Tanács az EP választás után: Nyugi!

2014 május 28 9:05 du.88 hozzászólás

Nem tudok mást, jobbat ajánlani most sem, az európai parlamenti választások után, mint április hetedikén: számoljunk, és gondolkodjunk azon, mit üzennek a választások eredményei a magyar politikai osztálynak. Mert magyar üzenetek ezek.

Elsősorban az alacsony részvétel – bár úgy látni, Európa más, jobban élő nemzetei sem tülekedtek az urnák körül, úgyhogy sajnos a 28,92%, amellyel a magyar választópolgárok nyilvánítottak véleményt, egyáltalán nem nevezhető kirívóan alacsonynak. Ami figyelmeztető jel, hogy 2004 óta – amióta az Európai Unió része Magyarország is, – folyamatosan csökken az érdeklődés közös hazánk iránt. Ez persze kedvező az olyan soviniszta, populista erőknek, amelyeknek szinte egyetlen ambíciójuk, hogy az ő kukorékolásuk hangozzék a legmesszebbre, a leghangosabban. Szerényen figyelmeztetném a közülük is kiemelkedő hangerejű magyar „jobboldaliakat”: az, hogy Európa-szerte jelentős előnyre tettek szert a néppártiak, és az euroszkeptikusnak nevezett, de valójában nacionalista pártok, komoly fenyegetés az EU életében. Hogy egészen triviális példával éljek: az angol, francia, német nacionalistáknak (nem nácik!), jobboldali szavazóknak abból is elegük van, hogy adóikat más nemzetek boldogulására fordítsák, lényegében igen csekély eredménnyel. Ez pedig annak a Magyarországnak, amely beruházásai 97%-át kizárólag uniós forrásokból képes finanszírozni, bizony jelentős kockázat.

Mesterházy Attila és Szanyi Tibor

Mesterházy Attila és Szanyi Tibor

Akkor nézzük a magyarországi eredményeket. A Fidesz-KDNP könnyedén söpörte be a szavazatok több mint felét, 51,49%-ot, és a második helyre kapaszkodott fel a Jobbik, 14,68%-kal. Az MSZP 10,92%-os szavazati aránya is mutatja: a szocialistáknak újra kell gondolniuk sratégiájukat, taktikájukat. A nagy meglepetés – már akinek – a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció 9,76%-a volt, amely pártról még az utolsó felmérések is azt jósolták, hogy jó, ha egyáltalán eléri a képviselői helyhez szükséges 5%-ot. Az Együtt-PM – a Bajnai Gordon vezette, korszakváltás jelszavával kampányoló.

pártszövetség – hozta a megbízható 7,22%-ot, a Lehet Más a Politika pedig éppen hogy becsusszant a mandátumszerző 5 százalék fölé, 5,01%-ot szerezve. (Az eredmények még a külföldi szavazatokkal szerda estig módosulhatnak, bár ennek legfeljebb egy fontos momentuma lehet: ha a szavazási részvétellel megváltoznak az arányok, és az LMP egy tized százalékos helyszerző eredménye elveszik. Bár, a sokak által „Őfelsége Ellenzékének” tartott alakulaton bizonyára segítenének hozzáértő kezek, hiszen a külföldi szavazatok összeszámolása gyakorlatilag a kormányvezérelt Nemzeti Választási Hivatal kezében van.)

Az adatokat nézve az első pillantásra szembetűnik: a demokratikus ellenzék akkor sem tudta volna megszorítani a Pártot, ha ezúttal is együttműködik: a három párt összesen szerzett 27,9%-ot.

Az eredmények ismeretében a magukat jobboldalinak nevező, valójában a polgári, parlamentáris demokráciát, a jogállami működést lenéző, és elvető pártok diadalmámora jogos. De vajon tudja-e az a milliós szavazótábor, amely behúzta az x-et a Fidesz vagy a Jobbik neve mellé, hogy mit választott? Mármint az ezektől az alakulatoktól érkező „NEMZETI” stb. ócska dumán kívül? Vajon tudja-e, hogy az Európai Unió léte önmagában magyar – és persze angol, német, francia, cseh stb. – érdek is? Hogy a jobboldali pártok által kiátkozott globalizáció nem elhatározás kérdése: természetes következménye az emberi közösség eddigi teljesítményeinek. Lehet persze utálni, panaszkodni ellene, de talán észszerűbb lenne kihasználni az előnyeit, megtanulni, hogy az oly hőn szeretett nemzet miképpen tudna e körülmények között sikerrel létezni. Végiggondolni, hogy miképpen lehetne/kellene változtatni az EU sok tekintetben valóban bürokratikus, merev, gyakran életidegen, de mindenképpen kevéssé hatásos működésén.

És ez lenne a most ismét vereséget szenvedett demokratikus oldal – szocialisták és keresztények, konzervatívok és liberálisok legfőbb feladata. Minél többekkel beszélgetni arról, hogy kinek mit jelent a magyarság, az európaiság, a demokrácia, a jogállam melletti elkötelezettség. Nem követhetne el nagyobb hibát az MSZP – és az Együtt-PM –, minthogy „magyarságteljesítményben” akarja túlszárnyalni a jobbosokat. Az első nyilatkozatokat hallva, úgy tűnik, e két pártban lenne erre hajlandóság. De bízhatnak abban, hogy a jelek szerint a magyar polgároknak egy tizede érti a lényegét az európai közös hazának, és a benne élő nemzet gyönyörűséges otthonának, Magyarországnak.

Rátesi Margit

88 hozzászólás

  • Én azért kicsit másképpen összegezném a dolgokat.
    Talán a parlamenti választások a mérvadóak, és sem az EP, sem az önkormányzati választásokat nem sorolom a súlyos vereségek sorába.
    Pártszíneket országos szinten választanak. Helyi szinten az a lényeg, tudjon írni, olvasni. Vagyis a egy-egy személy helyi megítélése párszíntől függetlenül a döntő.

    Az országgyűlési választásokon az a tény, hogy az ország kétharmada el sem ment szavazni, arra mutat, hogy az emberek többsége csalódott a politikában, és egyetlen pártban sem látja a megoldás lehetőségét. Most nem kívánok foglalkozni a manipulatív aljasságokkal, hogyan lehet a semmiből 2/3.
    A “radikalizálódás” is inkább annak a következménye, hogy a radikálisokra szavazók egy része nem a szélsőjobbos nézetekre, hanem egy még nem kormányzó pártra szavazott.

    Az EP szavazás lényegét nem is igazán értik az emberek. Ahogy a kommenteket nézegetem, valahol összemosódik az emberekben a helyi és az európai választás. Nem tudnak különbséget tenni közötte. Azt hiszik, az is a magyarok kisstílű torzsalkodásáról szól. Ugyanakkor pont emiatt az összemosódás miatt a helyi választásokban csalódottak el sem mentek szavazni. “Minek, mikor már minden eldőlt!” – alapon.

    Az EP választás kapcsán azt kellene megértetni az emberekkel, hogy ez nem a helyi torzsalkodásról szól! A lényeget kellene elmondani. Most itt mindenki a kardjába dől, csak éppen senki nem tudja miért is?
    Már megint az a fránya kommunikáció!

