Demonstráció helyett – Áder János kanadai látogatásáról

2013 október 15 7:35 du.122 hozzászólás

A hétvégémet magányos Don Quijote szabadságharccal folytattam…

Két hete ott hagytam a torontói magyar Szent Erzsébet templom kórusát és most hétvégén írtam nekik egy levelet arról, hogy nekem Áder Jánosnak énekelni a hétvégi október 23-ai ünnepségen semmivel nem különbözik attól, mintha 1989 karácsonya előtt önkéntesen elmentem volna Nicolae Ceaucescut köszönteni. Magyarország ma nagyon hasonló pozicióban van, mint Románia 1989 karácsonya előtt. Hamarosan vagy polgárháború lesz vagy Európából való kiválásunkkal magunkra maradunk: ne adj Isten a ruszkik beolvasztanak vagy nemzethalálba sodródunk. Megpróbáltam egy tömör kórképet adni a teljesen tudatlan torontói magyar kórustagoknak a magyarországi helyzetről és ennek az ünnepélynek az esszenciájáról.

Áder János, a Párt szolgálatában. Most éppen a torontói magyarok rendszerhű része készül megünnepelni a pártembert.

Áder János, a Párt szolgálatában. Most éppen a rendszerhű torontói magyarok készülnek megünnepelni a Párt emberét.

Én másfél éve “menekültem” vissza az otthoni rohamosan kialakuló diktatúra elől, ahol egy nap alatt, kiforgattak egy adott törvénnyel egy 100%-on működő, 100%-osan legális tanácsadói üzletemből.. Előtte 10 évet családi okokból otthon töltöttem, nagyon nyitottan a politikára…

Magyarországon megvalósult a politikai pluralizmus antidefiniciója: egy személy, Orbán Viktor bitorolja a hatalom 100%-át. Történt ugyanis, hogy ’89-ben összeállt egy tucatnyi jogi kollegista (pár közgazdásszal és bölcsésszel kiegészülve a Bibó kollégiumban), akik elhatározták, hogy Orbán vezetésével az egész országot a hatalmi birtokuk alá ejtik. Antikommunista forradalmárként megalakították a Fideszt, és az addigra már békésen megdöntött hatalomért elindultak a harcba (amit végülis 1998-ra sikerült is megszerezniük, de 2002-ben elvesztettek). Azóta, akik nem álltak sorba velük és ’94-ben nem voltak hajlandóak abból a csapatból velük tartani, hogy teljes pálfordulással visszafelé kanyarodjanak ideológiájukban. Azoktól megszabadultak és maguk köré vettek olyan embereket, akik bevállalták ezt a missziót. Felvásárolták az összes egyházat politikai célokra (nagyon kevés kivétellel meg tudták csinálni.) Konkrétan az ateista, liberális, demokrata pártjuk átfordult egy klerikális konzervatív párttá egy erős sóviniszta lével leöntve. Minden értelemben átkeresztelkedtek…

Nem vesztegetem soraim arra, hogy hogy manipulálták azóta az elmúlt 20 évben a magyar politikai életet az “Oszd meg és uralkodj” vezérelv mentén, de végülis 2010-re révbe jutottak, mert megvalósították eredeti célkitűzésüket. Az elhíresült ” elmút nyócév” is tulajdonképpen már róluk szólt, mert az ellenzékből való destruktív politizálás bénította az országot, ami alapot adott, hogy felkorbácsolhassák az indulatokat az addigi baloldali valóban béna kormányzás ellen. Azóta megteremtették a teljes diktatúrát – nagyon kis ráhagyásokkal… Ez ma egy populista, fasiszta állam, amely főleg kommunista, sőt maffia módszerekkel működik. Kommunikációjuk minden irányban konzisztensen, bár nem konzekvensen velejéig hazúg. Rosszabb a szocializmusnál, mert azért a szocializmusnak voltak bizonyos (szociális) vívmányai, amik most nincsenek.

Az a körülbelül tucatnyi felesküdött jó barát ül minden fontos pozicióban, akik engedelmesen követik az egyszemélyes uralkodót. Az országot gazdaságilag felosztották egy maréknyi család között, amit a saját magukra szabott jog-média rendszer 100%-osan kiszolgál. Ennek a kis baráti társaságnak a tavaly kinevezett fő figurája, Áder János köztársasági elnök jön el hozzánk látogatóba. Áder, akinek az lenne a feladata, hogy a magyar népet összetartsa, de hát ő egy pár éve még a Fidesz elnöke volt, és a gyűlöletkeltés igazi funkcionáriusa. Európában ezeket már sehol máshol nem fogadják, de itt még igen. Ők, a politikai csúcs vezetők minden nemzeti ünnep előtt mostmár lelépnek valahova, hogy nehogy szembesüljenek a kormányellenességgel.

Mi van itt Kanadában? Elég messze vagyunk onnan, hogy az itteni magyarságot viszonylag kis ráfordítással szinte teljesen maguk mellett tudják. Teljes tudatlanságban tartják az embereket. Idehelyeznek helytartókat vagy elintézik, hogy szinte az összes Magyar Házat, intézményeket, iskolákat és templomokat az országban teljes befolyásuk alatt tudják legalább annyira, hogy ott az ellenzéki gondolatok még csírájukban se üssék fel fejüket. Fizetik a hazaárulókat, besúgókat közvetve vagy közvetlenül, ahol ugyanúgy, mint otthon a soft Jobbikos – Fideszes értékrend egyeduralkodó ( pl. Mag TV és Magyar Rádió, Kanadai Magyarok Országos Szövetsége – KMOSZ, újságok). Az egyetlen jelentősebb kivétel a Kanadai Magyar Hírlap, ahol az a jó tucatnyi értelmiségi korlátlanul kinyilatkozhatja az ” Igazságot “. Őket nem tudták eddig elnémítani.

Mint várható volt, erre a kórustól kevés, de az is nagyon elmarasztaló válasz érkezett – hogy visszautasítják a politikai uszításomat, mintha ez a saját kis betegségem, paranoiám lenne. Milyen jogon veszem el tőlük a jogot, hogy ők október 23-át méltóképpen megünnepeljék? – kérdik ők.

Ezután megpróbáltam elmagyarázni nekik, hogy ez egy teljesen éretlen, hamis felfogás. Visszaírtam, hogy én nem az ünneplés ellen vagyok – én is ünnepelek, hanem hogy ez az óriási felhajtás csak egy álcázása lesz annak, hogy Áder 75 kanadai magyar családnak átadja ünnepélyesen a soronkívüli állampolgárságot.

Én vérlázítónak tartom ezt a fizetett szavazat szerzési eljárást a külhoniakkal, akik aztán könnyített úton postán küldhetik majd el szavazataikat (nem nehéz elképzelni, hogy milyen irányba lettek agitálva, hogy miért is kapnak ők most hirtelen állampolgárságot..), míg otthon a tanyasi elszegényedetteknek, akiknek csak az, hogy elmenjenek szavazni fizikailag, anyagilag szinte lehetetlen, arról nem beszélve, hogy a hajlandóságuk sincs meg, mert honnan is lenne – ők postán nem szavazhatnak… Így alakították ki az utóbbi hónapokban a szavazási törvényeket – szándékosan. A politikai félelem, a teljes média és jogi hatalom az amúgyis megdőlt pályát addig dönti tovább minden eszközzel, amit már csak nagyon nehezen lehet majd demokratikus választásoknak nevezni..

Egy ekkora eseménynek milyen média visszhangja lesz itt Torontóban? Arról, hogy a Mag TV és a kormánypárti Bede Fazekas Zsolt “Torontói Független Magyar Rádiója” hozsannázni fog, az biztos.

Közben tudjuk, hogy a mai magyar kormány a költségvetés nagyon jelentős részét megmagyarázhatatlan módon foci stadionok építésére fordítja. A magyar foci halott. Viszont a stadionokat a Fidesz közeli cégek építik.. A gyerekek 25%-a a szó szoros értelmében már éhezik. Napi kevesebb, mint 1000 kalóriára számíthatnak, ami maximum egy étkezés. Ez az ötvenes években se volt rosszabb… Belső hadsereg épül iszonyű pénzből, báb művészeti akadémia vette át a kultúra irányítását századrangú művészekkel. A Köztársasági Elnök, az MNB elnökség, a Legfelsőbb Bíróság, az Államügyész, a karhatalmi vezetés, Médiahatóság, TV, rádió mind Fidesz pártkatonákkal van betöltve és feltöltve. Az oktatási és egészségügyi rendszer államosítása és teljes kontrolja teljesen kiszolgáltatottá teszi az embereket. Az ottani viszonyok az ötvenes évek hangulatát idézik. Az idén bevezetett kötelező erkölcstan első általános anyagában ilyen mondattal, hogy a homoszexualitás halálos bűn… A gazdaság romokban hever, teljesen a korrupció béklyójában. A magyar értékek vandál pusztítása folyik szellemi és fizikai értelemben. Jövőképe már csak egy maroknyi kormányhű embernek lehet vagy akik a farvizén ügyeskednek. Az ország szellemi elitjének és transzfelálható munkaképességüeknek a nagyon nagy része már elhagyta az országot.

Óriási fejhajtás, rongyrázás és porhintés lesz, mondták, hogy a környéken még parkolni se lehet, kemény biztonsági intézkedések, ajtózárás stb., viszont demonstrációra nem lehet számítani, ami e cikk alapján már nem is meglepő.

Legyen ez az írás a demonstráció helyett…

Bánfi Miklós, a KMH  vendégszerzője, torontói pénzügyi szakember, illetve a Hungaroton egykori menedzsere.

122 hozzászólás

 • Bravó, Bánfi Úr! Végre valaki kimondta azt, amit minden szolgalelkű fideSS-rajongó jó ha tud: Nem felejtjük el amit az Orbán rendszer alatt műveltek! Egy életen át szégyelhetik magukat! Lerombolták fiatal demokráciánkat és köztársaságunkat, megmérgezték életünket és közösségeinket és szégyent hoztak nemzetünkre! Ezek mind megbocsáthatatlan bűnök!

 • Nagyon pontos helyzetkép…
  Sajnos.

 • Bánfi, szerintem menj oda, tüntess az ajtó előtt, dörömbölj. Ja, hogy ahhoz gyáva vagy? Az más kérdés.

  Vagy vegyél fel egy csokornyakkendőt és keress egy esernyőt és tiltakozz, mint Kerekes, mielőtt ki nem dobták.

  “viszont demonstrációra nem lehet számítani, ami e cikk alapján már nem is meglepő.”

  Miről beszélsz, Bánfi? Kit érdekel szerinted ott a te irományod? Gondolkodj el rajta, mielőtt megrendeled magadnak a glóriát.

 • dakota
  Neked viszont már biztos van glóriád, amit a fidesz rakott a fejedre. Nagyon vigyázz, mert lesz ki leveri róla!
  Ami ma Magyarországon van, az elképesztő!Az Orbán nevezetű, és maffia bandája (kebelében Áder)mindent megszerzett! Minden felett uralkodik, és már nyíltan röhögnek az állampolgárok szemébe!
  Azt csinálnak az országgal (ban) amit csak akarnak. Teszik ezt úgy, hogy az EU, és NATO tagjai vagyunk…
  Akik becsukott szemmel viseltetnek minden gyalázat ellen, amit ez a maffia kormány művel.
  Itt ma már azt csuknak le, akit akarnak, ha nekik úgy tetszik.Azt mocskolnak be akit akarnak.
  Mindezt dakota védi…
  Szégyellni kéne kedves dakota! Szégyellni kéne, hogy vannak buta, megvezethető emberek, mint amilyen te is vagy.
  A kanadai magyarok meg legyenek büszkék magukra! Hiszen ők éppúgy megvezethetők,- egy vacsorával, vagy pár millióval megajándékozva -, mint a határon kívüli, vagy belüli fidesz fanok.
  A történelemkönyvekben ezek a szégyen lapjai lesznek. Így átverni a magyar népet, kormány még nem vert át!
  Teszik mindezt úgy, hogy a félelem gyökeret vert az országban,mint ahogy a gyerek éhezés, és több millió ember nyomorba döntése!
  dakota!
  Minderre büszke lehetsz! És szégyelld magad, mert Te ugyanúgy elárulod az országot, mint a fidesz maffia a csatlósaival együtt!!!

 • Sajnos teljesen egyet tudok érteni.
  Egyébként kérdésem lenne azokhoz, akik valamikor otthagyták a magyar hazát, emlékeznek még arra, hogy milyen meggondolásból tették? Annyira elképzelhetetlennek tartják, hogy a helyzet ma Magyarországon sok tekintetben még rosszabb?

 • marcus aurelius

  Bánfi Miklós,
  mielőbb szólok a plébánosnak, Jenő atyának, hogy hatalmaztassa fel magát az exorcizmus elvégzésével. Szükség lehet még a baritonodra a kórusban!

 • exorcizmus ? ördögűzés ?

