Balhé a T. Házban

2013 június 24 2:29 de.12 hozzászólás

Elfoglalta a házelnök pulpitusát a Jobbik parlamenti frakciója, híveik és parlamenti belépővel rendelkező szakértőik pedig a karzatról kiabálva támogatták őket, szép kis kalamajkát csinálva.

Fotó: jobbik.hu

Fotó: jobbik.hu

A földtörvény verte ki náluk a biztosítékot, merthogy a magyar föld nem kerülhet idegen kezekbe, ugye, ami egy kardinális kérdés szerintük.

Szerintem nem annyira, merthogy a föld az nem szőnyeg, amit összecsavar a dán gazda és a hóna alá csapva hazavisz, és attól, hogy a tulajdonjoga dán magánszemélyé, attól az még magyar föld marad.

Majd akkor kell aggódni, ha Hegyeshalomnál a táblára az lesz kiírva, hogy Pirézia, habár nekem már a mai Orbanisztán felirat se nagyon tetszik.

Mindenesetre a Jobbik kommunikációs tekintetben ezzel nagyot dobott, mától kezdve az összes falusi nincstelen suttyó tudni fogja, hogy a Jobbik védte meg a szent anyaföldet, mégha abból személyesen neki annyi jut is csak, amennyi egy szabványos koporsós temetésre elég – hacsak menet közben Viktor el nem rendeli az állvatemetést.

Hivatkozhat a magyar nép büszkeségére, hóttában is bátor kiállására, a három százalékos költségvetési hiány miatti megtakarítási szükségszerűségre, meg arra, hogy a turul is állva hal meg.

Magyarember élő turult se látott még, nemhogy holtat, de ha ő mondja, elhiszik.

Csak a rokonok törölgethetik a csipát a szemükből, mert kutat ásni azért körülményesebb, mint krumplisvermet, viszont a temetők kihasználtságának foka javulni fog, ez kétségtelen…

Azon azért jókat lehetett röhögni, ahogy a Vezér és környezete ott töketlenkedett az ülésteremben, mert ugyan teremtettek rá jogalapot, mégsem mertek erőszakot alkalmazni, hiszen a potenciális szövetségest kellett volna erőszakkal eltávolíttatni az ülésteremből, a konfrontációt velük pedig kerülni kell így a választások előtt…

A Fidesz megérdemli a sorsát, hiszen a Vezér folyamatosan azzal hülyítette a népet, hogy a magyar föld aztán külföldi kézbe – ameddig ő él – soha nem fog kerülni.

Senki nem figyelmezette arra, hogy még időben el kellene kanyarodni ettől a merev állásponttól, hiszen az uniós csatlakozás során egyértelmű kötelezettségként vállaltuk, hogy megnyitjuk a földpiacot az államszövetség polgárai előtt.

Így aztán, amikor mostanában kiderült, hogy az Unió bármelyik államának polgárai Viktor szerint magyarok, ez sokaknál komoly traumát okozott, különösen úgy, hogy a változások előtt az állami tulajdonú földek kiosztásra kerültek a magyar oligarchák és strómanjaik részére, a helyi gazdáknak meg az maradt, ami a hetedik gyereknek szokott jutni.

Nem is kapnak többet később sem, hiszen az új latifundiumok műveléséhez kell a dolgos zsellérkéz, nekik meg éppen van a zsebükben ebből kettő.

Pedig a földbérletek rendezése remek alkalmat teremthetett volna a magyar falvak legszegényebbjeinek arra, hogy kimászhassanak abból a gödörből, melybe a nagy elánnal kivívott szabadság lökte őket, mikor boldogan, kerekenként hazavitték a traktorokat.

Lehetett volna szociális gazdaságokat szervezni, lehetett volna szövetkezeteket gründolni akár dán mintára is, habár szerintem a magyar minta remekül megfelelt volna, ha már az évtizedek során szervesen fejlődve jól szolgálta a magyar falut.