  • Viszonylag moderált hangvételű cikk, leszámítva, a szokásos marhaságot: “most ismét vereséget szenvedett demokratikus oldal”.
    Miért is, milyen alapon tulajdonítja magának a “demokratikus” jelzőt a szerző, vélt táborának?
    Kétségtelen, sokáig lehetett ehhez hozzászokni, hiszen tudjuk Mo-on Kádár és Rákosi alatt is demokrácia volt, népi demokrácia. Recskkel, kivégzésekkel, internáló táborokkal, AVH-val, III/III-al, besúgókkal.
    Ha vesztesek ennek az oldalnak jogi, szellemi örökösei, akkor valóban demokraták. Népi.

  • Nyugodtan mondjuk ki, hogy azok a bizonyos “utolsó felmérések”, amelyek a Demokratikus Koalició majdnemhogy bukását jósolták – inkább sugalmazták – az alapvetően privát érdeket szolgáló “közvéleménykutató” intézetek tudatos akanamunkájának a fizetett termékei. Ha nem így lenne, akkor pedig magával a tudománnyal van, méghozzá nem is kis baj. Ez esetben a tévedés mértéke majdnem 100%.
    A 2002-es Fidesz-győzelmet jövendölő, meg a mostani égbekiáltóan hamis próféciák valkinek, legalább az oknyomozó hazai riperterek egyikének, górcső alá kéne venni ennek a csaló, hazug üzletágnak is a viselt dolgit. A demokretikus politikusoknak pedig mindent el kellene követniük, hogy ezek a mérések – mint bármilyen más mérésre épülő kutatásnak – csakis objektív és valóban hiteles[!] módszerekre épülő, tényleg tudományos igényeket kielégítő anyagot adhassanak el a “fogyasztóknak”.
    A jövőben azt is meg kell fontolni, hogy egy adott* választási ciklus mely szakaszaiban kellene szabályozni e hamis próféták működését, akik jó pénzért még az anyjukat is eladnák…
    ˙
    ˙
    * Mert mi szükség van például a ciklus 4 éve során arra többszáz, vagy talán többezer, a megrendelő sanda kivánságait kielégítő közvéleménykutatások nyilvános terjesztésére ???

  • “Örömmel” látom, h a nemtesző véleményeket törlik.
    Mindezt a liberalizmus szellemében, és a moderációs alapelvekkel szemben.
    További jó munkát, s vélemény-önkielégítést,
    pár hónapra magukra hagyom magukat, inkább vitorlázom.

  • BrunszvikTeri

    Enterprice a továbbiakban a jachtján kívánja gyakorolni a demokráciát. – No igen, az is egy terep például a szabolcsi, vagy BAZ-megyei démosz számára…

  • enterprise: jó szelet! csak azt nem értem, hogy akit tőkesúlynak használnak, miért beszél vitorlázásról? az önkielégítést magának is javaslom. mondjuk, naponta 1x. meglátja, mindjárt nem lesz ennyire frusztrált!

  • Don Ovuz!

    Csak a pontosság kedvéért írom(sajtó,TV.internet…)hogy az országgyűlési választásokra jóval 50 % felett mentek el szavazni és abból születtek meg az eredmények,illetve a
    pártokra szavazok aránya…..Ezt mindenki tudja és elfogadja!
    A résztvevők!!!!2/3-a szavazott a kormánypártra,ez lehet,hogy sokaknak szomorú,de tény!
    Az EU szavazás részvételi aránya valóban jóval alacsonyabb minden országban,de az eredmény nálunk ott is hasonló!!!!!
    Ami az őszi önkormányzati választásokat illeti,az még odébb van és bizony van tétje annak is!A pártoknak össze kell szedniük magukat addigra!!!
    Természetesen minden kerület maga dönti el,hogy melyik jelöltben bízik,kik bizonyítottak eddig is,vagy kik a hitelesek,természetesen itt nem a pártállás a lényeg,hanem az ott lakók megítélése,érdeke!
    Minden pártban vannak alkalmas közösséget képviselő emberek!
    Ami a főpolgármester személyét illeti,hát a székért komoly harcok folynak,de több párnak még jelöltje sincs,meg addig “kicsit” ismét kiveszekedik magukat,szokás szerint…

  • marcsi: ezzel a ténnyel van egy kis gond. már többször az orrára húztuk: a Fidesz-KDNP országos listájára 2.264.730 , az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-ére 1.290.804, a Jobbikéra 1.020.476 szavazat, az LMP-ére pedig 269.413-an szavaztak.
    hol itt a 2/3? rendben, nem igazán érti a leírt szövegeket. de, hogy még a számokat sem ismeri, az siralmas 🙁

  • Boda!
    Pedig talán iskolában dolgozott!
    Úgy tűnik megmaradt elemi 1 szinten. Ha szótagolva olvas, nem csodálom, hogy elvész a mondanivaló.
    Országos szinten 51,48% a leadott szavazatok arányában. De ez nem a lakosság, hanem a leadott szavazatok. Ez csak minősített többségre jogosította volna a fideSS-t! A többi kreálmány. Bár mint említettem fent, nem ezzel kívántam foglalkozni. Viszont ahogy írtam fent, sokaknak, úgy tűnik, önnek is összemosódik az országos, és az EP választás

  • kedves donom, tán még annyi se volt: FIDESZ-KDNP (44,37 százalék, 2.264.730 szavazat)
    boda valóban iskolában dolgozott, méghozzá pénzügyi vezetőként – bár pedellusnak hasznosabb lett volna 🙂 csoda, hogy nem ismeri a számokat?

  • A választási irodától vettem a számokat, ha ők hazudtak, most segítettem nekik.
    Bocsánat, nem ellenőriztem az adat hitelességét. Pedig gondolhattam volna rá.

  • kedves donom, a NVI minden, csak nem autentikus hírforrás. igaz, én meg a kurucról vettem az adatokat, gondoltam, ők csak nem hazudnak 🙂

  • Marcsi
    2014 május 29
    1:43 du.

    “A résztvevők!!!!2/3-a szavazott a kormánypártra,ez lehet,hogy sokaknak szomorú,de tény!”

    Boda te tényleg egy olyan sötét kis nyomorult vagy hogy azt nem akarom elhinni! Te frankón magadnak is hazudsz?

    A Nemzeti választási Iroda hivatalos adatai a választás végeredményéről 100%-os feldolgozottságnál:
    Fidesz-KDNP: 2 264 780 szavazat, százalékos megoszlás:44,87%

    Tudod értelmezni az adatokat te kretén???
    A választáson résztvevők 44,87%-a szavazott a fideszre! Ez a választási törvény “furcsaságai” miatt pont kétharmadnyi mandátumhoz juttatta őket!
    Takarodj vissza az idegszanatóriumba mert még mindig betegesen hazudsz!

  • fuser: nade kérem! micsoda modor ez! ha nem tudnád, egy nemesi családból származó hölgyről beszélsz – aki ráadásul illatos is! 3:)

  • “…Hogy a jobboldali pártok által kiátkozott globalizáció nem elhatározás kérdése: természetes következménye az emberi közösség eddigi teljesítményeinek. Lehet persze utálni, panaszkodni ellene, de talán észszerűbb lenne kihasználni az előnyeit, megtanulni, hogy az oly hőn szeretett nemzet miképpen tudna e körülmények között sikerrel létezni…”

    Örülök, hogy ezt leírva látom, mert ezerszer tapasztalom, hogy a nép butábbik fele – már ha ismeri egyáltalán a szót – azt hiszi, hogy a globalizáció választható dolog, csak akarni kell, és Magyarországot nem érinti.

