Orbán, és a XX. század pestise

2013 április 26 1:45 du.85 hozzászólás

Azt ugyan sejtettem a rendszerváltás hajnalán, hogy nem a Kánaán fog eljönni az átlagemberre, arra is számítottam, hogy nyílik a társadalmi olló, azt meg egyenesen megjövendöltem egy pártértekezleten, hogy el fogunk oda jutni, hogy a szegény ember gyereke előtt becsapják majd a felemelkedés felé vezető kapukat – de egyre azért nem számítottam: az antiszemitizmus és rasszizmus ilyen mértéktelen felerősödésére. Merthogy ez a téma nem volt központi téma az én életemben, egészen a rendszerváltásig.

horthy-tablaval-qpr

Horthy Miklós, Hitler szövetségese…leöntve.

Természetesen kiolvastam a zsidósággal és a holocausttal kapcsolatban minden magyar nyelven elérhető irodalmat, a Sorstalanság kötetemet sem a Nobel-díj után vásároltam, úgyhogy voltak ismereteim a haláltáborokról, a Kamenyec-Podolszkíjban elkövetett tömeggyilkosságról, a vidéki magyar zsidóság gyakorlati kiirtásáról.

Elmentem Dachauba, tudtam a komoly tradíciókkal rendelkező orosz antiszemitizmusról, kozákok pogromjairól, Sztálin antiszemitizmusáról, a zsidó orvosok perről, ennek készülő magyarországi megfelelőjéről, hallottam a lengyel, román, antiszemitizmusról, a dánok, norvégok zsidómentő akcióiról.

És hallottam a nyugati demokráciák ócska és kisszerű viselkedéséről, mellyel megakadályozták a zsidók bevándorlását a hitleri üldözés elől államaik területére, az angol protektorátus alatt álló Palesztinába, gyakorlatilag odadobva az európai zsidóságot Hitlernek.

De azt hittem, ez már végérvényesen történelem, legfeljebb lapok a történelemkönyvből, méghozzá a legkevésbé sem dicsőséges lapok.

Azt gondoltam, hogy minden magyar végtelenül szégyelli azt, amit Horthy és Szálasi Magyarországa elkövetett zsidó származású polgárai ellen, azt gondoltam, a tenger kiontott vér, a hullahegyek még a legostobább embert is rádöbbentik arra, hogy micsoda borzalmas bűnök elkövetői voltunk, mert erre azt mondani, hogy ez minket nem érint, magyarként és emberként sem lehet.

A mi generációnknak nem volt a zsidósággal kapcsolatos élménye, mert abban töretlen volt a mindenkori magyar állam, hogy tönkrehallgatta a történteket, fél évszázadon keresztül nem volt ez téma, igaz, cserébe manifeszt antiszemitizmus sem volt, ebben hiánytalanul érvényesült a diktatúra elnyomó funkciója, habár azt hiszem, hogy a vonatkozó viccel ellentétben igény se volt rá – a jóllakott ember nem antiszemita.

Az általános iskolában egyszerűen nem tudtuk, hogy van ilyenfajta felosztása is ez emberiségnek, a középiskolában sem volt téma, valószínűleg zsidó osztálytársaim családjában elég mély nyomokat hagyott a vészkorszak ahhoz, hogy kerüljék a feltűnést, ha már a kitűnést nem is tudták elkerülni.

Mit tegyünk, a zsidóságban évezredes hagyományai vannak a tanulásnak, becsülete van a műveltségnek, tisztelete a tanult embernek, és tudnak valamit arról, hogy hogyan kell és lehet kihozni egy gyerekből a benne rejlő tehetség maximumát.

De ezt az osztály nem zsidókérdésként élte meg, egyszerűen tudomásul vette, hogy a Stanci a stréberségig szorgalmas, hogy a Botosmari ahhoz képest, hogy lány (), zavarbaejtően okos, de ebből nem volt soha gond, hiszen okos volt Api is, a csak Bajnaihoz mérhetően szelíd képű Bottyánferi is, meg a maga módján okos volt a vérproli Győző is – nem is csoda, hogy mindahányan vitték valamire.

Természetesen nem állítom azt, hogy a XX. század második felében kihalt Magyarországról az antiszemitizmus, mert egyszer-egyszer – főként magánbeszélgetésekben lehetett találkozni vele, de azt mindenki egyértelműen tudta, hogy a rendszer nem tűri és bizonyos ponton túl szankcionálja is ezt a szellemi degenerációt.

Aztán a rendszerváltás után egyszercsak megjelent a XX. század pestise, eleinte csak lopakodva, rejtve, óvatosan próbálgatva a határokat, kezdve a demokrácia köztudottan antiszemita bajnokával, Csurkával, akit ugyan a hivatalos állami politikától még távol lehetett tartani, de az általa beindított folyamatot megállítani, vagy visszafordítani már nem lehetett.

Innentől kezdve a folyamat csak radikalizálódott, egyre nyíltabbá vált, megjelent a Jobbik, színre édelegte magát a jogászi képzettsége dacára hihetetlenül ostoba, ám legalább rosszindulatú, vitaminhiányos Nyilasbarbie, aki rohamosan közeledő korosodásának hátralevő éveit édesítette meg azzal, hogy zsinórokkal kihányt mentécskéjében hasonlóképpen kihányt beszédeket mondott a mifajtánk képviseletében a magunkfajták, a zsidók és a nemzsidó demokraták ellen.

Elszaladt néhány év, és oda jutottunk, hogy az Európai Parlamentben ez a szerencsétlen, szellemi kihívásokkal küzdő ostoba tyúk is ott van a magyarok képviseletében, mellette meg ott ül a Jobbik igazán szerencsétlen neonácija, akinek nagyanyját elvbarátainak szellemi elődei deportálták, és aki élő példája az emberi tisztességtelenséggel kevert ostobaságnak.

Mert hiszen, ha megrázta a saját nagyanyja sorsa, akkor ugyan, miért nem rázta meg annak a sokezer nagymamának a sorsa, akik unokáik kezét fogva meneteltek a gázkamra felé, és akikből mára, meggyilkolt hozzátartozóik okán még csak emlék sem maradt, csak egy szám a történelemkönyvekben, mint egy a maggyilkolt százezrekből.

Ami még vérfagyasztóbb, az egyenruhás szabadcsapatok masírozása.

Habár mióta sunyi elvbarátaik vannak hatalmon, azóta visszafogják magukat, nem akarva kellemetlenséget okozni potenciális szövetségesüknek, Orbánnak.

Percnyi kétségünk ne legyen, ha a helyzet azt követeli, szeretett vezérünk, akinek népe ugyanazokban a gázkamrákban pusztult el, mint a zsidók, gátlások nélkül összebútorozik a nácikkal, abból pedig cifra világ jöhet az országra.

Tulajdonképpen persze mi vagyunk az oka ennek, mi mindahányan, magyar állampolgárok, akik eltűrjük ezt a mocsokságot, akik nem hisszük azt, hogy a történelem ismételheti önmagát, akik képtelenek vagyunk azt mondani a szegényeknek, hogy álljatok meg egy szóra!

A ti ellenségeitek nem a bankárok – merthogy ez a zsidó szinonimája mostanában – a ti ellenségetek az, akit nagy reményekkel magatok fölé emeltetek, és aki mára belerugdalt benneteket a nyomor ötven éve nem látott mélységeibe.

A ti valódi ellenségetek az, aki a ti rovásotokra gazdagítja a családját, vazallusait, aki a jogaitokat vonja el, egyiket a másik után, olyannyira, hogy mára csak annyi maradt nektek, mint a Miranda formula első pontja: jogotok van hallgatni!

Az igazi ellenség az, aki elveszi gyermekeitek kezéből a kenyeret, aki elveszi tőlük a tanulás lehetőségét, aki elveszi az egészségeteket és aki lassan afrikai nyomorba taszítja ezt a jobb sorsra érdemes országot..

A mai ellenzéki pártok sem foglalkoznak ezzel a problémával, el vannak foglalva egy ma már prognosztizálhatóan vesztett választás során betöltendő szerepükkel, vezetőik pozicionálásával, a mutyikkal, a törleszkedéssel ahhoz az oligarchához, aki ennek az egész folyamatnak az első számú haszonélvezője és szimbóluma, a télen megfagyott hajléktalanok országában a mi adónkból felépített, légkondicionált tehénistálló büszke tulajdonosával.

A mai napig dühöng a téboly, magukat liberálisnak gondoló idióták büszkén hirdetik, hogy még a náciknak is joguk van eszméik hirdetésére, és nem gondolnak arra, hogy elődeik élete Mengele egy ujjának intésétől függött a rámpán, márpedig a Mengelék teremnek ma is, mint a dudva.

Nem hiszik el, hogy velük is megeshet az, ami nagyszüleikkel, szüleikkel megesett, pedig hát könnyen megeshet.

