Archiválja az Országos Széchényi Könyvtár Elektronikus Periodika Archívuma
Archived by National Széchényi Library Electronic Periodicals Archive & Database

Kanadai Magyar Hírlap

Kanada elhalasztotta Koszovó elismerését

Posted in Külpolitika by Christopher Adam on február 19, 2008

Koszovói zászlóA kanadai Külügyminisztérium elhalasztotta a koszovói szuverenitás elismerését, attól függetlenül, hogy az Egyesült Államok már azt elfogadta. Ottawa különösen érzékeny amikor felmerül a nemzeti függetlenség témája, főleg a québeci szeparatizmus miatt. Ezen kivül elemzők azt mondják, hogy Ottawa a kelet-európai ás balkán instabilitástól tart, mivel Koszovó függetlenségének kikiáltását valóban precedensként tekinthetik máshol is, különösen Boszniában, ahol szakadár mozgalmak léteznek a szerb-többségű Republika Srpska-ban.

A kanadai Külügyminisztérium idáig annyit mondott, hogy még “vizsgálja a helyzetet.” A szeparatisa Parti Québécois már bejelentette, hogy érdeklődéssel figyeli a fejleményeket és, hogy a québeciek támogatják azt, hogy “úgy mint Koszovó, Québec is élvezzen politikai szuverenitást.”

Kanadai Magyar Hírlap

Jelezd elsőként, hogy neked ez tetszik: post!

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <pre> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>