    Volt az átkosban Európában egy ország, amelyik így gondolkodott, elszigetelte magát a külvilágtól, bezárkózott – és lemaradt, mint a borravaló.

    Albánia.

    Úgy látszik, a jobboldalon ez most az ideál.

  • Ille István
    2014 május 29
    3:59 du.

    🙂

    Na ja! Valszeg hasonlóból mint a
    Habsburgok spanyol ága. Tele volt komplett hülyékkel a sok uncsitesó szerelem miatt… 🙂

  • Na egy kis matek okos Ille és Don pepe!

    ha 50 % felett volt a szavazásra jogosultak aránya(sőt 60 körül)akkor azért sokan elmentek,ami a 2/3-ot illeti az
    nem az össz népességet,hanem a szavazásban résztvevők arányát jelenti!Arról nem is beszélve,hogy a végleges eredmény csak napokkal később született meg,a közölt 51 % nem valós adat!!!A kinti szavazatokkal magasabb!
    Zavarosak és sötétek mint mindig!
    Egyébként lehet (de felesleges) vitatkozni.. pláne a tényeken (2/3 vagy sem..?)a baloldallal szemben,de a Jobbikkal szemben is magasan győzött a kormánypárt.
    Nyugodjanak már le és józanodjanak,ha nehéz is!
    Szerencsére nekem nem ez a központi témám,sem közvélemény kutató,sem elkötelezett,vagy lekötelezett,megvásárolt párttag nem vagyok,de hiteles forrásból tájékozódom!
    na pihi és nyugalom!

  • Ja ennyi bunkó egy rakáson azért nem semmi,mit őrjöngenek
    még az ellenzéki politikusok sem teszik?
    Vagy kenyeret,”piát” osztottak arrafelé?….Nem telik rá?

  • Ja egyébként most néztem az Esté-t amiben több érdekesség mellett Mesterházy lemondását is (ami törvényszerű és korrekt dolog volt …közvetítették a NAGY BUKÁS miatt,ő mondta)Ne csak Illét meg magukat hallgassák tájékozódjanak.
    meg ugye az a tény sem sem mellékes (számokról kár vitatkozni)hogy 2002-,ben(hajszállal)2006-ban is nagyon kevéssel győzött az MSZP,azt is csak a később kiderült hazugságaikkal sikerült elérni!
    “nehéz szívvel”búcsúzom ettől az észlény és kultúrált
    társaságtól…de ne ijedjenek meg,nem örökre…
    ja ille-pille nem én,maga izzad,de nagyon,idáig érzem…..

  • marcsi: milyen matematikai fogalom a “sokan elmentek” ? a szavazásban részvevők aránya mitől is lesz 2/3? a 2.2 millió szavazó az összes leadott szavazatoknak kevesebb, mint 50%-a! vegye le a cipőjét, és szedje elő a gombás lábujjait is, akkor talán ki tudja számolni a két kezén és két lábán 😀 a kinti szavazatok egyetlen %-ot sem változatattak meg a részvételi arányon, annyira elenyésző volt a számuk! a hiteles forrásait meg nyugodtan dugja fel magának, ott legalább jó meleg helyen lesz 😀
    nem megy magának a matek, husika, nagyon nem megy 😛
    ami a zavarosságot és sötétséget illeti, abból a szellemi sötétségből, ahol maga létezik, kifelé nézve minden csak ragyogó napsugár lehet magának, nyuszó-muszó!

  • marcsi: ezt azért nem kellett volna! megértem, hogy képtelen józanul érvelni – egyáltalán, érvelni – de azért az mégiscsak túlzás, hogy bunkónak nevez mindenkit, aki nem hajlandó leborulni szellemi nagysága előtt! ne lepődjön meg, ha ezért kap egy kicsit a pofájára!
    amúgy magát még a fidesz se venné fel a soraiba. ahhoz, hogy mosottagyú birka legyen, nem kell magának párttagnak lenni 😀

  • marcsi: nem kellett volna levennie a blúzát, mert, bizony, amit érez, az a hónaljának a szaga 😀 tudja, én még csak nem is erőlködöm, nekem könnyed ujjgyakorlat magát nevetségessé tenni.
    mondja, ki beszélt itt mesterházyról, meg az mszp-ről? husika, mi csak azt kértük magától, hogy próbáljon meg eligazodni a számok és a hazugságai közt. a számok ugyanis valóban nem képezik vitat tárgyát. azok csak vannak. nem tehetünk róla, hogy maga képtelen értelmezni azokat. ha nem megy, hát nem megy. legalább nincs gondunk az “észlény” személyének meghatározásával.
    marcsi, tisztelem a kitartását, de lássa be: esélye sincs itt felülkerekedni. a sérvére meg, javaslom, vigyázzon, amennyit itt erőlködik, könnyen előjöhet!
    az aranyerével – úgy hallottam – már úgyis elég rég óta kinlódik. az még akkor jött elő, amikor először megpróbálkozott azzal, hogy tartsa velem a lépést 😛
    sírni maga után meg még a temetésén se sírnánk. röhögni, persze, az más. tiszteletlenség ugyan egy koporsó fölött, de a maga esetében eltekintenénk a temetői rendtől.

  • Marcsi
    2014 május 29
    1:43 du.

    MArcsi! Akár hányszor azt mondja, hogy a szavazáson résztvevők 2/3-a a Fideszt választotta, annyiszor hazudik és hazudtolja meg a számokat és a választási eredményt, illetve csinál magából bohócot. Hogy nem tudja megérteni, hogy még a ténylegesen választók körében sincs kétharmados támogatása a Fidesznek? Miért ilyen ostoba? Nehez és összetettebb kérdésekben, hogy nyilatkozik amikor a legalapvetőbbel sincs tisztába? Ez itt a baj, mert magácskánál vannak azért sokkal ostobábbak is, akiknek szintén van szavazati joguk, pedig még a számokat sem értik amiket alsó tagozatban tanítanak. Kérem Önt is, ahogy Figyelőt, hogy ne HAZUDJA azt, hogy a választók kétharmada a fideszt választotta!! Köszönettel,

  • Cornelius !
    És tegyük hozzá, hogy akárcsak Orbanisztán, annak idején Albánia is Kínát választotta a legfőbb szövetségeséül.

