Super Victor-dilemma

2014 december 1 11:30 de.4 hozzászólás

Nagy bajban lehet, azt hiszem, a Szíjjártó-csapat. Főhet a fejük rendesen, hogy országos sikert, vagy nemzetközi sértődést sugalló kampányt indítsanak-e? Ez alighanem mostanság fogósan ravasz kérdés lehet arrafelé. Azt követően legalább is, hogy megválasztották a franciaországi, 2016-os futball világbajnokság hivatalos kabaláját.

Az UEFA internetes szavazásán, a szavazáson „megjelentek” többsége ugyanis Super Victor figurája és neve mellett tette le a voksát. A külügyi apparátus nyugodt lelkivilágát, az elbocsátások mellett, azonban okkal borzolhatja fel a kabalaválasztás. Azért, amit a 444 is emleget: „Super Victor egy sima franciamezes gyerek, piros köpennyel és irreálisan nagy fejjel”. Ráadásul nem is minden helyzetben megnyerő fizimiskával. Olyan kicsit, mint a falu vízfejű bolondja. Nagy fejjel, és a nagy fejben nagy komplexusokat sejtetve. Rejtett agresszivitást is akár, mivel a futball korántsem a kisasszonyok sportja. A női futball sem, ahogy a kevés közvetítésbe belenéztem. A Szíjjártó-team tehát akár már a felháborodott levelek egyikét is elkezdheti fogalmazni.

Azon egyszerű okból kifolyólag, hogy miként jön a silány gúnyolódáshoz a labdarúgó-szövetség. Miként veszik maguknak a bátorságot, hogy ezzel a figurával figurázzák ki a stadionépítés hazai csúcsteljesítményeit. Amely kolosszális közkampányban erőt, és a köz pénzét sem kímélve, csak úgy nőnek kifele a stadionok a földből. S akkor jön az UEFA és nyilvánvalóan csak, és kizárólag a magyarok elleni burkolt hadüzenet gyanánt így nevezik el az egyik lehetséges kabalafigurát. Akinek a nevével talán nincs is semmi gondja, mert Szíjjártó Péter is megmondhatja: az ő Viktora igazán szuper. Neki. De az mégis csak háborút, de legalább egy tiltakozó jegyzéket kíván, hogy a hazai szuper Viktorra még csak nem is hasonlít az említett figura. Remélem, már izzanak a békemenetelő forródrót telefonvonalai, és szervezik a francia követség irányába a menetet.

Legkevesebb azért, hogy ilyen körülmények között az egész szavazás annulálását követeljék. Az ugyanis nem járja, hogy egy kicsit vízfejű, ostoba figurát csak úgy leviktorozzanak. Visszaélve ezzel a gazdasági erőfölényükkel, és a nagyobb népesség adta sokkal több rekeszizommal. Amellyel külön visszaélve, különösen hangosan röhöghetnének akkor, ha a magyar külügy esetleg tényleg fennakadna az említett kabala-figurán. Bár gyanítom, az ellenkező előjelű kampány esetében is megszakadnának páran a röhögéstől. Akkor, ha Orbán Viktor dicsekedni állna ki. Esetleg a köreiből valaki más, ha a miniszterelnököt a szokásos szerénysége visszatartaná az öndicsérettől. A kormányfő majd csak egy régi dakota mondásba fogja ágyazni, hogy már a VB-n is róla emlékeznek meg. Mert természetesen egy ilyen olvasata is lehet a hírnek.

Az említett stadionépítések, valamint a magyar kormányzat sikerei, a keleti nyitás fantasztikus eredményei, és a hazai futball-sikerek annyira lenyűgözték az UEFA-t, hogy a magyar miniszterelnöknek gondoltak ezen módon is gesztust gyakorolni. Elismerve a szuper eredményeket, és alkalmazkodva a nyugatias írásmódhoz, de mégis csak Victor fogja jelképezni a futballvilágot a bajnokságon. Márpedig egy ilyen kiugró, és az európai világ előtt is példamutató gesztus esetén, üsse kavics, megbocsátja majd a Fidesz teljes vezérkara, hogy „c”-vel merészelték leírni az ő nagyszerű vezérük nevét. Engesztelésül alighanem elfogadnak majd néhány a VIP-páholyba szóló tiszteletjegyet Orbán Viktornak és egész családjának.

Habár ez utóbbi kilobbizása talán már nagy erőkkel zajlik. Függetlenül attól, hogy a külügyben most éppen a dicshimnuszokat, vagy a hadüzenetet fogalmazzák éppen. A hazai közállapotok árnyékában bármi előfordulhat.

4 hozzászólás

  • ˙

    Super Vízfej Viktor – igen, az – jó, reális figura.

    .

  • Lopják a kabalaállatot 🙂

  • A fideSS-gyík hamaraosan a kihalóban lévő állatfajok közé kerülhet, így aztán akár kampányolni is lehetne ezzel a figurával imígyen:

    Mentsük meg a pandát,
    meg az Orbán-bandát! 😛

  • Nagyon jó irás.Jol kifigurázza a hazai politikai elitt tevékenységét.Stadionunk már van,kellene egy jó focicsapait is.Reméljük,hogy a bölcs vezérünk és csapatának sikerül majd valahonnan,netán Azerbajdzsánbol,vagy valamelyik keleti,olajban gazdag,de focizásban szegény országból elcsalogatni néhány olyan figurát,akik már láttak focilabdát.Talán jönnének is szivesen,mert ugye Magyarország jol teljesit,dübörög a gazdaság legalább is a stadion épitkazések körül.Az is röhely,hogy ez az ágrolszakadt ország olimpia megrendezésén gondolkodik.Kiváncsi vagyok milyen megszoritások árán akarják megszerezni azt a horribilis összeget,mely egy olimpia megrendezésre alkalmassá tenné hazánkat.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.