Orbán vs. Bajnai (1. rész): kelet és nyugat

2012 október 28 9:47 de.92 hozzászólás

Több mint valószínű, hogy Bajnai Gordon lesz Orbán Viktor fideszes miniszterelnök kihívója 2014-ben és ezzel tovább él a 1998-tól tartó de facto kétpártrendszer Magyarországon. Kissé szürreális volt, hogy október 23-án Bajnai és Orbán alig egy kilométerre egymástól, és szinte egy időben mondtak kampánybeszédet, miközben a két beszéd tartalma szöges ellentétben volt egymással. Bajnai középpárti, nyugatbarát és békülékeny volt, Orbán pedig párját ritkitóan támadta a nyugatot, ismét hadat üzent az ellenzéknek és azt a stratégiát választotta, hogy nem a centrumból, hanem a szélsőjobboldal területére helyezkedve vág neki a 2014-es választásnak. Orbán vs. Bajnai című sorozatunk első részében idézeteken keresztül vetjük össze a miniszterelnök és a prospektív miniszterelnök-jelölt nyugatról és az ellenfélről alkotott képét.

Orbán és a hanyatló, becsületlen nyugat

“2008 nyárutójának egyik reggelén egy amerikai pénzóriás New Yorkban összeomlott. A nyugati gazdaság megrendült. Kiderült, hogy a nyugati világ gazdasága – amelyhez immár mi is tartozunk – nem a saját lábán áll. Nem a saját lábán, vagyis nem a becsületes munka alapján áll, hanem egy pénz-világbirodalom hitelzsinórján függ. (…) Brüsszelben szép számmal találunk olyanokat, akik az európai gazdaság megújítása helyett a megroggyant pénz- és bankkapitalizmusba akarnak újra életet lehelni, akik munkaalapú gazdaság helyett a spekulánsok rendszerét akarják feltámasztani, akik azt akarják, hogy méltányos tehermegosztás helyett ismét csak az emberek viseljék a válság terheit.”–mondta Orbán a parlament és a Békemenet szimpatizánsai előtt tartott ünnepi beszédében.

Ha nem is ütötte meg a Vona Gábor-szintet ezzel a mondatával, Orbán azért pontosan átvette a néhai Csurka István eszményét és stílusát. Hasonlítsuk csak össze Orbán október 23-ai mondanivalóját Csurka István 2011 október 16-án megjelent gondolataival!

“Meghasonlottá teszi Európát és Amerikát és ezeknek kormányait – tisztelet a kivételnek –, hogy a világ két legnépesebb országa és ezek közül is a nagyobbik, Kína, nemhogy nincs válságban, hanem fényesen halad, és fölébe kerekedni készül az euro-atlanti államok gazdaságának. A liberális piacgazdaság, amelyet áterőltettek Európára a szociális piacgazdaság helyett, sem a meghirdetett formájában, sem a gyakoroltban nem felelt meg Európa igényeinek, szellemének, történetének. 1989–90 után pedig, amikor a közép-európai országok kikerültek a szovjet fennhatóság alól, a liberális piacgazdaságnak az az erőszakos, gyarmatosító, piacfoglaló formája valósult meg, amelyet David C. Korten írt le a harmadik világra nézve “A tőkés társaságok világuralma” című korszakalkotó művében”–írta Csurka.

Egyébként Orbán is megemlítette – persze, nem először! -, hogy miközben Európa stagnál és hanyatlik, a kelet gyorsan fejlődik. “Európa keleti és nyugati versenytársai nincsenek híján sem az önbizalomnak, sem a józan észnek”–mondta október 23-án. És természetesen emlékezünk Orbán júliusban elhangzott, ominózus “félázsiai” felszólalására, melyet aztán Navracsics Tibor, a kormány egyik mérsékeltebb hangja próbált elmagyarázni. “Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet, hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van”–mondta Orbán, és szövege az ortodox voluntarista politika iskolapéldája.

Orbán október 23-án az ellenzékről is szólt néhány szót, igaz: ezt inkább közvetve. Nem túlságosan elegáns módon összemosta a 2006-os rendőrségi túlkapásokat az 1956-os szovjet invázióval, a sztálinista karhatalmistákat pedig a jelenlegi magyar baloldali ellenzékkel. “Október 23-a minden évben emlékeztet minket arra, hogy a forradalom és szabadságharc leverőinek törekvései nem tűntek el a magyar közéletből. Elég, ha 2006. október 23-ára gondolunk: lovasroham, könnygáz, vasbotok, gumilövedékek, utána a brutalitásban élen járók kitüntetése és megjutalmazása. Jó, ha ezt észben tartjuk”–szólt az orbáni figyelmeztetés. Mivel közvetlenül a hasonlat előtt Orbán “saját véreik ellen fegyvert fogó, hazai zsoldosokról” is beszélt, persze ez is  – közvetve, és kissé kódolva – a mai ellenzékről szólt. Bővem akad ötvenhatos olvasónk, néhányan pedig halálos ítélet és életfogytiglanos börtönbüntetés árnyékában éltek. Merem feltételezni, hogy ha vannak itt közülük még Fidesz-szimpatizánsok, Orbán mostani párhuzamát ők sem tartják akkurátusnak és tisztességesnek.

Bajnai, a patriota békemenetesek, hazafias fideszesek és nyugatbarát politika

Bajnai Gordon egy percig sem beszélt “saját véreik ellen fegyvert fogó, hazai zsoldosokról,” de arról sem, hogy ellenfelei közül ki nem tűnt el a magyar közéletből. Ezzel szemben az ellenzék valószínű miniszterelnök-jelötje békejobbal fogadta a konzervatívokat, a Fidesz egykori szavazóit, és a Békemenetben résztvevő polgárokat. Bajnai szerint egytől-egyik mind magyarok és hazafiak.

“Tíz éve azt mondták nekünk, ‘a haza nem lehet ellenzékben’. De ahogy itt végignézek rajtatok: a haza egyre nagyobb része kényszerül ellenzékbe. Mert mi is a haza vagyunk! Magyar itt mindenki, aki testben vagy lélekben velünk van. És persze azok is, akik a Kossuth téren hallgatnak most beszédeket. De még azok is, akik mondják a beszédeket!”–deklarálta Bajnai, nem csak a jobboldali szavazókról, hanem azon politikai ellenfeiről is, akik gondolkodás nélkül megkérdőjelezik az ellenzékiek magyarságát és patriotizmusát.

Kár, hogy nem Bajnai Gordon a Kereszténydemokrata Néppárt vezetője, mert ennél krisztusibb mondatra és magatartásra aligha volt példa az elmúlt évek alatt.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem lenne óriási, azonban mindenképpen szükséges feladat az orbáni Nemzeti Együttműködési Rendszer (NER) lebontása kormányváltás után. “Le kell bontani azt a rezsimet is, amelyet az elmúlt két évben építettek – amellyel a hatalom az övék maradna akkor is, ha a többség mást választ helyettük. Ezért a kormányváltás nem elég: rezsimváltás kell!

Ám még ez is kevés: új politikai kultúra, új politikai korszak kell! Alkotmányos garancia, hogy a hazánkban többé ne sajátíthassa ki a hatalmat egyetlen politikus sem! Kormányváltás, rezsimváltás, korszakváltás”–mondta Bajnai, és valahol ő is pontosan tudja, hogy ez csak kétharmados ellenzéki győzelemmel lehetséges.

