Vissza a tartalomjegyzékhez

x
Minimális erőfeszítéssel
-maximális eredmény

Magyarországon még mindig nagy „mumusnak” számít egy nyelv elsajátítása. Sokan kényszerből, felvételire, érettségire, diplomához, vagy munkahelyhez szerzik meg a nyelvtudást, míg mások csak egy pohár vizet szeretnének kérni az adott nyelven külföldi kiruccanásukkor. Olykor gyöngyöző homlokkal, kínlódva, bizonytalanul fogunk neki egy jó nyelviskola vagy tanár felkutatásához. És vajon ki tudja megmondani, melyik nyelviskola, módszer vagy tanár a nyerő?

Az ILC Nyelviskola az úgynevezett Callan-módszert alkalmazza, amelyet az egyik legnagyobb brit londoni magániskolában, a Callan School of English-en dolgoztak ki. Robin Callan 1960-ban gondolt egyet, és felhagyott a hagyományos tanítási módszerrel. A diákjai figyelme ugyanis egy idő után elkalandozott, magánbeszélgetések alakultak ki. Callan, az Oxford streeten nyitott magániskolájában kis létszámú csoportokba osztotta tanulóit, és úgy építette fel óráit, hogy azok dinamikusak, és figyelemfelkeltőek legyenek. A 15 év tapasztalat és a jól bevált módszer hamar bejárta Európát, így Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Görögország, Lengyelország után most már Magyarországon is üdvözlik az új technikát. A Callan-módszer lényege a beszédközpontúság és az ismétlés. Az új szavakat, kifejezéseket, nyelvtani szabályokat mondatsémákba tömöríti, majd a „beszéltetés” eszközével és folyamatos ismétléssel segít emlékezetbe vésni a nyelvet. Első hallásra talán bizarrnak tűnhet a hagyományos nyelvkönyvektől és tanítási stílustól elrugaszkodott eljárás, de el kell ismerni, hogy míg más módszerekkel a tanulók 70 százaléka, addig a Callan-módszert alkalmazók 95 százaléka teszi le eredményesen a nyelvvizsgát, és mindezt negyedannyi idő alatt. Az adatok azt mutatják, hogy ez a módszer tekinthető a leggyorsabb és leghatékonyabb nyelvoktatási módszernek a világon.

A metódus felkészít az egész világon elfogadott, nemzetközi nyelvvizsgákra. A Batthyány téri akkreditált nyelvstúdióban szakképzett, anyanyelvi tanárok tanítanak, akik minden csoportban váltják egymást, ezáltal a diákok többféle kiejtéssel, dialektussal ismerkedhetnek meg. Jó hír, hogy nincs stressz, házi feladat és dolgozat. A kellemes hangulatú környezetben könnyedén, élvezettel tanulhatjuk a kiválasztott nyelvet. A Callan-módszer minden korosztálynak megfelelő. A gyerekeket 5 éves kortól 14 éves korig várja az iskola, ahol játék, éneklés, nevetés közben tanulják meg a nyelvet anyanyelvi tanárok segítségével. Alkalmanként szerepjátékokon és tematikus kirándulásokon is részt vesznek a gyerkőcök, de ezenkívül üzleti angol, társalgási órák, kötetlen beszélgetések, idegenforgalmi és orvosi nyelvképzések is szerepelnek a repertoárban. A magyar nyelv iránt érdeklődő külföldiek számára is szerveznek különböző szintű és típusú tanfolyamokat, amelyek segítenek eligazodni a mindennapi életben, például közlekedés, vásárlás és szórakozás területén. Igény szerint kihelyezett irodai órákat is tartanak.
Az angol nyelv mellett németül, spanyolul, franciául, oroszul és lengyelül is tanulhatunk. Magánszemélyek esetén a személyi jövedelemadóból 30% levonható, cégek részéről pedig szakképzési hozzájárulásként elszámolható. Nyugdíjasok 10% kedvezményben részesülnek. Mindez leinformálható a weboldalon, illetve az I. kerület Batthyány tér melletti Markovits Iván utca 4. szám alatt.