  • huncanada: marcsi nem hazudik, marcsi egy másik világban él. ő hiszi is azt, amit a führer dönög. nehezebb és összetettebb kérdésekben pedig gátlástalanul nyilatkozik, mert ő mondja a tutit, hiszen minden nap megkapja az eligazítást – ő írta korábban, hogy őt közvetlenül tájékoztatják – hogy aznap mi is a véleménye 😀 ráadásul kompenzál. anno ugyanis felvételét kérte az MSZMP-be, de nem jött össze, mert valaki látta, hogy kilép a templomból, ahol bensőséges párbeszédet folytatott sz. máriával (ma már, saját bevallása szerint, feljebb lépett egy lépcsővel, és magát a jóistent szokta felkérni némi konzultációra). egy darabig pénzügyi vezető volt valami oktatási intézményben, de hamar rájöttek, hogy marcsinak nemhogy a számvitellel, de az elemi számtannal is gondjai vannak, amit napjainkban is folyamatosan igazol sajátos % és 2/3 számítási módszereivel.
    később jelentkezett a fideszbe, de onnan is lepattintották, részben, mert kiderült, exférje, aki az első lehetséges alkalommal lelépett mellőle (azt mondta neki, leugrik cigarettáért, de három év múlva ausztráliából magyarázta ki magát: bocsika, nem volt közelebb nyitva tartó trafik!), kerületi párttitkár volt, és így marcsi megbízhatatlannak minősült – mert hát, a fideszbe csak régi, kipróbált, megbízható egykori mszmp-s elvtársakat vettek csak fel -, másrészt már nem volt se fiatal, se demokrata.
    így marcsi átvette – minden díjazás nélkül – az elszabadult hajóágyú feladatkörét, és lő mindenkire, aki nem orbánhívő, vagy narancsagyú, hátha egyszer odaengedik egy békameneten az első sorokba. végre felkerülhet egy médiafotóra, amit majd büszkén mutogathat az unokájának: látod, a nagyit hogy megbecsülték! hogy miért vagyok annyira hátul? tudod, kis unokám, a nagyi annyira fontos ember volt, hogy egész sorok védték meg az atrocitásoktól! mert ezek a gonosz libsibolsibibsik minden gazságra képesek! hogy mi az a libsi, meg bolsi, meg bibsi? ezt most hagyjuk. menj inkább játszani, a nagyi most a memoire-ját írja…
    szóval, boda marcsi kompenzál.
    ami pedig azt illeti, hogy marcsinál lennének sokkal ostobábbak is, attól tartok, nem állna ki egy szakítópróbát (emlékszel a guttmann-nadrág logójára? 🙂 )

  • Nem én mondom,ez a hivatalos végeredmény a szavazási törvény értelmében!Itt mindenki különböző adatokat közöl…..
    A sajtó,Tv gondolom a biztos.
    A Fidesz fölényesen győzött,míg a megosztott(feloszlott)baloldal gyengén szerepelt,azon belül
    az MSZP kapta a legtöbb szavazatot(ezzel együtt is siralmas)
    míg a DK és az Együtt PM,magához képest erősödött.
    Hol együtt,hol külön próbálkoznak,mikor mi az érdekük,de ahhoz képest,hogy régen egy pártban voltak szánalmasan nyírják egymást.Bizonyos fokig a döglött oroszlánt(akibe nem illik belerúgni) lehet
    sajnálni(Mesterházyt…)de ő is tehet a hogy ide jutottak…ahová Gyurcsány,meg Bajnai beteszi a lábát,ott
    semmi jó nem terem!!!!Egyik se demokratikus,se liberális
    csak politikai és gazdasági haszonleső,Attila meg egy tesze-tosza szerencsétlen.
    Az egyéb megnyilvánulásokra nem reagálok,t….k rá ugyanis a jelenlegi baloldal szintjén vannak minden tekintetben…..a súlyuk,mondandójuk is kb,annyit ér,csak
    még kevésbé szalonképesek mint akiket istenítenek!!!

  • Na meg ugye általában se a politikában,sem a hétköznapokban
    nem a többség a hülye… hanem a”maradék” szerencsére ők kevesebben vannak!
    Na a csapos böfizett,jöhet a következő kör a kocsmában!

  • Marcsiról jut eszembe: Volt a családban egy tag – elhunyt már szegény, mert amúgy aranyszívű ember volt – dehát nem az eszéért szerettük. Szóval, Bulgáriába indultunk a párommal, és azt számolgattuk, hogy mennyi idő alatt érünk a tengerhez. ÉS mondtuk: ha 50 kilométeres átlagsebességgel számolunk… Erre ő közbevágott: de hát a mi teherautónk is megy akár nyolcvannal is, a motor meg (mert egy 250-es MZ-vel abszolváltuk a túrát)százat is tud! És nem tudtuk neki megmagyarázni, hogy más a végsebesség, meg más az átlagsebesség!
    Azért kíséreljük meg még egyszer. Szóval: a Fidesz a LEADOTT ÉS ÉRVÉNYES szavazatok 44,7%-át szerezte meg. A 100% kétharmada meg (100:3=33,3333 x 2=66,6666) az osztás végtelen, ezért a kerekítés szabályai szerint a kétharmad 67%. A 44,7% meg kevesebb, mint a 67%. Azért lett mégis kétharmad a parlamentben, mert az új szabályok szerint az egyéni képviselőkre leadott voksokat MÉG EGYSZER hozzáadták a párt listájára leadott szavazatokhoz. Korábban csak azokat az egyénire leadott szavazatokat tették a párt listájára, akik nem nyertek egyéniben – így lehet elérni, hogy olyan párt is bekerüljön a parlamentbe, amelyiknek ugyan egyéni képviselője nem nyer, de országszerte sokan – minimum a szavazók 5%-a (ez áprilisban kb.200 ezer szavazat volt) választja. Ez nagyon bonyolult a marcsikáknak?

  • Ja Ille nem emlékszem,hogy meghívtam volna a temetésemre…
    (ha-ha) bár honnan tudja,hogy megéri?
    Persze az embereket,így engem is temetni szoktak,meg a kedves háziállatokat,állatkerti állatokat szóval az arra érdemeseket….őket meg lehet siratni,sajnálni……mert megérdemlik!
    Isten sajnos sok olyan kártékony állatot teremtett, akiket nem szoktak temetni,csak lecsapni eltaposni…..önvédelemből ami nem bűn!
    Na sokan ha embernek néznek is ki az utóbbiba tartoznak….
    Egyébként én magával ellentétben nem szoktam röhögni senki halálán,még akkor sem ha megvetem szerencsére TÖBBEK KÖZÖTT:..ebben is különbözünk…remélem érti?…
    Minden “kedves” hasonlónak szívélyes üdvözletem!!!

  • talalom
    2014 május 30
    3:51 du.

    Talalom viccelsz?! Marcsikának ez mint egy trigonometrikus egyenlet. Végtelen sok értelmezési tartománya lehet, csak egyik se közelítsen az igazsághoz! 🙂 )))))))))))))

  • Marcsi
    2014 május 30
    3:08 du.
    Drága Marcsim..
    Csak megemlíttem: az a két spermahajder hason leső, máminda Gyurcsány, meg a Bajnai, annyira lesik/ték a hasznott, hogya zelőbbi politikaji pályafutkosása alatt-miniszterelnökségitű számítva,- még nem vett fő eggyetlen fizetísi csekket se, minden hónapba átutaltattya egy segílyszervezetnek, a libás Bajnai meg vót annyira mocsok, hogy kípesvót egyforintér’ ministránselnökösködni.. Most mondd!! Há’ ezek télleg hason lesők..

  • Nagyakdmeg, Ille, lebuktál..
    Kiderült, idegen temetésekre jársz röhögni!! 😀

  • Judith Kopácsi

    Miért Falusi, ennyi mulatság sem nem jár Illének?