A nyugatról alkotott véleménye kevésbé volt precedens-értékű, bár az elmúlt évek nyugatellenes retorikája után mindenképpen üdítő Bajnai euro-atlanti elkötelezettsége. “Európaiságunk 1100 éves nemzeti hagyomány; megmaradásunk záloga. Mi, itt mind Szent István örökségét hordozzuk. Több mint egy évezrede ebbe a hagyományba születünk bele, nem a Turulmadárba”–mondta Bajnai az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél, és ezzel megtette azt, amire – az LMP-n kívül – egyik párt sem volt képes a baloldalon: nyíltan definiálta és felvállalta magyar patriotizmusát, és jelezte, hogy ennek pillére a szent istváni államalapítás, mely a nyugati kulturális és gazdasági orientáció alapjait jelentette Magyarország számára.

A határon túli magyarokról és a nemzetegyesítésről elhangzott néhány mondat pedig különösen aktuális és releváns, innen Kanadából figyelve a magyarországi eseményeket. “A ránk váró feladat hatalmas: Magyarország határokon belüli újraegyesítése! Aki a 10 milliós országot osztja meg, az lelkében a 15 milliós nemzetet is megosztja”–mondta Bajnai, ügyesen reflektálva Antall József közismert deklarációjára.

Bízunk benne, hogy a centrumpárti, patriota és a mérsékelt jobboldal felé is nyitott nyugatbarát politika nem csak a választáson hozza meg eredményét, hanem a társadalomban is, és végre összeomlik a hazafias magyar jobboldalról és a hazaáruló, idegenszívű baloldalról szóló hamis dichotómia.

92 hozzászólás

  • Hajra Bajnai, Orban takarodj!

  • Az egyetlen “csoda”, hogy Bajnai (and Co.) nincs még börtönben. Nincs másik. Ez is csak a “nyugati típusú liberális parlamenti demokrácia” -nak, a liberális jogállam “eszközeinek” köszönhető, ill. a jelenlegi 2/3 saját maga által is fölismert “határaitól”. Magyarországon miért nem minősül a belügyekbe való flagráns beavatkozásnak a “Haza és Haladás” – ami Bajnai természetét ismerve eleve önellentmondás – dollármilliós támogatása, a különböző MSZP-alternatívák létrehozása? Ha annyian szeretnék a zorbánékat felakasztva látni, miért nem csinálnak saját pártot? Van a “Drogos, a Bohóc & Libatolvaj”-koalíció? Kelet-nyugat? Mi? Ha már a Ch. Adam szerint is a Libajnai a “nyugatot képviseli”, tovább járatni a klaviatúrát nem is érdemes, Libajnai remekül levezette Magyarország és a magyarok 2008-as IMF-EKB-WorldBank eladósítási programját, neki már nem kell bizonyítania, kinek az érdekeit képviseli. Érdeklődve figyelem, hogyan mossák ki őt az emberek emlékezetéből és csinálnak belőle “demokratikus alternatívát” a nemzeti öngyilkosság-program végrehajtására. Mert tessék megnézni, hogy pl. a görögöket vesztükbe vezető szocialisták ma hol vannak és mit csinálnak!

  • Bajnait màr ismerjük szakértöi kormànyok : Medgyessy,Gyurcsàny-Bajnai gazdasàgi miniszterrel és Bajnai a 2002-es 53 % adosàg 2010-re 81,2% . 2009-es Bajnai erdmény IMW -es tanàcsokkal és kölcsönnel majdnem 7 %-os minusz gazdasàgi eredmény . Gordon go valahovà !

  • Harmatgyenge lepkeszellentés ez Orbán ellen.Ezzel 2114-ben sem fognak a kis Orbán dédunoka és
    válogatott focista ellen nyerni.

  • A Hajdubetrol szolo ragalmakat reg megdontottek a tenyek alapjan. Pesty ragalmazasi pert vesztett. Ezekben a dajkamesekben azok hisznek csak, akiknek a valosag, a tenyek feleslegesek.
    Nem igaz, hogy egy haugsagot elegendo sokszor ismetelni ahhoz, hogy igazza valjek. Ennek a hamis es teves elmeletnek a kiagyaloja, Joseph Gobbels, felesegevel es hat gyermekevel egyutt kovetett el ongyilkossagot a haboru utolso napjaiban, bizonyitekot szolgaltatva ezzel, hogy az elmelete nemcsak megbukott, de halalos kovetkezmenyekre is vezet.
    Emlekezzunk meg errol Joachim Fest szavaival, melyek amellett az Orban rezsim sirfelirataul is bevalnanak:

    “Annak az egomanianak voltak az aldozatai, mely a siron is tul nyulik. Azonban meg ezzel sem sikerult egy tragikus sors szimbolumava valnia, mint remelte, mindossze felruhazta az elmulasat visszataszito ironiaval.”

  • Atilla
    TE HAZUDSZ!

  • Hanem arról, hogy vajon igaza lesz-e Hamecz Istvánnak, aki azt mondta, hogy Magyarországon egy generáció szó szerint éhen kell haljon ahhoz, hogy a társadalom elhiggye: az állam nem tud gondoskodni róla. Orbán Viktor mindenkiről gondoskodni, mindenkit pökhendin munkára és nemzetre oktatni óhajtó állama – a korrupciót soha nem látott, szakrális szintre emelve – pontosan ebbe az irányba halad.
    ***
    Ugye ez mégsem egy jövőbemutató program?

  • de ezt a vargat miert nem rugjatok ki? most tenyleg el kell kuldeni a kurva anyjaba? vagy teszunk valamit a ragalmak ellen? ez turhetetlen!

  • Varga Sandor!

    Nem vagy te egy kisse kovetkezetlen?
    Elobb a haza ugyeibe valo “beavatkozast” emlegetsz, majd sajat part alapitasara buzditod oket. A ketto teljesen ellentmond egymasnak. Azon tul, ha nem figyeltel arra ami tortent, hadd hozzam meg neked a hirt: pontosan az tortent, amit kertel, Bajnai megalapitotta a partot, ha meg nem is vegleges formajaban, amely kivansagodra, az Orban rezsimet el fogja temetni hamarosan.

  • Hát Orbán beszéde elsősorban megemlékezés volt és a 2006-os atrocitásokra utalása sajnos teljesen igaz.!!!!!!
    Ezen kívül nem igazán támadta az ellenzéket,míg azok annál inkább olyanokat kiabálva,hogy “Orbán takarodj”és
    egyfolytában azt ragozták,hogyan lehetne leváltani a kormányt.
    Hát a jelenlegi ellenzéket nézve,különösen,hogy még egymással sem tudnak megegyezni és semmi konkrétummal
    nem tudnak előállni,csak hallgatni arról a sok egyértelműen negatív “ténykedésükről”,amit tények alapján mindenki
    tud,a jelenlegi állás szerint nem állnak győzelemre.!
    Addig még sok minden történhet,de az biztos,hogy míg a békemenetben több százezren vettek részt addig
    az ellenzéki tüntetéseken több tízezren és ez lényeges különbség!