De nekünk persze nem ez kellett, hanem szegény Csányi felkarolása, akinek tehenei ezerszer jobb körülmények között élnek és nagyobb létbiztonságban, mint a magyar falu új zsellérei élnek és élni fognak a következő száz évben.

És ez még csak a kezdet, a feketeleves ezután jön majd, mikor a zsellér nem kap egészségügyi ellátást, mikor nem kap nyugdíjat, mikor a gyermeke előtt csak a zselléreskedés szép pályája lesz nyitva.

Hol vannak már a hetvenes-nyolcvanas évek, hol a magyar falu aranykora, mikor a paraszt megismerkedhetett a kispolgári jóléttel, a fürdőszobával, a munkaidővel, a létbiztonsággal?

Hol vannak a kitörési pontok, melyek segítségével a városi ember által irigyelt életszínvonalat ért el?

Hol van a háztáji kellemes mellékjövedelme, hol van az öregekről való gondoskodás, hol van a közbiztonság, melyet minden ellenkező híresztelés dacára nem a cigányok, hanem a nyomor tett tönkre?

Hova lett a magyar paraszt tartása, önérzete, büszkesége?

Elfújta a történelem szele.

Mai urai pedig nem törődnek vele, mert ha foglalkoznának, az csökkentené a profitot, rontaná a teljesítményt.

És még mindig hisznek nekik.

Pedig az elmúl huszonhárom év már elég hosszú idő ahhoz, hogy akár kételkedhetnének is a beígért aranykorban, végtére is aki a rendszerváltás idején húsz éves volt, az talán még tudott pozíciót szerezni magának, de aki csak tíz, az ma krisztusi korban van és aggodalmasan tekinthet bánatos jövőjébe, mely semmi jóval nem kecsegteti.

Ami azt illeti, a magyar paraszt az ezeréves igazságtalanságot reparáló kommunista földosztás hozadékát feltette kockára, el is veszítette annak rendje-módja szerint, és ma ott tart nagyjából, mint tartott ezelőtt hatvan-hetven évvel.

Történelmi bűn ez, melyet a parasztság saját maga ellen követett el, de az is lehet, hogy csak történelmi léptékű ostobaság.

Korrigálni meg lassan lehetetlennek tűnik, hacsak nem egészen brutális, de legalább is unortodox megoldásokkal, mert az új földesurakat ma már békés úton eltakarítani meglehetősen nehézkes.

Sajnálom a magyar falut, mely nem is olyan régen virágzott és boldog emberek éltek benne.

Ma a négymilliónyi létminimum alatti magyar többsége vidéken él és ájult rajongással imádja azt, aki szétherdálja ősei jussát, aki annak adja a földet, aki szervilis szolgája és elfelejti azt a hajdani jelszót, hogy a föld azé, aki megműveli.

Ángyán József ma kilépett a Fideszből.

Az országgyűlési pulpituson randalírozó Jobbik hazug jelszavakkal próbálja a falusi embert maga mellé állítani.

 

Kíváncsi leszek, a magyar parasztnak mikor jön meg már végre az esze és mikor kezd el emlékezni és gondolkodni…