  • Judith Kopácsi

    Különben, gondolom, minden embernek vannak olyan ismerösei, akiknek a temetésére szivesen elmegy, már csak ezért is, hogy saját szemével gyözödjön meg a valóságról.

  • falusi
    2014 május 30
    4:53 du.
    Most Bodának lesz igaza, mert neki még szociális sem jár, úgyhogy bekaparják a temető árokba. Így temetés se lesz, Ille hiába rendelte a virágokat.
    Pedig elképzeltem már a koszorúba font virágokat is! Büdöske, szamárkóró, utilapu, meg hasonlók.

  • basszus, kedves donom, ez telibe talált 😀
    csak várd ki, mit fog erre válaszolni a nemzetes asszony!

  • marcsi: szövegértés, szövegértés! csak a koporsója felett, husikám, és nem a halálán! a temetésre meg nem az elhunyt szokta meghívni a gyászolókat 😀 ami pedig a különbözést illeti, elég sok van. én férfi vagyok, maga nő (állítólag). én okos vagyok, maga buta. én szép vagyok, maga rusnya. én ember vagyok, maga troglodita. én tudok gondolkodni, maga meg éjsötét. én ki tudom fejezni magam, a maga szókincse azonban erősen korlátozott. én távolba is látok, maga csak az orráig. nekem önálló véleményem van, magának brossúraszövege. én könnyeden játszadozom magával, maga erőlködik, hogy le ne maradjon. én tudom, mennyit érek, maga meg a helyiértékével sincs tisztában.
    én tudok számolni – pontosan tudom, hogy magával nem kell senkinek se számolni – maga az elemi számtannal sincs tisztában, pedig már a cipőjét is levette segítségként. nekem van humorom, magának nincs, és, mint tudjuk, az ilyenek minden gazságra képesek.
    én nagylelkű vagyok – ha bejön a kocsmába, magát is meghívom egy körre, érezze, hogy nem nézem le (na jó, ebben egy kicsit lódítok) – maga meg egy szánalmas, piti alak. én nem hazudozok, maga pedig folyamatosan. én higgadtan csinálok bohócot magából, maga habzó szájjal mocskolódik.
    mind1. ilyennek is kell lenni. tudja, hogy nem győzhet, de nyomja a hülyeségeit. eddig rajtam kívül egy tucatnál több hozzászólót pocskondiázott le. biztos, hogy jó helyen van?
    szívesen ajánlok egy jó pszichiátert. véletlenül van az barátaim közt egy.

  • falusi: most mondd meg, milyen egy elvetemült ember vagyok!
    ilyen a sírversem is:
    míg élt, élvezte,
    a bajt csak nevette.
    mily furcsa most e tréfa:
    szomorú fűz bólingat felette!

  • Don Ovuz
    2014 május 31
    12:24 de.

    🙂 )))))))))))))))))))
    Sírok a röhögéstől!

  • Ab: A portálok felelnek a kommentekért
    JÓ LESZ VIGYÁZNI, KI MIT ÍR IDE! ILLE ÉS A TÖBBI ANYÁZÓ!
    MHO/MTI
    – 2014. május 29., csütörtök
    Az Alkotmánybíróság szerdán úgy határozott, hogy egy vélemény poszt, vagy internetes portál által közölt cikk alatt megjelenő kommentekért jogi felelősséggel tartozik a vélemény, cikk közlője, vagy internetes portál gazdája. Az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította azt az alkotmányjogi panaszt, amelyet a Kúria kommentekkel összefüggő ítélete ellen nyújtottak be. A döntés feltétlen és közvetlen következményekkel jár a tartalomszolgáltatók számára, és visszafoghatja a szabad véleménycserét a közérdekű témákról Magyarországon – figyelmeztetett Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadságért felelős biztosa csütörtökön kiadott közleményében.

    Az Ab elutasította azt az alkotmányjogi panaszt, amelyet a Kúria kommentekkel összefüggő ítélete ellen nyújtottak be. Az indítványozót, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületét a támadott ítélet elmarasztalta a jó hírnévhez fűződő jogok megsértése miatt, mert az általa működtetett honlapon megjelentetett két hozzászólás tartalma túllépte a véleménynyilvánítás megengedett határait; a honlap súlyosan sértő, lealacsonyító hozzászólásoknak adott helyet.
    Az Alkotmánybíróságnak abban kellett állást foglalnia, hogy sérti-e az indítványozó alaptörvényben biztosított jogát, ha a bíróság a törvényt úgy értelmezi, mint a Kúria vitatott ítéletében, vagyis úgy, hogy az internetes oldalon közzétett kommentek – a felhasználók bejegyzései az oldalon közzétettekről vagy velük kapcsolatban – tartalmáért az indítványozó akkor is felel, ha nem volt tudomása a jogsértő tartalomról, vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította.

    A határozat indokolása hangsúlyozta: az internet nem jogmentes terület, az internetes kommunikációban tanúsított emberi magatartások és formák a jogi szabályozás tárgyát képezhetik. Alkotmányossági szempontból

    EBESZ: Csorbulhat a véleménynyilvánítás szabadsága
    Az Ab ítélete feltétlen és közvetlen következményekkel jár a tartalomszolgáltatók számára, és visszafoghatja a szabad véleménycserét a közérdekű témákról Magyarországon – figyelmeztetett Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadságért felelős biztosa csütörtökön kiadott közleményében.

    “Az Ab döntése azt vetíti előre, hogy a szolgáltatók nagy valószínűséggel korlátozzák vagy megakadályozzák majd az online kommentelés lehetőségét” – mondta Mijatovic. Hozzátette, hogy az ítélet jelentősen csorbíthatja a vita szabadságát.
    Az EBESZ sajtószabadságért felelős biztosa megjegyezte: “A nemzetközi normák és legjobb gyakorlatok alapján csak akkor van szükség a tartalomszolgáltatók felelősségre vonására a harmadik személyek által bejegyzett kommentek miatt, ha tudomásuk volt a kommentek sértő voltáról, és megtagadták azok eltávolítását”.

    tehát az új technológiák által nyújtott tereken és felületeken, valamint kommunikációs csatornákon, így az interneten zajló nyilvános kommunikációban érvényesítendők az alaptörvényben rögzített alapvető jogok és kötelezettségek – mutatott rá a testület. Hozzátették: ugyanez a védelem is megilleti például az internetes magánkommunikációt – például e-mail, telefon, SMS -, mint a hagyományos eszközökkel folytatottat.

    Az Ab szerint nem vonható kétségbe, hogy a blog és a komment is közlésnek minősül, s mint ilyen az alaptörvény cikkének védelmi körébe esik. A testület szerint a kommentek moderálása nem mentesít a jogsértő közlésért való felelősség vagy a helytállás kötelezettsége alól. Mint írták: a kommentek moderálásáról a weboldal fenntartója dönt: erre jogszabály vagy a bírói gyakorlat sem kötelezi. A jogsértő közleményekért való felelősség – és adott esetben a helytállási kötelezettség – független a moderálástól: egyedül a jogsértő közlés tényén alapszik.

