Pordány László ottawai nagykövet: csoda, hogy ilyen jó Magyarország gazdasági teljesítménye

2012 március 31 1:37 du.137 hozzászólás

“Ahogy ezt az országot tönkretették gazdaságilag az elmúlt években – mármint a mostani kormány hivatalba lépése előtti években – ahhoz azt mondhatom felelősségel Önnek, hogy szinte csoda, hogy csak ilyen mértékben csökkenő számokat láttunk. Mert először meg kellett állítani azt, ami akkor folyt. Rögtön tegyük hozzá, hogy máris vannak emelkedő számok, máris olyan jók a számok, amiket csak a legjobb esetben lehetett elvárni”–mondta Pordány László, a Fidesz-kormány Ottawába kihelyezett nagykövete a torontói Magyar Képek című televízió adásnak adott interjújában.

Kerekes Sándor, a torontói MK riportere Orbán Viktor március 15-én elhangzott ominózus beszédéről is faggatta a nagykövetet, melyben a magyar kormányfő a Szovjetunióhoz hasonlította az Európai Uniót. “Tekinthető-e a beszéd az Európai Unióval való szemfordulásnak?”–kérdezte Kerekes Sándor. Pordány nagykövet szerint nem  tekinthető ennek Orbán beszéde, elég csak meghallgatni Orbán mondandóját, hiszen ebből ez azonnal kiderül.

“De más kérdés,  hogy van Európai Unió és van Magyarország. Magyarország úgy szeretne az Európai Unió tagja lenni továbbra is, hogy Magyarország maradhasson, a magyarság is megmaradhasson, magyar öntudattal, magyar döntéshozói képességgel, és mindenkivel békességben és barátsággal a saját nemzeti értékeit tarthassa szem előtt”–jelezete Pordány.

A nagykövet a Kanadába érkező magyar menekülthullámra is kitért. Amikor a riporter a jelentős számú menekültek körüli okokról kérdezte Pordányt, a Fidesz fődiplomatája csupán egy okot említett: a mindkét országban létező bűnőzést és a bűnszövetkezetek tevékenységét. De szerinte a menekülthullám hamarosan véget ér, ami a kanadai és magyar kormányok “példásos összefogásának” köszönhető. Pordány Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszterét említette név szerint, akivel szoros kapcsolatokat ápol az ottawai nagykövetség.

Pordány rövid interjúja nyomán esetleg lecsillapodhat a torontói Magyar Élet főszerkesztője, Somorjai Ágnes, aki éppen az elmúlt napokban kérte számon az ottawai nagyköveten, hogy miért nem szólal fel erélyesebben a Fidesz-KDNP mellett és a liberális beállítottságú kanadai magyar “mocsok” ellen. Az újévi rádióbeszédével szemben, Pordány László legújabb médiaszereplésében ugyan nem uszított a kanadai magyar “nemzetellenes erők” ellen, viszont olyan szintű párthűséget tanusított a Fidesz felé, melyből még a mindent bevállaló Szijjártó Péter miniszterelnöki szócső is inspirációt meríthetne.

137 hozzászólás

  • Tiszteletem, nagykövet úr!

  • Ez ugyan olyan hazugság mint OV. szavai. Ki adta Önnek ezta hazugságot hogy irja le? Elég ha itthon ámitja a népet nehogyy már külföld is be vegye ezt a maszlagot. Még hogy növekedés a BÉKA SEGE ALATT VAGYUNK. Nem növekedésben.

  • Látom, nem zavarnak téged sem a tények, Dán József.
    Ha lassúnak tartod az előrelépéseket, köszönd meg az általad nagyrabecsült nemzetkiárusító kormányodnak, főleg azt, hogy olyan terheket hagyott maga után, amit a mostaninak kell megoldani, törleszteni. Minden előrelépés hatalmas teljesítmény ennek tükrében.

  • Judith Kopacsi

    És tudják ezt a magyar munkanélküliek és a nyugdijjasok is, akik a béka feneke alatt vannak jelen pillanatban? Mert nem elég hirdetni, bizonyitani is kéne.

  • Mindenki tudja, judithka, csak nem mindenki akarja tudomásul venni a tényeket.

    pl. http://akadalymentes.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/atfogo-vizsgalat-a-malevnal

  • A “jelen pillanat”, az előző kormány intézkedéseinek a következménye túlnyomó többségében, judithka.
    A maguk után hagyott minuszokat, nem a mostani kormányon kellene számonkérni.

  • Tökéletesen igaza van a nagykövet úrnak, amikor azt mondja, hogy

    “Ahogy ezt az országot tönkretették gazdaságilag az elmúlt években – mármint a mostani kormány hivatalba lépése előtti években – ahhoz azt mondhatom felelősségel Önnek, hogy szinte csoda, hogy csak ilyen mértékben csökkenő számokat láttunk. Mert először meg kellett állítani azt, ami akkor folyt. Rögtön tegyük hozzá, hogy máris vannak emelkedő számok, máris olyan jók a számok, amiket csak a legjobb esetben lehetett elvárni”

  • megneznem en, ha a kanadai ellenzek evtizedek alatt arokasassal, ragalomhadjaratokkal nehezitene a kormany munkajat es nem egyuttmukodesrol tenne tanubizonysagot, hol tartana Kanada…….akarhol tart Magyarorszag Orbannak bizony ahhoz az utobbi 23 evnyi kontarkodasa jocsakan hozzajarult, eleg ha csak azt firtatjuk, mibol sikerult igy meggazdagodnia hirtelen?

  • Így igaz, nagykövet úr! Csak az a helyzet, hogy ezen a magát nevében magyarnak nevező oldalon nem hírértékű a szerkesztők és bértollnokok szerint a jelenlegi kormány által elért pozitívumok és eredmények.
    Elgondolkodtató, hogy tulajdonképpen miért is érdekük nekik a magyarság és a nemzet gyalázása minden lehetséges fórumon.

  • Az külön figyelmet érdemel, hogy egyes, önmagukat magyarnak nevező, bár néha, kényes kérdések megválaszolásakor, identitásukban elbizonytalanodó kommentelők miként próbálják rossz hírét kelteni a jelenlegi vezetésnek.

  • Szerintem is a mostani ellenzék undorító, nemzetgyalázó, lejárató , árokásó, rágalomhadjárata nehezíti a kormány munkáját Magyarországon, ezért tart itt, ma még csak itt Magyarország.

  • Dakota,

    a magyarságot és a nemzetet azok gyalázzák, akik ezt a két fogalmat egy politikai párthoz kötik, annak politikai és hatalmi érdekeinek rendelik alá, ahelyett hogy elfogadnák a magyarság politikai és világnézeti sokszinűségét.

  • dakota

    sose lesz beke az orszagban nektek koszonhetoen, remelem megjarjatok!

  • Kedves Christopher, a mostanihoz hasonló lejáratókampányok nem a nemzet érdekét szolgálják, politikai és világnézeti különbségektől függetlenül.
    Sokkal többet ártanak a nemzetnek, minthogy azt piszlicsáré pártérdekek előtérbehelyezése és undorító hatalmi harcok függvényévé joga lenne azt tennie bárkinek.

  • Szelíden csak annyit kérdeznék a kanadai magyarság dakota képviselőitől és a hasonszőrűektől: honnan veszik a bátorságot, hogy mások magyarságát, hazafiságát kétségbe vonják?

    Pordány úr pedig nem csinál mást, csak megszolgálja a fizetését, azaz támogatja a magyarországi diktatúrát és annak diktátorát. Eképpen kell értékelni szavait.

    És nagyon érdekelnének a nagykövet úr pozitívumai, mert itthonról nézve sehol nem látszanak a növekedés, kilábalás, javulás jelei. Igaz, amíg egy Matolcsy nevű sarlatán kezében van a gazdaságpolitika, addig nem is várható javulás, legfeljebb ha jó az idő, és a mezőgazdaság jól teljesít.

    Most a kecskeméti Mercedes gyártól várják, hogy legalább nem lesz mínuszban a GDP növekedés. De azért a gyáravatón és az azt követő jobboldali médiaműsorokban egy dolgot elfelejtettek megemlíteni: hogy ezt a gyárat egy bizonyos Gyurcsány Ferencnek és egy bizonyos Bajnai Gordonnak köszönheti az ország.

    Úgy hogy Budapestről üzenem a kanadai magyarság habzószájúinak: lehet mélyen lapítani, mert amit itthoni haverjaik Magyarországgal tettek, azt generációkon át fogja nyögni a magyar nép. Mert nálunk lejjebb már csak Belarusz van Európában, és ekkora gödörből kimászni nem lesz könnyű.

    A gazdaság meg növekedhet is akár. Ettől Orbánék még azok maradnak, akik: a köztársaság és a jogállami demokrácia gyilkosai, egy maffiapárt és maffiakormány.

    Ugyebár Hitler alatt is nőtt a német gazdaság, attól még Hitler az, aki.

  • Kedves Gábor. A szabóm mindig mondja, hogy mi való a bal oldalra.
    Teljesen igaza van.

  • miutan pontosan tudjuk, mire epult a mai magyar jobb oldal, gyanitom a kepviseloin, kulonosen a schmitt-korabelieken, nagyon konnyu lenne fogast talalni…..de meg emlexem Pokorni pofaraesesere is, tudniillik itt nincsenek maszuletett baranyok, a mai politikaban reszt vevok nagy tobbsege csaladi indittatasbol politizal es mint ilyen, csupan mindegyikhez meg kell talalni a megfelelo aktat, aktakat! ha kovetjuk a fidesz-recepteket, akkor meg egy kicsit hozza is lehet tenni, meg el lehet belole venni es mar kesz is a ragalmazas, ember legyen a talpan, ha ebbol ki tud mosakodni! csak nem azt gondolja valaki, hogy a dorzsolt mszpsek ehhez nem ertenek??!! ha nem kerult eddig napvilagra valami, akkor az azert van, mert meg nincs itt az ideje, de gyanitom, lesznek itt nagy meglepetesek hamarosan!

  • Erről beszéltem, kedves Christopher, aki sárral dobál, önmaga is sáros lesz.
    Semmi értelme ennek a felesleges hatalmi harcnak, legalábbis abban az esetben, amikor már az egész nemzet érdekét sérti ez a gyerekes viselkedés, amit a mostani ellenzék képvisel.
    Egyértelmű, hogy nem mindenkinek fontos és elsődleges a nemzet érdeke és előtérbe helyezi a saját kicsinyes rosszindulatát, sértődöttségét, de az értelmesebbeknek ideje lenne elgondolkodniuk azon, hogy tulajdonképpen mit is tesznek ezzel a hozzáállással, viselkedéssel.
    Egyetlen nemzet EU képviselője sem szavazott a saját nemzete ellen soha az EU parlamentben úgy, mint Göncz Kinga és tsai. Minden hasonló esetben tartózkodtak a szavazástól az érintettek, de nem segítettek tönkretenni a saját nemzetüket, mint ők. Az ilyen viselkedést minden nemzet megveti. Méltán..

  • dehat dakota ezt pont a fidesz kezdte, mikor ellenzekbe kerult , az elso kormanyzasa idejen kudarcot vallott, sehogyse birta elfogadni a tenyt, hogy orbant a nyugat es eszak-amerika nem tekinti targyalopartnernek, mert nem uti meg azt a mercet, amivel odaillene, ezert pont ahogy mondja, mint egy durcas gyerek, ugy kezdett viselkedni orban es sleppje a nyugat altal elfogadott balliberalisok lejaratasara…..de sorolhatnank orban ujszeru, gyerekes viselkedesenek szamtalan, addig a magyar parlamentben (de gyanitom mas parlamentekben is) ismeretlen valfajait, ezert szoktam mondogatni, hogy ot percet nem birnek ki vele egy legterben, nemhogy miniszterelnoknek valasszam!
    nem baj, hogy mindezt te elferdited, hazudozol es nem akarod meglatni, mert valami modon neked ebbol hasznod lehet, csak ne gyere ide es ne fossad ide a baromsagaidat, mert nagyon unalmas!

  • Klara Bencsics

    Nevetséges az egész.
    Felróni a mostani kanadai Nagykövetnek, hogy a Fideszt élteti.
    Vajon Vastagh Pál nagykövet mit tett?
    Talán szídta Gyurcsányt és társait?
    Nekik dolgozott végig .Ez természetes volt?.

  • asher alexander

    Chistopher Adam!
    kuldj nekem egy mail-t milyen cimre,hogyan kuldhetek Archiv fotokat,arrol amint MAGYAR HONVEDEK 1942-ben CIVILEKET vegeznek ki Ukrajnaban,a Nemet SS-ekkel kozosen!!
    ezek eredeti Csendorarchivum fotok!!

