Megítélnek, elítélnek, címkéket ragasztanak rád…

2012 december 29 12:10 du.77 hozzászólás

Megítélnek, elítélnek, címkéket ragasztanak rád. Ezzel le is rázzák magukról annak a gondját, hogy jobban megismerjenek. Nincs is rá igényük, felesleges teher, hiszen ők tudják, amit tudnak.

Red Philosopher / Aletta Mes (aletteke)

De milyen alapon is? Többek nálad (nem mennyiségileg, minőségileg)? Jobbak nálad (nem száz síkon)? Vagy csak többségben vannak? Hol is? Milyen többségben? Kinek a többségében?

Jobban tudnak nálad valamit, tenálad, aki bele születtél valamibe, bőröd színe, vallásod, vagy világnézeted okán, beleszülettél abba, aki vagy? Vagy csak minősítenek, zsigerből, vagy vezényelten?

Kérdem én: milyen alapon ítélkeznek? Von Haus aus? Vagy, mert ezt tanulták? Ha tanulták, mégis, hol? A családban? Az iskolában? A templomban? Vagy az ősiség alapján, mert úgy gondolják, ehhez joguk van? Hát persze, hogy joguk van. Ez a véleménynyilvánítás szabadsága. De nem a szólás szabadsága! Olyan ugyanis még a magyar alapizében sincs. Ennek alapján a véleményed – a 2/3 hatalma szemében – olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra! Ők meg főleg nem.

Az engem ért argumentum ad personam támadások hidegen hagynak. Azonban nem vagyok egy keresztényi alkat, és, ha pofán csapnak, nem tartom oda alázattal a másik orcámat, sőt, ha megdobnak kővel, biza, nem kenyérrel, de sokkal nagyobb kővel dobom vissza! Mert az ilyesmi a 4026. sz. vendéglátóipari egységben is úgy szokott kezdődni, hogy a másik visszaütött.

Akad egy fogalom: pszicholingvisztika. Ez gyakorlatilag az agymosás szinonimája. Addig ismételnek a valósághoz még csak nem is közelítő dolgokat, míg az agy beáll a hit üzemmódjába, és onnan kezdve nem fogad be semmit, ami azzal ellenkező. Agyhalál, persze, nem élettani szempontból. Küldetéstudatos emberkék, akik soha nem a tartalommal, hanem a formával bíbelődnek, hajlamosak befogadni.

Az argumentum ad personam gyakorlói is ilyen agyhalottak.

Ille István


77 hozzászólás

  • Göllner András

    Jól látod István. A FIDESZ már kb 15 éve, néhai Dr. Wermer András pszihológus, Orbán egykori főtanácsosának kezdeményezésére alkalmazza a Neuro Linvisztikai Programozás – NLP – műfaját kommunikációjának összes területén. (Te ezt psziholingvisztikának nevezed, aka, agymosásnak, és nagyon helyesen).

    Wermer, akik netán nem tudják, a Happy End PR/Reklám cég tulajdonosa volt. Ez a cég irányította a FIDESZ kampány stratégiáit, és 1 milliárd forintot lopott ki az adófizetők zsebéből azzal, hogy ennyi be nem fizetett adótartozást halmozott fel működése során.

    De visszatérve István cikkének tartalmára: Valóban egy szektával, annak egy kultikus kommunikációs rendszerével állunk szemben, amely nem tűr semmiféle ellentmondást mert az életveszélyes számára. Képtelen a párbeszédre, mert gyáva, és azért gyáva, mert valahol tudja, ha nem vak hitből, ha nem érzelemmel, hanem ÉRTELEMMEL kell érvelnie, akkor eleve elveszett. Ezért az egyedüli módszere, ha vitába kezdenek vele, a vitapartner személyes lejáratása. Ez az ide beszállingózó fasiszták kedvenc vitamódszere – JIMBO, Erős Dénes, Jávorszky, Figyelő, Dakota, Boda Marcsi, hadd ne soroljam őket, mind ezt a módszert alkalmazzák, és már bocsássanak meg, ki nem szarja le őket ezért ? (Példaként javasolom mindenkinek a KMOSZ elnőkét kritizáló nyilatkozatomra a választ a montreáli Krónika legfrissebb számában, mely azzal kezdi mondokáját, hogy megkérdőjelezi doktorátusi diplomám hitelességét. Röhejes. És valóban kit is érdekel – engem legkevésbé – az ilyen fajta lejáratás)

    Az NLP, illetve a FIDESZ által alkalmazott agymosás, alapelve az, hogy nem az számit mit mondasz, hanem az, hogy hogyan, nem a valóság a fontos, hanem az, hogy mit érzel, nem az igazmondás számit, hanem az, hogy bármilyen módon célba jussál (lásd Kövér László személyes vallomását erről a Demokrata folyóiratban) E témában írtam egy négy részes sorozatot itt a KMH oldalain és a Galamusban – Egy érzés amely mindent eltakar. Érdemes visszanézni.

    BUÉK Kedves István, és BUÉK a KMH összes tisztességes, a közös megértésre, az igazságosságra törekvő olvasóinak.

  • Felfedezted Te is? Én még azt is szeretem, amikor megmondják egyesek, hogy nem is úgy van, ahogy irtam, de amikor konkrétan rákérdezek, akkor sürgösen nem érnek rá velem foglalkozni. Persze próbálgatnak minket lejáratni, de mint emlitettem, csak próbálgatnak, nem túl sok sikerrel. A szemét általában visszaszáll azokra, akik ránk akarnák azt dobálni.