És azt hiszik, hogy miután közülük a többség nem zsidó, hogy őket érintheti ez a dolog, pedig ha bekövetkezik a legrosszabb, hát akkor a megtorlásból ők sem fognak kimaradni, az ország pedig megy a levesbe, mert nem lehet ugyanazt a történetet többször is előadni és megúszni büntetés nélkül.

A mai magyar nácik, nyilasok álomvilágban élnek, de a többségnek tudnia kell, hogy a világ azért – ha lassan is – változik.

Most tekintsünk el attól is, hogy a találó mondás szerint legtöbbet az tett az antiszemitizmus ellen, aki feltalálta az F-16-os repülőgépek légi utántölthetőségét, de gondolkodjunk el már végre!

Ezzel a kérdéssel egyszer és mindenkorra le kellene számolnunk, mert a gyűlölködés és bűnbakkeresés nem lehet megoldás semmire sem, csak az ország pusztulásához vezethet.

Különösen akkor, ha a bűnbaknak kinevezett népek ellen elkövetett bűneink az égre kiáltanak.

Mégsem történik semmi.

Ha valamit tesznek is, akkor az csak látszatintézkedés, vagy a Vezér fényezése.

Pedig Orbánnal kollaborálni ebben a kérdésben bűn, mert lehet ugyan, hogy egy adott szituációt meg lehet oldani alázatoskodással, a Vezér seggének fényesre nyalásával, de a problémát magát nem.

Nem kell elájulni, ha a magukat Nemzeti Érzelmű Motorosoknak nevezett neonáci csőcselék egyik provokációját – mellesleg törvénysértő módon – betiltja a kis despota, lesz helyette másik.

Nem kell elájulni attól, ha a Református Egyház csóválja a fejét Hegedűs lelkész többedik antiszemita megnyilatkozása miatt.

Nem csodálkozni kellene, hanem palástvesztésre ítélni azt, aki az isteni törvényt megcsúfolva embertelen eszmék ócska kiszolgálójává silányult.

Törvény kell ellenük, azonnali feloszlatás, nem formális indokokra, hanem a meghozandó törvény tisztességes szellemére hivatkozva.

Nem kell tűrni, hogy a magyar államból majmot csináljon pár, magát roppant furfangosnak képzelő idióta, akik a nyilas karszalag közepére az echte nyilasnak azonnali ejakulációt okozó H betűt rovásírással írják fel.

Nem kell a fejünket csóválni a Hősök Parcellájában álnéven eltemetett Szálasi sírjának hallatán, hanem meg kell állapítani a személyazonosságot, aztán exhumálni és a maradványait porrá darálva beleszórni a Dunába, folyóba lőtt áldozatainak a meder mélyén eliszaposodott maradványai mellé.

Orbánnak ez a helyzet természetesen tökéletesen megfelel.

Majd elmegy a Zsidó Világkongresszusra, elmondja, hogy Magyarország sohasem, az ő kormánya és pártja meg aztán végképpen nem antiszemita, sőt, – aztán majd Feldmayer Péter hitet tesz a szólásszabadság mellett.

Legutóbb azt mondta: egy demokráciában széles körben védelmet élvez a szólás és a vélemény szabadsága.

Bármi legyen is a Jobbikosok vagy a motorosok tényleges szándéka, ha egy tüntetést nem deklaráltan antiszemita céllal hirdetnek meg, akkor azt nem szabad betiltani.

Nem hát, a szervezeteket kell azonnal betiltani, még ha egy kormánytisztviselőnek ezzel kell töltenie teljes munkaidejét, akkor is.

A nyilasokat és nácikat – még ha Nemzeti Érzelműnek nyilvánítják is magukat – nem illeti meg sem a szólásszabadság, sem a szervezkedés szabadsága, ezt a lehetőséget eszméik népszerűsítésére eszmei elődeik már eljátszották ezelőtt hatvan-hetven éve.

Ezek bűnözők, mert megmérgezik az országot, a magyarságot, a lelkeket, az ifjúságot, a demokráciát.

Azok pedig, akik ezt eltűrik, vagy sunyi politikai szándékból – oszd meg és uralkodj – nem lépnek fel ellene, azok bűntársaik.

Jelzem, ha valamelyik zsidó azt hinné, hogy a cigányellenes rasszizmus őt nem érint, hát téved – a nácik csak a könnyebb feladat felől tartanak a nehezebb felé.

Az a zsidó pedig, aki támogatja ezeknek a férgeknek bármelyik törekvését, az hülye zsidó.

Nem kellene rálépni az auschwitzi rámpa felé vezető útra, nem kellene illúziókat kergetni, nem kellene elhinni, ha a farkas kitűzi magára a „báránybarát” jelvényt, a farkast ki kell irtani.

Azonnal, kegyetlen következetességgel.

Fényes István

85 hozzászólás

  • Jó írás.

  • Öszintén sajnálom, Fényes Istvánt!
    Először is, örökös félelmei miatt. Másodszor is,vak és hiányos információi miatt.
    Manapság Európa nagy országaiban, német, francia, svéd stb mindenütt erős neonáci pártok működnek. Senki sem esik ott pánikba, hiszen azt mondják, ezek a demokrácia jelei, szabadság van.Csak a magyar jobboldallal vannak problémái! Megértem.
    DE akkor MIÉRT Orbán a XX.század pestise?
    Ő nem antiszemita, nem pártolja ezeket a megmozdulásokat.Ja, hogy Orbán, mert Orbán, a magyar keresztényi eszméket vallja? Éppen ideje, 70 év után, hogy egy államfő a magyar Szent István-i alap törvényeket figyelembe vegye. Ezért pestis???????
    Minden szimpátiám a zsidók szenvedéseivel, a 40-es években!
    De szeretném, ha valaki ITT szimpátizálna, a Rákosi kor szenvedőivel is.Ami viszont 1945-1990-ig tartott. Mert Kádár elvtárs is kivégzett 360 magyart, a volt miniszterelenökkel együtt.

  • Teljesen egyetértek. Régóta el kellene távolítani ezt a férget onnan, ahol most van.

  • Sokàig azt hittem,hogy mi magyarok tudunk leginkàbb tulozni,örömünkben-bànatunkban,de amit itt olvashatunk,olvashattunk különbözö szerzöktöl,meggyözött,hogy vannak nàlunk-sokszor jogosan-
    szélsöséges véleményt képviselök is.
    Ennek a cikknek sincs apropoja,a valos és tragikus bününk,valamint
    bünrészességünkön kivül.

  • Figyelő: A “kommunizmus” áldozatait most mindenki kórusban sajnálja, az 56-os ellenállókat pedig folyamatosan dicsőitik. A zsidópusztitást pedig egyre többen tagadják.
    Sajnálom, hogy magát sérelem érte, de ezen nem tudunk segíteni. De az ilyenek megelőzését még igen. És most Magyarország kormánya segítő kezet nyújt a náci hordának.
    Közben épiti azt a rendszert, ami Őnt ugy megbántotta.
    Azt pedig el kell hogy higye, rengeteg embert megnyomorított a “kommunizmus”. Nem csak a kivégzés öl meg embereket. (nagybátyám sírhelyét a mai napig nem tudjuk. Baleset érte fegyvertisztitás közben. Ismerős?)
    Az pedig, hogy van máshol is náci, az nagyon gyenge védekezés. A nácizmus nem fér bele a demokráciába. Ezt csak elmebeteg gondolhatja. Én még ilyen megnyilatkozást “normális” ország vezetőitől nem hallottam. Ha most valakit megbántottam, nem érdekel. A demokrácia az más dolog. Egészen más! Azt még hozzátenném, aki megtűri az antiszemitizmust, az bizony bűnös antiszemitizmus bűnében.

  • Figyelő: higgye, sorry.

  • ha ilyen cikket olvasok sose tudom hogy viccbol irtak e vagy komolyan gondoltak…utobbi esetben irany a dokibacsi

  • Judit Noszticzius

    1944 óta diktatúra fertőzik a féreggel együtt Orbánékot -KDNP-t és Jobbikosokat máig !!!!!!! :-/ :-/

  • Nagyon jo cikk.

  • Figyelő!
    Tökéletesen megírt hozzászólás!
    Már megint csak az egyik oldal sérelmei,sirámai jelennek
    meg,bár a szélsőségességet illetően igazuk van,de volt egy másik oldal is rengeteg gyilkossággal szemétséggel,arról miért nem beszélnek,sajnálkoznak?Sok bűnös gyilkos természetes halállal halt meg és még ma is élnek közülük szabadlábon!!!! Ez nem baj?Na ez is a jobboldali szélsőségesek erősödését segíti elő!
    Aztán minden demokratikus országban vannak szélsőséges pártok, akik indultak a választásokon és a szavazók bejuttatták őket törvényesen a parlamentbe,ez ellen nincs mit tenni,legfeljebb megakadályozni a rendbontást illetőleg kellő védelmet biztosítani a többi állampolgár-nak. Egyébként ez a cikk is többszörös egyoldalú baloldali ismétlés mindig ugyanabban a témában!!!
    szemszögből ismétlés a témában!