  • Klári,

    a Vastagh Pál halasi csipkékkel járta be az országot, ezzel kb. ki is merült kanadai politikai tevékenysége. Nem emlékszem egyetlen olyan pillanatra sem, amikor Vastagh az első Orbán kormányt szidta volna Kanadában a nyilvánosság előtt, akár interjúban, akár beszédben.

  • A nagykövet úr reálisan látja a helyzetet és aszerint nyilatkozik.
    Pártállástól függetlenül jogosak az észrevételei, bárhogy is fáj ez egyeseknek.

  • dakota

    hogy realisan latja, azt nem vitatom, hogy aszerint nyilatkozna, mar ketlem, mert akkor mar elmozditottak volna helyerol es fizetest se kapna…mint tudjuk orban nem igaz szavarol, betartott igereteirol hires!

  • Miről is beszélünk????

    Gazsi cigány szeretne belépni a FIDESZ-be.

    Jelentkezik is szabályosan, ahogy kell. Tudja ezt az egész telep az alvégen..

    Nagyon szurkolnak neki. Nem sokáig.

    Gazsi szomorúan jön haza a felvételi meghallgatásról.

    – Mér lóg az orrod Gazsi? – kérdezték.

    – Jaj, hát nem vettek fel…

    – Há mé nem?

    – Azt mondták, hogy sok évig a komenistáknak hegedáltam…

    – Jaj, te tökfej! Há mér nem tagadtad le?

    – Hogyan tagadhattam vóna…. hiszen mindenik ott vót!

    —————————————————————————–

    Íme, akik (sok más között) ott voltak:

    *Stumpf István* :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,

    *Járai Zsigmond* : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,

    *Matolcsy György* : MSZMP tag, III/II együttműködő,

    *Martonyi János* : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,

    *Chikán Attila* : MSZMP tag,

    *Pintér Sándor* : MSZMP titkár,

    *Boross Péter* : MSZMP tag, DÉLBUDA III/III

    *Ligetvári Ferenc* : MSZMP tag,

    *Boros Imre* MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008

    *Pozsgay Imre* MSZMP PB tag,

    *Szűrös Mátyás* MSZMP KB tag,

    *Csintalan Sándor* MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TVideológiai támasza,

    *Schmitt Pál* : NOB tag, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg közt. elnök hazánk nagyobb dicsőségére

    *Kerényi Imre* : MSZMP alapszervezeti titkár,

    *Balogh Gyula* : MSZMP tag,

    *Szita Károly* : III/III együttműködő,

    *Mikola István* – Hazafias Népfront alelnök

    *Fónagy János* : MSZMP tag,

    *Vonza András* : MSZMP tag,

    *Szabadi Béla* : MSZMP tag, munkásőr,

    *Varga Mihály* : KISZ titkár,

    *Deutsch Tamás* : KISZ titkár,

    *Orbán Viktor* : KISZ titkár, a papa párttitkár

    *Kövér László* : KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi
    Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa
    ( az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA
    VOLT , az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben )

    *És ezek “komenistáznak” le másokat? Jó vastag bőr van a pofájukon!*

  • koszonjuk Senki01

    mi tudjuk, hogy igy van, ezek a jobberek meg szemrebbenes nelkul hazudoznak

  • Kedves Dakota Úr! Az előző ciklusban a Fidesz is ellenzéki szereplőként része volt a törvényhozó Parlamentnek, nem de? Az előző kormányoknak nem volt kétharmaduk, igaz? Miért nem dolgozott együtt a Fidesz konstruktív ellenzékként? Egyszerűen együtt kellett volna dolgozni, és nem népszavazással leszavaztatni még a 300 ft-os vizitdíjat is, és nem kellett volna kivonulgatni az Országházból majdnem minden ülés alatt. Ha pedig ezen tények ellenére elhárítják magukról a felelősséget mondván semmi közük az “emúúúútnyóóócévhez”, akkor azzal azt bizonyítják, hogy feleslegesen és hasztalanul ültek a magyar adófizetők millióinak milliárdos nagyságrendű költségén 2002-2010-ben a Parlamentben. Ez nem kis summa, amit a Fideszesek ha kitartóan állítják, hogy csak az előző kormányt terhel minden felelősség, akkor itt a lehetőség ezt azzal is alátámasztani, hogy 8 évnyi fizetésüket, költségtérítéseket és egyéb juttatásukat visszaadják az államnak. -Ha már ennyire nem csináltak semmit 2002-2010 között. Így volna tisztességes, és állítom hogy a bal és liberális oldal is megemelné a kalapját és valóban tisztalappal lehetne a fülkeforradalom után megpróbálni országot építeni, -egy sor hasonló gesztus után. De nem, inkább a kettős beszéd megy. “Nem mi voltunk, nincs semmi közünk, ott sem voltunk a Parlamentben mert kivonultunk, de azért a fizetéseket persze, hogy felvettük mert az nekünk jár a semmire” Miért kell a kettős beszéd? Lehetne elegánsan is megtartani a hatalmat és megpróbálni országot építeni, vagy nem pont így és nem pont ez a cél? A lényeg, hogy tök unalmas mindent az előző kormányra fogni főleg így két év távlatából is, mert ez így ebben a formában hazugság. Jó értem én, ez így könnyen emészthető populista szöveg amin nem kell sokat agyalni, na de a saját nemzetünk fiait és lányait akarják teljesen hülyének nézni akkor vele?(Eddig teljes sikerrel). Így vagy úgy, a nemzet, a nép számára egyik sem építő jellegű.

  • Kedves remzső László avagy Kanadavilága, ahogy tetszik.
    Semmi értelme ennek a felesleges hatalmi harcnak, legalábbis abban az esetben, amikor már az egész nemzet érdekét sérti ez a gyerekes viselkedés, amit a mostani ellenzék képvisel.
    Egyértelmű, hogy nem mindenkinek fontos és elsődleges a nemzet érdeke és előtérbe helyezi a saját kicsinyes rosszindulatát, sértődöttségét, de az értelmesebbeknek ideje lenne elgondolkodniuk azon, hogy tulajdonképpen mit is tesznek ezzel a hozzáállással, viselkedéssel.

  • Amit a mostani kurzus csinál azt még unokáink is nyögni fogják….úgyhogy kedves Dakota lehet lenyugodni.
    Vegyél be nyugtatókat és olvasgassál valami ” baráti ” lapot.
    Nekünk nem kell löknöd a hazugságaidat , nem vesszük be…és csodálkozom nagyon hogy Te sem hányod össze magadat sajátmagadtól.

  • Ez ezen a ponton már messze nem pártkérdés. Ideje lenne végre leállni a földre mindazoknak, bármelyik oldalon is álljanak, és a közös érdeket, a nemzet érdekét képviselniük, mérlegelve mindent, amit tesznek, azt nézve elsősorban, hogy támogatja avagy sérti a magyar nemzet érdekeit.
    Felháborító ez az elvakultság, szemellenzős viselkedés, amit egyesek megengednek maguknak a nemzet közös érdekével szemben.

  • A NEMZET ÉRDEKE ?
    Miről beszélsz te ?
    Az a nemzet érdeke hogy gyakorlatilag lenullázzák a lakosságot háromszázezer ember kedvéért ?
    Hogy odadobták 30 évre előre az ország jövedelmét ?
    Tudod te hogy MOST mennyivel terhel meg minden egyes háztartást a Matolcsyzmus ?
    Hát majd én megmondom :
    150 000 Forint terhel most minden egyes háztartást pluszban , a Bajnai kormány terheihez képest a FIDESZ szemét gazdaságpolitikája miatt !!
    ÉS ez emelkedni fog ráadásul az irdatlan kötvénypapír kibocsájtás miatt meg is marad 20 30 évig !
    De még ez is csak a kezdet.
    Most pl. kettő honap alatt jutottak el a fél évre tervezett kormányzati kiadások szintjére.
    Hja sokba kerünek imádottaid bolondériái !
    Persze nem Széles úrnak , meg Csányi úrnak , hanem a hazai csóróknak !

  • gézuka, tudom, mert itt írtad valamelyik cikknél, hogy téged nem zavar, hogy hülye vagy és ezt mások is látják, de miért fokozod?

  • Most nem pártkárdés mi ?
    HÁT AKKOR MIALÓFASZ EZ KISKOMÁM ?
    Méghogy nem pártkérdés..
    A nemzetnek most egyetlen egy érdeke van : a politikai kurzusváltás.
    Mert ha így megy tovább ( és mindenkit megnyugtatok itt IGY FOG TOVÁBB MENNI ) akkor vége lesz a nemzetnek hamarosan !
    Figyelj te alattomos szemétláda :hetente ölik meg magukat kilátástalan helyzetbe került emberek !
    Tömegesen húznak el a fenébe azok akik megtehetik.
    Nem pártkérdés mi ?

  • gézuka, olvass picit vissza, úgy két-három évet és azután gondolkodj el, már ha van mivel.

  • Az ilyen alattomos szóforgató alja-emberek miatt került az ország ilyen helyzetbe , mint amiben most van.
    Ezek azok ( pl. ez a Dakota ) akik felkészületlen , egyszerű embereket képesek megdumálni , lukat beszélni a hasukba.
    Ezek az úgynevezett ” szájjal-ártók ”
    Szijjártó petéi , akik kikelve a gusztustalan lárvából továbbrepülve mindent csak beköpnek mocsokkal.

  • Azt gondolom, gézuka, hogy ezeket a kérdéseket tedd fel bajnainak és gyurcsánynak. És tedd hozzá azt is, ha már úgyis kérdezel, hogy miért is kellett kiárusítani, elherdálni tudatosan a nemzeti vagyont, pl. cukorgyárak.

  • gézuka, ma már ne igyál többet.

  • Olvassak visza ?
    Mit ?
    a te szavaidat ?
    Minek ?
    Mind ugyanazt mondják : a hivatalos magyar királypárti sajtó mocskolódásait. A te szavaid dőlnek ma mindenhonnan , merthogy minden médiára ( majdnem ) rátettétek a szennyes kezeiteket.

  • Szépfiú : nekem nem kell leittasodnom ahhoz hogy szépen előadjam ki is vagy te !

  • Cukorgyárak…hm…miért nem vetted meg te ? Bárki megvehette volna..
    Tudod öcsém a modern kapitalizmusban az Államnak nem kell termelőeszközzel rendelkeznie.
    Azért adták el.

  • gézuka, alulmúltad önmagad, pedig ez nem lehetett egyszerű.
    Vitatkozz még el itt magaddal egy ideig, nekem ehhez se kedvem, se időm.
    A tények így is, úgy is tények maradnak, akárhogy is nem tetszik egyeseknek.

  • Azért beszarás….itt kommunistáznak ezek a senkik , ugyanakkor meg rinyálnak a marxista közgazdaság-tanok után
    ” Jaja jajjjj miért is kellett eladni a cúúna Gyurcsánynak a cukorgyárat..isztenem de kár volt érte..”
    Szerintem a népvagyont már Antall Józsi idején széjjel cincálták.

  • Naaaa…ezt már örömmel hallom.-..lelépsz ?
    Helyes…azért még öt percig maradhatsz….de holnap negyere !

  • Összesen nem okozott annyi kárt a nemzetgazdaságnak egyetlen kormány sem, mint a 2010 előtti nyolc év.
    Minden jót, gézuka.

  • ÖSszesen nem okozott az országnak ( gazdaságilag ) egyetlen kormány sem annyi kárt az elmúlt 55 évben mint a TE kormányod az elmúlt két évben.

