A Fidesz dönt a tisztességről (is).

2013 december 23 1:56 de.10 hozzászólás

adomanyok

“Együttműködést kezdeményez a Fidesz a “tisztességesen dolgozó” alapítványokkal arról, hogy milyen jogszabály-módosítások szükségesek az egyszázalékos felajánlásokkal való visszaélések kiszűréséhez – ez a legújabb “híre” a fideszes médiagépezetnek, amelyet tegnap a kormánypárt kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté tálalt a nyilvánosságnak.

A VIII. kerületi polgármester azonban megszólalásával gyakorlatilag leleplezte a Fidesz valódi szándékait, miszerint a szervezetek közötti szelektálással párhuzamosan el fogják lehetetleníteni a kormánypárt működésével kritikus civilek működését. A törvénymódosítások ugyanis elméletileg a visszaélések felszámolását céloznák, viszont azokról csak az általuk kiválasztott, “tisztességesen dolgozó” szervezetekkel óhajtanak egyeztetni.

Csakhogy egyelőre nem világos, mi lesz a tisztességesség mércéje, hiszen a javaslatokkal éppen a tisztességtelen cégeket akarnák kiszűrni. Ezt a szándékot szolgálják a már januártól érvényes szabályok is, amelyek értelmében a szervezeteknek a korábbi három helyett egy év alatt el kell költeniük az egy százalékokból befolyt támogatásokat; ez ugyanis a civilek spórolását lehetetleníti el. De az is jelentősen megnehezíti ezeknek a szervezeteknek az életét, hogy a felajánlások csupán negyedét költhetik majd a működési költségeikre.

Azoknak a csókos civileknek, akik állami és uniós pénzekből kiegészítő forráshoz juthatnak, nyilvánvalóan nem kell aggódniuk, viszont hogy ki juthat egyéb támogatásokhoz, azokról szintén a kormánypárti befolyással működő testületek fognak dönteni.”

Népszava-információ

*

Ó, Szent Atyám! Ismételten bekavarnak, de úgy, hogy ebből a katyvaszból is ők jöjjenek ki jól!

Tisztességről Ők nyilatkoznak, írnak, kérdés majd mi alapján döntik el, hogy ki a tisztességes és ki az, aki nem. Véleményemet borítékolom: bólogatók és behódolók, a gerinctelenek a tisztességesek, akik pedig megmondják az igazat, sőt igazságot akarnak, azok mind rendszerellenes, megbízhatatlan némberekké válnak! – mármint a Fityesz véleménye szerint.

*

Vérlázító, hogy itthon az Adományboltokat is megadóztatják!

Ha én úgy döntök, hogy az otthoni szelektálásomból több nekem már feleslegessé vált, de kedves, nippet, jó állapotban lévő ruhát, játékot elviszek az Adományboltba és ott ingyen és bérmentesen ott is hagyom. Talán választok helyette bármit, ami akkor éppen megtetszik, hozzáteszem, rendkívül nyomott áron. Az Adománybolt viszont a rászorulóknak az életét segíti az adományokból összejött pénzekből, azokból a kevesekből, ami megmarad az üzlet bérlése, a rezsi és az ADÓ miatt!!!!

Angliában, egyéb civilizált országokban,  hangsúlyozom itt a CIVILIZÁLT szót, ilyet nem tesznek. Aki ad, annak engedik, hogy örömmel és gond nélkül adhasson. Nem nyomják a nyakába még az ADÓT is.

Itt, kis hazánkban megteszik. Ezek után Ők nyilatkoznak, írnak tisztességről?!!!!

Azt sem tudják, hogy eszik-e, vagy isszák?!

Vagy akik igen, azok már réges régen jól megszedték magukat, s még mindig lefelezik a tejről a fölét, ezt képletesen mondom. Rezsicsökkentésről, meg boldogságos életről szólnak az összes csöveik, amelyik a szájukon kifér a nemzeti rádió- és tévécsatornákról. Közben emberek életét teszik tönkre. Soroljam? Miért, mindannyian ismerjük a hajléktalanok ügyét, az orvosok, pedagógusok (igen, a pedagógusok) nyomoronc helyzetét. De azért maradjanak veszteg itthon, nélkülözni.