  • de ezt a vargat miert nem rugjatok ki? most tenyleg el kell kuldeni a kurva anyjaba? vagy teszunk valamit a ragalmak ellen? ez turhetetlen!

    Szerző: Csipke Rozsa | október 28, 2012, 3:19 du. Ez nagyon megy nektek, Orbán takarodj kivételével a semmit képviselitek az viszont nagy hangerővel.

  • Valóban.
    Undorító ez a varga.
    Mint perzsaszőnyeg szélén a ződdhányás.

  • G. Csipkezett Razsa!
    Nagyon faj az igazsag???

  • Lepsényi József

    L?vay és Varga szövege ugyan olyan mint a felcsuti kisHitler végbelén lefegő Hírtv és Echo tv új náci,új nyilas ujságíróinak,és a fideszes gazembereknek hazugságai.

  • Adalék a Liba-bét ügyhöz :
    Bajnait bízták meg annó a Liba-bét nevű hízott-liba felvásárló cég felszámolásával , mert a cég teljesen eladósodott , nem fizette ki a beszállítóit ( sok gazdát akikkel szerződést kötött a hízott libákra ) és általában teljesen fizetésképtelenné vált , ami érthetetlen mert akkoriban jól ment még a liba-üzlet. Gondolom a tulajdonosok egyszerűen elsikkasztották a pénzt.
    Namármost Bajnai Gordon , mint kinevezett felszámoló-biztos , az akkor ( és azóta is ) hatályos törvények értelmében először a bankokat próbálta kifizetni a cég zárolt vagyonából. Egyszerűen nem tehetett mást , ha nem akart szembemenni a törvénnyel.
    Persze rengeteg liba-termelő lett egyből földönfutó !
    Eleinte ugyanis jól ment az üzlet , mire mértéktelenül beleölve mindent a nagy haszon reményébe ( jelzálog házakra , földre , mindenre,) mindent pénzzé téve hízó libákat vettek és keltetőket építettek , hogy majd busásan megtérül. Hát nem térült meg ! Sajnos , aki vállalkozik , számolnia kell azzal is hogy balul üt ki a vállalkozása !
    Valami heten öngyilkosak lettek mikor a házukat elárverezték. Szörnyű dolgok voltak ottan.
    Csakhogy erről nem Bajnai Gordon tehet , hanem a kapzsiságuk ! Nem lehet mindent egy lapra feltenni , aztán reménykedni a jószerencsében !
    PErsze a FIDESZ szócsöveinek semmi nem szent , ebből az ügyből is megpróbáltak politikai tőkét kovácsolni.
    Lásd varga épületes hozzá szólásá…appardon…mocskolódását .

  • T.Geyza. Leirtál egy történetet aminek nem nézté ütánna.A libanevelők nem azért lettek földonfutók mert nem kapták meg a libák árát hanem azért mert a számlán szereplő ki nem fizetett összeg után az ÁFÁ-t ki kellett,hogy fizesse.Ezért kellett megterheltetni a házát a földjét stb.Különben Bajnai a Wallis igazgatósági tagja volt nem felszámolőbiztos.

  • Rózsika! Ismered a Varga anyukáját? HIPÓ!!!

  • NE !!!
    Ne röhögtessen Lepsényikém , me’ leesek a hokkedliről ! 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 : ))))))))))))

  • Szerző: Geyza | október 28, 2012, 4:40 du.

    Ó tényleg nem tehet róla gordonka,… azok a hülye libások az okai mindennek.

    Ki hiszi ezt még el?

  • Dakoca : sok a duma..menny aludni mer reggel lealáz az irodavezető téged. A NER szellemében…

  • Tudjuk, mi torten es azt is, Bajnainak semmi koze nem volt hozza…..nem baj, hogy ti nem tudjatok, eleg ha Orban tudja, fosik is Bajnaitol rendesen!

  • topfater :
    akkor lehet hogy hazudott a TV1 annakidején ? MErthogy én ott hallottam ezt a sztorit. PEdig már akkor is az Orbán szekerét tolták !

    De félre a tréfával.
    Mielőtt itten okoskodásba kezdenél , nézzd meg mit írtál le és próbáld meg értelmezni saját leírt szövegedet.
    Azt pedig hogy a Bajnai felszámolóbiztos e vagy sem , talán kérdezzed meg Kósától. MErthogy őtőle hallottam valami interjúban ezt a jelzőt.
    Felőlem meg lehet Wallis is vagy Walmor , tökmindegy. A lényeg az , hogy ( sajnos ) előbb a bankokat kell kielégíteni egy ilyen csődeljáráskor és csak utána jöhetnek a kisbefektetők. De talán javasoljad imádottaidnak , hogy változtassanak a gyakorlaton jó ?
    Ahelyett hogy itt izmozol hülyeségeken.

  • Csak, hogy a cikhez is visszaterjunk: Bajnai nem 56-ra emlekezett, hanem kampany beszedet mondott. Eleg szegenyeset, de hat ennyin telt tole… Orban viszont 56-ra emlekezett/emlekeztetett. Jo nagy kulonbseg.

  • Lepsényi! Mostanában szoktad még a tükörbe nézegetni Magad,hogy lásd nem kopott meg munkásőri Önmagad?

  • Puchert János

    Abból hogy ennyire nekimennek Bajnainak arra lehet következtetni, hogy mégis csak tartanak tőle, Bajnai válságkezelésre vállalkozott és nem hatalom mániákus volt hisz a választásokon nem is indult 1 Ft-ért vállalta a feladatot.

  • Geyza!Azért Te egy kicsit részrehajlónak tünsz.A Bajnai éra alatt elég komoly megszoritások voltak.Pl:felfüggesztették a lakástámogatásokat,megszüntették a gáz és távhő konpenzációt és még lehetne sorolni.Realitással kell nézni a tényeket nem úgy,hogy valakit utálok vagy nem.Ez az egész 1989-1990-ben lett elrontva.Gondolom ezt Te is nagyon jól tudod. Mond neked valamit aza hármas,hogy Bajnai-Gyurcsány-Siffer 1987-1990?

  • Dakota
    Nem Bajnai, hanem a magyar törvények a “hibásak” Amelyek a felszámolásnál először a dolgozók munkabérét fizettetik ki a vagyonból aztán az állami tartozásokat (adók), aztán a bankokat, ha volt eszük jelzáloggal biztosítani a követelésüket, és valahol a sor végén az összes “egyéb” követelést, beleértve a szállítók ki nem fizetett számláit. És mit tesz Isten: oda soha nem jut már egy peták sem. Ráadásul a törvényben előírt sorrendtől való eltérés még bűncselekmény is lenne (csődbűntett)
    Egyébként meg a libaexportot egyrészt a H1N5 vírus miatti pánik, másrészt a NégyMancs MAGYAR libamájexport elleni merénylete tette tönkre. Bajnainak azt rótták fel, hogy nem volt képes a vízen járni, és ezeket visszacsinálni.

  • Igen kedves kommentelő elvtársak lehet szidni Bajnait ő minden Baj-nai forrása.
    Persze most jól élünk, Orbán miatt senki nem vesztette el a lakását, de kérdezem mióta ilyen gyenge a forint?
    Persze munka is akad bőven az elvtársak egy légkondis irodában egy programot ismernek, ez a beépített Pasziánsz, a többiek meg 40 fokban közmunkában gazolnak 47 000 forintért (kb:214 CAD).