    Ha a kommentek közzétételéért való felelősség nem függ a moderálástól, mert a közlés tényén alapszik, nem indokolt a moderált és nem moderált kommentek között különbséget tenni az alapjog-korlátozás arányosságában sem – mutatott rá a testület. Az Ab szerint ha a moderálást vállaló internetes szolgáltatók felelősek az oldalukon megjelent jogellenes közlésekért – ennek alkotmányosságát az indítványozó nem vitatja, hiszen azzal érvel, hogy nincs befolyása a hozzászólás közzétételére -, akkor a moderálást nem vállaló oldalak működtetőivel szemben a jogsértés megállapítása nem tekinthető aránytalannak.

    A határozathoz Paczolay Péter alkotmánybíró párhuzamos indokolást, Stumpf István alkotmánybíró pedig különvéleményt csatolt.

    Forrás: MTI

  • Na örülök,hogy még mindig velem foglalkoznak,erőlködnek ma
    meg K.Juditka ki is mondta,hogy azonos velük (meg örökölte….)jellemben,tisztességben na meg ugye “lelkiekben”(neki na ne!…)
    az utóbbiban magából indult ki,de erre a helyében azért nem
    lennék olyan büszke…pláne így nyilvánosan!………

  • Falusi!

    na azért Gyurcsány és Bajnai kétes módon szerzett annyit,hogy legyen miből “látványosan” jótékonykodni(persze a sok károkozás mellett)amitől a többség nem hatódott meg,csak az itteni hívek!!!

  • Ille,ne idézzen….mint írtam a maguk szája habzik és én
    az itteniek szintje felett reagáltam,mert nagyobb a szókincsem,mint a sarki kocsmában értekezőknek!!!!
    Hétvége van,nincs programjuk?

  • Na hétvégére,ha kijózanodtak van egy kis lecke,hogy a személyeskedés mellett a cikknél “ille szerint a témánál”
    maradjunk,azt hittem ezen is gondolkoznak néha?….
    A 21 EP.mandátumból ha csak a baloldali ellenzéket nézzük akik összesen 6 helyet kaptak (21-3 ( a Jobbik nélkül)18!
    Annak a 12 Fidesz szavazat pontosan a 2/3-a,ha a Jobbikot is
    beleszámítjuk az ellenzékbe(abban van)akkor a Fidesznek 14
    mandátumot kellett volna szerezni,így valóban szűk 2/3-ad.
    A tényleges résztvevők száma a különböző forrásokban eltérő,de a végeredmény akkor is igaz!
    Ezt pártállástól függetlenül,mindenki elismerte még a vesztesek is.
    Kár ezen vitatkozni!

  • Figyelő!
    Nagyon örülök,hogy végre megszólaltál!!!!!
    Erről én is olvastam,hallottam!Kár,hogy sokan eltűntek,megundorodva ettől a fórumtól,ahol a más véleményen lévőkkel ordenáré stílusban beszélnek!Na félni nem kell tőlük,legfeljebb eltűrni a mocskolódást,de ugye meg kell nézni ki vagy kik mondják???…..Nem számít!
    Itt sokan azt hiszik,hogy mindenki felett állnak és mindent megtehetnek,de mindennek van határa!!
    Akik maradtak,csak azért teszik,hogy a sok kinti és jó pár itthoni félrevezetett magyar valós lépben legyen!!!

  • Figyelő
    2014 május 31
    10:16 de.
    Ne örüljön, mivel így hamarabb spamra kerülhet. Ez annyit jelent, hogy a moderátorok homogenizálhatják a kommenteket. Amúgy meg egy kanadai lapra a kanadai törvények vonatkoznak. Kérje el nyomtatásban a törvényt, csak vigyázzon vele, mivel a nyomdafestéktől aranyeret lehet kapni!

  • Figyelő !
    Máris átmentetek fenyegetésbe. Igen, ez a fidSS igazi arca.

  • A moderálás nagyon helyes dolog lenne,persze akkor ha egy magára valamit is adó fórum először (alapban!!!)a saját embereitől (akik a cikkeket írják)követelné meg a jó modort illetve a kulturált vitatkozást és nem hunyna szemet a szimpatizánsai “stílusa” felett sem…..meg az ellenvéleményen
    lévőket “hamis” vádak alapján nem korlátoznák,fenyegetnék
    amihez ugye némi tárgyilagosság,önkritika kellene és nem
    az 50-es évek “komcsi” cenzúrája….mert ugye az ma már egy
    demokráciában nem igazán elfogadott,nyerő,meg a fórumot minősíti…..

  • Figyelő!
    Érdemes lenne utána nézni a kanadai törvényeknek,nem hinném
    hogy pártolná egy fórum mocskolódását…..
    Na én azért nem izgatom magam…..vannak lehetőségek a
    vélemény nyilvánításra…..meg az orvoslásra!
    No meg az itthoniak védelmét a magyar törvények biztosítják,a sérelmeket is kivizsgálhatják,mivel itt is
    megjelenik a fórum!…..

  • Voronyezs!

    Nem a más véleményen lévők fenyegetődznek,hanem a fórum
    “illusztris” munkatársai, mind a kintiekkel,mind az itthoniakkal szemben!
    Én itthon élek,(meg több ordenáré “munkatárs”)így ránk bizony a magyar törvények vonatkoznak,bár nem veszi senki
    komolyan őket……az irka-firkáikat,de azért ezen érdemes lenne
    elgondolkozni!!!

  • Don Ovuz
    2014 május 31
    11:31 de.
    Nem hinném, hogy nekem valami bajom származnna. Soha senkit nem sértegetek, vagy nem írok gyűlölködő szöveget.

    Marcsi, Nem térek vissza, de gondoltam egyeseknek jó ha tudják, fel lehet jelenteni őket! Kanadai vagy nem a lap! Kanadában még szigorubb törvények vannak ilyen szövegek ellen….

  • figyelő: nem nyert! a KMH-t ugyan nem éri el a taláros seggbebújók határozata! tudja, picinyem, külföldi szerver, külföldi szolgáltató, külföldi tulajdonos.
    kinyalhatják – magával együtt 😀
    amúgy, ha jól sejtem, ez sokkal vastagabb cenzúra, mint amit itt gyanítanak egyes jobboldali seggfejek 😀

  • marcsi: hogy mije van? nagyobb szókincse? idézzem ide azt a beszűkült pár tucatot?
    amúgy lenne jobb programom: magát végig kergetni a réten 😀
    csak sajnos, nincs hozzá gusztusom – pedig nagy élmény lenne, ahogy vihogva fut 😛

  • marcsi: tényleg kár. ugyanis a jobbik is ellenzéknek számít. szóval, 12 vs 3+2+2+1+1 az mennyi is? csak nem 12/9? ejnye, de ostobának tetszik lenni!

  • marcsi: csak szóljon, bármikor kivétel lehet 😀
    szeretem, ahogy küzd, bár reménytelenül hülye 😛

  • marcsi: hajrá!

  • figyelő: oszt hol a 3,14csába jelentenek fel? ez a magyar AB határozata, picinyem, amit nagyjából mindenhol leszarnak. talán észak-koreában nem.
    ostoba liba.

