Feszty Zsolt, a Jobbik és Cion Bölcsei

2013 július 31 9:01 de.56 hozzászólás

Jónéhány hónappal ezelőtt a Kanadai Magyar Hírlap szerkesztője megtisztelt azzal, hogy megjelentette egy írásomat, amelyikben megemlítettem hogy Feszty Dániel kanadai KMOSz elnök édestestvére a Szlovákiában élő Feszty Zsolt református lelkésznek, aki lelkes és prominens híve az Orbán-kormány által finanszírozott jobboldali szlovákiai politikai mozgalmaknak.

Cion bölcseinek jegyzőkönyve - a náci Gede Testvérek kiadásában.

Cion bölcseinek jegyzőkönyve – a náci Gede Testvérek kiadásában.

Feszty Dániel úr helyesbitett , szerinte “jobb helyeken” hazugságnak minősítenék állításomat. Megírta, hogy bátyja, Feszty Zsolt, valóban református lelkészi képzettséggel rendelkezik, de immár 10 éve nem ezen a pályán tevénykedik, hanem a magánszektorban dolgozik. Mint ilyen, a komáromi Te Ügyed Kör (T.Ü.Kör) polgári társulás alapítója és elnöke, amely olyan történelmi igazságtalanságokra hívja fel a figyelmet, mint a Benes-dekrétumok máig tartó hatása, a felvidéki magyarok kitelepítése, vagy a trianoni békediktátum máig ható negatív következményei.

Én pedig most azt olvasom, hogy a Szlovákiában rendezett Martosi Szabadegyetem második napján Puss Sándor, felvidéki jezsuita szerzetes, Kassai Gyula, lévai református lelkész, Nagy Péter, diakónus és Feszty Zsolt református lelkész fórumbeszélgetést tartottak a mindennapokban szeretetből vállalt áldozatvállalásról. Nem említik, hogy Feszty Zsolt „a magánszektorban dolgozik”, de megírják, hogy a korábban gyakorló lelkészként dolgozó Feszty elmondta, hogy “az az igazi kihívás, hogy ne legyünk beszűkültek.” Kiemelte: ahelyett, hogy másoknak szeretnénk megfelelni, kíméletlenül őszintének kell lennünk önmagunkhoz, mert csak innen lehet tovább lépni.

Az őszinteséghez persze az is hozzátartozik, hogy a Martosi Szabadegyetem megrendezését a magyar kormány anyagilag támogatta, sőt, a rendezvény főszervezője Gubik László szoros kapcsolatokat ápol az iránbarát Jobbikkal, résztvesz az újfasiszta párt rendezvényein. A Martosi Szabadegyetem szellemiségét jól tükrözik a könyvek amelyeket a táborban árusítottak. Elég ha példaként a “Cion bölcseinek jegyzőkönyvei”-t említjük, az olvasó abból sejtheti miféle ideológiai irányzatot képviselt a tábor.

Ez még a társszervezők gyomrát is megfeküdte (Bonita), úgy vélték, hogy újfasiszta kollégáik átverték őket. A Felvidek.ma portálon ezt írják:

“Mint társszervezőt elgondolkodtat a különbség politika és sunyi politika közt. Vagy a kettő közt nincs is különbség? De van! Kell, hogy legyen! Martoson sajnos többször tapasztaltuk az utóbbit, gondolok itt például a kétes üzenetet hordozó és ezáltal visszhangot keltő könyvek árusítására, a többi szervező csapat tudta nélkül. Kritika érte e miatt az egész szervezői brigádot, az MKP-t és az egész rendezvényt, hozzáteszem, jogosan.”

Kiváncsian várom Feszty Dániel úr reakcióját, nemcsak azért, mert korábban hazugnak titulált, de talán ma már ő is elismeri, hogy lelkész bátyja nem idegenkedik a szélsőjobboldali körökkel való kokettálástól sem.

Lázár György

56 hozzászólás

  • Hagyni kell ezeket a görényeket.
    Izrael csúcstechnikával rendelkező atomhatalom és regionális középhatalom , míg Árvalányhajland szépen halad a középkor , az ” első éjszaka joga ” és az eretnekek alatt lobogó máglyák irányába.

