Vissza a tartalomjegyzékhez

-kohnbandi-
Kiképzés
Az APEH-kommandó

Üdvözlöm önöket! Kérem, tápászkodjanak föl, a 450 fekvőtámasz csak bemelegítés volt, talán húzzák át az oxigénsátorba azt a lógó nyelvű revizort, köszönöm.

Mint önök is tudják, a magyar kormány apeh-os elitkommandót hozott létre a be nem vallott jövedelmek felkutatására és begyűjtésére. Ez az első kiképzésük. Célunk egy ütőképes egység, egy igazi elit létrehozása, amely egyszerre jártas a kettős könyvelésben és a közelharcban. Ezért tekintsük meg most Arnold Schwarzenegger Kommandó című filmjét, melyből később röpdolgozatot fogunk írni.
Harc van, bevételt kell produkálniuk, ezt várja a haza és az APEH elnöke. Az én feladatom mint egykori közgazdász-idegenlégiós szakot végzett szakembernek, hogy felkészítsem önöket az adóeltitkoló, aljas ellenséggel való találkozásra.
Na mi van, szemüveges? Mi, hogy maga csak könyvelni szeretne? És ha be kell majd hatolni a százmilliós, luxusingatlan-adó hatálya alá eső birtokra? Én fogom megvédeni a pitbulltól, puhány? Én fogom áramtalanítani az acélsodronyt?! Nem, uraim és hölgyeim. Itt kevés a finesz, fitneszre is szükség lesz! Vége a kényelmes céghez járásoknak, a békebeli, régi ücsörgős-kávézós világnak.
Először is megtanulják, hogyan lehet kivédeni, ha egy színlelt szerződéssel rontanak magukra. Itt van például ez a számla. Veszélytelennek tűnik, de fogja csak meg! Látják, hogy összecsuklott ez a köpcös? Bizony, visszadátumozás szerepelt a számla alján!
Jegyezzék meg: a jó elit adókommandós előre tervez! Vegyük például a minimálbért. Tessék, itt a legújabb Mercedes. Ha tudjuk, hogy ez a csaknem 2000 alkatrészében módosított, 388 lóerős, vadonatúj limuzin listaáron minimum tízmillió forintba kerül, de felmehet majdnem harmincig, és tudomásunk van arról is, hogy tulajdonosa a Zsemle & Morzsa Bt. minimálbéren tengődő kültagja, és még egy tisztességes garázsépületre sem tellett neki, pfuj! Tehát: ilyenkor behatolunk, és megkeressük az áruló számlamozgásokat. Honnan ismerjük fel a számlamozgásokat? Még ilyen idétlen kérdést! Elárulom a titkot: ha egy halom számlára akadnak a mahagóniasztal zárható fiókjában, akkor figyeljenek! Ha a számla mozogni kezd, az már gyanús. Az a gyanús, ami nem gyanús, érti már, maga pelikán?
Ma egyelőre ennyi. Holnap megtanítom magukat, hogyan érezzék meg csukott szemmel, akár egy szomszédos kerületből is a feszített víztükrű medencéket. Viszontlátásra.