Meglebegtették ezt a gyes, gyed +akármit, ami mellett az édesanyák vállalhatnak munkát. De amikor a gyerekek betöltik bizonyos életkorukat, akkor marad hoppon meg koppon a család. Iszonyatos élethelyzetbe kergetik a számolni nem tudókat. Aki számolni, tervezni tud, az nem dől be az ilyen mézes madzagnak. Aki pedig nem, az a réteg újjólag kitermeli majd a sok állami gondozottat, az alultápláltakat, az alul iskolázottakat, a szakma nélkülieket, a segélyen tengődőket, netán akik kábellopás (égetésből), meg más emberek kertjének termésének letarolásából élnek.

Állambácsi ilyenkor mit is tesz?

Karját széttárja: megélhetési bűnözés!

Csak éppen aki becsületesen dolgozik, előre tervez gyereket, életet, jó a devizában sokan “belefürödtünk”, ez nagy átvágás volt, s most is az, bármennyire is szépítik.

Nosza, bocs! De ez a vélemény nem maradt bennem, pedig próbáltam visszafogni magamat. Sikertelenül.

Sajnálom, hogy ilyen írásokkal “boldogítjuk” az olvasóinkat. Pedig de jó is volna csupa nagyszerű, pénzt hozó beruházásokról, állami lakásépítésről, több bölcsődéről, óvodáról írni.

Iskolák? No a tankönyvek megjelentetésébe is “rendesen” beletenyereltek. Államosítják az összes tankönyvkiadót. Így iskolákat kárhoztatnak arra, hogy egyforma lesz minden könyv, minden iskolában. Gondolom, keményen bele lesz írva, hogy mi mindent köszönhetünk a jelenlegi kormánynak és az ő vezetőjének.

Erre meg vannak a kellő emberek, akik jó forgalmazással bele fogják ékelni a tananyagba, már jó korán, hogy kineveljék az újabb megtévesztettek “pártját”. Mert lehetne ám egy ilyen pártot is alakítani.

Kár, hogy eddig ez senki nem jutott eszébe, kivéve – szerényen kimondom, hogy nekem:

Georgina Bojanának

10 hozzászólás

  • katyvasz…

  • Georgina Bojana

    Kedves Perikles!
    Tudom értékelni, hogy ez az egy szó ragadta meg a fantáziádat. Hogy elmagyarázzam, ez egy olyan szó, mely magában foglalja mindazt, ami itthon, a “Nemzeti Magyarországunkban” van. Összevisszaság, rendetlenség, de kimondom a tuttit: a zavarosban lehet a legjobban halászni.
    Igaz, én még nem próbáltam, több okból:
    1.)utálom azt, ami zavaros, nem tiszta, nem lekövethető és kevesen gazdagodnak – sok ember kárán, pénzén, egészségén, könnyein
    2.)utálom a halat.
    *
    Nem tudom értékelni az ilyen rövidke hozzászólásnak csúfolt szóismétlést.
    Pontosan fedi azt, amit ez alatt értek, fentiekben kiveséztem. Helyt adok az értelmesebb hozzászólásoknak, sőt várom az írásokat.

  • Az adományvonalak már a kormány vonalán cseng ki. Úgy tűnik, keveslik, vagy valamelyik haver jó üzletnek tartja.
    A gyermekrák alapítvány körüli botrány viszont arra mutat, hogy ma magyarországban csak közvetlenül szabad segíteni. Az adományoknak mindössze 25-30% ami kikerül a rászorulókhoz. A többi elvész az adminisztrációban.