  • Az a szanalmas, hogy itt is ugyan olyan retardalt stilusban megy az eszmecsere mint mashol. Kiscsit sem vagytok konstruktivak, tipikus magyarkodas mindig “minden szar ami van” “regen jobb volt” meg “bezzg o tudta”. En leszarom, hogy libas vagy drogos vagy moszkvaban vegzett. Es 23.-an ez senkit nem is erdekelt a resztvevok kozul. Es szerintem meg sok masik embert sem, tekintve hogy tobb mint egy millioan neztek a tvben, ami persze nem jelenti azt, hogy mindenben egyet is ertettek, mint ahogy ez a felszolalasokbol is kiderult. Szo sincs arrol, hogy majd ezekbol az emberekbol lesz az elkovetkezendo evek politikus elitje. Erre az ertelem a biztositek amit azok az orszagban elo emberek kepviselnek akik nem fogank elmenni innen mert ez a hazajuk. A demokracia meg kell erteni es csak utana lehet kivivni ez a folyamat zajlik most. Konnyen pofaznak demokratikus allamok polgarai, hogy mekkora bena szarok vagyunk de itt nem volt meg demokracia. Sot ha innen elhuznak meg kulfoldon is nehezere esik a magyarnak megszokni, hogy a demokracia nem azt jelenti “leszarok mindenkit mert barmit megtehetek”.

    Szoval mert nem arrol irtok, hogy ti mit tennetek azert, hogy esetleg masnak is jobb legyen, hogy ne olyan orszagban kelljen elni amit szegyel az ember mert a valasztott vezetoi nem csak a sajat allampolgarait de mas allamok polgarait sem veszik emberszamba. Az aki ezt a kormanyt maradasra biztatja vagy teljes mellszelesseggel kiall mellete melysegesen megvetem es elitelem. Az “ilyenek oltek meg Jezust” es gyilkonak halomra embereket a mai vilagban (nem szoszerint termeszetesen, bar ki tudja).

  • 2 All of U Libajnai suckers:
    “You’re just too good to be true
    Can’t take my eyes off you
    You’d be like heaven to touch
    I wanna hold you so much
    At long last love has arrived
    And I thank God I’m alive
    You’re just too good to be true
    Can’t take my eyes off you”
    Kareoke on the spot!

  • 2 TóTJani! D. Jani! Kérem gondolkodjon, ki érdemel dicséreret azért, hogy a 2010-re “létrehozott államcsőd” ellenére, senkit nem rúgtak ki az iskolai tanári állásából, hogy a nyugdíjasok havi jövedelmét még nem kellett IMF-módra 25-40 %-kal csökkenteni, hogy a felvidéki-erdélyi ápolónők -mert a többi “magyar” már rég -Böszme aaltt- elment Svédországba, Németországba…Utálhat mindenkit a halálba, mert az sokkal egyszerűbb, mint az előidézett helyzetre választ találnia! Kérem, utáljon és gyűlöljön mindenkit, aki nem a maga nótáját fújja! Tegye! Nem tartozik felelősséggel senkinek! Önmagának sem…ön úgy sem értené miért halt meg a szomszédja…

  • István Berecz

    Boda Marcsinak üzenem.Nem tudom hol él ez a nőcsike,de az biztos,hogy rosz uton van és nem Magyarországért drukkol,hanem Orbánnak Bajnai ellen.Kétlem,hogy ez az emberke szereti és félti Magyarországot.Az,pedig egyszerüen pimaszság töle,hogy kifogásolja az “Orbán takarodj”bekiabálásokat.Nem emlékszem arra,hogy ugyan igy vélekedett volna akkor,amikor a “Gyurcsány takarodj”-ot skandálták.Gyanitom,hogy ez a nőcsike is a kiabálok között volt.

  • Varganak csak folyekony betont toltetnek a pofajaba oszt hadd kosson!

  • Orban maga a valsag!

  • Kedves Varga Sándor és társai!Amit itt önök rágalmazást irnak az már lejárt lemez.ezekben a biróság jogerős itéletet hozott,Amennyiben ezek után is ezt folytatják akkor kérném hogy pontos nével és cimmel tegyék,hogy a biróság rágalmazásért elitélni tudja önöket!Ugy gondolom,ez igy lesz helyes!

  • A magyarvàlsàg csinàloi beszélnek Orbànrol,akire a vàlsàgterheit hagytàk,olyanok akik végrehajtottàk Bajnai alatt az IMW utasitàsait. Emlékezzünk 2009-re,minusz 7% és GÖRÖGORSZÀG,SPANYOLORSZÀG stb.! A BANKOK hitelezni akarnak,mert hitelezés nélkül nincs BEVÉTEL-valamint ha nem vehetnek meg gazdasàgosan müködö cégeket- csak költségük.

  • Hogy mennyire kellemetlenül érintette a regnáló hatalmat az ellenzék részleges összefogása mutatja az is, hogy a mai országgyűlésben Rogán Antal Fideszes frakció vezető a napirend előtti felszólalásában már Gyurcsány- Bajnai szövetségről beszélt és újra előkerült az a bizonyos 8 év de szoba került a beszédben Kuncze Gábor, Kiss Péter és Szekeres Imre is.

  • Kedves Kovács Éva. Mint már elozoekben leirtam : gazdasági ,pénzügyi bűncselekmények meguszásához Magyarországon elég egy sztárügyvéd nemkevés pénz és némi összeköttetés. Mond már meg,hogy az ország szétrablói miért nincsenek börtönben?A rendszerváltó szocialisták között vanépp elég milliárdos akik1989és1998 között gazdagodtak meg.Bajnai Sifferrel együtt Gyurcsány puszipajtásai voltak.Nem kell a ködösités.

  • A legutóbbi 3 helyi választás bebizonyította,hogy nem megy nektek! Elegünk van Bajnai et co. társaságból.Ti rabláncra akartok fűzni bennünket.Holvan a nagy liberalizmuus,a népek szabadsága önredelkezés stb. Nehéz helyzetben vagyunk,jól előkészítettétek tönkretételünket, de nem adjuk fel törekvésünket az önállósángunkért folytatatott demokratikus küzdelemben Példát mutatunk az Unió más államainak is, ez nem tetszik, már vannak követőink. A igazság győzni fog. A kommentjeitek többsége utszéli hangú és gyűlölet sugárzik belőlük!

  • Igen, kedves Foldes baratunk, a fidesz elvesztette a harom legutobbi helyi valasztast es a szocik megduplaztak a szavazataikat.
    Az onrendelkezest az Orban fasisztak eppen most epitik le, allamositjak a helyi kozogazgatast. A nehez helyzetet teljes egeszeben az Orban rezsim idezte elo: minel jobban visszaesok a GDP, annal magasabb lesz az adossag aranya ahhoz kepest.
    Az Unionak a magyar pelda arra jo, hogy lassak hgyan kell egy orszagot villamgyorsan tonkretenni.
    Nem az igazsag fog gyozni, hanem a magyar lakossag melyseges undora a hazug, tehetsegtelen Orban rezsimmel szemben. Az pedig tudod mit jelent: ti mind elhuztok majd es kussoltok szegyenetekben. Illetve azt jelentene, ha nem gyulolettol futott, ostoba fajankok gyulekezete lennetek. “A haza nem lehet ellenzekben?” Nos, a szavazasi regisztraciot a nep 80%-a ellenzi. KI van tehat ellenzekben, ha nem a kormany?
    Ami pedig sugarzik, az nem gyulolet, hanem megvetes. Az pedig rad is vonatkozik.