  • A politikai kárról most ne beszéljünk.
    Szerencsére nincs már hidegháború , tehát a játék nem vérre megy. Legállabbis az országhatárokon kívül…de az hogy sikerült egy nemzetközileg elismert és jónevű országot röpke kettő év alatt vicclapi provinciává sűlyesztenetek , ahooz is kellett valami ihletett elhivatottság hehehe

  • A hatalmi harcot nem az ellenzék viseli hanem a kormány, mégpedig több fronton: Az EU ellen, Az IMF ellen, a magyar ellenzék ellen, a nyugati “összeesküvő” baloldal ellen, amit fülkeforradalommal indított hódító útjára, mert Orbán tényleg szeret harcolni. Azzal pedig abszolút nem értek egyet, hogy a bal és liberális oldalnak a nemzet érdek nem lenne épp olyan fontos, mert ez nem így van. A bal és liberális oldal nem “hazaáruló” hanem éppen ugyanúgy félti szeretett nemzetét és országát mint a többi oldal, mégha ez hihetetlennek is tűnik Önnek. Ezt is nagyon ügyesen beletáplálták a fejekbe, -volt idő ezzel foglalkozni az elmúlt nyolc évben-, hogy aki nem jobbra helyezkedik az csak is a haza ellenese, kvázi hazaáruló lehet (na meg egyéb esetekben és/vagy komcsi, zsidó, cigány, libsi, bolsi, nemmmmmagyar). Most újat mondok megint, ez sem így van. Nem kell mindent elhinni, még akkor sem ha sok évig sulykolják a fejekbe bele. Ez egy kommunikációs háború is a Fidesz oldaláról amit el kell ismerni, hogy piszok jól csinál. Egyébként Kanadában is csak ismétlik ezeket az üres populista könnyen megfogható dolgokat pl. a békemenetet támogató kanadai-magyar aláírók és a vancouveri “diaszpóra” vezetője is úgy, hogy valójában fogalmuk sincs arról -nem is akarnak mélyebben tudomást szerezni-, hogy mi zajlik igazából a Kárpát-medencében, ott ahol a magyarok túlnyomó többsége kénytelen együtt élni a helyi politika következményeivel. -Ennek is megvan a miértje, de az már egy másik téma.

    Geyza pontosan mondja, A privatizációk az Antall kormány idején indultak el, no de ebben az esetben sem kell visszamenni a múltban folyton-folyvást, mert akkor soha nem haladunk előre! Ha folyton a múltat és másokat hibáztatunk és nem hallgatjuk meg a másik oldalt, -ahogy ezt a hibát a mostani kormány is elköveti, akkor mikor foglalkozunk az aktuális kérdésekkel, az ország valódi fejlődésével? Sajnos Orbán mindenféle féket kiiktatott maga körül és megy a saját útján. Ha abban egyet érthetünk, hogy tévedni emberi dolog, akkor fékek (és hozzá vehetjük még az ellensúlyokat is) nélkül nem fogja észre venni, ha tévedésében letér az útról. Van aki szerint már rég letért, van aki szerint mostanában tér le, van aki pedig úgy véli, hogy valamikor le fog térni -mert tévedhetetlen ember nincs, és akkor nem lesz aki szóljon neki és kormányának. Csak az a baj, hogy nem egy biciklit vezet amin csak saját maga ül, hanem egy országot. Tehát ez nem harc a másik oldal részéről, hanem vészkiáltás, jajveszékelés, figyelmeztető jel, féltő gondoskodás amiatt, hogy az országot ne vigye szakadékba, ne törje totálkárossá lehetőleg semmikor. Még nem szerelte vissza a fékeket, de csak bízni tudunk abban, hogy majd egyszer visszavesz büszkeségéből és lesz képessége meghallani a figyelmeztető hangokat is. Ez a közös érdek!

  • Kedves Remzső László!
    “féltő gondoskodás”-nak nevezni a tudatos lejárató kampányokat, picit túlzásnak tartom. Annál is inkább, mert ez az egész nemcsak a jobboldalt sérti, hanem az egész nemzetet.
    Remélem, érzed te is a helyzet, a kijelentésed tragikumát?

  • Aztmondtad elhúzol…akkor most miértnem ?

  • “az hogy sikerült egy nemzetközileg elismert és jónevű országot röpke kettő év alatt vicclapi provinciává sűlyesztenetek , ahooz is kellett valami ihletett elhivatottság hehehe

    Szerző Geyza | március 31, 2012, 6:48 du. ”

    Szerintem most köpj fel és állj alá, gézuka.

  • Mert tudom, hogy hiányoztam volna neked, gézuka:)

  • Laci

    ah, haat ez nagyon megindito volt, DE Hitler sem vett vissza buszkesegebol es ennek tobbmillioan estek aldozatul, most komolyan nem fejlodtunk volna azota?

  • Mabánatot akarsz már ezzel az álnemzetieskedéssel ?
    Hagyd már ezt…unalmas.
    Egész életemben ( beleértve katonakorom kettő évét ) nemhallottam ennyiszer ezt a kifejezést.
    Még másfél év és szépen elcsépelitek , a zemberek undorodni fognak tőle pont úgy mint a Kádár-éra jelszavainak únos untalan ismételgetésétől….pedig eleinte eléggé lelkesedtek azokért is.

  • Dakotka : Roppant módon hiányzol. Hiányod olyan már mint halnak az esernyő. Hogy Murfit idézzem.

  • te sotet dakota

    ha tudatos lejarato kampanyokra keszult volna a baloldal, SOHA nem egyezett volna bele a tobbpartrendszerbe, OK maguk kezdemenyeztek azt es pontosan tudtak, hogy mivel jar, arra nem gondoltak, hogy orban a hatukba akarja dofni a kest ugy, hogy kozben meg annyi tehetsege sem lesz az orszag vezetesehez, mint a szociknak volt!!! ez az orban egy csodtomeg es ha nem magatol megy, kenyszeriteni kell! mehetsz utana dakota! irany a pokol!

  • ““Ahogy ezt az országot tönkretették gazdaságilag az elmúlt években – mármint a mostani kormány hivatalba lépése előtti években – ahhoz azt mondhatom felelősségel Önnek, hogy szinte csoda, hogy csak ilyen mértékben csökkenő számokat láttunk. Mert először meg kellett állítani azt, ami akkor folyt. Rögtön tegyük hozzá, hogy máris vannak emelkedő számok, máris olyan jók a számok, amiket csak a legjobb esetben lehetett elvárni”

    A nagykövet úrnak tökéletesen igaza van. Ez nem vitatéma, hanem tény. Tetszik vagy nem tetszik.

  • Dakota Úr! Mit ért lejárató kampányon? Milyen eseményt?

  • Misi :
    Az MSzMP lemondott a hatalomról , EZEKNEK a kedvéért. MErt a széles néptömegeket láthatólag nem érdekelte a dolog sem akkor , sem most.
    Ha érdekelte volna őket , akkor nem hagyta volna szótlanul hogy egy jöttment akarnok egyszerűen elvegye a demokratikus jogokat….nézd meg a cseheket , a prágai tavaszt. Milliónyian álltak állandóan az uccákon ! De itt ? Semmi nem történt.
    Az MSzMP egyszerűen lemondott ( nagyon helyesen ) erre mit tesznek ezek a szarháziak ? MOST akarják elítélni az AKKORI MSzMP .-t mert volt olyan hülye hogy átadta a hatalmat.

  • gézuka, tudod, mitől undorodtak az emberek?
    Gondolkodj kicsit, hátha.
    A demokratikus szavazás eredménye önmagáért beszél. Ezt éppen nektek, nagy demokratáknak, a szólásszabadság elkötelezett híveinek kellene a leginkább tiszteletben tartani és nem toporzékolni miatta, mint az ovisoknak.

  • Dakota :
    ” Ha a tények nem felenek meg elképzeléseidnek , változtassál rajtuk “……./ Murphy Törvénykönyvébő /
    Na ! Hát pont ezt teszitek kettő év óta ! Történelmet hamisítotok gőzerővel !

  • Aha…peersze….Rákosi és Hitler is emokratikus úton ragadta meg a hatalmat úgyhogy húzzá má a francba ezzel a lejárt dumával jó ?

  • Bírom mikor egy fasiszta rinyál itten a demokrácia nevében..olyan az mint amikor a kuppleráj madamja megbotránkozik mert a villamoson két fiatal smárol

  • Kedves Kanadavilága-Remzső László, miért kérdezed azt, amire pontosan tudod a választ?

    Egyébként, ez a “Kanadavilága” név meglehetősen túlzó. Kizárt dolognak tartom, hogy a kanadai magyarság egyöntetűen azonos véleményen legyen veled.

  • Dakota :
    TE madam vagy a nézetek kupplerájából ?
    hehehehehehehe
    mik ki nem derülnek….szellemi mádám…

  • Én meg kizártnak tartom hogy a NER magába foglalja a honi lakosságnak 15 százalákánál több hányadát , mégis rákényszerítik mindenkire.
    És még azt is kizártnak tartom a honi lakosságnak 8-10 száézalékánál többen lennének katolikusok , mégis katolikus tanokat eröltetnek ránk , a kölykeinket horthysta.nacuonalista.katolikus szellemben akarnák nevelni !

  • errol van szo Laci, ezert minden okunk megvan arra, hogy NE BIZZUNK ORBANBA es sleppjebe, veget ertek a kerekasztaltargyalasok ideje, eroszakkal kell kenyszeriteni oket, hogy eltakarodjanak!

  • Azért kérdezem mert beszélgetünk, és őszintén nem tudom, hogy mire gondol a lejárató kampány alatt. Igaza van, a kanadai magyarság hozzávetőlegesen 0,038%-ának , azaz 170 embernek biztosan valamelyest eltér a véleménye az enyémtől.

  • Targonca : amugy meg ha nem tetszik az újság és a neve . miafrásznak lebzselsz folyton itt ?
    Őrzöd e helyet pártmegbízásból ?

  • dakotatetu

    az egesz kanadai magyarsag velemenye nem is fontos, CSAK AZ ENYEM es en egyetertek Lacival!

  • naaa látod Datetű…ugyhogy mostmár nyugoggyá le , igyál meg egy málnaszőrt és húzz az ágyba…ha már a kupplerájba nem enged el az asszony.

  • gézuka, miért is gondolod, hogy én fasiszta vagyok?

    Mégis, mit képzelsz te magadról, hogy bárkit minősíts? Nem vagy te olyan szinten, hogy ezt megengedhesd magadnak.
    Felőlem nyalhatod az elvtásrsaid talpát, sőt egyéb részeiket is, akár túlórában is. Magánügyed. Tudom, hogy szeretnéd, ha befogadnának maguk közé, ezért pedálozol ennyire, de ne reménykedj, max. a cipőjüket pucolhatod.

  • Kedves Remzső László, esetleg abból a 171-ből, akiket megkérdezett 🙂

  • Miért?
    Nem vagy az ?
    Hát ez új nekem…
    Tudod mit jelent az a szó hogy ” fascista ” ?
    Ha nem , nézz utána ecsém.
    Kresőszavak :
    Mussolini ,autoriter, fascicta, katolikus állam , trón és oltár szövetsége satöbbi..tájékozodj önmagadról ! Az a helyes út az önmegismeréshez és a lelki békéhez…nomeg a kuppleráj gyakori látogatása…már akinek lehet persze.

  • dakotatetu

    ne irigykedj a Monicara, igaz Clintonnak tenyleg nagyobb es formasabb, mint a zorban kis lottyedt nudlija, dehat NEKED CSUPAN EZ JUTOTT, torodj bele!

  • Ezt a cipőpucolós projectet nem kölletett volna előhoznod szépfiú…az már lejárt amikor Jimbó testvérrel próbáltatok ebből viccet kreálni , de már akkor sem sikerült….szóval a felmelegített vicc olyan mint a tűzrőlpattintitt sör : kissé buggyant.

  • gézuka, neked sokminden új, de nem ezért nem szeretünk:)

  • éppen,mint te, gézuka:)

  • Misi :
    Szerintem Mosthatalmonlévő AZTR nem engedi meg neki…egyelőre még csak az ánuszát nyallinthatja tisztára , a csipőskolbász-tőltő buli után , hajnalban , kinn a fabudin.

  • gézuka, a libás megelőzött téged most is:)
    tökéletesen tisztában van bizonyos paraméterekkel , ahogy látom:)

    ha nem ő maga mondja, el sem hittem volna:)

  • Dakota:
    Szerencsére nem is kell hogy szeressetek
    ( többes-szám ? Hm..bár tudnám kinek a nevében beszélsz….tán csak nem a Magyar Nemzet nevében ? Mert én aztat lexarom…olyan egy rohadt lappal még a fabudin sem..)
    szeretés helyett elég ha felfogod mire is figyelmeztetgetlek itt néha , végtelen jóindulatomban , amit irányidba érzek….hogy épülj , okosodj.

  • gézuka, kezeket a paplan fölé:)

    Jó éjt:)

  • Dagonya : tévedés , a madárinfulenzia ideje már elmúlt….mostanság csak a ti ordas.nézeteitek azok amik fertőznek.

  • Nna..megint hív az asszony a keshedt ágyba ?
    Aztán teljesíteni ám !
    Semmi lacafaca 😀 😀 😀

  • Juteszembe : hogyan lehet képet feltölteni ide oldalra , a zöld máltai kereszt helyébe ?

  • Nem kedves Dakota Úr, nem én kérdeztem meg 170 embert, hanem ennyien vállaltak nevükkel szolidaritást a Békemenettel és a magyar kormánnyal, idén kétszer is. (Vancouvertől-St.John’s-ig és Inuviktól-Montreálig).

