félúton a genitáliája táját. Mely vakaródzás pár páviáni, a pávák táncosának is látszik kijárni. Ki saját zsebében az eszét keresi, és ezt az észt Önnel sem volt rest megosztani.
  Önnel, ki közt és a zsebből elérhető közt pusztán annyi a különbség, hogy míg ott a bőr mozog, az Ön fején stabilan áll.
  Kit Gumi, és belső páncélfal véd meg a tényektől, és a történelemtől. Kikhez hasonló kiszolgálói voltak valamennyi úrnak, kiknek moslékjában kiskegyedék túrnak.

 • AM: Olyanok a kecske rímek, mint mikor a kecske rí, meek…

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.