  • hát, ami a szaporaságukat illeti, nem túl számos. négyen-öten vannak? hithű bakfittyek. futottak még kategória. ez nem lesajnálás, ez tény. semmit nem fognak megváltoztatni, de legalább jól érzik magukat: beszóltunk, wazze! kutyájuk nincs, akit oldalba térítsenek, a gyerek simán leugatja, az asszony/férj meg már régóta utálja őket, hát itt élik ki magukat.
    amúgy én a nolblogon edződtem, ahhoz képest az itteni dakoták a mária kongregáció első bálozói:-)

  • Göllner András
    2012 december 29
    1:22 du.
    andrás, ne sorold őket. nem számítanak.
    jókívánságodat köszönöm, és hasonlókat kívánok én is.

  • Milyen alapon ítélkeznek?

    Azon az alapon, hogy ők magyarok, te meg csak annak mondod magad. Történelmi alapon is ítélkeznek: a kormányzás nekik történelmileg JÁR, ha éppen nem ők kormányoznak az csak a történelem véletlen kisiklása. Tehát ha a ballib kormányozni akar, akkor elkerekedett szemmel mondják: neked ehhez NINCS JOGOD! Nem is értik, hogy akarhat valaki a hazafi minősítésre jogot formálni, aki nem az ő szektájuk tagja. Diktatúra csak akkor van, ha nem ők a diktátorok.

    Mit akarsz te? Örülj, hogy élni hagyunk – már ha hagyunk: ez a filozófiájuk.

  • Kopácsi
    2012 december 29
    1:48 du.
    judith, hogy van az, hogy te a code page 852-öt használod, az agyonmagyar jimbo meg nem?
    ez akkora számtech csoda?

  • És egy kiegészítés: a történelmi jog miatt nem is értik, minek ez az egész választási cécó. Minek kell választani, amikor úgyis nekik KELL kormányozni, akármit is mond a nép. Hiszen Ők Magyarország, nélkülük nem is létezik.

  • cornelius
    2012 december 29
    3:25 du.
    mit nem mondasz?!
    ők magyarok? ki mondja őket annak? saját maguk fejlődés határozója? ja, az más.
    különben is, isten a történelem ura. nálunk meg pláne.

  • Elozo cikked Hazátlanok hazája – Egy kóbor cigány gondolatai atvettem toletek mert nagyon jonak talaltam./Gratulalok/
    Abban a hiszemben voltam, masokkal is megosztom,hat……….kaptunk hideget meleget a nap 24 orajaban 3 moderator tobb mint 50 nyomdafesteket nem turo beirast moderalt ki, elbucsuzunk vagy 6 embertol veglegesen, leveleztem 2 napot a sok reklamalo kritikusokkal.Voltam minden….
    Miert? kerdem en is? miert itelkeznek , mint ahogy te is ebben a cikkben felteszed ezeket a kerdeseket.
    Miert erez valaki arra kenyszert, hogy irjon sertegesen masokat ha neki nem tetszik a cikk, miert nem megy mashova ahol jol erzi magat ahol az ovei vannak?Ahol azokkal a gondolatokkal talakozik ami neki kedves.
    Miert kene magan erobol fentartott oldalaknak vegig hallgatni a masok mocskolodasat?
    Veletlenul sem kivancsiak masok gondolataira mert az agyuk szinte csak egy fele jar attol aztan senki el nem tantoritja se erv, se valsosag, se realitas, se humanum se eszme nem fog rajtuk.
    Ervek helyet csak is bantas a sertes a fegyvertaruk.
    POzitiv gondolat meg veletlenul se jar a fejukbe. A miertre talan nincs is valasz ……….valami logikus elfogadhato biztos nincs.

  • Hát csak örülni tudok,hogy ennyi “fasiszta” van
    itthon!!!!.Megjegyezni kívánom,hogy az Apám az üldözések idején több
    zsidó családnak segített önzetlenül és amikor tévedésből
    az “Okos,emberséges….)zsidó ÁVH-sok bevitték az Andrássy
    utra…akkor bizony kiálltak mellette….!!!!!
    Ille valóban nem keresztény alkat….de legalább normális és
    tárgyilagos lenne…..reménytelen,nem képes rá….
    Különben a mocsok és a szemét tényleg visszaszáll azokra akik megérdemlik,csak idő kérdése…..
    Szánalmasak jellemüket,stílusukat és emberségüket tekintve is.
    Aztán a nagy “demokráciában” mindenki ellenség,fasiszta,rasszista aki esetleg másképp látja a dolgokat ?Mi a demokrácia,tudják egyáltalán?(kételkedem)
    Nem mert tehetségtelen,megélhetési “üldözöttek”…!!!!!

  • Melitta Abraham
    2012 december 29
    3:41 du.
    megtisztelsz azzal, hogy terjesztésre méltónak találtad írásomat.
    a kérdéseid az én kérdéseim is, de attól tartok, nem kapunk rá választ.
    hogy fegyverük lenne? kétlem. a valódi fegyver két élű, mi több, használója ellen is fordítható. mottóm: tedd nevetségessé, és még a kőszikla is elporlad!
    a szó veszélyes fegyver, az irónia meg még inkább!
    ami az általad említettek agyát illeti: az átlagos ember agyának 2%-át használja gondolkodásra. a narancshitűek maradék részét orbán használja:)

  • Háttt..én is agyhalott lettem kissé !
    A félüveg Redlabel miatt.
    ( A másik felétől majd holnapután…Mert nem csupa ünnepnap a Zélet.)

