40 éves a Muzsika

Szerző:
Lapszám: 1997 július

Tisztelt Olvasóink!

Ez év januárjában, amikor a Muzsika megkezdte 40. évfolyamát, a szerkesztõség arra gondolt, hogy emlékezetessé kellene tenni ezt az évfordulót. De mert Szõllõsy András barátunktól korábban megtanultuk, hogy a születésnap nem érdem, természetesen nem magunkat akartuk ünnepelni. Úgy éreztük viszont, hogy köszönetet kell mondanunk mindazoknak, akik segítettek bennünket a talpon maradásban: kitartó, nyilván több generációt váltó olvasótáborunknak, a színvonal és igényesség mércéjét egyre magasabbra állító kitûnõ szerzõgárdánknak és támogatóinknak. A köszönetnyilvánításra pedig mi lenne alkalmasabb egy emlékezetes hangversenynél, a Muzsika fõszereplõit felidézõ fotókiállításnál és egy maradandó képzõmûvészeti alkotásnál? Hogy mindezt megrendezhettük, ezért illesse köszönet az est önzetlen szereplõit is: Kocsis Zoltánt és Perényi Miklóst, a Liszt Ferenc Kamarazenekart és Rolla Jánost, nem utolsósorban új, Schubert-versével közönségünknek meglepetést szerzõ Orbán Ottót és tolmácsolóját, Kézdy Györgyöt, akik honoráriumukról lemondva vállalták, hogy örömet szereznek a muzsika barátainak. Köszönjük Konok Tamás festõmûvésznek, hogy grafikáját az ünnepi este közönségének, a Muzsika elõfizetõinek és a lap barátainak ajándékozhattuk. A költészet és a képzõmûvészet felvillantásával reményeink szerint azt is jelezhetjük, hogy a zene nincs elhagyatva a mûvészetek elismertetéséért vívott harcában. Fogadják ajándékunkat elõfizetõink és barátaink olyan jó szívvel, amilyen szeretettel készítettük.

A MUZSIKA KÖSZÖNETET MOND ÜNNEPI ESTJE TÁMOGATÓINAK: A MAGYAR ALKOTÓMÛVÉSZEK ORSZÁGOS EGYESÜLETE ZENEI TAGOZATÁNAK; AZ ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KULTURÁLIS, IFJÚSÁGI ÉS SPORTBIZOTTSÁGÁ -NAK ÉS A GA-TS KFT.-NEK A FOTÓKIÁLLÍTÁSHOZ NYÚJTOTT SEGÍTSÉGÉÉRT; AZ ÓBUDAI TÁRSASKÖRNEK A TERMEK HASZNÁLATÁÉRT; A BUDAPEST MARRIOTT HOTEL NEK A SZÜLETÉSNAPI TORTÁÉRT ÉS A ZWACK RT. -NEK A KÖSZÖNTÕ ITALOKÉRT.

A közönség Szalay Zoltán felvételeA közönség Szalay Zoltán felvételeGöncz Árpádné és Vásárhelyi Miklós a közönség soraiban Szalay Zoltán felvételeGöncz Árpádné és Vásárhelyi Miklós a közönség soraiban Szalay Zoltán felvételeAz Ujfalussy-házaspár Feuer Máriával Felvégi Andrea felvételeAz Ujfalussy-házaspár Feuer Máriával Felvégi Andrea felvételeKézdy György Felvégi Andrea felvételeKézdy György Felvégi Andrea felvételeHangverseny közben... Szalay Zoltán felvételeHangverseny közben... Szalay Zoltán felvétele... és a szünetben Felvégi Andrea felvétele... és a szünetben Felvégi Andrea felvételeKocsis Zoltán és Perényi Miklós Felvégi Andrea felvételeKocsis Zoltán és Perényi Miklós Felvégi Andrea felvétele

Impresszum, KAPCSOLAT , Közhasznúsági jelentés 2011, 2012, 1%

Minden jog fenntartva, ideértve különösen a honlap egészének vagy részének bármilyen eljárással történő többszörözését, terjesztését és nyilvánossághoz közvetítését is.