  • Ille maga egy nagy b…m,még a levezetett számításokat sem érti!!!Jobbik nélkül 2/3 jobbikkal szűk 2/3,de nem ez a lényeg hanem az,hogy maga egy jellemtelen,bunkó,primitív
    torz…..túllép minden határon,de ki nem sz…..a le!
    Azt tanácsolom azért fejezze be….
    maga küzd a hülyeségeivel szemben,de eredménytelenül!
    A t….t is el szokták taposni,de majd mások megteszik.
    Na megint jót röhögök azon,hogy mennyire lejáratja magát,maga szerencsétlen,ugyanis azok is olvassák a fórumot akik nem ereszkednek le ilyen mélységekbe……

  • Gyp-és Ille!

    21-3=18:3=6 (Jobbik nélkül ugye 2/3 A 12!!!!!)
    A Jobbikkal számolva 14 mandátumot kellett volna szerezni
    a Fidesznek,de csak 12-t szerzett,majdnem 2/3!!!
    Ezt csak az nem érti aki még az általánost sem végezte el,vagy
    kisegítőbe járt mint maga!
    Reklám alatt írok,de most befejezem,még fog hallani rólam…
    A szókincsével ne dicsekedjen,mert jobb….(nem itt helyeken)meg sem szólalhatna.
    Na őrjöngjön tovább a mogyoródi krimóban a hasonlókkal!!!

  • marcsi: nem mondja komolyan! tényleg? a 12 a 21-ből valóban a 2/3? basszus, maga újra teremtette az arányszámítást! na, fusson neki +1x 😛
    azért annak örülök, hogy sikerült a hétköznapi valóját előcsalogatnom 😀 mondja, milyen az, amikor ünnepnapon mocskolódik?

  • marcsi: miről hablatyol itt? nem fogja fel, hogy a 2/3 az nem attól függ, hogy van-e jobbik, vagy nincs? hogy mit kellett volna a fidesznek szereznie, az lényegtelen. 21-nek a 12 akkor sem 2/3-a ha a szíriuszról ide származott ősmagyarokat is beszámolja:D
    javaslom, a reklám után se nagyon érjen vissza, ha nem akarja, hogy hangosan kiröhögjék! tudja, annak ez a jele 😛
    amúgy magánál mennyi az idő? csak, hogy visszatérjek az időzavarára.
    az elmezavarával már nem is foglalkozom.
    na, marcsi, küzd még?
    komolyan kérdezem: maga von haus aus ennyire hülye, vagy különórákat vesz?
    bár az exférje figyelmeztetett, hogy ha egyszer maga valamire rászívja magát, akkor azt egy darabig nem ereszti – ami, ahogy célzott rá, a nemi életükben elég sokszor problémát jelentett (többek közt ezért is pattant le) – de nem gondoltam, hogy ez pótcselekvésként magánál mentálisan is jelentkezik!

  • Klinikai eset szegény!!!

  • marcsi: látom, kezd feltisztulni. végre felismerte orbán állapotát.
    megkönnyítem a helyzetét: real time vagyunk (nézzen utána a jelentésének, mert nem hiszem, hogy, ismerné) így most mondom: maga igencsak buta. időzónától függetlenül.
    én viszont mogyoródi idő szerint most elmegyek pihenni. majd holnap reggel csinálok majmot legközelebb magából. persze, tózse mogyoródi idő szerint 😀

  • Marcsi
    2014 május 31
    10:40 de.
    Idesdrága galambocskám, Marcsi..
    árúd má’ e nekemnek,a korrupt politikán, a haveri-mutyikon gazdagodó Orbán, Lázár, Kövér, Simicska, Csányi, Szekeres, Kósa, Szíjjártó, ménem botránkoztattya meg érzékeny lölködet? Gyurcsány is, Bajnai is több, mint tíz évig csak üzlettel foglalkozott, politikával nem. Az általam említettek közül mindössze Csányi és Simicska üzletember, de akkora kormányzati hátszéllel, mint ide Novoszimbirszk. Akkor miről is beszélünk, galambocskám?

  • Ille István
    2014 május 31
    2:44 de.
    😀 Örülök, hogy nemvagy fűzfapoéta, éls a rím miatt nem rontod el a verset!!
    😀

  • Don Ovuz
    2014 május 31
    12:24 de.
    Ismered Kosztolányi Virágverseit?
    Kedvencem belőle a:
    Tavaszi büdöske

    Neménvoltam!!!

    😀

  • Na maradjunk annyiban,hogy Kertész Ákos abban nagyot tévedett(vagy szándékosan hazudott!!),hogy a magyar egy genetikusan alattvaló barom…
    nem!A magyar normális és hazaszerető nép,míg vannak genetikailag manipulált( meg eleve sérült),embernek (álmagyarok)látszó barmok(ettől még nem lesznek emberek!! ő már csak tudja!!!)aki nem ember az az ólból röfög….nem fórumból,még kocsmából sem…így a többség jól döntött,hogy nem keveredik korpa közé,mert megeszik a disznók…….
    Na ezt azért ezt nem !!!
    Na további jó röfögést,azért néha benézek az ólba….!

  • marcsi: igaza van. a magyar nem genetikusan alávaló barom. csak maga. az óllal meg csak vigyázzon, mert a végén még bent tartják 😀
    a korpa közé meg hiába keveredik, magát még az éhes disznó is kiköpi 😛

  • Na egy disznótól nem várható el,hogy számolni is tudjon,
    csak röfögjön tovább!……
    Pá!Más dolgom ,jobb programom van,(a moslékzabáláson kívül)
    mint a disznók röfögését hallgatni!

  • Marcsi

    Ténsasszony szépen megkérem írja már le nekem ha megtenné, azt hogy hogyan is néz ki úgy antropológiailag a magyar, illetve mitől magyar a magyar, vagyis kit tekint magyarnak.
    Mert röfögni Önnek itt igen egyszerű, de jó lenne, ha értené is amit leír, mert úgy látom nincs tisztában azzal mit is jelent a genetikai manipuláció.
    Felháborító az agyament, csökött, sőt esztelen vagdalkozása, és jó lenne ha nem az őrjöngős szövegével jönne vissza, hanem megpróbálna értelmesen válaszolni, de azt hiszem ez nem várható el Öntől, hisz mérhetetlenül ostoba és korlátolt.

  • marcsi: hát ez az! így már megértem, hogy miért nem tud számolni! más dolga van a moslékzabáláson kívül? affene…pedig azt hittem, az a fő élvezete 😀

  • ghost
    2014 június 1
    3:04 du.: nem szép tőled,hogy megoldhatatlan feladatokat adsz a méltóságos nagytiszteletű asszonynak.