  • Na meg arról,hogy kik voltak a múltban és most kik a férgek
    lehetne beszélni……Persze régen ha egy miniszterelnökről,
    vagy akár csak egy politikusról ilyen becsületsértő és hazug
    cikk jelent volna meg már rég elvitte volna az ÁVÓ,vagy
    később más “rendes”elvtársak,persze akkor még nem volt
    demokrácia,most viszont van,ha ilyen írás büntetlenül meg-
    jelenhet!!!!!

  • Kedves Figyelő, Orbán vallhat bármilyen keresztényi elveket – mint magánember.

    Egy alapvetően nem istenhívő országban viszont semmi joga rákényszeríteni az országra a saját világnézetét. Még akkor sem, ha ő a miniszterelnök. Arról nem is beszélve, hogy minden világvallás kirekesztő, tehát aki erre alapozza a politikát, az kirekesztő politikát csinál.

    Orbán nem a magyarság miniszterelnöke. Orbán azok miniszterelnöke, akik hisznek neki és benne. Aki nem, mert tudja, hogy egy tolvaj gazember, aki csóró kollégistából rejtélyes módon lett az ország minden valószerűség szerint egyik leggazdagabb embere, azok kommunisták, természetesen hazaárulók és magyargyűlölők. Figyelő és társai szerint legalábbis.

    Hiába jön Rákosival, mert ami Rákosihoz köthető – a szélsőbalosság – az gyakorlatilag nem létezik a magyar politikában. Ellenben a holokausztot tagadó vérnácik élnek és virulnak. Ha annyian lennének, mint a rákosisták, a kutya nem foglalkozna velük. Én biztosan nem. De a nácik pontosan tudják, hogy Orbánban bízhatnak, mert nem azt kell figyelni, amit mond, hanem amit tesz. És komolyan ellenük még nem tett soha semmit. Kenegeti a szart, hogy rusztikusan fogalmazzak. Orbán számára a nácik nem világnézeti, hanem csakis politikai taktikai kérdés. Ha az kell a hatalmához, hogy összefogjon velük, összefog. Ha már nagyon támadják emiatt potens tényezők, akkor meg nem fog össze. Mikor a Zsidó Világkongresszus Budapestre jön, akkor betilt motoros nácikat – igaz, csak amolyan pávatáncos módon. Pártja de facto szövetségben van a Jobbikkal, mert lehet, hogy a parlamentben verbálisan ütik egymást, de ahol a hatalom ténylegesen érinti az emberek életét – az önkormányzatokban – ott szó sincs elkülönülésről.

    De ha már Rákosi, akkor tessék. Az én nagyapám átment mindenen, ami a Rákosi-korszakban rettenetes volt. A kuláküldözésen, a padláslesöprésen, még börtönbe is zárták, fia 56 után elmenekült, az oroszokat sem szívelte, mert 3 évet húzott le ukrajnai szénbányákban a háború után – és mégsem volt olyan véresszájú, mint azok a hajdani párttagok, akik ma dúsan tenyésznek Orbán környezetében.

    Nekem már az is egy mérhetetlen pimaszság, hogy az az Orbán kommunistázik, akinek a párttitkár apukája a hajdani pártfunkcióját időben és jó érzékkel gazdasági hatalomra konvertáló funkcionárius őstípusa.

  • Kedves PooPoo, nyugodj meg szépen, a háborúnak vége van. Lazíts egy kicsit.

  • Nem kell új törvény a nyilas párt betiltására,hiszen itt van a meglévő,ezt kell alkalmazni:

    1947. évi XVIII. törvény. II.rész,I.cím,4.cikk:

    Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett magyar területen minden
    fasiszta jellegű politikai, katonai avagy katonai színezetű szervezetnek, valamint minden olyan
    szervezetnek feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges propagandát,
    ideértve a revizionista propagandát, fejt ki,

    a jövőben nem engedi meg olyan e fajta
    szervezeteknek fennállását és működését, amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól.

    http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=94700018.TV

  • Fényes István

    Kedves Dakota, a háborúnak nincs vége, ameddig egyetlen olyan ember is teret kap az országban, aki az embereket származásuk miatt üldözni, elnyomni, elkergetni akarja.
    :O)))

  • Fényes István

    Kedves Boda Marcsi, a másik oldal sérelmeiről írjál te, ha igazat írsz, nem fogom kétségbevonni.
    Nekem a nagybátyám elesett Makónál, nagyapámat deportálták, a nagynéném nagykereskedését államosították, a nagynéném férjét meg nem engedték felszentelni, mert részt vett a kispapok lázadásában, mégis azt mondom, hogy a nácizmusnak semmi, de semmi keresnivalója nincs az én hazámban.
    A náci és ahhoz hasonló szervezeteket betiltani pedig nemzetközi szerzpődésekben vállalt kötelezettségünk.
    Pont.

  • Fényes István

    Kedves domb, neked pedig tanulnod kellene, sokat, mert ha a történelemből nem tanulsz, akkor előfordulhat, hogy később drágább lesz a tandíj, mint valaha is gondoltad volna!
    :O)))

  • Fényes István

    Kedves Dénes, nem elégséges apropója a cikknek a Budapesten ülésező Zsidó Világkongresszushoz kapcsolódva beszélni valos és tragikus bününkről, bünrészességünkről?
    Szerintem remek apropo, mert erről tudnia kell minden felnövekvő gyereknek, fiatal felnőttnek, hogy soha, soha ne ismétlődhessen meg!
    :O)))

  • Fényes István

    Neked meg, kedves Figyelő, az Ablak-Zsiráfot ajánlanám figyelembe.
    Az Orbán és a huszadik század pestise ( nácizmus, myilaskeresztes mozgalom) ondatban az és egy viszonyt fekjez ki – van Orbán és van nácizmus, és az egyik hogy voszonyul a másikhoz…
    Engem egyébként nem érdekel, esetleg csak aggaszt, hogy más országokban is van nácizmus, de az én országomban ne legyen!
    Ez minden magyar elemi érdeke.
    Amúgy Orbán nem államfő, a megtorlás során 198 embert végeztek ki, legtöbbjük vastagon rászolglt a kötélre, nem véáletlen, hogy a mai rendszer egyetlen valamirevaló 56-os hőst nem tud felmutatni, akikkel meg próbálkozik, mert vállalható – pl. Angyal, Kopácsi, Bibó Nagy Imre – az valami oknál fogva egytől egyig kommunista.
    Gondolkodj el ezen.

    :O)))

  • Figyelő
    2013 április 26
    2:31 du.
    mondom, hogy baj van a szövegértésével! nem orbán a pestis, hanem az újra termelődő, általa meg sunyin mellénézett nácizmus, fasizmus, a nyilas eszmék! a cikk csak mellékesen érinti orbán fenséges személyét, de ez magának magas, mint lónál a farzseb 😀
    szóval, aki itt sajnálatra méltó, az maga, klárika. már keveri a múltat és a jelent. kicsit korán jött az öregkori demenciája, nem gondolja?
    azért reggelenként kérjen meg valakit, hogy ellenőrizze az öltözködését. tudja, a bugyi, meg a kombiné nem a nadrág, vagy szoknya fölé öltendő, a melltartó is hülyén néz ki a blúzán kívül 😀

  • Figyelő
    ugyan ne hazudozzál már.
    Méghogy ” őszintén sajnálod ”
    Naná..mint ahogy a haláltáborokban elpusztítottakat is ” öszintén sajnálod ”
    Ócska kis antiszemita ..

  • Takonyka a háború majd csak ezután fog kezdődni.
    Addig szépen lazítsál , élvezd a a szar életedet , amíg lehet.

  • Buta-boda nem kiskegyed a ” Lányok Asszonyok Orbán Viktorért Egyeület ” elnevezésű fészbukkos gittegylet egyik oszlopos tagja ?
    ( Nem vicc , ez egy létező csoport a MAI MAGORORSZÁGBAN , az embert esze megáll.Tele van vele a NET .)

  • Tisztelt István!
    Az írásaid mindig komoly témáról szólnak, de némi humorral mindig fűszerezed. A mostani komoly hangnem is nagyon tetszik. Gratulálok.

  • Fényes!
    Igaza van a nácizmusnak nincs is helye ebben az országban,ez
    tény még akkor is ha sokan másképp látják!
    Vannak durva megnyilvánulások,de ugyanez jellemző más országokra is,ahol szintén nem tudják betiltani ezeket a
    csoportokat(pld.Németországban sokkal nagyobb gond van és
    nem merik betiltani,vagy nincs rá törvényi lehetőség)
    Alapvetően azonban nem ez jellemző az országban illetőleg
    törvényi eszközökkel az atrocitások ellen fel lehet lépni.
    Változatlanul fenntartom,hogy ezen a fórumon csak ezekről a
    szélsőségesekről esik szó ÁLLANDÓAN míg a “szélsőbal”!!!!
    múltjáról és sajnos JELENÉRŐL….nem ami viszont legalább annyi embert sért illetőleg éríntett!!!!
    Geyza agya viszont egyre sötétebb,biztosan valami titkos
    ÁVH-s utódcsoport tagja,vagy csak “kocsmai törzsgárdatag”

  • István!
    Én a címet módosítanám!
    “Orbán a XX.-XXI.-ik század pestise!”-re!

