Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

Kitüntetni azt, aki az egyik legmegvetettebb ember a muszlim társadalomban, az iszlámellenesség nyilvánvaló bizonyítéka…
- közölte Mohammad Ali Hoszeini, a teheráni külügyminisztérium szóvivője, elítélve az angol királynő azon döntését, hogy lovaggá üti Salman Rushdie írót, aki egy évtizedig rejtőzködni kényszerült hazájában, Nagy-Britanniában, mert Khomeini ajatollah, Irán akkori legfőbb vallási és politikai vezetője 1989-ben elrendelte megölését.

Ez polgárháborúhoz fog vezetni, megosztja az országot, és helyi háborúk is kialakulhatnak. Az ország a szemünk előtt omolhat össze
- kommentálta Hosjar Zebari iraki külügyminiszter a New York Times riportját, amely az amerikai katonák minél előbbi csapatkivonásával foglalkozik.

„Schengennel Szlovákia a gyakorlatban elveszíti déli területeit”
- állítja a Respekt című cseh liberális hetilap legújabb, e heti számában.

Nem minden úgy sikerült, ahogy azt szakmailag kellett volna
- kommentálta az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárását és átszervezését Nagy Zoltán főigazgató.

Bíróság előtt az állampolgár és a hatóság teljesen egyenrangú fél
- nyilatkozta tizenhárom éve a Magyar Nemzetnek, még a Közigazgatási Bírák Egyesületének elnökeként, Lomnici Zoltán. Nyilván ez az egyenlőség vonatkozik a kisemberek a „hatósági emberek”, politikusok, diplomaták és közjogi méltóságok ellen indított pereire is.