    Köszi Misi! 🙂 Mondjuk engem érdekel a kanadai magyarság véleménye is. Miképpen Magyarország nemzeti érdeke is mindenkoron fontosabb bármely politikai párt egysíkú szimpátiájánál, függetlenül attól ha a Fidesz kormányoz, akkori is ha az MSZP, akkor is ha az LMP, Demokratikus Koalíció, Jobbik, Zöld párt, Kétfarkú Kutya Párt, vagy bármely párt kormányozná, bármilyen ideológia vagy eszme mentén.

  • Göllner András

    A bolondok házában is megvannak győződve igazságukról a bentlakók. Pordány úr csak két dologról feledkezik meg. Magyarország legfontosabb gazdasági mutatói rosszabbak ma mint amikor Bajnai átadta a kormány rudat Orbánnak. A politikai mutatók – a demokrácia index – pedig mínuszban. Az egész világ Orbánék gazdasági idiotizmusát, anti-demokratikus mélyrepülését nézi, miközben a magyar vezér, az IMF-től, az EU-tól probál további zsetonokat kikunyerálni felelőtlen hazárdjétékjához. A közvéleménykutatások mind azt mutatják, hogy a lakosság 80 százaléka megvan győződve arról, hogy rossz irányban mennek az ország dolgai, Orbánék támogatottsága felére csökkent. Pordány csak dumál. Dumafranciként fogunk rá emlékezni itt kanadába pár év múlva. Mint főnöke, ő is csak arra képes, hogy alaposan megossza a magyarokat fejetlen dumájával.

  • Ház pont ez az !
    Ezért nem értem hogy ilyen -látszólag- értelmes emberek , mint ez a Dagonya , akiknek ezerszer elmondtuk ezeket , értelmesen , adatokkal alátámasztva , mégiscsak a magukét fújják makacs , tyúkeszű igyekezettel.

  • En szemely szerint jobban aggodom az orszag erkolcsi allapota miatt, mint a gazdasag helyzete miatt. Az utobbin valahogy csak lehet forditani, de ez az erkolcsi melyrepules, a megosztas, a szethuzas, a marakodas, a csalasok, lopasok, hazudozasok mindennapos jelenlete, sot ezek eljenzese, a tisztesseges, becsuletes emberek hatterbe szoritasa, ellehetetlenitese….az emberi ertekek sarbatiprasa, a szabalyok buntetesek nelkuli felrugasa…..valoban MEG A SZOCIALIZMUSBAN sem fordulhattak ilyesmik elo es a rendszervaltasra egy regulazott, osszetarto, optimista nep keszult, amibol meg lehet nezni mit csinalt ez a bugris…….AZ A LEGKEVESEBB, hogy ELTAKARODIK!

  • Göllner Andris:
    A különbség csak annyi , hogy a bolondokkal lehet értelmesen beszélni.

  • haha , jo az avatarod geyza!:)

  • Igen Misi. Mind a gazdasági, mind a morális állapot olyan amire még nem volt példa a rendszerváltás, az új állami berendezkedés óta, és az azt megelőző közeli időkben sem. Olyan mintha visszafelé forogna az idő kereke, napról-napra rosszabb a helyzet amit mindezek ellenére sikernek kommunikál a kormány, és ha a kormány mondja akkor így -persze jár a taps meg az éljenzés is. Orbán amit ki tud használni, azt ki is használja.

  • de ezert jobb helyeken nem borton jarna?

  • Misi:
    És emmégcsak a kezdet !
    VANNAK jó kis graficsjaim !

  • Én nem akarom dícsérni a Rákosi-érát , mert nem is lehet.
    De akkoriban valamit fel kellett építeni a nagy semmiből…azt úgy-ahogy megcsinálták. Keménykézzel.
    A mostani kurzus ugyanolyan kemény kézzel egy eddig úgyahogy működő országot visz a nagy semmibe.

  • engem nagyon zavar, hogy lenyuljak a lovet ezert a kontarkodasert!

  • Ma beszéltem valakivel, (nem akarok részleteket írni) akik 3-3.5 éve kaptak volna megbízást, hogy elemezzék a MÁV egy nagyszabású, 100-110 milliárdos felújítási munkáját, hátha ki tudnak spórolni 10-15%-ot. Aztán jött a kormányváltás. Leállt minden. A munkát most fogja majd elkezdeni a MÁV, 130 milliárdért. hagyjuk, most, hogy a 110 milliárdból spórolni lehetett volna. A munka egy része nagyon költséges, de sehol a világon eszébe sem jutna, még egy koca mérnöknek sem, hogy elvégezze, mert abszolút felesleges, irdatlanul drága és egyenlő a kerék újra feltalálásával. A Viktornak azonban egy telefonhívásába került extra 20 milliárdot hozzácsapni a költségvetési árhoz. A munka a Fidesz holdudvar tulajdonában levő társaságának így ad elég tartalékot, hogy abból hála-ajándékra is jusson. Magyarul nevezhetnénk simicskázásnak. Mi ezt úgy hívjuk, hogy kriminálisan pofátlan korrupció, de még a legkisebb korrupciót is szigorúan büntetik, (Lást Blagojevich, Illinois kormányzó – 14 év börtön és egy árva penny nem cserélt gazdát) még akkor is, ha azonnal lemondó elnökünk tenné. Hasonló esetek tucatjai történnek évek óta, megtette ezt az MSZP is és a két párt osztozik a sok száz milliárdokon.

  • Dakota! Itt csak egy gond van:ezek a hoborgok,moslek kopok azt akarjak bemagyarazni,hogy az orszagot a fidesz tette tonkre.Kredes kit akarnak errol meggyozni,magukat vagy minket?(onnan canadabol)Bar a kopacsi ivadek mar valahol bevallotta,hogy o/ok nem allitjak ezt,de valoszinu megbanta mert aliasok ugyan ezt frocsogik.Ezzel ugyan nevetsegesse teszik magukat(marmint normalisan gondolkodo emberek elott)de ez oket nem zavarja.Azt is felsoroljak hogy melyik partban vannak komcsik.Mellozik a tenyt,hogy mind a kettoben.Ugyan ugy milliomosok is.mintahogy mellozik azt is hogy fletyonak lehet koszonni ha nem tud az orszag kiszabadulni az IMF halojabol.
    Es mivel tudjak,igy ezt temat gondosan kerulik.Persze olyan is van hogy a kozpontilag irt szovegukbol ez kimarad

  • Orulok, hogy vannak akik megszolalnak a kanadaihirlapon ellenvelemennyel.
    Sajnalatos, hogy a lap szerkesztoinek a stilusa tobbnyire alpari es ellenseges, de ugy latom csak igy kepesek kifejezni magukat, es “hathatosabban” artani a mi kis orszagunknak. Gratulalok, eleg sikeresen csinaljak, mint a kartekony rovarok, mukodnek renduletlenul… Szerencsere vagyunk meg paran hazaszereto magyarok, es gondolkodok.
    (Ez nem part kerdes!!!)

  • AZ tenyleg szerencse Bszechy, hogy csak paran vannak, kulonben tomegevel epithetnenk uj bortonoket!

  • A mostani kormany 83% GDP aranyu adossagot örökölt /2002-ben 52 %-ot HAGYOTT hatra /.ÖRÖKÖLTE :1. a veszteséges MALÉV-et /mert a nyereséges részét mar külön eladtak! Mit lehetett jol eladni,hogy az adossag ne 90 % legyen ? / 2. Az EGÉSZSÉGÜGY rendezetlenségét /alacsony fizetések,kezdöorvosi 100-120 ezer forint netto. 3. OKTATASÜGYIEK fizetése. 4. 2004-2007 között nem lettek kifizetve a TÜZOLTOK TULORAI. 5. BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI VALLALAT adossaghalmazat, lezüllesztését. 6. A KULTURALIS TARCA 5 MILLIARD FORINTOS ADOSSAGAT. 7. A GYURCSANY-ék altal felvett 20 MILLIARD £ 2012 -töl valo vissza fizetésének kötelezettségét. 8. A MAV ESZKÖZTELENSÉGÉT. EZEKNEK A NEGATIVOKNAK ELLENÉRE AZ ORSZAG 1,43 MILLIARD £ TÖBBLETTEL ZARTA A 2011- es ÉVET. Az ADOSSAG ALLOMANY /legujabb adatok szerint 80,6 % / a Forint gyengülése ,atszamitasa miatt.

  • Jimbo:
    Áá dehogy.
    Itt csak egy gond van : Nevezetesen hogy a magadfajták idejárnak ” eszmét ” cserélni , holott ezt megtehetnék telefonon is. Pl. akkor amikor Dagonya barátod értesít hogy nézz be ide és írj egypár böfögés-szerűt , mert ő már nem bírja itt cérnával.

  • Dénes úr:
    PErsze hogy töblettel zárta , hiszen mindent lenyúlt a lakosságtól és a VALÓBAN termelni képes vállalkozásoktól , amit csak lehetett.
    Az államadósság pedig mégiscsak magasabb lett valahogy , mint volt két éve.
    De legalább a tőke menekül kishazánkból , egyre több külföldi tulajdonú vállalkozás építi le önmagát .Illestve nem jnnek létre új beruházások.
    Ami nem is csoda , hisz meg van hirdetve a ” szabadságharc a multik és a bankok ellen ”
    Tisztára mint a régi szlogen : ” Döntsd a tőkét , ne siránkozz ”
    Ami MOST megmentheti Magyarországot a recessziótól , az a beinduló Mercedes gyár , a Gyurcsány kormány jóvoltából . ( Még ők vették rá a Mercedes Benz.-t hogy építsenek ide egy gyárat , csak későnjövők kedvéért említem.)
    De ha a Mosthatalmonlevők túl sokat ugrálnak és emiatt eltávolítanak bennünket a ” gyarmatosító ” Európai Únióból , akkor a Mercedes pakolni fog….az Audival és Szuzukival együtt. Effelől egyik kedves istenverte narancsagyú nemzettársnak se legyenek kétségei.

  • Beleolvastam ezekbe a “szinvonalas”- kanadai “magyar”- hozzászólásokba,de reggeli után lévén,elfogott a hányinger,így gyorsan abbahagytam.Javasolom,hogy gyertek haza és tetteikkel segítsetek újra építeni hazátokat.Vagy nem is vagytok magyarok és nektek nem a hazátok? Akkor már értem. Szép kis listát írttatok a volt posztkomunistákról,ha ezek igazak akkor legalább tanulhatnátok,hogy a nemzet megbocsájt, ha érte dolgozik, korábbi, jóhiszű, tévejedését belátva.Úgylátszik Ti azért nem mertek hazajönni, mert olyan bűnök terhelnek a nemzettel szemben,amikkel ma nemmernétek szembenézn.Ennyi!

  • Minek jársz ide ha hányingered van ettől az oldaltól ?
    Járjál a Kurucinfóra , ha az inkább megfelel kifinomult ízlésednek.
    Én pl. nem járok oda , mert nagyon drága lett mostanra már a tej , a kenyér , a felvágott.
    Nem szeretném kihányni a reggelimet.

  • Földeském : A NEMZET valóban megbocsájt…már 22 évvel ezelőtt megtörtént a nagy nemzeti kiegyezés.
    Talán hallottál róla : akkor volt a Rendszerváltás , békésen ! EZ itt a kulcsszó : BÉKÉSEN !
    Mertimádottaid most , 22 évvel a rendszerváltás után hirdettek harcot minden és mindenki ellen akik akkoriban létrehozták a Harmadik Köztársaságot !! !!
    ( A Nemzet nem azonos a Karinthy-féle ” nemzetieschkedőkkel ” )

  • Egyet kell értenem Földes Lászlóval. Dakota és más tisztességes magyarok – kár ezekkel az antimagyar primitív gyűlölködőkkel vitázni. Labancok, Bach-huszárok mindig is voltak, s sajnos lesznek is. Számuk kicsi, hangjuk és támogatóik pénze sok – viszont tehetségük, képességük konvergál a nulla felé, így gyűlölködésen, hazugságokon, álságosságokon kívül mást felmutatni képtelenek. Hagyjuk itt főni őket a saját levükben, hadd veregessék egymás vállát, nem fognak hiányozni sem nekünk, sem a magyar nemzetnek!

  • Tatulus

    csakhogy, akik kulfoldre jottek, azok valoban tisztessegesek, mert ujjlenyomat alapjan utanajartak, a bentmaradottaknak egyaltalan nem biztos, hogy van erkolcsi bizonyitvanyuk, igy tisztesseguk is teljes joggal megkerdojelezheto! itt senki nem alsagos, mindenki pontosan megfogalmazza, hogy irtozik a magadfajta tortenelemhamisito, uszito, pofatlan mocsoktol, amire tokeletes bizonyitek, hogy idejarsz!