Fényes István

12 hozzászólás

  • Lélfai Szilárd

    Fényes István
    “Magyarember élő turult se látott még, nemhogy holtat, de ha ő mondja, elhiszik.”
    A legtöbb magyar ember igenis látott turult, legföljebb nem tudta, hogy ez a madár az! Vita csak azon van, hogy a turul sólyom, esetleg a kerecsen, vagy sas volt-e?
    “Lehetett volna szociális gazdaságokat szervezni, lehetett volna szövetkezeteket gründolni akár dán mintára is, habár szerintem a magyar minta remekül megfelelt volna, ha már az évtizedek során szervesen fejlődve jól szolgálta a magyar falut.” Itt látszik meg mi a különbség a paraszt és a földműves között, Te soha nem voltál földműves, de TSZ tag sem! Olvasd el Moldova – Beszéló Disznóját, nem csak a Rákosi idejére volt érvényes!
    “Hol van a háztáji kellemes mellékjövedelme” – aki nem sajnálja az idejét és a derekát annak ma is meg van!
    “hol van az öregekről való gondoskodás” – a kommunista miniszterasszony berakta anyukáját egy “Szocotthonba” (anno ez volt a gondoskodás), és amikor ment látogatni, (évente kétszer), a személyzetet megajándékozta egy Lenin képpel és egy Kreml-képes golyóstollal!
    “melyet minden ellenkező híresztelés dacára nem a cigányok, hanem a nyomor tett tönkre?” – Ezen inkább ne nyissunk vitát, de jó ötlet volt a “megélhetési bűnözés” jelszó kitalálása! A “megélhetési bűnözés” egész vidékeken tette lehetetlenné a zöldség- és gyümölcstermesztést, az állattartást. A “megélhetési bűnözés” természetes módon csap át erőszakos bűncselekményekbe, nemritkán gyilkosságokba, melyek áldozatai általában egyedülálló idős emberek, gyermekek és nők.” Kuncze elvtársnak hála!
    “Hova lett a magyar paraszt tartása, önérzete, büszkesége?” Hidd el mindez megvan, még ha a hozzád hasonlóan gondolkodók ezt vitatni akarják is!
    Alakítsátok meg az FKK-t, (Fröcsögő Köcsögök Klubja), akkor legalább valami értelmeset is tennétek!
    ” Sajnálom a magyar falut, mely nem is olyan régen virágzott és boldog emberek éltek benne.” – ne sajnáld, inkább kíméld meg magadtól és az elvtársaidtól, és rövidesen újra élni fog!

  • Lélfai Szilárd
    2013 június 24
    5:02 de.
    A kommentet olvasva már van is tippem a klubelnöki pozícióra, mert Lélfait e tekintetben nem lehet űberolni.
    A turul kivételével butaság az egész hozzászólása. Amúgy meg csak fröcsögő, nyáladzás.
    Úgy tűnik, kezd válságossá válni az állapota. Napról napra rosszabb. 🙂

  • Lélfai Szilárd
    2013 június 24
    5:02 de.
    “A legtöbb magyar ember igenis látott turult, legföljebb nem tudta, hogy ez a madár az! Vita csak azon van, hogy a turul sólyom, esetleg a kerecsen, vagy sas volt-e?”
    hát, ha a hülyék ezen vitatkoztak 😛 😛 😛
    “…ne sajnáld, inkább kíméld meg magadtól és az elvtársaidtól, és rövidesen újra élni fog!”
    az egy hektáron, mi? ahol jó, ha bukfencet vethet, de az se kel ki 😛
    basszus, látszik, hogy szigetszentmiklóst víz veszi körül! piszkosul belterjes!

  • Kedves Szilárd.
    Anonymus ezt írja:
    „Anno dominice incarnationis DCCCXVIIII° Ugek … duxit sibi uxorem in Dentumoger filiam Eunedubeliani ducis, nomine Emesu, de qua genuit filium, qui agnominatus est Almus. Sed ab eventu divino est nominatus Almus, quia matri eius pregnanti per sompnium apparuit divina visio in forma asturis, que quasi veniens eam gravidavit; et innotuit ei, quod de utero eius egrederetur torrens et de lumbis eius reges gloriosi propagarentur, sed non in sua multiplicarentur terra.”

    Az “asturis” semnem sas, semnem sólyom, de mégcsak nemis kerecsen, hanem ölyv..
    A sólyom törökül turu, néhány török faluban a mai napig oszlopokat állítanak fel, turuval a tetején, hogy megvédje a falut. Az ázsiai mondavilágban szinte mindenhol megtalálható- más-más néven.
    Nálunk a IX.-X. századtól kezdve eltünt a név és csak a XIX. században került elő ismét.
    Érdekes, hogy Szt Istvántól kezdődően -leszámítva Anonymus írását- sehol nem található meg a kifejezés.
    A türkök nyelvében viszont végig ott van, mondavilágukban teljesen az Emese-történetre emlékeztető
    formában.
    Tanulságpótló záradék: francmegette, ha egy nemzet mende-mondákra alapozza az eredetét..
    Ps. Te tudod (pölö), hogy mi a különbség a sólyom és a kerecsen, a bese és a sas között?)

