Vissza a tartalomjegyzékhez


RECEPT: epersaláta

Az eper hallatán mindenkinek édes ízek jutnak az eszébe. Ki gondolná, hogy nemcsak fagyi vagy lekvár ízesítője lehet, hanem grillezett húsok kiváló kísérője is! A következő salátarecept méltó bizonyítéka az eper sokrétű felhasználásának és az emberi találékonyságnak.

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg friss eper, 1 nagyobb fej jégsaláta, 25 dkg feta sajt, 3-4 szál zsenge újhagyma vagy fél csokor snidling.
Az öntethez: 6 ek balzsamecet (hiányában citromlé), 4 ek olívaolaj, 2 ek méz, só
ízlés szerint, (óvatosan sózzunk a feta sajt magas sótartalma miatt).
Elkészítése: a salátát, újhagymát és az epret megmossuk, felszeleteljük, és az egészet egy nagy salátástálba halmozzuk. A feta sajtot a tetejére morzsoljuk, közben elkészítjük az öntetet is. Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük, és ráöntjük a salátánkra. Két salátáskanál segítségével lazán átforgatjuk az epres salátahalmot, és legalább egy fél órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek. Grillezett szárnyashúsok kíséretében tálaljuk. (E. K.)