  • Dénes Eörs: A számokat, amit közölt hibásak! Az IMF hitelnek alig felét vette fel Magyarország mielőtt a szabadságharcos és matolcs elpaterolta az IMF-et. Azután pedig a károk kezdenek tornyosulni 30 évre felmenőlég. Az IMF hitel 5.85% átlagosan, az MNB kamat plusz veszélyességi prémium már 7.25%-os fölött van. Minden 1% kamat különbség évi Ft400 Milliárd többlet kiadás kamatra.
    Ami a Gyurcsány kormány gazdasági eredményeit illeti, kölcsönből élt az ország, pontosan úgy, de sokkal “spórolósabban”, mint az USA, itt 100% GDP fölé ment az adósság és vertikálisan megy felfele. (Köszönjük Obama).
    Semmi baj, a Fidesz nagy hozzáértéssel, kiváló tervekkel, irdatlanul jól megerősítette a gazdasági életet, munkahelyeket teremtett, tökét gyűjtött, emelte a munkások hatékonyságát, (ebben minimum évi 10% emelkedés kell) csökkentette az adókat, emelte ezzel a vásárlások mennyiségét, leértékelte a forintot, felgyorsítva az exportot és máris dőlt be a pénz az adósságot kifizetni. Az adórendszert átírta a Fidesz, magas levonásokat adva töke felhasználásra, új befektetésekre, miközben csökkentette az államháztartásban elpazarolt pénz mennyiséget és a megspórolt száz milliárdokat a szociális támogatásokra, nyugdíj emelésre fordította, emelve a lakosság vásárló erejét, felgyorsítva a pénz forgását. Új bank törvényekkel kötelezte a bankokat az MNB kamatja plusz 4% maximum betartására minden üzleti kölcsönre és MNB kamat plusz 6% minden lakossági kölcsönre, és a devizahitelek kezelési költségének megszüntetésére. A bankok kizárólag a kamatokból fedezhetik a deviza kölcsönök visszatérítését. Mint látjuk éppen ezen dolgozik a matolcs két éve, sikerei hatalmas arányban javítják a gazdasági életet, már csak a kivitelezés hiányzik. Addig viszont évi 1,200 milliárd a kár, plusz a simicskázással még 400-600 milliárdot kitalicskázik a Fidesz az offshore pénztárába. Van itt eredmény, irdatlan mértékben gazdagodik a Fidesz, egyszer majd, ha mindent rendbe tesznek, még arról is lesz szó, hogy a fent leírt unortodox Széchenyi tervecskét újra elolvassák és megigérjék, hogy majd bevezetik.!

  • Kedves Dakota és egyéb “igazság bajnokai” !

    Közreadok egy könyvidézetet, amit valószínűleg a jelen lévők egyike sem olvasott, mert hamar eltüntették……

    Nem akarok senkit meggyőzni, csak megmutatni: ilyen is van!

    Az alábbiakban Debreczeni Józsefnek a Mozgó Világban megjelent tanulmányának egy részét közlöm, amely arról szól, hogy az Orbán-család hogyan állította a közhatalmat a magánvagyon növelésének szolgálatába. Debreczeni “A politika fertője” c. könyvét december 1-jén mutatják be a Pallas Páholyban.

    Orbán Viktor miniszterelnök jelentős vagyongyarapodáson ment keresztül 1998 és 2002 között, a hivatali évek alatt. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve: 1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett; 2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), amelynek (több tízmilliós) átépítéséhez azonnal hozzá is láttak. Ha a tágabb famíliát is idevesszük, akkor konstatálhatjuk, hogy a miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).

    Már a családi vagyonszerzés kezdetén, a bányaprivatizációban is szerepet kapott közpénzből származó tőke. Simicska Lajos, Varga Tamás és Kövér Szilárd ugyanis azzal a Quality Invest Rt.-vel szálltak be Orbán Győző üzletébe, amelynek vagyonát a fideszes székházeladásból befolyt százmilliók adták. Simicskáék 4,75 millióért vettek részvényt a pártelnök apjától, amit aztán 1,2 millióért – tehát 3,55 milliót „ajándékként” hátrahagyva – adtak el újra neki. (Simicska: „Mindenkinek alkotmányos joga, hogy hülye legyen.”)

    Bánya

    Azok a bizonyos „első milliók” tehát nem egyenes úton, hanem az állami pénz – pártpénz – magánpénz vargabetűjét leírva jutottak el a családhoz. De hogyan szaporodtak a későbbiek során? Tény, hogy Orbánék vagyona 1998 és 2002 között nőtt a sokszorosára. Az első miniszterelnökség éveiben. A néptől kapott közhatalmi mandátum birtoklása idején. A kérdés az, hogy a vagyongyarapodás a hatalom felhasználásával, azzal visszaélve történt-e.

    E kérdésre először a tokaji szőlők környékén keressük a választ. A szóban forgó ügy 2005 tavaszán került a közfigyelem fókuszába, Orbán szerencséjére ismét post festa (miként a bányaügy is): évekkel a történtek után. Amikor ő maga már nem volt hivatalban. Az Élet és Irodalom megdöbbentő részleteket közölt olyan üzleti tárgyalások jegyzőkönyveiből, amelyeken 2000-ben és 2001-ben Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.13 Mi több: a jegyzőkönyvek által következetesen taggyűlésnek nevezett összejövetelekre nemegyszer a kormányfői rezidencián került sor. A Magyar Köztársaság miniszterelnöke a szövegek tanúsága szerint (névleg a felesége révén) magántulajdonos üzletemberként tárgyalt többek között állami vagyontárgyak, illetve vissza nem térítendő állami támogatások megszerzésének lehetséges módozatairól s az ezek során követendő taktikáról.

    A szóban forgó cég, a Szárhegy Dűlő – Sárazsadány – Tokajhegyalja Kft. már puszta összetételénél fogva tipikus képlete volt a korrupciós összeférhetetlenségnek. Az Orbán házaspár üzletfelei ugyanis olyan állami pozíciókat töltöttek be – bizonyosan a kormányfő akaratából –, amelyek ab ovo magukban hordozták a szolgálat–viszontszolgálat mozzanatát. A társaság tagjai tudniillik – jobb esetben: a saját pénzük, tudásuk és kapcsolataik; rosszabb esetben: az Orbán jóvoltából elnyert állami tisztségek fölhasználásával – a hasznukra voltak Orbánéknak. Előmozdították az ő anyagi gyarapodásukat, amit a kormányfő a nekik osztott pozíciókkal (az azokkal járó hatalommal, presztízzsel, pénzzel) viszonzott. Vagy megfordítva: ők hálálták meg az Orbán révén elnyert pozíciókat és javakat: egyre megy. Hogy konkrétak legyünk: Szász Attila ügyvéd például állami cégek fb-tagjaként, továbbá állami felügyeletű cégek és intézmények jogi képviselőjeként csak 2000–2001-ben 50 millió körüli összeget vett föl – miközben a hátán vitte a Kft. üzleti ügyeit, különös tekintettel a kiszemelt földterületek megszerzésére. Az utóbbi cél számára aranyat ért, hogy a sátoraljaújhelyi földhivatalba – merő véletlenségből – Stumpf kancelláriaminiszter unokatestvérét nevezték ki akkoriban, így aztán Szász a sárazsadányi polgármesterhez intézett leveléhez pontos helyrajzi számokkal együtt csatolhatta azoknak az önkormányzati tulajdonban lévő parcelláknak a listáját, amelyeket Orbán és társai kinéztek maguknak. A polgármester igen készséges volt: Orbán (felesége) így vehette meg 2, azaz kettő Ft/m2-ért az első zsadányi területét, amelyre aztán szőlőültetvényt telepítenek majd – vissza nem térítendő állami támogatásból. Ezek után nem csodálkozhatunk azon, hogy 1988 és 2002 között Sárazsadány és környéke jó pár tízmilliót kapott különféle pályázatok megnyerését követően – ugyancsak viszsza nem térítendő állami támogatásként. A Kft. tagja volt még Kékessy Dezső tőkeerős üzletember, Orbán személyes barátja – majd 2002-től hazánk párizsi nagykövete. 2006-ban aztán (a veje nevén) volt szíves megvásárolni Orbánék pesti lakását. 63 millióért. A nyolc évvel korábbi vételár (563 ezer Ft) száztizenkétszereséért! Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk Madarász Lászlót, aki az Orbán által menesztett Princz Gábor helyét foglalhatta el a Postabank élén 1998-ban. Ezt követően (1999. december 29-én) nyújtott a Postabank Invest Rt. 145 millió forintos hitelt a Szárhegy Dűlő – Sárazsadány – Tokajhegyalja Kft.-nek: tehát a főnök (és a nagyfőnök) saját vállalkozásának.14 S hogy a történet kerek legyen: a következő évben a Postabank cégei részesültek 90 milliós állami támogatásban.15

    Tokaji szőlő

    Ha ez az egész vircsaft nem lett volna súlyosan összeférhetetlen, akkor nem kellett volna titokban tartani. Márpedig titokban tartották: a közvélemény csak 2000-ben, a HVG jóvoltából szerzett tudomást arról, hogy a Magyar Köztársaság kormányfője (a felesége révén) miféle üzleti vállalkozásban vesz részt immáron bő két esztendeje. Ám hogy ezt mekkora odaadással és miféle eszközök igénybevételével tette, arra csak öt év elteltével derült fény, az Élet és Irodalom által prezentált taggyűlési jegyzőkönyvekből. Ezekből napnál világosabban kiderült, hogy a magyar miniszterelnök olyan üzleti megbeszélések aktív résztvevője volt, amelyeken egy magántársaság tagjai azt latolgatták, hogyan juthatnak minél könnyebben és jutányosabban állami javakhoz. Egyértelmű utalások estek a vállalkozásuk számára kulcsfontosságú állami cég vezető posztjaira kinevezett személyek közreműködésére. A miniszterelnök – mintegy a felvetődő igényekre válaszolva – elmondta: óvatosnak kell lenniük (ő többes szám első személyt használt), a szóban forgó állami javak megszerzésére csak darabonként, és csak a választásokat követően lesz módjuk – de akkor igen. Kiderült az is, hogy a társaság egyik tagja, a kormányfő nejének régi barátja – aki a zsákmányul kiszemelt állami cég jogi ügyeit is vitte – személyesen dolgozott a Hegyalja-törvényen. Eszerint tehát a parlamenti jogalkotás is igazodott olykor a kormányfő üzleti vállalkozásának igényeihez!

    „Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet” – szólt Orbán elhíresült mondata, amit ő utóbb az államférfiúi mértéktartás megnyilvánulásaként próbált beállítani, mintha a fenti óhaj tényleg a kérésre és nem a kapásra: az állami támogatás – általa e szerint befolyásolható – odaítélésére vonatkozott volna. De mi történt valójában? Ha tetszik, a dolgok Orbán óhaja szerint alakultak: tényleg nem az ő cégük kapta a legnagyobb összeget. Csak a második legnagyobbat! 2001-ben 570-en részesültek vissza nem térítendő szőlőtelepítési támogatásban az adófizetők pénzéből. Ám 40 milliónál többet csupán két vállalkozás kapott: a Royal Tokaji Borászati Kft. 44 millió 636 ezret; a Szárhegy Dűlő–Sárazsadány–Tokajhegyalja Kft. pedig 41 millió 475 ezret. Sokaknak egyáltalán nem jutott a pénzből. Pedig Orbán a későbbi nyilatkozataival rendre azt a látszatot keltette, mintha olyan normatív juttatásról lett volna szó, amit igény esetén a Magyar Köztársaság minden polgára megkap, majd legvégül – és persze kevesebbet – kaphat belőle a kormányfő (neje) is. Holott az ellenkezője történt: a kormányfő (nejének cége) kistermelők tucatjai elől happolt el tízmilliókat úgy, hogy azoknak egy fillér sem jutott. Az illusztris tagokból álló korlátolt felelősségű (és erkölcsű) társaság – a 2001-ben elnyert bő 41 millión fölül – további két alkalommal részesült még szőlőtelepítésre és meliorációra fordítható ingyenes állami forrásból, mindösszesen 64,5 millió Ft értékben.

    Külön biznisz volt ezen fölül a szőlőfelvásárlási projekt.