  • Azért az nagyon érdekes és tanulságos, hogy az ország magát jobboldalinak aposztrofáló része azonnal rágalom hadjáratba kezdett a Milla tüntetés után. Talán nem kellene. A két tüntetésről pedig csak annyit: az egyiken az alázatos és ingyen utaztatott /napidijas?!/, Alattvalók vonultak rendezett sorkban, csápoltak a vezérnek parancsszóra, a másikon – a rendszerváltás után most először – megjelent az öntudatos, a saját sorsát irányitani akaró magyar POLGÁR. Ebből a szempontból Bajnai csak azért érdekes /és persze nagyon fontos/, mert körülötte, mint mag körül létre jön egy új, valóban demokratikus összefogás Orbán diktatúrája ellen. Mig az egyik oldalon a múlt békemenetelt, addig a másik oldalon a jövő tüntetett. A jobbosok meg csak libázzanak tovább, mert azt sem tudják felfogni, hogy a megváltozott magyarországi közhangulatban a libázásukkal már csak maguknak tudnak ártani!

  • Todor48!
    Ha az almodozasodbol folebredsz, a bilibe fog logni a kezed.

  • Orban maga a valsag!

    Szerző: Csipke Rozsa | október 29, 2012, 9:28 de. Rózsika a többi nem az volt?

  • cupido

    nem, az ujgeneracios szocialistak europa fele tartottak es volt is hozza elkepzelesuk es tehetseguk, hogyan csatlakozhatnank, orbanota lettunk elsokbol utolsok! jaes ne rozsikazzal, mert fejen doblak mergezett almaval oszt nezegethetsz….

  • cupido

    nem, az ujgeneracios szocialistak europa fele tartottak es volt is hozza elkepzelesuk es tehetseguk, hogyan csatlakozhatnank, orbanota lettunk elsokbol utolsok! jaes ne rozsikazzal, mert fejen doblak mergezett almaval oszt nezegethetsz….

    Szerző: Csipke Rozsa | október 31, 2012, 9:35 de.Rózsika Európa felé tartottak csak félúton eladtak mindenünket,mire odaértek koldusok lettünk.Mérgezett almával?Csak nem a királynő vagy egy álmodott királyságból?

  • cupido

    rendszervaltaskor ;nem az mszp kormanyzott vagy a szenilitas ellepte az agyat? eladni meg fokent annak allt erdekeben, akiknek ures volt a zsebuk….ezek az ujonnan felbukkano partok…

  • Valahogy mindig elfelejtik, hogy az utóbbi demokratikus választásnál nem feltétlenül Orbánra szavazott az ország jelentős része, hanem bajnai és gyurcsány ellen. Mostanra sem lettek hitelesebbek.

  • Kedves Christopher, Szent István-i, nem pedig “szent istváni”.

  • rendszervaltaskor ;nem az mszp kormanyzott vagy a szenilitas ellepte az agyat? eladni meg fokent annak allt erdekeben, akiknek ures volt a zsebuk….ezek az ujonnan felbukkano partok…

    Szerző: Csipke Rozsa | november 1, 2012, 5:43 du.Rózsika! Neked mi lepte el az agyadat?Az elmúlt húsz év politikusai előtt a tatárok végeztek ekkora pusztítást!Melyiknek volt tele a zsebe?http://www.youtube.com/watch?v=RgjU1LIxMdA&feature=related

  • Dakota veli: “Valahogy mindig elfelejtik, hogy az utóbbi demokratikus választásnál nem feltétlenül Orbánra szavazott az ország jelentős része, hanem bajnai és gyurcsány ellen. Mostanra sem lettek hitelesebbek.”

    SZERZŐ: DAKOTA | NOVEMBER 1, 2012, 11:58 DU.

    Atol tartok, Dakikam, hogy tevedsz.
    Mikozben Orban hitelessege, hala sajat toketlenkedesenek, egyre zsugorodik, akozben Bajnaie exponencialisan novekszik es meg Gyurcsany is jol nez ki az osszehasonlitasban. Ennek mind bizonyiteka az, hogy a fidesz tamogatok szama rohamosan csokken, mig a szocike, ha lassabban is, de allandoan emelkedik. A nehany napja kozolt adatok szerint a fidesz mar csak harom szazalekkel elozi meg az MSZP-t. Ha ehhez meg hozzaszamitod azt, hogy a tobbi ellenzeki partnak is van tamogatottsaga, akkor abbol vilagos, hogy a fidesz mara a gyulolt, megvetett, kissebbseg, amelyet a tobbseg legszivesebben mar most vasarnap “levadaszna.”

  • jode cupido

    azert tudok kulonbseget tenni joindulatu, de jaratlan es rosszindulatu, dilettans penzlenyulo kormanyok kozott….a szocialistaknak tele volt a zsebuk, az uj generacio mar kepes volt fokuszalni az igazi problemara, a rendszervaltasra, mig orban, mint vicc az ujszulott fuleben, olyan uj volt neki urigyereket, politikust jatsszani es mert a szocialistak penzet nem tudta lenyulni, haat lenyulta a nep penzet….mikozben semmit nem epitett, CSAK rombolt….itt tartotok most…es valoban, akkora karokat okozott, hogy a masodik vilaghaborubol hamarabb tudtak ujraepiteni az orszagot, mint ebbol az erkolcsi-gazdasagi nyomorbol, amit Orban hozzanemertese okozott….a tudatlan slepp meg visit oromeben, mert altalaban nekik kuss volt eddig, hiszen a csocseleknek ugye mindenhol kuss van, nalunk rangra emelkedtek, hiszen altaluk kupalodott ki a csuti bugris….igy most majdhogynem jobban vannak tartva, mint a tobbdiplomas uriemberek…nem veletlenul hagyjak el tomegevel azok az orszagot, a csocselek meg bent tivornyazik….ezek koze tartozol cupido, eppen ezert el kene mar innen takarodnod, mert, ahogy normalis ember undorodik a hanyastol, ugy a tefajtadtol is!

  • Cupido. Mindenben tökéletesen igazad van.Nem látják.hogy arendszerváltó szocik és liberálisok már 1988-1989-től elkezdték kirabolni az országot és az embereket.Rózsika szerint akinek nincs diplomája az csőcselék.Úgy látszik nála a szakipari munkákat a csőcselék végzi.

  • Rózsa! Neked csk annyit :apatkánynak azért van négy lába,hogy előbb elérje a kukát mint Te.