 • mfodor…sok tekintetben meg most jobb a helyzet..marmint a fideszeseknek jobb..vlatogazdalkodas van…a zemult8evben meg szociknak volt jobb…ez kapitalista demokracia ezert szomjaztunk kadar janos alatt

 • Dakota miert nem azt cafolod amit Miklos mond? Miert lozungokkal meg baromsagokkal hadonaszol? MOndd meg tetelesen mi nem igaz abbol, amit ir. Szerinted [email protected] a helyzet? JO az ha egy ember diktal mindenben? JO hogy egymasnak osztjak a foldet, a vagyont, a szerzodeseket? Szerinted jobban teljesit az orszag? stbstb miert nem ezekkel foglalkozol! En tudom- mnert amit Miklos ir az szo szerint igaz.

 • Lélfai Szilárd

  Bánfi Miklós

  “Az egyetlen jelentősebb kivétel a Kanadai Magyar Hírlap, ahol az a jó tucatnyi értelmiségi korlátlanul kinyilatkozhatja az ” Igazságot “. Őket nem tudták eddig elnémítani.”
  – Az, hogy miattad most (esetleg) feloszlatják a kórust, hogy így már (esetleg) el sem megy Áder János, lényegtelen! De:
  – gondolod, hogy “az a jó tucatnyi értelmiségi” az értelmesebb többség?
  – miért gondolod, hogy nem ti vagytok a deviáns kisebbség?
  – azért mert ti ugyanabban a zenekarban játszotok, miért hiszed, hogy nektek van igazatok és mindenki másidióta áruló!
  – az, hogy értelmiségnek titulálod magatokat az nem ugyanaz mint az értelmesség!

 • Georgina Bojana

  Kedves Bánfi Miklós!
  Félelmetes dolgokról írsz. Ráadásul így is van.
  *
  Mitha velem szemben egy méretes polip jönne feltartóztathatatlanul. De olyan, amelyiknek a karjai mindent, amit elér, magába gyűr…
  Igen, a kép az, amit megrajzoltál.
  Félelmetes. Ráadásul igaz.
  *
  Amit a szavazásról írsz, az is áll. Valóban, egy tanyasi gazdálkodónak nem lesz könnyü elvergődni a szavazásra. Igaz, traktorral igen, ha éppen van pénze üzemanyagra.
  Nekem sem tetszik ez a kívülről jött szavazás.
  Mi, akik itt élünk, mi nyeljük a békát.
  Akik pedig határon kívül, ők csak drukkolnak, hogy sikerrel nyeljük, mert félre vannak informálva. Azt hiszik és joggal, mert megy ám a kábítás ezerrel. No meg a szavazók “begyűjtése”, a látogatás, Romániába pedig egyéb is, amit nem irigylek, csak elgondolkoztat.

  Az sem tetszik, hogy innét oda mennek nagy-magyarságot hirdetni, felpiszkálni az álló vízet. Arra nem gondolnak, ha eljönnek, mennyivel nehezebb lesz az ott maradottaknak, az ott élőknek. Mindenkit meg kellene hagyni békében élni. Nem szabadna beleszólni mások politikájába. Nem vezet az jóra.
  Szerencsétlen székelyeken, piros-fehér-zöld zászlóba tekert IGAZI, mert igazi magyar szívü és lelkületű emberek gondolatvilágát bezavarják. Miért jó ez? Kinek jó ez? A határokat nem tudjuk visszacsinálni. Akkor pedig mi az értelme? A románok soha nem hagyják ezt szó nélkül. Mert olyanok. Utálták a magyarokat, ez tény. De a mi területeink kellenek nekik. Ez is tény. Nincs mit erről vitatkozni, sem szépíteni. De én csak nem mennék oda uszítani, magyarságot hirdetni. Nem jó politika, mert akik ott élnek, azoknak az életébe nem szabadna ilyen módon beleszólni.
  Aztán a különböző adományokról. Itthon is vannak rászoruló családok, kenyérhiányban szenvedők, különösen Miskolc környékén, Szabolcsban és sorolhatnám.
  Amit a jövőnkről lefestesz, az is mérhetetlenül elszomorító.
  Az egy kézben való “uralkodás” jellemzi mai kormányunkat. Ez pedig észvesztő!
  Főként azért, mert olyan emberek vannak kulcspozicióban, akik meg sem ugatják azt a területet, ahová berakták őket. Egyik szamárság után felgyűrkőznek és csinálják a következő “hüleséget”.
  Kusza Szem, gondolom nem szükséges nevesítenem, mennyi mindent csinált, tett, amiért a forintnak lement az értéke. A devizások pedig sírtak, nyögtek. A cégek is. Kusza Szemnek semmi sem volt drága. Igaz, mostanában, mintha elcsendesültek volna körülötte a hullámok, csak tán nem fáradt el?!
  Reménykedjünk, hogy igen.
  *
  Abba a pozicióba is olyan pénzügyi valóban SZAKEMBERT kellett volna ültetni, aki VALÓBAN HOZZÁÉRTŐ módon, VÁGJA-KENI a pénzügyi stratégiákat és mindazt, ami ezzel összefügg.
  De nem, Kusza Szemnek – gondolom, sejtem – hosszabb volt a nyelve, az átlagosnál. Vagy az is lehet, hogy gyorsabban, ügyesebben tud fejet hajtani…
  Nem tisztem eldönteni a szerepét.
  Nem minősítek, csak tovább gondolok.
  Mit is gondolok tovább?
  Ha nem Ő lenne ott, ahol.
  *
  Azután ez a sokfajta, mindenféle bizottság, azokat el kell tartani. Arra van pénz? A Kossuth tér felújítására van pénz? Hány és hány milliárdot tömtek abba a beruházásba is? A stadiont nem is említem. Aztán miért kellett a Fradi pályát lebontani?! Nem is annyira régen épült, nem lett volna elég “csak” felújítani?
  Gyanítom, hogy Fidesz közeli cégek építik az újat.
  Miért nem volt az jó, ahogyan volt.
  *
  De igazándiból kevés az, ami “teccccik”. Több az, ami nem. 🙁 ))

 • Kedves-még-ismeretlen propagandista!
  Tetszett volna fele ilyen krikus lenni 4-7 évvel ezelött!
  Akkor még nem épült ki a kritikàja? Most ébredt fel évtizedes àlmàbol? 2006-ban,amikor “Nem kormànyoztunk,elkurtuk nemis kicsit,hazudoztunk,nincs még egy orszàg,amelyik ekkora hibàt követett el….”,valoszinüleg még aludni tetszett.A MALÉV nyereséges részeinek elidegenitése ellenére 9,4 %-os tulköltekezés.
  2004-es EU tagsàgunk ota minden évben tulköltekezés-6-7 %,csak mi nem tudtuk egyszersem teljesiteni a 3 %-os kötelezettségünket 2010-ig-,igy nött az ADOSSÀGUNK,ezért TULDEFICIT ELJÀRÀS ellenünk.
  Pedig 2002-ben:”Hiszen van itt pénz,nem tudom,hogy Orbàn miért nem adott többet” Lendvai Ildiko. 2008-ban:”Nincs pénz” Gyurcsàny,Bajnai,Simor,
  VÉSZKÖLCSÖN-csak nàlunk a környezö konkurensek közül.2012-töl
  fizessétek vissza,a megnövekedtt kamatterhekkel.A régen meglevö problémàkat is érintetlenül hagyjuk,oldjàtok meg.
  A tovàris demokràcia hiànyzik? Német nyelvterületen a “tovàris”
  szavazàsrol nem olvashattam jelentést ,mert nem volt.Ennyire
  érdektelennek-talàn”tovàris demokratikusnak”-talàlhattàk.
  Mi feljelenünk,mi véleményezzük,mi megszavazzuk-Bokrossal-.
  “Mi”-ti beszélgettek màsoknàl “egyensulyokrol,fékekröl”,a
  Puding probàja az evés,itt màr egyensulytanok és féktelenek vagytok.

 • A parittyás hangja

  bumburi
  2013 október 16
  2:41 de.

  “dakota!
  Minderre büszke lehetsz! És szégyelld magad, mert Te ugyanúgy elárulod az országot, mint a fidesz maffia a csatlósaival együtt!!!”

  Daki csak szólok, erre a megállapításra még Pallasz Athéné is egyetértően bólogatna! Ha már etika meg egyebek…

 • Mfodor! Felmérést vagy statisztikát akar? Különbben mindegy. Akik annó otthagyták Magyarországot azért hagyták ott mert a teljes kilátástalan jövő kényszerítette őket erre. Ma ugyan az van csupán némi könnyítéssel: van útlevél bárki szabadon jöhet mehet. Hogy rosszabb e mint akkor: Igen rosszabb. Akkor is loptak pofátlanul a képedbe hazudtak és röhögtek de ennyire pimaszul aljasul nem. Mert ezek a kis országbitorlók annó nagy szózatokat beszédeket intéztek a néphez mindenki bennük látta a jövőt. Azt gondoltuk, hogy tanultak a multból és egy jobb és szebb jövőt fognak csinálni. Tanultak annyi biztos és volt kitől. Mindegyiknek volt párttagságija ami önmagában még nem elítélendő mert akkor is ez volt az egyetlen ut a boldoguláshoz. Ezt fejlesztették magasabb iskolába. De belevittek némi demokráciát. Mint ahogy fentebb irtam akinek nem tetszik az takarodhat szabadok a határok. Egyre lennék kíváncsi: nevezetesen arra, hogy Ader Jancsika mit fog majd ahhoz szólni ha Canadában majd záptojással fogják hajigálni és fujjolni fognak? Demokratikus ország, ha nem veszélyeztetik a testi épségét a kutya sem fogja megvédeni. De ennek is ugyan olyan rinocérosz pofája van mint közvetlen főnökének Orbánnak. Az is csak már otthom mert csak pofázni amikor egyszer ilyenben volt része, mert kapott már ilyen lelkes fogadtatást.

 • Egy rendes ember kiáll az elveiért, és nem énekel az általa megvetett, gyűlölt diktátornak (elvégre se a párthűség, sem a Hungaroton-os szakszervezete, a párttikkára, senki nem kötelezte erre, ez nem Május 1.!)) egy “katolikus” kórusban.

 • bumburi
  2013 október 16
  2:41 de.
  dakota nem árulja el az országot.
  ahhoz ő túl jelentéktelen. egyetlen morzsája sincs a tulajdonában.
  viszont, ha lenne, kétségtelen, hogy jó pénzért mérné ki.
  nincsenek különösebb gátlásai.
  cserébe igen komolyan hátulról bátor.
  kerekest pedig nem dobták ki, viszont esernyőjétől kurvára felhergelődtek a kanadai agyonmagyarok 😀
  remélem, legközelebb valaki egy vödör ürüléket fog közéjük önteni.
  csak, hogy tudják, hol a helyük.
  amúgy áder tud mosolyogni?
  ajjaj! itt valami nagy gond van!

 • bumburi
  2013 október 16
  2:41 de.

  Kerekes, fel ne zaklasd magad! Látod, rögtön összeszaladtak a védelmedre.
  Egyébként sem neked írtam, hanem Bánfinak:)

 • dakota
  Kiábrándítalak.
  Én nő vagyok!MAGYAR ANYA!
  Te meg egy agyar vagy,gondolatok nélkül, mert csak ott mersz dagonyázni, és abban a posványban, amire, és ahol a fidesz nevű maffia megengedi!Capise???

 • bumburi
  2013 október 16
  9:28 de.

  Kerekes, ne akard, hogy visszakeressem, amikor egyértelművé tetted valamelyik kommentedben, hogy ki is vagy tulajdonképpen.
  Te is tudod, én is tudom. Az újakat hülyítheted még egy darabig, de ez az egész névcserés támadás nagyon szánalmas. Legalább annyira, mint az a hülye csokornyakkendőd:)

 • dakota
  Na ki vele! Röhögtesd ki magad! Én tényleg az vagyok, amit írtam magamról. Valaki szórakozik veled.
  Vagy rabul ejtett a saját képzeleted? Még a férjemnek sincs csokornyakkendője! Sőt, a nevünk sem egyezik.

 • Annyit hozzátennék még, hogy vagy 2x,esetleg 3x ha jártam itt.Ne álmodozz!

 • marcus aurelius

  álmos
  4:39 d.e.
  Jól tudod ! Ha az ördögöt sikerül kiűzni,(nem könnyű!), utána a paciens akár szent emberré is válhat…

 • Bánfi Úr!

