Tüntetési és kormányzati becsapások

2014 október 29 1:37 du.9 hozzászólás

Lezajlott a második tüntetés az internetadó ellen, ahogy a távközlési adó kibővítését közkeletűen elnevezték. Közben beterjesztették a Parlament elé, és módosító indítvánnyal is ellátta a párt igazgatósága, igazgatása, izgatója. Nem kívántat a Fidesz tagoknak kéne törölni. Mi meg a szemünket a vont csövű hazugságok nyomán.

Az egyik a korábban már emlegetett önámítás-csomag a tüntetők részéről. Az egyik az, hogy néhányan alighanem bebeszélik maguknak, hogy nélkülük a felső korlátos adó korlátja nem jöhetett volna létre. Holott a Fidesz háza tájáról már öt napja ismert kezdeményezés volt a felső korlát bevezetése. Ez tehát nem eredmény, és legkevésbé a tüntetés eredménye. Ez tényszerűen akkor is igaz, ha most elkezd bárki fanyalgással vádolni. Bár azt is tudom, hogy az érzelmi viszonyulás alapvetően tényrezisztens. Ezzel különben a Fidesz rendszeresen vissza is él a híveivel szemben. Azzal, hogy elsősorban hittétel szerűen viszonyulnak a világhoz és annak önjelölt origójához. Akivel kapcsolatban szintén felvethető egy tüntetői önámítás. Az, hogy Orbán Viktor első nekifutásra vissza fog vonni bármit is.

Holott nagyon gyorsan belátható lenne az eddigi reakciói alapján, hogy ez nem igazán esélydús következmény. Egy permanens szabadságharcos nem vonulhat vissza. Ha visszavonul, akkor sem vonulhat vissza. Ha visszavonul, azt is offenzívaként fogja megélni. Tehát minél jobban sarokba szorítják, annál hangosabban fogja a győzelmi retorikát nyomatni. Obán számára minden csatavesztés stratégiai visszavonulás, és minden sarokba szorulás csak az agresszivitását fogja növelni. Ahogy a sarokba szorított patkány is felrohan a seprűnyélen. Ezt a jelenséget a bunkerből kiüzent „utolsó töltényig” való harc már jó pár történelmi példával illusztrálja a túlkompenzált személyiséggel megvert diktátorok köréből. A személyes nyaloncok különben jellemzően pont ezt a motívumot használják ki, és erősítik a Vezér esetében. Elég azt az irreális ökörségnek tűnő hírt olvasgatni, ami szerint tízmilliós kárt jelent pár betört ablak a Fidesz székázánál. Ami csak akkor értelmezhető, ha egyrészt a miniszterelnök szemében valami nagy mártíromságként akarják feltüntetni a kiállt borzalmakat, másrészt, ha a tízmilliós kárigényből kilenc és félmilliót tisztán zsebre tesz valaki. Mert arról a tízmillás kárról a Kossuth téri kétmillió juthat az eszünkbe.

S ezzel elértünk a hazugsággyűjtemény kormánypárti vonulatának legújabb morzsáihoz. Amiben az említett tízmilliós Kocsis-közlés csak apró morzsa. Sokkal vaskosabb megtévesztés az, amit Rogán Antal és csapata ad elő. Ráadásul már többedszerre a különböző különadók kapcsán. A reakciók alapján joggal feltételezve azt a támogatókról, hogy a pálcikákkal előadható matematikai műveletekkel is komoly problémáik vannak. A jellemzően felbukkanó vezérmotívum ugyanis az, hogy nem a mezei felhasználó fogja megfizetni a különadókat, hanem a szolgáltató, a bank, az Atyaúristen, és a törzsi varázsló. Mert nem fogják áthárítani. Mert a vezér ott áll a gáton, és azt üvölti a különadóknak, amit Gandalf a hídon. Állítva, hogy nem törnek át.

Holott nem kell hozzá különösebb, legfeljebb a banán meghámozását meghitelező IQ ahhoz, hogy ez az ostobaság tetten érhető legyen. A szolgáltató ugyanis abból él, hogy szolgáltat, és a szolgáltatásért bizonyos díjakat számol fel. Eltekintve attól, ha pénzjegynyomdát üzemeltet, vagy piramisjátékokat szervez, a semmiből nem csinál pénzt. Az fedezi a költségeit, amit a felhasználóktól be képes szedni. Ha növekszenek a költségei, akkor ezt, változatlan szolgáltatási szint mellett a szolgáltatási bevételekből tudja fedezni. Ez különben a sarki cipészre éppen úgy igaz, mint az internet-szolgáltatókra. Úgyhogy ezen az alapon sarokvas-adót is kivethetne Orbán Viktor. Amikor tehát a szolgáltató költségeit mesterségesen növelik, akkor nincs más lehetősége, mint továbbhárítani azokat. Ez lehet közvetlen továbbhárítás is, mint amikor drágul az adott szolgáltatás. Akár úgy is, hogy felmondják a létező szolgáltatási szerződéseket és egy drágább csomag válik csak elérhetőbbé.