  • Kedves Fényes,
    Az igaz, hogy a nácizmus és a kommunizmus pestis volt Európában. Mindkettőben éltem. Tudom mi a nácizmus is! Még mindig sok mindenre emlékezem.
    DE ne is haragudjon, ezekkel összehasonlítani a mai Magyarországot, és benne Orbánt, egy beteges rémálom. Vagy nem tudja milyen ha nácizmus van, milyen ha az ország vezetője az (Szálasi például)!
    Az egészet csak azért írta, hogy eggyel több Orbán ellenes cikkre volt gusztusa, de ilyen itt sok található. Újat már nehéz mondani, ezért választotta ezt a címet is.

  • Figyelő!
    Hiába erőlködnek,a hazugságokat és az alaptalan ,nevetséges
    rágalmakat a normális emberek nem “veszik be”,csak magukat
    járatják le……

  • Fényes István

    Kedves Figyelő!
    Ez a cikk a zsidókról, a nácizmusról és napjaink antiszemitizmusáról szól.
    Az a halálom, mikor el sem olvassák, amit írtam, de kritizálnak.
    Ennél jobban már csak az fáj, amikor nem lehet egyetlen témáról beszélni, mert ha leírom, a náci szót, rögtön jön valaki és kommunistázni kezd.
    Nem mennék bele a témába, arról is lehet beszélni, de egyik oldalt sem menti a másik bűne, ellenben jelenleg Budapesten nem Lenin-fiúk motoroznak, hanem neonácik.
    Én erről írtam, javaslom, beszélgessünk erről, mert ezzel az egyrészt-másrészt szarakodással csak a problémáról tereljük el a figyelmet!

  • Fenyes ur…minden betut elolvastam a cikkebol….2 felzsido unokam van akik nagymamajat ugy dobtak ki az auschwitzba tarto vonatbol….DE nalunk nem ragodnak ma is ezen mert dolgoznak a szuleik tisztviselokkent…presze tudnak a veszkorszakrol de NEM RAGODNAK RAJTA minden nap HALA A JO ISTENNEK

  • A cikk lényege számomra ez a mondat: “A jóllakott ember nem antiszemita.” Mélységesen igaz. A szerzőhöz hasonlóan én sem emlékszem fiatalkoromból efféle szélsőséges és gyűlölködő megnyilvánulásokra. Túl sok az éhes és reménytelen ember. Reményt és ételt ez a mostani kormány sem tud adni, hát megadta a szabad gyűlölködés “jogát”. Vannak akiknek ez is elég. Vannak aztán szép számmal olyanok is, akikből Izrael állam rettenetes és elítélendő magatartása a palesztin lakosok ellen váltotta ki ezt az érzést.

  • Szálasi maradványait nem a Dunába kell szórni porrá őrölve, hanem a klozetba.

  • Ez az írás egy gyilkosságra való felbújtás akárhonnan is nézem.
    Nem beszélve arról hogy az egész firkálmányban elítéli azt.

  • Szivbe markoló irás.Elolvasása után elszégyeltem magamat,amiért magyarnak vallom magam.Bizony-bizony “mi vagyunk az oka….akik eltürjük ezt a mocvskoságot.”És milyen sokan vannak akik még lelkesen tapsolnak is e jelenségnek.És mennyire igaz az az állitása is e cik irójának,amikor azt irja:”A ti valódi ellenségeitek az,aki a ti rovásotokra gazdagitja a családját.”Annak,aki nem tudja mit rejtenek e sorok,annak ajánlom Debreczeni Jozsef:A politika fertője c.köngyvét,annak is a 33-38.oldalán leirtak elolvasását.Ezt különösen ajánlom a “békemenetelésben résztvevöknek és annak a fogatlan idősödő hölgynek,aki nyáltol fröcskölő szájjal szidta a székházat elfoglaló diákokat és közben az Istenre hivatkozott.

  • clarita,
    Nagy tévedés! Nem a jólakott emberől van itt szó. Amit egyesek visszasírnak a Kádár rendszer, mikor nem volt szabad sajtó, szabad szó stb.
    Az európai, vagy más nyugati országokban sokkal TÖBB antiszemita megnyilvánulás van, mint kis hazánkban. Égettek fel zsidó iskolát? Montrelban már felgyújtottak egyet. Befirkálták a zsidó sírókat? Vagy megrongáltak zsinagógát? Itt már azt is tették, és minden nagy nyugati városban megtörtént számtalanul, Párizsról, Londonról nem is beszélve…

  • Llanfair

    2013 április 26
    4:26 du.
    Hol élsz,te izé?Vészmadár.Nézz körül kicsit,nincs az az európai ország,ahol olyan nácizmus lenne,mint Amerikában.Miért nem krákogsz,hogy az usában vége a világnak?Hát a külhoni magyar kisebbségeket ért sérelmek,azok miért nem borítják ki nálad/nálatok a bilit?A magyarok nácik,tehát nem emberek?Minden magyar náci,te geci?Arra válaszolj nekem,mikor izgultál fel legutóbb azon,hogy Erdélyben,a Vajdaságban,Felvidéken napirenden vannak a magyarverések?Hányszor élveztél el e hír hallatán,az utóbbi napokban?Fogjátok már be a soviniszta pofátokat,rohadt önsajnáók!

  • “Természetesen kiolvastam a zsidósággal és a holocausttal kapcsolatban minden magyar nyelven elérhető irodalmat, a Sorstalanság kötetemet sem a Nobel-díj után vásároltam, úgyhogy voltak ismereteim a haláltáborokról, a Kamenyec-Podolszkíjban elkövetett tömeggyilkosságról, a vidéki magyar zsidóság gyakorlati kiirtásáról.”

    Hát a köröstárkányi,csíkszentdomokosi,szárazajtai satöbbi magyarirtások irodalmát kiolvastad-e?A fszért nem jut eszetekbe azokért mondani legalább egy árva szót,kiknek nyelvén átkozódtok?Olyan hitelesek vagytok,mint sztálinék és hitlerék együttvéve.Ugye tudod,hogy barátok voltak?Ugye tudod,hogy a Goldman&Szopsz tartja a kezében a holocaust-ipart?Hogy ez egy ipar?Ugye tudod,hogy hány éve ért véget a II. világháború?èst azt is,mert olvasott vagy,hogy azóta hány ártatlan magyart kínoztak meg,végeztek ki csak azért,mert magyar?Erröl írjál ide egy remekmü-gyanús cikket,elvtárs!Ne szenvelegjetek annyit,mintha még mindig ti szenvednétek legtöbbet a világon.Vége!

  • Buta-boda:
    Azért vagyok én ávéhás mert megállapítottam hogy kiskegyed vélhetőleg tagjává vált az eszetlen asszonyok dac-szövetségének ?

  • domb

    2013 április 28
    3:10 de.
    domb,szerintem a kurva anyját minden szemét nácinak: MINDEN (!) SZEMÉT NÁCINAK!Mindenütt van ilyen.De kihegyezni a magyarokra,a magyar kormányra,bármelyik népre,egyenlö a sovinizmussal,a nácizmussal.Aki ezt teszi:az maga is náci.Az ilyen alakban nincs öszinte alázat,nincs empátia.Nem érez semmit a tragikus sorsúak iránt,csak magát fényezi.

  • Mokkaczuka
    2013 április 28
    5:02 de.

    szia Mokka !!!!
    🙂

  • cornelius

    2013 április 26
    7:40 du

    “Egy alapvetően nem istenhívő országban viszont semmi joga rákényszeríteni az országra a saját világnézetét. Még akkor sem, ha ő a miniszterelnök. Arról nem is beszélve, hogy minden világvallás kirekesztő, tehát aki erre alapozza a politikát, az kirekesztő politikát csinál.”

    Hát az nem kirekesztö,hogy kirekeszted a vallásos embereket?Tipikus neoliberális ocsmányság:a vallás,a hit kizárólag magánügy.Neked.Kereszténység nélkül nincs magyarság,Magyarország.Ezek szerint a nemzeti hovatartozás is kirekesztö.Jelzem,van olyan magyar népcsoport,mely éppen vallása által határozza meg saját hovatartozását,identitását.Ök kit rekesztenek ki?
    Hogyhogy “nem istenhívö” ország?Te ezt honnan veszed?Kutattál?Mutasd már be az eredményeidet.
    És honnan rekeszt ki a világvallás?Kit rekeszt ki?Magyarországon vallásszabadság van,elvtárs.Nem tudta?Álljak át az ufósokhoz,hogy ne legyek kirekesztö?Te nem tudod,hogy mit beszélsz.