  • Ja..aztat elfelejtettem hozzátzenni hogy Izráelnek van -szakértők szerint- a világon a harmadik legfelkészültebb , leg félelmetesebb légiereje. Míg minálunk csak ezek a Puma meg Ludasmatyi vagy mifene légi-századok vannak , a lúzer második világháborús csapat-nevek után..
    Ez pint olyan mintha most egy nagy utas szállító hajót a Titanicról neveznének el.
    ( Ez biztosan hozzátartozik az idiótikus ősmagyar őnmarcangoláshoz , ami benne van a Himnuszban is.)

  • Nem tartom valószinűnek, hogy Feszty Dániel olvassa még a KHM-t! De ha igen, gondolom, kissé csodálkozna.
    Hiszen Szlovákiában élő testvére valóban messze esik ettől a blogtól. Valószínű, már kifogy az “ellenzéki” tábor, Orbán gyalázó és “antiszemitai” forrásból, anyagból. El kell menni Szlovákiba, egy ismeretlen ember társasága kritizálására.
    Pihent agyúság, az biztos.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 július 31
    11:43 de.

    Figyelő! Nem tudom szebben mondani, maga egy szar ember! A cikk egy rendezvény tényei kapcsán cáfol egy a szerzőt ért rágalmat! Idézzen már egy mondatot a szerzőtől amely kritizált! Kritikus mondat a szerző által IDÉZETT nyilatkozatban szerepelt amit a rendezvény társszervezői adtak ki mert ŐK EMBEREK és vállalhatatlannak tartják, hogy a magyar kormány által támogatott!!! kulturális rendezvényt belengi a nettó náci szellemiség! Maga ezt tartja pihent agyúságnak?! Nos “uram” akkor az ön elméjében szánalmas sötétség uralkodhat!!
    Egyébként meg “tisztelt” jobbereim, a “tiszta erkölcsű” keresztény-nemzeti kormányunk nem kokettál a szélsőjobbal, ugye???

  • Hogy hazugnak nevezték a cikkírót olyasmiért, amit aztán igazoltak mások és az érintett bátyja is – helytelen volt. Viszont ha már pártokat és politikát minősít a szerző, meg kellene neveznie azt a szlovák politikát is, amely a kollektív bűnösség elve alapján mai napig érvényben tartja az un. Benes dekrétumot, valamint megvonja az állampolgárságot azoktól, akik felveszik egy másik ország állampolgárságát.

  • Geyza, te a valóságban is úgy nézel ki, mint a nick neved mellett az a nyomott paradicsom?

    Geyza érvrendszere, agresszivitása és vérszomja megint nyilvánvaló lett durva közönségességéből és abból, hogy azzal foglalkozik kinek a hadserege erősebb és a félelmetesebb.

  • Sárdikám mit fáj magának az hogy milyen a fejem.
    Maga talán valami rasszista aki ketté ossza az emberiséget szép-fejűekre meg veres-fejűekre?
    És akinek nem szép a feje ( a magafajta istenverte rasszista izlése szerint ) azt lámpavasra húzatná ?
    Foglakozzon kiskegyed csak a saját üres fejecskéjével rendben ?
    Agresszivitás.
    A magukfajtával szemben nincs létjogosultsága a normális beszédnek , az emberi érv-rendszernek. Ha valaki mégis megpróbálja , akkor maguk felgyújtják a várost.
    ( Lásd : 2006.-os események.)
    A magukfajtájával úgy kell elbánni ahogy azt Németországban teszik :

    Titkosszolgálati módszerek , razziák , letartóztatások és bűnvádi eljárások. Sajna mi cirka 10-12 évvel le vagyunk maradva a németek mögött , de ne legyenek kétségei : ami késik az nem múlik !
    ( Fenntebb vázolt módszerek a helyesek olyanokkal szemben akik megdönteni igyekeznek a demokráciát.)

  • Ezekre az emberekre szokták mondani hogy álszent,megélhetési emberek.Sajnos nálunk is van belőlük elég.ezek az emberek nem néznek tükörbe,mert félnének hogy szembeköpnék magukat!