Ugyanakkor létezik egy közvetlen költség-továbbhárítás is, amiről Rogán Antal és hitsorsosai előszeretettel, és mélységes mélyen hallgatnak. Ez látszólag úgy kezdődik, hogy a szolgáltató a megtakarításai terhére kifizeti a különadót. A Fidesz hülyegyerekei erre elkezdenek örömtáncot lejtetni a szellemileg maximum a fűszoknya alapanyagának szintjén keringőkkel. Holott világos, hogy ezek a „megtakarítások” leginkább elbocsátásokkal járnak. Az elbocsátottak munkanélkülivé, segélyezendőkké válnak. A szolgáltató megtakarít és különadót fizet. Amivel összevethető segélyigény jelenik meg a másik serpenyőben. Ha csak elbocsát, akkor kevesebb, ha csődbe megy és mindenkit szélnek ereszt, akkor több. Ezt az adópolitika okozta „továbbnemhárítást” tehát alapvetően mindenki fizeti. Amíg rá nem jönnek egyszer a népek arra, hogy erre az adópolitikára mindenki ráfizet.

Illetve nem mindenki. A közrabszolgák munkaerejével, illetve befolyásolhatóságával mutyizók nem. De csak ők nem. Míg egyszer a Vezérnek eszébe nem jut, hogy túl erősek, és akkor majd ők lesznek a különadók kárvallottjai.

9 hozzászólás

 • ” Ez látszólag úgy kezdődik, hogy a szolgáltató a megtakarításai terhére kifizeti a különadót… Holott világos, hogy ezek a „megtakarítások” leginkább elbocsátásokkal járnak. Az elbocsátottak munkanélkülivé, segélyezendőkké válnak. A szolgáltató megtakarít és különadót fizet. Amivel összevethető segélyigény jelenik meg a másik serpenyőben. Ha csak elbocsát, akkor kevesebb, ha csődbe megy és mindenkit szélnek ereszt, akkor több. ”

  Biza, pontosan ez történik a “rizsacsökkentés” fedőnevű pávatánc esetében.
  Mindössze meg kell kérdezni az e-on leolvasóját, amikor legközelebb a házunknál jár.

  Mellé elolvasni azt a cikket, ami arról szól, hogy az ország 19 megyéjéből HÉTBEN megszűnhet a kéményseprői szolgáltatás.

  Jó reggelt!

  “Akkor csökken majd a rezsim,
  ha elpusztul ez a rezsim.”

 • bonhomme
  2014 október 29
  2:30 du.

  A fűszoknya IQ-ján ez értehetetlena fidesz hívőinek

 • Nem hiszem, hogy a tüntetők – vagy bárki ebben az országban -azzal ámítanák önmagukat, hogy Orbán visszakozni fog. Ezenkívül pedig -amit viszont a fityisz még nem ért- már régen nem csak az internetadóról szól a dolog. Azonban ha Orbán nem fúj visszavonulót, mint ahogyan sejtjük, az csak olaj lesz a tűzre. Anno azon a bizonyos október 23-án reggel még nem tudtuk, hogy megkezdődött a forradalom…………

 • Andy Mage,
  nagyon is jól tudom, volt már vitám pár ilyen IQ-bajnokkal, és a tesztjük negatív lett 🙂

  Terjed errefelé egy mondás: akinek a fejébe Orbán Viktor belehugyozott, az onnantól kezdve húgyagyú!

  Nemigen tudok vitatkozni ezzel a megállapítással.

 • Jaj…
  .
  Ha ebből nem lesz nagyobb botrány, akkor semmiből, és akár kezdhetik is fizetni a net- tarhálást:
  .
  http://nol.hu/belfold/de-hol-van-orban-1495495

 • Egy régebbi kommentben említettem, de megint előveszem.
  A netadó ilyen formában történő bevezetése a külföldi tulajdonú szolgáltatók tönkretételét célozza meg. UPC, DIGI, Telekom,…stb.
  Ha tönkreteszi őket, haveri körre tudja kiosztani, ami több dolgot jelent.
  A szolgáltatások ára akkor fog igazán emelkedni, ha már haveri kézben van a dolog.
  Ellenőrizhetővé vállnak az internet felhasználók, csoportosíthatóak, az adatforgalomba betekinthetnek, ki merre mit, mikor. Sőt, a legtöbb gép is.
  Szabályozhatóvá válik az elérhető internet tartalom.
  Minden egyéb propaganda szöveg, amivel lenyomják az emberek torkán a dolgot.

 • Eldrad
  2014 október 30
  1:10 de.

  Mert a grazi muszájdzsekit már kinőtte.

 • Don Ovuz
  2014 október 30
  2:25 de.

  Technikailag nehéz megállítani a netet

 • Andy Mage
  2014 október 30
  2:43 de.
  Kína?
  Bizony nem nehéz, csak technika kérdése. valahol kimegy a zsinór az országból. Illetve ha anyagilag tönkreteszik, vagy rákényszeríti a külföldi tulajdonú szolgáltatót a távozásra, már nem is annyira nehéz. Akkor nehéz, ha megvan a színes paletta, mert akkor mindet nem todja szabályozni.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.