  • Mindig szórakoztató, mikor egy “balos” sopánkodik, nyafog, kikéri magának a “Megítélnek, elítélnek, címkéket ragasztanak rád”-ot! A “balosok” endemikus betegsége, a szeparáltság és az elitizmus, náluk jobban megsértődni, hisztizni senki nem tud, se listázni, etikettezni, megbélyegezni, kiközösíteni, vagy likvidálni. Az egyetlen “erényük”, hogy periodikusan egymásnak is nekiesnek, egymást etikettezik, közösítik ki, és ölik. Ah, a baloldal diverziós bája, ahogy másokra kenik azt, amit valójában ők maguk csinálnak. A baloldal már most fenyegeti az írókat, színészeket, újságírókat, tisztviselőket, azokat, akik “lepaktáltak” az ellenséggel, hogy számukra nincs bocsánat! Persze ez se igazán baj, legyenek minél kevesebben. Bár, “Az Intellektuálisok árulása” egy remek könyv témája, a magyar “intellók” parazita természete mindannyiunk szégyene.

  • Kedves Varga Sándor!

    A “balosok” okosak,kulturáltak,toleránsak,tárgyilagosak,tisztelet tudok
    és főleg “demokraták”legalábbis ők így látják magukat,és
    nagyon idegesek, amiért nem kizárólag saját magukkal leveleznek,de akkor dög unalmas lenne az egész és ugye egymást nem tudnák “becsmérelni”(bár itthon erre is van példa…,de arra is akikkel egyáltalán érdemes beszélgetni)
    Nyugi egy kis reklám alatti “szórakozás” az egész….

  • Mindig szórakoztató mikor egy rohattnáci egy liberális oldalon tépi magát mint KISS együttes fenn ,a deszkákon.
    A különbség csupáncsak annyi hogy itt a kutya sem kíváncsi a szájtépésedre kedves Varga.

  • Örülök kedves Boda hogy magának szórakozás a többszázezer külföldre távozott fiatal. Az Európában példátlan , 15 százalékos munkanélküliség. A heti 10 öngyilkosság a kilakoltatások és a Kormány hathatós deviza-politikája miatt. Az idén eddig saját lakásukban megfagyott több mint ötven ember , akiknek kikapcsolták télire a közműveit.Az általános gazdasági recesszió , mikozben a közvetlen szomszédaink már szépen jönnek kifelé a válságból.
    Mit gondol maga :Miért győzőtt fölényesen Romániában az RMDSZ a Tőkés féle kis szar lealjasodott gitegylettel szemben , a helyi magyarok körében ?
    Tud Maga arról egyáltalán hogy már szedelőzködnek az ide menekült erdélyiek és szépen mennek visza Romániába ? Mert itt nem lehet megélni -mondják.
    Örvendetes hogy magácskának mindezek pusztán könnyed szórakozást jelentenek két reklám között , mert azok aztán valóban komoly és fontosdolgok :Hogy mit vegyen meg az ember ? Erotikus derékmasszírozó-párnát vagy energiával feltöltött kristálykövet.

  • Boda Marcsi
    2012 december 29
    4:06 du.
    örülök, hogy kiskegyed teljes mértékben igazolta írásom tartalmát.
    csak így tovább! legközelebb már írnom sem kell, csak idézek kiskegyedtől:)

  • Varga Sándor
    2012 december 29
    5:38 du.
    sanya, üdítő kivétel vagy választékos szövegeddel, de ettől még nem vagy több, mint a többi:)
    mi több, te saját magad szégyene vagy.
    jó kis címke, mi? de ne nagyon dicsekedj vele.

  • Geyza
    2012 december 29
    6:50 du.
    ne túlozz! sanya véleménye pont olyan, mint a többié!
    kiöklendezte magából, megkönnyebbült, most jó neki.
    de mit fog holnap csinálni?

  • Szia István Barátom!
    Köszönöm Neked, hogy megírtad ezt a posztot, így legalább alkalmam nyílik nekem is elmondanom e témakörben egy és más, általam tapasztalt felettébb érdekes és tanulságos dolgot. Szóval, volt nekem egy írásom, amelynek az volt a címe, a Jeszenszky-ügy, ahogy én látom. Nem gondoltam volna, hogy ezzel az írásommal sokakból kihozom a benne szunnyadó állatot, és hogy ekkora vihart fog kavarni. Már egyből az elején bannolnom kellett, de ne tudd meg, hogy miket vágtak a fejemhez. Névre szóló sértéseket kaptam, de folyamatosan, és olyan stílusban megfogalmazva, hogy a kuruc portál kommentelői hozzájuk képest simán elbújhattak volna mögöttük. Ami viszont érdekes, hogy nem csak a szélsőjobbos gyalázkodóktól, hanem voltak közöttük ismert, aránylag normális nickek is. Olyan általam tisztelt balliberális érzelmű nicken író ember veszett belém, akiről azt én álmomban sem feltételeztem volna, hogy megteszi, merthogy ez az illető az oldalon történetesen mindig és kategorikusan elítélte a rasszizmust, az antiszemitizmust. Hogy most mi történt, máig képtelen vagyok felfogni. Vannak, akik azóta kerülnek engem, és még a nevemen sem szólítanak. Lehet, hogy kihoztam belőle a benne szunnyadó rasszistát? Mindent összegezve kedves István Barátom, engem azóta egy olyan kényszerképzet-illúzió gyötör, hogy már-már kezdem azt hinni, hogy rengeteg antiszemita és rasszista ember van körülöttünk, de azt ügyesen palástolja, tagadja és titkolja, amíg tudja.