  • Lélfai Szilárd: “A legtöbb magyar ember igenis látott turult, legföljebb nem tudta, hogy ez a madár az! Vita csak azon van, hogy a turul sólyom, esetleg a kerecsen, vagy sas volt-e?” Akkor nem turult láttak, hanem sólymot, kerecsent vagy sast! Vagy verebet, de turulnak látták lázálmukban. Amikor ilyen hülyeséget ír, az ember csak a fejét csóválja.
    Turul madár a mesékben és mondákban van. Mesélték a gyerekeknek és a jobboldaliaknak. Ők meg szépen megették!
    De mindegy is, mert most a dögkeselyűre hasonlít.
    Ezek után komoly embernek akar látszani?

  • Hát Lélfai, ez nagyon gyenge volt. Kicsit erőlködjön még, mert ez ölég nulla.

  • Fényes István

    Kedves Szilárd, ha te olyan magas lennél, mint amilyen ostoba vagy, ülve nyalnád a Holdat.
    Szívesen beszélgetnék veled a magyar falu elmúlt fél évszázadáról,de te sajnos vitaképtelen vagy, mit tegyünk?
    Kérdezősködj sokat (lehetőleg másoktól), olvasgassál, aztán reménykedjünk, hogy az Úr csodát tesz veled…

    :O)))

  • Hol van a többi állítólag 7 hozzászólás,itt csak egy olvasható!????

  • Boda Marcsi
    2013 június 24
    4:50 du.
    Szerintem elvitte a turulmadár, nem talált magának egeret a pusztában.
    Ennyi idő után feltűnhetett volna a Your comment is awaiting moderation megjegyzés ha ír valamit. Vagy magyarázzam tovább is?
    Addig a többiek nem látják a kommentet, amíg ezt a feliratot látja. Még tovább megyek! Ha beír egy kommentet, ön látja. De ha lefuttat egy tisztító programot a saját gépén, letörli azt a sütit amit a böngészője töltött le, ön sem fogja látni, amíg nem moderálták a beírást.
    Nem bonyolítom, ez számítástechnika.

  • Boda Marcsi
    2013 június 24
    4:50 du.
    a számlálóban ugyan megjelenik, de az oldalra csak moderálás után kerül fel.
    ez talán még maga által is felfogható, nem?
    most ne jöjjön azzal, hogy ha már moderálás, az illét miért nem moderálják?
    egyrészt: csak. ez olyan 2/3-os válasz. másrészt, mert nem olvasta dakota, burkus vagy topapó, esetleg jimbo emelkedett stílusú kommentjeit – amik ennek a moderálásnak köszönhetően nem kerültek a nyilvánosság elé – amikhez képest az én hozzászólásaim a mária kongregáció első áldozó leánykáinak teadélutáni csacsogása 🙂

  • Ille István
    2013 június 25
    12:31 de.

    Nocsak, ille, mesélj:)

  • Önök Magyarországon élnek?
    Önok Magyarok?
    Önök itt etetik a családjaikat?
    Önök itt Magyarországon írják ezeket a commenteket,Magyar tapasztalattal, vagy valahonnan messziről és azt sem tudják lassan hol van Budapest,vagy Pécs?
    Önök tudják itt mi folyik, vagy csak honlapokról informálódnak?

    Mi itt vagyunk, mi itt élünk, mi nem mentünk el és máshol, más országok nyugdíj rendszerét fejjük, mi magyarok maradtunk(lassan sajnos)…
    A magyar föld lehessen másé önök szerint?
    A magyar földön termelhessen külföld,magyar meg gazoljon nekik?

    kérem válaszoljanak nyugodtan….

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.