  Az,hogy maga másfél éve kimenekült Kanadába az azért egy kicsit elgondolkoztató…..Ha előtte itthon egy valóban 100%-osan legális….?tanácsadói céget vezetett itthon,akkor
  vagy nem volt sikeres,vagy netán a tanácsokkal….volt baj!
  Aki itthon tisztességesen dolgozik,vagy vállalkozik annak
  ok nélkül nem kell menekülnie(politizálnia sem kötelező egyik oldalon sem,és tudja sok ilyen van!!!!!)
  Aztán,egy köztársasági elnököt itthon és külföldön (mindenhol!!!)megilleti a védelem és a rangjának kijáró fogadtatás,ezt mindenki tudja!no meg,hogy sajnálatára nem lesz demonstráció,az igazolja a normális többséget,(meg
  ugye mi ellen is demonstrálnának?)azért, mert a kintiek többsége magyarnak megmaradt!!! vagy mert a honfitársaival találkozni akar?
  Joga van hozzá,legalább annyi, mint a jóval kevesebb “volt”magyarnak alaptalanul uszítani!
  A maga dolga,hogy nem akar tovább a kórusban énekelni,
  gondolom ettől még nem oszlanak fel és Áder sem fogja
  észrevenni a hiányát……..
  Ő a Kanadában(és a világban)élő magyarok összefogását,
  összetartozását szeretné,(a felsorolt kinti magyar fórumokkal együtt)míg ez a fórum a megosztásra és gyűlölet keltésre hajaz…..hát az utóbbiak vannak
  kisebbségben.
  2014-ben mindenki, akinek joga és lehetősége van szabadon
  szavazhat,-aki akar az él is vele- bármelyik pártra!
  Hát ennyi!

 • Sajnos én konzervatív vagyok, minden értelemben.
  Ezért számomra érthetetlen a nagy felzúdulás Bánfitól, mikor a magyar Köztársaság elnöke érkezik Torontóba!
  Én még úgy tudom, hogy a magyar államfő egy tekintélyt képvisel,Magyarországét..Vajon, ha Göncz Árpi bácsi jönne, akkor is így ordizoznának egyesek? Nem hinném.
  A válasz is egyszerű, azért nem, mert azt ŐK választották, akik itt kiabálnak.
  Gyerekes,, balkáni álláspont a javából.
  A kanadai 57 év egész másra tanított és az ilyen hőzöngéseken vagy mosolygok, vagy csak legyintek.
  Minden “tüntetés” ellenére, akár énekel neki Bánfi, akár nem, itt lesz és a torontói magyarság NAGY része megtisztelve érzi majd magát!

 • figyelő
  A kérdés lóg a levegőben. Mennyibe fáj ez nekünk? Hány millióért érzik magukat megtisztelve a kinti magyarok?Mert leszarják, mi van idehaza,nem is érinti őket, de a megtiszteltetést a Ft-okkal együtt azt bezsebelik.
  Én, meg sok millióan még fizessünk is ezért?
  Utazzon magánemberként, költse a jól megfizetett munkájának az eredményét, a kutyát nem érdekelné!
  De akkor úgy is kommunikálják!

 • Na, azért nem kerül milliókban egy diplomata repűlőjegye, még az óhazában sem.
  Milliókat mi nem kapunk sehonnan, sőt inkább adakozunk ha lehet!
  Semmi baj nincs otthon, csak azok hőzöngenek, akiknek leáldozott a csillaguk és nem tudnak belenyugodni!
  Just too bad!

 • Marcsi,
  a Bánfi Úrhoz címzett szavai, hogy a cége vagy sikertelen volt vagy a tanácsaival volt a baj, kissé sarkítottak. Szegény az Ön gondolatvilága, ha mást el sem tud képzelni.
  Figyelő,
  igaz, hogy a torontói magyarság NAGY RÉSZE kitüntetőnek érzi
  magát, ők azok, akik tévedésben élnek. Végül is, az ő szavazatuk sokat számít…
  Bár nem tudom, miért van erre szükség, hisz úgysem lesz “tiszta” szavazás.

 • mfodor
  2013 október 16
  1:49 du.
  Látom, hogy ellenzős a látása! Csak a választsra gondol. Szerintem, nincs szüksége a Fidesznek a külföldi szavazókra. Ígyis, úgyis bejön. T.i.NINCS egy egységes ellenzék, ami megdöntené hatalmukat.

 • Figyelő
  2013 október 16
  1:46 du.

  “Na, azért nem kerül milliókban egy diplomata repűlőjegye, még az óhazában sem.”

  Ez biztos? Akkor nézzük..
  Legyen mondjuk darabonként háromszázer a jegy..
  A Közt. Elnöknek állandó jelleggel jár egy négyfős biztonsági csapat.
  Tolmács.(Naná, hogy nem hagyja otthon..)
  Titkár (ok?)
  Szálloda, étkezések, ilyesmik.
  Ez minimum hét fő. ez magában 2.1 millió jómagyar forint.
  Ehhezjön a szálloda és étkezési költségek. Számoljunk személyenként egy napra száz dollárt szállodára, ötvenet étkezésre.
  Kiküldetési nélkül ez újabb háromszázhetvenezer körül. Plusz a kiküldetéspénz.
  nagyjából..

  ………
  Lehet, meglepődsz, de a “leáldozott csillagúaknak” ma sincsenek megélhetési gondjaik.
  Viszont az ország gazdasága romokban, mélyszegénység az egekben, egészségügy a padlón, beruházások saját erőből zérus, befektetői érdeklődés szintén zérus.
  De odahaza nincs semmi baj..

 • Figyelő
  2013 október 16
  12:08 du.
  Bocsánat..
  Milyen köztársaság elnöke?
  Magyarország. Ennyi. Áder meg köztársasági elnök.
  Ja? Hogy egy nemlétező köztársaság elnöke?
  Sebaj. Megszokhattuk.
  Volt nekünk lovastengerészünk is..

 • Olvasva a commenteket egyelőre egyik szemem sír, a másik nevet. Tudva, hogy a torontoi magyarság több, mint 80%-a kormánypárti a cikkemben leírtakból érthetően, ahhoz képest ez a csekély számú támadás azt igazolja, hogy nem olvassák a cikket túl sokan. Végülis Erőss úr, bár elveivel hitelesen mantrázza a soros kormánypropagandát (netto hazúgság az egész), csak azt téveszti szem elől, hogy én egyetlen szóban se méltattam másik kormányt, ha csak a béna nem minősül annak…
  Marcsi: Hát akkor gondolkozzon: 12 multi cégnek voltam a tanácsadója, amit a szakképzési hozzájárulásból fizettek nekem. Egy nap hirtelen megszűnt ez a hozzájárulás és mind a 12 szerződésem semmissé lett. 6 évig 100%-on működött az üzletem addig. 20 000 felnőtt oktató került ezzel a pillnatnyi igazítással az utcára.. Amúgy biztos látott már számokat, vagy látott grafikont, hogy hány ember menekült el az országból az elmúlt években. Nem árulok el titkot, ha arra célzok, hogy ez a munkaerő krémje volt.. A védelem és a fogadtatás az jár neki a címe miatt, mint az összes többi diktátornak is – kétségtelen. Tisztelet? Ha meg- vagy kiérdemelné, akkor igen. Én részemről abszolút nem érdemelte meg, amit a cikkemben sokszorosan alátámasztottam. Csak egyetlen bizonyítékot szeretnék már olvasni arról, hogy ő nem megosztó és gyűlöletkeltő.. Elárulok egy titkot, én egyetlen egyet láttam tőle, egy nyílt levelét, amikor kiállt a holocoust tagadók ellen tavaly. Ezt az egyet nagyra értékeltem tőle, mert ebben az esetben még a sajátjai ellen is felvállalta azt az ügyet. Göncz Árpi bácsival egy lapon emlegetni? Hm. Én akkor itt voltam, de azt tudom, hogy őt megválasztották és még az ellenfelei is tisztelték és tisztelik mind a mai napig. Ádert nem megválasztották, hanem Orbán egyszemélyileg kinevezte – amit még a saját emberei is rossz néven vettek. Össze kellene hasonlítani a népszerűségi adataikat… Nekem sose magyarázta senki igazát, hogy kisebbségben vagy többségben van-e valami. A többség Győzikét nézte én Bachot hallgatok. Kinek van igaza??
  Annyit azért magamról, hogy én sose voltam párt tagja sőt sose igazán húztam egy párthoz se. Nem vagyok semmivel baloldalibb, mint jobb. Tehát itt nincs fogás rajtam. Kétszer menekültem a kommunisták elől. Ez tény..
  Még Erőss úr kifogásához ajánlom, hogy nézzen utána azoknak a vezető közgazdászoknak, akik Orbán legközelebbi tanácsadói voltak, Mellár Tamás, volt tanárom a KSH volt elnöke, Bod Péter Ákos, stb. Nézzük meg, hogy ők mit mondanak az elmúlt 3 évről.. Aztán ők eltűntek, hogy helyet adjanak a MI HÍRŐS GYURKÁNKNAK – szimplisziti:)

 • megint nekem kell megirni a frankot , minden kormanynak SAJAT TANACSADO CEGEI vannak , bolond lenne gyurcsi orban tanacsadora hallgatni , vagy ovi bajnai tanacsadok kezebol kienni a tanacsokat …..ertitek vagy magyarazzak tovabb ?

 • Bánfi Miklós, köszönet az alapos összefoglalóért, amely egyértelműsíti azt az állapotot, amit Orbán diktátor, önkényuralkodó, a “Mutyik-ura” Hazánkkal művel! A valóságot írta le, röviden csak annyit: SAJNÁLATOS, hogy az Európai Unió és a Nemzetközi Szervezetek ezt az orbáni bitorlást hagyja virágozni, itt Európa szívében.

  A határon túli magyarok szavazásáról pedig annyit, akiben van egy kis tisztesség, az NEM JÖN el szavazni, mert belátja, hogy aki nem itt él, ne szavazzon az itt élők jövőjéről!

 • Itthon szavazok

  Tisztelt hozzászólók! Én Magyarországon megyek szavazni, hogy végre a jobboldali, a konzervatív, a baloldali, a liberális emberek együtt élhessenek ebben a gyönyörű országban, és senki se sajátíthassa ki a nemzetet. Orbán történelmi bűne, hogy a 2/3 adta lehetőséget a saját hatalmának kiépítésére és nem az ország felemelése érdekében használta. Törvények százait adta be este 10 órakor, ami reggelre VISSZAMENŐLEGESEN hatályba lépett az “államfők” jóváhagyásával. Legyen itt egy példa a közgazdasági alapelveikről… Ha ezt bárki jónak találja, kérem, javasolják a közgazdasági Nobel díjra

  http://hvg.hu/gazdasag/20111202_MatolcsyGyorgy_MagyarNovekedsiTerv_fordto

  Matolcsy: Magyarország interkontinentális fordítókorong

 • Valoszinüleg Bànfi ur is egyike a kedvezményezettjei,esetleg pàrtkatonàja az orszàg tönkretevöinek.Nyilvàn jobban élt akkor,
  amikor a Bankok is jobban élhettek,nem kielégitéen tàjékoztattàk a DEVIZAHITELESEKET,
  mert eleinte valoban kedvezö volt a SVÀJCIHITEL-az alacsonyabb
  kamatai miatt-,de késöbb a Forint àrfolyamvesztesége miatt màr nem.
  1980-ban 1 CHF=11 Ft,1995-ben màr 67 Ft. Ezért figyelmeztették
  a magyar kormànyt és Simort Svàjcbol joindulatuan,hogy vigyàzzanak.
  Mit tett-a DEVIZAHITELEK terjedése ellen-a kormàny és Simor?
  Miért kellett csak nekünk a környezö àllamok közül IMF VÉSZKÖLCSÖN 2008 végén-6 év “szakértöi”bal kormànyzàs ,4 év Gyurcsàny kormànyzàs utàn-?
  Mit oldottak meg a 8 évük alatt és a gyors segitségböl,amit csak 2012-töl kellett vissza fizetni?
  Még a 2004-07 közötti tuloràit a TÜZOLTOKNAK sem fizették ki!
  Talàn megoldottàk az EGÉSZSÉGÜGY,OKTATÀSÜGY,3-as METRO,VOLÀN,MÀV.
  BKV problémàit,BUDAPEST és a többi ÖNKORMÀNYZATOK ADOSSÀGÀT?
  Ilye gondokkal,a nagyobb tartozàsok kamataival,a VÉSZKÖLCSÖN
  vissza fizetésével terhelték meg az ujbol szinre lépök-GYURCSÀNY-
  BAJNAI-a régi-uj segitökkel:Mesterhàzy,Vadai,Szekeres… az
  orszàgot ezek a SZÀJAKROBATÀK.