    A miniszterelnöki pár cégének első teljes évi bevétele az állami Tokaj Kereskedőház Rt.-től származott 2000-ben, ami 2 703 000 forintot tett ki. Az összeg maga nem túl érdekes, az viszont annál inkább, hogy a tokaji állami cég – az egyéni termelőkön túl – egyedül ettől a társaságtól vett át szőlőt abban az évben. Ám még ennél is érdekesebb a felvásárlásra fordított pénz eredete. Azt ugyanis külön kormányhatározat biztosította: 1,5 milliárdos tőkeemelést elrendelve a Tokaj Kereskedőháznál. Az eset még nagyobb volumenben ismétlődött meg 2001-ben – a választások előtti utolsó szüret idején –, amikor is 2,5 milliárdos újabb állami tőkeemelés történt, egy újabb kormányhatározatot követően. Minden idők legnagyobb szőlőfelvásárlását bonyolította le abban az évben a Tokaj Kereskedőház. Csak aszúból hatszor annyit vett át, mint bármely más esztendőben. E célból „bevezettek egy új felvásárlási osztályt… amivel a gyengébb minőségű aszú megvételére is lehetőséget teremtettek.”16 2000-ben és 2001-ben a szóban forgó állami társaságnak juttatott négymilliárdos összeg jóval nagyobb volt, mint a teljes magyar borágazatnak nyújtott összes állami támogatás. Egész pontosan annak a 63 százaléka. Miközben Hegyalján az ország szőlőültetvényeinek csupán a 6 százaléka volt található. Ám ez a 6 százalék magába foglalta Orbánék szőlőjét is.

    A történet azonban még ezzel sem kerek. Az állami tőkeemelés indokaként ugyanis „a termelési biztonság megszilárdítása és a technológiai fejlesztésen keresztül történő piacépítés” szerepelt,17 csakhogy a Tokaj Kereskedőház korántsem erre fordította a pénzt! A 2000-es 1,5 milliárdból 1,2 szőlőfelvásárlásra ment el az amúgy értékesítési gondokkal küzdő vállalatnál, fejlesztésre az összeg töredékét költötték, alig 300 milliót. A következő évi 2,5 milliárdból pedig már csak 150 milliót fektettek a technológiai fejlesztésbe, a többit megint a felvásárlás vitte el. „A négymilliárdos állami tőkejuttatás… tehát távolról se szolgálta a cég technikai-technológiai felzárkózását; a borvidék jövője szempontjából pedig kifejezetten káros volt… konzerválta a… korábban kialakult termelési, felvásárlási viszonyokat… elmaradt a borvidék kistermelőinek felkészítése az új gazdasági környezethez való alkalmazkodásra, az uniós tagságra.”18

    Stumpf István azóta már alkotmánybíró

    Ám a milliárdos állami források eltékozlásának okaként korántsem csak a felelőtlenség játszott szerepet. Tudnunk kell azt is, hogy Orbán kancelláriaminiszterének igen kiterjedt és népes famíliája is e vidéken lakik és gazdálkodik. A számok magukért beszélnek: a Fidesz kormányra kerülését megelőző évben a Stumpf család tagjai még ötmilliót se kaptak a Tokaj Kereskedőház által felvásárolt szőlőjükért. 2000-ben viszont – miután a kormány másfél milliárdot pumpált a cégbe – már 17,7 millió ütötte a markukat. Egy évre rá pedig – az újabb, immár 2,5 milliárdos tőkeemelés nyomán – 30,6 millió! És vajon ki volt a Tokaj Kereskedőház feltőkésítését elrendelő kormányhatározatok előterjesztője? Stumpf István kancelláriaminiszter, személyesen. (Zárójelben: a cég általános vezérigazgató-helyettesét Stumpf Miklósnak, a marketingigazgatót pedig Stumpf Andrásnak hívták.) Végezetül idekívánkozik még egy adalék: a Tokaj Kereskedőház Rt. a négymilliárdos állami többletforrás ellenére 2002-ben már 300 milliós veszteséggel zárta az évet.

    A szőlőfelvásárlási projektet ezzel lezárhatjuk, de van itt még egy apróság. 2005-ben a gazdasági minisztériumból ugyanis előkerült egy érdekes adat, miszerint „másfél kilométeres bekötőút építéséhez 12 és fél milliós támogatást nyert 2000-ben a sárazsadányi önkormányzat. A zártkerti bekötőút – amely a 087 és 089 helyrajzi számon szerepel, és a 37. számú főúthoz csatlakozik – vagyis Orbánék szőlőbirtokára vezet.”19

    Ezzel válik kerekké ez az émelyítő történet.

    Ám ha lehet, még ennél is émelyítőbb a felcsúti földek és a váli vízrendezés históriája. Nevezett földek magántulajdonúak, a beruházás viszont állami pénzből zajlott 1998 és 2002 között. Kell-e mondani: a magántulajdonos az akkori (s a mai) miniszterelnök hitvese. Kezdjük a földvásárlással. Orbán Viktor (papíron: Lévai Anikó) 2001. október 31-én 54 hektárnyi (539 380 négyzetméter) 762,98 aranykorona értékű Felcsút környéki földet vásárolt. Ez eddig rendben volna. A föld árát illetően azonban már van némi gond, mert a miniszterelnök(né) megint csak olcsón vásárolt. Aranykoronánként 8 ezer alatt, miközben a Fejér megyei illetékhivatal kimutatása szerint egy aranykorona akkori átlagára azon a vidéken elérte a 16 ezer forintot.20 De vajon ki adta el Orbánéknak fél áron (mindössze 6 millióért) az 54 hektárt? Bognár Sándor, a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt. vezérigazgatója. Akit két éve – már az Orbán-kormány alatt – neveztek ki a szóban forgó állami cég élére. A HKG Rt. ráadásul egyike volt annak a tizenkét állami gazdaságnak, amit Orbán pályázat nélkül privatizált 2001-ben. S vajon ki lett az immár magángazdaság többségi tulajdonosa? Bognár Sándor. Pontosan mikor? Két héttel azután, hogy Orbán(né) fél áron megvette tőle az 54 hektárt.

    Mondtam, émelyítő történet lesz – de még korántsem vagyunk a végén. Mert mindössze hat héttel ez után újabb érdekes dolog történt. December 11-én az Országgyűlés roppant magas: 2,7 milliárd forintos címzett állami céltámogatást szavazott meg Felcsútnak és további öt szomszédos falunak, belterületi vízrendezés céljára. (Már ahhoz törvénymódosítás kellett, hogy ezt egyáltalán megtehessék. 2001 előtt ugyanis a tárgyév március 31-ig nyújthatták be a címzett támogatásokra szóló pályázatokat a helyi önkormányzatoknak, és ezt követően döntött róluk a kormány, majd a parlament. Orbánék tehát előrehozták a határidőt, a választások elé, így aztán nem is pályázatok alapján döntöttek, hanem csak „beruházási koncepciók” alapján.)

    Ám most jön a java: „A Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium a harmincadik helyre sorolta a beruházást az előterjesztésről szóló szakvéleményében. A Fidesz-többség azonban előbb titkosította a parlament szakbizottságában erről folyó vitát, majd a hivatalos előterjesztő, a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium az első helyre tette a váli-völgyi összefogást. Így kapta meg negyven nappal Orbánék felcsúti földvásárlása után az év legmagasabb céltámogatását… második helyre szorítva egy kórház-rekonstrukciót.”21

    Pintér Sándor

    Az Orbán család vagyonosodását vizsgáló parlamenti bizottság adata szerint: a felcsúti vízelvezetésre adott 2,7 milliárdos állami támogatás az abban az évben a költségvetésből hasonló célra fordított céltámogatási keret 90, azaz kilencven százaléka volt! A bizottság jelentésében olvasható ez is: „A támogatás, a vízjogi engedélyt kiadó Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság álláspontja szerint, szakmailag indokolatlan, az Állami Számvevőszék utólagos vizsgálata szerint pedig pénzügyileg erősen túlméretezett volt.”22

    S hogy teljes legyen a kép: „Az Orbán-kabinet ugyanakkor 38 önkormányzat hasonló kérelmének elutasítását javasolta, köztük olyan területekét, ahol az árvíz hatalmas károkat okozott. 2001 márciusában árvíz sújtotta beregi települések, Csaroda, Jánd és a többiek hiába kértek, egyetlen fillért sem kaptak belterületi vízelvezetésre. A víz az emlékezetes év tavaszán abban a térségben több ezer házat sodort el.”23

    Csupán a kormányfői lokálpatriotizmus kóros túltengéséről lenne szó?

    Dehogy! „Ebből a támogatásból vásároltak meg 2001. december 11-én [tehát még azon a napon, amelyiken az Országgyűlés megszavazta a pénzt – D. J.] Felcsút határában egy három hektárt valamivel meghaladó, 84,47 AK értékű földterületet a beruházáshoz tartozó záportározó céljára, mégpedig annak a két nővérnek az egyikétől, akiktől Bognár eredetileg vásárolta a Lévai Anikónak olcsón továbbadott földet. A vételár 10 millió Ft, azaz 118 385 Ft/AK, ami hétszerese az akkori felcsúti átlagos földárnak és tizenötszöröse annak a vételárnak (7864 Ft/AK), amennyiért másfél hónappal korábban Lévai Anikó vásárolta meg Bognár Sándortól az említett földterületet.”24 Ezek szerint a Magyar Köztársaság állami költségvetéséből (önkormányzati áttétellel) történt túlfizetéssel kompenzálták a kormányfő családjának potom áron nyélbe ütött földvásárlását!

    Mi jöhet még ezek után? Nézzük: „Csupán a kapubejárókra 1 milliárd 130 millió forint közpénzt költöttek Fejér megye hat településén a Váli-völgy vízelvezetése kapcsán. A térburkolati díszítőkövekkel és az árkok fölötti kocsi-behajtókkal együtt az Alcsútdobozon, Felcsúton, Kajászón, Óbarokon, Tabajdon és Válon megépült bejárók folyómétere átlag 110 ezer forintba került. »A címzett támogatás felhasználása, a pályázat indokoltsága és jogossága nem állapítható meg« – mondta ki az Állami Számvevőszék jelentése. A kapubejárók darabonként félmilliós átlagáron készültek (479 515 Ft), és összesen 2 357 darab van belőlük.

    A Váli-víz csekély vízhozamú, keskeny medrű, lassú folyású patak. Az ÁSZ-jelentés szerint mégis 57 kilométernyi burkolt árok épült meg 1 milliárd 182 millió forintnyi közpénzen. Zárt csapadékcsatornára közel 78 milliót (3,3 kilométer), földárokra közel 182 milliót (17,7 kilométer) fordított a kivitelező Viadom Rt.”25

    De hát miért ment végbe a magyar adófizetők milliárdjaiból ez az esztelen költekezés? A válasz: „A beruházást végző Viadom Rt. által a Magyar Államkincstárhoz benyújtott elszámolásból megállapítható, hogy a beruházáshoz az Orbán Viktor édesapjának többségi tulajdonában lévő Dolomit Kft. több tízmillió forint értékben szállított murvát, betont és a csapadék-levezető árkok kibélelésére szolgáló betonelemeket. A beruházás utólagos ellenőrzéséről szóló ÁSZ-jelentés rámutat, hogy a támogatás teljes összegének több mint 40 százalékát az árkok áthidalására szolgáló kapubejárók emésztették fel, amelyek ára az eredetileg tervezettet több mint ötszörösen haladta meg. Az Orbán Győző és családja tulajdonában álló Gánt-Kő Kft. honlapjáról pedig megtudható, hogy az e kapubejárókat burkoló… térkő szárított dolomitőrleményből készül.”26

    Végül a pont az i-re: „A beruházás befejezését követően a felcsúti földárak a Fejér megyei átlagnál mintegy kétszerte gyorsabb növekedésnek indultak. A Lévai Anikó által négy éve 6 millió forintért vásárolt földterület mai forgalmi értéke – a környékbeli termőföldek átlagárát alapul véve – 34,3 millió forintra becsülhető. Belterületbe vonásuk esetén pedig – amire elhelyezkedésük alkalmassá teszi őket, és amiről Orbán Viktor a bizottság előtt elismerte, hogy volt már rá kezdeményezés… – értékük mai áron elérheti a 400 milliót is.”27

    Orbán Viktor és Lévai Anikó

    Orbán Viktor apjának cégei, mint az elején láthattuk, ugrásszerű vagyongyarapodáson mentek keresztül fia hivatalviselése idején. A váli beruházás iménti részletein túl álljon itt még két adalék. Az egyik a Dunaferr-ügy. A dunaújvárosi állami vaskohászati cég megújított vezetése 1999-ben 5 évre szerződést kötött a Dolomit Kft. vezetőjével, Orbán Győzővel, évi 140 millió forint értékben. Pályáztatás nélkül. A beszállítóváltás hivatalos indoka az volt, hogy Orbán Győző olcsóbban szállított. Utóbb (megint csak utóbb!) kiderült, hogy a dolgot egy könyvelési trükkel lehetett így beállítani: a kormányfő apjának a köve azért volt papíron olcsóbb, mert az árába nem számították be a szállítás költségét: azt külön számlázták…

    A másik az autópálya-építés ügye. Szállított-e követ a miniszterelnök apja az állami nagyberuházásokhoz? A fia szerint nem. Mert ő lebeszélte erről: „Ez egy nagyon nehéz beszélgetés volt egyébként. Tehát ő nem értett ezzel egyet, de aztán végül azt mondta, hogy biztosan vannak olyan összefüggések, amiket én jobban látok, mint ő, és akkor ezt elfogadta. És onnantól kezdve ő nem vesz részt. Tehát minden, ami ezzel ellentétes hír, az légből kapott, üres vádaskodás” – jelentette ki a kormányfő 2001. augusztus 28-án a Magyar Televízióban.