  • “Mikor a Zsidó Világkongresszus Budapestre jön, akkor betilt motoros nácikat – igaz, csak amolyan pávatáncos módon. Pártja de facto szövetségben van a Jobbikkal, mert lehet, hogy a parlamentben verbálisan ütik egymást, de ahol a hatalom ténylegesen érinti az emberek életét – az önkormányzatokban – ott szó sincs elkülönülésről.”

    Te teljesen meg vagy buggyanva.Orbán betiltja a motoros gecik felvonulását,erre Jobbikos lesz nálad.Mondd meg öszintén,mit sz(e)dsz?

  • Egy ilyen förmedvény és a nácik között semmi külömbség nincs. Hogyan mer bárkit is elítélni mikor egy szikrával sem külömbözik attól amit kritizál.

  • Azt nem tanultuk meg a történelemből, hogy a szélsőséges nézeteket maga a demokrácia termeli ki, amikor nyomorba dönti gazdaságot, morált…és csak a megosztásra törekszik, olyan címszó alatt, hogy a “demokrácia sokszínű”…a pestis valós, újra lehet ok és okozatot felcserélni, bűnbakot keresni, szart kenni a másik fajra…ÉBRESZTŐ, mi magyarok egyszer már ezért többet vesztettünk, mint Németország…Most mit akarunk? Szűnjön meg az a szó, hogy Magyarország?…mert ha a történelem ismétli önmagát, akkor már csak ezt tudjuk elveszteni.

  • Geyza
    2013 április 27
    5:49 de.

    Gayza, igyál még egy üveggel és fogd rá a nyuszira 🙂

  • Joe!
    Így igaz,ami az egyik oldalon bűn az a másikon is,aztán
    Fényesnek nem kell nekem sem másoknak bizonygatni, aki ismeri a történelmi tényeket az tudja,hogy nem csak nácik,nyilasok
    voltak hanem a “kommunizmusnak” is sok ártatlan áldozata
    volt.A baj csak az,hogy ez a fórum kizárólag a szélsőjobboldali bűnökkel foglalkozik és azzal is sok
    hasonló cikk formájában!Ismétlés!!!!…

  • Fényes István

    Marhára nem érted te ezt, kedves bucka…
    Mindenki dolgozik, aki élni akar, és az élete senkinek sem merő aggodalom.
    De ha az ablakod alatt nácik masíroznak, ha a stadionokban zeng a zsidózás, ha Nemzeti Érzelmű Motorosok a holocaust megemlékezésen akarnak gázt adni, akkor bizony nem árt felhívni a figyelmet arra, hogy veszély van.
    Mint amikor kiszabadul az utcára egy veszett kutya, – gondolom, te is felhívod az unokáid figyelmét, hogy ne kezdjék el a fülét simogatni.
    Majd ha Budapesten lesz egy tisztességes, jelentőségéhez méltó holocaust emlékmű a Kossuth téren, na, majd akkor lehet, hogy elég lesz néha odamenni, felnézni rá és emlékezni.
    A múlt nagyon fontos, éretelmes embert az tanítja a jövőre.
    Az ostoba, meg azt képzeli, ha agyonhallgatja, akkor talán feledésbe merül.
    Téved.

    :O)))))

  • Fényes István
    2013 április 28
    2:36 du.

    Kedves PooPoo, az agyonhallgatás és a túllihegés között azért van árnyalatnyi különbség, még akkor is, ha te ezt nem érzed.

  • Figyelő
    2013 április 28
    8:46 de.
    Igen.
    Olvass utánna.

  • A cikk érdekes és tanulsàgos,de egyoldalu.
    Mit tettek: Kertész Àkos,Bartus,Heller,Konràd.. és az itt megjelenö irok az antiszemitizmusért? Mocskolodàst! Ki érdekelt az “adok és kapokban”?
    A fàjdalom,keserüség és éberség érthetö.A tettesek kivégezve-felakasztva-,a bünösök jogosan üldözve-màig is,vagy nem?-.

  • Fényes István

    Kedvess küszküllő, csak, hogy ne halj meg ebben az igen szánalmas állapotodban.
    Orbán egyébként a Zsidó Világkongresszus idejére nem tiltott be semmit, a motorosok vonulásását tudomásul vette a Rendőrség, csakúgy, mint Hegedűs tiszteletes Jobbikos képviselő feleségének anticionista rendezvényét.
    De nekem ne is Orbán tiltsa be az ilyesmoit, hanem tartsák be a törvény.
    Éppen most akarják tövénybe iktatni a világröheje rezsicsökkentést, a náci megmotzdulásokat meg már a II. világháborút lezáró békeszerződést beiktató törvény betiltotta, érvényben van, csak tenni kellene a Rendőrségnek a dolgát, a szervezőket meg figyelmeztetni.
    Esetleg lehetne kölön törvényben szankcionálni is a dolgot, egyet nem lehet: egy idióta kegyére bízni ezt a kérdést.

  • Fényes István

    Neked meg, kedves dakota, ha az anyád meg a kishúgod a magyar állam tevőleges részvételével egy krematórium kéményén keresztül távozott volna az élők sorából, bizonyára más lenne a véleményed.
    :O)))

  • Fényes István

    Rossz lehet ennek a küszküllőnek, vaélaki megtaníthatná már beszélgetni…
    :O)))))

  • Figyelő

    Az bizony meglehet, hogy tévedek. Csak egészen fiatal koromban gondoltam azt, hogy a zsebemben hordom a bölcsek kövét…Ahhoz viszont ragaszkodom, hogy a nyolcvanas években nem volt a közbeszéd része a “zsidózás”. Az is igaz, hogy a “zemberek” visszasírják a Kádár rendszert, a mostani fiatalok meg egyenesen aranykornak tartják…

  • Joe
    2013 április 28
    11:57 de.
    “Egy ilyen förmedvény és a nácik között semmi külömbség nincs. Hogyan mer bárkit is elítélni mikor egy szikrával sem külömbözik attól amit kritizál.”
    Wow..
    Lőrincze csókoltat.

  • Jávorszky Mária

    Fényes István!-maga uszító,hazudozó megélhetési rettegő!
    vivá telávivá!

  • Puchert János

    “Amúgy Orbán nem államfő, a megtorlás során 198 embert végeztek ki, legtöbbjük vastagon rászolgált a kötélre, nem véletlen, hogy a mai rendszer egyetlen valamirevaló 56-os hőst nem tud felmutatni, akikkel meg próbálkozik, mert vállalható – pl. Angyal, Kopácsi, Bibó Nagy Imre – az valami oknál fogva egytől egyig kommunista.
    Gondolkodj el ezen.”
    Na kedves Fényes István ezzel a beírásoddal Jávorszky, Boda,Figyelő stb. szintjére süllyedtél jó volna ha egy kicsit elgondolkodnál azon, hogy miket írtál ide és egy kicsit talán elgondolkoznál azon,hogy mennyivel vagy különb azoknál akiket elítélsz

  • Fényes István

    Puchert Jánosnak.
    Sokkal.
    Mert én igazat írok, de jöhet a te felsorolásod, aztán majd beszélgethetünk, ha van kedved hozzá!
    :O)))

  • Fényes István

    Jávorszky Máriának:
    Érdemben sehol semmi?
    Az általad választott műfajban + még az ötéves unokám is jobb – minek írsz, ha nincs mondanivalód?
    :O))))

  • Fényes István

    Erős Dénesnek:
    Tudod, az antiszemitizmus elleni harc olyan, mint a tarck irtása, szinte reménytelen, de azért ha szorgalmas vagy, akkor elfogadható állapotokat tudsz fenntartani.
    :O))))

  • Egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy bodának meg a többinek fogalmuk sincs, mi történik itthon. A legmeglepőbb valamelyik “okossága” arról, hogy a szélsőségesek megjelenése a demokrácia velejárója. Ja. Mert diktatúrában ott ül a hatalom csúcsán. Az orbánisták, élükön vezérükkel egyébként többségükben nem nácik. Semmilyenek – hit, elvek, értékek, erkölcs nélküli bugrisok, akik mindig azt mondják, amit szerintük a többség hallani akar, így nyugodtan maguk alá söpörhetik az országot. Ha egyáltalán valamire emlékeztet a működésük, akkor épp mostanában az Áprilisi tézisek-et váltják valóra. Nemrég a játékgépek, mostanában meg a trafikok politikai szempontok szerinti odaítélésével fosztanak meg több tízezer magyar állampolgárt – akik szerencsétlenségükre itt is laknak, itt is szeretnének boldogulni -, a vállalkozásuktól, megélhetésüktől. Nekem ismerős a történet, amikor apám üzletét vették el – 1952-ből.
    (Ja, gyengébbek kedvéért: az Áprilisi tézisek szerzője V. I. (nem hatodik, hanem Vlagyimir Iljics) Lenin volt, és a Kerenszkij kormány megbuktatásának, ezzel a polgári társadalom kiépítése megakadályozásának forgatókönyvét tartalmazta.)