  • jode cupido

    azert tudok kulonbseget tenni joindulatu, de jaratlan es rosszindulatu, dilettans penzlenyulo kormanyok kozott….a szocialistaknak tele volt a zsebuk, az uj generacio mar kepes volt fokuszalni az igazi problemara, a rendszervaltasra, mig orban, mint vicc az ujszulott fuleben, olyan uj volt neki urigyereket, politikust jatsszani es mert a szocialistak penzet nem tudta lenyulni, haat lenyulta a nep penzet….mikozben semmit nem epitett, CSAK rombolt….itt tartotok most…es valoban, akkora karokat okozott, hogy a masodik vilaghaborubol hamarabb tudtak ujraepiteni az orszagot, mint ebbol az erkolcsi-gazdasagi nyomorbol, amit Orban hozzanemertese okozott….a tudatlan slepp meg visit oromeben, mert altalaban nekik kuss volt eddig, hiszen a csocseleknek ugye mindenhol kuss van, nalunk rangra emelkedtek, hiszen altaluk kupalodott ki a csuti bugris….igy most majdhogynem jobban vannak tartva, mint a tobbdiplomas uriemberek…nem veletlenul hagyjak el tomegevel azok az orszagot, a csocselek meg bent tivornyazik….ezek koze tartozol cupido, eppen ezert el kene mar innen takarodnod, mert, ahogy normalis ember undorodik a hanyastol, ugy a tefajtadtol is!

    Szerző: Csipke Rozsa | november 2, 2012, 12:59 du. [email protected] te olyan buta vagy mint egy vödör [email protected]!Milyen csőcselékről pofázol?Utoljára a Marxistákat hívták az őszirózsás forradalom idején mikor a frontot megjárt katonákról tépték le a rendfokozatot!Milyen hozzá nemértés?242 milliárd dollárnyi a nemzeti vagyonból privatizált magántökét menekítettek ki az országból, 2010-ben már 21 ezer milliárd dollár magánvagyon rejtőzött offshore számlákon!Komám én is undorodok a diplomájával kérkedő fajtádtól,az ilyenekkel minden reggel találkozok csak lehúzom a wc-ét és megyek tovább!!!!

  • Cupido. Mindenben tökéletesen igazad van.Nem látják.hogy arendszerváltó szocik és liberálisok már 1988-1989-től elkezdték kirabolni az országot és az embereket.Rózsika szerint akinek nincs diplomája az csőcselék.Úgy látszik nála a szakipari munkákat a csőcselék végzi.

    Szerző: Topapó | november 3, 2012, 3:58 de. Topapó!Ez olyan ember,emberek vélemény kiknek nem sok köze van a magyarsághoz,elmennek hát elmennek,menjenek.Ha csak ötszázezren maradunk akkor ötszázezer a magyar nemzet,hiszek benne hogy felépítünk még egy élhető Magyarországot!

  • cupido

    orulok, hogy jartas vagy a vodor szar butasaganak megiteleseben, gondolom jartal mar benne nyakig! es nem varom, hogy te a csocselek tagja ertelmezni tudd, kikbol all a csocselek, de arra meg pontosan emlexem, hogy en, mint ertelmisegi kezdettol fogva elfordultam orbantol es nagyon sokan az enfajtam kozul, ezert nem nyerte meg a valasztasokat es ekkor vitte ki az utcara a politikat orban, hogy a magadfajta patkanyok szavazataiert szorgoskodjon, buta emberbol meg mindig tobb van, mint tanultbol, ezek fedezik orban hatalmat….a gazdasagi mutatokra nem terek ki ujra, hazudsz, ez teljesen egyertelmu, vagy nincsenek informacioid, de egy masik cikkben kekec kifejtette az erre vonatkozo adatokat, olvasd el., a penzek kimenekiteset orban kezdte, ezusthajo es tarsai, biztos emlekeznel, ha lenne agyad….

  • cupido

    orulok, hogy jartas vagy a vodor szar butasaganak megiteleseben, gondolom jartal mar benne nyakig! es nem varom, hogy te a csocselek tagja ertelmezni tudd, kikbol all a csocselek, de arra meg pontosan emlexem, hogy en, mint ertelmisegi kezdettol fogva elfordultam orbantol es nagyon sokan az enfajtam kozul, ezert nem nyerte meg a valasztasokat es ekkor vitte ki az utcara a politikat orban, hogy a magadfajta patkanyok szavazataiert szorgoskodjon, buta emberbol meg mindig tobb van, mint tanultbol, ezek fedezik orban hatalmat….a gazdasagi mutatokra nem terek ki ujra, hazudsz, ez teljesen egyertelmu, vagy nincsenek informacioid, de egy masik cikkben kekec kifejtette az erre vonatkozo adatokat, olvasd el., a penzek kimenekiteset orban kezdte, ezusthajo es tarsai, biztos emlekeznel, ha lenne agyad….

    Szerző: Csipke Rozsa | november 3, 2012, 10:01 de. Te és a hozzád hasonló csőcselék megfeledkezik az 1990 utáni kormányok rabló privatizációjáról, a haszonélvezői a volt kormányok és holdudvara.Teljesen felesleges volt diplomáznod.

  • hulye cupido

    voltak rablo privatizaciok es hozza nem erto privatizaciok…egy biztos, itt nem azoknak volt okuk a lopasra, akiknek tele volt a zsebuk, hanem akiknek ures volt -> fidesz, jobbik

  • Cupica irja: “Ha csak ötszázezren maradunk akkor ötszázezer a magyar nemzet,hiszek benne hogy felépítünk még egy élhető Magyarországot!”

    Ahogy a dolgok mennek, az otszazezer mar uton van. Otszazezer bunko, negy, vagy hat elemivel, akiknek fogalmuk sincs a vilagrol. Ezen mar dolgozik az Orban kormany, meghozza nagy hatasfokkal.
    Mar csak azt szeretnem megtudni, hogy ha ezer ev es tiz millio nem volt eleg egy “elheto Magyarorszagot” letrehozni, akkor hogyan fog az sikerulni otszazezer bunkonak. ‘Hogy mi az ami “elheto,” mar nem is akarom firtatni.

  • Cupica kirekesztené a másik 10 millát ?
    Azannya rohatt rasszistája….

  • Cuppler
    ( Hitler után magyarítva )

  • hulye cupido

    voltak rablo privatizaciok es hozza nem erto privatizaciok…egy biztos, itt nem azoknak volt okuk a lopasra, akiknek tele volt a zsebuk, hanem akiknek ures volt -> fidesz, jobbik

    Szerző: Csipke Rozsa | november 3, 2012, 12:02 du. Igen a kommunista Magyarország csak úgy ontotta magából a milliárdosokat.Melyikünk a hülye,félnótás?!A 242 milliárd dollár nagy része a privatizáció során került magánkézbe,érték alatt eladott állami javak nem is maradtak az országban hanem külföldön fialtak adómentesen.Ez az összeg két és félszerese volt az akkori államadósságnak,nem lett volna szükség az IMF-re az uniós mentőövre,de a Bokros,Gyurcsány Orbán csomagra sem!!!!!!!

  • Cuppler
    ( Hitler után magyarítva )

    Szerző: Geyza | november 3, 2012, 2:53 du. Ne Ítélj el olyan rossz tulajdonságért amit ti hoztok ki belőlem!