  • Jávorszky Mária

    Author Ille István:…” Megítélnek, elítélnek, címkéket ragasztanak rád…vagy, csak minősítenek zsigerből…Kérdem én, milyen alapon ítélkeznek?”…..

    Ezt kérdezem én is:
    Göllner András 2012 december 29. 1:22 du.-
    …”a vitapartner személyes lejáratása…az ide beszállingózó fasiszták”…- majd miután az itt hozzászóló igaz szívű hazafiakat név szerint felsorolva és vajon ki tudja már hányadszor fasisztáknak nevezi rólam sem feledkezve meg, amiért hálás is vagyok – majd doktori eszmefuttatását nagyvonalúan eme ékesszóló kijelentésével egészítve ki -…”ki nem szarja le őket”…
    BRAVÓ! Ez igazán szórakoztatóan ellentmondásos eszmefuttatás volt!
    BÚJÉK…!
    Majd ez után következik a cikk szerzőjének cinikusan ironikus és lekicsinylő hozzászólásai, melyekkel úgyszintén önmagát minősítve ellentmond saját cikkének mondanivalójával.
    Ille István, BRAVÓ! Csak így tovább, hazudtolják meg önmagukat, eddig is ezt tették.
    Így kevesebb dolgunk lesz.
    BÚJÉK………………………!

  • Jávorszky Mária
    2012 december 30
    7:39 de.
    szky, ne ámítsa önmagát. se kiskegyednek, se másnak, semmi dolga nem lesz. hacsak nem repatriál magyarországra, 300 eurós beígért nyugdíjért. azért már meg kell dolgozni. úgy látom, elég hosszú hozzá a nyelve.
    csak halkan kérdezem: kiskegyed kinek/minek a képviselője? van valami felhatalmazása a többes szám használatára? vagy csak fejedelmi többes?
    igaz szívű hazafi, írja. mégis, kikre gondol? név, cím? csak, hogy kubatov elvtárs nehogy tévedjen:-)

  • Bogdán Géza
    2012 december 30
    4:17 de.
    gézám, szívesen! neked bármikor, bármit! tudod, magam is rasszista volnék, ahogy errefelé állítják:-)
    mi több, olajos is (by jimbo, aki következetesen románul szólít meg) bármit is jelentsen ez:-)

  • Geyza!.Nem a cikk “érdemi”mondanivalóját tekintem szórakozásnak(természetesen ha valóság alapja is van..)
    hanem az enyhén szólva “csipkelődő” (többnyire lekezelő,
    sértegető) erőlködést és a helyesírást….többek között.
    Különben senki (én legalábbis nem)állította,hogy itthon
    minden tökéletes és nincsenek problémák,csak a tényszerűséggel….stílussal vannak gondok,meg azzal,hogy
    mire olyan büszkék akik így ócsárolják a volt hazájukat,mert
    tenni érte ugye semmit nem tettek és az hogy kint egyesek jobban élnek az nem igazán a tehetségüknek,tisztességüknek
    köszönhető…..!!!!

  • Varga Sándor, a baloldal azokat “fenyegeti”, akik a XX. századi diktatúrák után önként és kéjjel szegődtek a XXI. századi diktatúra szolgálatába. Azokat a gerinctelen férgeket fenyegeti, akik számára egy fontos: az új diktáror hű szolgálata.

    Igen, ha egyszer lesz demokratikus kormányváltás, ezeket mind páros lábbal kell kirúgni a közszolgálatból, mert közreműködtek a rendszerváltás visszacsinálásában, Magyarország szellemi és anyagi lezüllesztésében, az ország páriává tételében, a szélsőjobb felhizlalásában, a közpénzek gátlástalan ellopásában. Igen, kamatostul kell megfizetniük.

    De ne féljen, Orbán két legnagyobb szövetségese, a butaság és a szűklátókörűség él és virul, és én nem vagyok optimista, mert ez kiirthatatlan, mint a csalán.

  • Tüske Zsófia

    nincs ám új a nap alatt:

    “Megadták az irányt,
    Követik a nyomot,
    Indulnak csaholva
    Utánad a dogok.

    Nem érdekli őket
    E tájra mért jöttél.
    Elárul a szagod,
    Bárhonnan fúj a szél.

    Más vagy mint ők. Érzik.
    Hogy miért? Nem tudják.
    Nem is kell, hogy értsék,
    Hiszen ezért kutyák.”

    (Hobo: Vadászat, 1984.)

  • Tüske Zsófia

    cornelius: a csalános példa nem jó, a csalán jeles gyógynövény, de a setét ostobaság és a szervilizmus ellen sajna ő sem használ.

  • “MINDEN VÉLEMÉNY SZÀMIT!” Olvashattuk koràbban.
    A cikkeket kritizàlo véleményezök:elitélendök,megitélendök és cimkézendök:mélymagyarok,nàcik,fasisztàk,orbànhivök és rasszistàk…Ez az exkommunista szoc-lib demokràcia értelmezése 60 éve.De Geulle mondta még a hàboru alatt” A kommunistàkkal a hàboru utàn nem müködök együtt,mert propagandàt csinàlnak és hazudnak”.
    Ezt tanultàk az utodok is és alkalmazzàk folyamatosan. Bajnai 2009-es leszereplését/közel-7 %/ a gazdasàg stabilizàciojànak akarjàk eladni,a problémàk szönyegalà söprése mellett.A környezö orszàgok IMF segitség nélkül messze jobb eredményt értek el.
    Nincs uj a nap alatt, Szemenyei ota sem.