  • Kedves falusi
    Te tényleg csak ennyit értettél meg a hsz-ből?
    Leragadtál a stilisztikánál?
    Gratulálok

  • · Idrisz Baba türbéje, török síremlék, 1591 Pécs, Nyár u. 8.A kórház területén találjuk a török kori sírhelyet, Idrisz Baba türbéjét.A sírhelyen nyugvó török férfiú személyéről csak keveset tudunk. Evlia Cselebi török utazó, “igazhitű orvosnak” nevezi, Ibrahim Pecsevi szerint csodatévő jövendőmondó volt.A nyolcszög alaprajzú, kupolás sírhely az 1500-as években épült. A török hódoltság után 1686-ban a jezsuiták vették birtokukba, és a pestiskórház kápolnájává alakítottak át, majd a pestises betegket oltalmazó Szent Rókusról nevezték el. (Ennek emlékét őrzi a Rókus-domb neve.) Később a katonaság lőporraktárnak használta. 1912-ben részben feltárták és restaurálták, de mai alakját csak 1961-ben történt műemléki helyreállítása után kapta meg. Ekkor tárták fel Idrisz Baba sziklába vágott sírhelyét, ahol megtalálták a benne ép állapotban lévő csontvázát is.A türbe berendezését, a síremléket, a hímzett takarót, az imaszőnyeget a Török Köztársaság kormánya adományozta. Ez a türbe a magyarországi török építészet jelentős emléke, csupán a budai Gül Baba sírja ismert még ezen kívül. Mindkettő a mohamedánok zarándokhelye.A Gyermekkórház kertjében, a Rókus dombon. A türbe (vagyis sírépítmény) nyolcszög alaprajzú, kupolával fedett, kőfalú épület. Oldalfalain három kisméretű, négyszög alakú ablakot találunk, felettük szamárhátívvel. Ezek fölött kör alakú kis világítóablakokat is helyeztek el. A jelenlegi bejárat gótikus kőkerete egy barokk kori átépítéskor kerülhetett mai helyére. Az épület belseje eredetileg vakolt és meszelt lehetett. A sziklába vájt sírban Mekka felé néző arccal nyugodott Idrisz Baba (baba=apó), a feltáráskor megtalálták sírját, teljes csontvázával. A mai kis kiállítás bemutatja a mohamedán halotti kultuszt és az épület rövid történetét. Az épületet a 16/17. század fordulóján emelték a köztiszteletben álló török orvos (más forrás szerint jövendőmondó) emlékére. Messze földről zarándokoltak (és eljönnek ma is!) ide a törökök.

  • Joe
    2013 április 29
    7:55 du.
    Köszönöm.
    Mindíg is nagyra értékeltem a nyelvtani hibáktól hemzsegő írásokat megjelentető irodalomkritikusok véleményét.

  • Kedves Ferguson,
    érdekes és tanulságos írását, gondolja, hogy az itteni résztvevők értékelik?

  • Puchert János

    István annak ellenére, hogy három diplomát tudsz felmutatni azt kell mondjam hiányosak az ismereteid ami 56-ot illeti, 230 főt végeztek ki a megtorlás során. Bibó István a Paraszt Pártot képviselte a Nagy Imre kormányban. Az meg egyenesen gyalázatos ahogy írod legtöbbjük vastagon rászolgált a kötélre,egyébként a cikkel egyetértek de a kommenttedben ez a rövid de nagyon felháborító megjegyzés lerombolja a cikk hitelességét. Nem vitatom, hogy volt egy néhány aki rászolgált a legsúlyosabb ítéletre de messze nem a legtöbbjük, irodalomként javasolhatom az 56-os Intézet 1996-ban kiadott három kötetes könyvét Kronológia, Bibliográfia Megtorlás és emlékezés az utóbbiban megtalálható a kivégzettek nevei és egy rövid életrajz is található róluk a szerző igyekezett tárgyilagos lenni és a dehonesztáló dolgokat is leírja

  • Hat igen… Istvannak inkabb arrol kene meselnie mikor kiraly volt! Vagy az meg nem? Meg lehet…

  • Fényes István

    Kedves János, ötvenhattal kapcsolatban az adatok ezerféleképpem értelmezhetők.
    Itt vannak mindjárt olyan szimbolikus figurák, mint a kis deviáns, Mansfeld, akit 56-os tevékenysége miatt békén hagytak, ő utána vitézkedett – ma úgy minősítenék tetteit, hogy terrorcselekményeket követett el és készített elő.
    Áldozat ő, de nem azért mint ti gondoljátok a kis reszelő és autótolvajról.
    Ő egy nemzeti hős…
    Aztán itt van a hős orvosnő, aki ugyan csak ötödéves orvostanhallgató volt, de valószínűleg nemigen lett volna belőle orvos, hiszen azt sem tudta, hogy hogyan kell egy vénás injekcióval benzint fecskendezni egy emberbe, ezért kénytelen volt egy bicskával szíven szúrni – többször is – így ölve meg a szerencsétlent, aki az egyik nővér udvarlója volt.
    Ő egy másik hős, szobra van az Orvosegyetem előtt – ő lesz a majdani szívsebészek új védőszentje…
    Azán itt van a köztársaságtéri bableveses kurva, aki kivágta Asztalos János honvéd alezredes szívét, meg a többi, akik ézigránátot dobtak a Hadtörténeti Múzeum parancsnokának házába, akik lelövöldöztáék a Köztársaság téren a magukatz megadó sorkatonákat, a Tuskólábú is hős, meg a Miskolcon a zsidó kereskedelmi ügynököt fellógató csőcselék tagjai is ősök, természetesen.
    Nem kétlem, hogy voltak közöttük olyan áldozatok is, akiket a hitük és meggyőződésük vitt harcba, de ne legyünk azért élettől elrugaszkodottak: forradalmárkodni veszélyes üzem.
    Mellesleg az egész Boráros téri csoport szinte kivétel nélkül börtönből szabadult bűnöző volt.
    Lehetett volna egyenként vizsgálni az ügyeket, de ezt senki nem merte bevállalni, mert akkor be kellett volna vallani, hogy bizony-bizony, ez nem a tisztaarcú egyetemisták felkelése, hanem a csőcselék forradalma volt.
    Sajnálom, ha az illúzióid romboltam volna…
    :O)))

  • Fenyes Istvan!

    Egy tomeg gyilkos embertelen rendszert es annak emberi mivoltukbol kivetkozott fenevadjait probalod itt fenyezni?Eloadod itt kommunista propaganda szovegeket es az AVH-s csirkefogok legendait, szadizmusukat es embertelenseguket igazolando. Talan egy pszihologus jobban megertene egy olyan erkolcsi toprongy lelkivilagat mint te es a diagnozis valszeg ki is tudna mutatni valami sulyos trauma okozta lelki serulest nalad…. de erre mifelenk ez egyszerubb. Az ilyeneket csak szarembernek hivjuk.

  • Fényes István

    Kedves Gabec!
    Mikor István király volt, akkor idegen hatalom fegyveres erejére támaszkodva verte le Koppány nemzeti forradalmát,majd utána jött a véres megtorlás, hogy ne is kezdjük mással, Koppányt négyfele vágták és négy vár kapuját díszítették a maradványaival.
    Az apraját szecskává aprították, majd idegen ideológiát kényszerítettek a magyarokra, aki pedig ellenállt, az nem börtönbüntetést kapott, mint a forradalmár hős anya, aki odahagyva gyerekét a Corvin közben testét – lelkét adta a forradalomért, de főleg az előbbit…
    :O)))