 • Miklos Banfi…nos a 2 ora 50 perckor irt hozzaszolasaban ott az ok miert “ment tonkre” , ugye azert van mit tejbe apritania ? nos a fidesz kormany nagyon helyesen megunta hogy a multik TALICSKAVAL HORDJAK KI A PROFITOT AZ ORSZAGBOL es on az multikat segitette a magyar erdekek helyett,ilyen egyszeru, persze most elkezdheti a tesco es tarsai szerecsenmosdatasat mert a papir minden locsogast kibir

 • Göllner András

  Köszönet és tisztelet Bánfi Miklósnak bátor, és józan szavaiért. Az új és gyalázatos választási törvény “atyja” nem más mint Áder János. Mint a FIDESZ vezérkarának egyik oszlopos tagja, Ádernek személyes felelősége van azért, hogy hazánk letért a demokrácia útjáról, és erőltetett menetben halad “kelet” felé, az önkényuralom irányába. A történelmi elszámoltatást nem fogja megúszni !!! Mint azt az EU döntéshozói nemrég megállapították, az Orbán kormány döntései sok esetben ellentétesek az európai népek értékrendjével. Áder, Orbán, Kövér, Simicska és társaik nem fogják megúszni a felelőségre vonást azért ahogy lejáratták hazánk nemzetközi jó hírnevét, azért ahogy visszaéltek népünk bizalmával, hazaszeretetével, azért ahogy eljátszották hazánk esélyeit a gazdasági felzárkózás, gazdasági fejlődés felé vezető úton. Mindent megtesznek, semmitől sem riadnak vissza, hogy hatalomba tartsák magukat, teletömjék saját és haverjaik zsebeit, és elnémítsák a kritikus sajtót, a társadalmi számonkérést. Az igazság napját nem fogják elkerülni !!!! Egyre többen vagyunk akik átlátunk a hazugság falán. Bánfi Miklós az utóbbi emberek közé tartozik. Akik itt a hozzászólók között támadják, pocskondiázzák, a védhetetlent védik, egy olyan rendszert támogatnak, amely hazánkat már több alkalommal is az árokba vezette. Áder János, Orbán Viktor és Kövér László nevei valóban be fognak kerülni a történelemkönyvekbe, de egészen más okokért, mint amelyeket pártjuk katonái, a FIDESZ pártfogói terjesztenek róluk odahaza és itt kanadában.

 • csak anyit az uj polgaroknak felnek töluk ezert akarjak öket beleptetni a vad az lesz mint ellenem es ra adasul törvenyes a BTK 144 paragrafusa elletbe lep ha nem azt csinaljak amit mondanak.

 • falusi
  2013 október 16
  2:41 du.

  Falusi, Franciaország államformája is köztársaság tudtommal, attól függetlenül, hogy a nevében Franciaország maradt.

 • bumburi
  2013 október 16
  10:34 de.

  Bocs bumburi, összetévesztettelek Ámbátorral.
  Nem mintha nagy lenne a különbség köztetek:)

 • A parittyás hangja

  bumburi
  2013 október 16
  10:32 de.

  Kedves bumburi! Dakinak két kedvenc hobbija van itt a fórumon. Az egyik hogy egy virtuális kosztümös filmben érzi magát, és feldúlva hadakozik hol Don Quijote hol Pallas Athéné szerepében, a másik mikor fondorlatos személyi összemosódásokat sejt minden név mögött és Clouseau felügyelő dinka elhivatottságával nyomozgatja a szálakat!
  Rá kell hagyni! El van a gyerek ha játszik, és legalább addig sem beszél ökörségeket az orbánizmus dicsőségéről 🙂 )))

 • dakota….falusi az a fajta ember aki fenntartja maganak a jogot mindenre…toled viszont minden jogot megvonna….de mivel humorizalva csinalja irto nagy demokratanak kepzeli magat, azt nem egeszen ertem miert lett zabos Figyelore hogy vancouverbe helyezte amikor rolam rendszeresen megirja hogy floridaban sot orlandoban vagyok ami engem NEM zavar hiszen hogy talalmeg 3 millio itteni ember kozott,meg az IP szamomat is kiirhatna amire ezuttal barkit felhatalmazok

 • Gollner..te is nagyon muris vagy ahogy most orbanek levadaszarol ABRANDOZOL….pedig biztos tudod hogy az almodozas , sot a daydreaming az elet megrontoja…olyan jo latni milyen zabos vagy te is,persze minden erdek nelkul teszed pusztan aggodsz a magyarokert

 • dakota
  2013 október 16
  9:11 du.

  Vagy ha nem, hát kisnyúl…
  Government Country name: conventional long form: French Republic
  conventional short form: France
  local long form: Republique francaise
  local short form: France
  Government type: republic
  Capital: name: Paris
  geographic coordinates: 48 52 N, 2 20 E

 • álmos 2:53
  Fogalmam sincs, hogy mikor mondtad el a frankót, és hogy értjük-e? Nem értjük, mert nem írsz semmi érthetőt.. Miről próbáltál írni? Az evidens, hogy politikai tanácsadók hogy dolgoznak. Esetleg ha rajtam, mint tanácsadón próbáltál fogást keresni, akkor ez lecsúszott az olajos testemen, ugyanis én nem politikai tanácsadó voltam – sőt teljesen politika semleges. Másodszor:Mit vélsz te tudni, hogy miért ment tönkre az üzletem? Én teljesen tisztán leírtam az egyetlen okát, mégse érted? Természetesen kérésedre postafordultával küldöm a bankszámla kivonatomat.. Cserébe kifizetheted a jövő havi rentemet:)

  Göllner András: Szavai nagyon megtisztelnek, régóta figyelem és tisztelem munkásságát és nagyon nagyra értékelem. Köszönöm! Így aztán a kedvenc mondásom, a “consider the source” most is, mint mindig, otthonra talált:)

 • Ez a valóság leírás sehol a Magyar MÉDIÁ-ban ma nem jelenhetne meg.
  Ha valaki mégis megjelentetné,a Médiadiktatúra Hatóság 9 évre kinevezett pártkatonája 200 millió Ft,ismételten kivethető pénzbírsággal venné rá,hogy mi a “helyes” irány…..Tudva lévő,hogy pár ezres pénzeket sem képesek kifizetni a MÉDIÁ-ban,ez a büntetés,az illető cég azonnali csődjét jelentené.

 • Puchert János

  http://www.hir24.hu/belfold/2013/10/15/itt-a-honap-allashirdetese-a-felado-erpatak-polgarmestere(1
  hát nem aranyos, ha Móricz vagy Mikszáth feltámadna ugyan csak elcsodálkozna, hogy ezek a figurák még egyáltalán léteznek bővebbet az Érpatak honlapján érdemes megtekinteni a polgi öltözködését is 150 évet visszament az ídöben

 • Lélfai Szilárd

  Göllner András

  “. Áder, Orbán, Kövér, Simicska és társaik nem fogják megúszni a felelőségre vonást azért ahogy lejáratták hazánk nemzetközi jó hírnevét, azért ahogy visszaéltek népünk bizalmával, hazaszeretetével, azért ahogy eljátszották hazánk esélyeit a gazdasági felzárkózás, gazdasági fejlődés felé vezető úton.”

  Ez Rákosiék vagy Kádárék dumája volt?

  – Bánfi Miklósnak egy dologban tényleg igaza van, Bach csodálatos és megunhatatlan!

 • A leszerepelt bal/fàcàn/kormànyok kedves alattvaloi voltak az EU-nak,mert kinek az érdekeiért vannak a német,francia stb.képviselök az EU PARLAMENTBEN? Talàn a magyar,cseh…érdekekért?
  Azért küldték öket oda,azért vàrhatjàk el ujboli megvàlasztàsukat?
  Az EU Parlament is pàrtok parlamentje,a tagokat az orszàgaikban
  vàlasztjàk meg.Tehàt pàrtjuk és orszàguk érdekeit képviselik.
  A bal/fàcàn/kormànyaink hogyan képviseltették az orszàguk érdekeit?
  8 évük alatt a Közép-Europai élmezényböl, sereghajtok lettünk.
  Eladosodtunk,a problémàkat maguk elött görgették,TULDEFICIT ELJÀRÀS-t hoztak össze.
  Talàn az EU többi tagàllamai a hibàsak az orszàgunk lemaradàsàért,
  vagy a labancaink alkalmatlansàga?

  Most ujra szinre lépnek ezek a leszerepelt SZÀJAKROBATÀK,persze a
  BANKOK és MULTIK örülnének a kedvenc régi-uj balekjaiknak.

 • Minden tiszteletem Bánfy urnak!
  Sajnos a kommentelők jórésze még most sem képes megfelelően alátámasztott tényekket igazolni azt amit bátorkodtak leirni. Bánfy urnak minden általa irt mondatára van tény. Azzal az ország nem fog menni előbbre, hogy jó magyar szokás szerint egymásra mutogatunk, hogy te voltál te szartad el ne jártassad a szád azt sem tudod mi van itten itt sem élsz. Ez igy megy már évek óta és mi lett? Nagy semmi. Pusztán elszabadulnak az indulatok egymást gyalázzuk és semmi sem megy egy centit sem előbbre. Elfecsérelt idő ez igy. Mind a két kormányzat elkövetett óriási hibákat és akik hatalmon voltak jól megtömték a zsebeiket légyen az FIDESZ vagy MSZP. Ezen változtatni nem igen lehetne mert manapság bárki tűzközelbe kerül óhatatlan ragadóskezű lesz. Tiszteletem a kivételeknek mert van csak az a hézag velük, hogy kénytelenek voltak elhagyni Magyarországot. Sajnos már többször és több helyen leirtam ennek az országnak mindig is ellensége lesz az aki gondolkodni merészel meglátja a hibákat és protestálni mert. Nem maradt helye számára Magyarországon. A huszadik és a 21. század történelme szinte csak erről szól. Hagy ne soroljam azokat a nemzetközileg elismert és megbecsült koponyákat akik magyarnak születtek de kénytelenek voltak elhagyni szülőföldjüket. Bele sem érdemes fognom mert holnap reggelig csak a neveket körmölhetném ide.

 • MIklos Banfi..leirom ugyanazt lassabban…te is olvasd lassan es utana gondolkozz….te a KULFOLDI MULTIK szekertoloja voltal es segitettel a Tesco fele cegeknek…az volt a peched hogy 2010 ota hazafias kormanyunk van es az ezt akadalyozza…ne izgulj, egyszer lessz meg szoci kormany…ha sikerul sokaig elned es azt megeled megint lehetsz a kulfoldi multik szekertoloja …remelem ezt megertetted ha nem szolj es ujra irok , ugy tanulsz ha kerdezel tolem

 • álmos?
  2013 október 17
  1:12 de.

  Vegyél egy térképet, Lacika..
  Mert Vancouver Island nem azonos Vancouverrel..
  Figyelőtől mindössze azután érdeklődtem, hogy parittyás tartózkodási helye hol és milyen formában függ össze azzal, hogy én hol lakom..
  Tomén, hogy nehéz nyelv a magyar, de a te korodban már azért illene legalább egy leírt mondta felének az egyharmadát megérteni..
  Ps. Orlando (maga a város) lakosainak a száma kb 24O ezer. Külvárosokkal az egész Metropolitán Orlando kb kétmillió..Ha valakit tényleg érdekelne, hogy hol a jófrancban lopod a napot (meg még ki tudja mi mindent) az kb félóra leforgása alatt megtalálna téged Orlandoban.
  Viszont annyit nem érsz..
  🙂

 • Dénes ERÖS
  2013 október 17
  5:30 de.

  Szógállati köszlemímy!!
  Fontugattyuk, hogy smittölísir pógári pört indíccsunk teellened, mer jógcimnékű hasznátad a pártunk nevit ojan alakogra, akik sohasenem vótak a párt taggyaji.
  Főszállíttunk, hogy szüntessed beja jogsertést!!
  A Balfac. nevíbenn
  falusi sóvivő

 • Kopácsi Judith

  Ha, ha, ha álmoska! Igen primitiv dolog papagályként majmolnod a legujabb jeligét, hogy KÜLFÖLDI MULTIK. Nincs gond egy szál sem, mert majd ha testületileg kivonulnak, marad Neked, meg a többi idiótának amit kiharcoltatok magatoknak. Kissé barna és büdös.

 • álmos2 és a többi kretén:
  1. aki a külföldi multik ellen ugat az vagy egy kretén, vagy kommunista (esetleg mindkettő). Ugyanis erről szól a kapitalizmus, a szabad piacról és szabad munkaerő áramlásról (ez utóbbi okán 500ezren leléptek innen). Ha nem tetszik neked a multi, nem mész be vásárolni. Senki nem kötelez rá. Bár amikor akció van biztos ott vagytok mindig. Amúgy a MOL is multi, ahhoz mit szóltok, hogy kőrözi az Interpol a Hernádit, nem akármiért?
  2. mondjatok már valamit a csornai parasztról, hogy miért lehetett köztársasági elnök. Én semmit nem tudok, amit tett volna a hazájáért vagy bármi különlegeset, ami erre hivatottá tenné. Azon kívül, hogy Sólyom megválasztásánál vakondozott és törvényt sértett. A fidesz szekerének tolásán kívül ez a suttyó semmit nem tett életében. Göncz Árpádhoz hasonlítani pedig olyan, mint a Napot egy vödör kulához!

 • Ja, mielőtt elfelejtem:
  jó a cikk, sajnos igaz.
  Nem is tudják cáfolni az idióták, mind csak az író személyén próbál fogást keresni, de lecsúsznak az olajos testéről 🙂

 • Figyelő
  2013 október 16
  1:46 du.