  • ghost: érted te ezt? a ténsasszony azt írja, más dolga is van a moslékzabáláson kívül. ez, ugyebár, azt jelenti, hogy az a fő tevékenysége, de kénytelen háttérbe szorítani a más dolga miatt.
    nomeg, hallgatja a disznók röfögését, ami azt jelenti, hogy az fülének muzsika, mert, ha nem tetszene neki, nem hallgatná.
    és még ez a jóasszony büszkélkedik a fogalmazási képességével és szókincsével 😀
    marcsi nem ostoba és nem korlátolt, simán torzult világképű agymosott. neki az a világ rendje, ahogy ő látja, nekünk pedig ezt tudomásul kell vennünk, mert ő mondja a tutit, és kész.
    csak már unalmasak a sablonjai…

  • nyizo

    Egy pedagógusnak az is a feladata, hogy megpróbálja a diákot képessé tenné a feladat megoldására, bár ez a jelen helyzetre nehezen értelmezhető 🙂

  • Ille István

    Időnként az ólban történnek jó dolgok is, tudod arra gondolok, amikor a malacnak a füle tövét megvakarják, no meg a pocakját, na akkor tud igazán röfögni, de azt hiszem a főkoca ebből is kimarad, no ezért nem röfög, hanem visít, mint a bökés előtt álló hizó 🙂

  • Tényleg félreérthető volt (de mindegy itt az egyértelmű dolgokat sem értik…)a moslékot valóban nem én zabálom.
    Na fejezzük be….jó röfögést mindenkinek…..
    Azért ,ha jól belegondolunk vannak okos,idomítható disznók is
    mint például G.C.filmsztár idomított kedvence,akit amikor elpusztult meg is siratott…de ez a ritkább,általában hizlalják és levágják őket,ez a sorsuk….nem sokan tartanak ilyen házi kedvencet!
    Tényleg jobb dolgom akadt!

  • Ja ugye azért a disznók se számolni se olvasni nem tudnak….de ennyi gyakorlás és ismétlés után már nekik is menne!100-szor! a Jobbik is ellenzék persze,de jobboldali
    idáig világos? Én a baloldali ellenzékkel szembeni eredményről írtam,lapozzon vissza!Ha nélküle nézzük a mandátumot 21-3=18 1/3-a 6
    2/3-a 12!Ha a jobbikkal együtt akkor 14 helyet kellett volna
    szereznie a Fidesznek,de csak 12-t sikerült,igy szűk 2/3

    Egyébként látszik,hogy csak a politika jut el az agyukig,az
    sem mindig a valóságból,hanem a borgőzös álmaikból….
    Na tényleg szebb programom van ennél az értelmetlen csevegésnél….

  • Marcsi Ténsasszony a kérdést úgy látom nem sikerült megoldania. Ejnye bejnye!!! Már megint nem tanult!
    Na tényleg vonuljon el oszt röfögjön magában!

  • marcsi: értem. a 2/3, mint olyan, egy boda marcsi szerinti új bizonyítás értelmében oldalfüggő. érdekes levezetés. azt hiszem, be fog kerülni a NAT-ba, mint az arányszámítás új módszertana.
    nem kell mentegetőznie, nem volt félreérthető. pontosan leírta, hogy magának a moslékzabálás fő tevékenysége. speciel én jobban szeretem a petrezselymes újburgonyát rántotthússal, de hát, ha magának ilyen az ízlése, hát ilyen.
    ami pedig azt illeti, hogy mi magával csevegnénk, az valami komoly félreértés. nem, marcsi, mi magából – minden csevegés nélkül – hülyét csinálunk. igaz, nem kell nagyon erőlködnünk, mert sokat tesz hozzá önállóan is 😀

  • Maga nem ember,csak egy disznó,ne próbálkozzon az értelmes beszéddel,aki sem írni,sem olvasni, sem számolni nem tud!
    Ami a férjemet illeti én váltam el tőle,1 hónap alatt ki kellett költöznie(bár volt ügyvédem de szerencsére a tények,meg a szókincsem!!!miatt nem kellett törnie magát)
    A maga felesége vagy hasonló….mint maga ,vagy mártír!
    Ami a családját,elhunyt szeretteit illeti én nem gúnyoltam őket,mert ember vagyok,nem állat!
    Nem az a baj magával,hogy baloldali hanem hiteltelen,jellemtelen,embertelen hazug bunkó,nem ember….
    A tényleg EMBEREK ezért tűntek el erről az “ólról”,mert
    disznókkal nem beszélgetnek,hizlalják,levágják megeszik,de abból is csak a tiszta magyar és nem romlott húst!……
    Na vége!
    Azért benézek,de jó lenne ha néha a cikkírót is hagyná röfögni,hátha értelmesebb,jellemesebb és nem állatiasodott még el teljesen,meg kapott némi nevelést,idomítást…!

  • Figyelő és a többiek!
    Igazatok van,hogy eltűntetek erről az oldalról,mert nem mindenki
    próbál az állatok nyelvén beszélni……
    Vannak értelmes,idomítható,kedves állatok és vannak alacsonyabb fajok……akik reménytelenek!
    Nem kell izgulni,csak az ólból visítoznak,amíg le nem vágják őket….
    Aki meg mégis ember lenne( de jól álcázza…)az fentről úgyis
    megkapja azt ami jár neki!!Én nem kívánok senkinek semmi rosszat,de többször tapasztaltam,hogy sokan megkapják a méltó büntetésüket!!!
    Az azért érdekes,hogy sok (bár baloldali)de értelmes és intelligens cikkíró(kevés.. ..,de volt)is eltűnt innen,mert
    szégyellték a “vezérüket” és tudták,hol a határ!!!

  • Marcsi!

    “Vannak értelmes,idomítható,kedves állatok és vannak alacsonyabb fajok……akik reménytelenek!
    Nem kell izgulni,csak az ólból visítoznak,amíg le nem vágják őket….”

    Ezt Ön írta. Szerintem kapcsolja sebességbe az agyát rükvercből mielőtt ilyeneket ír, mert úgy látszik nincs tisztában a leírtak tartalmával. Főleg akkor ha nem kiragadjuk a szövegkörnyezetből, hanem az egészet nézzük és olvassuk.
    A fajelmélettel talán nem kellene szórakoznia.

    Eddig azt hittem, hogy csak egy megkeseredett vénasszony, aki jól elszórakozik itt, és élvezi, ha foglalkoznak Vele, de azt kell mondanom, hogy Maga olyan ostoba, hogy az agyrák éhen halna a fejében.

  • ghost
    2014 június 3
    1:15 du.:nincs itt semmi baj,a nagysasszony mindig magánál hordja az agyát,csak arra kéne valami fondorlattal rábírni,hogy legalább néha használja. Ahogy mondják: a lovat levinni a tóhoz nem kunszt,megtanítani HÁTON ÚSZNI az már valami!

  • Rörf-röf, Töf-töf.
    Viiíí! Vííí!
    Bocs, ha nem voltam pontos, a gugli bem mindenben fordít pontosan, de remélem, így is megérti!

  • nyizo

    Tudod az a baj, hogy ami nincs azt nem lehet használni. A szavaiddal élve, hamarabb tanítanánk meg egy lovat háton úszni, mint a Ténsasszonyt, hogy használja az agyát. Tudod Neki pont eggyel van több tekervénye, mint a tyúknak, és azt is arra használja, hogy ne piszkítsa körbe a lakását. 🙂

  • ghost: szilenciumra ítéltről vagy jót, vagy semmit, ha kérhetem! nincs módjában ugyanis a szokásos keresetlen stílusában válaszolni 🙂

  • Ille István

    Rendben! Nem szándékoztam tovább ekézni.

  • ghost: mindig is nagyra tartottam a humanizmusodat – bár boda valszeg csak humanoid.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.