Vissza a tartalomjegyzékhez


Náncsi néni onlájn

Bizonyára sokak számára ismerős a sarki kifőzde fogalma. Náncsi néni vendéglátó-ipari egysége néhány villamosmegállónyira van tőlünk, és pár napja interneten rendeltünk onnan ebédet, online!!! Náncsi néni konyhája, a maga kis kockás viaszosvászon abroszaival, a műanyag sótartóival… komolyan mondom, hihetetlen!

Üdvözöljük a Náncsi néni honlapján: www. nancsineni.hu. Regisztráció következik. Kérjük, adja meg azonosítóját! Pöty, pöty, pöty! Gratulálunk Önnek mint új ügyfelünknek! Kérjük, válasszon kerületet! Klikk. Kérjük, válasszon utcát! Klakk. Kérjük, válassza ki a kívánt ételeket! Klukk. Köszönjük. Náncsi néni konyhája fogadta rendelését. Az Ön ebédje nemsokára megérkezik. Jó étvágyat!
És lőn! Az ujjunk, ez a teremtésbeli csoda, közvetíti a számítógépnek gyomrunk és agyunk kívánságát. Lenyomja a billentyűt vagy az egér gombját, a jel a kábelen és a soros porton keresztül bejut a számítógépbe, ott végigrohan az alaplapon, a ramon, a videokártyán, a processzoron, a monitoron, a számítógép minden zegzugán, aztán a másik soros porton át az ISDN-modembe jut, ott felgyorsul, és több mint száz kilobit per szekundum sebességgel végigszáguld a várost átszelő üvegszálas optikai kábelen, berohan a telefonközpontba, onnan beszaggat a szerverbe, ott minden diódát, ícét meglátogat, majd a kijelölt útvonalon elhagyja a központot, és feltartóztathatatlanul, fénysebességgel száguld, repeszt a Náncsi néniék számítógépéhez, ahol a képernyőn megjelenik, hogy valahol kajahiány lépett fel, és pont ezt a paprikás krumplit választották. Náncsi néni nem haboz: krumplit főz, olajat melegít, hagymát dinsztel, kolbászt vág több évtizedes rutinjával, mindent a megfelelő arányban, majd mikor remekműve elkészül, beteszi egy műanyag dobozba, átadja a futárnak a nyomtató által kiadott címmel együtt, aki nyeregbe pattan, és néhány perc múlva beállít, jelentvén: a Náncsi néni konyhájától jött, ezt és ezt hozta, ennyibe és ennyibe kerül, hová teheti. A kaja árával és a borravalóval együtt elégedetten távozik, mi pedig elfogyasztjuk, és arra gondolunk, hogy nincs messze az az idő, amikor a javítóba beadott cipő készültségi fokát a világhálón kísérhetjük figyelemmel a suszterműhelyben elhelyezett webkamerán keresztül, sőt üzenhetünk webmikrofonunk segítségével a mesternek, hogy mégis tegyen rá spiccvasat is. Vévévé pont susztermuhely pont hu. Tibusz