  Sehol nem olvastalak annó, mikor Medgyessy miniszterelnök érkezett Kanadába. Sem te, sem az ide íírók nem jajgattak, hogy mennyibe kerül.
  Pedig ki is volt Medgyessy és hol van már ma?

 • Kedves Bánfi!

  Örülök,hogy válaszolt,nem szegényes a fantáziám azt illetően
  amit irt,de nem ragozom….,és megsérteni sem akarom,mert nem
  ismerem a részletes indokait,persze semmi közöm hozzá,de arra gondoltam talán egyéb gazdasági,szerződésbeli oka
  lehetett a későbbi sikertelenségnek és annak,hogy kiment
  Kanadába.
  Ezt arra alapozom,hogy több cikk jelent meg olyan emberekről
  akik üldözöttnek állították be magukat,holott csak szakmai mélyponton voltak,vagy esetleg új tehetségesebb emberek tűntek fel a színen,itt például a művészvilágra gondoltam konkrétan Gerendás Péterre,de vannak mások is.
  Mivel maga is azt állította,hogy a kintiek 80 %-a szimpatizál a jelenlegi kormánnyal,így természetes,hogy
  Áder kiment,meg ugye több magas rangú politikus látogat
  rendszeresen más országokba(itt nem kizárólag a magyarokra gondolok)és nem szokták figyelembe venni,ha
  egy kisebbségnek,vagy egyáltalán egy átlagpolgárnak nem
  szimpatikus,jól is néznénk ki…..!
  Aztán ha ez a kormány győzni fog,biztosan nem csak ezek a
  szavazatok számítanak!Nem kell mindent félremagyarázni!
  Háborogni lehet,de minek,nem érdemes!

 • Miklos Banfi
  2013 október 16
  2:50 du.
  Értem, miért kiabál Bánfi úr, hiszen a multik tanácsadója volt, és most azokra sovány idők járnak (adót kell fizetniük) Veszetségét ilyen formán fizeti vissza.
  Persze az államfőnek sok köze nincs ehhez. Nem csinált semmit 2 és fél év alatt? Göncz mit csinált, vagy Sólyom? Reprezentáltak,mint általában az államfők szoktak.
  Az ünnepélyen meg 75 magyar eskűjét hallgatja.Majd hazamegy, ennyi.
  Gyülőlködni mindenkiről, mindenhol lehet……de főleg ezen a blogon. Valóban ide talált.

 • falusi
  2013 október 16
  2:39 du.
  Bocsi, első beírásom ennek szólt.

 • Figyelő
  2013 október 17
  12:49 du.
  Tekintsünk el attól, hogy ” ennek..”
  Medgyessy utazó nagykövetként, a kanadai miniszterelnök meghívására jött Kanadába.
  Áder hetvenöt új álompolgár esküjének a meghallgatására.
  Ez a hetvenöt új állampolgár erdélyi, kárpátaljai, és vajdasági magyarokból tevődik össze. Szavazásra lesznek jogosultak, akárcsak te.
  A dal erről szól.

  http://www.magyarkronika.com/kanadai_hirek/20050909.htm

 • antifulke….a nicked ertem de miert vagy anti a jozan esz ellen…szellemileg leepultel nagyon

 • falusi
  2013 október 17
  1:24 de.

  Republic of Hungary

  President: Janos Ader (2012)

  Prime Minister: Viktor Orban (2010)

  Land area: 35,653 sq mi (92,341 sq km); total area: 35,919 sq mi (93,030 sq km)

  Population (2011 est.): 9,958,453 (growth rate: –0.184%); birth rate: 9.49/1000; infant mortality rate: 5.24/1000; life expectancy: 75.02

  Capital and largest city (2009 est.): Budapest, 1.705 million

  Monetary unit: Forint

  National name: Magyar Köztársaság

 • falusi, de itt van a hivatalos

  “Magyarország államformáját tekintve köztársaság”

  http://www.kormany.hu/hu/mo/magyarorszag-alkotmanyjogi-berendezkedese

 • dakota
  2013 október 17
  2:19 du.
  Ilyeneket én is tudok:
  ” A Trabant útfekvése kitűnő, de ez nem szabad, hogy könnyelműségre csábítson.”

  Alkotmány? Ja? Az nincs.
  Köztársaság? Hol?
  Mert az sincs..

  http://www.vjm.hu/itthon/ilyen-lesz-az-uj-utlevel-foto/574/

  Hogy mi a hivatalos hablaty, az huszadrangú.
  Má’ bocs..

 • 1 Nézzük mit mond Orbán volt gazdasági minisztere a mai újságban, a többi se baloldali a cikkben: http://hvg.hu/gazdasag/20131017_Torok_Gabor_Chikan_Jaksity_Kisgergely

  2. Marcsi, tényleg próbálok objektíven reagálni. Nem a fantáziája szegénységében van a hiba, hanem az, hogy ővön alul üt azzal, hogy állításainak valahogy mindig az ellenkezője az igaz. Top Business English teacher és business és personal coach voltam otthon, és bár a multikhoz küldtek ki a legjobb felnőtt oktatási intézmények, de ezek magyarok voltak, ők fizettek teljesítményre..
  3. Sajnos a népbutítás következtében az a 80 inkább 90%. Ádert már máshol nem fogadják, csakúgy mint a kormány többi tagját se már 2 éve, csak odamennek, ahonnan nem lehet vagy nem illik kitiltani őket. Pl. focimeccsek:) VB, BL döntő stb..
  4. Antifülke: grat a commentedhez! Ott van:)
  5. Figyelő: a fenti linkben Chikán Attila is részletesen kitér arra a témára, ami bántja az ön csőrét..
  6. Amiről még nem is esett szó, én mint közgazdász olvasom, hallgatom a top 15-20 magyar közgazdász mondanivalóját. Eléggé ugyanazt mondja mindegyik – oldaltól függetlenül. Nem véletlen, hogy főleg jogászok beszélnek a gazdaságról a kormányban, egy valamire való közgazdász nem kompromittálná magát a kollegái között bank és multi ellenes ótvaros dogmákkal.. Varga Mihályt és Matolcsyt már csak a kabarékedvelők nézik:)

 • Nem állom meg: A kormány retorika, hogy lefizettük az IMF hitelt… Miről szól ez? Lefizettük az olcsó kamatozású IMF hitelt (jó kampány szólam..) és államkötvényeket bocsátunk ki, magasabb felárral, azaz drágább hitelért. Ezek a pénzügyi akciók a nép számára teljesen leplezettek. A nép és az üzletek megtakarításait erőszakkal nyomják az államkötvényvásárlások felé (adókedvezményeket adnak erre, míg más megtakarítást új adókkal sújtanak). Ezt hívják monetáris finanszírozásnak, amikor a költségvetés jelen és jövőbeni hiányát az ország megtakarításaiból finanszírozzák. Így ez a befektetésektől még a csekély forrásokat is elszívja… Na most mitévő legyen egy külföldi befektető? Próbáljanak önök befektetni ma Magyarországon kedves kritikusaim. Igyon bort aki azt prédikálja:)

 • falusi…mit szeretnel sugallni azzal hogy megyod meghivasra jott….akkor ader is varjon mig meghivjak ? tenyleg nem ertelek , te mint falusi tudhatnad hogy falurol is jonnek meghivas nelkul kanadaba akkor talan adernek is szabad ….nevetseges vagy es vegtelenul unalmas

 • Kedves Marcsi!
  Több dolgok vannak Földön és Égen…
  Szóval, itten mostanában tollvonásra mennek a dolgok.
  Egy ember nem csak úgy, piaci versenyben veszíthet el mindent, hanem magyarosan, tollvonásra.
  Mint pl. uszkve 40 ezer kisboltos és vendéglős, akik mostantól (azaz júniustól) nem árulhatnak dohányt, csak az államilag (pártilag) kiválasztott kevesek.
  Illegálisan persze bárki más is árulhat dohányt, és árul is. Interneten is.
  Egy tanmese következik, biztos meg sem történt.
  Adva volt egy jó ismerősöm, akinek bejáratott (nem multi, hanem csak “magyar”) üzlete volt, szegmensében piacvezető. Megjelent nála olyan 2 éve 2 ember, hogy befektetnének a cégébe, mert olyan jól megy. Nem kívánnák ingyen, de ha nem fogadja el azt, amit kínálnak, akkor nem jár olyan jól. Elő is húzták a felesége és a lánya fényképét is.
  Mivel a haverom tökös kuruc magyar csávó, aszonta semmi gond, tudja ő ezt Bécsből is csinálni, a fideszes barmok meg elhúzhatnak balra.
  Szóval azóta Ausztriából csinálja a bizniszt, amíg még lehet. Ha már nem lehet, akkor a magyarországi bizniszt nem csinálja egyáltalán sem. Vannak más országok is, ahol kell a terméke.
  Nem tudom hibáztatni.
  A Gattyán is elhúzott Luxemburgba.
  A Csányi éppen mostanában veszi fel a V-alakzatot (régi Csöpi-film) és húz el, mint a vadlibák.

 • @Bánfi Miklós
  “a többi se baloldali a cikkben”
  De komolyan, most a kommunisták Magyarországon a jobboldal?
  Noormális? Margit? (ha valaki nem ismerné a Besenyő Pista bácsit…)
  Ezek akkor voltak jobboldaliak, amikor Rákosi baloldali.

 • almos2
  2013 október 17
  9:32 de.
  te szerencsétlen..
  Munkahelyet a befektetők, a versenyszféra tud teremteni.
  A multik ma az ország exportjának közel felét jegyzik, többezer magyarországi munkahelyjel, az ott dolgozók adóival , meg a saját, jövedelem utáni adóikkal növeleik a hazai GDP-t.
  Mi a bánatos lócsöcsöt nemértesz ezen? neked nem a lábod, hanem az agyad köszvényes.

 • Figyelő
  2013 október 17
  12:47 du.
  Tudod mi a különbség a stúdió, meg a mikrofonállvány között?
  Na, kb ez a távolság Göncz Árpád és a csornai Charles Bronson között..

 • falusi….ismered e azt a kozmondast hogy jo lesz falura kabat ala…..azt jelenti hogy valami rossz minosegu de falun ahol igenytelenebbek az emberek a kabat ala elrejtve meg elmegy…..hozzaszolasaidrol jutott eszembe…..kicsit aktualizalom…hozzaszolasaid jok lesznek yukon foldre kabat ala eldugva eszkimoknak leforditva esti mese helyett …szellemes vagyok ugyi ?

 • falusi
  2013 október 17
  1:10 du.
  Jó, hogy hoztad ezt a linket.. Aki elolvassa láthatja, hogy a kanadai magyarság hogyan fogadta Medgyessyt Monrealban is.
  Azt honnan vetted, hog utazóként, a kanadai miniszterelnök meghívására jött?
  Mindenki jól tudta ki ő, a valaha III/III ügynök. Senki nem hőzönött miatta, mindenki civilizáltan beszélt róla-
  Valószinű, az akkor még nem lévő KMH sem írt volna ellene cikket.

 • Miklos Banfi
  2013 október 17
  3:49 du.
  A cikkel annyira egyetértettem, hogy max. néhány gratulációs mondatot tudtam volna hozzátenni.
  Úgy látom a kormánypolitika kizárólagosan a hatalomról, és csak egy zárt szűk kör hatalmáról szól, nem az országról. Emiatt nem számít a kormánynak, ha akár az egész ország áldozatául esik a harácsolásnak. Valahogy nem értem azt a butaságot, hogy ha az ország elbukik, vele bukik a most kiépülő klikk is. Vagy akkor elmenekülnek az országból?
  Az IMF hitel előtörlesztés is csak propaganda lépés, és többet veszített az ország, mint amennyit nyert. Áttolta a problémát a következő ciklusra, és lényegében így nagyobb lett az adósság mint annak előtte volt. A költségvetés is csak a következő év feléig nyújt fedezetet, utána hatalmas megszorításokkal kell kompenzálni. A multiellenesség is csak néhány haver pozícióba hozásáról szól, viszont az ország egészét nézve gazdaságilag mégis a multikkal jár jobban az ország.

  Ezekhez a dolgokhoz még csak nem is kellene liberálisnak lenni. Mindössze józanul kell gondolkozni. Bodáék meg a többi szélsőjobbos úgy vannak vele, hogy valós az ország érdekét szolgáló céljai nincsenek a pártjuknak. Így ez az egyetlen szórakozásuk.

