Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

140 százalékos fizetésemelést szavazott meg a nemzetgyűlés Nicolas Sarkozynek. A franciák normálisnak tartják, hogy a köztársasági elnök annyit keressen, mint a miniszterelnök. Az államfő jelenlegi bruttó 8300 eurós fizetését így 19300 euróra emelték.

72 ország támogatja az ENSZ-ben a halálbüntetés eltörlését. Céljuk, hogy a világszervezet közgyűlése a halálbüntetések moratóriumára felhívó határozatot fogadjon el ezen büntetési forma végleges eltörlése érdekében.

19 vallási ikont találtak a vámosok egy férfinál Záhonynál. Az ikonokat lefoglalták, a férfi ellen csempészet miatt indult eljárás.

47 nő járt már az űrben. Közülük kettő jelenleg is parancsnok a Föld körüli pályán. Pilótaként már többször vezette hölgy az űrrepülőgépet, és a jelenleg zajló küldetés
során mind a Discoverynek, mind pedig a Nemzetközi Űrállomásnak
is nő az első embere.

28 oldalas, feketegazdaság elleni kiadványt kap a kormánytól minden magyar háztartás Új Magyarország címmel. A színes kiadvány 3 millió példányban készült el, teljes nyomdai és terjesztési költsége 104,2 millió forint.

2 éves börtönbüntetésre ítélt egy New York-i bíróság egy amerikai férfit, mert részt vett kéretlen internetes levélreklámok millióinak a szétküldésében, azaz spamelt.

330 milliót kér számon a Fidesz a szocialistákon, mivel szerintük 8 hónap alatt közel kétszeres áron adta el egy magáncég azt a Köztársaság téri épületet, amelyet korábban a pénzügyminiszter engedélyével az államtól vásárolt meg. A kormányszóvivő szerint azonban a cég az éppen aktuális, szakértők által megállapított piaci áron vásárolta meg az ingatlant.

100 méter mellen győzött Kovács Ágnes az olaszországi rövidpályás nemzetközi verseny második napján. Az 50 méteren szerzett bronzérme után másnap 1:08.90 perccel mindenkit maga mögé utasított a Kőbánya SC klasszisa.