  • Erős Dénes, jó, ez a szellemi büfi kijött, nem nyomja tovább a bélését.
    most már csak azt kellene elárulnia, ki a zöld búbánat az a dö Göll?

  • Dénes!
    Ne strapálja magát Tüskével,meg a hasonló szinten lévőkkel….,akik egy ekkora politikusról sem hallottak,de
    azért harsányan tudnak nagyképűsködni,”kioktatni” értelmesebb! embereket.Csak égeti magát a hölgy!
    Napóleonról írjon,bár biztosan róla sem, csak a konyakról hallott…?!
    Na véletlenül léptem be,mert üdvözleteket írok,de megérte…
    B.U.É.K

  • Kedves Ille István! Örömmel látom, hogy vannak a kommentelők között egypáran, akik azonnal visszaigazolják cikked mondanivalóját. Úgy gondolom, ennél nagyobb elismerés nem is kell. Ettől függetlenül engedd meg, hogy gratuláljak, és ezen túl még jobban figyeljek irásaidra !
    Boldog Új Évet!

  • Boda Marcsi
    2012 december 31
    5:52 du.
    nem, nem érte meg. kioktatni meg, a kiskegyeddel hasonló szinten lévőket – hogy szóhasználatával éljek – valóban teljesen felesleges.
    egy vaknak minek beszélni a szivárványról?

  • déneske, javaslom, fogadja meg a lap mottóját a valamikori elnöktől: legyen intelligensebb.
    édes fiam, maga sem új a nap alatt. de legalább szikkadt.

  • röf-röf kismalac, buta vagy és az maradsz, Boda anyó.
    🙂

  • Világnézettől és pártállástól függetlenül jó írás. Rendszerváltás utáni tapasztalatokon alapuló általános igazságokat fogalmaz meg arról, hogy milyen praktikákkal játssza ki a hatalom a demokráciát. Mindkét politikai oldal megszívlelheti.

  • Tüske,még meg mer szólalni,amikor ennyire sötét?
    Na a tényleg buták harsognak,mások meg jót röhögnek
    rajtuk……
    Persze olyan nincs,hogy valaki mindenről tájékozott legyen,de
    akkor nézzen utána vagy kérdezzen,vagy maradjon csendben.
    Látom folytatódik az “ész”?…osztás!

  • Ja Tüske!
    Fonetikusan írom,hogy megértse:DÖ GÓLRÓL beszélt Dénes,
    bár lehet,hogy így sem rémlik semmi……!
    Arra bezzeg nem volt esze és intelligenciája ….hogy
    boldog újévet kívánjon,ezen sem csodálkozom,szerencsére
    voltak akik kívántak (tekintet nélkül pártállásra és vallásra)persze normális emberek…..

  • Ille István!
    Hát a ” színvonal ” az maradt…..
    Helyes minden szerkesztőnek meg kell védenie az “övéit”..!

    Naivan azt hittem,hogy talán a cikkekkel kapcsolatosan és
    kulturáltabb vita kezdődik,de a provokáláson,pocskondiázáson
    kívül egy “demokrata” (mások véleményének elfogadása is pld. ..)szerkesztő kicsit tárgyilagosabban,egy bizonyos
    szinten vitázik,írogat.
    Nem lennének kevesebbek egy kis stílusváltással,sőt…
    Azért B.U.É.K mindenkinek!

  • Boda Marcsi
    2013 január 1
    10:30 de.
    Látod, ez az, amiből Te kimaradtál!
    Nem kéne ezzel dicsekedned!

  • Miből maradtam ki?
    De mindegy….
    Jön egy jó film…..

  • Andrási Sándor

    Mindenkinek kuss legyen! A bölcs és tévedhetetlen ILLE kikéri magának, hogy cimkézzék, ő viszont mindenkit cimkézhet, mert ő a nagy és tévedhetetlen ILLE. Vlagyimir Ille-jics Lenin.
    Megjegyzem: segglyukság mivoltát tényleg jól érzi, tehát fejlődő képes.

  • Andrási Sándor

    “A különbség csupáncsak annyi hogy itt a kutya sem kíváncsi a szájtépésedre kedves Varga.” ——— Ha a kutya sem kíváncsi, miért válaszolsz rá? Vagy ha válaszoltál, kutya vagy, esetleg még az sem?
    Liberális vagy? Addig amíg mindenki azt mondja, amit hallani akarsz? Ha valaki mást mond, akkor veszel egy “ille-féle” cimkét és ráragasztod? Aki nem azt mondja, amit hallani szerenél az rasszista, antiszemita, fasiszta…..stb? Mitől is vagy te liberális?

  • Andrási Sándor

    “A “balosok” endemikus betegsége, a szeparáltság és az elitizmus, náluk jobban megsértődni, hisztizni senki nem tud, se listázni, etikettezni, megbélyegezni, kiközösíteni, vagy likvidálni. ……… Ah, a baloldal diverziós bája, ahogy másokra kenik azt, amit valójában ők maguk csinálnak……..” ———— Jól fogtad meg a lényeget, kedves Varga Sándor. Az idézett második mondat mutatja meg a hazai ellenzék stratégiáját, erre épül a politikájuk. A hatalom visszaszerzése a tömegek amnéziájára és a “fogd rá a macira” elvre épül.
    Lássuk pl.:
    “…… a többszázezer külföldre távozott fiatal. …15 százalékos munkanélküliség. A heti 10 öngyilkosság a kilakoltatások és a Kormány hathatós deviza-politikája miatt. …. lakásukban megfagyott több mint ötven ember , akiknek kikapcsolták télire a közműveit…….” ——– Nem hinném, hogy akitől idéztem, az hülye lenne. Egyáltalán nem az, attól sokkal rosszabb. És van olyan infantilis, amnéziás, aki még el is hiszi, hogy nyolc év (mindenre kiterjedő) rombolása és züllesztése csupán egy választással megszüntethető.