 • Szent-Királyi István

  Sok-sok igazság van benne.. két dologgal kell vitatkoznom.. A Fidesz nem fasiszta.. a III/1 kongresszusuk óta (talán 1990 ősze, ha jól emlékszem) bolsevik típusú párt.. akkor fogadtatott el Kövér László egy ilyen pártalapszabályzatot.. (Ha esetleg fellelhető, el kell olvasni.. bázisdemokratikus szervezetből egyszerre a másik véglet!!)A másik: a Fidesz fővonulata radikális volt, a liberalizmus ugyan jelen volt benne, de annak deklarált volta csak azért kellett, mert a Liberális Internacionáléban jó alkalom nyílott akkor jó pozíciók megszerzésére.. lényegében Fodor Gábor elüldözésével ez ki is halt.. Ma is radikális-pragmatikus-populista (és meghatározhatatlan oldali a klasszikus értelemben..)

 • Kedves Miklós!
  Részvétem, már ahhoz hogy felnőtt oktatásban dolgozott Magyarországon. Látszik sajnos, hogy magát nem oda osztották be ahova kellett. Mert a jelenlegi kormányban egy olyan sincsen aki tisztességesen tudna angolul.A hivatalos rizsát már jóelőre bemagoltatják velük csak akkor van gubanc ha esetleg valaki rákérdez az elhangzottakra.

 • miklos banfi..3:34 du tegnap , latom hogy most meg orban adsz tanacsot nem adernak . raadasul ingyen . ez mar dicseretes , keep up the good work=jol dolgozol , dicseretes hiszen most nem a multikat szolgalod kulfoldon , kanadaban hazafi vagy magyarorszagon meg multi ugynok

 • Figyelő
  2013 október 18
  12:43 de.

  Most akkor vagy megint nem olvastad el a linket, vagy szövegértési gondokkal küzdesz..
  A cikk legelső mondata közli veled, hogy Medgyessy, magyarország utazó nagykövete, egykori miniszterelnök látogatott Kanadába..
  Hogy nem hőzöngtek, annak valszeg az volt az oka, hogy ők tudták, Medgyessy nem III/III-as besúgó, hanem III/II-es kémelhárító volt. Bár a háromperes csoportokat névleg megszüntették azóta, tájékoztatásul közlöm veled, hogy a helyette most alkalmazott csoportfőnökségeken ugyanúgy aláírnak a az elmúlt húsz év miniszterei, államtitkárai, külügyi diplomatái, a Tudományos Akadémia, és a Legfelsőbb Bíróság vezxetői is.
  Az egyiknek (3/3)jelentési kötelezettsége van, a másiknak (3/2) titoktartási..
  Hogy az ezzel kapcsolatos tudatlanságot és tévhitet az akkori ellenzék is, de még az SZDSZ is meglovagolta semmit nem változtat azon a tényen, hogy a 2OO2-ben kibukott botrány nem döntötte meg Medgyessyt. Még két és fél évig me maradt ezután.
  Javaslom elolvasásra az alábbi linket.
  Tanulságos, tán még okosodsz is tőle..
  http://www.hetek.hu/fokusz/200003/ugynokvilag_magyarorszagon

 • Miklos Banfi
  2013 október 16
  2:50 du.
  Ez is teljesen igaz, érintve vagyok én is ez ügyben.
  A szakképzési hozzájárulást ugyanúgy pofonvágták, mint a dohánykereskedelmet, csak mivel az jóval kevesebb embert érint (és csak az értelmesebbeket), nem vert akkora hullámokat.
  Egy tollvonással megszüntették, és azt hazudták, hogy majd lehet arra a pénzre pályázni. Tehát a cégek már nem rendelkezhettek továbbra is az adójuk egy részéről, ami a szakképzésekre volt költhető. (megjegyzem most csak a focira lehet adót költeni, az fontosabb mint a felnőttoktatás!)
  Az eredmény az lett, hogy azt a sok milliárdot pár (nyilván fidesz közeli) cég kapja meg, az eddigi több ezer helyett, és ők osztják le a piacot. Mint a dohánynál.
  És nem csak leosztják a piacot, hanem kamu képzéssekkel talicskázzák ki a milliókat az államkasszából, ráadásul EU-s forrásokat is igénybe véve.
  Na ez az igazi maffia!!!

 • falusi
  2013 október 18
  11:30 de.
  falusi, azt felejtetted ,ég Medgyessy karrierjéhez hozzáfűzni, hogy Gyurcsány jó kis puccsot készitett ellene, saját hasznára. A letűnt gazemberek, egyáltalán nem érdekelnek, hidd el!

 • Én komolyan nem értem miért kell itten elviselni ilyen Dakota , Dénes Erőss meg Figyelő féle jobber pártaktivistákat akiknek egyébb dolguk sincs a propagandán kívül..hogy a Vargáról már ne is beszéljek.
  Mert normális hozzászólást fennt-említettektől én még nem láttam!
  Valószínűleg nem is olvassák a cikkeket.

 • Timár György

  Gratulálok!

 • Figyelő
  2013 október 18
  12:06 du.
  Nem írtam Medgyessy karrierjéről.
  Tényeket közöltem.
  Lemondásánhoz csak kevés köze volt Gyurcsánynak.
  Megtalálod a neten az akkori elemzéseket.
  Azt mondod, nemérdekelnek a gazemberek?
  Érdekes ez annak a fényében, hogy mégis őket szidolozod most ezerrel..
  Orbán, Kövér, és a többi rabló.
  Bocsánatot kérek a rablóktól. Ők nem hazudnak bele az ember arcába, és nem akarják elhitetni vele, hogy mindössze megakarják védeni a tulajdonát..

 • Avi ben Giora, 6.36:
  Sajnálom, ha rossz tapasztalatai vannak.
  Én imádtam a felsővezető képzést, mert nagyon értelmes, ambiciózus emberek voltak a tanítványaim kizárólag. A multiknál érdekes?? módon érezhető volt a különbség a magyar cégekhez képest, hogy a korrupció szagát korán sem lehetett annyira érezni…
  Kormánypolitikusaink közül sokan beszélnek angolul (így-vagy úgy), de hát nem túl nehéz nekik, hiszen szabadon vehetnek nyelvleckét, amennyit akarnak külföldön a költségvetés kontójára.

 • Lélfai Szilárd

  Geyza

  “Én komolyan nem értem miért kell itten elviselni ilyen Geyza féle jobber pártaktivistákat akiknek egyébb dolguk sincs a propagandán kívül..hogy a Vargáról már ne is beszéljek.
  Mert normális hozzászólást fennt-említettől én még nem láttam!
  Valószínűleg nem is olvassa a cikkeket.” csak fröcsög!

 • Létfai :
  Maga megbolondult? Maga megbolondult ?
  Hogy mindent kétszermond ? Kétszermond ?

 • Kedves Bànfi ur!
  Szerintem nem jo tanàcsado lehetett.
  A lejàro IMF hitelekért,valoban Àllampapirokat is adtak ki,de azok
  5-10 év mulva jàrnak le,az IMF 3-4 évre adott volna-valamivel-
  alacsonyabb kamatért,de a kifutàsi idö miatt nem lett volna kedvezöbb,ezért vàlasztjàk màsok is a PIACROL valo finanszirozàst.
  Az olaszok-Monti volt -miniszterelnökkel,aki bankàr-hasonloan jàrtak el/10évre 4,8-os kötvényeket bocsàjtottak ki/.
  A közgazdàszok egyik-màsik részére hivatkozni nem érdemes.
  A közgazdàszok,bankàrok idézték elö a BANKOK VÀLSÀGÀT,ami az
  eladosodtt orszàgokban ADOSSÀGVÀLSÀG lett,majd ezek vissza fizetési
  kötelezettsége miatti kereslet csökkenéssel-föleg-EU problémmà vàlt.

 • Judithka !
  Nagyon elveszett Magácska !
  Pedig igazán élveztem írásait.

 • Dénesském.
  Mé szólbele amihez nem ért ?
  Bírom mikor egy egyszerű pártharcos gazdasági tudós szerepében tetszeleg….akárcsak a Pirospöttyös.

 • Szerencsétlenségemre, ma meghallgattam a cikkben is emlitett rádiós nyilatkozatát a cikk szerzőjéről.
  Gusztustalan, hányingerkeltő, primitiv ezek a szavak jutottak eszembe. Remélem az érintett személy megteszi a szükséges lépéseket, hogy ez a gyomorforgató, szarkeverő, szélsőjobboldali himtag megtudja, hogy szabad beszélni egy kanadai médeában. Ez nem Magyarország, hanem egy demokratikus ország.

 • Kedves Marcsi, Erős Dénes, Dakota, Álmos és esetleg mások…

  A gazdaságpolitikáról és Áder népszerűségéről már sok elhangzott pro és kontra, ehhez nem akarok hozzászólni. Majd megbeszélik, mit milyennek látnak odaátról. (Legfeljebb annyit mondanék, hogy én nem tartom Ádert annyira silánynak, mint egy random fideszest – különösen azóta, hogy leült bridzselni a szenior olimpiai bajnok válogatottal – hiszen a brüsszeli “száműzetése” is demonstrálta az oldschool külön-utasságát. Ugyanakkor köztársasági elnökként tényleg nem tett sokat, ami tiszteletet érdemelne, ezért Göncz Árpádhoz vagy Sólyom Lászlóhoz hasonlítani égbekiáltó túlzás.)

  Tollat – illetve billentyűzetet – csak azért ragadtam, hogy segítsek eloszlatni a félreértést Miklós (Bánfi úr) kivándorlása, tanácsadói képességei és a magyar adószabályok kapcsán. Erre nem csak azért érzem magam feljogosítva, mert Budapestről könnyebb a jelenségeket kontextusba helyezni, de Miklós egykori ügyfeleként jobb rálátásom van erre az aspektusra is, mint legtöbbjüknek.

  Szóval kedves Marcsi, Dénes és Dakota! Hozzászólásaikból arra következtetek, hogy értelmes emberek, vezető vagy felelős beosztásban. Megszokták, hogy csak részinformációkat kapnak, és maguknak kell kiegészíteniük a történetet, kitalálni és helyére tenni a hiányzó darabokat. Ez mind szép és jó, de szükség van némi alázatra is, hiszen nem minden történet található ki könnyen, és sok esetben nem a legegyszerűbb magyarázatok töltik ki az űrt a tények között. Nos, ha az erkölcsi értékrendjük rendben van, akkor nem fognak megorrolni a helyreigazításért, hiszen tisztességes emberként nyilván nem szívesen vezetnék félre fórumozó társaikat téves következtetéseikkel.

  Nos, valóban vannak olyan emberek, akiknek saját tehetségük hiányában rosszul, vagy rosszabbul megy, s ezt önkritika helyett igyekeznek a külső körülményekre fogni. És azt is jól látják, hogy olyanok is akadnak szép számmal, akik életében – és anyagi helyzetében – beálló negatív változás oka, hogy a kormányváltással meggyengültek azok az üzleti érdekeltségek, amelyek őt korábban munkával ellátták. Azonban Miklós egy harmadik csoportba tartozik: akikkel tényleg a kormány (dilettantizmusa) babrált ki, ráadásul nem is célzottan, csupán járulékos veszteségként. Nem várom, hogy látatlanul elhiggyék, ezért elmagyarázom.

  A magyar adórendszerben van egy szakképzési hozzájárulás nevű tétel. Ez egy fix összeg minden bejelentett alkalmazott után, amit havonta be kell fizetni az államnak. 2010-ig azonban ez az összeg fel volt használható oktatási és fejlesztési szolgáltatások igénybevételére is. (Ez nyilván olyan kezdeményezése volt valamelyik korábbi kormánynak, hogy a cégek költsenek a dolgozóik képzésére, fejlesztésére. Pénzt ugyan nem adnak rá, de levonhatják a befizetési kötelezettségeikből.) Ilyesmit nem csak Bánfi úr végzett, valóban tízezrek építették a vállalkozásukat arra, hogy vállalatoknak szakmai nyelvhasználatot, prezentációs készségeket, számítógépes ismereteket és üzleti coaching fogásokat oktassanak. Miklós ugyanis business coach – amit szerintem nem szerencsés tanácsadásként fordítani, de talán félt, hogy az angol szót meghagyva valamiféle sport-tevékenységnek fogják érteni – és vezetőfejlesztő valamint magas szintű angol képzéseivel vitathatatlanul értéket teremtett vállalati ügyfeleinek, ami ráadásul plusz pénzbe nem került a cégeknek, hiszen azt a pénzt különben is be kellett volna fizetniük az APEH-nek. Ja, és nem csak a multik vehették igénybe; de való igaz, hogy nagyobb cégméret felett beszélhetünk akkora összegről, amennyiből minőségi képzéseket lehet megrendelni. (Én magam pont magyar cég vezetőjeként vettem igénybe Miklós coaching szolgáltatásait. Igaz; kis vállalkozásom szakképzési hozzájárulásaiból csak néhány alkalomra futotta, de ennyi idő alatt is meggyőződhettem Miklós lelkiismeretességéről és szakmai felkészültségéről. Ezért nem hagyhattam szó nélkül, hogy kanadai “kivándorlását” a hozzá-nem-értés nyilvánvaló bizonyítékaként citálják.)