  • Puchert János

    István írásodat olvasva azt kell gondoljam Te átaludtad az elmúlt 23 évet még mindig a kádári propagandát nyomod ami Mansfeldet illeti kétségtelen egy demokráciában is kapott volna 5-10 évet de barbárság volt kivégezni de ugyanúgy elítélem azt is, hogy így utólag nemzeti hőst kreáltak belőle nem szolgált rá én testközelből ismertem ezt a társaságot hisz 12,5 évet együtt ültem velük csonka családban nőttek fel az utca nevelte őket fogalmuk sem volt arról, hogy mit, miért csinálnak. Ami a “hős orvosnőt” illeti talán azért orvosi diplomád nincs, hogy megítélhesd milyen orvos vált volna belőle Ő az első Orbán kormány hivatalba lépéséig nem is kapta meg a semmiségi igazolást némi politikai nyomásra rehabilitálták köszönhetjük Dávid Ibolya igazságminiszternek. Ilona is a kor gyermeke volt az Ifjú Gárdán, Az acélt megedzik-en nőtt fel kiváló tanuló volt Disz titkár nappal gyógyított éjjel illegális újság, röplapok előállításában segédkezett ez felőrölte az erejét és rosszul döntőt amikor Kollár István meggyilkolásában segédkezett, természetesen elítélem azt, hogy ma ártatlanak próbálják beállítani és a két tettestársáról szót sem ejtenek sőt a per IV r vádlottját mivel a koncepciójukat nem támogatja semmibe veszik neki az a véleménye, hogy neki mindhárom személy egyformán kedves egy személy érdekében nem kíván hazudni. Ami a “bableves kurvát” illeti annak neve is van úgy hívják vagy hívták, hogy Jankó Piroska nem vágta ki Asztalos szívét “csak” egy vágást ejtett a mellkasán bár ennél sokkal kevesebbért is kivégeztek embereket Jankó Piroska megúszta “18 évvel”hogy mennyit ült le belőle és mi lett a sorsa erről nincs információm Sziklai Sándor rálőtt a nemzetőrökre amikor a fegyveréért mentek a lakásához és az apósát is agyonlőtte aki azt mondta adják meg magukat. ami a Köztársaság téren történt természetesen minden épeszű ember elítéli nyilván ez ma már könnyen megtesszük hideg fejjel de akkor nem ilyen idők voltak ne felejtsük el néhány nappal vagyunk a Kossuth-téri sortűz után. De, hogy is állunk ezzel a Köztársaság térrel ki döntötte el itt a harcot Biszku Béla a XIII. ker. első titkára telefonál a Mátyás laktanyába Virág Endre ezredesnek küldjön a Köztársaság tére néhány harckocsit a védők felmentésére Virág kijelöl 5 hk-it de nem a parancsnokát bízza meg hanem egy idegen őrnagyot bizonyos Galló Istvánt rádió összeköttetésük nincs helyismeretük úgyszintén amikor megjelennek a téren megszűnik a lövöldözés Gallók beállnak a felkelök harckocsija mellé és lövik a székházat és mennyi év börtönt kap Galló a megtorlás idején bizony 2,5 évet mint megtéved ember. Ami a Boráross téri csoportot illeti valóban ők voltak a téren talán a legnagyobb létszámban de, hogy mindegyik börtönből szabadult bűnöző ez hazugság a parancsnokuk Nickelsburg László párttag volt Auschwitztól is az ügyességének köszönhetően szabadult meg öt 1957-ben életfogytiglanra ítélték majd később újra elővették az ügyét és 1961-ben kivégezték. Irodalom: Eörsi László 2011-ben kiadót könyve “Baross köztársaság” címmel. István az én illúzióimat nem romboltad de a saját hiteledet annál inkább, magadról állítottál ki nem valami hízelgő erkölcsi bizonyítványt

  • Fenyes Istvan!

    Ne hozd ide az Istvan-Koppany tortenelmi konfliktust, mert lathatoan bele fogsz sulni…

  • A cikk írója figyelmen kívül hagyja azt a tényt hogy az általa kiirtásra ítéltek is voltak ám katonák.Mi lesz akkor István ha a Jobbik a választásokon előre lép a második helyre ? A Jobbik szavazóit is kiakarja irtani ?

  • Fényes István

    Hát, tudod János, a helyzet az, hogy egy levert forradalom uán a hatalom általában roppant kényes a presztizsére, sokszor példát statuál és általában sokkal keményebben reagál, mint a “békeévekben”.
    Azt se felejtsed, hogy abban az időben a halálbüntetés megítélése is más volt, és nemigen tartják Churchillt vagy De Gaulle-t barbárnak a háború során kivégeztetett angol katonák vagy az OAS tagjainak sorsa miatt.
    Aki elég erős, hogy fegyvert emeljen a hatalomra, az legyen erős a következmények elviselésére is, még ha ez nem is hangzik éppen humanista kiáltványként.
    Ami Tóth Ilonát illeti, ő is áldozat, de nem a hatalom, hanem saját felkelőtársai áldozata, meg a koré, mely erejét meghaladó kihívás elé állította.
    De ettől még gyilkos és bűnös, akármennyit is nyáladzzanak ma körülötte.
    Mansfeld és Tóth Ilona szobráról is hiányoznak a mellékalakok, Mansfeld mellől nagykorú bűntársai, akik helyett – talán gyerekes hősködésből – vélhetőleg elvitte a balhét, Tóth Ilna mellől pediga a két bünetetett előéletű “hős”, akikről még véletlenül sem esik szó a meglehetősen szomorú történet mai interpretációiban.
    Jankó Piroska ezek szerint igényt tarthat a forradalom hősének címére?
    Sziklai Sándorhoz pedig a magát nemzetőrnek kinevező csőcselék vonult – mégis, milyen fegyvert akartak kérni tőle?
    Múzeumigazgató volt…
    Nevetséges.
    A Köztársaság téri pártház ostrománál meg talán beszélj néhány szót az ott agyonlőtt sorkatonákról, a téren lábánál fogva drótkötélen végigvonszolt halottról, a félig agyonvert gépírónőről, meg a hős Tuskólábúról, aki egyébként a Lottó Áruház fosztogatása során adta életét a forradalomért.
    A Baross térrel kapcsolatban pedig a szikár tény az, hogy a csoport majdnem teljes egészében köztörvényes bűnözőkből állt, ezt lehet szépítgetni, de megcáfolni nehéz.
    Mint ahogy a zászlórúddal keresztülszúrt Vági századost sem lehet letagadni, meg a kórházi ágyból a második emeletről kihajított határőrtisztet sem.
    Tudod, én ezzel az erkölcsi bizonyítvánnyal úgy vagyok, hogy nem vagyok hajlandó beszállni az össznépi hazudozásba, sem egyik, sem másik oldalon.
    Nekem úgyanúgy fájnak a sortüzek, a Salótarjánban törvénytelenül kivégzett Hadady Lajos, mint a lábánál fogva felakasztott és ócska kurvaáltal leköpdösött, a hős felkelő által bátran megrugdosott haldokló vagy halott katona.
    Vannak személyes emlékeim is a “tiszta ” forradalomról, akkoriban a Ferencvárosi Pályaudvar mellett laktunk…
    Szóval nem kellene szenteket és mártírokat kreálni, tanulni kellene inkább a történelemből.
    Bonyolult idők voltak, sokszor csak a szerencse döntötte el, ki melyik oldalra sodródott,nem csoda, hogy nem érthetünk mindig, mindenben egyet.
    De személyes érintettséged és higgadt hangvételed okán tisztellek és megértelek…
    :O)))

  • Fényes István

    Kedves Gabec, nem konfliktus volt az, hanem harc a hatalomért, utána meg nettó vérfürdő, a szent király derékig gázolt a vérben.
    Te máshogy ismered a történelmet?
    :O))))

  • Puchert János

    István én is ellene vagyok a mítosz gyártásnak ennek már számtalan helyen hangot is adtam, egy zsarnoki hatalom ellen joga van felkelni az embereknek hisz annak idején szabad választás nem volt, de azt se felejtsd el. hogy a forralom tevőleges résztvevője volt Kádár és Münnich is tehát őket is felelöségre lehetett volna vonni de ők inkább a kollaborálást választották, ami a Mosonmagyaróvári lincselést illeti elítélem és nem mentem fel őket amiatt ami előzőleg történt ott az is felelős aki oda vitte a tömeget a laktanya elé. Tóth Ilona egy tragikus hős de azért ne avasuk szenté és szobrot se állítsunk neki. Jankó Piroskát szerencsére még nem nyilvánították hősé de azt se felejtsük el mi indította erre a megbocsájthatatlan cselekedetre ezt a fiatal nőt “kulák” származású volt remélem tudod, hogy ez akkoriban mit jelentett. Kétségtelenül sok volt a fegyveresek közt a büntetett előéletű de aki annak idején jelentkezett egy fegyveres csoportnál, hogy harcolni akar attól azért még sem kérhetek erkölcsi bizonyítványt

  • Béla
    2013 május 2
    2:15 du.
    kiírtásra ítéltek?
    Te mit olvastál, kedvenc Bélám?

  • Kedves Fenyes Istvan!

    En igen maskent… de nezd inkabb vegig a linkben megadott musort a temara vonatkozoan.