  • parittyás, újra elolvastam beírásomat. Azonkivül, hogy nem értek egyet a cikk írójának TÉMÁJÁVAL, nem látom, hogy ebből arra következtethet, hogy szarember vagyok.
    Mit gondol, hol él maga? A komcsi “megmondom” az igazat?
    CSAKIS MAGÁRA vet rossz fényt beírása.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 augusztus 1
    12:49 du.

    Figyelő! felhívom a figyelmét, hogy a cikk TÉMÁJA egy államilag támogatott rendezvény szélsőjobboldali szellemisége, amit nem csak a szerző lát annak hanem a rendezvény társszervezői is! Ha nem ért egyet azzal, hogy a szélsőjobboldali eszméknek sehol nincs helye, pláne nem egy a fiatalok művelődését, szellemi fejlődését szolgáló rendezvényen akkor maga, igen! Egy szar ember!
    Egyébként maga egy rendszeres kommentelő, szinte minden cikkhez hozzá szól és szinte minden hozzászólásából azt érzem hogy nem is nagyon érdekli az adott cikk tartalma, mintha nem is olvasná, egyetlen dolog érdekli, hogy kritizálni tudjon, hogy oda tudjon szólni! Ezt normálisnak érzi?

  • Geyza

    Huha! Most már nem az izraeli légierővel ijesztgetsz, hanem a német titkosszolgálattal. Pedig – ha szépnek nem is – de mókásnak látom a “fejed”. Azt szabad?

    Géyza, neked minden beírásod agressziv. Ha nincs okod, akkor keresel. Az a baj, hogy nem lehet épülni belőle. A te érdekedben szóltam, hogy vedd észre magad.

  • A parittyás hangja

    Geyza!
    Sárdi Jani jobboldali de nem rasszista! Ha mindenki ilyen gondolkodásmóddal élne a másik oldalon mint ő, akkor ez az ország nem lenne tele lövészárkokkal! Tudod, hogy én aztán nagyon ugrok az ordas eszmékre, szóval nem emelnék szót valaki mellett ha nem így lenne!

    Üdv!:)

  • Sárdikám,
    Ha nem tetszem , vonulj vissza a Kurucinfó boldog sáncai mögé
    Ott majd nyalogathatod virtuális sebeidet. Talán még árvalányhajat is tesz rá valami jurta-béli ökörszarv-sapkás hungaroszépség.

  • Ja..még csak annyit :
    Nemazzé vok itt hogy látens nácik épülését segítsem elő.
    Felőlem akár le is épülhettek, le egészen a sárga földig .

    Leginkább cikket olvasni járok ide és nem szoktam kritizálni a cikkeket, főleg nem személyeskedek az íróikkal.
    Ha nem tetszik , legfeljebb nem olvasom tovább. Kultúrember így jár el , de a megvadult nácik és más fasisztoid elemek nem számítanak kultúrembernek. Még akor sem ha amúgy szívesen járnak Operába.
    Himmler in nagy rajongója volt a zenének és a festészetnek , de azért pár 10-millió ember legyilkolásának eltervezőjét mégsem nevezném kultúrembernek.

  • Parittyáskám !
    Lehet hogy még a végén botsánatot kő kérnem a Sárdikámtól ?
    Na mindegy…volt már roszabb ügy is az életemben..

  • Pihent agyúnak kell lenni, ha engem ÉRDEKELNE, Szlovákiában tartott akármilyen előadás ! Hogy magának parittyás szívügye, az NEM tartozik rám!
    A cikk úgy ahogy van erőlködés Feszty Dániel ellen, ami tiszta röhej.

  • Figyelő
    2013 augusztus 2
    11:45 de.
    Mit lépnél arra, ha Montrealban a Volt Ávósok Baráti Közössége tartana rendezvényt állami támogatással..Természetesen, az Orosz állam támogatásával..
    Nos?

  • Figyelő
    2013 augusztus 2
    11:45 de.
    nyugi, nyuszifül, maga valóban pihent agyú 😛

  • A parittyás hangja

    Geyza
    2013 augusztus 2
    10:28 de.

    Kenyér! Oktalannak éreztem az acsarkodást az adott esetben, ezért írtam egy jó szándékú véleményt aminek nem volt éle, nem kritizáltalak vele, egyszerű ténymegállapítás volt oszt annyi. Te meg szívod magad miatta. Okos…!