  • Andrási Sándor
    2013 január 2
    6:37 de.
    🙂
    de, ha jobban tetszik, hehehe.
    csak így tovább:)

  • Ille,te egy pökhendi senki vagy!Illetve még az sem.Csak pökhendi.
    “Megítélnek, elítélnek, címkéket ragasztanak rád…”
    Hát te mit csinálsz,próféta?!

  • Tisztelt Varga Sandor!
    Nem hiszem, hogy nagyon kell izgulni,mert nem hisz ezeknek senki sem.Sajat magukat jaratjak le. Most nincs Szemenyei, van Ille(ou). Sajat zsirjukban fognak belefulladni, mint a “kommunizmus”.

  • Bocsanat! Andrasi Sandornak irodott!!

  • küszküllö
    2013 január 2
    2:31 du.
    kis küszködőm, lásd andrásinak szóló válaszom:)
    amúgy javaslom, tedd a nevemhez, hogy úr. tudod, nem szeretném, ha a klubban úgy vélnék, egy szinten vagy velem.
    jimbo is megteszi, megadja a tiszteletet, igaz, románul, de az indítékát nem ismerem.

  • JIMBO
    2013 január 2
    10:17 du.
    ki az az illeou? ideje lenne már bemutatnod:)
    amúgy, szerinted, ki a fenét érdekel, hogy hiszel/hisztek-e, vagy sem? a templomban, picinyem, ott ez számít.
    mellesleg, ha előadnád, hogy hol is volt kommunizmus, ráadásul olyan, ami a saját zsírjába fulladt? mert mintha magyarországon nem lett volna. nálatok volt?
    amúgy még mindig: code page 852 a hitelességed záloga:)

  • Ille István

    2013 január 3
    5:18 de.
    Ille István!
    Egy igazi úr,nem kezel le másokat.Senkit.Tehát nem vagy úr.Egy úr szereti a hazáját,a népét.Te gyülölöd.Nem vagy úr.Az urazás-ebben az összefüggésben-nem a tisztelet,hanem a hiúság megnyilvánulása.És ne hidd el magad,rajtad kívül más is van,aki elvégezte a négy elemit.

  • “Megítélnek, elítélnek, címkéket ragasztanak rád. ”

    Csodálkozol?Ha kiteszed a képed egy nyilvános helyre,ezzel is számolnod kell.Tudod,te sem vagy tökéletes,István.Istent is gyalázzák,hát akkor téged…
    “Kérdem én: milyen alapon ítélkeznek?”
    Halandói alapon.Nem vagyunk Jézusok.
    De van megoldás:költözz egy lakatlan szigetre,és hallgass.Meglásd,nem lesz ilyen gondod.
    “Akad egy fogalom: pszicholingvisztika. Ez gyakorlatilag az agymosás szinonimája. Addig ismételnek a valósághoz még csak nem is közelítő dolgokat, míg az agy beáll a hit üzemmódjába, és onnan kezdve nem fogad be semmit, ami azzal ellenkező.”
    Mi ebben az új?A te agyad is beállt egy bizonyos üzemmódba,csak magadon nem veszed észre.Számomra pont olyan agymosott vagy,mint bármelyikünk.Ha lennének eredeti,hiteles,önálló gondolataid,most nem velünk vitatkoznál.És mi sem veled.Ennyit a pszicholingvisztikáról.

  • küszküllö
    2013 január 3
    12:13 du.
    hát, ez az. érted már, miért nem vagy abban a helyzetben, hogy meghatározd, ki is, mi is vagyok én? kit és mit is gyűlölök?
    én nem lekezellek, kisgyerek, hanem a helyeden kezellek. micsoda különbség!
    de azért javaslom, hogy nyugodtan szólíts úrnak. mondom, nem szeretném, ha a klubban úgy vélnék, egyenrangú vagy velem.

  • Ille István

    2013 január 3
    2:10 du.
    Azt,hogy ki és mi vagy,te magad határoztad meg,senki más.Amúgy kb.veled egyidös vagyok,apuskám.Az én helyemen pedig ne rágódj!Az a helyzet,hogy szívesen szólítanálak úrnak,de nem hagyod.Ezt azért megosztom veled:

  • Megáll az ész!
    Egy olyan firkász, aki mindenkit letegez,lekezelően szólít meg,időnként közönséges és elvárja,hogy úrnak szólítsák,
    milyen alapon ?Mert ő annak tartja magát önkritika nélkül…
    Azt ki kell érdemelni,nem az iskolában vagyunk “tanító úr”???

