E. K.
Roti John
Ha Szingapúrban járunk, feltétlenül kóstoljuk meg az ottani bundás kenyeret,
a Roti Johnt, melyet otthon mi is könnyen elkészíthetünk! Ezt a reggeliféleséget
a turisták olyan gyakran keresték, hogy egy Shukor nevű férfi készített egy
speciális változatot, amely azóta a modern életvitelű, gazdag városállam
elmaradhatatlan étke lett. (John, mert külföldieknek készült, és roti, ami
malájul kenyeret jelent.)
Vegyünk egy nagy bagettet, vágjuk négy részre, majd vágjuk félbe mindegyiket,
mintha szendvicset készítenénk. Keverjünk össze 4 tojást sóval, apróra vágott
hagymával, pici curryporral, a többi alkotóelemnek csak a fantáziánk szab
határt. (Az eredeti receptben 25 dkg darálthús szerepel, de készítik gombával,
reszelt sajttal, kockára vágott sonkával is.) Hevítsünk kevés olajat
serpenyőben, és öntsünk bele egy tojásnyi keveréket. A kihajtott bagettnegyedet
nyomjuk a sülő tojásba, majd a nem tojásos felét is pirítsuk 1-2 percig. Ha
megsült, hajtsuk ketté, mint egy szendvicset, és töltsük meg paradicsom- és
uborkaszeletekkel.