  Ez a helyzet változott meg, amikor a Fidesz eltörölte a szakképzési hozzájárulás belső képzésekre való felhasználhatóságát. Semmi köze a multikhoz, semmi köze a komcsikhoz. Mivel a kiadási oldalon nem tudtak/akartak senkinek sem kevesebbet adni (kivéve később a rokkantak, kulturális intézmények, rend- és tűzvédelmi szervek), a bevételi oldalon foltozgatták a lyukakat nem törődve azzal, hogy valóban tízezrek alól húzzák ki a talajt. (Nem ennek a lépésnek a szükségességét akarom bedobni a témába, ezen túl is voltak érdekes lépések: szektorális különadók, rugalmas chipsadó, étkezési jegyek és más cafeteria-elemek elleni szabadságharc, stb.) Ne legyünk naivak: az adószabályok változása után szinte minden ilyen vállalkozás bedőlt. Ugyanis – mi, Magyarországon – az “állam pénzét” könnyebben eltapsoljuk, de ha a szakképzési hozzájáruláson felüli, “saját” forrást kell elkölteni, akkor már óvatosak vagyunk ilyen kiszámíthatatlan gazdasági környezetben. Úgyhogy sokan kerültek – és ez a kormány egyik legidegesítőbb bénasága: tényleg egyik napról a másikra olyan helyzetbe, ahol csak a karrier-újrakezdés, a kivándorlás vagy a munkanélküli-segély opciókat lehet választani. (Utóbbira ráadásul az ember akkor jogosult, ha kirúgják. Cégtulajdonosként nem jár semmi a tönkretett üzlet után.)

  Remélem tudtam segíteni a lyukak feltöltésében.
  Maradok tisztelettel.

 • Dr. No
  2013 október 20
  6:30 du.

  Kedves Dr. No!

  Köszönet a részletes, korrekt információért.
  Eszerint volt az adószabályok között egy kiskapu, amit Bánfi úr ügyesen megtalált és élvezte éveken keresztül a hasznát, és ezt most befalazták.
  Nos, ilyen az élet.
  Emiatt nem kellene kilépnie a kórusból és főleg nem kellene ekkora feneket kerítenie az ügynek. Természetesen megértem, hogy zokon vette a forrásainak az elapadását, de ahelyett, hogy itt sajnáltatja magát és megpróbál ellenérzéseket kelteni másokban, keressen másik kiskaput és főleg örüljön, hogy ennyi éven keresztül használhatta a régit.

  Tisztelettel
  dakota

 • Dr, No!
  Köszönöm a kiegészitését,de az elemzésének elözményei is vannak.
  “Elmulasztott lehetöség évtizede Magyarorszàg szàmàra” Rik Scheerlinck a belga KBC BANK tulajdonàban lévö K&H Bank vezérigazgatoja:
  2006-07 Magyarorszàg 2,7 % növekedés
  Lengyelorszàg 5,5 %
  Csehorszàg 6,6 %
  Szlovàkia 8,5 %
  2009-ben minusz 6,8 %,amivel ujbol gyengébben teljesitettünk,mint a fenti konkurenseink,pedig 2008-ban VÉSZKÖLCSÖN-t kaptunk az IMF -töl,amit csak 2012-töl kezdve kellett vissza fizetni.
  2004-töl 2010-ig TULKÖLTEKEZÉSI ELJÀRÀS ellenünk,mert csak mi nem teljesitettük-egyik évben sem-a 3 %-os szintet,hanem 6-7 %-ot, pedig PRIVATIZÀLTAK a”szakértöi kormànyok”DUNAFERR-t 2004-ben,a MALÉV nyereséges részeit 2006-ban..,mégis 9,4 %-os tulköltekezés.
  Igy gyarapodott az ADOSSÀGUNK.
  Persze ezek a tények befolyàsoltàk a lehetöségeinket,az örökölt
  problémàkkal:MALÉV,MÀV,VOLÀN,BKV,3-as METRO,EGÉSZSÉGÜGY,
  OKTATÀSÜGY,BUDAPEST és a többi ÖNKORMÀNYZATOK eladosodàsa,
  DEVIZAHITELESEK/2007-ben figyelmeztették a kormànyt és Simort
  Svàjcbol,a veszélyre,mert eleinte a Ft magas kamatai miatt még
  kedvezö volt a CHF hitel,de a Ft gyengülése miatt ez megvàltozott,pl.1980-ban még 1 CHF= 11 Ft,1994-95-ben 1 CHF=67 Ft
  stb./.2004-07 közötti tulàràkat és Hiller miniszter 5 Milliàrd Ft
  minuszàt is örökbe hagytàk a most ujbol szàjhösködök.
  Persze ez-föleg-a nemrég születetteknek uj.

 • Kiegészités:a TÜZOLTOK tuloràirol van csak szo.

 • dakota
  2013 október 20
  8:32 du.
  Érdekes dolog ez a jogi kiskapu annak a tükrében, hogy most, a téli időszakban a közmunkásokat továbbképzésekre ültetik be az önkormányzatok,- több munka ugyan ettől nem lesz, viszont a statisztikákban mint keresők jelenhetnek meg.
  Húszforintos kérdés:
  Kik tartják ezeket a továbbképzéseket?
  Pótkérdés: Miért egy társadalmilag hasznos, a gazdasági fellendülés szempontjából fontos ágazatot zártak ki az amúgysem valami rengeteg lehetőségből?
  Ti. akik az ilyen továbbképzéseken részt vesznek, sokkal több esélyjel indulhatnak a munkakeresők milliós versenyében.

 • Egy-két észrevétel szakközgazdászainkkal szemben: Nem esett szó Járairól Zsiguliról, az egyszemélyes wrecking crew-ról, aki beépített vakondokként működött 2006-ig, mint a Jegybank elnöke, és egyszemélyben több kárt hajtott végre a kamatpolitikájával, mint az egész magyar politikai vezetés. Egy nap alatt emelte ha jól emlékszem 2004-ben 3%-kal a hazai alapkamatot, és ezzel kb. 7%-ra nyitotta a kamatkülönbséget Európa és Mo. között… Nem kívánom továbbecsetelni, mert Önök úgyis tudják, hogy ez mivel járt és jár mindig.
  Kiskapu? Dakota nyilván már nem ismeri a kiskaput, mert azon nem férne ki a talicska, amivel ők szállítják ki a pénzt. Daki, ezt egy egyetemi katedrán, egy nagyvállalat CEO-jaként kellene elmagyaráznod. Szóval a kiskapu: A vállalatok béralapjuk 1.5%-át befizették a ktgvetésbe, aminek a 30%-át visszaigényelhették akkreditált, magyar felsőoktatási intézményeken keresztül való képzésre. A célja az volt, hogy az állam még véletlenül se fizessen ilyen célokra, ugyanakkor egy szinte 100%-osan kontrolálható (furcsa kimondani is: korrupciómentes) módon. 5 szereplőból: A cégek, a tanúlók, az iskola, a tanárok és az állam is csak profitált ebből. Ez egy évi 5 milliárd forintos abszolút bagatell tétel volt, aminél Orbán a lakcipőfényezésére többet fordít. Lenyelték az 5 (öt) milliárdot: megszűnt a felnött képzés, amitől mind az 5 résztvevő rosszuljárt, jó két nagyságrenddel… Másképp, a kiskapu nem kiskapu, hanem még egy szegény országhoz képest is egy kisstílűség volt. Bezzeg fejlettebb országokban felnőttoktatás nem is létezik, ugye?
  Persze a dolog szokásos iróniája, hogy ugyanezt a rendszert 1 évre rá visszavezették, csak mostmár az ő saját zsebükön keresztül. Most lehet pályázni EU-s pénzekre felnőtt oktatásra, amit ők fognak felülről leosztani és kontrolálni.. A rendszert belülről ismerve – a pénzt lenyúlják, és kb. 10%-os hatékonysággal fog működni ugyanaz..

 • Kedves Bánfi és Dr.No!

  Nem lefizették,hanem kifizették az IMF hitelt,a többiről nem vitatkozom,mivel több régi vállalkozó ismerősöm,aki persze nem a
  politikából akart megélni,hanem a szakmai tudásából,az ma
  is megél itthon!
  Aztán nem egy, hanem több független forrásból tájékozódom és
  a saját személyes tapasztalataimra támaszkodva írom a hozzászólásaim.Ennél mélyebb következtetésekbe nem bocsátkozom,mivel én szabadon és fizetség nélkül nyilvánítok véleményt,minden befolyásoltság és kényszer
  nélkül a tényekre és a megérzéseimre is hallgatva!

 • Miklos Banfi
  2013 október 21
  12:13 du.

  Bánfi, ragozhatjuk ezt akárhogy, neked az fáj, hogy nem te zsebeled be ezentúl azt a pénzt. De, ha lehet pályázni, akkor ne fogd vissza magad, a lehetőség adott.

 • Mindnekit elolvastam. Csak arra nem jött válaz sehol, hogy mi köze a beírt szövegeknek, Bánfi úr bánatánahoz, Áder János torontói látogatásának?

 • marcus aurelius

  Sic itur….
  Igy lehet eljutni Áder Jánostól Bánfi Miklós zsenivé avatásáig. Ez az újság nem igazából az önreklám helye…!

 • Az idén bevezetett kötelező erkölcstan első általános anyagában ilyen mondattal, hogy a homoszexualitás halálos bűn…

  Egy “apró” megjegyzés: ez NEM az “egyházfüggetlen” ETIKAKÖNYVben, HANEM a katolikus HITTANKÖNYVben szerepel. Az egyháznak pedig engedtessék meg, hogy úgy vélekedjék a homokosságról, ahogy azt a bibliából olvashatja bárki. Kérdezze meg a rabbit, mit mond erről a tóra! Ezt: utálatos dolog, aki ilyet tesz, kövezzék meg.

 • dakota
  2013 október 21
  8:38 du.
  majd nézel ki a fejedből, amikor majd a nyugdíjadat is elveszik, és majd lehet rá pályáznod.
  Pofátlan vagy, mert a trafikosokra is biztos ezt mondod, hogy ne lázadjanak amiért elvették a megélhetésüket, pályázzanak. Az esélyük és a végeredmény köztudott.
  Bánfi nem bezsebelte a pénzt, hanem megdolgozott érte.
  Most viszont a csókosok zsebelik be a milliárdokat, mert cégeik kapnak meg rengeteg munkát, amit aztán nem ők csinálnak meg, csak leveszik jutalékként több mint a felét.
  A nyerőgépek ugyanez. Betiltották, majd most osztogatják meghívásos tenderen a haveroknak.
  Az, hogy te vak vagy és nem látod, az legyen a te bajod.

 • Figyelő és Marcus, látjátok mit tesznek a nemtelen, személyeskedő kritikák? Az alaptétel homályba került – nem én vagyok zseni…
  Julius, tiszteletben tartva a bibliát, nekem arról van tudomásom, hogy a tanárok nem tudnak mit kezdeni első általánosban ezzel a mondattal. Akkor még nincs szexuális oktatás, tehát kicsit érdekes onnan kezdeni, hogy 2013-ban a homoszexualitás halálos bűn.. Más kérdés, hogy hetedikben ezt már nem lehetne tanítani, mert ezt akkor már megértik és kicsit más lenne a diákok reakciója… És mindezt kötelezően az állami oktatásban kötelező jelleggel. Hm…

 • Nagyszerű, hogy befért a tömör programjába! Még többet is meg lehet tudni, ha az ember nem korlátozza magát a HírTv, MTI, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap nívós hírközlésére. Vajon mi bánthatja mégis ŐT az itteni ajnározásban, hogy ilyen borzasztóan negatív a testbeszéde?

 • Elgondolkodtato az am530-on hallhato radio musorvezetojenek stilusa. A bicskanyitogatoan primitiv stilusaban rendszeresen ekezik szamara nem szimpatikus embereket.
  Ami megdobbento, hogy megteheti. Senki nem tesz ellene semmit. Jobb magyar varosban mar kevesebbe is pofan vagnak az ilyet,itt meg Kanadaban o a szokimondo megmondo ember.
  Nincs senki aki megallitana ezt a duhongo vagorzot?
  Hova jutottunk????? Egykori kommunista besugok mara jobboldali ertekrendet hirdeto demokratakka valtak.

 • Tisztelt Zabhegyező!
  Nehéz lenne jobban megfogalmazni, gratulálok. Persze kevesen gondolkodnak el, és ha meg is próbálják, mi alapján? Hány % olvas itt kormány demagógiától különböző akármit is? Erről szól a cikk..
  Jobb városokban fizikailag bántalmaznák? Szívük szerint igen, de otthon az új ÁVH (ma TEK) már nagyon is kifinomult gépezete hamar el is intézné az ügyet. Mivel ezt már mindenki tudja (és fél az egyoldaú igazságszolgáltatástól), ezért nem tennék. Bár az utóbbi időben úgy tűnik, hogy a bíróságok kezdenek kiszabadulni egyes esetekben a felsőbb utasításos igazságszolgáltatás alól.

