Angela Merkel a kanadai kormány költségvetési szigorát dícsérte

2012 augusztus 17 9:05 de.5 hozzászólás

Ottawai látogatása alatt, Angela Merkel német kancellár a kanadai konzervatív  kormány költségvetési szigorát dícsérte. Merkel szerda este vacsorázott a miniszterelnök nyári rezidenciáján, csütörtök reggel pedig a kanadai parlamentben méltatta a Harper kormány gazdaságpolitikáját. “Szerintem Kanada egy jó példa arra, hogy miként lehet robusztus módon átvészelni egy gazdasági válságot”–mondta a német kancellár. Merkel a kanadai bankszektor regulációját, a fiszkálisan konzervatív kanadai büdzsét és a szabadkereskedelmet emelte ki követendő lépésekként.

Éppen Merkel ottawai látogatása alatt adott ki a Moody’s egy rendkívül pozitív értékelést Kanada gazdasági teljesítményéről. Az intézet tartotta Kanada stabil ‘AAA’ besorolását.

Merkel ígérte, hogy amint visszatér Berlinbe azon fog dolgozni, hogy minél hamarabb lezáruljanak a Kanada és az Európai Unió közötti szabadkereskedelmi egyezményt előkészítő tárgyalások Az, hogy Kanada nem járul hozzá az IMF-mentőalap bővítéséhez nem veszélyezteti ezeket a tárgyalásokat – jelezte a német kormányfő.  Merkel szintén a kanadai fővárosban nyilatkozta, hogy Németország mindent megtesz az euró megmentése érdekében.

Felszólalásában Harper rámutatott arra a tényre, hogy több mint három millió kanadai állampolgár rendelkezik német gyökerekkel. “Köszönjük a kancellár-asszonynak azt, hogy támogat egy olyan egyezményt az EU és Kanada között, mely egy 500 millió állampolgárral rendelkező piacot nyít ki számunkra”–mondta Harper a világ legnagyobb szabadkereskedelmi zónájáról. “Angela! Kanada és Németország közeli barátok egy bizonytalan világban”–folytatta szavait a kanadai kormányfő.

Harper jelezte, hogy a szíriai krízisről is értekeztek. Továbbá jelezte, hogy Berlin és Ottawa egyetért abban, hogy szabad piac kiterjesztésére kell tenni a hangsúlyt, és úgy szintén a foglalkoztatottság növelésére.

Utoljára egy évtizede került sor arra, hogy német kancellár kétoldalú tárgyalásokra Ottawába látogatott.

5 hozzászólás

  • SPANYOL ORSZAG GÖRÖGORSZAG felelÖtlenûl elpazaroltâk a pénzûket és most a vilâg kell eltartani ÖKET.

  • Bencsics Klára

    Végre itt látni kedves arcokat is!

  • szilva lászló

    Az EU-nak szüksége van új piacokra ahol eladhatják a gagyi termékeiket így ismét tovább tudják fújni a gazdasági lufit amit fenntartható fejlődésnek hívnak… GDP bővülés… nyilván ez kanadának is jó lehet, de általában elmondható, hogy az új piacok nem profitálnak az EU-ból… először csak tönkremennek mivel az olcsó import gagyi lenyomja a helyi árakat…

  • Bencsics Klára

    Merkel pénzért jött Kanadába, az IMF részére. Ehelyett, a kanadai miniszterelnök, probál a németekkel gazdasági kapcsolatokat létehozni! Kanadának sok mindene van a németek számára…

  • Szilvaval ertek egyet, DE azt is hozzatennem, hogy addig mentek el, ameddig hagyak nekik, a lengyelek peldaul nem mentek bele mindenbe, mint a magyarok, ok megtarthattak a sajat mezogazdasgukat, bizonyos iparreszeket, ezert nem a nemetek a felelosek, hanem azok a felelotlen, dilettans magyar politikusok, akik keptelenek ebben a nagy egeszben felelosseggel kepviselni a magyar edekeket…nem partkatonak kellenenek, hanem szakemberek, akar politikai hitvallastol fuggetlenul is….kar, hogy a sajat hatalmuk, kapzsi vagyonszerzesi szandekuk sokkal fontosabb az orszag es nepenek erdekeinel…

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.