  • Szerintem hagyni kell Figyelö nénit, nem kell reagàlni, majdnem mindenki tudja: ki lapul a Figyelö név mögött, hàt tul.képpen: mit vàrtok töle??
    -Komolyan gondoljàtok, hogy ennyi idös koràra megvàltozik a gondolkodàsmodja egy ilyen beàllitottsàgu embernek?
    Szegeny Parittyàs még uj itt, nem olvasta az elozö beszolàsokat “Figyelö”-töl, én 2 éve olvasom az ujsàgot: akkor még az igazi nevén irt a néni és ugy làtom: nagyon büszke magàra, hogy mindig jol megmondja a véleményét,még nagybetüket is hasznàl, hogy jobban megértsük– függetlenül a cikkek tartalmatol es jelentésétöl, ö mindig megmondja,jol megmondja, és az ugy van, ahogy ö làtja. Punktum. — Bezzeg abba az ujsàgba,ahol önagysàga publikàl,meg szerkeszt: ott nix hozzaszolàsi lehetöség: olvasók nem irhatnak sem véleményt, sem kommentàrt.Praktikus,nem?
    Ha ismeritek a Szinuhe cimü könyvet Mika Waltaritol: abban olvastam még annak idején és sokszor sikeresen alkalmazom az életben azt a mondàst: “Szavaid olyanok, mint a légy zümmögése a fülemnek.”Lehet, hogy nem pontos az idézet, de majdnem.Nem érdemes, kedves Parittyàs,kedves Ille olyan emberre pazarolnotok energiàt,akinek a szivében nincs együttérzés vagy megértés, vagy akàrcsak csak egy hangyànyi joindulat.Na szevasztok, megyek müvelni a kertemet…

  • Kedves annamária, szavai igen kedvesek irányomba. Egyet elfelejtett megemliteni: ahohá én írtam valaha, e blog szerkesztője is írt, rendszeresen.Az nem blog volt, hanem egy újság, ami később honlap lett. Kanadai újségokba em igen írógatnak hozzászólást……

  • A parittyás hangja

    Annamaria
    2013 augusztus 2
    3:34 du.

    Kedves Annamaria!
    Mélységes köszönet az információkért!
    A véleményed nem csak figyelemre méltó de megfogadandó is!
    Csupa jót kívánok neked!:)

  • Nekem a családom és szerteágazó rokonságom politikailag megosztott, de ez alig érinti egymáshoz való viszonyunkat. Vannak hívők, ateisták és mindenféle nemzetiségűek. Horvát, sváb, tót, lengyel, német, zsidó, ír, cigány, és arab is. Egyik unokanővéremnek arab férje van és Dubai-ban laknak, egy másik egy nagykanizsai muzsikus cigányhoz ment férjhez és Kanadában élnek. Nagybátyám amerikai ír nőt vett el, és az USA-ban laknak. Egyik unokatestvérem lengyel zsidó lányt vett el, a gyerekek tudnak lengyelül. Feleségem egyik unokanővére Izraelben dolgozott, és egy magyar ajkú zsidó fiúhoz ment férjhez, akivel hazajöttek. Másik unokahúga is zsidó fiúhoz ment, aki katolikus lett és ő a fiam keresztapja. Ezek voltak az érdekesebbek.
    Bátyám és családja bal-liberális, egyik unokaöcsém Jobbikos. Utóbbi nem rég adott kölcsön a bátyámnak. Anyagiakon már többször összevesztünk, politikán komolyan még soha.
    Szépen néznénk ki, ha egymás rendezvényeit (esküvő, stb.) politikai okokból nem látogatnánk.
    Az én tapasztalatom az, hogy nem pártok szerint jók vagy rosszak az emberek. Ilyen csak a politikában van, ahol igyekeznek egymást lejáratni. Amit itt egymásra mondanak, nem lehet komolyan venni.

  • Parittyáskollega jóvammá nna…:D 😀
    Szívatón vok. Háromütemű villanykari szívatógépen..mint minden szakember , a neki megfelelő ( vagy nemmegfelelő ) időben.

