Vissza a tartalomjegyzékhez

Major Nóra
Reszkessetek, gyereksztárok
Culkin 14 évesen ment nyugdíjba

Az utóbbi évtizedben a Reszkessetek, betörők! című sorozat olyan szinten vált a karácsony tartozékává, mint a fenyőfa csúcsdísze. Főhőse, az angyalarcú Kevin a szeretet ünnepén valahogy mindig számkivetetté válik népes családjából, így hol otthon, hol egy ismeretlen nagyvárosban kénytelen feltalálni magát és jól móresre tanítani az arra garázdálkodó, bugyuta betörőket. Hollywood egykor leggazdagabb gyerekszínésze, a Kevint alakító Macaulay Culkin, még csak a 26. életévét tapossa, de nyomokban sem emlékeztet egykori önmagára…


Fotó: Reuters

Macaulay Culkin 1980-ban született, a lecsúszott Broadway- színész és író Christopher „Kit” Culkin harmadik gyermekeként. A műkedvelő apa hamar felismerte az utódaiban rejlő tehetséget: Mac hat testvére közül Kierant és Roryt is aktív gyermekszínészi pályára állította.
Macaulay már négyévesen színdarabokban lépett fel, nyolcévesen pedig megkapta első filmszerepét. A Reszkessetek, betörők! című mozi élete ötödik filmje volt, amely igazi szupersztárrá avatta az akkor tízéves fiút. Apja ekkortájt sekrestyés volt a helyi plébánián, míg édesanyja egy telefonközpontban dolgozott. A család életszínvonala hirtelen az egekbe szökött.