 • Zabhegyezo
  2013 október 25
  4:25 de.

  Hallgasd a Klub rádiót zabhegyezés közben és máris megoldódott a problémád.

 • julius
  2013 október 22
  4:59 de.

  Upsz!!!

 • Miklos Banfi
  2013 október 24
  12:12 du.

  Bánfi, téged vajon mi bánt, hogy ilyen mérhetetlenül rosszindulatú vagy vele szemben?
  Akarsz róla beszélni?
  Ne fojtsd el, egészségtelen.

 • Kedves Mindenki!

  Gratulálok a cikk írójának!  Úgy látszik, meg tudott mozgatni valamit.  Olyan, mint egy harsonás, aki riadót fúj,  hogy ébredjen fel mindenki a mély álmából.  Csak remélni tudom, hogy hangja messze hallatszik. A negatív kommentek is fontosak. Érvek és ellenérvek felsorakoztatása által juthatunk előrébb.

  Magyarországon élek és dolgozom. Saját bőrömön érzem mindazt,  amit Bánfi Miklós megfogalmazott tárgyilagosan. 
  Nem vagyok sem baloldali,  sem jobboldali. Olyan szakemberként dolgozom, aki a hozott politikai-gazdasági döntések a társadalomra-gazdaságra gyakorolt hatását tanulmányozza. Nagyon kevés döntés szolgálta a gazdaság felemelkedését, a szabadságot az elmúlt pár évben. A jogrendszer fokozatos leépítése történt az elmúlt időszakban. A fékek és ellenfékek egyensúlya felborult.

  Klasszikus értelemben milyen a jó állam?
  Az aki a polgárainak a jólétét szolgálja.  Bevitt munkájuk nyomán gazdaságilag gyarapodhatnak, és van szabadságuk. 

  A mai helyzetkép;
  Aki a hatalmon lévő politikát szolgálja,  kaphatott pozíciót. Visszaköszön Magyarország tradíciója, az “urambátyám” rendszer. 
  A többségtől a bólogatást várják el.
  Sok embert sikerült megvásárolni. A médiában szerepelnek olyan szószólok, akik régen normálisan gondolkodók voltak egyébként.

  Az oktatási reform is ezt a célt szolgálja.
  Nemzetgazdasági válságból való felemelkedést az oktatás nemzetközi színvonalúvá tételével kell kezdeni. Munkahelyeket kell teremteni, a kis és középvállalkozásokat ösztönözni kell, az agrárgazdaságot beindítani, a kis farmergazdaságokat kialakítani szükséges, és jelentős idegenforgalmat lehet kialakítani, infrastruktúrát kell fejleszteni.
  Itt nem szabadna már politikai elvek alapján irányítani,  hanem a legjobb pénzügyi-gazdasági szakemberek döntései alapján kell az országot kivezetni ebből a mély gazdasági-társadalmi,  morális válságból. 

  Mi a diktatúra? Egy kézben összpontosul a gazdasági-politikai hatalom, egy szűk közösség kiszolgálása történik a társadalom rovására. Egyéni érdekek föléhelyezése a többségi érdeknek. Az egyén szabadsága megszűnik.

  Jelenleg itt mindent meg lehet csinálni.  Régen is hazudtak a politikusok, most is. Régen szépen becsomagolták, most csomagolás nélkül nyomják le az emberek torkán.  Az emberek itt átmentek a közönybe. Régen felháborodtak, dühöngtek, őrjöngtek, kimentek az utcára, ma már próbálnak az egyik-hónapról a másikig elvegetálni. Nem látják a kiutat. Mert nincs kiút.

  Az emberek itt félnek.  Jog- és lét bizonytalanság van. Az Alkotmányt és a jogszabályokat leépítették kétharmados törvénykezéssel, a rendszer fennállását és nem az állampolgárok érdekeit védik.

  4 millió koldus országáról beszélünk, amelynek száma gyarapodik. Az életszínvonal folyamatosan zuhan. Újabb és újabb jogszabályokat hoznak, amivel az emberek újabb széles újabb csoportja alól húzzák ki a talajt (pl. az Európai Unió pályázatait) 2014-től már csak az államon keresztül lehet elérni. Következésképpen a pályázatíró cégek becsukhatják a kaput (mint annak idején Bánfi Miklós is a saját cégét),

  A következő választás alkalmával a totális diktatúrába vezetik be az országot, ha nyer az aktuális kormány. Még nagyobb kivándorlási hullám lesz, mert onnantól kezdve remény sem lesz a változásra.

  Ez ma a helyzet. Ki tudja a tényeket megcáfolni? Egy ma aktív dolgozó embernek itt nincs jövője, de a fiatalnak sincs. Mennek világgá a magyarok. Aki itt dolgozik becsületes munkával, hónapról hónapra él, nem tud gyarapodni. A fizetések színvonala nem éri el a 90-es évekét. Szólni nem mernek, nehogy elveszítsék a munkájukat.
  Bánfi Miklósnak gratulálok, hogy volt mersze felszólalni, felelős értelmiségi gondolkodású egyén, aki látja, hogy a szakadék szélére vezet az út, ha a magyarságot ezen az úton vezetik tovább. Már csak egy lökés kell a szakadékba.

  Kár, hogy kevesen vannak ilyen emberek!

  Varga Tünde
  Magyarország

 • Egy releváns adalék:

  Budapest – A nemzetközi hírű filozófus válaszolt Kumin Ferenc kioktató levelére. Mint írta, utoljára negyven évvel ezelőtt vonták felelősségre azért, hogy kinek és mit nyilatkozott. Most úgy érzi, az óra körbejár. Azt javasolja Kuminnak, néha hallgasson meg olyan véleményeket is, amelyek eltérnek az övétől.

  Heller Ágnes levele itt olvasható:

  Tisztelt Kumin Ferenc!

  Köszönöm, hogy 40 évvel megfiatalított.

  Vagy 40 évvel ezelőtt vontak felelősségre azért, mert burzsoá sajtónak, méghozzá ellenforradalmárokkal együtt adtam nyilatkozatot. Az óra körben jár.

  Csak ugyanazt válaszolhatom most, mint akkor. Mindenütt, minden fórumon a saját véleményemet mondom, nem kérdezem, kikkel együtt, s azt sem, hogy kiknek. Ha érdekli őket a véleményem, kifejtem. Ugyanúgy beszélnék ma is a jelenlegi hazai politikáról és irányítóiról a Kossuth rádióban vagy az egy állami tévé csatornán, ahogy a svéd vagy más televízióknak tettem. Nem kérdezném, hogy kikkel együtt, mondjuk, akár Kumin Ferenccel is. De miután a nagy hazai sajtószabadság következtében nevem csak rágalmak keretében merül fel az állami médiumokban és jobboldali sajtóban, erre mindeddig nem nyílt alkalmam.

  Nem tételezem fel, hogy Kumin Ferenc azt hinné, vagy hihetné, hogy mindhárom legmagasabb közjogi funkciót azért töltik be ifjúkori (bár már nem olyan ifjú) barátok, mert hosszú tanakodás után, mindenkit figyelembe véve a Parlament pártjai nem találtak náluk alkalmasabb jelölteket, s nem azért, mert a miniszterelnök jelölte ki mind a Parlament elnökét, mind az államelnököt, és a Parlament szavazógépezete döntését természetesen melegen támogatta.

  A jelenlegi politika vezérlő ideológiájáról mondottakat nem idéztem, csak összefoglaltam. Saját összefoglalásom nem tartalmazhat tárgyi tévedést. S hogy miniszterelnökünk templomavató beszédére hivatkozva „Istent” mondtam „vallás” helyett, nem ront, inkább valamit javít a szomorú helyzeten.

  S miért nem idéztem miniszterelnökünk szájából, hogy „Magyarország jobban teljesít?” Nemcsak azért tartózkodtam ettől, mert semmit sem idéztem, hanem azért is, mert nem hiszem, hogy igaz.

  Kedves Kumin Ferenc, hallgassa meg az állami rádió, nézze meg az állami televízió csatornáit. Úgy hiszi, hogy kiegyensúlyozott a tájékoztatás? Hogy minden vélemény helyet kap az adásokban? Hogy különböznek egymástól a hírműsorok? Hogy nincs indoktrináció? Hogy nem folyik minden csatornából ugyanaz a politikai leves? Azt hiszi, hogy egy érdeklődő honpolgár ezekből az adásokból objektíve tájékozódni tud? Még a szavak és mondatok is ugyanúgy ismétlődnek, mintha papagájok beszélnének! Kérem, felejtse el, hogy mi az, amit szívesen hall, s gondoljon néha arra is, hogy másoknak esetleg más a véleménye, s szívesen hallanának valami mást is.

  Még egyszer köszönet a fiatalításért.

  Heller Ágnes

 • Heller Ágnes, jobb ha befogja a száját, de végleg!

 • Varga Tünde
  2013 október 27
  4:49 de.

  Kedves Varga Tünde, ha megkérhetném, most mondja el az okról is a véleményét, ne csak az okozatról. Érdeklődéssel hallgatom.

 • A multkori adas ota, amikor a torontói radio foszerkesztoje megalazoan primitiv es gunyos modon mert kozel 15 percben megnyilvanulni Banfi urral szemben, mivel az egy nyulfarknyi megjegyzesben “mereszelte” emliteni, eme orjongo vadorzo nevet, elhataroztam hogy rendszeresen rogziteni fogom az adast es megteszem a szukseges intezkedeseket, hogy hivatalos kanadai szervek tudomasara jusson mindez az antidemokrarikus es emberi jogokat serto modszer, mely megbelyegez es megalaz olyanokat, akik nem egyeznek a foszerkeszto politikai nezetevel.
  Szeretnem kerni mindazokat, akiknek tudomasuk van, masokkal szembeni, hasonlo terrorista gyakorlatra jelezzek azt ezen forum kereteben!
  Van-e valakinek hang recordja hasonlo mocskolodasokrol ettol a radiotol?
  Ne hagyjuk, hogy demagog, szelsojobbos egyenek szocsovuknek hasznalhassanak egy kanadai radioallomast a demokracia hazajaban!
  Ne hagyjuk, hogy a kuruc.info radioallomasa Torontoban legyen!
  Mutassuk meg az ilyeneknek, hogy Kanada nem Magyarország, es itt meg tisztelik az emberi jogokat es ha kell meg is vedik azt!

 • Zabhegyező: Már megint Te vagy a legélesebben látó. Igen, és ettől egyre jobban vérszemet kap ez a beteg ember. Nem átalkodik Heller Ágnesről egy ilyen nem kicsit gyűlöletes megjegyzést se betenni – anonym.. (Megjegyzem: 1 ember nem áll ki Magyaroszág első számú filozófusa mellett??) De mivel a stílus maga az ember, ő nem tud elrejtőzködni még itt se, annyira könnyű felismerni. Ez, aki másra olyan ügyesen reflektálja saját gyűlöletét…
  Ne aggódj, minden rádió anyag megvan és az a cinikus mosoly le fog még fagyni az arcán…

 • Figyelő
  2013 október 27
  6:00 du.
  Miért is?
  Nemsok ragadt rád a demokráciából az elmúlt ötvenhét évben..
  Te Hellernek nemhogy a cipellőcskéjét nem pucolhatnád ki, de még a napernyőjét sem cipelhetnéd..

 • Egyetlen bejegyzésre szeretnék reagálni:
  Figyelő: “Heller Ágnes, jobb ha befogja a száját, de végleg!”

  Ha ez a mondat azt jelenti, amit a magyar nyelv árnyaltabb megfogalmazása, magyarán Hellen Ágnes halálát kivánja a beiró, akkor megdöbbenek és úgy hiszem a moderátor alkalmatlan a feladatára, hogy egy ilyen mondatot megengedett bekerülni egy nyilvános topikba. Más halálát kivánni erkölcstelen és undoritó.
  Kérem Figyelőt, még véletlenől se reagáljon erre az irásomra, mert ilyen emberrel egy helyen beszélgetni sem akarok.
  Egyet tehet, hogy saját néven bocsánatot kér a közösségtől. Ehhez gerinc, tisztesség és tartás kell. Ha mindezek megvannak a Figyelőben, akkor van értelve politizálni és véleményényt nyilvánitani, egyébként meg nincs. En nem jobboldaliság vagy baloldaliság kérdése, hanem emberi tartásé.

 • Maros Zoltánnal 100%-ban egyetértek. Én vonakodom feltenni megjegyzéseimet, mert időnként elfogadhatatlan, a becsületes moralitástól elrugaszkodott és az emberi értékrendszernek fittyet hányó tartalom, mondat, megjegyzés is megjelenik, feltevésem, hogy a moderáció gyenge, vagy nem létezik.

 • Dakota
  Okt. 27. 8.35 du.

  Az okok felsorolását már nálam sokkal nagyobb tudású, magasabbra hivatott szakemberek megtették.
  Olvassa el azokat legyen szíves.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.