  • Sárdiúr nekem van egy rokonom , az harmincezer évvel ezelőtt jött ide a Szíriusz csillagrendszerből , ződ Bocskaikabátban.
    Uccára nem megy ki mert három lába van neki. Fél hogy megverik miatta.

  • Szépjoestét kedves Figyelö -igazàn megtisztelt, hogy vàlaszolt.
    Ime az én vàlaszaim:
    1.) szerintem ez itt nem blog, hanem ujsàg.
    2.) Tökmindegy nekem, kimindenki irogatott abba a bizonyos ujsàgba, annak idején;-ez semmire nem erv-nem magyaràzat és nem oszt és nem szoroz,semmit nem vàltoztat azon: hogy ott hozzàszolàsok nem voltak lehetségesek.Ami igazsàghoz tartozik: az az a tény, hogy idàig kétszer olvastam azt az ujsàgot online: de nem volt semmiféle hozzàszolàs — viszont helyesiràsi hiba az volt:)De sebaj, fö az egészség.
    3.)Ajànlom figyelmébe:pl.:tessék szives olvasni pl. a National Post-ot online: minden cikk utàn vannak hozzàszolàsok. A Journal de Montréalt nem is emlitem,nyilvàn ilyen proli ujsàgot Ön nem olvas. A Jerusalem Post: kommentàlók iromànyai a cikkek utàn. “Tovàbb is van, mondjam még?” Nem akarom Tamko Siratot tovàbb idézni…
    –De nem is erröl lenne itt szo, sajnos hogy tele lett a hocipöm hirtelenjében,és rövidzàrlatot kaptam — Sàrdi Janinak teljesen igaza van…nem szabadna igy. Mea culpa.
    Ezzel együtt és ennek ellenére:igenis,jusztis nehezményezem, hogy egy iskolàzott -olvasott idôs, hosszu élettapasztalattal rendelkezö hölgy àllando jelleggel csak belekössön akàrmibe; ismétlem:AKÀRMIBE -AKÀRKIBE AKÀRMILYEN HAJÀNÀL ELÖRÀNCIGÀLT ÜRÜGYET citàlva…na ennyi.Téma részemröl lezàrva.

  • Kedves Parittyàs,- köszönöm kedves soraidat, meg a jokivànsàgokat,(rémfér..) hosszas agonizàlàs utàn szoltam bele, àltalàban csak olvasom a cikkeket, nameg a kommentàrokat is – és sokszor magamban fortyogok..de most rövidzàrlatos lettem – de ezt màr azt hiszem emlitettem az elöbb.
    Szeretem az értelmes kommentàrokat, az ember mindig tanul és mindig kap uj informàciot – màr aki odafigyel és akarja a màsik fél nézöpontjàt-érveit is meghallgatni és mérlegelni. Van ugy, hogy belàtom: nem làttam àt a teljes képet,ézért is célszerü odafigyelni az ellenvéleményekre: ha van igazi vélemény és nemcsak fröcskölö gyûlölet vagy lekezelés.
    Szeretem a Te hozzaszolàsaidat is olvasni, csak igy tovàbb: ne add fel a csüggedést :))
    Neked is minden jot, ve: harbe savlanut..

  • Geyza

    Fogadtam valakivel, ha valakiről csak annyit tudsz, hogy szereti a tojásrántottát, három mondatban le tudod vezetni, hogy az illető rasszista.

  • Géyza

    “Sárdiúr nekem van egy rokonom , az harmincezer évvel ezelőtt jött ide a Szíriusz csillagrendszerből , ződ Bocskaikabátban.
    Uccára nem megy ki mert három lába van neki. Fél hogy megverik miatta.”

    Ez a rokonod, véletlenül nem a barátnőd?

  • Géyza

    “Sárdiúr nekem van egy rokonom , az harmincezer évvel ezelőtt jött ide a Szíriusz csillagrendszerből , ződ Bocskaikabátban.
    Uccára nem megy ki mert három lába van neki. Fél hogy megverik miatta.”

    Ez a rokonod, véletlenül nem a titkos barátnőd?

  • A parittyás hangja

    Geyza
    2013 augusztus 2
    6:57 du.