  • Ahogy a dolgok mennek, az otszazezer mar uton van. Otszazezer bunko, negy, vagy hat elemivel, akiknek fogalmuk sincs a vilagrol. Ezen mar dolgozik az Orban kormany, meghozza nagy hatasfokkal.Szerző: Ambator | november 3, 2012, 1:42 du.Úgy emlékszem Gyurcsány volt aki aláírta hogy ötszázezer bunkót befogad négy,hat elemivel.

  • Úgy emlékszem Gyurcsány volt aki aláírta hogy ötszázezer bunkót befogad négy,hat elemivel.

    SZERZŐ: CUPIDÓ | NOVEMBER 3, 2012, 5:12 DU.

    Nem tudom, hogy ez az emlek honnan ered, de valoszinuleg egyike a szokasos fantazmagoriaidnak. Ilyet Gyurcsany nem javasolt es nem irt ala. De ha megis, akkor miert csatlakozol hozza?
    Egyebkent, mar most messze tulteljesitettuk a bunkokbol a felhozatalt. Amibol keves van es egyre kevesebb, az a muvelt, tehetseges ember. Azok szamara az Orbani Menyorszagban nem terem fu.

  • Szerző: Ambator | november 3, 2012, 6:37 du.

    Kerekes, tőled nagyobb nem kell. Propelleres pitiáner.

  • nemhat cupido
    a lengyelek is azert vannak elorebb, mert elengedtek az adossagaikat, Antall meg nagyvonaluan elutasitotta az ajanlatot…azert ne kenjen mar mindent a szocialistakra, nem erdemes, mert azoknak lett volna kapcsolatuk, befolyasuk ahhoz, hogy az atmenetet levezenyeljek, ezzel egyetlen uj part nem tudott es a mai napig sem tud versenyezni….persze ha oket sem hagyjak dolgozni, es mar lassan 20 eve, annak erik be mara a gyumolcse…mikor az ellenzekbol ellenseget csinalnak, ott valami nagyon nincs rendben….mi mind magyarok vagyunk!

  • Kerekes, tőled nagyobb nem kell. Propelleres pitiáner.

    SZERZŐ: DAKOTA | NOVEMBER 3, 2012, 8:15 DU.

    Daki Ne!

    Mi van picinyem, Dako, nem fulik a fogad az uri divathoz? Sebaj, maradj a kapcaban, neked az tokeletesen megfelel.
    Egyebkent, mig nyelveben el, hadd jegyezzem meg, hatha egyszer megtanulod, hogy olyan nincs, hogy “toled nagyobb.” Az ilyesmit az elemista vegzettseggel mar “nalad nagyobb” formaban fejezik ki.
    Gondoltam, orulni fogsz az ujsagnak. Csak agyverzest ne kapj tole, mint a csokornyakkendotol.

  • Ambator

    honnan tudna, hatarontuli….fogalma nincs a helyes magyar nyelvrol, csak azt hiszi, tudja, mint minden mast is….es ilyenekbol all a mai magyar jobb oldal 90 %-a….

  • nemhat cupido
    a lengyelek is azert vannak elorebb, mert elengedtek az adossagaikat, Antall meg nagyvonaluan elutasitotta az ajanlatot…azert ne kenjen mar mindent a szocialistakra, nem erdemes, mert azoknak lett volna kapcsolatuk, befolyasuk ahhoz, hogy az atmenetet levezenyeljek, ezzel egyetlen uj part nem tudott es a mai napig sem tud versenyezni….persze ha oket sem hagyjak dolgozni, es mar lassan 20 eve, annak erik be mara a gyumolcse…mikor az ellenzekbol ellenseget csinalnak, ott valami nagyon nincs rendben….mi mind magyarok vagyunk!

    Szerző: Csipke Rozsa | november 3, 2012, 10:02 du. Nem engedték el csak a felét,adósság elengedési kompromisszum volt,mi magyarok más utat választottunk törlesztettünk az új hitelek és a gazdaság fejlődése reményében,de ez jóval a rendszerváltás előtt volt.Persze ha nem tudták dönteni kádár és Nagy Imre öröksége közt.

  • Egyebkent, mar most messze tulteljesitettuk a bunkokbol a felhozatalt. Amibol keves van es egyre kevesebb, az a muvelt, tehetseges ember. Azok szamara az Orbani Menyorszagban nem terem fu.

    Szerző: Ambator | november 3, 2012, 6:37 du. Növelted eggyel.

  • Rózsika!Átlag,nem csőcselék MSZP szavazók!http://indavideo.hu/video/MSZP-s_Szuperbuli

  • Rozsam irja: honnan tudna, hatarontuli….fogalma nincs a helyes magyar nyelvrol, csak azt hiszi, tudja, mint minden mast is….es ilyenekbol all a mai magyar jobb oldal 90 %-a….

    SZERZŐ: CSIPKE ROZSA | NOVEMBER 4, 2012, 8:07 DE.

    Node Edes Rozsam, en is hatarontuli volnek, vagy mi a szosz, de ez nem felmentes bunkosagra.

  • Cupica irja: Növelted eggyel.

    SZERZŐ: CUPIDÓ | NOVEMBER 4, 2012, 8:55 DE.

    Nem ugy edes Cupicam! Alkalmasint kettovel noveltem. Egy bunkoval, (talad ki, hogy kire gondolok,) es egy intelligens emberrel is. Ebben rad hagyom a valasztast.

  • sorry Ambator

    nekem automatikusan a bunkok kategoriajaba tartoznak azok, akik jobboldaliak es hatarontuliak…..es idejarnak magyarkodni, mikozben irni sem tudnak magyarul, sot mitobb engem idegenszivuznek meg magyargyuloloznek, mikozben en valoban odaszulettem es a mai napig magyar allampolgarkent elek, igaz jopar eve Kanadaban….tudod Ambator, akinek nem inge ne vegye magara…

  • Cupica irja: Növelted eggyel.

    SZERZŐ: CUPIDÓ | NOVEMBER 4, 2012, 8:55 DE.

    Nem ugy edes Cupicam! Alkalmasint kettovel noveltem. Egy bunkoval, (talad ki, hogy kire gondolok,) es egy intelligens emberrel is. Ebben rad hagyom a valasztast.

    Szerző: Ambator | november 4, 2012, 10:53 de. Ez jó!hihi

  • Szerző: Ambator | november 4, 2012, 12:41 de.

    Úri divatnak nevezed a röhejes csokornyakkendődet, kerekes? 🙂 Ugyan, egyszerűen csak nevetséges:)

  • Dako! Honnan tudnad? Neked nincs ilyen. Savanyu szolonek turos a hata.
    De neked mindegy, mert te anelkul is gyonyoru vagy, okos vagy es gyozhetetlen. En legalabbis nem gyozok almelkodni azon, hogy milyen kituno elme vagy es milyen szep.