    Nézzük, mi történt valójában. „Az autópálya-építésre felkészült az Orbán-bánya is. Az olcsó sztrádatöltő anyag beszállításához a szülők és a testvér bányacége, a Gánt-Kő Kft. megszerezte a bányászati jogot egy várpalotai… önkormányzati képviselő… földterületére. Ám a készülő botrányból a miniszterelnök kérésére kimenekültek [idáig stimmel]: a bányászati jogot 2001 februárjában átruházták a papa vezette bányacég kereskedelmi igazgatójának betéti társaságára [erről már nem beszélt a fiú]. Így a startpisztoly eldördülése után fergeteges tempóban kezdhette meg a kőbeszállítást az elsőként elindított nagyberuházás, az M7-es autópálya felújításához. A pályázat nélküli kiválasztással felkért Vegyépszer–Betonút páros alvállalkozójának, a felcsúti Femol Kft.-nek az alvállalkozójaként.”28

    Autópálya

    Persze ez sem derült ki azonnal. „A Vegyépszer és a Betonút Rt. által alkotott Magyar Autópálya Konzorcium sokáig titkolta a sztrádaépítésben résztvevő 450 alvállalkozó névsorát… A Femol Kft. neve nem mondott semmit, egész addig, míg ki nem derült: a miniszterelnök a focimezén viseli a cég logóját…”29 És kiderült még valami. Az Orbán Győző alkalmazásában álló kollégának átpasszolt vállalkozás, a Bányaker 100 Bt. „az engedély jogerőre emelkedése előtt kezdte meg a beszállítást. Az engedélyezett mennyiséget idő előtt kitermelték. Amikor ez nyilvánosságra került, hetekig állt az építkezés! A szabályos engedélyre vártak, miközben az M7-es szájában tétlenül állt a konkurens cég kipróbált bányája Polgárdiban. Nem vették igénybe, inkább kivártak, míg a hivatalok soron kívül az orvbányászattal megkezdett kitermelésre nyomják a pecsétet.”30

    Folytathatnánk még egy ideig, de ennyi is bőven elég ahhoz, hogy határozott igennel felelhessünk a föltett kérdésre: az Orbán família 1998 és 2002 közötti intenzív vagyongyarapodása a miniszterelnöki pozíció gátlástalan fölhasználásával történt. A néptől kapott közhatalmi mandátummal súlyosan és nagyon tudatosan visszaélve. Olyan tudatos elvetemültséggel, amelyhez foghatót hiába keresünk a többi magyar kormányfő esetében.

    Félreértés ne essék: nem azt állítom, hogy Orbán Viktor korrupt miniszterelnök lett volna. A korrupció a fenti dolgokhoz képest szimpla ügy. Ott az történik, hogy a hatalom birtokosa részrehajló döntést hoz. Amellyel nem a köz érdekét szolgálja, hanem valakinek a magánérdekét, akitől cserébe ellenszolgáltatást fogad el. Nem tud ellenállni a hatalom környékén jelentkező kísértésnek, meginog egyszer, kétszer, háromszor – s aztán már maga is keresi az alkalmakat.

    Orbán esetében nyilván nem erről van szó.

    Hanem valami egészen másról: valami sokkal súlyosabb és sötétebb dologról.

    Hogy pontosabban miről, arra csak a fideszes pártfinanszírozás mechanizmusainak megismerése deríthet némi fényt.

    ———————————————————————————————————-

    Van egyéb HAZUGSÁGJEGYZETEM i.

    Jó vitatkozást a tényekkel szemben!

  • Dakota (és elvbarátai)
    ENNYIRE azért nem lehettek hülyék. Nézzétek már meg, hogy Bajnai idejében napról-napra javuló tendenciát mutatott minden adat, a forint jóval erősebb volt, az országkockázat a jelenlegi 1/3-a, és nem volt tripla bóvli! Na: EZT a folyamatot ‘”sikerült” megszakítania Orbánnak! MINDEN adat azóta stagnál, vagy romlik.
    EGYETLEN adat javult: a folyó fizetési mérleg, mert a beruházások és a fogyasztás stagnálása miatt csökkent az import, és a gyenge forint miatt nőtt az export. Aminek az árát a devizahitelesek fizetik hónapról-hónapra!Pedig nem is vetettek ki rájuk “export-támogatási különadót”. Ja: és világrekorder a forgalmi adónk a 25-ről 27 %-ra emeléssel. “Ez az adócsökkentés kormánya” – nem ez volt a legnagyobb hazugság – elfért a többi között!
    Remélem a kirúgásuk után majd megtalálják azt a felelőst is, aki elvesztegette a MALÉV-et, hogy némi ingatlanmutyit végrehajthasson a REPÜLŐTÉR ROVÁSÁRA!
    és hogy “nem hírértékű” amit a kormány kommunikál? egyrészt ellentmond minden TAPASTZTALATI ténynek és a józan észnek – másrészt nézd már meg az Obersovszky féle interjút Schmittplagival! Előbb uigyan ajánlatos egy deadalon (vagy más hányás elleni tabletta) bevétele. Nos: ÍGY készülnek ezek a “hírek”
    A nemzetet és az országot Orbánék gyalázzák, hogy minden héten címlapokra kerülnek valami mocsok húzásukkal! Lassan szégyellni kell, hogy magyarok vagyunk! Nem a MEGÍRÁSA szégyen a mocsoknak, hanem az ELKÖVETÉSE!!!!
    Gábor
    bár alapvetően egyetértek, ki kell javítsalak: Hitler alatt legalább nőtt a gazdaság. Ezek még ahhoz is stupidok!
    Nem csoda: egy szociopata jogász vezényli az eégsz gazdaságot a kesztyűbábjaival – aki soha a szakmájában nem dolgozott, és az életrajzával még gyakornoknak sem vennék fel egy multihoz!

  • Fúúúú SENKI01
    Ez igen !
    Ezt elmentem magamnak !

    Kekec:
    A közismert tényeket kár hajtogatni ezeknek a semmirekellőknek , nagyívben sz..nak ők a valóságra .
    Csak a Magar Nemzet vastagtakony-szerű nyúlós hazugságait ismételgetik vég nélkül.

  • Taulus: Örülök, hogy említette a “magyar nemzetet”. Kedvence a Szájer is a “magyar nemzet” illusztris tagja, ezért írta meg a tákolmányt, amivel kirekeszt mindenki mást a †társadalomból, aki nem a “magyar nemzet” tagja.
    Nekünk az USA-ban egy gyatra Alkotmány szolgál, immár 215 éve, ami azzal kezdődik, hogy “We the People of the United States… Tehát az Alkotmányunk minden emberre érvényes, aki az USA lakosa. Ezt nevezik “people” azaz a zembereknek.
    A Szájer meg büszkén lekoppintotta, de azt írta “Mi a magyar nemzet tagjai” No lám, tákolmánya azoknak zemberekrenek szól csak, akik bizonyíthatóan a Magyar nemzet tagjai. A cigányok is azok, együtt jöttek be Árpáddal a magyar nemzet tagjaival? A betelepített Kúnok, svábok, szerbek, stb., azok is a magyar nemzet tagjai. A kínai gyerek, aki Magyarországon született, vagy apja, anyja, aki bevándorolt, az is a magyar nemzet tagja? Az afrikai diák, aki nem megy haza, ott marad Magyarországon, állampolgárságot szerez, a gyerek, ha lesz, az is a magyar nemzet tagja?
    Egy biztos, aki Magyarországon született fehér ember, a Spitzbergákon él, és nagy Kövér stílusú bajusszal rendelkezik, az a “magyar nemzet” tagja. No meg aki Erdélyben született, szülei és dédszülei is, ott él és Román állampolgár, de a Tőkés gyülekezetében óbégat a Román elnyomásról, az is kap magyar állampolgárságot, mert a magyar nemzet tagja. Aki Szlovákiában él, Szlovák állampolgár, szülei, nagyszülei is ott születtek, kimegy a focimeccsre és ott magyar lobogót lenget, az is a magyar nemzet tagja, kap állampolgárságot is. Meg magyar rendszámot a kocsijára, de az nem kell. Közben a Hősök Terén a Magyar Gárda oktatja a zembereket, kik a jó tagjai a magyar nemzetnek, az Új Színházban a Dörner be is mutatja audio-vizuálisan kik a magyar nemzet tagjai, a Hungaristák, Betyárok 64 Vármegye magyar nemzetiségű tagjai megverik, aki nem a magyar nemzet tagja. ez így mind jól van, a magyar nemzet tagjai büszkék lehetnek 1000 éves múltjukra a Kárpát Medencében. Igazán sokat tettek, hogy ott béke és egymás tisztelete, megbecsülése meghonosodjon.
    Közben a kis kínai gyerek az iskolában tanulja a tákolmányt és megérti, hogy rá senki sem gondolt, amikor az tákolmányt írta a Szájer az iPad-en, felesége jegyzeteiből, Brüsszelbe repülgetve. Hiába született Magyarországon, soha nem lesz a magyar nemzet tagja. Semmi baj, megnézheti a TV-n, amint egy ázsiai kinézésű sámán megáldja a Szent Koronát a Parlamentben. Azzal érezhet egy kis rokonságot.

  • Tüske Zsófia

    Földes Ernő: “de reggeli után lévén,elfogott a hányinger,így gyorsan abbahagytam.”
    nocsak. örömteli családi gyarapodás elé néznek?

  • Tüske Zsófia

    Tatulus: “Egyet kell értenem Földes Lászlóval.”
    Attól tartok, Földes László viszont nem értene egyet veled. Sosem szenvedhette a …..khm….. nemzeti “jobboldalt”

  • Hitler alatt azért nőtt a gazdaság mert gyakorlatilag egy sikeres hazérdjátékos húzással Hitler totálisan át állt a hadieszközök termelésére , aztán lerohanta engyelországot , Csehszlovákiát és Ausztriát. Arra számítva hogy az impotens Népszövetség eltűr ezt.
    ÉS bejött neki !
    A cseh hadsereg a a harmincas évek közepén még olyan erős volt hogy akár egymaga is letudott volna számolni a Wehrmachttal , ha lett volna bennük elég s” spiritusz “…..pedig Sztálin katonai segítséget ajánlott az akkori cseh kormánynak. Amit ők nem gőztek undorodva elhárítani.
    Európa meghódított erőforrásaival aztán könnyű volt növelni a német árják életszínvonalát. Eleinte. Mert később aztán már csak cikóriát ittak valódi kávé helyett a barna-agyúak , ki is józanodtak aztán….csak előbb félig agyon kellett verni őket.

    Ezzel szemben a hazai ” nagyipar ” hogyan tudna fegyverkezni ? ÉS főleg kik ellen ? A környező országok hadereje egyenként is lényegesen erősebb mint a mi magyar gyepűkön nevelt Hendvédségünk. A fegyvergyártásunk termelése , amióta 22 éve Antall Józsi és követői lerombolták a magyar nagyipart , maximum csak szittya disz-szabják tömeges előállítéséra lenne képes , harci helyzetben. A népiesch süvegeket viselő látványkovácsok által.

  • Zsófi:
    Erre nem is gondoltam :
    Földelt agyú Ernő megszülte családjának dédelgetett magzattyát , a mérgezett ződhányást ?

  • Tüske Zsófia

    Geyza: az erdélyi magyarok kissé tökösebb brigád a hazai “táposoknál” (ott így hívtak minket) mert amikor a romániai választások előtt két ifjú erdélyi magyar politológus közzétette Szász Jenő, az MPP elnöke vagyonnyilatkozatát és fizetését, ott a választásokon súlyosat bukott a pluralizációt követelő korrupt Szász.
    Ugyanis kiszámolták, hogy az udvarhelyi polgármesteri fizetés és a tanítónő feleség keresete nem elegendő ahhoz, hogy annyi vagyont gyűjtsön, amennyi lett neki. Na de nálunk, Magyarországon az, aki sokat markol a közösből, az nem tolvaj, nem maffiózó, hanem “ügyes.”