    Hú de örülök, hogy ezt írtad!:)
    Egyébként is, felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó összezörrenni veled!
    🙂 )))

  • Kedves Annamária!
    Lehet, hogy felingereltem beírásaimmal, elnézést kérek.
    T.i. arra gondoltam, hogy ez egy szabad világ és mindenki megmondja amit gondol ezen a blogon. Mert ez ha tetszik, ha nem, az!
    Mivel szerkesztője valaha éppen úgy írt a Krónikába , mint én, érdekel hová is fejlődött (fajult) azóta, hogy elváltak útjaink.
    Valami történt vele, mert nem ennek ismertem. Keresztény, konzervatív fiatalembernek aki egyszer meg is interjúvolt, mint 56-os menekültet.
    Talán Orbán ? Nem tudni.
    Változatlanul írni fogok továbbra is ide, ha valami nem tetszik az én idős, szenilis, joboldalú agyamnak.
    Sajnálom.

  • A parittyás hangja

    Kedves Annamaria!
    Köszönöm!:)

  • parittyás, visszaolvsva az itt beírt irásokat, szeretnék egyet tisztázni, mert szarebernek titulált.
    Soha életemben nem voltam szélsőjobbos,sőt, tehát a szerember jelzővel együtt ezt a kijelentését visszautasítom.
    Ha fogalma sincs az emberről, egy negatív beírásra, nem illik ilyeneket írni.
    Nekem nevetségesnek tünt a fenti cikk, ami a kanadai Feszty Dánielt akarta valami formába befeketiteni,mert testvére résztvett egy öszejövetelen Szlovákiában, amin a Cionisták bibliája volt.
    És akkor mi van?
    Kit érdekel? Ha erről ír valaki véleményt, akkor mindennek el kell mondani?

  • Christopher Adam

    Halkan megjegyzem, hogy A Cion bölcseinek jegyzőkönyvei c. publikáció enyhén szólva sem a “cionisták bibliája.”

  • Parittyás

    Ha már nincs, illetve túl engedékeny a moderálás, jobban oda kéne figyelned, hogy ne ragadjanak el az érzelmeid és ne használj olyan szavakat, amelyek aztán kényszerpályára terelnek.

    Figyelő láthatóan arra koncentrált, hogy Fesztyt védje. Úgy próbálta védeni, hogy nem akart jelentőséget tulajdonítani az írásnak. Egyébként, a szerzőnek az fájt, hogy korábban nyilvánosan hazugnak nevezték és elégtételt akart. De Feszty befeketítése is a célja volt, ezért több áttételen keresztül kapcsolatba hozta az iráni terrorállammal, meg az antiszemitizmussal is. Akire pedig ennyi rosszat mondanak egyszerre, és nem hagynak neki egérutat, attól ne várjanak bocsánatkérést.
    Figyelő úgy próbálta védeni Fesztyt, hogy az egész írást elutasította. De szó sincs arról, hogy az antiszemitizmussal kapcsolatba hozható részeket helyeselné. Figyelő ott hibázott, hogy sajnálkoznia kellett volna és magyarázkodni, hogy Feszty megsértette a szerzőt. Szerintem..

    Egyébként, kösz’, hogy Géyzával szemben képviseltél. Korábbiak miatt is törlesztettem neki. Néha be kell szólni, akkor is ha hiábavalónak látszik.

  • Kedves Figyelő !
    Hátt..ha a PArittyás aszondta hogy kiskegyed ” szarember ” , én nem vitatkoznék vele !
    Jobb ha magas sem teszi , mert a tényekkel nehéz vitába szállni !

  • Sárdikollega :
    Karinthy Frigyesnek van egy írása , a pszihó-analízisről.
    Ebben a beteg kijelenti hogy aszongya:

    -Nagyon szeretem a sárga bablevest.

    Ebből kijelentésből a pszichiáter kettő oldalas tanulmányt készít a beteg gyermekkori traumáit illetően , kihámozza belőle szexuális szokásait és frusztrációját valamint megindokolja a beteg folyamatos stresszének az okát is.
    ( Karinthy egyik legjobb tanítványa vok , ezt minden büszkeség nélkül állíthatom.)