  • Kedves Bojána !
    “nem tudom értékelni…”
    S akkor mi van !? Az a baj itt, hogy egyesek halálosan komolyan veszik önmagukat! Ez a legborzalmasabb dolog a világon. PAX TECUM, küldtem Neked egy szép karácsonyi klipet.

  • perikles! tudja, mi a béke? amikor két, kezében husángot tartó, egymással szemben álló ember közül az egyik bunkója nagyobb!
    mellesleg: salam aleykum szintúgy azt jelenti, csak mintha hangoztatói a nagyobb husáng elvén tartanák a békét!
    úgyhogy, ha javasolhatom, hagyja ezt az álszent pax tecum-ot, mely szavakkal katolikusok millióit bocsájtották egymással szembe a világháborúkban!

  • Kedves Bojàna?
    2002-töl 2010.ig kimondta meg a tutit?
    Ki adta el a DUNAFER-t,a MOL és MALÉV részvényeit?
    Megoldottàk az EGÉSZSÉGÜGY,OKTATÀSÜGY,BKV,MALÉV,VOLÀN,MÀV,3-as METRO,DEVIZAHITELESEK…problémàit? Összefoghattak minden szakszervezettel? Igen. Eredmény: adossàg és munkanélküliség növekedés.
    Melyik probléma ujkeletü a felsoroltak közül?
    A szàjhöseik mélyrepüléséböl,nehéz a visszatérés.

  • Georgina Bojana

    Nosza, akkor kedves Erős Dénes!
    Úgy döntöttem (( 🙂 ))
    újra írom a Himnuszt. 😮
    Miszerint: Isten áldd meg a magyart, – ne idióta, harácsolós, tudálékos, öntörvényű, cezaromániás,
    vezetéshez, gazdasághoz, pénzügyekhez nem értő -vezetőkkel.
    Valóban adjál elénk olyan vezetőket, akik jó irányba tudják majd kormányozni az országunkat. Elsősorban nem a saját meggazdagodásuk, nem az egymásra mutogatásaikkal lennének elfoglalva, de VALÓDI, JÓ VEZETÉSSEL, hiszen a magyar földnek nincs párja, de jó vezetője sem.

    Mindenünk van, termő, jó földjeink, amelyek legtöbbje felszántatlan, megműveletlenül, parlagon van.
    Állataink lennének, de becsődölt az állattenyésztés,a szürkemarha a világ egyik csodája. Olyan génekkel bír, melyet semmiféle kór nem tud legyőzni.
    Csodálatos gyógyvízeink vannak, amelyekből idegenek gazdagszanak meg, Wellness hoteleket építgetve.
    A magyar NEMZETI (ez közröhej ez a nemzetiség=orbanista agymen’) tehát a magyar nemzeti polgár jó sok pénzért tudja magát kezeltetni, dagonyáztatni a saját gyógyvízeinkben. Megnyitnánk a bányáinkat, de az Alföld alatt irgalmatlanul sok gáz van, ki kellene termelni, a gyárakat beindítani, amit szétcincáltak, összerántani, stb. stb. – ehhez már a Teremtő Jó Istennek sem lenne elég ereje.
    Ez a mi legnagyobb nemzeti gyászunk.

    Így ez okból nem tudom újjá írni a Himnuszt, sajna
    (( 🙁 ))

  • Kedves Bojàna!
    Miért nem irtàk ujra a HIMNUSZT,2006-ban,2008-ban és 2009-ben?
    Több ok lett volna rà!

  • Georgina Bojana

    Kedves Erős Dénes!
    Engem nem kértek fel erre, pedig akkor is megtettem volna.
    Úgy írtam volna át, mint a fenti hozzászólásomban.
    Ami akkor érvényes volt, az érvényes volt az előtt is, meg most, de a jövő még előttünk van.
    Reménykedni pedig lehet, legalábbis megkísérelem! 😮

  • Kedves Bojàna!
    Reménykedjünk! Sportosan szolva,egy hàtizsàkot cipelö futonak nehezebb dolga van a versenyen,mint a-csak-sportosan öltözöttnek.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.