  • Gyula Bognár jr –
    rám hoztad a frászt, amikor nagy komolyan előadtad azt a mesét, amit a narancstrollok szoktak. Már fogalmaztam a cáfolatot, de látom, hogy normális vagy: az egészet a mesék világába helyezted – ahova való.
    senki01
    Mint tudjuk, a tényekkel szemben nincsenek érvek – ezért a standard jobbos megoldás ilyenkor
    a/ a személyeskedés
    b/ olyan szöveggel való vitatkotzás, amit nem is írtál
    c/ nyahibálás (gyengébeknek: GyurcsáNY A HIBÁs)
    d/ hamis tények állítása, vagy igaz tények hamis fényben történő feltüntetése.
    Ilyen pl az 52 %-os “csökkenő” államadósság I.Orbán alatt, mikor tény, hogy az adósság összege másfészeresére emelkedett: 6000 mrd-ról 9000 mrd-ra. cSAK ÉPPEN INfLÁLGATTAK KÖZBEN A FIÚKÁK, HOGY NÉMI ELLENŐRIZETLEN ZSOZSÓRA TEGYENEK SZERT. Igy aztéán NOMINÁLISAN optikai tuningolták a GDP-t, és relatíve csökkentették az államadóüsságot. A hívők meg beszopják.
    Egyébként meg ez a kormány NEM LOP! Egyszerűen saját házipénztárként kezelik az egész költségvetést. Tavaly közel 9000 mrd-ot tapsoltak el (3000 mrd manyup, 5000 mrd uniós forrás, multi különadók) MINDEN LÁTHATÓ EREDMÉNY NÉLKÜL! A gazdaság stagnál, és szerencsések leszünk ha nem fordul recesszióba.
    Így jár az az ország, amely a maffiát engedi a kormányra a capo di tutti capival az élén! Bár egy “keresztapának”
    több esze van, mint Orbánnak, különben már korán elbukna.
    Az “erkölcsi” színvonalukat meg a snitt plagi ügy (a sumák cum laude) méltóan példázza. De legalább ez az egy ügy kezdi tényleg megvalósítani a nemzet egységét: még a jobbosok is vállalhatatlannak tartják!

  • Tüske Zsófia

    Geyza, azért vigyorgok én a “mindent vissza!” kardcsörgetéseken: a szlovákiai magyarok a hátuk közepére se kívánják az orbáni Magyarországot, Romániában csak a Székelyföldön van magyar többség, de ott se mindenütt, hadsereg nincs, Európának az orbáni rendszer nem kommilfó, iparunk elenyésző, munka nincs, és még a rendőröket is sikerült a Kedves Vezetőnek magára haragítania a nyugdíjkorkedvezmény elvonásával. Csak ez a tatulus-féle brigád meg a nagykövet drukkol a fotelből. Gondolom, van az a pénz, amiért, de ha tettekre kellene váltani a szájkaratét, nem hinném, hogy mennének akár stadiont építeni, akár fegyvert forgatni a Hazáért, a Népért és a Pártért.

  • Zsófi:
    Kicsit ” reprintelek ”
    Egyszer láttam egy riportot egy burgerlandi magyarajkú gazdával , aki éppen kiszállt a Ford Sierrájából és elindult a földje szélén álló munkagépe felé. A riprter szépen meginterjuvolta , magyarul, annak rendje és módja szerint . A végén még megkérdezte tőle:
    – És nem akarna valamilyen módon visszatérni a Magyar Nemzet kebelébe ? Magyar-szervezetek révén vagy akárhogy ?
    A paraszt idegesen , kerek képén kis fintorral hátratolta a kalapját és közölte a pökhendien mosolygó riporterrel hogy neki ilyesmire nincs ideje , különben is várja a munka na viderssőőőn..azzal jól otthagyta.A kamera előtt. Szép jelenet volt.

  • Egyébként valóban csoda lenne, ha ilyen tehetségtelen kuszaszemű samesz és szociopata tartótisztje kézi vezérlése és a haveri körnek való gátlástalan pénzkiszórás mellett virágozna a gazdaság. De mint tudjuk: csodák sajnos ritkán történnek. Még az is csoda lesz, ha abból a mélységből, ahova az országot züllesztették gazdaságilag és morálisan az elmúlt 2 évben – 10 év alatt sikerülne kikecmeregni. Addig adósították el ugyanis 8-10 %-ra! (Berlusconit 7 %-nál már lapátra tették!)

  • Kekec :
    NE nagyojja el kérem a problemát.
    Tessék zépen kifejteni ( későn érkezők kedvéért ) hogy mi az a 8-10 százalék , miképpen adósítottak el vele minket és hogy miért olyan hosszú időre.
    ( Bár szerintem meg lesz az 20 év is…ha nem több. ÉS van közte jócskán 9-11 százalékos is , hogy a Jóisten roggyasztaná rájuk az ege…na azt azért ne , de a kupolatermet. )

  • Geyza én 1997 nyarán voltam Rába túrán, ahol Árpáson a csárdában vendégeskedett valamelyik szlovákiai magyar szervezet vezetője, a kisgazda tulajdonosnál. A tulaj megígérte a határon túli embernek, hogy ha megnyerik a választást, állampolgárságot adnak nekik. Mire a válasz az volt: nem kell nekem az állampolgárságotok, amíg jobban megy a soron Szlovákiában, mint Magyarországon….

  • es nem igaza volt? hamarosan a romanok is el fognak huzni a francia es kozel-keleti segitseggel oszt mindenki kitorolheti a feneket az allampolgarsagi papirokkal….

  • Misi:
    Már most gyakori dolog hogy magyarok járnak át dolgozni a Román oldalra !
    Hja kérem , változnak az idők , változnak az útirányok is.

  • Igen kiegyezéses “rendszerváltás” volt, de kik ültek a “kiegyezéses” asztal körül? Nem a nép vállasztott képviselői,hanem a még megszálló szovjet csapatokkal (annak fenyegető jelenléte) a hátuk mögött az mszmp és tagtársaik önfelhatalmazott képviselői.Kényszer kieggyezés volt azért tartunk ma is itt. Ami az én állapotomat illeti azzal majd én foglalkozom,Geyza!

  • foldsotet erno

    elvan maga tajolva jopar evtizeddel!

  • Gyula Bognar junior. Az adossag csinalasa nem volt jo taktika. 1.Europa az adossag csapdajaban szenved:GÖRÖGORSZAG,PORTUGALIA.SPANYOLORSZAG,OLASZORSZAG,MAGYARORSZAG! Aki eladosodott magasabb kamattal kaphat csak uj kölcsönt /Németorszag 2,7% ,Portugalia 6% satöbbi az IMF-töl /.A bankok 1% -os kamattal kaptak kölcsönt az EUROPAI CENTRALBANKTOL ! Ezért akarta Orban az adossag csinalast és az együttmüködést 2002-ben az IMF-el befejezni,mert latta,hogy mekkora terhet jelent a visszafizetés és a kamatok az allamnak,ezért akarjak az adossag csökkentését most is. 2.A kormanyok mar régota beakartak vezetni az europai közös pénzt az £-t,de ez irrealis,mert egyik feltétele a 60%-os GDP deficit.

  • Aki Fidesz közeli korrupciorol beszél és ir,ez is elöfordulhat. Most ellenöriznek,vizsgalnak kétes szerzödéseket, de a kételyeket most is jelenteni lehet és jön az idö amikor a mostani szerzödések is vizsgalat targyai lesznek,ezt tudja MINDENKI !

  • Geyza – jogos
    http://www.vg.hu/penzugy/tokepiacok/elszalltak-a-magyar-kotvenyek-10-szazalek-felett-a-hozam-365734
    Dénes Erős
    Teljesen igaza van, amennyiben az a matematikai igazság érvényesül, hogy 5 % alatti kamat TÖBB, mint 8-10 % kamat! Aki ezt képes elhinni – az minden mást is készségesen beszop a Fizess-től! Gyengébbek (és az Ön) kedvéért: az első az IMF kamat – a másik a szabadpiaci – ma még. De ha kiderül, hogy nem kapunk IMF hitelt, akkor a határ a csillagos ég!Ja, és a még gyengébbek kedvéért: nem kapjuk – adjuk! Mit gondol, viccnek volt a triplabóvli minősítése az országnak?
    és mit gondol mi a fenének olyan fontos elfoglalni a bíróságokat és teletömni megbízható elvtársakkal – még akár az államcsődöt is kockáztatva? Hát mert ott lehetne majd a vizsgálódást realizálni.
    Egyébként is miféle korrupció? Ha az egyik zsebükből tesznek a másikba az nem az! MAGUKAT már csak nem korrumpálják! Elveszik egyszerűen, ami kell! Pl a Századvég-es haveroknak 3,1 mrd-ot azaz 3100 milliót, vasúti pályára + 20 mrd-ot (20.000 milliót) a Simicska-Nyerges maffiának 500 mrd-ot (500.000 milliót)
    Közben meg a segélyeket 28.000.-Ft-ról 22.800.-Ft-ra csökkentették!

  • Lassan írom, hogy még az egybites agyúak is felfogják:
    3000 mrd manyup + 5000 mrd uniós forrás + többszáz mrd multi különadó = közel 9000 mrd (9 milliószór millió) forintot tapsoltak el úgy, hogy SEMMI látszatja nincs! A gazdaság stagnál, az életszínvonal csökken. Ennyi pénz ellenére: ez tényleg csoda! Csoda, hogy nem szakad rájuk az ég! Ehhez konténer és kamion kellett!

  • A forint gyengülése miatt valoban nagyon sok elveszett,ezt elöre nem latni sulyos hiba volt.Ha Orban,a Fidesz csak gazdagodni szeretne, a 2/3-al megszavaztathattak volna,hogy annyit keressenek mint az elödök és Simor! A régi Partkatonakat pedig lekellett valtani,azok segitségével lehetett a rendszervaltast elszabotalni : A diplomaciaban,az igazsagszolgaltatasban,a minisztériumokban ,a megyéknél és a médiakban. A korrupcio ellenes harcnak fontosnak kell lenni a kormanynak,mert hatraltatja a gazdasagi életet,rontja a bizalmat magyarorszag irant. Tessék jelenteni! Ez az orszag érdeke,elöbb,vagy utobb meghalgatasra talal a segédkezö.

  • Ez a Földes egy gyalog-hülye.
    Kár vele vitázni.
    Csak egy szép színes szemelvény ( nem szó szerint ) a baromságaiból :
    ” A Rendszerváltáskor a Szovjet szuronyok álltak az MSZMP mögött , ennek levét isszuk a mai napig ”
    Hát igen…úgy előttem van amint ott áll egy vöröskatona a kerekasztalnál , az MSZMP.- mögött , szájából kilóg a kézzel sodrott mahorka , sapkája annyira hátrtolva hogy csak üstöke tartja meg. És szuronyával röhögve seggbe böki időnként a nagyvalagú Pozsgait , vagy valamelyik másikat , hogy nem akar megállapodni a FIDESZ / SZDSZ / MDF emberekkel.
    Ilyenkor az MSZMP.-s nagyot csuklik és kókadtan aláír egy újabb pappírt nekik. A vöröskatona pedig jót szí a staubjából és vodka után néz.

  • Vagy Dénes..mindegy..olyan egybehangzóak ezeknek a trolloknak a nickjei.

  • Judith Kopacsi

    Geyza, vizuális vagyok és most betegre röhögtem magam ezen a kényszeritésen. Bár én úgy tudtam, hogy addigra már volt megegyezés az oroszok kivonulásáról amit 89 nyarán már böven el is kezdtek. Dehát ezek a ronda tények mindig kibuknak a szekrényből, mint a csontvázak is.

  • Judithka:
    Mosthatalmonlévő abban a ” dicsfényben ” sütkérezik még mindíg , hogy ő küldte el a Vörös Hadsereget innen.
    Ezt így tudja a magyarajkúak jelentős hányada.
    Valóságban kissé másképpen volt.
    Amikor az elhíresült bilifrizurás háttal álló tovarisos plakátok megjelentek Pest uccáin , a ” konyec ” felirattal , akkor már RÉG MEGÁLLOPODÁS VOLT a Magyar Köztársaság kormánya és Gorbacsovék között a kivonulás menetrendjéről. Amihez a FIDESZ.-nek semmi köze nem volt.

  • gayzuka, biztos te cserélted a hamutartójukat, hogy ilyen jólinformált vagy.

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.