Vissza a tartalomjegyzékhez

E. K.
Roti John

Ha Szingapúrban járunk, feltétlenül kóstoljuk meg az ottani bundás kenyeret, a Roti Johnt, melyet otthon mi is könnyen elkészíthetünk! Ezt a reggeliféleséget a turisták olyan gyakran keresték, hogy egy Shukor nevű férfi készített egy speciális változatot, amely azóta a modern életvitelű, gazdag városállam elmaradhatatlan étke lett. (John, mert külföldieknek készült, és roti, ami malájul kenyeret jelent.)

Vegyünk egy nagy bagettet, vágjuk négy részre, majd vágjuk félbe mindegyiket, mintha szendvicset készítenénk. Keverjünk össze 4 tojást sóval, apróra vágott hagymával, pici curryporral, a többi alkotóelemnek csak a fantáziánk szab határt. (Az eredeti receptben 25 dkg darálthús szerepel, de készítik gombával, reszelt sajttal, kockára vágott sonkával is.) Hevítsünk kevés olajat serpenyőben, és öntsünk bele egy tojásnyi keveréket. A kihajtott bagettnegyedet nyomjuk a sülő tojásba, majd a nem tojásos felét is pirítsuk 1-2 percig. Ha megsült, hajtsuk ketté, mint egy szendvicset, és töltsük meg paradicsom- és uborkaszeletekkel.