  • küszküllö
    2013 január 3
    2:56 du.
    dehogy rágódom! megnyugtat, hogy tudod, hol a helyed.
    majd egy józan pillanatodban magyarázd meg, hogy a feltett videónak mi köze van a postomhoz?
    a fickónak igaza van. emberre lőtt. na és? falanxban, parancsra cselekedett, nem magányos orvlövészként. valahogy az ilyen ártatlan utcai dzsemborit párizsban, berlinben, londonban egy hangyányit másképpen rendezik le. ugyanis ott több ilyen puska akad. amúgy az a hótiszta lelkű, ártatlan járó-kelő a hibás, mi a bánatért nem oszlott, amikor arra szólították fel? no meg, minek hajolt bele a gumilövedékbe?
    de, ugye, nem ez lesz a következő választásig a témád?
    ami pedig a vitát illeti: ugye, nem gondolod komolyan, hogy vitapartner lennél, a “hiteles, önálló, eredeti” címkéiddel? miből gondolod, hogy alkalmas vagy a gondolataim megítélésére?
    a többes számot meg felejtsd el. nem képviselsz te senkit, ezt már jeleztem neked más fórumon is.
    ami pedig a pofalemezemet illeti: egész jó fotó. jobb, mint egy csempeminta, ami a te nicked mellett áll. ugyanis nekem neved van. és neked mid van, kisgyerek?

  • kuszkullo

    teged meg itt esz a fene? miert nem mesz mar apad [email protected] el, de tenyleg? a merevedeszavaroddal meg urologushoz forduljal, mert itt legnagyobb joindulattal is szanakozni tudunk rajtaD

  • Szegény Déneske valóban minden vélemény számít , de a magáé erőssssen nem számít.
    Meg az ilyen Küküllő-féle seggfejké sem .
    ( Nem is értem minek járnak az ilyenek ide. )

  • Figyi te rohadt kis küllő:
    Svédeknél is valami szar nácik nekirontottak a rendőrőknek úgy mint itt 2006.-ban.
    Eredmény :három halott és hét súlyos sebesült.Gondolhatod ( ha van mivel ) hogy nem a rendőrök közül !
    Utána pedig NEM a rendőrséget [email protected]ák , hanem a letartóztatott garázda náci disznók kapták meg a büntetésüket.
    ÉRTED UGYE ?
    OTT demokrácia van. A rohadékokat , akik rátámadnak a demokráciára , lelövik mint a veszett kutyát.
    ÉRted ugye ?

  • Andrásikám.
    Már megint magára gyöhetett a gyomorideg.
    Szeggyen be pár síma kavicsot , azok majd felörlik magában a feszültséget mint kacsamadárban a kukoricagölődint.
    Addig is kussoljon , hogy a maga szavával éljek.

  • Ille István
    2013 január 3
    2:10 du.

    ille, ille, te kis házmesterhelyettes:)
    Egyre szánalmasabb vagy, ahogy próbálod erőszakkal kikövetelni a tiszteletet:)
    Szólok időben, kispofám, hogy hiába toporzékolsz, ez így nem fog sikerülni:)
    Sőt, egyre többet rontasz a rólad kialakult képen. Ne mondd, hogy nem szóltam:)

  • Geyza
    2013 január 3
    4:35 du.

    Miért habzik a szád, Gayzuka?
    Már megint többet ittál a kelleténél. Undorítóan viselkedsz.

  • Jávorszky Mária

    Nohát, hogy begerjedt a Geyza!
    Piros vót a paradicsom nem sárga…

    Ille István, 2013.január 3.3:59 du.-ezt íja
    “és neked mid van, kisgyerek?”
    Vigyázzon Ille a kérdésekkel, ez nagyon kétértelműen hangzik!
    Szétvett a röhögés!!

    KÜSZKÜLLŐ!Mindent vissza fognak kapni, sőt még meg is repetázzuk, adósak nem maradunk! Hogy mindezek után kurcsányék egyáltalán meg mernek szólalni… no lesz itt futás magyar földről! Már alig várom, hogy lássam élőben. Mert így lesz, kár, hogy nem hiszik el, így hamarább elhúzhatnák a beleiket magyarföldről valamerre ezek a hazaárulók.

  • Ódor György

    Rám is aszonta Ille uraság, hogy unortodox vagyok, mégse sértődtem meg. Ha mindenki kitalál itt másokra valamit, az meg vissszakitalál, hívhatjuk a Keresztelő Szent Jánoskát, látom lesz munkája bőven. Közben elfelejtjük, miről is van nagybaszó, azzal már a kutya se foglalkozik. Arra viszont nagyon megfelel, hogy néhányan kiélhetik perverz hajlamukat, nem kell kifáradniuk a parkba magamutogatónak a kislányok riogatására. Az biztos, hogy itt senki nem dolgozott négy műszakban, mert rohadtul kipihent. Ott fönt is az a baj, hogy azok se csináltak még igazi effektiv munkát, meg is látszik az intézkedéseiken. Be tudnám osztani őket egy időre, hátha segítene rajtuk!

  • Geyza

    2013 január 3
    4:35 du.
    Tisztelt Geyza úr!
    Köszönöm megtisztelö sorait.Különösen a svéd eseményekröl szóló rövid beszámolója keltette fel érdeklödésemet.Svédország-talán éppen az Ön által említett kivételes társadalmi viszonyoknak köszönhetöen-mindig is lenyügözött.De be kell vallanom,hogy a sajnálatos zavargásokról nem sokat tudok,ismereteim meglehetösen hiányosak.Nagyon lekötelezne,ha legközelebb egy-két forrást belinkelne.Elöre is köszönöm.

  • dakota
    2013 január 4
    12:01 de.
    követeli a radai rosseb, kicsi huszár. tőletek? minek is? csak javaslom a megszólítást, mondván, nem szeretném ha a klubban velem egyenrangúnak tartanának pl. téged. rendkívül kínos lenne.
    hogy bennetek milyen kép alakult ki rólam, teljesen indifferens. tehetek én arról, hogy nincs ízlésetek?