  • Parittyáskám :
    De miért nen ???
    Veszekedjünk mán egy kicsit !
    Pl. végre visszadhatnád a Zippómat , amit nyolc éve kölcsönadtam Neked !

  • Sárdiúr :

    Az én szeretőmnek arca kék legyen
    És kétoldalt csurogjon lefelé.
    Hideg barackot egyék véresen,
    Meztelen, egy kémény tetején.
    Két lábujja közt tartson egy topázt
    És a fején öt darab smaragdt,
    Szájába régi, drága türkizek,
    S röhögjön sírva s szóljon így: harapd!

    Langyos teában üljön homlokig
    És énekeljen régi éneket
    És zongorázzon régi hegedűn,
    Míg a türkisz-serleg szétreped.
    Hajába főtt gyémántok üljenek,
    Egyik füléből lógjon két agát,
    Másik füléből lógjon öt narancs,
    S ha megúnta, akassza föl magát.

    / F.Karinthy : Kemény Simon ” karperec ” karikatúra-verse/

  • Geyza
    2013 augusztus 4
    4:36 de.

    Azt hittem, hogy “turul tojás” rántottánál lyukadsz ki.

  • A parittyás hangja

    Geyza!!!
    Még van képed visszakérni azt a kurva Zippót?! Há má akkó is szar volt mikor kölcsönadtad arra a hétre!
    Arról bezzeg mélyen hallgatsz, hogy a bolhafészek kutyád megharapott és azóta sem volt módomban megtekinteni az oltási könyvét!
    Tegnap meg átdobott valaki a kerítésemen egy fogkrémes tubust! Én nem mondom, hogy te voltál! Lehetett az utca népe!
    Mit lehet tudni? Vagy-vagy…!

  • Geyza
    2013 augusztus 4
    4:36 de.
    Harcban állunk…
    🙂

  • Csak példának: egyszer anyák napi ünnepségre Karinthy Május c. darabjával léptünk fel egy társasággal..
    Murvakevés kellett, hogy kirúgjanak az egyetemről..lol

  • Falusikám..hát jóóó.
    Akkor mostmár kettőt kell hogy visszaadjál.
    A kamat megemelkedett , rájön a kezelési kőccség , a viszmajor meg a tamburmajor és a titkárnőm körömlakkja sem lett olcsóbb !

  • Helyesbítek : PArittyáskollega hozhatja a zöngyujtókat , Falusi kollegával pedig megharcolunk. ( Hátha levághatom őt is mondjuk egy príma kis zsebkésre.)

  • Sárdi ur:
    Azzé a gyomrom sokat kibír ( itt is mindig nagy figyelemmel olvasom Figyelő förmedvényeit ) dejazzé mindenek van határa.
    Egy akkora nagy szőrös tojásból kiloccsanó bűzös fehérje-miazmától vélhetőleg a kerítésnek rohannék.
    Pláne mikor elkezd sülni és nagyokat rottyanni.

  • Apropo:
    Sárdikám jó hogy szól , hogy ” törlesztett ” vagy mi.
    Majd máskor is szóljon ha épp törleszt nekem , de csupa nagybetűvel ha kérhetem.
    Hogy megvilágosodjon előttem hogy mostan éppen törlesztés van.
    Mermégmajd esetleg nem veszem észre.

  • Geyza
    2013 augusztus 4
    6:39 du.

    Apropó

    Te meg azt nem szoktad észrevenni, hogy mikor és kinek lépsz a tyúkszemére. Ugyanis, sokkal árnyaltabb a világ, mint ahogy azt te leegyszerűsíted.

    Megjegyzem, Karinthy közös bennünk. Ja, és mond, ismertél véletlenül egy Sinka Miklós nevű srácot a Hernád utcából?

  • A parittyás hangja

    sárdi jani
    2013 augusztus 3
    7:54 du.