  • A cikk jó, egyetértek vele. Azoknak, fölháborodnak rajta csak annyit mondanék: vajon nem azért volt-e a rendszerváltás – többek között -, hogy ez a sokszor megnyomoritott nemzet végre-valahára megszabadulhasson mind a njácizmus, mind a kommunizmus bűneitől?! Vajon most 2013-ban a kommunisták, vagy a nácik visszatérésétől kell tartanunk?!
    Még egyet, ami nagyon fontos: az, hogy a Kádár rendszernek is voltak bűnei, túlkapásai, nem menti a nácizmus, vagy az “56-os forradalmárok” bűneit és túlkapásait.
    Mellesleg egyre nagyobb meggyőződésem, hogy a magyar nemzetnek -ha van ilyen – a legtöbbet az úgynevezett nemzetárulói használtak legtöbbet. Gondoljátok csak el, mi lett volna, ha István király nem töri le Koppány lázadását, Görgei nem teszi le a fegyvert, Deák nem egyezik ki, Kádár nem alkuszik meg az oroszokkal…..Ezen túl, mi v agyunk valamennyien a magyar történelem örökösei, miénk a holokauszt, a Horthy, a Rákosi, a Kádár korszak, és igen az Orbán korszak összes bűne és pozitivuma is. A történelmet ismerni és abból tanulni kel. A pozitivumokat megtartani, a negativumokat pedigelvetni. Azonban, ha egy demokratikusan megválasztott kormány letér a demokrácia útjáról, megtagadja Nagy Imrét, sőt Szent Istvánt is, nyiltan dicsőiti a félfasiszta-fasiszta Horthy-rendszert, akkor azt a kormányt a magyar népnek le kell váltania, mert az a kormány visszafelé kivánja forgatni a történelem kerekét, ami nem megy, mert ellenkezik a fejlődéssel. Ma nincs kommunista veszély még akkor sem, ha sokan – talán még én magam is – nosztalgiával gondolnak a Kádár-rendszer második felére, ami Magyarországon addig soha nem látott fejlődést hozott. Ma igenis náci veszély van, és erről kell beszélni, kedves testvéreim! A hatalom által támogatott náci veszély!

  • todor 48!

    Kik a te testvereid? Mert, hogy tortenelmi izmusok, valamint az altalad emlitett tortenelmi nevek elkepeszto kuszasagot okoztak a buksidban az egy dolog…. Szal mar csak azt kene tudni, hogy az allitolagos “naci” veszely merrol fenyegeti a magyar tarsadalmat!? Csak azt ne akard itt eloadni, hogy Magyarorszagon magyarnak lenni bun! Vagy igen? Mellesleg szerinted mi az, hogy naci? Orban naci? Nyetanyahu naci? Obama naci? Putyin naci? Merkel naci? Homalyositsal fel bennunket legyel oly kedves….

  • Avi ben Giora

    Kedves István!
    Élvezettel olvastam az irásodat, igaz nagyon lelombozó hatású. Nekem van sajnos egy nagy aggodalmam és úgyhiszem nem alaptalan. Az évek során nagyon sokszor átirták a történelem könyveket. Maszatoltak szépítettek vagy éppen felnagyítottak, mindig az éppen uralmon levő kormányok szájize szerint. Abba a nagy hibába esik bele mindig a magyar, hogy vagy rosszul fejezi ki a nacionalizmusát és az egyfajta negativ nacionalizmusnak tünik ami persze jó alapot adhat a náciknak és nyilasoknak fajmagyaroknak. Kellene végre már tiszta vizet csorgatni a pohárba. A zsidóságot nagyon sok atrocítás érte. Mai napig vannak olyanok, aki felemlegetik 1919-et 1956-ot. Uraim egy pillanatra álljunk már meg. Többször is leirtam errefelé, hogy az egyoldalú itélet és az általánosítás egyfajta félretájékoztatás a legnagyobb veszély. Vegyük csak sorba. 1919-et olyanok csinálták akik zsidó felmenőkkel rendelkeztek, ergó mondjuk ki nyiltan zsidók voltak. Ez viszont nem jogosította fel őket arra, hogy ennek “leple” alatt úgy viselkedtek mint a köztörvényes bűnözők. Mert ne szépítsünk. Kun alias Kohn Béla sikkasztár volt. Szamuely meg egy eszeveszett őrült és gyilkos. Nem folytatom pedig tudnám ezt a sort hosszan folytatni, viszont majd magamra haragítok sok embert de nem érdekel mert nem árt ha kicsit elmélyednek a dolgokban.Akik aztán bosszu képpen bevezették a numerus klausust mindenkin ütöttek nem csak a valódi bűnösökön. Kohn Béla és Szamuely nem csak a fajmagyarokat ölte ha nem a saját fajtáját a zsidókat is. Egy kérdés ezzel kapcsolatban Kik is voltak akkor az ugynvezett polgárság képviselői az ugynevezett előkelő gazdagok, a burzsujok? Ne menjünk messze. A bankosok a gyárosok a jó középosztáybeliek java része zsidó volt. Azt tetszenek gondolni kivételt tettek velük, hogy zsidók? Nem tettek velük kivételt, sőt merem állítani jobban gyülölték őket mint a nem zsidókat. 56 ugyan erről szól csak pepitában. Rákosi Farkas Gerő és a többi szintén zsidó volt. De ugyan ugy kivégeztették a zsidókat mint a nem zsidókat. Gondolkodás nélkül. Tessenek egyszer végignézni a gondosan meghamísított aktákat. Mert Gimes Miklós is zsidó volt még ha ezt meg is hamisították és most kapásból legalább száz olyant tudnák felsorolni akik valamilyen okból az elvtársak ellenségei voltak és áldozatokká váltak. Tehát ne itéljünk egyoldaluan. Sajnos a mai Magyarosrzágon a mai napig nem öntöttek tiszta vizet abba a bizonyos pohárba. A legjobb politika az oszd meg és uralkodj. Csak ezzel lehet egymásnak ugrasztani a csoportokat és eltereli a figyelmet a valós gondokról. Egyfajta római politika. Cirkus és kenyér. Kenyér az kevés van ezért kell a cirkusz maximus. Minden csoportnak megvan a valódi sérelme és ezek valódi sérelmek amik nem lettek mai napig kitárgyalva mivel politikai tőkét lehetett belőle kovácsolni. Eddig valamennyi kormány teljesen mindegy milyen volt ebből igyekezett megélni. Az eredmények magukért beszélnek.

  • Kánaán….??? – KASZTOSODÁS, 4 millió totál ELSZEGÉNYÍTETT ITTHONI MAGYAR EMBER, éhező felnőttek, gyerekek, KOLDULÓK sokasága ! – ennyi öngyilkos még a Rákosi rendszerben sem volt, mint most Orbán eddigi 3 éve alatt, de NEM ÍRHATNAK róla !!!!! – csak egyéb forrásokból lehet megtudni!
    Ellehetetlenített ifjúság, felnött oktatás beszűkítése.
    Mire lehet ebből következtetni, Orbán diktátornak BUTA emberek, buta fiatalok kellenek, akiket úgy hülyíthet, ahogy azt ma TESZI, ill. tenné, de szerencsére sokan ébredeznek a Csipkerózsika álmukból, ma ő, holnap te, holnapután én is…….. GÁTLÁSTALANSÁG a csúcson!

  • Tisztelt Hozzászólók!!!

    Nagyon jókat vidultam, de közben el is szomorodtam a hozzászólásokon. Megint bebizonyította a magyar mennyire figyeli a másikat és nem a történéseket. orbán keresztény? Nem hiszem mert akkor nem ilyen szellembe vezetné az országot. Annyira toleránsak vagyunk az idegen népekkel szembe, hogy észre sem vesszük és már kiraboltak, legyilkoltak, s szolgaságba hajtottak. Miért náci, fasiszta vagy nyilas akit érdekel még az ország sorsa?- akit érdekelnek az állampolgáraik és annak jogaik, melyből a magyarnak már egyre kevesebb van. Holokauszt, antiszemitizmus, rasszizmus – ezek mostanság azt jelentik számomra, hogy azok használják akiket érint. Holokausztot, antiszemitizmust a zsidó, a rasszizmust a cigány. A magyar már rég elfelejtette de még a vezetők is ezt súlykolják nap mint nap az emberekbe. A demokrácia szó amit ma oly előszeretettel használnak pedig egyenesen nevetséges. Itt nincs demokrácia, még csak rendszerváltás sem történt, hisz nem változott semmi a vezetés részéről, csak egy dolog történt az ország privatizálása. Ha most még megszavazzák a földtörvényt akkor a magyarnak nem maradt semmilye, mert már mindent eladtak. A magyarságnak össze kellene fogni és visszavenni az országot a külföldiektől, az orbánoktól, a korrupt politikusoktól. Akkor lesz változás.

  • A parittyás hangja

    Kedves Fényes István! Nagyon-nagyon jó cikk, de néhány hozzászólása még a cikknél is figyelemreméltóbb!!!

    ““Amúgy Orbán nem államfő, a megtorlás során 198 embert végeztek ki, legtöbbjük vastagon rászolgált a kötélre, nem véletlen, hogy a mai rendszer egyetlen valamirevaló 56-os hőst nem tud felmutatni, akikkel meg próbálkozik, mert vállalható – pl. Angyal, Kopácsi, Bibó Nagy Imre – az valami oknál fogva egytől egyig kommunista.”

    A szívemből szólt! Végre valaki aki tényszerűen képes látni és ki is meri mondani az objektív történelmi igazságokat!

    A “hősöket” részletező hozzászólása szintén zseniális, és abszolút igaz!

    Szívből gratulálok!

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.