  • Jávorszky Mária
    2013 január 4
    2:58 de.
    kiskegyed leragadt a “tegyük-ki-oszt-meglátjuk-kié-a-nagyobb” népnemzeti vetélkedőnél:-)))
    oszt melyik futásra tetszik gondolni, kedves szky? zalánéra tán?
    mert mintha olyan sok törvényes eszköz nem állna a rendelkezésükre a “hazaárulók” kiűzésére:-)
    de drukkolni, azt azért lehet. meg szájkaratézni is:-)))

  • “…népnemzeti vetélkedőnél:-)))”
    A gonosz neve:népnemzeti.
    A jó neve:értéksemlegesség.
    http://www.magyarkurir.hu/hirek/miert-fabol-vaskarika-az-erteksemlegesseg

  • Ille István
    2013 január 4
    9:16 de.

    Hiába is követelnéd, ille:) Esélyed sincs rá ezekután:)
    Attól felesleges tartanod, hogy egyenrangúnak tartanának velem a klubban. Max. a teniszlabdákat szedegetheted utánam:)
    A szabóm mindig mondja, hogy mi való a bal oldalra.
    Meg kell, hogy mondjam, teljesen igaza van:)

  • kedves jobboldali entellektüell hozzám szólóim figyelmébe ajánlom írásom egyik indítékát. az 5. sz. párttagkönyv tulajdonosától idézek.
    „a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából, és az egyetlen, amit ért ebből a nyomorult világból, az az erőszak.”
    hozzá képest, kedves ellenérzetűim, a karmelita leánynevelde kórusának szoprán énekesei vagytok.
    komoly hátrányt kell behoznotok, de látom, szorgalmasan dolgoztok rajta.

  • dakota
    2013 január 4
    8:20 du.
    igazad lehet. csakhogy én egy másik klubbra gondoltam. arra, ahová téged, picinyem, be se engednének. tudod, ott csak gondolkodó emberek kerülhetnek küszöbön belülre. de szóltam a stewardnak, ha keresnél, jelezze, lehet, hogy a kedvemért kivételt tesznek veled. meghívlak egy dupla bourbonra, kapsz egy jó szivart, végre egyszer úriemberek közt érezheted magad. 10 percig 😀
    a szabódnak is igaza lehet, csakhogy a te nadrágodnál nincs gond a szabásra. egy töketlennél minek is lenne gond? 😀
    cserélj lovat, dakota. fordítva ülsz rajta:D:D:D

  • Domnule!
    Ha te valahol is uriembernek szamitasz, akkor ott es barhol, en inkabb megmaradok parasztnak/munkasnak/prolinak, vagy barminek, csakhogy nehogy veletlenul is a te szintedre tegyenek az emberek.
    Ahonnan te jossz,azt sem tudjak, hogy nez ki egy uriember.

  • Ille István
    2013 január 5
    1:24 du.

    Eszerint tudod, hogy mi való a bal oldalra, ille:) Örülök, hogy nem kell mondanom:)

  • szolgálati közlemény!
    jimbonak, dakotának, bodának, szkynek és bárkinek, akit illet:
    ettől a perctől kezdve nem léteztek számomra. senkik voltatok eddig is – mivel nem tudtam létezésetekről – senkik vagytok most is – mivel már tudok létezésetekről – és számomra senkik lesztek ezek után is.
    sértegethettek, gúnyolódhattok, hidegen hagy. úgy vélem, nincs nagyobb negligálása valakinek, mint ha nem vesznek tudomást róla.
    amúgy sem kívánok szellemi párbajt vívni fegyvertelenekkel.
    szóval, kedves ellenérzetűek, búcsúzom tőletek, de biztos vagyok benne, jól ellesztek egymásköpszt.
    én továbbra is írni fogok, ti meg továbbra is öklendezni. egészségetekre.
    még az a szerencse, hogy nem tudtok semmit tenni, hát csak foglalkozzatok a gyomornedveitekkel.
    ha már nem fog menni, forduljatok kezelő orvosotokhoz, gyógyszerészetekhez 😀
    ja, és felhívom szerzőtársaimat is erre az eljárásra. kíváncsi vagyok, hol fogjátok ezek után kiélni magatokat?
    talán vegyetek egy kutyát, akit jól oldalba téríthettek. csak arra vigyázzatok, ne túl nagyot, mert még visszaharap.

  • Ille István
    2013 január 6
    3:19 de.

    ille 🙂

    Fel ne izgasd magad, még a végén gutaütést kapszt te házmesterek gönge:)

  • gyöngye 🙂

  • Ille(úr nélkül!)
    Tényleg valami nagy baj lehet “fent”(az agya helyén…)
    ha kikövetelné magának az úr megszólítást,miközben
    az egyébként sokkal kulturáltabb,tanultabb , jobboldali
    hozzászólók neveit kis betűvel írja,persze sem engem sem
    a többieket nem tud megsérteni……..
    Azt meg senki ne kérdezze,hogy hol van a moderátor egyes
    baloldali “kultúrlények ” kocsmai stílusa miatt,mert
    a “mester” tanítványai………
    Ami a klubját illeti,nem hinném,hogy valamire való intelligens ember törné magát a belépésre,ha rendes színvonalas helyre is járhat itthon !!!

  • Judit Noszticzius

    Kedves Ille István!

    Nagyon kérlek,hogy Sem-sem elfogadjunk Orbán-diktátúrát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Üdvözlettel

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.