  • Andrási Sándor

    “Orbán vs. Bajnai” Maga a cím is sértő és gusztustalan. Hogy jön egy államférfihoz egy ügyeskedő milliárdos fehérgalléros bűnöző? Bajnait az USA-ban “megcsinálták” és most azt gondolják, hogy a tahó magyarság újongva fogadja és pajzsra emeli. hazugság hazugság hátán. Bajnai, mint civil? Az, aki pár éve több komoly kormányzati pozíciót töltött be? Ez olyan, mint ha a pár éve még útszéli kúrva kimegy egy évre nyugatra, majd szűzlányként kelletve jön vissza. Ez gyomorforgató. Ezt normális ember nem tudja elfogadni. Egy üzletember akinek a tehetsége gátlástalanságon, bennfentes ismereteken, kormányzati kapcsolatokon alapul.
    Ezt az embert kell dicsőíteni? Ezt kell pajzsra emelni? Ez az ember hozza vissza az elveszett demokráciát? Kinek a demokráciáját? Az amerikait? Nekünk magyaroknak? Vajon az amerikai demokrácia megfelel a magyar demokráciának? Vagy van-e a demokráciának nemzete, nemzeti sajátossága, avagy az egyetemleges? Ha nincs nemzeti sajátossága, akkor miért nem egyforma minden nemzet demokráciája? Vagy van demokrácia és demokráciább és legdemokráciább? Vagy a demokrácia nem fokozható? És egyáltalán a jelenlegi magyar demokrácia miért nem demokratikus? A jelenlegi magyar társadalomban pontosan mi az, ami nem feleltethető meg más korábban már demokratikusnak elismert állam demokrácia-ismérvének?
    Nekem az a meggyőződésem, hogy másról van szó. Nincs Magyarországon baj a demokráciával. Más miatt támadják a kormányt, de a támadás oka nem nevezhető meg. Ezért kell ürügyet találni, és akár jogos, akár nem, támadni, hitelteleníteni kell a kormányt. Ez a politikai árukapcsolás. Lényege: Mindegy, miért hiteltelen a kormány, csak hiteltelen legyen. Válasszanak helyette másikat, azt amit mi kijelölünk. És így értünk el Bajnaihoz, akit legkevésbé érdekel Magyarország sorsa. Neki feladata van. Aki őt megcsinálta, annak az érdekeit képviselje. Erre alkalmas, kisfiús mosollyal adja el Magyarországot, már még azt a keveset, ami még eladható.

  • Andrasi

    haha nem nevezheto meg a tamadas oka?????? elmesz te mostmar abba a madarkort terjeszto turul anyadba te hitvany senkihazy…..majd kiseloadast tartasz azzal az azerbajdzsani saman gyokereiddel a demokraciabol…elkussoljal te agymosott turultetu gyoker….esetleg fellephetnel ezzel a musorral az alcsuti muvelodesi hazban, de ide ne firkaljad a oktalan hazugsagaidat, mert megjarod meglasd….

  • Szerző: Ambator | november 4, 2012, 10:21 du.

    Elnézésedet kell kérnem kerekes, de én nem tudom viszonozni a te általad felsoroltakat, mert szerintem te egyszerűen csak szánalmas vagy.

  • Szerző: Andrási Sándor | november 5, 2012, 3:36 du.

    Elmondtad a lényeget, kedves Andrási Sándor. Ez az igazság, ha tetszik ez egyeseknek, ha nem.

  • Andrási Sándor

    Csirkerozsda! Te szánalmas kis fröcsögő! Soha nem voltál magyar, bárhol is élsz. A magyar tudásodról, igényességedről és határtalan zsugoriságodról csak annyit, hogy sajnálsz 2-3 eFt-ot egy magyar nyelvű klaviatúráért. Innentől roppant hiteles a gusztustalan kirohanásod mások ellen és kérkedésed a magyar helyesírásodról. Ez legalább annyira hiteles, mint amikor egy útszéli ribanc szűzlányként mórikálja magát. Ez vagy te, a mocskos száddal. Ha a kiskamasz fiam ilyen undorítóan fejezné ki magát, elzavarnám, mossa ki a száját szappannal. Veled ellentétben én nem zavarlak el, csak szánlak, de nagyon.

  • Andrási Sándor

    Majd el felejtettem: Ha az a demokrácia, amit csirke rozsda képvisel, akkor köszönöm, én nem kérek belőle, meghagyom neki és a hozzá hasonló primitív, arrogáns sejthalmaznak.

  • Andrási Sándor

    Minden elismerésem Kanadáé. Ha ilyen ostoba lényeknek, mint csirke rozsda otthont ad, nem is tudom, kiket nem fogad be. Ilyen határtalan gyűlölettel hegyeket lehet mozgatni, folyamokat lehet eltéríteni. Javaslom, a hadiiparban kamatoztassa képességeit, mert ön egymaga olyan epidemológiai képességekkel rendelkezik, amivel kontinensek arculatát tudná pillanatok alatt megváltoztatni. Az ilyen lények, mint ön, puszta jelenlétükkel kimerítik a Btk.-ban megfogalmazott garázdaság bűncselekményének tényállását, ami szerint: Btk. 271. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg.

  • Andrasi

    ez itt demokracia es ha nem tetszik, eltakarodhatnal azerbajdzsanba! a velemenyedet meg joanyad kertibudi falan felejtett elsargult noklapja kelendariumara firkald LEGKOZELEBB te foldsotet gyoker….

  • Majd el felejtettem: Ha az a demokrácia, amit csirke rozsda képvisel, akkor köszönöm, én nem kérek belőle, meghagyom neki és a hozzá hasonló primitív, arrogáns sejthalmaznak.

    SZERZŐ: ANDRÁSI SÁNDOR | NOVEMBER 6, 2012, 1:11 DE.

    Latom kedves Andrasi, hogy a demokracia mibenleterol a leghalvanyabb fogalmad sincs. Bizonyara az Orban Akademian tanultad meg, hogy mit kell gondolnod. De ne ess ketsegbe, mert itt es tolem most megtudhatod, hogy mi is a valodi demokracia.
    Nos, amit a muvelt vilag ert demokracia alatt, az a tarsadalom, amely mindenki szamara ad egyenlo jogokat, tekintet nelkul arra, hogy milyen nezeteik vannak. Kulonosen pedig vedi azokat, akik kissebbsegben vannak, a tobbseggel szemben.
    Ezt te termeszetesen nem tudhatod, mert a Vezerelvu Demokracia, melyet te itt alpari hangon kepviselsz, nincs meg a legtavolabbi kapcsolatban sem a demokraciaval. Az itteni demokracia legekesebb bizonyiteka es hervadhatatlan erdeme az, hogy a legalparibb es legtudatlanabb bunko is, mint amilyen te vagy, beken uzheti a pusztito munkajat kozottunk, mert mi eleg erosek vagyunk azt, ha nem is szivesen, de elviselni.
    Ezert azutan, ha tetszik, csak okadd a gusztustalan kirohanasaidat minden es mindenki ellen, aki keptelen felfogni az ertelmet az ostobasagaidnak, mert a demokratikus, felvilagosult tarsadalom nem rendul meg attol, legfeljebb erosebb lesz.

  • The only strategy Bajnai has emlypoed so far is to fiddle about with taxes.Twenty five per cent VAT? Oil companies are going to pass on the increase to customers. This will have a knock-on effect and we will find thatwe are going to pay more for a whole host of products and services because of the more expensive transportation costs.There is nothing left in the pot and Bajnai is in the process of selling it the pot I mean!Bajnai and his cronies need to bow out now before they do any more damage.And, let us see a manifesto detailing a reform programme for Hungary from the various protagonists before we rush to the polls in our anxiety to get rid of the MSZP.

Leave a Reply


This site is protected by Comment SPAM Wiper.