    Jani! Valóban, Figyelő a cikk Fesztyvel kapcsolatos tartalmára fókuszált! Ez engem nem nagyon érdekelt, egyszerűen mert, bevallom, halvány lila gőzöm sincs, hogy ki ez a Feszty! Számomra a cikk egyedül fajsúlyos tartalma az volt, hogy a szélsőjobb már megint ott nyomult, egy a magyar állam által támogatott kulturális rendezvényen. Ebben a szélsőjobb, rasszizmus, stb témakőrben a gondolkodásmódom abszolút merev, a totál zéró tolerancia elve mentén halad, és már attól is borzolok ha valaki konkrétan és egyértelműen nem határolja el magát! Figyelő valóban nem véleményezte magát a rendezvényt, DE nem is határolódott el! Szóval annyiban igazad van, és neki is, hogy a bejegyzése, objektíve nem szolgáltatott okot a vitatott minősítésre, de továbbra is fenntartom, hogy nem volt korrekt mert a kritikáját nem polarizálta a cikk tartalmát illetően ami egy ilyen témánál objektíve elengedhetetlen!

  • Sárid Jani és parittyás,
    Most újra elolvastam a fenti cikket, hozzászólásuk késztetett rá.
    Valóban ismerem Feszty Dánielt és nem mint szélsőjobbost.
    Magyar érzelműnek és ideálistának ismerem, az ottawai egyetemen tanít. Egy bűne van a KMH szerint, megalakitotta Kanadában a MAOSZ-t, ami egy átfogó egyesület kanadai magyarok számára. Nem politikai, inkább kultúrális.
    Ideálista, de igen elfoglalt ember, ezért még nem sok megmozdulás, kultúrális esemény történt az új szervezet keretében.
    Ami a fenti cikket illeti (Alaposabb olvasás után) a következő derült ki: A rendetvényen,amin TÖBBEKÖZÖTT Feszty Zsolt is szerepelt más lelkésszel együtt, inkább lelki és filozófiai beszélgetést folytattak. A cikből idézve:
    “Én pedig most azt olvasom, hogy a Szlovákiában rendezett Martosi Szabadegyetem második napján Puss Sándor, felvidéki jezsuita szerzetes, Kassai Gyula, lévai református lelkész, Nagy Péter, diakónus és Feszty Zsolt református lelkész fórumbeszélgetést tartottak a mindennapokban szeretetből vállalt áldozatvállalásról. Nem említik, hogy Feszty Zsolt „a magánszektorban dolgozik”, de megírják, hogy a korábban gyakorló lelkészként dolgozó Feszty elmondta, hogy “az az igazi kihívás, hogy ne legyünk beszűkültek.” Kiemelte: ahelyett, hogy másoknak szeretnénk megfelelni, kíméletlenül őszintének kell lennünk önmagunkhoz, mert csak innen lehet tovább lépni.”

    A fenti idézetből kitűnik, hogy semmiféle poltitikai hovátartozást a beszélgetések folyamán nem állítottak.
    Hogy a Szabadegyetem EGYIK rendezője Jobbos és olyan könyveket árúsitanak a lobbyban, ami szélsőséges, nem hinném, hogy sok köze lenne Fesztyhez.
    Teljesen nyilvánvaló számomra, milyen célból jelent meg ez a cikk!
    T.i. Szabadegyetemeken, MINDENFÉLE ember jöhet, előadás elhangozhat, azért hívják Szabadegyetemnek.

  • Geyza
    2013 augusztus 4
    6:26 du.
    Nü, nézzükcsak, kamatilag..
    “Bife-befagyott a tó,
    vörös a nap, halihó!
    Didereg az eszkimó.
    Mégsincs kedve korcsolyázni,
    vona inkább falramászni.
    De a kunyhó fala sík,
    ha felmászik, leesik.”

    Az “extraprofit miatt” meg( a még ennél is rövidebb változatból a kilencedik színt) a kedvencemet:
    ” Ádám mint gyorsvonat átrobog a színen.”
    🙂

  • Figyelő

    Tiszteletem, és kösz’ a háttér infókat.

  • Köszi Zsolt! Remélem, még benéznek ebbe a cikkbe is egyesek! Kicsit késve érkeztek a linkek….

  • Geyza: Kedves Geyza! Az egyetlen normális jobboldalit bántod Sárdi személyében. Annyi itt, kivel foglalkozni lehet, ne bántsd légyszíves a legnormálisabbat. (az egyetlent?)

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.